ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ

«Ας διαβάσουν πρώτα το βιβλίο μου...»

«Οι επιθέσεις δεν αφορούν εμένα αλλά την ίδια τη δημοκρατία», λέει η ειδική γραμματέας του υπ. Παιδείας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2010 07:00 |
 «Ας διαβάσουν πρώτα το βιβλίο μου...»
Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας καλεί τον Γ. Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ να διαβάσουν το επίμαχο βιβλίο της «Τι είν΄ η πατρίδα μας;», αντί- όπως λέει«να αντιγράφουν ανώνυμους κατηγόρους, που εφευρίσκουν φράσεις του και τις διακινούν στο Διαδίκτυο»

Έναν «άλλο πατριωτισμό» που σέβεται τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας και της ανεκτικότητας οραματίζεται η ειδική γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας και καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάλεια Δραγώνα.

«Στο πρόσωπό μου πλήττεται η δημοκρατία» δηλώνει η κ. Δραγώνα, που τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο και βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι- όπως παλαιότερα είχαν κάνει με την καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση για το περίφημο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού- την κατηγόρησαν για αντεθνική στάση και ζήτησαν την αποπομπή της. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν το βιβλίο «Τι είν΄ η πατρίδα μας;», που παρότι κυκλοφορεί πάνω από 10 χρόνια, το θυμήθηκαν μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας.

Η πανεπιστημιακός μιλώντας στα «ΝΕΑ» αντεπιτίθεται σε όσους τη στοχοποίησαν και εκτιμά ότι ένας από τους στόχους της άκρας Δεξιάς είναι η καθήλωση της χώρας σε ένα μοντέλο εθνικιστικής παιδείας χωρίς την πολυπολιτισμική διάσταση που είναι αναγκαία στις μέρες μας. Στο ζήτημα αυτό η κ. Δραγώνα ήδη έχει περγαμηνές. Εργάστηκε με τη μειονότητα στη Θράκη πάνω από 10 χρόνια, σε ένα δύσκολο πρόγραμμα για την ελληνομάθεια των παιδιών και την ένταξή τους στην κοινωνία μέσω της εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, καθώς σε διάστημα 6 χρόνων κατάφερε να περιορίσει την τεράστια σχολική διαρροή στο μισό- από 65% (όταν ο εθνικός μέσος όρος ήταν 6%) σε 30%- και να πολλαπλασιάσει την προσβασιμότητα των παιδιών στο γυμνάσιο.

Τελικά «Τι είν΄ η πατρίδα μας»;
Το βιβλίο, «Τι είν΄ η πατρίδα μας;» δεν είναι ιστορικό, δεν είναι σχολικό εγχειρίδιο. Βασίζεται σε δύο μεγάλες έρευνες που αναλύουν τις απόψεις των εκπαιδευτικών και τα σχολικά βιβλία. Γράφτηκε από 8 ερευνητές, εκδόθηκε το 1997 και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. Οι αναλύσεις των ερωτηματολογίων και του λόγου των εκπαιδευτικών καταλήγουν στο ότι το ελληνικό σχολείο καλλιεργεί μια εθνική ταυτότητα εύθραυστη και όχι ικανή να διαχειριστεί τα φαινόμενα της εποχής, τόσο τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. όσο και την αντιμετώπιση των μεταναστών.

Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέο «κυνήγι μαγισσών»;

Αυτό διαπιστώνει το κείμενο συμπαράστασης πανεπιστημιακών από όλη τη χώρα που κυκλοφόρησε. Γιατί τώρα,γιατί εσείς,γιατί αυτή η στοχοποίηση;

Το θέμα είναι σαφώς πολιτικό. Συναρτάται με το εκλογικό αποτέλεσμα και την ύπαρξη μιας νέας, τολμηρής και προοδευτικής κυβέρνησης, αλλά πρωτίστως με τα εσωτερικά προβλήματα της δεξιάς παράταξης (ΛΑΟΣ και Ν.Δ.).

Διαβλέπετε προσπάθεια του ΛΑΟΣ να σας χρησιμοποιήσει προκειμένου να επιτεθεί στη Ν.Δ. από τα δεξιά;Μήπως η επίθεση σχετίζεται και με τα νέα μεταναστευτικά μέτρα της κυβέρνησης;

Η στάση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. επιβεβαιώνει την άποψη. Οπωσδήποτε σχετίζεται. Άλλωστε, το ανέδειξαν ήδη δημοσιεύματα στον Τύπο και το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» στη διαδήλωση του ΛΑΟΣ με αντικείμενο το πρόσωπό μου.

Εκατοντάδες συνάδελφοί σας υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης. Σχόλιο;

Νομίζω ότι οι συνάδελφοί μου στην αρχή θεώρησαν πως όλη αυτή η συκοφαντική εκστρατεία δεν ήταν άξια απάντησης. Ωστόσο η κοινωνία των πολιτών, οι διανοούμενοι αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την άμεση αντίδρασή του στο Κοινοβούλιο και οι τέσσερις τεκμηριωμένες απαντήσεις της υπουργού Παιδείας στη Βουλή, έκριναν ότι «αρκετά μέχρι εδώ» και ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν αφορούν στ΄ αλήθεια το πρόσωπό μου, αλλά την κοινωνία και τη δημοκρατία που πλήττεται.

Τι απαντάτε σε όσους αξιώνουν παραίτηση ή απομάκρυνσή σας από το υπουργείο Παιδείας;

Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να παραιτηθώ. Δεν παραιτείται κανείς διότι οι απόψεις του δεν αρέσουν σε κάποιους. Αλίμονο αν στην πολιτική είχαμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Καλύτερο για τη δημοκρατία θα ήταν να τις αντιπαραθέταμε με επιχειρήματα και ωριμότητα. Έχω πολύ και σημαντική δουλειά μπροστά μου. Επενδύω πάντα με πάθος σε αυτό που έχω να κάνω.

