Μήνυμα Παπανδρέου προς αγρότες

«Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή»

«Δεν αντέχει άλλο η χώρα να διασύρεται και να λοιδορείται» ανέφερε ο Πρωθυπουργός

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2010 11:59 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/01/2010 21:19 |
Απάντησε στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός

Μήνυμα προς τους αγρότες απέστειλε από το βήματης Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας τους να κάνουν μαζί με την κυβέρνηση μια νέα αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Προσέθεσε επίσης ότι «τα μπλόκα δεν λύνουν αλλά δημιουργούν νέα, μεγάλα, προβλήματα στη χώρα και πλήττουν ανεπανόρθωτα την εικόνα του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό». Μετά την ομιλία Παπανδρέου οι αγρότες της Συντονιστικής Επιτροπής των 14 νομών συμφώνησαν να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή την Κυριακή το μεσημέρι στην Αθήνα.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχουν λεφτά για μερεμέτια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν διάφορα οικονομικά αιτήματα που σποραδικά και απρογραμμάτιστα ακούγονται», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός.

«Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις που δεν αντέχουν πάρα μόνο μερικούς μήνες και μετά επανέρχονται τα μπλόκα, έφθασε η ώρα ριζικών αλλαγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινήσαμε μία διαδικασία ευρύτατου διαλόγου για ανατροπές και όχι μερεμέτια, οι στόχοι είναι σαφείς: να καταστεί η ελληνική αγροτική οικονομία βιώσιμη και ανταγωνιστική».

Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, «πάνω από όλα χρειάζεται να θεμελιώσουμε μία σε βάθος αγροτική μεταρρύθμιση σε ένα πράσινο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης.

Να αναδείξουμε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τόπος.

Μαζί μπορούμε να βρούμε τις λύσεις».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες και πρόσθεσε πως ο διάλογος αποτελεί τη μόνη λύση και τους κάλεσε να γίνουν «συμμέτοχοι στη μεγάλη αλλαγή».

«Τα μπλόκα στους δρόμους δημιουργούν προβλήματα στη χώρα, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή κάνουν τεράστια ζημιά και στην εικόνα της πατρίδας.

Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται».

«Δεν επικαλούμαι τον πατριωτισμό για να κρύψω τα προβλήματα, αλλά είναι μια αλήθεια ότι η αξιοπιστία της χώρας μας κρίνεται καθημερινά.

Ό,τι λέγεται, αποδελτιώνεται και πηγαίνει στα γραφεία του κάθε οικονομικού παράγοντα διεθνώς.

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου, είναι στο στόχαστρο η Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ακόμα πιο υπεύθυνοι.

Η απουσία πατριωτικής προσπάθειας θα βλάψει όλους, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, την αγροτιά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.  

«Οι προηγούμενες ηγεσίες δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την παράνομη εισαγωγή προϊόντων στην Ελλάδα. Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και συνέχισε:

«Τα πεντέμισι χρόνια ώθησαν τους νέους αγρότες στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Αποπληρώνουμε τις εκκρεμείς επενδύσεις των νέων αγροτών γιατί το δικαιούνται.

Όλοι οι έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρίσης την οποία βιώνουμε.

Εκεί μας οδήγησαν εγκληματικές πολιτικές εγκατάλειψης, κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου.

Κοινός παρανομαστής των πολιτικών αυτών ήταν η κατάφορη αδικία και ραγδαία επιδείνωση των μεσαίων στρωμάτων και της αγροτιάς».

«Καλύτερα να είναι κλειστοί οι δρόμοι παρά να είναι κλειστά τα σπίτια των αγροτών γιατί εκεί οδηγεί η πολιτική σας», δήλωσε απαντώντας στον πρωθυπουργό η γ.γ. της Κ.Ε. του Κομουνιστικού  Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Καταλόγισε δε ευθύνες και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα εξαιτίας, όπως υποστήριξε, της πολιτικής που εφήρμοζαν.

«Ελπίζω να μη διανοηθείτε να κάνετε καταστολή», υπογράμμισε καταλήγοντας η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι είναι «απαράδεκτο για μια κυβέρνηση που θέλει να έχει δημοκρατικές περγαμηνές να θεωρεί αγώνες παράνομους».

«Οι κλειστοί δρόμοι θα κλείσουν σπίτια άλλων που δεν έχουν καμία σχέση με τους αγρότες», υπογράμμισε στην παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας στις αιτιάσεις της κ. Παπαρήγας.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καταντήσει πηγή διαφθοράς».

«Προχωράτε σε μία παρωδία διαλόγου χωρίς τους αγρότες», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επιλέγετε να κάνετε διάλογο με τη γραφειοκρατία, με αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για το πρόβλημα και όχι με τους αγρότες», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

«Θα περίμενα μία στοιχειώδη συνέπεια απέναντι στα όσα λέγατε προεκλογικά», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ούτε η δημοσιονομική τρομοκρατία, ούτε οι εισαγγελικές παραγγελίες μπορούν να σβήσουν την κραυγή της απόγνωσης που φουντώνει καθημερινά στον αγροτικό κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που λέμε απλά είναι να δούμε επιτέλους ποιο είναι το συμφέρον του αγρότη, είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με παλιές αναχρονιστικές αντιλήψεις», τόνισε κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

«Αν ακολουθούσαμε την πολιτική που προτείνετε τότε σίγουρα θα έκλειναν τα σπίτια», τόνισε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην κ. Παπαρήγα.

«Οι εικόνες μας κάνουν το γύρο του κόσμου, είμαστε στο στόχαστρο. Ζητώ υπευθυνότητα και κάτι απλό, το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή, το ζητώ από τους αγρότες», πρόσθεσε.

124
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
27/01/2010 11:37
Πέτρος Κ. 26/1/2010 18:33.

Συμφωνώ με την άποψη σας , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπενθυμίσουμε σε κάποιους ότι το πρόβλημα για όλους και όλες της εποχές είναι ίδιο , δεν μπορούνε κάποιοι αλλά να λένε όταν είναι αντιπολίτευση για κλείσιμο δρόμων και λιμανιών , και αλλά όταν κυβερνάνε , εκεί εγώ διαφωνώ φίλε μου .
Υπάρχει δικαιοσύνη όποιος θέλει ας προσφεύγει εκεί , αλλά δεν το κάνουνε επειδή δεν ξέρουνε πια θα είναι η απόφαση , ενώ τώρα κινούνται στα σίγουρα , εκβιάζω πετυχαίνω χωρίς να κινδυνεύω .
Γιατί μια αρνητική απόφαση δικαστηρίου ,αυτομάτως γίνετε μπούμερανγκ εναντίον τους μελλοντικά .
Πέτρος Κ.
26/01/2010 18:33
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 26/1/2010 14:38

Πριν από 6 χρόνια ο μεγάλος μου γιος πήγαινε στο Δημοτικό. Το ‘σχολείο’ αυτό ήταν κυριολεκτικά στο δρόμο. Είχε τις τάξεις του σε αίθουσες σκόρπιες σε 3 δρόμους. Όταν τα παιδιά έβγαιναν διάλειμμα τα μάζευαν σε έναν δρόμο, τοποθετούσαν οι δάσκαλοι αυτοσχέδιες μπάρες και απέκλειαν τη διέλευση των οχημάτων. Μετά από 10 λεπτά τις μάζευαν και έμπαιναν τα παιδιά και πάλι στις τάξεις τους.
Στις δεκάδες συνελεύσεις γονέων είχε τεθεί πολλές φορές το ίδιο ζήτημα. Να κλείνουμε τους δρόμους από το πρωί μέχρι το απόγευμα για να ακουστεί το αίτημα μας και να γίνει η μεταφορά του σχολείου. Με αυτό τον τρόπο θα δυσκολεύαμε τον κάθε συμπολίτη να πάει στη δουλειά του και με τον θόρυβο και την αγανάκτηση (έλεγαν οι υποστηρικτές της πρότασης) θα αναγκάζαμε το κράτος να μας ακούσει.
Αυτό δεν έγινε ΠΟΤΕ. Ο δρόμος δεν έκλεισε ούτε μία φορά. Όχι βέβαια επειδή εγώ αντιδρούσα. Αλλά γιατί κάθε φορά κατάφερνα με επιχειρήματα να αποδεικνύω πόσο λάθος τακτική ήταν κάτι τέτοιο.
Το νέο σχολείο τελικά κατασκευάστηκε, ακολουθώντας άλλες μορφής διεκδίκησης.
Ποτέ κ. Παπαδόπουλε δεν πρόκειται να κάνω αυτό που δεν θα ήθελα να κάνουν σε μένα. Τουλάχιστον η δική μου δημοκρατία αυτό επιτάσσει.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
26/01/2010 14:38
Πέτρος Κ. 25/1/2010 21:11

Το τσιμπήσατε το έγραψα επειδή έτσι όπως το συντάξατε αυτό το συμπέρασμα έβγαινε .
Είναι θετικό που είστε κατά της παρακώλυση συγκοινωνιών , χωρείς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να δικαιωθούνε και οι αγρότες εκεί που έχουνε την πραγματική ανάγκη , και όχι την αρπαχτεί , από την άλλοι φταίνε και οι ίδιοι , έχουνε κομματοποίηση τον αγώνα τους , κόκκινοι , πράσινη ,μπλε , πολύχρωμοι . και πάει λέγοντας , έτσι δεν πετυχαίνεις , από την άλλοι δεν χάνουνε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούνε και οι εκάστοτε κυβερνώντες , ακούσαμε το νούμερο (δυο) της κυβέρνησης να λέει να επέμβει εισαγγελέας , όσο τον είδατε εσείς άλλο τόσο και οι υπόλοιποι ,εμείς δεν ενεργούμε δυναμικά , δηλώσεις πρωτοκλασάτων υπουργών , και άμα φτάσω στο αμήν εγώ ο ασήμαντος πολίτις και εφαρμόσω δικών μου νόμο για να περάσω τι θα πούνε οι κυβερνώντες , ήτανε αλήτης αυτός που το έκανε ,παραβίασε τον νόμο θα πούνε κάποιοι άλλοι , φασίστα είναι θα κραυγάζουνε κάποιοι άλλοι .
Όσο για τα χωράφια , θυμηθείτε την απεργία τον φορτηγατζήδων όταν έκλεισαν τους δρόμους , μόνο σπυράκια δεν βγάλανε οι αγρότες τότε ,χαλάνε τα προϊόντα μας καταστραφήκαμε , αλλά δεν μπορούσανε να κάνουνε και τίποτα άλλο .
Γιατί ότι σπέρνεις θερίζεις .
Τώρα γιατί αναφέρομαι σε όλα αυτά , είναι κοροϊδία να μιλάνε κάποιοι ότι οι αγρότες κλείνουνε τους δρόμους , και δεν το λέω για εσάς , αλλά για εκείνους που εδώ στο φόρουμ αλλά λέγανε προεκλογικά όταν ξανά κλείνανε τους δρόμους οι αγρότες και αλλά τώρα που κυβερνάνε , λες και τα προβλήματα και τα αιτήματα δεν είναι πάντα ίδια , και οι αγρότες αλλάζουνε από κυβέρνηση σε κυβέρνηση .
Πέτρος Κ.
25/01/2010 21:11
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 25/1/2010 19:59

Κύριε Παπαδόπουλε
χαίρομαι που διαφωνείτε και εσείς με το κλείσιμο των δρόμων. Από την άλλη δεν το θεωρώ εποικοδομητικό να τσακωνόμαστε, ούτε καν γνωριζόμαστε.
Δεν τσιμπάω, όπως γράφετε. Απλά, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανέφερα ότι τα λάστιχα τα ξεφούσκωσαν και όχι τα έσκισαν . Ή μήπως δεν είναι έτσι; Αν εσείς το θεωρείτε ότι είναι το ίδιο πράγμα και δεν αλλάζει τίποτα, έχετε δικαίωμα να το κάνετε. Όπως και εγώ άλλωστε.
Επί του θέματος τώρα (επειδή τσίμπησα). Εάν εγώ ή εσείς κλείσουμε τους δρόμους θα συμβούν τα εξής: Το όχημα θα το σηκώσει γερανός, θα πάμε αυτόφωρο, θα δικαστούμε για παρακώλυση συγκοινωνιών, θα φάμε γερό πρόστιμο, πολλούς βαθμούς στο point system, ίσως και αφαίρεση πινακίδων.
Κύριε Παπαδόπουλε, για να καταλήξουμε. Διαφωνώ και διαφωνούσα ΠΑΝΤΑ με το κλείσιμο των δρόμων.
ΠΑΝΤΑ.
Δεν είναι δικός μου ο δρόμος για να τον κλείνω. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις υποχωρούσαν στα αιτήματα των αγροτών, ή σε κάποια από αυτά και τώρα πια για τους αγρότες απέμεινε ως η ‘’μοναδική μορφή πάλης’’.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ για όλους εμάς.
Μια ερώτηση μόνο. Αν κάποιος κλείσει το δρόμο που οδηγεί στο χωράφι και απαγορεύσει σε αγρότη να πάει στην καλλιέργειά του, ξέρετε πόσο ξύλο θα φάει;
Όταν μου μειώνονται οι ελευθερίες μου, εγώ γι αυτό έχω μόνο μια λέξη.
ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/01/2010 19:58
Πέτρος Κ. 25/1/2010 18:20
Καταρχάς ποίος σας είπε ότι συμφωνώ με το κλείσιμο τον δρόμων και τον λιμανιών ,μάλλον δεν με παρακολουθείτε , εγώ έκανα αναφορά σε εκείνους που προεκλογικά τα βλέπανε σωστά και τώρα τους κακοφαίνεται ,εσάς το πρόβλημα σας είναι εάν τα σκίσανε η τα ξεφουσκώσανε τα λάστιχα ? όπως και να είναι είναι δολιοφθορά , πια δηλαδή η διαφορά , Εγώ έγραψα προς κάποιων , ((από το να σχίζεις τα λάστιχα τους, όπως κάνανε οι εγκάθετη σας )) εσείς τσιμπήσατε και απαντάτε . ((Γιατί τότε πολύ απλά θα πω κι εγώ (σαν εγκάθετος που είμαι δηλαδή) ότι κακώς τα ξεφούσκωσαν)) ,άρα είσαι ένας από αυτούς που τα ξεφούσκωνε .
Πέτρος Κ.
25/01/2010 18:20
@ ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 25/1/2010 14:34
Κύριε Παπαδόπουλε δεν θυμάσαι καλά. Τα λάστιχα τα ξεφούσκωσαν, δεν τα έσκισαν. Νομίζω ότι υπάρχει μια διαφορά.
Πάντως δεν χρειάζεται φανατισμός, ούτε να τσακωνόμαστε. Γιατί τότε πολύ απλά θα πω κι εγώ (σαν εγκάθετος που είμαι δηλαδή) ότι κακώς τα ξεφούσκωσαν. Έπρεπε να πετάξουν τα τρακτέρ στο γκρεμό. Και αυτό να το κάνει κάθε κυβέρνηση. Τότε τι θα λέγατε κ. Παπαδόπουλε;
Για να σοβαρευτούμε. Όποιος συμφωνεί με το κλείσιμο τον δρόμων και τον αποκλεισμό των λιμανιών (νέο φρούτο αυτό), να βγει να το πει και να το γράψει. Και να γράψει και τους λόγους που συμφωνεί ή διαφωνεί.
Υ.Γ. Αν ρίξεις μια ματιά στο σχετικό ''δημοψήφισμα'' των ΝΕΩΝ ίσως να πάρεις μια ενδεικτική απάντηση για την άποψη της κοινής γνώμης...
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/01/2010 15:44
Pavlos Xanthopoulos 23/1/2010 23:50.

