Ν.Δ.: στρίβειν διά της διαφάνειας

Στην κόψη του ξυραφιού το επόμενο τρίμηνο η νέα ηγεσία με εξεταστικές και εκλογικό νόμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2010 07:00 |
 Ν.Δ.: στρίβειν διά της διαφάνειας
Η νέα ηγεσία της Ν.Δ. αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ξεπεράσει τους σκοπέλους που έχει να αντιμετωπίσει το προσεχές τρίμηνο με τις εξεταστικές επιτροπές και την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Με δύο πολιτικές πρωτοβουλίες η ηγεσία της Ν.Δ. επιχειρεί να ξεπεράσει τους σκοπέλους που έχει να αντιμετωπίσει το προσεχές τρίμηνο με την παρέλαση πρώην υπουργών της Ν.Δ. από τις εξεταστικές επιτροπές αλλά και τις διαφορικές εκτιμήσεις που υπάρχουν στο κόμμα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Το Βατοπέδι, η Ζίμενς, το Χρηματιστήριο, ο Γερμανός και τα ομόλογα είναι πέντε καυτά θέματα που θα φέρουν ως απολογούμενους στη Βουλή τουλάχιστον δέκα πρώην υπουργούς και παλιούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Η νέα ηγεσία για πολύ καιρό θα κινείται στην κόψη του ξυραφιού, αφού θα πρέπει από τη μία να καταδείξει στην κοινή γνώμη ότι θέλει να ρίξει άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα του παρελθόντος και από την άλλη να μη φέρει σε δύσκολη θέση συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε χθες την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει αμέσως στη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής η οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του προέδρου της Ν.Δ., «θα προχωρήσει σε άμεση συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που μέχρι τον Ιούνιο θα καταρτίσει νομοσχέδια για την πάταξη της διαφθοράς σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου». Ο κ. Α. Σαμαράς ζήτησε ταυτόχρονα τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα διαφάνειας. «Φυγή προς τα εμπρός»
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. χαρακτηρίζουν την κίνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά «φυγή προς τα εμπρός», ώστε να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα διαφθοράς στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η δεύτερη πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ζητώ διακομματική διαβούλευση απ΄ όλα τα κόμματα. Από μηδενική βάση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και ζήτησε να προηγηθεί «διακομματική διαβούλευση» πάνω στις αρχές που θα διέπουν τον νέο εκλογικό νόμο.

Με την κίνηση αυτή ο κ. Αντώνης Σαμαράς κερδίζει χρόνο, καθώς γνωρίζει ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν με την αλλαγή του εκλογικού νόμου όπως υπάρχουν βουλευτές και στελέχη στο δικό του κόμμα που συμφωνούν με το λεγόμενο «γερμανικό μοντέλο» που προωθεί η κυβέρνηση.

«Για το υπάρχον νομοσχέδιο υπάρχει διαπιστωμένη διαφωνία από όλες τις πλευρές» δήλωσε ο κ. Α. Σαμαράς. Και πρόσθεσε: «Αν και θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάποια σημεία του νομοσχεδίου όπως στη διαίρεση των πολύ μεγάλων περιφερειών δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε βουλευτές δύο ταχυτήτων ούτε γενική εφαρμογή των μονοεδρικών περιφερειών».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ
Ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διαφθορά και «διακομματική διαβούλευση» για τον εκλογικό νόμο

4
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
08/01/2010 15:18
Κε ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 5 "ΚΑΥΤΑ ΘΕ-
ΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑ...)ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ,ΔΙΧΩΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΥΣ.
ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ"-"ΖΙΜΕΝΣ" ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ
ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ(ΤΩΡΑ ΑΝ ΓΙΑ ΤΗ "ΖΙΜΕΝΣ" ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ,-ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΔΕΝ... ΠΟΛΥΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΜΑ
ΡΑΣ...)
ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ "ΒΑΤΟΠΕΔΙ"-"ΓΕΡΜΑΝΟΣ" ΕΧΟΥΝ "ΟΥΡΑ"
ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚΤΟΣ Ν.Δ. ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΟΤΙ ΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥ-
ΠΟΥΡΓΟ(ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΣΥΜ-
ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ... 100 ΜΕΡΕΣ...-ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ..-ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ(ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟ 1
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΥΤΑ
ΘΕΜΑΤΑ).-ΩΣΤΟΣΟ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...
ΤΕΛΟΣ,"ΔΕΙΤΕ" ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ-ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Κ.ΛΠ.)
ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...
Μείων 4 ΔΙΣ από καταθέσεις είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ και όλοι κάνουν την πάπια.
08/01/2010 12:52