Ποιο είναι το αντικείμενο της αρμοδιότητάς σας στο υπουργείο, που σχετίζεται με το θέμα; Σχεδιάζετε κάποια παρέμβαση που ενδεχομένως θα δυσαρεστήσει τους κύκλους που σας επιτίθενται;
Προΐσταμαι μιας ειδικής γραμματείας, στον πυρήνα της οποίας είναι τα θέματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, για τα οποία είχαμε καταθέσει προτάσεις και δεσμεύσεις και προεκλογικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας χωρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Σκεφτείτε ότι το σύνθημα των οπαδών του ΛΑΟΣ στη διαδήλωση ήταν: «Θέλουμε παιδεία ελληνική και όχι πολυπολιτισμική». Τι θα λέγατε στον κ. Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που ζητούν την κεφαλήν σας επί πίνακι, κατά πρόσωπο;

Αφενός να διαβάσει το βιβλίο που καταγγέλλει παραπέμποντας σε «φράσεις» άλλων και να κάνει σύσταση στους βουλευτές του κόμματος να το διαβάσουν κι εκείνοι, αντί να αντιγράφουν ανώνυμους κατηγόρους που εφευρίσκουν φράσεις του και τις διακινούν στο Διαδίκτυο, αφετέρου να βρουν έναν πειστικότερο στόχο. Βρήκα ιδιαίτερα θλιβερό ότι τις πρακτικές του κ. Καρατζαφέρη ακολουθούν και κάποιοι από τη Ν.Δ.
Τι απαντά σε όσα χρεώνουν στο βιβλίο της

Η Θάλεια Δραγώνα απαντά λέξη προς λέξη σε όσα γράφτηκαν σε διάφορα μπλογκ- και χρησιμοποιήθηκαν από τους επικριτές της- για δήθεν αντεθνικές φράσεις και αναφορές στο βιβλίο της
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Της χρεώνουν: Εθνικιστικές τάσεις κρύβει η επιθυμία να διδάσκεται στη Μέση Εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδας και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

Ρατσιστικό είναι και να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στη χώρα μας, να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μη διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).

Εξίσου ρατσιστικό είναι να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»!

(σελ. 9).

Απαντά: Να σας ομολογήσω ότι κουράστηκα να απαντώ στην ερώτηση, μήπως είμαι ελέφαντας.

Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει το βιβλίο, θα διαπιστώσει ότι δεν περιέχει καμία από αυτές τις φράσεις. Είναι κατασκευασμένες. Άλλωστε, αν τις περιείχε, δεν θα ήταν επιστημονικό βιβλίο ούτε θα είχε βιβλιοκριθεί το 1997 όταν δημοσιεύθηκε με τόσο θετικές κρίσεις από πανεπιστημιακούς για την επιστημονική αξία του («Το Βήμα», Ν. Μπαλτά 7/9/1997, «Η Καθημερινή», Γ. Μεταξάς, 12/10/1997, «Η Αυγή», Γ. Λαμπάτος, 12/2/1998).

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Της χρεώνουν: Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).

Απαντά: Αυτή η φράση δεν υπάρχει ούτε στην υποτιθέμενη σελίδα 16 ούτε σε καμία άλλη από τις 539 σελίδες του βιβλίου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Της χρεώνουν: Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

Απαντά: Οι φράσεις αυτές δεν υπάρχουν σε καμία σελίδα του βιβλίου. Βεβαίως, ολόκληρο το βιβλίο έμμεσα και άμεσα θεωρεί την αξιολόγηση των πολιτισμών ως «ανωτέρων» και «κατωτέρων» αυθαίρετη προκατάληψη και ιδεολογία της εποχής της αποικιοκρατίας.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ
Της χρεώνουν: Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

Απαντά: Αυτές οι φράσεις δεν υπάρχουν πουθενά στο βιβλίο.

Πρόκειται για διαστρεβλώσεις και μεγάλες παραφθορές.

ΟΙ «ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ»
Της χρεώνουν: Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και το γνωστό: «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85).

Επίσης, ρατσισμός είναι να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Απαντά: Η φράση για τα βελανίδια και τους παρθενώνες είναι απάντηση εκπαιδευτικού σε ερωτηματολόγιο έρευνας. Για το θέμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού το βιβλίο περιέχει εκτενή ανάλυση, που δεν μπορεί να παρατεθεί εδώ. Επισημαίνω ότι αυτή η ανάλυση, σωστή ή λανθασμένη, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για να τη διαβάσουν ιδίως όσοι δηλώνουν ότι νοιάζονται για την ελληνικότητα. Η ανάλυση τεκμηριώνει ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν στηρίζει ικανοποιητικά την εθνική ταυτότητα, γιατί προβάλλεται ως το μοναδικό πολιτισμικό επίτευγμα του «έθνους» υποτιμώντας το κοινωνικό και πολιτισμικό κεφάλαιο μετέπειτα σημαντικών εποχών. Αυτό οφείλεται στην αναπαραγωγή από πολλά σχολικά βιβλία του κεντροευρωπαϊκού υποτιμητικού για την Ελλάδα στερεοτύπου, σύμφωνα με το οποίο η μοναδική αξία που αποδίδεται στην ελληνική ταυτότητα είναι η κλασική αρχαιότητα, ενώ υποτιμάται το κοινωνικό και πολιτισμικό παρόν των Ελλήνων.

Η «ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ»
Της χρεώνουν: Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) και ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε φταίνε πάντα οι μεγάλες δυνάμεις.