Εάν δεν μπορείς να απάντησης τεκμηριωμένα , πολιτικά , μην κάνης τον κόπο , γιατί εσείς οι αριστεροί όταν δεν μπορείτε να απαντήσετε επί τους ουσίας χρησιμοποιείτε τα γνωστά σλόγκαν , είσαι φασίστας , είσαι αντιδραστικός , και πάει λέγοντας ,τώρα αναρωτιέσαι ,από που είμαι ,δεν είμαι από χωριουδάκι όπως εσύ προφανώς , ούτε από την Τουρκία είμαι , πρέπει να γνωρίζεις ότι εμείς οι Πόντιοι είμαστε ΙΩΝΕΣ .
Εάν εσύ εξισώνεις τους άλλους με εσένα μια και φαίνετε από εκεί κρατά η σκούφια σου ,είναι δικό σου πρόβλημα .
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/01/2010 14:34
pasokara 23/1/2010 16:14.

Κοίταξε φίλε εσύ πέραν του ότι δεν θυμάσαι ,είσαι και ανιστόρητος , το να ανεβείς σε τρακτέρ είναι αμητοί άλλο λιγότερο εγκληματικό από το να σχίζεις τα λάστιχα τους όπως κάνανε οι εγκάθετη σας .
Τώρα ένα άλλο λάθος σου είναι ότι τα τρακτέρ τα αγοράσανε με επιδοτήσεις του Πασοκ , είναι και αυτό ένα ψέμα , της επιδοτήσεις εφάρμοσε η Χούντα τον συνταγματαρχών , όπως και τα χρέη που χάρισε στους αγρότες , εκείνο που έκανε το Πασοκ ήτανε να χρηματοδοτήσει για ευνόητους λόγους , και όχι επειδή τους αγάπησε , αλλιώς θα έβαζε κανόνες εξ αρχής για να μην έχουμε σήμερα αυτά τα προβλήματα .
Dimitrios Tsatsas
24/01/2010 12:04
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 24/1/2010 01:22

An h apergia einai apolyto dikaiwma tou ergath tote antistoixa h apolysh tha eprepe na einai apolyto dikaiwma tou ergodoth.

H mhpws nomizoume oti h thesh ergasias kata kapoio tropo "anhkei" ston ekastote katexonta thn?

Giati to kratos pairnei to meros twn apergountwn kai oxi tou ergodoth? Aplh apanthsh, poios exei persissoterous pshfous, oi ligoi h oi polloi?

Ftaiei meta o ergodoths otan ta brontiksei kai paei th fabrika sth FYROM h sth Boulgaria?
Dimitrios Tsatsas
24/01/2010 11:59
@Δημοσθενης Μπογδης 23/1/2010 00:08

Re Bogdh, balto kala sto myalo sou oti to dilhmma den einai PASOK h Nea Dhmokratia. To dilhmma einai kratos h atomo.

Mas exete mpafiasei oloi sas tosa xronia oti o kathe prwthypourgos tha ftiaksei thn Ellada kai siga siga plhsiazoume to biwtiko epipedo twn kafrwn. Giati? Ftaiei o sklhra ergazomenos idiwtikos ypallhlos h o idiwths epaggelmatias? Aytoi kratane thn Ellada para to forologiko baros kai thn grafeiokratia pou tous epiballei to kratos.

Oso gia ton poion prepei na pistepsume to ksereis ki apo monos sou oti o monos ligotero anaksiopistos einai o eautoulhs sou. Pistepse loipon ston eauto sou kai steile ton kathe politikanth, grafeiokrath, katapathth twn antrwpinwn dikaiwmatwn sou (dikaiwma zwhs, dikaiwma periousias) sta tsakidia.

Bazete pseutikes epiloges stous eautous sas: "tha einai kalytera arage me prasino h me mple (h kokkino h mauro h...) afentiko"?

OXI kyrioi, kalytera einai na einai o kathenas afentiko tou eautou tou kai se synergasia me tous allous na propodeuoun oloi.
Ευάγγελος Χυτήρης
24/01/2010 11:47
To ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει , και ή ελληνική οικονομία είναι νεκρή. Το πτώμα της άρχισε να σαπίζει ακόμα άθαφτο .Η απόφαση πλέον που θα πάρουν είναι πότε θα την θάψουν και σε ποια γλώσσα θα εκφωνήσουν τον επικήδειο.
Μετά από μακράν σύσκεψη, αποφάσισαν ο επικήδειος να γίνει στις 3 επίσημες γλώσσες του ελληνικού κράτους.Δηλ. Πακιστανικά,Τούρκικα, και Αραβικά.
Υ.Γ. Κατόπιν ανωνύμων απειλών κατά της ζωής μου στο e-mail μου αποφάσισα να βγαίνω και με το πραγματικό μου όνομα. Η Αγία τριάδα και η θεωρία μερικών θρησκόληπτων και μη κατέρρευσε με την απόφασή μου αυτή. Όσο για αυτούς που με απειλούν, θέλω να ρωτήσω.Με ποιο όνομα θα με μηνύσουν.
Φιλικά ο 666
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
24/01/2010 09:36
@Όσο πιο μακρυά τόσο.........
Το κειμενάκι δέν είναι του Κορίνθιου! Του το δίνουν έτοιμο! Ότι είναι δικό του, τό γράφει με Κεφαλαία καί λατινικούς χαρακτήρες. Σιγά μή βάλει 5 λέξεις στην σειρά ο Κορίνθιος!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
24/01/2010 09:33
Κύριε Παπανδρέου,
Να κάνουμε μιά νέα αρχή, αλλά πώς;
Με 1.700 προνομιούχους υπαλλήλους στήν Βουλή, που αμοίβονται με 16 μισθούς (τούς 2 αφορολόγητους);
Μέ προϋπολογισμό 11 εκατομμυρίων ευρώ, για έξοδα κίνησης των παραπάνω; Μα τί είναι αυτοί; Υπάλληλο ή Μπέηδες;
Θα κόμψετε τίποτε απ''αυτό το διακοματικό ρεζιλίκι; Έτσι, για τήν αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος δηλαδή!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
24/01/2010 09:29
@DK Ο καπιταλισμός είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής αγαθών καί υπηρεσιών, μέσω της συνεργασίας των συντελεστών της παραγωγής. Το κράτος ορίζει τους κανόνες καί επιτηρεί τήν τήρησή τους, παρεμβαίνοντας για τήν εξομάλυνση των σχέσεων καί την άμβλυνση τυχόν στρεβλώσεων. Όπως καταλαβαίνεις, σ''ένα τέτοιο σύστημα, χωρίς να το αμφισβητεί κάποιος, έχει πολλά περιθώρια να το κρίνει, ν''αμφισβητήσει, να προτείνει διαφορετικές σχέσεις. Πως λοιπόν με θεωρείς αντίθετο, επειδή απλά κρίνω στρεβλώσεις που έχει δημιουργήσει στο σύστημα ο Νεοφιλελευθερισμός; Ο Νεοφιλελευθερισμός προκάλεσε βλάβες στα φρένα του συστήματος καί κόλησε το γκάζι πατημένο, οδηγώντας τις οικονομίες στον γκρεμό. Η παγκοσμιοποίηση έκανε το πρόβλημα πλανητικό. Κατάλαβέ το επι τέλους!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
24/01/2010 09:15
@ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Μή μου αποδίδεις ότι σου καπνίσει. Αν καί γόνος αγροτικής οικογένειας (τότε που οι αγρότες ζούσαν με ψίχουλα, χωρίς επιδοτήσεις), δεν ήμουνα ποτέ (καί προφανώς ούτε πέρισυ) υπέρ του κλεισίματος των δρόμων. Ναί, οι αγρότες έχουν προβλήματα (για πολλά φέρουν μεγάλη ευθύνη καί οι ίδιοι), ναί, όλες οι Κυβερνήσεις είδαν επιφανειακά τα θέματά τους ασχολούμενες μόνο με το να ελέγχουν κοματικά τις ηγεσίες των συν/μών, συμβάλοντας στην διαφθορά που επεκράτησε σ''αυτές, αλλά, το κατ''έτος επετειακό κλείσιμο των δρόμων κατήντησε πλέον αηδία καί μοιάζει με ληστεία.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
24/01/2010 01:22
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ {Δημοσιεύτηκε 30-1-2009} Οι εργαζόμενοι καταφεύγουν στο έσχατο όπλο της απεργίας για να προστατέψουν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα και την εξασφάλισή τους στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη . Απεργία νοείται η ομαδική αναστολή παροχής εργασίας σαν εκδήλωση διαμαρτυρίας , ή και για εξαναγκασμό παροχών σε αιτήματα που αναφέρονται στη σχέση εργαζομένων – εργοδότη . Εξασφάλιση ορισμένων ωρών εργασίας , αμοιβή , περίθαλψη , κοινωνική κάλυψη κ.λ.π. Δηλαδή οι εργαζόμενοι δια της απεργίας επιδιώκουν να εξαναγκάσουν την εργοδοσία στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους κατόπιν διαπραγμάτευσης . Η απεργία αρχικώς ήταν ιδιωτική υπόθεση, και παρά τον ειρηνικό της χαρακτήρα κατεστάλη πολλές φορές βίαια. Εν συνεχεία όμως με την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινή- ματος, απέβαλε τον ειρηνικό χαρακτήρα και περιβλήθηκε με μαχητικό και αποφασιστικό πλέον μανδύα . Εν συνεχεία ανεμίχθησαν και τα πολιτικά κόμματα οπότε έγινε και μοχλός πίεσης πολιτικών εξελίξεων. Με την πάροδο του χρόνου έγινε συνείδηση στους παράγοντες του συνδικαλισμού ότι για να υπάρξει ικανό αποτέλεσμα , έπρεπε να υπάρξει και συναδελφική αλληλεγγύη . Ούτω έκριναν σκόπιμο ότι η απεργία ενός κλάδου , έπρεπε να επεκτείνεται και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους χωρίς αυτοί να έχουν κάποια αιτήματα. Η αντιμετώπιση της απεργίας από νομικής πλευράς υπήρξε διαφορετική ανάλογα με τη νομολογία των κρατών. Από την επίδραση πάντως της Γαλλικής Επανάστασης του 1879, διαμορφώθηκε ευνοϊκό κλίμα και θεωρήθηκε ότι αποτελεί μέρος της εκδήλωσης της ελευθερίας του ατόμου. Ούτω έπαψε να θεωρείται αδίκημα , και να αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων. Τίθεται πάντως περιορισμός για χάρη της προστασίας του συνόλου. Η απεργία στην Ελλάδα αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα . {Αρθρο 23 παρ. 2} που αναφέρει ότι : "Η απεργία στην Ελλάδα κατά τη θεωρία και νομολογία αποτελεί δικαίωμα ασκείται δε υπό των νομίμων συνεστημένων συνδικαλιστικών οργανώσεων προς διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών εν γένει συμφερόντων των εργαζομένων". Για καταλήψεις , αποκλεισμούς μεγάλων οδικών αρτηριών , λιμένων, αεροδρομίων, σταθμών τρένων κ.λ.π. δεν αναφέρονται σ’ αυτό το Σύνταγμα . Ισως στο επόμενο που θα ψηφιστεί στην Πλατεία Συντάγματος από τους κουκουλοφόρους είναι πιθανό να προβλένται . Κι’ αυτό διότι ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου που υποστήριζε τις απεργίες για να κάνει ανενόχλητος της business του, είχε διακηρύξει λίγο πριν από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, ότι η νέα κυβέρνηση της τότε Ενωσης Κέντρου, που θα ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου 1967, θα ορκιζόταν στην πλατεία Συντάγματος αγνοουμένου του τότε ανωτάτου άρχοντα της Ελλάδας Βασιλέα Κννσταντίνου ! Μετά από αυτές τις δηλώσεις που ενίσχυαν ότι γι’αυτό το ακοπό είχε δημιουργήσει την παραστρατιωτική οργάνωση "ΑΣΠΙΔΑ" πραγματοποιήθηκε η επέμβαση των συνταγματαρχών, την οποίαν σκοπίμως αυτός και με εντολή των ΗΠΑ, μεθόδευσε !... 30-1-2009 Φ.Π.
Γιαπωνεζος Παρατηρητης
24/01/2010 00:56
Γιώργο γερά και ΜΗΝ κολώνεις!! Είναι η μεγάλη ευκαιρία να γράψεις Ιστορία στον τόπο!! Όσο για τους νεοδημοκράτες καλά θα κάνουν να μην μιλάνε και να προσέχουν τί λένε γιατί τα δήθεν 500 εκατομμύρια ευρώ που δήθεν έδωσε ο Χατζηγάκης ήταν κρατικές ενισχύσεις ως επί το πλείστον, πράμα που σημαίνει ότι επειδή αυτές πλέον απαγορεύονται από την Κοινοτική Νομοθεσία σε λίγο θα έρθουν τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ για τις λαϊκίστικες πολιτικές του Χατζηγάκη και των κυρίων της ΝΔ και δεν θα ξέρουν τί να πουν.. Ας κοιτάξουν λίγο να ξεμπλέξουν τα μπούτια τους τώρα που γίνονται μαλλιά κουβάρια και ας αποφασίσουν ποιά θα είναι η γραμμή τους!! Με ανοιχτούς δρόμους, όπως προτείνει ο Σαμαράκος ή με κλειστούς δρόμους, όπως προέτρεπε ο Χατζηγάκης του λαϊκισμού πριν λίγες μέρες;; Αυτοί που διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας και κορόϊδεψαν τους αγρότες επί 5,5 χρόνια ( " ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΩ.. ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ " έλεγε σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού ο Καραμνλάκος πριν γίνει πρωθυπουργός αλλά όταν τελικά έγινε.. τα ξέχασε!! ) δεν μπορούν να έχουν σήμερα τέτοιο θράσσος.. Αυτοί που είναι στα μπλόκα είναι κομματικοί εγκάθετοι, αυτό είναι πασίγνωστο!! Στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και στον Νέστο παρατάχιηκαν μόλις 29 τρακτέρ, σε έναν από τους πιο αγροτικούς νομούς!! Οι σοβαροί αγρότες έχουν γυρίσει την πλάτη στους αγροτοπατέρες!! Σε όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Και στους πράσινους φυσικά.
Pavlos Xanthopoulos
23/01/2010 23:50
Pros ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 23/1/2010 14:27
Pios tous entharine?
Diladi apothrasinthikan gia esena oi agrotes?Thathela omos na mas pis apo pia Tourkohoria tou Pontou sas eferan?
Oute grami Ellinismo den ehete mesasas....
Pavlos Xanthopoulos
23/01/2010 23:48
Katahreosan tous agrotes legontas pos tha eksofloun ta hreitous me epidomata apo tin EOK, kai tora ta pernoun ta epidomata oi politiki kai den ta dinoun stous agrotes ?
Pos tha plirothoun ta lipasmata,ta trakter kai alla mihanimata?
Ston komounismo anikoun olla sto dimosio kai se sineterismous kai etsi den kindinevoun oi polites alla ston kapitalismo ?
Na pane filaki oi agrotes?
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΤΑΙ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ???
23/01/2010 20:05
ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ , ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ , ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ , ΑΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ.....ΩΧ ΖΑΛΙΣΤΙΚΑ .
ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΕΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΕΤOΙΜΑΖΕΙ ΠΑΛΙ Ο GEFFRY ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ.
Πέτρος Κ.
23/01/2010 18:32
Κε Παπανδρέου μην κουράζεσαι.
Μη ζητάς από εμάς το αυτονόητο δικαίωμα που έχεις για νέα αρχή. Είμασταν και θα είμαστε πάντα ξερόλες και αποφασισμένοι να τσακίσουμε κάθε νέα κυβέρνηση πριν καν ορκιστεί.
Ζεις στην εποχή που κανένας μας δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει για να αλλάξει το παραμικρό.
Κυβερνάς στην εποχή που όλοι έχουμε άποψη για το πρόβλημα και τη λύση του, αλλά κανένας δεν προτίθεται να συνδράμει.
Είμαστε αποφασισμένοι να τραβήξουμε το δρόμο μας, ο καθένας το δικό του, και ας διαλυθεί πίσω μας ότι απέμεινε όρθιο.
Γι αυτό σου λέω, μην κουράζεσαι.
Εσύ πληρώνεις τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Εμείς έχουμε αναγάγει τον ωχαδελφισμό σε στάση ζωής.
Συνεπώς βαδίζουμε σε άλλους δρόμους...
πολίτης Μπάμπης
23/01/2010 17:46
Ας κάνουμε μια νέα αρχή. http://www.youtube.com/watch?v=suVB3YGIUk0
SKT
23/01/2010 16:14
"Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή"

Τι μα****ες είναι αυτές Γιωργάκη?
Είσαι η δεν είσαι ο πρωθυπουργός?
Εκλέχτηκες η όχι με 10% διαφορα?
Έχεις η δεν έχεις πρόγραμμα και στόχους?
Στο finale, έχεις η δεν έχεις α****ια?