Το Βατοπαίδι είναι μια υπόθεση 100 εκ εκ των οποίων τίποτα δεν διέφυγε προς το εξωτερικό.

Πρόσφατα με τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ η εγχώρια οικονομία ζημιώθηκε 4 ΔΙΣ και μάλιστα ήταν υπό μορφή καταθέσεων !

Κάτι που σημαίνει ότι είχαν πολλαπλάσια ευεργετική δράση στην οικονομία και στον δανεισμό.

Αλλά αυτό περνάει στα ψιλά. Σαν να μην έγινε τίποτα. Ενώ είναι επαρκής λόγος για να χαρακτηριστεί μια κυβέρνηση πλήρως ανίκανη να διαχειριστεί τα οικονομικά.

Και με βάση την κρισιμότητα στην οικονομία αυτή την περίοδο αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε αξίωση παραίτησης της κυβέρνησης.
H.B
08/01/2010 12:51
Θεωρώ ότι η πρόταση του Σαμαρά, είναι ενδιαφέρουσα όμως, δεν νομίζετε ότι επι τέλους είναι καιρός μερικοί από τους έξυπνους πολιτικούς πρέπει επιτέλους να πληρώσουν για τις ατασθαλείες τους? Με υγειές το πολιτικό τοπείο ο κόσμος δέχεται να συμβάλει στα όποια μέτρα χρειάζοντα.ι Η έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς και η αδικία στα λαικά στρώματα, είναι ο λόγος που παρατηρούνται όλες οι ενέργειες βίας και ανηπακοής. Είναι καιρός να δοθούν λύσεις εδώ ακι τώρα!
Δημοσθενης Μπογδης
08/01/2010 12:33
Κύριε Σαμαρά ,

Δεν είναι ώρα να πάρετε θέση για τις πολλές και με υπέρογκες αμοιβές προσλήψεις Δημοσιογράφων και σύμβουλων στην ΕΡΤ ;
Τις έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση , η δική σας , με τις υπερδυνάμεις του παντοδύναμου τότε Θ. Ρουσόπουλου ( Ρασπούτιν ) και την έγκριση , ανοχή , η ύπνο του μεγάλου σας ηγέτη και μέντορα κ. Καραμανλή.

Οι τωρινοί υπουργοί δεσμεύονται με νομικά ιδιωτικά συμβόλαια των χρυσοκάνθαρων αυτών και η απόσυρσης τους βίαια , ίσως δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά στο Κράτος .
Δεν πιστεύω ότι τελευταίος σκεπτόμενος Νέο-Δημοκρατης χαίρεται με αυτά που ακούει για τις αμοιβές αυτές που βγαίνουν και από τις δίκες του τσέπες όταν πληρώνει υποχρεωτικά σαν συνδρομή του στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση μέσω των λογαριασμών του στην ΔΕΗ .

Για την Διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς δεσμευτήκατε ενώπιων του ΠτΔ και σεις .
Το ξεχάσατε ; Κολάστε λοιπόν τώρα , αυτά τα τρωκτικά ώστε να καταλάβουν πως ούτε εσείς θα τους υποστηρίξετε όταν πάρουν το πασαπόρτι τους από τον κ. Γερουλανο .
Θα είναι μια θετική σας ενέργεια για να δείξετε ότι τέλειωσε και οι Νέα Δημοκρατία με τα Χαμόγια τύπου Βουλγαρική –Ρουσόπουλου –Παυλίδη –Βλαχοπούλου κλπ.