Απαντά: Ιδού ένα δείγμα διαστρέβλωσης και παραφθοράς. Παράθεμα του βιβλίου, που είναι πιθανό να είναι αυτό που διαστρεβλώθηκε. «Η αίσθηση απειλής της εθνικής ταυτότητας συναρτάται με αισθήματα αποστέρησης, αδικίας και διάκρισης. [...] Στα σχολικά εγχειρίδια είναι συχνή η έμμεση ή άμεση αναφορά της καλύτερης τύχης για την οποία είναι προορισμένος ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες, σύμφωνα με τα βιβλία, συστηματικά εμφανίζονται αδικημένοι σε σημαντικές γι΄ αυτούς ιστορικές στιγμές. Οι "μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις" φέρονται να έχουν πάντα λειτουργήσει με βάση ίδια πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά συμφέροντα» (σελ. 84).


«Οι πατριωτικές κορόνες είναι κούφια λόγια»

Ποια είναι η αλήθεια για το πτυχίο σας; Γράφτηκε ότι δεν έχετε.

Το 1984, όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου για αναγνώριση στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, προβλεπόταν η αναγνώριση του διδακτορικού τίτλου ανεξάρτητα από το πρώτο πτυχίο. Το διδακτορικό μου που αναγνωρίστηκε είναι από το Αston Universiity in Βirmingham. Άλλωστε, εκτός από το ΔΙΚΑΤΣΑ, οι σπουδές μου αναγνωρίστηκαν τέσσερις φορές σε δύο πανεπιστήμια (Ιωαννίνων και Αθηνών), στα οποία εκλέχτηκα παμψηφεί από τέσσερα ανεξάρτητα εκλεκτορικά σώματα, ενώ οι τέσσερις πράξεις διορισμού έχουν υπογραφεί από τέσσερις πρυτάνεις και τέσσερις υπουργούς Παιδείας. Όλα τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στη Βουλή και όποιος θέλει μπορεί να τα αναζητήσει.

Γράφτηκε ότι εναντίον σας τοποθετήθηκε και ο ακαδημαϊκός κ. Δεσποτόπουλος. Τι συνέβη;

Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε ότι ο κ. Δεσποτόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την καταλληλότητά μου «να μετέχω στην Παιδεία». Επικοινώνησα μαζί του και του έστειλα το δημοσιευμένο έργο μου και προς τιμήν του, την επομένη έστειλε επιστολή στην εφημερίδα, όπου αναφέρει: «Ο συντάκτης σας δεν σεβάσθηκε τη δήλωσή μου ότι αρνούμαι να εκφρασθώ προσωπικά για την κυρία Δραγώνα, εφόσον αγνοώ και την προσωπικότητα και το έργο της... Μου έστειλε τα έργα της, ογκωδέστατα συγγράμματα που δείχνουν τον πνευματικό μόχθο της και την ειδική επιστημοσύνη της, και αποτελούν τίτλους στερεούς και για την καθηγεσία της και για τη θέση της ως ειδικού γραμματέως του υπουργείου Παιδείας. Τη συγχαίρω για την πνευματική συγκρότησή της και της εύχομαι άκρα επιτυχία στο έργο της ως διακόνου της κοινωνικής ψυχολογίας με παρέκταση προς την παιδεία».

Σας αποδίδουν ανθελληνική στάση...
Δεν ξέρω πώς ορίζουν την «ανθελληνική στάση». Η αγάπη για την πατρίδα μέσα στην ιστορία αλλάζει περιεχόμενο. Στον χώρο των ιδεών ο Χάμπερμας μιλάει για «συνταγματικό πατριωτισμό» και στο πολιτικό πεδίο ο Πρωθυπουργός μιλάει από καιρό για «έναν άλλο πατριωτισμό» που σέβεται τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας και της ανεκτικότητας. Το πρόβλημα είναι ότι οι πατριωτικές κορόνες που ακούγονται είναι κούφια λόγια. Είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα για την Ιστορία, τον πολιτισμό, την ταυτότητα, τους αγώνες, αλλά παράλληλα παλεύω για μια δημοκρατική Ελλάδα που χωράει και σέβεται τους διαφορετικούς άλλους.

129
giorgos
06/01/2010 13:31
Kαι για να επαναλάβω την ερώτηση: όλοι εσείς εδώ που αυτοπροσδιοριζεστε ως προοδευτικοί: έτσι ορίζετε την πρόοδο? Μια κοινωνία που τα προκλητικά λαμόγια διορίζονται από τους κολλητούς τους καθηγητές και διδάσκουν τα παιδιά σας?
giorgos
06/01/2010 13:22
@ΔΡΑΓΩΝΑ se agapame: ισχυρίζεσαι οτι το Google Scholar είναι εθνικιστικο?
giorgos
06/01/2010 13:19
@ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΣΑ. Τι σχέση έχουν ολα αυτα που λες με το γεγονός οτι η Δραγώνα αναγνώρισε παρανομα και ανηθικα το Διδακτορικό της και την κάνανε καθηγήτρια ενώ έχει μηδενικό επιστημονικό έργο?
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ?
05/01/2010 20:08
@ΑΣΙΑΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ, ΛΑΤΣΙΒΕΛΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΛΠ.
ΑΣΙΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
04/01/2010 22:56
ΔΡΑΓΩΝΑ se agapame, ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΣΑ:

Μήπως είστε η Μίρκα Γκίνοβα και η Μπάνιτσα από Κουκούς?