Ζητάς δικαίωμα από ποιους? Από αυτά τα τσουτσέκια τους αγρότες?

Για σύνελθε και κανε τη δουλειά για την οποια εκλέχθηκες:
Να κυβερνήσεις αυτή τη χωρα.
pasokara
23/01/2010 16:14
@ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 23/1/2010 14:27

Εχει πολυ μεγαλη διαφορα να κλεινεις ολο το εθνικο δικτυο και μαλιστα και τις παρακαμπτηριες των τεμπων και αλλο να θες να κανεις μια διαδηλωση στο κεντρο της αθηνας και επειτα να φυγεις...Στο κατω κατω κανεις απ το πασοκ δεν ειπε να τους πεταξουμε δακρυγονα και να τους δειρουμε,αυτες ειναι τακτικες αλλων δεκαετιων και αλλων παραταξεων(που δεν εχουν καταλαβει ακομα σε ποιον αιωνα ειμαστε)Ο Γιωργος τοτε ειχε παει για να μιλησει μαζι τους και οχι να τους ενθαρρυνει.Γιατι αν θες να θυμηθουμε τα παλια τοτε να θυμηθουμε τον ''κυριο'' Χατζηγακη ο οποιος πριν το 2004 πηγαινε στα μπλοκα και ανεβαινε και στα τρακτερ των αγροτων(που τα πηραν με τις επιδοτησεις του πασοκ,γιατι πριν το 1981 δεν ηξεραν καν οτι υπαρχουν)και τους ελεγε να συνεχισουν.....και μετα ως υπουργος γεωργιας τους εριχνε δακρυγονα........


Υ.Γ:οι αγροτες της κρητης εκεινη την περιοδο διαμαρτυρονταν επειδη η αναλγητη κυβερνηση της νδ εδινε επιχορηγησεις σε ολους τους αγροτες που ανηκαν στην δεξια και φυσικα και στους συμαχους τους,το κκε ενω αφηνε απ εξω τους κρητικους λογω των κομματικων τους πεποιθησεων...
Σσσσσσ..
23/01/2010 15:13
Τί όμορφα τα ράφετε κ. ΜΑΝΩΛΙΔΗ μας στο κ.Πρωθυπουργό? Αλλά δεν υπογραψατε θα σας πήγαινε πολύ να υπογράψετε κάπως έτσι.......... Φασιστικά δικός σας ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ Πάει καλά με τη προτροπή για τους κουρελήδες αγρότες που έχουν το θράσσος να σας κλείνουν το δρόμο . σε ποιόν? σε ΣΑΣ!!! Τον αξιοτιμο φασίστα ΜΑΝΩΛΙΔΗ. . Πού δεν τον ενοχλεί καθόλου το κλύσμα που του κάνουν οι οίκοι και οι τοκογλύφοι ευρωπαίοι . το κλείσιμο ενός δρόμου τον νοιάζει που είναι προσωρινο.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
23/01/2010 14:27
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 23/1/2010 09:49

((Στείλτε καί τους εισαγγελείς στα μπλόκα. Μήν επιτρέψετε ξανά τους νονούς των δρόμων να τούς κλείσουν.))

Θυμάσαι τι έγινε επί ΝΔ ,τότε αλλά λέγατε εσείς και ο ΓΑΠ , τους θέλατε με τρακτέρ μέσα στην ΑΘΗΝΑ .
Τώρα κωλώσατε , και ζητάτε εισαγγελέα , που για μένα πρέπει να είναι εκεί , και να επιβάλει τον νόμο , αλλά μην ξεχνάμε ποίος τους ενθάρρυνε τόσα χρόνια .
Ότι σπέρνεις Κωνσταντίνε θερίζεις .
Aλ Καλ
23/01/2010 14:15
Αγροτες, δεν βλεπετε οτι δεν εχετε υποστηριξη ; ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ βαρεθει, σηκωστε τα μανικια και πατε να δουλεψετε. ΘΑ Τα ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ολα εναντιον σας. ΘΕΛΕΤΕ κινημα απο μας ; Θελετε αγοραστικη αποχή ; Θελετε να τρωμε μονο φρουτα και λαχανικα ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ; ΤΙ θελετε... πεστε το να ξερουμε.
Θοικος
23/01/2010 14:07
Ρε συ ST,κοντα εισαι,αλλα αφορα ολοα τα κομματα αυτο,γιατι ολα δε θελουν να πουνε την αληθεια και να τραβηξουν αυτια,γιατι ο Ελλην βλεπεις,ο πελατης τους πα να πει,δε γουσταρει να πληρωνει,γενικως.Και οταν αυτο ειναι υποχρεωτικο,δειχνει το διπλανο του.Αυτος ειναι παντα αθωος,και πτωχος. Το οτι εχει και βιλλες και αυτοκινητα,δεν εχει καμια σημασια.Αφου το λεει,πτωχος ειναι. Και το κομμα,το καθε κυβερνον κομμα,το δεχεται. Ο,τι θελει ο ...φουστης ο πελατης,οπως ελεγε και ο φιλος μου, ο Μιλτος,ο Εβγατζης,στην Κυψελη.
Θοικος
23/01/2010 14:00
Ρε συ Καιαδα,που τις ειδες τις αλανες;Πολυκατοικιες εγιναν,και βιλλες.Μονον στη δικη μου εποχη,υπηρχαν αυτα.Πανε τωρα αυτα,ναταν κι αλλα. Αναπτυξη το ειπανε τοτε αυτο. Φατε τωρα αναπτυξη.Τις πετρες δηλαδη.
ΑΦΜ
23/01/2010 13:12
@ Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
Ο λογαριασμός είναι 260 δις ευρώ. Μπορείς να πληρώσεις με μετρητά αν θες ή με επιταγή. Είμαστε ανοικτά καθημερινές 8-1μμ
Φιλικά,
Ο πρωθυπουργός σου

ΥΓ. Τα 260δις δεν μπορουν να εξαιρεθούν από το πόθεν έσχες σου αλλά μπορείς να <<μιλήσεις>> με τον εφοριακό της ΔΟΥ σου για τη διευθέτηση της επιπλέον οφειλής σου...
ΑΦΜ
23/01/2010 13:06
Πατριωτισμός όταν σε κλεβουνε δε νοείται. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ή να πάει σπίτι της. Κι αν είναι να διαλυθεί αυτή η χώρα από τους καραγκιόζηδες πολιτικους της τόσο το καλύτερο. Στα τσακίδια όλοι τους. Μας καταντήσανε νεόπτωχους οι αλητήριοι...
DK
23/01/2010 12:01
@Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ. όποτε δεν καταφέρεσαι κατά του διεθνούς καπιταλισμού, καλά τα λες. Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι είσαι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Αν ξεφορτωνόσουν και τον κομματικό πατριοτισμό θα ήσουν μια χαρά.
ΧΜΜΚ
23/01/2010 11:58
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ/ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑ**ΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ....
Κ.Γ.
23/01/2010 11:22
Τιμώρησε αυτους που πρέπει να τιμωρήσεις, δίκασέ τους και χώστους στην στενή και μετά έλα να κάνουμε μαζί την καινούρια αρχή. Αλλά μην μας λες οτι μπορει η καινουρια αρχή χωρίς να τιμωρηθούν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα...Είναι κοροιδία.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ
23/01/2010 10:26
Όλα έχουν ειπωθεί από τους Υπηρέτες του λαού εκτός από ένα:

"Σκ..ένιε λαέ που πότε μας βρίζεις και πότε μας αποθεώνεις στα μπαλκόνια, είμαστε η επιλογή σου, είμαστε το αποτέλεσμά σου, είμαστε όπως μας σχεδίασες, είμαστε ο αθροιστικός εαυτός σου.

Ήξερες, ΝΑΙ το ήξερες, ότι αυτή πολιτική, αυτή η κουλτούρα πελατείας και κηφηναριού δεν θα σε έβγαζε μακριά αλλά προτιμούσες να σου χαϊδεύουν τα αυτιά όλα αυτά τα χρόνια.

Εγκατάλειψες τις μεγάλες αξίες, τη σκληρή δουλειά, την απαίτηση για ατομικό και συλλογικό ήθος, την απαίτηση για αποτέλεσμα και για νόημα, την απαίτηση για κοινή ζωή.

Έφτιαξες ένα κράτος οπερέττα που είναι πιο αδύναμο από τους πολίτες του και βάζει λουκέτο, ξεκινώντας από τα υποκαστήματα και διώχνοντας τους υπαλλήλους.

Φάε τώρα τα σκ.. σου"

Αυτό γιατί δεν το λέει κάποιος; Απλά, Λαϊκά, Σοσιαλιστικά, Φιλελεύθερα, με Ανθρώπινο Πρόσωπο ή και μετά από δημόσια διαβούλευση. Όπως θέλετε...
Γιατί δεν το λέει κάποιος;

Αργεντινή, ερχόμαστε...
Τι να κάνουμε; θα το ρίξουμε στη μπάλα, αλάνες έχουμε...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/01/2010 09:49
Κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου
Από τήν αρχή της μεγάλης εκλογικής νίκης, φωνάζουμε καί γράφουμε πώς, ότι πρέπει να κάνετε να το κάνετε τώρα. Ότι είναι να διορθώσετε να το διορθώσετε τώρα. Ότι είναι να περικοπεί, να καταργηθεί, να επιβληθεί, να γίνει τώρα. Κάνατε αρκετά μέχρι τώρα, εξαγγείλατε περισσότερα, αλλά δέν ήταν αρκετά. Επιλέξατε μάλον την ήπια προσαρμογή που όμως δέν μας παίρνει. Κοστίζει. Αφήσατε τα δύσκολα για αργότερα, αλλά όσο αργότερα, τόσο δυσκολώτερα θα το αποφασίσετε. Δυστυχώς, έχετε χρόνο μέχρι τις 15 Φεβ για να κάνετε κάτι. Στίς 16, η ΕΕ θα μας πάρει τις πρωτοβουλίες. Αυτοί θ''αποφασίζουν καί εμείς θα εκτελούμε. Αντί για Κυβέρνηση, θα έχουμε εκτελεστές των αποφάσεων των Κοινοτικών οργάνων. Δεν θα μας επιτρέψουν άλλο να παίζουμε με το ευρώ. Κάναμε λάθη, κάνατε λάδη, έκαναν λάθη. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Στείλτε μας τον λσμό να τελειώνουμε. Στείλτε καί τους εισαγγελείς στα μπλόκα. Μήν επιτρέψετε ξανά τους νονούς των δρόμων να τούς κλείσουν.
Α.Α.
23/01/2010 06:21
Έκαναν ό,τι μπορούσαν οι αγρότες για να με πείσουν να αγοράζω από εδώ και στο εξής τα ξένα αγροτικά προϊόντα.
Tassos
23/01/2010 05:45
Αλαλούμ δηλαδή και το μέγα έλεος . Ο πανδαμάτωρ Γεωργίσκος δωρικός στα λόγια. Η λαλίστατη κ. Μπατζελή καλεί τους γεωργούς για “διάλογο.” Ο Αντωνάκης παίζει την Πυθία. Τα Παπαρηγοσυνάκια μιλούν για “επανάσταση.” Ο πομφολυγώδης τώρα ξέρεις μοιράζει αυτά που δεν έχει. Οι 300 ποιούν την νήσσα. Οι εισαγγελείς περί άλλων τυρβάζουν. Οι αστυνομικοί… πήγαν για τάβλι. Οι γεωργοί ως φαίνεται όχι μόνον δεν γνωρίζουν το ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος αλλά και αδυνατούν να κατανοήσουν το τέρμα τα δίφραγκα από την ΕΕ. Και ανενόχλητοι συνεχίζουν να παρανομούν. Οι Βούλγαροι απαιτούν οικονομική αποζημίωση. Η Ελλάδα υποφέρει. Και μη μου πείτε ότι ο μέσος Έλληνας δεν είναι ευτυχής με τα τεκταινόμενα. Που καιρός για μακροχρόνιο αγροτικό προγραμματισμό μέσα σε σύγχρονα πλαίσια; Λέμε τώρα.
Οσο πιο μακρια σας, τοσο πιο καλα μου
23/01/2010 00:28
@Κορινθιος

