Πολικό κρύοκαι θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους -12 βαθμούς Κελσίου επικρατούν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Χιόνια έπεσαν ακόμα και σταγειτονικά βουνά της Αθήνας.

Το θερμόμετρο στο βόρειο τμήμα του νομού Εβρου έπεσε τιςπρώτες πρωινέςώρες,στους -12 βαθμούς Κελσίου και στην Αλεξανδρούπολη στους -6.

Εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους, με απόφαση της Νομαρχίας Έβρου, τα σχολεία σε ολόκληρο το νομό ξεκίνησαν τα μαθήματά τους μία ώρα αργότερα, ενώ στη Σαμοθράκη δεν λειτούργησαν καθόλου.

Στους -8 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία λίγο μετά τις 12, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών, ενώ και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το κρύο είναι τσουχτερό με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη επικρατεί συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, καθώς το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες πάγωσε.

Στους -4 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και στο Νευροκόπι Δράμας, ενώ -3 είχαν η Νάουσα και η Κοζάνη και -1 η Καστοριά.

Χιονισμένες παραμένουν οι ορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κανονικά λειτουργούν και σήμερα όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, όπου οι πίστες καλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες με παχύ στρώμα χιονιού.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Κρήτη, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των προαναφερόμενων περιοχών και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες περιμένουμε και αύριο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, ενώ τις πρωινές και νυκτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 4 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, -2 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 3 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και αργότερα τοπικά ισχυροί.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στον Πατραϊκό Κόλπο θυελλώδεις.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων τοπικού χαρακτήρα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά περιμένουμε αύριο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Ν. Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο www.tanea.gr/kairos