ΔΡΑΓΩΝΑ se agapame
04/01/2010 18:55
ελληνοφρενη πατριωτακια μου, γιατι δεν ξοδευετε αλλου την ενεργητικοτητα σας αφου βλεπετε πως οι καιροι αλλαξαν και δεν χαμπαριαζουν οι νεοι κυβερνωντες με τετοιου ειδους εθνικιστικες κορωνες και κραυγες. Παρτε κανενα βιβλιο του Λιακουρα να διαβασετε για τους νεφελιμ και τους ελωχειμ η κανενα λεξικο αρχαιων αποφθεγματων απο τον αδωνι για να εκτονωσετε τον εθνο-ερωτικο σας οιστρο.
ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΣΑ
04/01/2010 18:48
ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ .....ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ, ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΗ,ΑΝΘΙΜΟ,ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ,ΚΑΡΑΤΖΑFURER,ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ. SIEG HEIL !!!
giorgos
04/01/2010 17:30
Η Δραγώνα τελικα αποδυκνειεται ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. Τελικα λεει ψεμματα οτι τοτε το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν κοιτουσε το πρωτο πτυχιο!! Οριστε τι λεει ο Νεοκλης Σαρρης για την περιπτωση αυτη "Ωστόσο από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται μια ιδιόμορφη προνομία στη διαδρομή της κ. γενικής γραμματέως σε σχέση προς άλλες συναδέλφους της. Ενώ δηλαδή όλοι όσοι ευρέθησαν στη δική της θέση υποχρεώθηκαν από τα οικεία πολιτειακά όργανα να ενταχθούν σε κύκλο σπουδών ημεδαπών πανεπιστημίων και να υποβληθούν σε δοκιμασίες, η κ. Θάλεια Δραγώνα προκλητικά παρέκαμψε όλες τις σχετικές διαδικασίες. Έχοντας κατά τη νεότητά μου διακονήσει ως καθηγητής την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παράλληλα προς την Πάντειο και σε ανάλογο ίδρυμα προς αυτό που έχει φοιτήσει η κ. γενική γραμματέας (και μάλιστα σε ομοταγές τμήμα προς εκείνο στο οποίο έχει φοιτήσει η ίδια τμήμα Ψυχολογίας), μπορώ να αναφέρω πολλούς παλιούς φοιτητές και φοιτήτριες που συνέχισαν και αυτοί τις σπουδές τους σε κρατικά, οι περισσότεροι, πανεπιστήμια της Γαλλίας, ολοκληρώνοντας εκεί όλους τους προαπαιτούμενους κύκλους προκειμένου σε τελική φάση να υποστηρίξουν τη διδακτορική τους διατριβή (όπως συνέβη με την κυρία Δραγώνα). Για όσους απ’ αυτούς διέθεταν και πτυχίο ημεδαπού πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα οι εξαίρετες καθηγήτριες Κλαίρη Συνοδινού και Μαρία Καΐλα, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αναγνώρισης του διδακτορικού που αφορούσε στην Ψυχολογία. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, όπως της καθηγήτριας Β. Ρήγα, του καθηγητή Γιάννη Κουγιουμτζάκη, της αναπληρώτριας καθηγήτριας Π. Ξανθάκου, της επίκουρου καθηγήτριας Σόνιας Κανελλάκη, του εντεταλμένου διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκου Μάντη κ.ά., οι ενδιαφερόμενοι εκλήθησαν, με βάση την οικεία νομοθεσία, να καλύψουν εκ των υστέρων τα κενά από τα αρχικά μη αναγνωρισμένα έτη διδασκαλίας τα οποία είχαν διανύσει σε ιδιωτικό κολλέγιο ή κέντρο ελευθέρων σπουδών. Μια παρόμοια περίπτωση με της κ. Δραγώνα είναι της κ. Άννας Αλεξ. Βεγλερή, ανεψιάς του αειμνήστου καθηγητή Φαίδωνα Βεγλερή, η οποία είχε ακριβώς τα ίδια με αυτήν προσόντα. Πτυχίο του Pearce College και διδακτορικό από εγνωσμένου κύρους πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Υποχρεώθηκε όμως -μολονότι διδάκτορας η ίδια- να επαναλάβει τις οικείες σπουδές από το πρώτο έτος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι παρατηρήσεις αυτές απέχουν πολύ από του να αποτελούν ψόγο για την κ. Δραγώνα. Ασφαλώς η τριμελής υπό τον καθηγητή Λάμπρο Χουσιάδη, καθηγητή στην Παιδαγωγική σχολή του Αριστοτέλειου, Πανεπιστημίου Αθηνών, και το ΔΙΚΑΤΣΑ προέβησαν σε διασταλτική ερμηνεία του νόμου (!) παρακάμπτοντας το νομικό κώλυμα. Βέβαια, η εκλογή της κ. Δραγώνα οπωσδήποτε έπασχε και αναμφίβολα μια εμπρόθεσμη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πάντα έχοντα νόμιμο συμφέρον θα την είχε ακυρώσει."
Τριτοσυγγελλος
04/01/2010 02:21
Οχι, δεν πρεπει να ανησυχειτε καθολου , κυριε Δευτεροσυγγελε και εμενα η μαμα μου τα εχει με μια Φιλιππινεζα και περνουμε ολοι πολυ ωραια.Ο μπαμπας μου ,που και που, ερχεται στο σπιτι και τις σαπιζει στο ξυλο οταν ειναι μεθυσμενος, αλλα οταν φευγει εκεινες με παιρνουν και πηγαινουμε ολες μαζι στο σινεμα. Οταν μεγαλωσω και εχω λεπτα θα αγορασω ενα μεγαλο σπιτι και θα μενουμε ολοι μαζι με το φιλο μου Σουντοκου απο την Νιγηρια , που τωρα πουλαει ζωνες πολυτελειας σε ενα πεζοδρομιο της οδου Υμηττου,εως οτου η θεια μας απο το Σικαγο μας κανει προσκληση να παμε ολοι μαζι στην ...Αμερικη ! Και εκει θα μαθω να διαβαζω ,θα παω στο Πανεπιστημιο και θα γινω καθηγητρια της Ιστοριας και θα γραφω βιβλια αντι για συνθηματα στους τοιχους
ιωαννης παναγιωτιδης
04/01/2010 01:23