Πολυ καλο το κειμενακι. Ακριβως ετσι και εγω αντιλαμβανομαι το εργο της νεας κυβερνησης, και πολλοι αλλοι ελληνες που παρακολουθουμε με πονο και αγωνια καθημερινα την ελευθερη πτωση της πατριδας... Εξακολουθω να πιστευω οτι η ομαδα γυρω απο τον ΓΑΠ ειναι ανεπαρκης μεν, αλλα σαφως ανωτερη απο καθε αλλη βιωσιμη πολιτικη επιλογη σημερα...Λιγο πολυ "Δυοιν κακοιν προθεμενοιν, το μη χειρον βελτιστον εστι" Το κακο ειναι οτι στις δραματικες περιστασεις που ζει η χωρα, αυτο δεν ειναι αρκετο...
Η χωρα για να σωθει (ναι, ειναι ζητημα ζωης και θανατου για την ελλαδα) πρεπει πολυς προνομιουχος κοσμος να θιγει, και να θιγει αγρια. Παγωματα μισθων, και φορολογικα ημιμετρα δεν πειθουν κανενα...Μιλαμε για απολυσεις χιλιαδων του δημοσιου τομεα, μιλαμε για για ψαλιδισμα συνταξιοδοτικων και αλλων προνομιων, μιλαμε για ανοιχτα επαγγελματα, και για μειωσεις οχι αυξησεις φορων (αν θελουμε να φερουμε καινοτομους επιχειρηματιες στον τοπο), μιλαμε για επανιδρυση μηχανισμων οπως η δικαιοσυνη, η παιδεια, οι εφοριες, οι ελεγκτικοι θεσμοι... Ολοι αυτοι ειναι πολυς περιχαρακομενος κοσμος που θα βγει στους δρομους θα κανει μπλοκα, και τοσα αλλα... Και εκει ειναι το κοστος που ΚΑΝΕΝΑΣ ελληνας πολιτικος δεν μπορει (η δεν εχει το κουραγιο) να χρεωθει, αλλα εκει ειναι επισης και το μεγεθος του αδιεξοδου μας... Ξερουμε οτι χρειαζομαστε εγχειρηση, αλλα ο γιατρος φοβαται οτι ο ασθενης θα πονεσει πολυ και θα αλλαξει γιατρο...και ετσι του δινει παυσιπονα αντι να τον ανοιξει, μεχρι που ο ασθενης πεθαινει...
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
23/01/2010 00:22
Εκτός από κάποιους κολλημένους πασοκτσήδες, όλος ο κόσμος βλέπει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αν όχι χειρότερη, η ίδια με την προηγούμενη. Πάντως να έρθει ο βούλγαρος πρωθυπουργός να λύσει τα προβλήματα, πρώτη φορά γίνεται. Την επόμενη φορά θα έρθει ο πρωθυπουργός της γείτονος και να μας κυβερνήσει. Και η κυβέρνηση αρμενίζει σε θολά νερά και πνίγεται...
ΛΟΥΚΑΣ
23/01/2010 00:20
Γιωργο τα μαθεs τα νεα?Σου τα ειπε η ΑΛ ΣΑΛΕΧ?Ο ''''ετοιμοθανατοs'''' συμφωνα με τα ΜΜΕ Χιλιανοs λαθρομεταναστηs θυμασαι?Αυτοs βρε που ειχε επιτεθει με σουγια σε μια Ελληνιδα και τον πιασανε?Και μετα επιτεθηκε σε αστυνομικο για να αποδρασει?Κι ο κακοs αστυνομικοs δεν τον αφησε να φυγει και τον εδειρε?Μαλιστα τον εδειρε τοσο που ηταν ετοιμοθανατοs!!!Ε λοιπον ειδη εχει βγει απο το νοσοκομειο.......Ο κακοs αστυνομικοs Γιωργο ειναι στη φυλακη.......συνεχισε λοιπον να κοιμασαι ησυχοs!
Δημοσθενης Μπογδης
23/01/2010 00:08
@Mia D 22/1/2010 15:51


<<Έλληνα , μην πιστεύεις>> λέει ο αριθμός 666 , τον Κυβερνήτη που ψήφισες με τόση μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Ελληνικό κόμμα .
Πίστεψε εμένα που δεν ξέρεις ποιος ,είμαι πόσα ψευδώνυμα χρησιμοποιώ ,τι κάνω , που μένω και τι θεό η μάλλον διάολο ,πιστεύω εφόσον έχω και τον διαολοαριθμο για ταυτότητα .
ΣΕΙΣ, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δώσατε απόλυτη πλειοψηφία στον Γιώργο Παπανδρέου στις πρόσφατες εκλογές για να εργαστεί πάνω στα χρόνια προβλήματα της πατρίδας μας που συσσώρευσε το παρελθόν, με καινούργια προοδευτική , δικαια , αξιοκρατική , διαφανή και ανθρώπινη προσπάθεια και με την δική σας συμμετοχή , ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ τι σας γίνεται .
Εγώ ο 666 , σας λεει ο κυριος αυτος , τα ξέρω όλα .
ΕΙΜΑΙ Ο ΞΕΡΟΛΑΣ και φυσικα ,κυρια Μia D , σεις τον πιστευσαατε .....! η , μαλλον δεν τσιμπησατε ;
νικ
23/01/2010 00:03
Γιωργο ασε τουs Μπιστηδεs τουs Bουγεs τιs Δραγωνεs και την κυρια.......Αλαχ Σαλεχ και κοιτα να ρθειs στα χναρια του πατερα σου γιατι ειδη μαs εχειs στεναχωρησει πολυ.....Που ειναι το πατριωτικο ΠΑΣΟΚ?
MS
22/01/2010 23:42
Από τη μία ο ΓΑΠ προκαλεί κυριολεκτικά τα αντανακλαστικά του συντηρητικού πολίτη με τις ιθαγένειες που μοιράζει μαζικά και τώρα με τις καταργήσεις των μηχανοκίνητων τμημάτων από τις παρελάσεις, και κανείς άλλος δεν ξέρει τι άλλο πρωτοφανές και προοδευτικό εντελώς έξω από την κλασσική Ελληνική νοοτροπία θα ξημερώσει, αλλά από την άλλη ζητάει το δικαίωμα σε μια νέα αρχή ! Δεν είμαστε για προοδευτικά πειράματα, για να βγεί η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο επειδή ο προηγούμενος πρωθυπουργός αποχώρησε εσπευσμένα ψηφιστήκατε με αυτή τη διαφορά !
Δημοσθενης Μπογδης
22/01/2010 23:41
Δημήτρης Θωμάς 22/1/2010
dimitris korinthios 22/1/2010 21:18


Αυτα τελικα ποιος τα λεει ;
Ο πατηρ , Ο υιος , η , το Αγιο πνευμα ;

Ειναι επιστολη απο , η προς Κορινθιους του Αποστολου Παυλου ;
Σεις Δημοκρατες , συναναγνωστες εχετε παρει ειδηση τι γινεται εδω :
Βασιλης Κ.
22/01/2010 23:33
Ο Γιωργακης μας ελεγε οτι η ΝΔ μειωσε το εισοδημα των αγροτων. Αν θυμαστε ειχε φερει απο την Κρητη τα τρακτερ των πρασινοφρουρων και μαλιστα ειχε κατεβει στο λιμανι και ειχε δακρυσει απο τα δακρυγονα της κακιας δεξιας, επειδη δεν τους αφηνε να κλεισουν το κεντρο της Αθηνας. Αυτα για την ιστορια επειδη ορισμενα πρασινα μυαλα εχουν παθει αμνησια τις τελευταιες 100 μερες.Τωρα αντι να παει να δει τους αγροτες μας στελνει τον Βουλγαρο πρωθυπουργο. Αυτο ειναι η αρχη του"αλλαζουμε την Ελλαδα". Τι εχουν να δουν τα ματια μας ακομα. Αν ειχαν η εχουν δικηο οι αγροτες ειλικρινα δεν ξερω. Ευχαριστω για τη φιλοξενια
Δημοσθενης Μπογδης
22/01/2010 23:26
Ο αγρότης ξύπνησε πράσινε Μπόγδη>>. John 22/1/2010 11:53
John Ναι ! Ο γαλαζοαργροτης (που τα είχε πάρει και από τους πράσινους πριν χρόνια ) και από τους Χατζηγάκη ,Χατζηδάκη , Μπασιακο με τον Καραμανλή στο πρόσφατο παρελθόν, ξύπνησε και είδε ότι την καλλίγραμμη Βουλγάρα του , την εδίωξε από την Χώρα η παραμελημένη και κατάκοπη γυναίκα του σαν παράνομη οικονομική μετανάστρια μια (και όπως λέγατε σε άλλη στήλη για το θέμα των αποδείξεων ) ο οίκος της δεν εξέδιδε αποδείξεις .

Είδε επίσης , ότι τούτο το <<πεντι >> που μας κυβερνά , <<MEANS business>> και έτσι <<το σπίτι στο λιβάδι >> απ’όπου αντλείς ψευδώνυμο και ιδέες , John-John , πρέπει να νοικοκυρευτεί , σωστά όχι με μερεμέτια .

Ξύπνησε ο αγρότης σου , φίλε γιατί ο κ***ς του ήταν ξεσκέπαστος και η εποχή των ονειρικών καταστάσεων να τα παίρνει χωρίς να κάνει τίποτε άλλο από το να χρησιμοποιεί τους παράνομους οικονομικούς χωρίς εισφορές στο ΙΚΑ μετανάστες και αυτός να την βρίσκει στα καφενεία τέλειωσε …..

Αν έχει ξυπνήσει καλά , ας βγάλει τις τσίμπλες του και ας πάει στο Ζάππειο να ακούσει τι χρειάζεται να συμβεί , για να γίνει η Γεωργία μια αποδοτική και όχι παρασιτική , μοντέρνα ασχολία με εθνικη υποσταση και προγραμματισμο , δίχως εγκληματικά φυτοφάρμακα και κουτοπόνηρες ενέργειες ,και δωσιλογισμό όπως είναι αυτος της αποκοπής των δρόμων για τάχα διαμαρτυρίες . ….
και με την ευκαιρία , wake up , too , John John ! Βρες και ένα εργατο-αγροτικό ονομα , για να χαιρεσαι το λιβαδι της ευτυχιας σου .
GR
22/01/2010 23:11
POLITIKOI TIS ELLADOS FTANH PIA KATASTREPSATE TIN PATRIDA MOU, FTANH PIA. FIGETE APO ELLADA PROTOU SAS KYNIGISEI O ELLINIKOS LAOS. XREOKOPISATE TIN PATRIDA MOU, FTANH PIA, PREPEI H EE NA MAS STILEI KYVERNISI PROTOU ELLINES POLITIKOI DIALISETE TIN PATRIDA MOU, FTANH PIA
george
22/01/2010 23:06
και εγώ απαιτώ το δικαίωμα να μπορώ να ταξιδέψω ανενόχλητος και χωρίς φόβο μήπως ξεμείνω πουθενά και δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου. απαιτώ όλοι όσοι κλείνουν τον δρόμο να συλληφθούν επι τόπου(με αφήνει αδιάφορο αν έχουν δίκιο ή όχι), απαιτώ κύριε πρωθυπουργέ αντί να σκέφτεστε ψηφοθηρικά να βάλετε το σωστό πάνω απο όλα. αλλά απλά είστε λίγος όπως και οι προκάτοχοι σας. όλο λογια λογια λογια και οι μόνες πράξεις είναι η επιβολή φόρων.καληνύχτα
ΘΚ
22/01/2010 22:53
Το μπέρδεμα έγινε όταν οι αγωνιστές των μπλόκων ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό χωρίς να διευκρινίσουν ποιάς χώρας. Έτσι ήρθε κατά λάθος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Πάλι καλά που δεν ήρθε ο Ερτογάν. Πολέμαρχε Μπούτα το ραντεβού στο Ζάππειο με τη Μπατζελή είναι παγίδα. Κανόνισέ το σε ανοιχτό χώρο, μη δεχτείς τίποτα λιγότερο από το Village όπου και σουβλάκια έχει και μετά μπορείτε να δείτε το Avatar σε 3D. Άμα οι φλώροι στην είσοδο ζητήσουν εισιτήριο, κάνε μπλόκο με το τρακτέρ στις κυλιόμενες.
Ζαβαρακατρανέμια
22/01/2010 22:28
Το μαγαζί έκλεισε ................STOP
Άνθρωπος στη θάλασσα......................STOP
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται................STOP
Φέξε μου και γλίστρησα...............STOP
Καληνύχτα γι'' αύριο..............STOP
ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ
22/01/2010 22:12
Ο Παπανδρέου σήμερα μου θύμισε τον Τζακ Σπάροου (τον Σπουργίτη) με το δικαίωμα που ζήτησε. Πειρατικό δικαίωμα. Δεν παμε καθόλου καλα...
βλακας
22/01/2010 21:31
στρατιωτικός νόμος τώρα! είναι δυνατόν; ασκούν αυτοί οι τσαμπουκάδες εξωτερική πολιτική; δηλαδή τι θέλουμε να ξεσηκωθούμε; έλεος. στείλτε καμιόνια και να τους ταίσουν λιπάσματα!
ST
22/01/2010 21:21
GIORGAKH

TREIS LALOUN KAI DUO XOREUOUN EISTE OLOI MAZI...

SUNEXISE TO PAPATZILIKAKI OTI TO PAIZEIS "KUBERNHTHS" THS ELLADAS KAI SUNTOMA THA EISAI STON KATALOGO TON PROTHUPOURGON ME TON SUNTOMOTERO BIO OS EPIKEFALHS...THA SPASEIS KAI TO REKOR TOU XONTROBARELA THS RAFHNAS APO PERUSI...

POREUSOU EN PLHRH LOLA, TRELA KAI KORDELA ME BARELOUKA, PAPOUTSOMENO GATO KAI DIAFOROUS ALLOUS TETOIOUS GRAFIKOPASOKOUS....KALA PAS TO TELOS EINAI KONTA....
dimitris korinthios
22/01/2010 21:18
Οι περισσότεροι Έλληνες ψηφοφόροι, είτε υποστήριξαν την κυβερνητική παράταξη στις τελευταίες εκλογές, είτε όχι, είχαν την ελπίδα ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει και να προσφέρει πολλά. Πολλοί περισσότεροι, έχουν την πεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καθήκον να πετύχει, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων αλλά και καθοριστικών για το μέλλον, εσωτερικών αλλά και διεθνών, πολιτικών, οικονομικών και γεωστρατηγικών περιστάσεων και συνθηκών.
Ένας πρόχειρος όμως απολογισμός των κυβερνητικών πράξεων, παραλείψεων και λαθών, των πρώτο 100 ημερών της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι η κυβέρνηση, είναι μάλλον κατώτερη των περιστάσεων, ότι δεν έχει... όραμα και σχέδιο, παρά το ότι αυτό διατυμπανίστηκε κατά κόρον, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ή ότι η ορμή και ο ενθουσιασμός της νέας κυβέρνησης, “πνίγονται” στον ωκεανό των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν μετά τη νίκη στις εκλογές.

Το χειρότερο όμως πρόβλημα που έχει αρχίσει να γίνεται πλέον φανερό, είναι ότι η καθημερινή κυβερνητική πρακτική είναι “άνευρη”, και χαρακτηρίζεται από έλλειψη αποφασιστικότητας και σθεναρής αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι “διαβουλεύεται συνεχώς με τον εαυτό της και την κοινωνία”, ότι φοβάται το πολιτικό κόστος, και ότι προσπαθήσει να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, με διαρροές στον Τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε να μετρήσει τις αντιδράσεις, για τα μέτρα που προσανατολίζεται να λάβει, και μετά να αντιδράσει ανάλογα. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει, με τις κυβερνητικές παλινωδίες για τα φορολογικά μέτρα, τον φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών, τον ΦΠΑ αλλά και τους φόρους στα ποτά και τα τσιγάρα.