Μετά από αυτά, έχω και εγώ πια (όπως αυτό το άτομο) δικαίωμα έκφρασης μιας νέας σοκαριστηκης αντίληψης για τον κοινοβουλευτικό πολιτισμό μας.
Απλά…

Ουυυυυυστ!
Γ. ΒΗΛΑΡΑΣ
04/01/2010 00:42
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
04/01/2010 00:13
ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ Επειδή είναι γνωστός ο τρόπος που πλείστοι τα αποκτούν, θα το αντιπαρέλθω και θα αναφερθώ στα εξής : Εκ των λίαν διαφωτιστικών σχολίων των φίλων σχολιαστών του φόρουμ , συνάγεται το συμπέρασμα ότι η κ. Θ. Δραγώνα επιχειρεί να παραστήσει ψευδή γεγονότα ως αληθή . Αυτό όμως κατά τη νομική ορολογία συνιστά το αδίκημα της απάτης . Επίσης η κ. Θάλεια Δραγώνα έχει κάποιο χαρτί ότι σπούδασε φυχολογία , και δη όχι επισήμως αναγνωρισμένο. Η άλλη μεγάλη ιστορικός κ. Ρεπούση σπούδασε γαλλική φιλολογία ! Ποία σχέση έχει το αντικείμενο των σπουδών τους -αν έχουν σπουδάσει- με την Ελληνική Ιστορία θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου, αν φυσικά βρεί το χρόνο εν μέσω των ταξιδίων του προκειμένου να λύσει τα τριτοκοσμικά σοσιαλιστικά προβλήματα της ανθρωπότητας . Το γεγνός πάντως ότι αμφότερες διδάσκουν σε τμήματα νηπιαγωγών, προφανώς παρεσύρθησαν και αντιμετωπίζουν όλους τους Ελληνες ως νήπια ! Ισως να έχουν και δίκαιο αφού ο ελληνικός λαός επέλεξε τον Αμερικανό και γνωστής ταυτότητας ως υπουργς Παιδείας και Θρησκευμάτων όπου δήλωσεν "ΑΘΕΟΣ" και ως ΥΠΕΞ που ανεφέρθη στην "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" της Δυτικής Θράκης . Ετσι μας σερβίρουν αυτές τις γελοίες ανθελληνικές ιστορικές εκδοχές κατευθυνόμενες από τον πράγματι ιστορικό κ.Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των γενοκτόνων Τούρκων. Ερωτώμεν λοιπόν την κ. Θάλεια Δραγώνα : Υπέστη γενοκτονία ο Ποντιακός Ελληνισμός ή όχι ; Υπέστησαν γενοκτονία οι Αρμένιοι ή όχι ; Δολοφονήθησαν ομαδικώς οι Εληνες και οι Κύπριοι αιχμάλωτοι πολέμου [αγνοούμενοι] ή όχι ; Αναγκάσθησαν να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο και την Τένεδο οι Ελληνες μειονοτικοί επισήμως κατοχυρωμένοι από τη Συνθήκη της Λωζάνης , κατόπιν πογκρόμ , δήμευσης των περιουσιών τους , καταναγκαστικής εργασίας κ.λ.π. φρικαλεότητες σε βάρος τους , για να τους υποχρεώσουν να εγκαταλείψουν την Κων/λη ή όχι ; Δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ ουδείς έχει ελληνκό φιλότιμο για να παραιτηθεί . Ετσι κάποιοι θα πρέπει να τους παραιτήσουν. Αν δεν το κάνει το κόμμα , πρέπει να σταματήσει ο ελληνικός λαός να στέλνει τα παιδιά του στα ελληνικά σχολεία , όπου κατόπιν του σχεδίου αφελληνοποίησης και με παιδαγωγούς σαν αυτές τις κυρίες και τους άλλους άνευ προσόντων, που έχει διορίσει το ΠΑΣΟΚ, τα παιδιά μας θα καταστούν ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ . Αλλωστε σε λίγο με την ελληνοποίηση των μουσουλμάνων, θα επέλθει μεγάλη αλλαγή στην ιστορία και στη θρησκεία . Η δε Ορθόδοξη Εκκλησία αδιαφορεί , γιατί πάντα ήταν σύμμαχος με τους Ισλαμιστές Σουλτάνους και κατόπιν Κεμαλικούς γενοκτόνους !... {ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ} 3-1-2009 Φ.Π.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
03/01/2010 23:12
ΘΑΛΕΙΑ Η ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ @ Λάτρεις των Εξεταστικών Επιτροπών , ειδικώς αφιερωμένο σ’αυτούς ! Προτείνω νε συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία θα ελέγξει τα δήθεν ανεγνωρισμένα από το ΔΙΚΑΤΣΑ πτυχία της κ. Θάλειας Δραγώνα , κατόπιν του θράσους της να συνταυτίζει την ανύπαρκτη επιστημονική της κατάρτιση και την ασημαντότητά της με τη Δημοκρατία ! Επίσης την επιστημονική της πορεία καθώς και τους διορισμούς της σε παιδαγωγικές κ.λ.π. θέσεις. Ηταν επόμενη η επιλογή του ασήμαντου κ. Γ. Παπανδρέου από ασημαντότητες αυτού του είδους . Επίσης η κυρία αυτή είναι κατάλληλη για το έργο της αφελληνοποίησης της Ελλάδας που έχει αναλάβει ο Αμερικανός πρωθυπουργός της , για την προώθηση των αμερικανικών σχεδίων της μουσουλμανοποίησης των Βαλακανίων, καθώς και για την υλοποίηση των κρυφών συμφωνιών του με τους κ.κ. Ερντογάν, Νταβούτογλου, Γκρούεφσκι κ.λ.π. που επιδιώκουν τον διαμελισμό της Ελλάδας . Δηλαδή ο κ. πρωθυπουργός και η κ. Θάλεια προφανώς αγνοούν ότι το όνομά της εκπροσωπεί την Κωμωδία . Εδικώς ο κ. πρωθυπουργός , διότι αν το γνώριζε θα διόριζε κάποιον καταλληλότερο σ’αυτή τη θέση και όχι την εκπρόσωπο της Κωμωδίας . Κι’αυτό διότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλώς κωμική αλλά κωμικοτραγική !... 3-1-2010 Φ.Π.
ΜΑΝΩΛΗΣ
03/01/2010 23:03