Παρά τις “εκσυγχρονιστικές” τους, πολιτικές καταβολές, σημαντικά κυβερνητικά στελέχη, δεν κατάφεραν τελικά να αποφύγουν τον πειρασμό του λαϊκισμού, που μπορεί να είναι ευχάριστος στα αυτιά κάποιων ψηφοφόρων, τελικά αποδεικνύεται όμως ζημιογόνος για τα πραγματικά οικονομικά συμφέροντα, τόσο των ελλήνων πολιτών ατομικά, όσο και για τη χώρα στο σύνολο της. Οι κυβερνητικές καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και η αναποφασιστικότητα σε πολλά θέματα, όπως αυτό του ύψους των φορολογικών συντελεστών και των Γραμματέων των υπουργείων, παγώνουν την οικονομική δραστηριότητα, ωθούν ξένα κεφάλαια να φύγουν στο εξωτερικό, ανεβάζουν το κόστος δανεισμού, που πλήττει επιχειρήσεις, νοικοκυριά και καταναλωτές, και ρίχνει τους δείκτες του χρηματιστηρίου. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες έχουν ήδη αποδώσει τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση, εν πολλοίς στη σημερινή Αντιπολίτευση, ότι είναι έτοιμοι να αποδεχθούν δυσάρεστα οικονομικά μέτρα, και ότι γι αυτό ακριβώς το λόγο έδωσαν ισχυρή λαϊκή εντολή στον Γιώργο Παπανδρέου.

Τα προβλήματα όμως στις εξαγγελίες και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύουν και ένα άλλο πρόβλημα. Την παλαιά αντίθεση μεταξύ “παλαιού – λαϊκιστικού” και “εκσυγχρονιστικού” ΠΑΣΟΚ. Ενώ κατά την διάρκεια της αντιπολιτευτικής περιόδου αλλά ιδιαίτερα κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο κύριος Παπανδρέου φάνηκε να ρέπει, με τη ρητορική του τουλάχιστον, προς το παραδοσιακό “παλαιό” ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και ψηφοφόροι του, φαίνεται να ξύπνησαν από το όνειρο που τους υποσχόταν ένα νέο “επίγειο παράδεισο πράσινης ανάπτυξης και ευημερίας”, σε μια δυσάρεστη πραγματικότητα, όπου ο κυβερνητικός μηχανισμός κυριαρχείται από “εκσυγχρονιστές” και οπαδούς του οικονομικού ρεαλισμού, που είναι πιο κοντά στη νεοφιλελεύθερη οικονομική σκέψη, παρά στις εξαγγελίες, περί “κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου και ενίσχυσης της ζήτησης στην αγορά”, ώστε να βγει η χώρα από την οικονομική ύφεση.

Μεγαλύτερο ακόμη αγκάθι για την κυβερνητική πολιτική είναι το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, το οποίο μάλλον απωθεί, παρά ευνοεί τις επενδύσεις. Η ρητορική που εξαγγέλλει “διωγμούς” κατά δικαίων και αδίκων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η “δαιμονοποίηση” των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας ως “αράχνες εκμετάλλευσης του λαού”, από ιδιότυπους “σοσιαλιστές” διανοούμενους και μη, και η έντεχνη καλλιέργεια κοινωνικού μίσους μέσα σε κλίμα λαϊκισμού, κατά των ανθρώπων και επιχειρήσεων που ακμάζουν οικονομικά, λόγω συνεπούς και λελογισμένης οικονομικής συμπεριφοράς, επιτείνουν την οικονομική κρίση και ύφεση, προκαλούν απώλειες θέσεων εργασίας, και διαβρώνουν την πολιτική και κοινωνική συνοχή της χώρας.

Επιπλέον, η αντιμετώπιση συγκεκριμένων επαγγελματιών και προνομιούχων του δημοσίου τομέα, όπως για παράδειγμα των υπαλλήλων της Βουλής, και των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, με μεγάλη γαλαντομία, την ώρα που ολόκληρη η χώρα μπαίνει στο οικονομικό ψυγείο, πλήττει την έξωθεν καλή μαρτυρία της κυβέρνησης και μειώνει την αξιοπιστία της στους πολίτες. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που θα σκεφτούν, “τι εγώ θα πληρώνω και θα κάνω σαφάρι αποδείξεων και αυτοί θα τα δίνουν σε κολλητούς και φίλους”.

Δημήτρης Θωμάς 22/1/2010

Δημοσθενης Μπογδης
22/01/2010 21:13
<<Τώρα είναι πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, πριν από ένα χρόνο δεν έλεγαν τίποτα. Τους βόλευε η κατάσταση>>. ΑΛΕΚΤΩΡ 22/1/2010 10:28

Τα Ελεγαν και τα παρα ελεγαν φιλε .
Τα ιδια ακριβως περι της αναγκης της Γεωργιας μας να μοντερνοποιηθει . Να τυποποιηθει , να δωσει σε προιοντα προελευση με βιολογικες προδιαγραφες και ενα σωρο ακομη αλλους τροπους για τους οποιους οι ( εργοδοτες χωρις εισφορες ),εμποροι ( χωρις αποδειξεις και τιμολογια ) Γαλαζιοι ,Πρασινοι , Ροζ , Κοκκινοι και Μαυροι Αγροτες που εχουν μαθει να τα περνουν ενω παιζουν πρεφα στα Καφενεια τους ......
Λεγαν τοτε σαν Αντιπολιτευση και εξακολουθουν να λενε τωρα σαν Κυβερνηση , φροντιστε Αγροτες , ωστε το λαδι σας για παραδειγμα ,να μην πηγαινει στη Ιταλια σχεδον τζαμπα και απο κει σ''ολο τον κοσμο σε ομορφα μπουκαλια και με τιμη δεκα φορες πιο πανω .
Για Βια μιλησαν οταν ο ΓΑΠ , σαν αρχηγος της αντιπολιτευσης πηγε στο Λιμανι για να προστατευσει απο τα ΜΑΤ , η να προλαβει τους Κριτικους εξαγριωμενους Αγροτες απο εκτροπα με αποτελεσμα ο τοτε Υπουργος της ταξης να διαταξει να χτηπησουν στο ψαχνο ακομη και τον Αρχηγο της Αξιοματικησ τοτε Αντιπολιτευσης !
Γιατι ξεχνατε τοσο γρηγορα και επιλεκτικα !
dimitris korinthios
22/01/2010 21:06
TO TI KANΩ THN HMEPA MOY 666
Το μεσημεράκι παρακολουθω δελτία ειδήσεων ώστε να μάθω απ’ έξω πόσους νέους φόρους θα κληθω να πληρώσω? .

Το βράδυ, από τα κεντρικά δελτία ενημερώση για το πόσες και ποιες ρυθμίσεις πήρε πίσω η κυβέρνηση. Πως να πλήξεις;
φiλε μou 666 KAΛA ΠΕΡΝΩ

Pavlos Xanthopoulos
22/01/2010 20:25
Simpatriotes,psihremia...
Doste tous politikous osa zitoun, eksalou den mporite na kanete alios(esis tous psifizate parolo pou kserate oti klevoun).
Zitiste omos na kopoun 50% i misthi giaftous pou diikoun(efoson eine anikani) kai megaliteri forologia sta kerdi ton megalon epihiriseon,eos kai 45%(to ti zita to KKE)..
Zitiste omos kai dimosia paidia,dimosio sistima ygias kai perithlapsis..
Zitiste ftini dimosia katikia gia aftous pou einai nei kai den ehoun na agorasoun...
ZITISTE SOSIALISMO !
Anna
22/01/2010 20:24
Stin arxh den FWNAZE LEFTA YPARXOUN!!!!!!
Twra ti mas leei oti den yparxoun????
Pavlos Xanthopoulos
22/01/2010 20:17
Pros k.ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΡΕ 22/1/2010 14:35
Esi to avgo to evgales ?
ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ...
22/01/2010 19:53
Οι πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ που θα άλλαζαν τιην Ελλάδα και τον κόσμο τελείωσαν. Το σχέδιο των πρώτων 100 ημερών ήταν αέρας. Και τώρα θέλει μια νέα αρχή... Όχι άλλα ψέματα... παρακαλώ...
LION
22/01/2010 19:45
Το κράτος πρέπει άμεσα να σταματήσει την πολιτική των επιχορηγήσεων στους αγρότες η οικονομία δεν αντέχει άλλο , και πρώτα από όλα η κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει από την βουλή αμμεση μείωση στο προσωπικό της βουλής , ο ακατανόμαστος έκανε 800 προσλήψεις στην βουλή την τελευταία 5 ετια , διπλασίασε τον αριθμό των υπαλλήλων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να επαναφέρει την τάξη ,ωστε να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα αν χρειαστεί να γίνουν και περικοπές σε μισθούς βουλευτών .
Να ακολουθήσει ψαλίδι έως 70 % στον προϋπολογισμό ΕΤ ,ΝΕΤ, ΕΤ3, ΚΑΙ , ΚΑΝΑΛΙ ΒΟΥΛΗΣ (ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ) όλα αυτά να συγχωνευτούν σε ένα κανάλι και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να γίνουν προσλήψεις σε νοσοκομεία και εντατικές, εκεί που ο κοσμάκης στενάζει καθημερινά.
Αν δεν ξεκινήσετε πρώτα κύριε Παπανδρέου άμεσα από το ίδιο το σπίτι σας τις περικοπές μην περιμένετε ο κόσμος να αποδεκτει το βαρύ πρόγραμμα λιτότητας που θα μας επιβάλουν οι Βρυξέλες μετά την αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους η οποία δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί . η χώρά θα ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ με καταστρεπτικές συνέπειες για την εδαφική μας ακεραιότητα .
Kostas
22/01/2010 19:29
Καλώς ή κακώς ο Παπανδρέου είναι η φωνή της λογικής. Πολύ αξιοπρεπής και η στάση Καρατζαφέρη. Οι υπόλοιποι λαικίζουν επικίνδυνα.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
22/01/2010 19:24
ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!
Tassos
22/01/2010 18:54
Οι εισαγγελείς περί άλλων τυρβάζουν, εννοούμε χειραγωγημένη δικαιοσύνη. Οι αστυνομικοί, ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων, πήγαν για τάβλι.
ΜΑΚΗΣ
22/01/2010 18:42
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ. ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΟΡΙΑ 6 ΜΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟ. ΔΩΣΤΕ ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ..........ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ.................
Πέτρος Κ.
22/01/2010 18:38
Το αστείο με όλους εσάς που μείνατε πίσω για να υποστηρίζετε την οικονομική πολιτική του ακαταλληλότερου και του Αλογογκούφη, είναι ότι όχι μόνο δεν έχετε συνειδητοποιήσει την κατραπακιά που έπεσε στα κεφάλια σας πριν από 3 μήνες, αλλά χαιρόσαστε και με το ''κατόρθωμα'' να καταντήσουμε να κολυμπάμε στον πάτο του βαρελιού.
Κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και αλλήλους, νομίζοντας ότι προσφέρετε υπηρεσία στο κόμμα σας αναμασώντας ανεκδιήγητες συνταγές.
Σοβαρότης μηδέν. Η πλάκα είναι πως έχετε πιστέψει ότι γρήγορα θα τα παρατήσει ο Παπανδρέου, θα επιστρέψει η ΝουΔου στην εξουσία και θα ξανααρχίσετε τη μάσα, τους διορισμούς με συνέντευξη μέχρι δισέγγονων, τα STAGE, τις κουμπαριές, τις παγαποντιές και τα βολέματα. Ζείτε με το όνειρο να ''σκάσει'' σκάνδαλο από το ΠΑΣΟΚ για να γελάσει το χειλάκι σας. ΑΧΑΧΟΥΧΑ...

Ξυπνήστε και ανοίξτε τα μάτια. Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Ασφαλέστατα και είναι καλύτερη από την τραγική περίοδο που ζήσαμε πρόσφατα. Αλίμονο αν αυτή την ώρα στο τιμόνι της χώρας βρίσκονταν οι ίδιοι ανεκδιήγητοι.
Οι νεκροθάφτες της οικονομίας, οι άνθρωποι που κατέστησαν παγκοσμίως τη λέξη Έλληνας να ισοδυναμεί με ψεύτη, απατεώνα και τεμπέλη θα κάνουν πολλά πολλά χρόνια να δουν εξουσία.
Έφυγαν και άφησαν πίσω τα ερείπια της Ελλάδας. Το άδικο είναι ότι θα την πληρώσουμε όσοι δεν φταίμε.
Δημοσθενης Μπογδης
22/01/2010 18:21
<<ΕΛΛΗΝΑ, μην τον πιστεύεις τι σου λέει! Ο Γιωργάκης...>> 666 22/1/2010 14:13

Έλληνα , μην πιστεύεις λέει ο αριθμός 666 , τον Κυβερνήτη που ψήφισες με τόση μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Ελληνικό κόμμα . Πίστεψε εμένα που δεν ξέρεις ποιος ,είμαι πόσα ψευδώνυμα χρησιμοποιώ ,τι κάνω , που μένω και τι θεό η μάλλον διάολο ,πιστεύω εφόσον έχω και τον διαολοαριθμο για ταυτότητα .
ΣΕΙΣ, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δώσατε απόλυτη πλειοψηφία στον Γιώργο Παπανδρέου στις πρόσφατες εκλογές για να εργαστεί πάνω στα χρόνια προβλήματα της πατρίδας μας που συσσώρευσε το παρελθόν με καινούργια προοδευτική , δικαία , αξιοκρατική , διαφανή και ανθρώπινη προσπάθεια και την δική σας συμμετοχή ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ τι σας γίνεται . Εγώ ο 666 τα ξέρω όλα !
Χρήστος Πάτρας
22/01/2010 18:14
Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) παραμένει ο Κος Σπύρ.Παπανικολάου.

Τα θερμά μου συγχαρτήρια Κε Παπακωνσταντίνου..

Παρ΄ όλη την γκάφα ολκής που έκανε σήμερα ο εν λόγω κύριος με την διαρροή περί σκέψεων έκδοσης κοινοπρακτικού δανείου και την ως εκ τούτου περαιτέρω εκτίναξη των spreads, φαίνεται ότι είναι αναντικατάστατος και παραμένει στην θέση του..

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους (διακομματικούς) διοικητές...