Απαντηση στην ΑΝΝΑ 3/01/2010<<ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΝΑ κατ΄''αρχάς σεβομαι την επιστημη της προσχολικης αγωγής. ΟΜΩΣ, πίστεψέ με, το διδακτορικο είναι μια πολυ στενη εξειδικευση που αν δεν εχεις στερεες προπτυχιακες σπουδες , χανεις το δασος για το δεντρο. ΓΙΑΥΤΟ πολλα ΚΑΛΑ πανεπιστημια απαιτούν υψηλο βαθμο πρωτου πτυχιου τουλαχιστον πανω απο 8. ΕΠΙΠΛΕΟΝ απαιτουν, τωρα τελευταια και διετες MASTER σε ειδικα προπτυχιακα μαθηματα. ΜΗΝ βλεπεις με ΔΕΟΣ τα διδακτορικα, ΤΑ περισσοτερα θεωρουνται,και ετσι είναι ,οτι γινονται με την υποβοηθηση του επιβλεποντα καθηγητη. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ,δηλαδη, ποσο υποκειμενικα ειναι τα πραγματα. Ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ αλλους βοηθαει περισσοτερο και αλλους λιγιτερο. ΤΩΡΑ ποσα απο τα διδακτορικα μετρανε αυτα κρινονται διεθνως απο τον αριθμο των δημοσιεύσεων , και τις αναφορες (CITATIONS) σε ξενα κυριως επιστημονικα περιοδικα. ΟΜΩΣ αγαπητη ΑΝΝΑ δεν νομιζεις οτι ειναι σπουδαιοτερο να διδασκεις ΙΣΤΟΡΙΑ ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ σε ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, παρα σε τμηματα οπως το νηπιαγωγων που δινουν προτεραιοτητα σε αλλα μαθηματα,οπως π.χ. παιδαγωγικα, ατομικη ψυχολογια, κ.λ.π.??? ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ εγινα σαφης. ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ Ο ειδικός
giorgos
03/01/2010 22:32
@Άννα 3/1/2010 20:10 Μα το πρόβλημα είναι ακριωώς αυτό, οτι δεν έχουν επιστημονικό έργο! Για την Δραγώνα έγραψα ήδη σε προηγούμενο σχόλιο. Για να δούμε λοιπόν την κυρια Ρεπούση αφου την αναφερετε: Στις "δημοσιευσεις" της αναφέρει: Μερικά βιβλιαράκια στα Ελληνικά (του στυλ: Υδάτινες διαδρομές από το χθες στο σήμερα. Εκδόσεις καλειδοσκόπιο) που βεβαια δεν μπορούν να θεωρηθούν επιστημονικό έργο αφού δεν είναι peer reviewed και είναι όλα στα ελληνικά. 40 άρθρα εκ των οποιων: τα 3, που φαίνεται να είναι σε διεθνή περιοδικά (δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι peer reviewed) είναι στην ουσία ένα δημοσιευμένο 3 φορες (!) που αφορά το πρόβλημα που είχε προκύψει με το βιβλίο τις με τίτλο: "History Textbooks Controversies in Greece, 1985-2008": από τον τίτλο και μονο καταλαβαίνει κανεις ότι δεν πρόκειται για επιστημονικό άρθρο. Επτα που φαίνονται να είναι δημοσιευμένα σε ξένα περιοδικά, δυο σε κάποια ελληνικά συνεδριά και τα υπόλοιπα σε διαφορες εκδόσεις ελληνικές που δεν είναι peer reviewed και άρα δεν μπορούν να θεωρηθούν ερευνητικό επιστημονικό έργο. Το Google Scholar εντοπίζει μονο μια (1) δημοσίευση τις κυριας Ρεπούση, δίνει συνολικό αριθμό citations 2 (από κάποιον Έλληνα) και h-index 1(ενα)!!! Που σημαίνει ότι και τα επτα ξένα αρθράκια της δεν είναι δημοσιευμενα σε αξιόλογα peer reviewed high impact περιοδικά (αφού δεν τα εντοπίζει ο google scholar). Και η κυρια αυτή, είναι αναπληρωτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο. Ποιος την εξέλεξε??!!
δ.χ
03/01/2010 22:05
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ.ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ...ΤΟΝΝΟΙ ΚΟΛΛΥΡΙΟ! ΟΡΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΝΟΝ ΔΟΣΕΙΣ: 1. Ελληνικος Αντιμακεδονικος Αγωνας. Δ.ΛΙΘΟΞΟΟΥ, Μπατάβια 2.Ανεπιθύμητοι Συμπατριωτες. Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ. Βιβλιόραμα 3.Ασκήσεις Ελευθεριας. Ν.ΔΗΜΟΥ. Τυπωθήτω 4.Σύμμικτος Λαος. Δ.ΛΙΘΟΞΟΟΥ. Μπατάβια 5.Η Μικρα Ασια και η καταγωγη των προσφυγων.Γ.ΝΑΚΡΑΤΖΑΣ, Μπαταβια. 6.Ιστορια του Νεοελληνικου Κρατους.Β.ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ. Εκοστος πρωτος 7.Μειονοτικα ζητηματα και Εθνικη Συνείδηση.Δ.ΛΙΘΟΞΟΟΥ. Μπατάβια. 8.Τα Σχόλια του Τρίτου.Μ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ. Εξαντας 9.Σημειώσεις για το τρεμαμενο σωμα.Θ.ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ.Τυπωθήτω 10.Η Δυστυχια του να εισαι Ελληνας. Ν.ΔΗΜΟΥ.Νεφέλη σημ. Δεν ειμαι σιγουρος για την σωματικη σας ακεραιοτητα αν τα αναζητησετε στο βιβλιοπωλειο του Άδωνι.
Άννα
03/01/2010 20:10
@ΜΑΝΩΛΗΣ 3/1/2010 18:20, Αγαπητέ κ. Μανώλη ως νηπιαγωγός οφείλω να σας ενημερώσω για μερικά θέματα για τα οποία γράψατε. Στα εν λόγω τμήματα Νηπιαγωγών ανα την Ελλάδα διδασκόμαστε διάφορα μαθήματα από διάφορες ειδικότητες. Π.χ.: Παιδαγωγική, Μουσική Αγωγή, Κινητική Αγωγή, Φυσικές Επιστήμες, Προμαθηματικές Έννοιες, Ιστορία κλπ......... Το κάθε μάθημα διδάσκεται και από την αντίστοιχη ειδικότητα όπως καταλαβαίνετε. Αυτό που χαρακτηρίζει, όμως, έναν πανεπιστημιακό "δάσκαλο" είναι το διδακτορικό του. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Δεν έχει σημασία το πρώτο πτυχίο. Σημασία έχει ο ανώτατος τίτλος (δηλαδή το διδακτορικό) και το επιστημονικό έργο (δημοσιεύσεις σε περιοδικά/βιβλία, εισηγήσεις σε συνέδρια κλπ...). Επιπλέον, τα αντικείμενα των συγκεκριμένων καθηγητριών τους επιτρέπουν να έχουν γνώμη (άσχετα με το αν εγώ και εσείς συμφωνούμε ή όχι). Το αντικείμενο, για παράδειγμα, της κ. Ρεπούση στο Τμήμα Νηπιαγωγών είναι η Διδακτική της Ιστορίας και το συγγραφικό της έργο αφορά το συγκεκριμένο αντικείμενο.