Χρήστος
pasokara
22/01/2010 18:06
@dimitris korinthios

εγω το ποτηρι το βλεπω μισογεματο και οι προσδοκιες μου ειναι να το γεμισω ακομα περισσοτερο..και σιγουρα εγω αναφερομαι στο ποτηρι της Ελλαδας και οχι της υπολοιπης ευρωπης...
Α.Λ.Π.
22/01/2010 17:54
Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή Το δικαίωμα σας το δώσαμε - αυτοί που είναι στα μπλόκα και εμείς οι περισσότεροι που δεν" μπλοκάρουμε" με κανένα "αίτημα" το βηματισμό σας- στις 4 Οκτωβρίου 2009. Εσείς θα πάρετε ποτέ τα ινία της διακυβέρνησης της χώρας στα χέρια σας και να οδηγήσετε τη χώρα στον ίσιο δρόμο; Εμείς, οι πολλοί, δεν θέλουμε να υλοποιήσετε καμιά προεκλογική σας υπόσχεση. Να κυβερνήσετε θέλουμε! Υ.Γ. Οι Πρωθυπουργοί δεν ζητούν δικαιώματα", τα ΕΧΟΥΝ!
pasokara
22/01/2010 17:52
Αντε μπραβο προεδρε...στα λογια μου ερχεσαι γιατι τοσο καιρο ερχομουν εγω στα δικα σου....παμε τωρα ομως να τα κανουμε και πραξη ε;Σου εχω εμπιστοσυνη εσενα(και μονο εσενα και μερικους υπουργους ακομα π.χ. Παπακωνσταντινου Λοβερδος Κατσελη)

JASON
22/01/2010 17:35
Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή Goeffrey Mineiko Chant. kai emeis zitoume to dikaiwma se dimopsifisma gia to metamasteutiko, zitoume na staloun fulaki oi kleftes twn xrimatwn tou Ellinikou laou-politikoi k mh- pou tosa xronia ploutizan kai ploutizoun se varos mas, zitoume na vgei nomos pou na apagporeuei tin oikogeneioktrateia stin politiki,zitoume na mas adeiaseis th gwnia kai esu Geoffrey me olo to suferto pou se akolouthei.....zitoume akoma na katharisoume tin xwra mas apo olous autous tous xsenous pou mas kouvalisate edw....zitoume to dikaiwma na zisoume ws ELLINES....
La Zar
22/01/2010 17:22
I Agrotes ine i pio agrammati Anthropi se olon ton Kosmo.
Afti tha mas xorewune ?
ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ
22/01/2010 17:15
Α ρε Γιωργάκι απίθανε !!! Δουλεύεις ολο τον κόσμο και με αυτά τα Εληνικά που μιλάς , φαντάσου τι θα γινότανε αν μιλούσες τα Ελληνικά οπως τα Αμερικάνικα !. Και αυτοί του ΔΟΛ θυμάσαι πως σε χαρακτηρίζανε τότε στις εσωκαματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ ( το εσωτερικο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ποιός θα βγεί αρχηγός ; ) Φαίνεται οτι οι μοναδικοί που θα πάρουν αυτά που τούς εταξες θα ειναι αυτοί οι κύριοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη , τέτοια υποστήριξη σε ολες τις επιλογές σου ( πχ μεταναστευτικό) δεν εχει δεί αλλος πρωθυπουργός σε αυτήν την χώρα , σε λατρεύουν !!!!
ΚΑΛΟΥΔΗΣ
22/01/2010 17:10
Οι αγροτες προσπαθουν με οποιο τροπο μπορουν να μας χαλασουν.ΟΤΙ δηλητηριασμενα τροφιμα τους επιστρεφουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ως ΑΚΑΤΑΛΗΛΑ τα στελνουν στην ΕΛΛΙΝΙΚΗ αγορα σαν ανωτερης ποιοτητας και φυσικα ακριβωτερα απο τα εισαγωμενα ομοιατους και ας εχουν κριθει ακαταληλα για τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.ΟΤΑΝ ρωτησα γνωστο μου αγροτη ΄΄μα ειναι δυνατον να πουλησεις 5φορες πανω απο το οριο δηλητηριασμενα τροφημα ΄΄ μου απαντησαι και τι θελεις να πεταξω 10 τονους στα σκουπιδια!!!Αυτους επιδοτη η Ελληνικη κυβερνηση.
Αν δεν μπορουν να παραγουν ανταγωνιστικα προιοντα να αλλαξουν οσο το δυνατον γρηγοροτερα δουλεια,μεχρι ποτε θα
ζουν απο το νταβατζιλικι.Ας λαβει υπ΄οψιν της η κυβερνηση οτι οσο πληρωνεις τους νταβατζιδες τοσο πιο πολλα θα σου ζητησουν την επομενη φορα Οσο για το πολιτικο κοστος θα πρεπει να υπολογισουν και ολους τους αλλους που ζημιωνοντε απο τις παρανομιες των αγροτων-εκβιαστων με το κλεισιμο των δρομων.
ΖΗΤΩ την αμεση εφαρμογη των νομων.
Αν η κυβερνηση ειναι ανικανη να τους εφαρμοση να παρετηθει και επειδη και η προηγουμενη τα ιδια  ητανε και χειροτερα,να βαλουμε ξενους να μας κυβερνησουν.
Διαφορετικα ολοι εμεις που δεν εχουμε τρακτερ για να πουλησουμε νταβατζιλικι,και να εκβιασουμε για το υποτιθενενο δικιο μας ας παρουμε ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ.να παμε στη
μαχη της ΑΛΑΜΑΝΑΣ να αντιμετωπισουμε τον αρχιστρατηγο της επαναστασης ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑ!!!
SK
22/01/2010 17:09
Mazi sou GIORGEA gia mia elada NEA....
Ti Xanthopoulos. Giorgaros ke klama i kiria....Gia tin ELADA re gamoto!!!!
LAKIS GALIOURIS
22/01/2010 16:51
TA TRAXTER STO SYNTAGMA...

KATO H XOUNTA TON KOMATOSKYLON....

POSA DHMOPSHFHS KANATE????

ΛΛ
22/01/2010 16:38
Τώρα που οι αγρότες κατάλαβαν τι κορόιδα υπήρξαν ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Αυτά παθαίνει όμως όποιος κοιτάει μόνο το προσωπικό και βραχυπρόθεσμο συμφέρον του. ΓΑΠ θέλατε ΓΑΠ να φάτε. Δεν σας άρεσε ο σουβλατζής ας τη ρίχνατε στο ΚΚΕ ή στου οικολόγους. Τώρα τρεχάτε στους δρόμους να πάρετε τις χρηματοδοτήσεις σας. τα λεμε μπανανία
tk
22/01/2010 16:07
Καλό θα είναι οι αγρότες εκτός από το να ζητάνε χρήματα (καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνω) να δουν πως θα οργανωθούν ώστε να μην εξαρτώνται από επιδοτήσεις διότι το 2013 που θα κοπούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες από την Ε.Ε. πλησιάζει.Εκτός να πιστεύουν κι αυτοί ότι το 2012 θα καταστραφούμε όλοι οπότε δε βαριέσε...
GR
22/01/2010 16:04
KALA OI AGROTES FTENE H OI POLITIKOI MAS PERNOUN TIS EPIDOTISEIS APO TIN EE KAI TIS KANOUN VILES, AX ELLADARA MOU POS KANTANTISES, TIPOTA DEN LITOURGEI. TI MAS SOZEI? KSEREI KANEIS TI???
O PLASTHRAS MIPOS?
Maria M
22/01/2010 16:03
Mr. Papandreou is right for a chance.

The Farmers are right as well,because they sell their products for peanuts,while the big sarks make the profits.
But blocking the roads is called anarchy,that will help no one.

Papandreou is also right in regard the outsite world.

I have met a lot of Greeks,and this Summer are not going to Greece for Vacation even though they were coming over the previous years because they scare of what is going on in Greece.

The ones that had money in Greek Banks starting to withdrawn their money. And do not say you do not care,you better Care tourism is number one for the economy in Greece.
Greece will recover in time to come.
Is easy for me to say and you think I do not understand,but I do very well.

There are worse things that happens in the world.
See Haiti? These people are amazing for their believes and hope.

Wishing all the best

Maria M Canada
dimitris korinthios
22/01/2010 15:56
Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στην τρέλα.
Οι μέρες συσσωρεύουν τη μια συμφορά πάνω στην άλλη.
Το μέλλον τρομακτικό...

dimitris korinthios
22/01/2010 15:51
Το δημοκρατικό (;;;) ΠΑΣΟΚ είναι εδώ χωρίς αιδώ ! ..
KAI EMEIΣ. KANOYME THN ΠΛAKA MAΣ......XAXAXA
Mia D
22/01/2010 15:51
"ΕΛΛΗΝΑ, μην τον πιστεύεις τι σου λέει! Ο Γιωργάκης ειναι: 1. Χαμηλού πνευματικού επιπέδου.2. Δεν έχει θέληση για μέτρα διότι είναι ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ, η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ και ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ της Αμερικής.Αυτός ήλθε για να διαλύσει το κράτος και την ΕΕ. "

Dikimou apopsi gia to parapano sxolio:
Ti na sou po vre "apore" foukara "Ellina" pou den ise ikanos na stathis sta podia sou, ligi perifania re gamoto...
Thimizis ena tsiropouli me to stoma anixto perimenontas mia mana na tou vali ena skouliki sto stoma, ftani pia afti i mizeria kai to pankosmio reziliki!
Mipos den pernane i trakteroidioktites epidomata ta proigoume xronia gia na anaptiksoune tis monades tous, na prosarmosoune ta proiontatous stis anages tis kinonias, na organothoune etsi oste na einai ena vima prin....
Mipos den vlepame pos i perisoteri dilonane ta epidomata stin fternatous me to piso meros tou xerioutous!
Ftani pia,
Kai ti paraxeni diamartiria einai afti, ego xero otan kapios apergi, afini tin kinonia na sterithi to dikotou proion, as kanoune afto na doume ti tha mas lipsi.
Eleos!
O Giorgos den sas axizi, kai aporo giati prospathi na sas sosi!?
ei akouei kaneis??
22/01/2010 15:47
δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των αγροτών επειδή την είδαν κανουμε ότι μας γουστάρει!!!
Κωνσταντίνος Μ.
22/01/2010 15:44
Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή.....Ωραία,γιατί και οι αγρότες μάλλον αυτό ζητάνε...Από που ξεκινάει όμως η <<νέα αρχή>>;;;
pavlos
22/01/2010 15:44
Επειδή ετοιμάζονται και άλλες κοινωνικές ομάδες να κλείσουν τους δρόμους ας το κάνουν όλοι μαζί ώστε να μην κατηγορεί η μία την άλλη.

Οσο για την Ελλάδα τα προιόντα σας θα λιγοστεύουν οι εξαγωγές σας θα μηδενηστουν οι εισαγωγές θα σας χρεωκοπίσουν και ο τουρισμός θα παέι αλλού
και μετά θα λέτε όλοι ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ???

βρεγμένη γάτα
22/01/2010 15:15
ΓΙΩΡΓΑΚΗ

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΤΡΑΚΤΕΡ 1400 ΚΥΒΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ;
ΔΙΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ;
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΤΙΝΑ (ΣΠΟΥΡΓΙΤΗ) ΣΕ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ...Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ... ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.
ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΗΚΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΣ!
DIONYSHS
22/01/2010 15:14
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΣΟ "TΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ" ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ
ΚΡΑΤΩ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΕΑΝ EΙΝΑ???????????????????
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ?????????
ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ??????????????????
Μεσσηνιος αγροτης
22/01/2010 15:12
Το λαδι πωλειται τωρα στην Μεσσηνια 2,20 Ευρω. Το 1989 ειχε 800 δρχ. 1 μπαλα τριφυλλι το 1990 πωλουσε ο αγροτης απο το χωραφι 1000 δρχ. Τωρα πωλειται μεταξυ 2,5 και 3,2 Ευρω. Εκεινη την εποχη ενα σακι λιπασμα κοστιζε 300δρχ. Σημερα στοιχιζει 40 ευρω. Καποτε οι αγροτες μπορουσαν να ζησουν τις οικογενειες τους με αξιοπρεπεια. Τωρα καταντησαν ζητιανοι της Ε.Ε. Η αγροτικη παραγωγη την δεκαετια του 70 ειχε πλεονασμα 2,5 %. Τωρα εισαγουμε σχεδον τα παντα. Αυτο δεν ειναι καθολου παραλογο ουτε οφειλεται στην ανικανοτητα των γωργων. Μαθετε κυριοι οτι στα πλαισια της κοινης αγροτικης πολιτικης, την οποια αγκαλιασαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με την ιδα επιμελεια δεν μπορει να επιβιωσει η δικη μας παραγωγη. Σας αναφερω οτι στην Κινα ο αγροτοεργατης αμοιβεται με 0,5 Ευρω την ημερα και το προιον του πωλειται ελευθερα στην χωρα μας, οπως ΠΧ. το φυστικι. Στην Μεσσηνια αυτο ηταν ενα βασικο προιον που ακολουθουσε την καλλιεργεια της πρωιμης πατατας. Η αθροα εισαγωγη σταματησε αυτη την παραγωγη. Η ανοιξιατικη πατατα επισης τελειωνει σε αυτη την περιοχη, διοτι εισαγεται ελευθερα απο την Αιγυπτο με κοστος παραδοσης στον Πειραια 0,15-0,22 Ευρω το κιλο. Στην Πατριδα μας τα εξοδα παραγωγης ανα κιλο ανερχονται 0,33- 0,4 Ευρω το κιλο. Το αγροτοημερομησθιο στην Μεσσηνια στοιχιζει αυτη την εποχη στην συγκομιδη της πατατας 45 Ευρω. Στην Αιγυπτο το αντιστοιχο 2,5 Ευρω. Ο μουστος για κρασι εισαγεται απο την νοτια Αφρικη με κοστος 15 λεπτα παραδοτεος στον Πειραια. Με αυτη την τιμη στην Μεσσηνια δεν καλυπτονται ουτε τα εξοδα της συγκομηδης. Το μαζεμα της ελιας στοιχιζει ανα κιλο 1,8 Ευρω. Κατω απο αυτες τις συνθηκες δεν ειναι εφικτη η αναπτυξη παραγωγης. Το κρατος θα πρεπει να αποφασισει τι ακριβως θελει. Κατω απο αυτες τις συνθηγκες καθε καλλιεργεια ειναι απαγορευτικη. Τα εξοδα ομως συνεχως αυξανουν. Οι αγροτες εχουν παγια εξοδα χωρις να εχουν σταθερο εισοδημα. Το προβλημα λοιπον ειναι η τεραστια διαφορα κοστους που επικρατει στην διεθνη αγορα με την Ελλαδα. Ο Ελληνας αγροεργαρτης πρεπει να αμοιφθει με ενα μεροκαματο που θα του επειτρεπει να επιβιωσει. Το ιδιο και ο παραγωγος. Απο εκει και περα ειναι θεμα πολιτικων επιλογων πως θα συνδιασει αυτες τις αντιξοοτητες. Καμια κυβερνηση ομως δεν εχει μια συγκεκριμενη προταση επιλυσης αυτης της αντινομιας. Η πολιτικη των επιδοτησεων δεν εφερε κανενα αποτελεσμα. Αντιθετα δημιουργησε μια τελειως διαφορετικη νοοτροπια, τα αποτελεσματα της οποιας τα βιωνουμε τωρα. Η πηγη του κακου για τον δυτικο κοσμο ειναι ειναι η ανεξελεκτη παγκοσμιοποιηση που δημιουργησε στρατιες ανεργων στην βιομηχανια και η λεγομενη κοινη αγροτικη πολιτικη καταρακωσε την γεωργικη παραγωγη. Στα πλαισια ανταγωνιστικοτητος εντος των οριων της Ε.Ε η ελληνικη αγροτικη παραγωγη δεν εχει κανενα προβλημα. Οταν ομως βαλλεται απο χωρες ελαχιστων εργατικων αμοιβων, οπως πχ. Τουρκια η οποια εκτοπησε το ελληνικο συκο απο την αγορα της Ε.Ε δεν εχουμε κανενα περιθοριο επιβιωσης. Στην Τουρκια ο εργατης μαζευει συκα με 3 Ευρω. Ο αντιστοιχος ελληνας φετος αμοιφτηκε με 40 Ευρω. Η Ευρωπη λοιπον, για να σωθει ο πληθυσμος της, πρεπει να αποκτησει συνορα. Διαφορετικα στα πλαισια αυτου του ανηθικου ανταγωνισμου δεν εχει καμια πιθανοτητα επιβιωσης στο επιπεδο που βρισκεται τωρα. Η βιομηχανια και η αγροτικη παραγωγη μετακομιζει στις χωρες της Ασιας, της νοτιου Αμερικης και της Αφρικης. Η υψηλη τεχνολογια και προσφορα υπηρεσιων που πονταρουν οι ευρωπαιοι ηγετες δεν μπορουν να συντηρησουν το πληθος. Δεν επαρκουν. Το κλεισιμο των δρομων ειναι ενα προμυνημα αυτου που ερχεται. Οσο οι αγροτες διαμαρυρομενοι χυνουν το γαλα στις πλατειες και δεν χυνουν αιμα ειναι καλα. Οσο κλεινουν δρομους και δεν δεν κλεινουν σπιτια ειναι επισης καλα. Αλλα πρεπει να γνωριζουμε οτι η πεινα ματια δεν εχει κα σε κανει ανταρτη. Μεχρι τωρα το στομαχι γεμιζε με τις επιδοτησεις και τα ταμεια ανεργιας. Οταν αυτα θα στερεψουν τοτε θα βγουν στην επιφανεια τα ζωωδη ενστικατα της αυτοσυντηρησης και αυτα δεν εχουν ουτε λογικη και ουτε ελεος. Κυριοι της Ε.Ε και κυριε Πρωθυπουργε μην γυριζεται τον τροχο της ιστοριας πισω θυσιαζοντας την κοινωνικη γαληνη και ευμερια στον βωμο του αθεμιτου ανταγωνισμου που προκειπτει μεσω της παγκοσμιοποιησης. Ειναι ανηθικο για να πινουμε εμεις φτηνο καφε να πωλουνται καθε χρονο απο τις Ινδιες 150000 παιδια σκλαβοι στην νοτιο Αφρικη για την συγκομιδη του καφε. Ειναι επισης ανηθικο να αγοραζουμε με 3 ευρω ενα μπλουζακι που κατασκευαστηκε απο κοπελες που δουλευουν σε πλοια- εργαστηρια στα διεθνη υδατα κατω απο συνθηκες προκαπιταλιστικης δουλειας απο κινεζους παραγωγους με ενα Ευρω μεροκαματο. Κυριε Πρωθυπουργε η δουλεια καταργηθηκε ηδη απο το πρωτο Συνταγμα τηε Ελλαδος, αλλα εσεις και οι λοιποι ευρωπαιοι επιτρεπετε το π ρ ο ι ο ν δουλειας στην χωρα μας. Και με την εισαγωγη μεταναστων θα την καθιερωσετε ντε-φακτο. Το προβλημα λοιπον των αγροτων δεν λυνεται μονο απο εσας. Βρεστετα με την Ε.Ε. Δωστε ενα τελος στην παγκοσμιοποιηση. Συναλλαγες με κρατη διαφορετικου βιοτικου επιπεδου πρεπει να γινονται υποψη πολλων αλλων παραγοντων. Δεν χρειαζεται απομονωση αλλα ρεγουλαρισμα της διεθνης αγορας και των εμπορικων συναλλαγων.. Ευχομαι σε ολους τους πολιτικους Ελληνες και μη, καλο ξεμπερδεμα με τους ανεργους και αγροτες και σας συμβουλευω βρεστε ασκους να βαλετε τους ανεμους του Αιολου που τους ελευθερωσατε..
Φτυσμένος (μην αβασκαθεί)
22/01/2010 15:09
Μήνυμα Παπανδρέου προς αγρότες
Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή

Αγαπητέ Γιώργο
κι εγώ ζήτησα το ίδιο δικαίωμα από την πρώην μου αλλά μ'''' έφτυσε! Δεν ξέρω με σένα τι θα κάνουν οι αγρότες...ίσως και εσύ να νομίσεις επίσης, όπως εγώ, ότι ...απλά βρέχει!
Χρήστος Πάτρας
22/01/2010 15:08
Αγαπητέ Κε Πρωθυπουργέ,

Δεν είχαν περάσει και πολλές μέρες που είχατε αναλάβει ως νέα κυβέρνηση της χώρας και μέσα από τις φιλόξενες στήλες των Νέων σας έγραφα ότι στην κρίσιμη κατάσταση που είμαστε οι πολλές δημοκρατικές διαδικασίες μόνο καλό δεν κάνουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός Πλοιάρχου, με το καράβι του σε άμεσο κίνδυνο, αυτός συγκροτούσε συμβούλια και επιτροπές....!!

Μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να είχατε ξαποστείλει όλους τους προηγούμενους διοικητές από ΔΕΚΟ, εφορίες, δημόσιους οργανισμούς, φορείς και κυρίως φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Τους Πάντες...!!! Με έτοιμα νομοσχέδια για τα επείγοντα, φορολογικά μέτρα, ακίνητη περιουσία κτλ, για να αποφύγετε το ρεζιλίκι και τις παλινοδείες που έγιναν. Να μην χάνατε έσοδα και αξιοπιστία.

Μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να είχαν αλλάξει όλοι μα όλοι οι Γ. Γ. των υπουργείων με πρόσωπα της εμπιστοσύνης σας..

Αντί όλων αυτών, εσείς το μόνο που κάνατε γρήγορα ήταν η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας , που και για αυτό το θέμα εγκαίρως σας έστειλα επιστολή στην ιστοσελίδα σας με ολοκληρωμένη πρόταση που αν την είχατε ακολουθήσει θα είχατε αφ΄ενός μεν αποφύγει να ζητήσετε συγνώμη και αφ΄ ετέρου να χάσετε και έσοδα και με τους πολίτες δυσαρεστημένους..

Επιπρόσθετα μέσω της στήλης των Νέων σας είχα προειδοποιήσει για την χοντρή πατάτα του κου Παπακωνσταντίνου να ανακοινώσει ότι σκοπεύει να ζητήσει να γράψουμε τις καταθέσεις μας στην φορολογική δήλωση, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό μου λέγοντας ότι "θα αναγκαστώ να αποσύρω από την τράπεζα καταθέσεις μου που δεν γνώριζε ούτε η γυναίκα μου.." Δεν με ακούσατε και χάσατε 8 δις (από καταθέσεις)..

Πέραν αυτών σας έγραφα προτάσεις για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων εξαιρώντας τα από το πόθεν έσχες, κάτι που ούτε αυτό κάνατε χάνοντας τουλάχιστον 4- 6 δις με τους μετριότερους υπολογισμούς. κτλ κτλ...

Τώρα έχετε μπροστά σας την αυθαιρεσία και την βία των επιχειρηματιών-αγροτών..

Σας έχω γράψει και για αυτό.. Και μάλιστα με παράδειγμα.. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από την απλή εφαρμογή του νόμου.. Αυτόφορο στους παρανομούντες και κατάσχεση των μηχανημάτων τους που εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών. Ένα βασικό δικαίωμα κάθε πολίτη σε ισχύ από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας..

Αν δεν το κάνετε άμεσα, λυπάμαι αλλά χάσατε το παιχνίδι, και η συντριβή σας (αυτό θα είναι το λιγότερο) μαζί με την κατάρρευση της πατρίδας μας θα είναι απλά θέμα χρόνου..

Γιατί όπως λέει ένα βασικό αξίωμα της θάλασσας " όταν το νερό φτάσει στο στόμα, οι σχετικές εκτιμήσεις ουδεμία αξία έχουν και μόνο το απόλυτο αποτέλεσμα μετράει"....


Με εκτίμηση,


Χρήστος
sakism
22/01/2010 15:05
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΚΕ,ΣΥΡΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ! ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΝΤΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧHΤΕΡΑ.
Tsakitzis
22/01/2010 14:54
Αν έχεις κότσια στείλε την αεροπορία να τους ψεκάσει με τα ίδια φυτοφάρμακα που μας έχουν φλομώσει στα προϊόντα τους.
dimitris korinthios
22/01/2010 14:53
Aποδεδειγμένα πιά καλός ηθοποιός έπεισε τους Έλληνες να τον κάνουν πρωθυπουργό.
Kάτσε oσο θέλειs.....KAI << TO OSKAR>> ΓIΑ
EΣEΝA EINAI.....
Παναγιώτης
22/01/2010 14:43
@ΠΑΝΘΗΡΑΣ, @elena
με προλάβατε... Ελπίζω να τα διαβάζει αυτά όμως ο κ. Παπανδρέου και οι "αγρότες".

έχω όμως μιά επιπλέον λύση στην λίστα του Πάνθηρα: να εξοριστεί η Παπαρήγα! Κόστος; Τίποτα, θα βγεί και κέρδος από την δουλειά...

Εδώ στο εξωτερικό ακούμε τις ειδήσεις και ντρεπόμαστε...
γιαννης μ
22/01/2010 14:42
π.ε.(προ εκλογών)
Το βουητό των κινητοποιήσεων έρχεται απ'' όλη την Ελλάδα και είναι έκφραση της αγωνίας των αγροτών που δεν τα βγάζουν πέρα. "Δεν αντέχουμε", μας λένε........Προτείνουμε τη λήψη 10 άμεσων μέτρων, οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων: Πρώτον, ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δισ. ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα (...).
ομιλία στις Σέρρες, 8 του Γενάρη 2009

μ.ε.(μετά εκλογών)
"αγρότες κολωνακίου-πραξεις βίας και αυθερεσίας"
απο την σημερινή ομιλία

τί άλλαξε???απλά τώρα είναι κυβέρνηση και πρέπει να κάνει όσα έταζε....καθήστε λοιπόν να σας χαιδεύουν τα αυτιά οι εκάστοτε κυβερνήσεις,βάλτε μπροστά και τον κοινωνικό σας αυτοματισμό...πληρώστε για όσα φάγαν οι λίγοι και βολευτήτε με την χολή που βγάζετε για όποιον κάνει αυτό που εσείς δεν μπορείτε....ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

υγ προς δημοσιολόγους των παραθύρων...την Ελλάδα δεν την κόβουν στη μέση οι αγρότες αλλά τα τέμπη...κουβέντα όμως για τις εταιρίες,μην πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας
TSOPANHS TOY MORIA
22/01/2010 14:33
πρασινάλογα είπε...
Τα καμώματα του Γιωργάκη πέρυσι στον πειραιά θα μείνουν στην ιστορία.
Πρόκειται για μία από τις πιό αστείες φάσεις που έχω δεί εδω και πολλά πολλά χρόνια και πιστεύω ότι δεν πρόκειται, δεν υπάρχει περίπτωση, να ξεχάσω ποτέ.
Οι Ηρακλειώτες πρασινο-συνδικαλιστές μαζί με κάμποσους άλλους αγροτο-πρασινοφρουρούς έρχονται στον Πειραιά (με έξοδα της πράσινης νομάρχη, δηλαδή δικά μας) και απαιτούν να οδηγήσουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.
Ο Μαρκογιαννάκης τους το ξεκόβει και όταν κάποιοι πράσινοι ψευτόμαγκες πάνε να περάσουν με το ζόρι πέφτουν κάποια δακρυγόνα.
Σε απόσταση 100 μέτρων ο Γιωργάκης και ο νομάρχης Πειραιά Μίχας εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και αρχίζουν τα κλάμματα, ντεμέκ ότι η κακιά δεξιά πολεμάει τον υπερασπιστή του λαού Γιωργάκη.
ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.
Αχ αυτό το βίντεο, τα λέει όλα το ρημάδι.
Ο Γιωργάκης κλαίει γοερά (όρθιος), ο Μίχας κλαίει γοερά (γονατιστός) και όλοι οι παριστάμενοι (συμπεριλαμβανομένης της έκπληκτης πράσινης νομόρχου Ηρακλείου) κοιτούν με απορία (χωρίς να καταλαβαίνουν τί συμβαίνει.
Περιττό βέβαια είναι να πούμε ότι κανείς από τους παρισταμένους δεν είχε πρόβλημα με τα μάτια του εκτός από τους δύο τηλε-ηθοποιούς / πολιτικούς, Γιωργάκη και Μίχα.
Πηγές του πασόκ διέψευσαν ότι προτάθηκαν, και οι δύο για όσκαρ ηθοποιίας, αλλά έβαλαν βέτο ο Μπαντ Πίτ και ο Ρόμπερτ Ντενίρο, ένεκα του ότι δεν ήταν επίσημες συμμετοχές στο θεσμό των Όσκαρ.
Νό πρόμπλεμ, μετά την αποτυχία του να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ ο Γιωργάκης (σαν αποδεδειγμένα πιά καλός ηθοποιός) έπεισε τους Έλληνες να τον κάνουν πρωθυπουργό.
Δεν πειράζει, καλό και αυτό.
ME AFIEROSH STOYS PERSINOYS SOSIALISTES POY EYRETHISAN STO PLEYRO TON SHMERINON AGROTON.
HROON TOTE, SHMERA OMOS PARANOMOI KAI SFETERISTES THS KOINONIAS
MARIA H KORINTHIA
22/01/2010 14:29
ANTE KAI PALI APO THN ARXH
TA KOROIDA PLHRONOYN ANIKANOYS.
EYTHXOS POY TO EXOYN PAREI XAMPARI OTI
OI OPADOI TOYS ROKANIZOYN TON SANO
KAI TO PAIZOYN TO TROPARIO THS KASSIANHS
BRE KATHISTE OSO THELETE, POIOS ANALAMBANEI
XAOS, MONO TO PASOK KANEI TETOIES BLAKEIES
pavlos
22/01/2010 14:22
Κλείστε τους δρόμους για πάντα έτσι θα καταστρεψέτε τους άλλους Ελληνες που αγοράζουν τα προιόντα σας θα αναγκαστήτε να κάνετε εξαγωγές θα έρθει συνάλαγμα στην χώρα και το κράτος θα πληρώσει το δημόσιο χρέος.

666
22/01/2010 14:13
ΕΛΛΗΝΑ, μην τον πιστεύεις τι σου λέει! Ο Γιωργάκης ειναι: 1. Χαμηλού πνευματικού επιπέδου.2. Δεν έχει θέληση για μέτρα διότι είναι ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ, η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ και ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ της Αμερικής.Αυτός ήλθε για να διαλύσει το κράτος και την ΕΕ.
Happy Anniversary......By Παράγκας
22/01/2010 14:11
“Σαν σήμερα (σ.σ. χτες)… η Ελλάς κηρύσσει πτώχευση Ο Μαρξ έχει γράψει πως η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία ή σαν φάρσα. Σαν σήμερα, αναφέρουν τα ημερολογιακά αλμανάκ, το 1898 η Ελλάδα τίθεται ουσιαστικά υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο λόγω αδυναμίας πληρωμών, κηρύσσοντας ουσιαστικά πτώχευση. Ήδη, από τον Οκτώβριο του 1897 οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων βρίσκονταν στη χώρα για τη σύνταξη νόμου βάσει του οποίου θα εγκαθιδρυόταν και θα λειτουργούσε ο οικονομικός έλεγχος. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 1898, όταν και αποφασίστηκε πως στη Διεθνή Οικονομική Επιτροπή θα εκχωρούνταν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους τα μονοπώλια (άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιόχαρτων, κλπ), ο φόρος καταναλώσεως καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου, οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά, ενώ η ΔΟΕ είχε επίσης την εποπτεία των δημοσίων υπηρεσιών που ήταν αρμόδιες για την είσπραξη των δημόσιων εσόδων.” Από capital.gr
kl
22/01/2010 13:49
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΙΝ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΠΟΓΔΗ???
GOLDEN BOY
22/01/2010 13:47
"ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν λεφτά"

Λεφτά υπάρχουν (best video of the year):
www.youtube.com/watch?v=odVGroOBs-Y

BGALTE TA SYMPERASMATA SAS!!!
Παράγκας
22/01/2010 13:43
“Η χώρα βρίσκεται στο μέσο μίας πρωτοφανούς κρίσης για τα δεδομένα της πρόσφατης ιστορίας μας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής που συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές υπό τον προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.” Αφού είμαστε οργανισμός-χώρα(;) που ΔΕΝ παράγει. ΔΕΝ ανταγωνίζεται. Με έναν Υδροκέφαλο Δημόσιο Τομέα. Απλά είναι τα πράγματα… Αλί στις επερχόμενες γενιές……
ΘΚ
22/01/2010 13:42
Απορώ πως δεν βγήκε κάποιος εχέφρων άνθρωπος να καταγγείλει το σατανικής σύλληψης σχέδιο του οπλαρχηγού Μπούτα. Το πράγμα είναι σαφές. Όταν οι μπαρουτοκαπνισμένοι συναγωνιστές έστειλαν το μήνυμα ότι μπλόκα χωρίς Βουλγάρες, είναι έννοια ασύμβατη, τότε έδωσε εντολή να ανοίξουν τα σύνορα για μια ώρα ώστε να περάσουν (και καλά) νταλίκες που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Οι Βουλγάρες είναι ο κατ εξοχήν ορισμός του ευπαθούς προϊόντος: δύο μέρες να τις αφήσεις χωρίς φαγητό και νερό και χαλάνε. Και ο τελευταίος νταβατζής το γνωρίζει. Αγρότες μη μασάτε από την κινδυνολογία. Αν τα πράγματα ήταν τόσο σοβαρά όσο λέει ο Αυτιάς, θα ανέθεταν οι Έλληνες στο Γιώργο (και προηγουμένως στον Κώστα) να τα λύσουν; Αυτοί ούτε για διαχειριστές πολυκατοικίας δεν κάνουν. Συνιστώ πάντως αντί να αφήνετε τα τρακτέρ μόνα τους στα μπλόκα, καλό είναι για ξεκάρφωμα να βάζετε και μερικούς Αλβανούς μαζί. Άσε πια το άλλο: πρόσκληση σε διάλογο από τη Μπατζελή στο… Ζάππειο. Κυρία υπουργέ πάρτε και το Γιώργο μαζί, να γίνει πιο σουρεαλιστικός ο διάλογος. Φανταστείτε μόνο το Μπούτα από τη μια και το Γιώργο από την άλλη. Μετάφραση από τα Μπουτικά στα ελληνικά, από εκεί στα αγγλικά και αντιστρόφως. Ένα μήνα θα μιλάνε και δεν θα έχουν προλάβει ούτε να συστηθούν, μύλος. Προτιμότερο να αξιοποιηθούν, για το σπάσιμο των μπλόκων, ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος που έχουν, λόγω κληρονομικού χαρίσματος, διεμβολιστικές και αντιαρματικές ιδιότητες. Αν μάλιστα πάρει το ρεύμα και το Χατζηγάκη, που αυτή την εποχή είναι στα μπλόκα, ακόμα καλύτερα. Σε λίγο θα πάει σε διαδήλωση για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου κι ο Παπαντωνίου. Θα μου πείτε η κατάσταση είναι δύσκολη κι εσύ κάνεις πλάκα. Γιατί οι υπόλοιποι τι κάνουν;
ΜΑΡΙ
22/01/2010 13:42
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙ ΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ Ε ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
Η ΧΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ , ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΚΤΛ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ 300 ΔΙΣ., ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ , ΤΟΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΛΠ ΠΟΥ Ο ΚΘ''ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ 3 ΒΙΛΕΣ, ...ΝΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΗΓΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ 27 , ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ, ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ!!!
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ????ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ....ΑΙΣΧΟΣ!
Ανθημων Γουλιμης
22/01/2010 13:40
Ειναι καπως ειρωνικο ο Παπανδρεου να ζητα συναινεση απο τους αγροτες. Το ΠΑΣΟΚ, οταν ηταν αντιπολιτευση, απο την εποχη του Ανδρεα ακομη, υποστηριζε και μετειχε ενεργα σε καθε κινητοποιηση οποιασδηποτε κατηγοριας εργαζομενων. Οσο ηλιθια και επιζημια αν ηταν τα αιτηματα τους για την οικονομια και την ανταγωνιστικοτητα της χωρας.
Μια ζωη χαιδευαν τα αυτια των ψηφοφορων. Ας απολαυσουν τωρα το δημιουργημα τους.
Η Νεα Δημοκρατια χρησιμοποιησε και αυτη παρομοιες μεθοδους, μπας και μεινει πισω στους λαικισμους.
Vassilios
22/01/2010 13:33

SYNTEKNOI

MIN TOUS AKOUTE KAI MIN TOUS FOBOSASTE AFTOUS :

TA KOMMATA TIS "LOURIDAS" ,TOUS PRODOTES TOU

ETHNOUS .....KKE ...KAI.....SYN ..

AFTOI YPOKINOUN KAI STIRIZOUN TOUS..AGROTES

NA BGAINOUN KATHE XRONO STIN...."ZITIANIA"..


PUNISHER
22/01/2010 13:28
Πολύ καλά κάνουν οι αγρότες..Ποτέ να μη φύγουν από τα μπλόκα. Πρώτα να ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ με συνοπτικές διαδικασίες όλοι αυτοί που έκλεβαν τόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο, και μετά να συζητήσουμε για τυχών ευθύνες των αγροτών... Όλοι αυτοί οι ΚΛΕΦΤΕΣ[βλ. Βατοπαίδι,Θέμος(DVD), Ζαχόπουλος, Κουμπάροι, Ομόλογα, Καρτέλ, Απευθείας αναθέσεις, Ολυμπιακοί αγώνες, Διορισμοί συγγενών και δε συμαζεύετε], στην ΚΙΝΑ θα είχαν εκτελεστεί μετά από μια σύντομη τυπική δίκη. Μόνο η ΚΙΝΑ είναι σοβαρή χώρα σε θέματα τιμωρίας απατεώνων. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η χώρα μας.
Φτυσμένος
22/01/2010 13:12
Μήνυμα Παπανδρέου προς αγρότες
Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή

Αγαπητέ Γιώργο
κι εγώ ζήτησα το ίδιο δικαίωμα από την πρώην μου αλλά μ'' έφτυσε! Δεν ξέρω με σένα τι θα κάνουν οι αγρότες...ίσως και εσύ να νομίσεις επίσης, όπως εγώ, ότι ...απλά βρέχει!
chr stab
22/01/2010 13:10
Και μετα απο ολα αυτα τα σχόλια, πιστευω οτι ολοι εχουμε καταλαβει, οτι την Ελλαδα την κυβερναει μια ΛΗΣΤΟΣΥΜΟΡΙΑ με την ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ. Γιαυτο δεν υπαρχει αστυνομευση , γιαυτο δεν εφαρμοζοντα οι νομοι. Και ολα αυτα με την ΨΗΦΟ μας!
ΠΑΝΘΗΡΑΣ
22/01/2010 13:08
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΑΠΑΚΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΟΧΗ
ΚΡΙΜΑ
ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ
ΝΑΒΡΗΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΚΙΔΕΣ -ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΙΔΕΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αν τους συναντήσει νομίζω θα τα βρουν, οι αγρότες είναι φιλότιμοι κατά βάθος.
22/01/2010 13:01

Αν οι αγρότες δεν φύγουν και τώρα η κυβέρνηση έχει τις εξής επιλογές. Τις αναφέρω από την ευκολότερη στην δυσκολότερη (σε παρένθεση το οικονομικοπολιτικό κόστος τους).

Να συναντήσει ο πρωθυπουργός τους αγρότες (μηδενικό κόστος)

Να πάει σε εκλογές (100 εκ)

Να στείλει τα ματ (200 εκ από χασούρα στις εξαγωγές κτλ πολιτικό κόστος)

Να τους βομβαρδίσει τα τρακτέρ (τα ιδία το κόστος των πυρομαχικών)

Να τους πληρώσει (πτώχευση Ελληνικού κράτους).
elena
22/01/2010 13:00
τέλος τι πρέπει να γίνουμε καταδότες των ΣΣ.??
ξέρω ξέρουμε ανθρώπους που εχουν συνταξιοδοτηθεί γιατί το έπαιξαν αρρωστοι... και ενω πήραν σύνταξη στα 45 εχουν καταστηματα στο όνομα της κόρης της γυναίκας της μανας τους και δεν φορολογύνται αλλα τα οικονομάμε.
υπάρχουν άλλοι δουλεύουν στο Δημόσιο φωνάζουν πως δεν εχουν μονιμοποιηθεί και εχουν πάλι μαγαζιά στο ονομα του πατρός του υιου του αγίου πνεύματος.
και τι?? εισοδημα φορολογητέο 0 εις το πηλικο.
πάς ο άλλος ο φουκαράς που τρέχεις απο το πρωι ως το βράδυ για τον επιούσιο κα ριμάζεσαι στην κίνηση στην τρέλα αφήνεις τα παιδιά σου στο "πυρ το εξώτερο" και γυρίζεις σπίτι σου αργά το απογευμα που δεν προλαβαίνεις ούτε ζήτω να πείς στην οικογένεια σου και σου λένε φορολογήσε για όλα .. ε αι σιχτιρ... αι σιχτιρ...
Αμαν ολοι οι κομματολόγοι... ξυπνήστε... γιατί αν ξυπνήσουμε οι φιλήσυχοι που προσπαθούμε πολιτισμένα να βρούμε μια λύση για το αδιέξοδο δεν θα χρειάζεται επέμβαση των ΜΑΤ για να διαλυθούν τα μπλόκα αλλα δεν ξερω κι εγώ τι!!!
SPYROS
22/01/2010 12:49
Κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.
ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ?
- ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ SPREADS ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΑ (ΛΟΓΩ ΞΕΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ) ΒΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΩΦΕΛΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΑ SPREADS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠ''ΕΞΩ!
- ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ! ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ!
- ΚΑΝΤΕ ΣΦΙΧΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ, GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ/ΔΕΚΟ, ΕΡΤ/ΝΕΤ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΑΡΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑ.
- ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ''ΕΦΑΓΕ'' ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ!
- ΤΕΛΟΣ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ (ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΩΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ) ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ''ΜΕΓΕΘΟΣ'' ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ! ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΜΑΓΑΖΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ (ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ)....
- ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ''ΑΣΦΥΞΙΑ'' ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ? ΑΠΟ ΤΟΥ 10-20,000 ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ Κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΚΕΡΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΛΥΒΙΑΖΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ, ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙ 80 ΕΥΡΩ ΜΙΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, 420Ε ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700,000).

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ....
Vaggos
22/01/2010 12:46
H ELEYTHGERIA SOU STAMATAEI EKEI POU ARXIZEI H

ELYTHERIA TOU ALLOU. MATHE POIOS TO EIPE SAN VASIKI ARXH TIS DIMOKRATIAS KAI META SKEPSOU AN PREPEIS NA KLEISEIS TOUS DROMOUS.

PANTA FILIKA GIA TOUS PARASYRTHENTES AGROTES.

VAGGELIS
Νίκος
22/01/2010 12:42
Κάποιος να πάει με Τρακτέρ να αποκλείσει την πρόσβαση της κας Παπαρρήγα στο Σπίτι του Λαού στον Περισσό, να αποκλείσει επίσης την πρόσβαση στην Τυποεκδοτική σε πρώτες ύλες χαρτί μελάνι αλλά και τους εργαζόμενους απο το να μην μπορούν να πάνε στην εταιρεία και αυτή να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τον πελατών της....τότε να σε δώ Παπαρήγα
κρητικος ιχνηλατης
22/01/2010 12:36
μπραβο προεδρε μπραβο στο ηθος σου και τον τροπο σκεψης σου.η ελλαδα σας χρειαζετε για αυτο το σκοπο σας δωσαμε και την υπερπλειοψυφια εχετε πολυ δουλεια μπροστα σας για να αλλαξετε την ελλαδα πρεπει να αλλαξετε και τον ελληνα αναβαθμιστε τον αγροτη βρειτε τροπους για την αναβαθμιση τις παιδειας του ..οι αγροτες μεχρι σημερα ναι ειναι κακομαθημενοι αλλα δικαιοι πρεπει ομως να αναλαμβανουν τις ευθηνες των πραξεων τους και να μην ζημειωνουν το κρατος και τα αλλα επαγγελματα.βγαλτε απο το καβουκι τους τους βουλευτες τις επαρχιας ειμαι σιγουρος οτι στο τελος θα κανετε το σωστο.και θα μας βγαλετε απο το αδιεξοδο το πασοκ ειναι ενα κομμα μαχητο και δεν παραιτηται τις εξουσιας αλλα δινει μαθηματα εξουσιας οταν και οποτε κυβερναει .
golois apostolos n. moydania
22/01/2010 12:25
ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ .
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ Ο,ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ
ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.
ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ, ΥΒΡΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΕΣ...................................
ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ
ΓΩΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΚΔΟΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ,
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑ-
ΡΙΕΣ....) ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ! ! !
ΡΗΜΑΧΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο
ΚΑΘ ΟΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩ Ν ΓΕΩΡΓΩΝ?
ΚΑΙ ΟΙ κκ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΦΤΗ
ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ....ΓΕΩΡΓΟΥΣ ! ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ !
Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ Ν''ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ
ΜΟΛΙΣ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΦΩΣ.
ΕΣΕΙΣ ,ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΟΝ !
ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ! ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ !
ΓΙΩΡΓΑΑΑΑΑΚΗΗΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙΙΙΙΙΙ.....Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ
22/01/2010 12:22
ΓΙΩΡΓΑΑΑΑΑΚΗΗΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙΙΙΙΙΙ.....Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΡΑΒΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΗΔΟΣΟΥΗΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Pavlos Xanthopoulos
22/01/2010 12:18
Eipe o gaidaros ton petino kefala...
Oi apateones apo riza mas lene pos oi agrotes oi neolea kai oi ergates disfimizoun tin hora.......?

Ollos o kosmos gnorizi pos gia tin katantia tis Ellados ftene oi enhorioi politiki ksenoroufiani pou mazi me tous diethnes apateones tou elefterou kefaleou katarimaksan tin Ellada...
OUST !
elena
22/01/2010 12:10
πολύ σωστά λεει .. αντε μαζέψτε τους κομματικολόγους που τους έσπρωξαν να κλείσουν με τρακτέρ τους κεντρικούς δρόμους... και ρίχτε τους μπαλαούρο.. (Ακουω κατι ΚΚΕ φωνάζουν κλπ_ αυτοί που ζούν εδώ ή στο Διάστημα??)
τέλος τι ειναι αυτά τα ξεφτιλίκια παίρνουν μπάλα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους... τι χάλια..
και δεν φτάνουν όλα αυτά οι τσιφλικάδες εχουν αφήσει Αλβανούς-Αφγανούς κλπ πίσω στα χωράφια μην χάσουν και σοδιά κι αντί να παίξουν τάβλι και να πιούν ούζο στο καφενείο την είδαν κλείνουμε δρόμους μας βλέπουν στην ΤV.. ΟΞΩ επιτέλους οξω.. απο την παράγκα.. ακου "καλύτερα να κλείνουν τους δρόμους παρά τα σπίτιτα τους"" δεν φτάνει που εχουν ταμείο ΟΓΑ παίρνουν συντάξεις ενώ δεν πληρώνουν εισφορές κάθε μήνα μιλούν κι απο πάνω.
Οι περισσότεροι παίρνουν και σύνταξεις και κονδύλια για τα χωράφια που πολλές φορές και με κομπίνες τα τρώνε... ελεος!!!! Τσιφλικαδες γεμισε η Ελλάδα...εις βάρος των υπολοίπων...