Φιλικά
Αφελής
03/01/2010 18:30
Εγώ δεν έχω διαβάσει το βιβλίο της συμπαθούς αυτής κυρίας. Αρα δεν μπορώ να κρίνω τις φερόμενες ως απόψεις της.
Το πρόβλημα είναι αλλού. Γιατί ο κ. Παπανδρέου ζήτησε βιογραφικά αξιόλογων Ελλήνων και Ελληνίδων για θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων μέσω της επονομασθείσας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης;
23.000 εύπιστοι πολίτες με διδακτορικά κατέθεσαν βιογραφικά για να διορίζονται μετά στις θέσεις αυτές απόφοιτοι ΤΕΙ και ο ...γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.
Ρε ο λύκος κι αν εγέρασε...
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν αλλάζει, Έπεα πτερόεντα.
Μανώλης Ζερβούδης
03/01/2010 18:29
Αυτοί που φοβούνται τους ξένους, δεν βλέπουν ότι η ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, πολιτισμικά και οικονομικά, είναι η μοναδική ελπίδα να βγει η χώρα μας από την παρακμή. Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό. Ο ελληνισμός έχει την δυνατότητα να τους εντάξει και είναι ανάγκη να το κάνει γρήγορα αλλιώς η συρρίκνωση ακόμα και του εθνικού χώρου θα είναι αναπόφευκτη.
ΜΑΝΩΛΗΣ
03/01/2010 18:20
ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ::ΟΙ δύο πιο σημαντικοι εκπροσωποι της αποδομησης της ελληνικής ιστοριας δεν ειναι καν ιστορικοι. Η Κ.ΔΡΑΓΩΝΑ εχει σπουδασει ψυχολογια στο ιδιωτικο DEREE {γιαυτο ο ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ την απετρεψε να ασχοληθει με την ιιστορια} και η Κ.ΡΕΠΟΥΣΗ εχει σπουδασει γαλλικη φιλολογια{γιαυτο και το αμιμητο οτο ο σουλτανος ήταν σαν τον ...λουδοβικο της γαλλιας.} ΓΙΑ το ποσο σπουδαιες ειναι στην ειδικοτητα τους η κ.ΡΕΠΟΥΣΗ διδασκει σετμημα νηπιαγωγων(οχι σε ΙΣΤΟΡΙΚΟ τμημα) και η Κ.ΔΡΑΓΩΝΑ παλι σε τμημα νηπιαγωγων (οχι σε τμημα ψυχολογιας.ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ::ΟΙ δυο πιο φανατικοι εκπροσωποι της αποδομησης της εληνικης ιστοριας δεν εχουν κανει ιστορικες σπουδες. Η Κ.ΔΡΑΓΩΝΑ εχει πτυχιο ψυχολογιας απο το ιδιωτικο DEREE ( γιαυτο ο ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ την απετρεψε να ασχολειται με την πολιτικη ιστορια). Η Κ.ΡΕΠΟΥΣΗ εχει πτυχιο γαλλικης φιλολογιας (γιαυτο το αμιμητο οτι ο σουλτανος ηταν σαν τον...λουδοβικο της γαλλιας). Επισης για το ποσο σπουδαιες ειναι στον κλαδο τους : Η Κ.ΔΡΑΓΩΝΑ δεν διδασκει σε τμημα ψυχολογιας και η Κ.ΡΕΠΟΥΣΗ δεν διδασκει σε τμημα ιστοριας. ΑΛΛΑ διδασκουν και οι δυο σε τμηματα....ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ. ΣΕΒΟΜΑΙ τους νηπιαγωγους για το εργο τους ....ΑΛΛΑ οι συνειρμοι ειναι αναποφευκτοι. ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΒΟΛΕΨΑΝ
mixalis vs Μιχαήλ
03/01/2010 18:14
Ο γραφικός πρώην Κομιτατζής/Οχράνα που βγαίνει κάθε τρεις και λίγο και μας παραπληροφορεί δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παραθέτει αποσπάσματα από τα βιβλία που μας προτείνεις. Όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια για τη δήθεν Μακεδονική μειονότητα ας διαβάσει τις παρακάτω γραμμες:

Κατά τά τελευταια χρόνια η προπαγάνδα των Σκοπίων προσπαθεί νά ?ποδείξει ?τι ?πάρχει στήν χώρα μας μία πολυάριθμη μειονότητα Μακεδόνων, ο? ?πο?οι δ?θεν καταπιέζονται ?πό τούς ?λληνες. Πρόκειται περί ψεύδους. ? προπαγάνδα αυτή παρουσιάζει ?ς βασικό ?πιχείρημα τήν ?παρξη Σλαβοφώνων (στήν πραγματικότητα διγλώσσων, διότι μιλο?ν καί τά ?λληνικά) κατοίκων σέ ?ρισμένες περιοχές τ?ς Βορείου ?λλάδος.
? ?λήθεια ε?ναι ?τι α?τοί ο? Σλαβόφωνοι-δίγλωσσοι σήμερα ε?ναι λίγοι καί τό κυριώτερο:Στήν συντριπτική τους πλειοψηφία ?χουν ?λληνική συνείδηση. ?λλά καί στίς ?ρχές το? 20 ο? α??νος, ?ταν ?σαν περισσότεροι σέ ?ριθμό, καί πάλι ε?χαν κατά μεγάλη πλειοψηφία ?λληνική συνείδηση. Ο?δέποτε ο? Σλαβόφωνοι ?λληνες δήλωσαν ?τι ?νήκουν σέ μακεδονικό έθνος. Τέτοιο ?θνος δέν ?π?ρξε ποτέ στά Βαλκάνια , ?λλά κατασκευάσθηκε τό 1944 ?πό τόν δικτάτορα Τίτο, ?ταν ?πεβλήθη στήν ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία τό κομμουνιστικό καθεστώς.
Γιά νά καταδείξουμε τήν θρασύτητα καί τά αστήρικτα επιχειρήματα των σκοπιανών καί φιλοσκοπιαν?ν καλόν ε?ναι νά διευκρινίσουμε ?ρισμένα σημε?α:
Α) Πώς δημιουργήθηκε α?τό τό γλωσσικό ?δίωμα. Κατά τήν διάρκεια τ?ς Τουρκοκρατίας πολλοί ?λληνες κάτοικοι τ?ς Μακεδονίας, λόγ? ?μπορικ?ν συναλλαγών μέ Σέρβους καί Βουλγάρους καί λόγ? τ?ς ?νυπαρξίας -μέχρι τό 1700- ?λληνικ?ς ?κπαιδεύσεως, ?ρχισαν νά ?μιλο?ν ?να γλωσσικό ?δίωμα ?νάμικτο μέ βουλγαρικές καί ?ρχαιοελληνικές λέξεις. Σιγά-σιγά τό ?δίωμα α?τό ?ρχισε νά ομιλε?ται καί ?πό ?λλους λαούς πού ζο?σαν στήν περιοχή, π.χ. ?πό Μουσουλμάνους (Τούρκους). ?γινε τρόπόν τινα μία διεθνής γλ?σσα γιά τούς κατοίκους τ?ς Μακεδονίας ?στε νά συνεννοο?νται μεταξύ τους. Τό σλαβόφωνο α?τό ?δίωμα δέν ?χει γραφή, ε?ναι μόνο προφορικό Διαφέρει δέ κατά πολύ ?πό τήν κατασκευασμένη σερβοβουλγαρική διάλεκτο πού χρησιμοπιε?ται σήμερα στά Σκόπια. ? χρήση του δέν ?ποδεικνύει σέ καμμιά περίπτωση ?θνική καταγωγή, ?πως ?θελαν παλαιότερα οϊ Βούλγαροι ?θνικιστές νά παρουσιάσουν καί ?πως λέγουν σήμερα τά φερέφωνα τ?ν Σκοπίων. ?κόμη καί Το?ρκοι πού ?φυγαν τό 1923 ?πό τήν Μακεδονία, ?ταν ?πεσκέπτοντο τήν ?λλάδα μιλο?σαν α?τό τό ?δίωμα. ?λλά καί ο? ?θίγγανοι τ?ς ?δεσσας καί τ?ν Γιαννιτσ?ν, ο? ?πο?οι ?ποδεδειγμέα δέν κατάγονται ?πό ταά Βαλκάνια, μιλο?ν α?τό τό ?δίωμα. ?τσι καί πολλοί ?λληνες τό χρησιμοποίησαν μέχρι τά μέσα το? 20 ο? α??νος. Σήμερα τό γνωρίζει ?νας μικρός ?ριθμός ?λλήνων τ?ς Κεντρικ?ς καί Δυτικ?ς Μακεδονίας καί τό χρησιμοποιο?ν κυρίως γιά νά συνεννο?νται μέ τούς ?λικιωμένους παράλληλα βεβαίως μέ τά ?λληνικά, τά ?πο?α γνωρίζουν ?ριστα.

Β) Η γλώσσα ναί μέν ?χει ?ποδειχθε? ?τι ε?ναι γιά τούς ?λληνες ?σχυρό στοιχε?ο ?θνικ?ς ταυτότητος, ?πάρχουν ?μως ?ρισμένες περιπτώσεις πού δέν αποτελε? τό μοναδικό κριτήριο ?θνικ?ς συνειδήσεως. Ο? Σέρβοι, ο? Κροάτες καί ο? Μουσουλμάνοι τ?ς Βοσνίας ?μιλο?ν τήν ?δια γλ?σσα, ?λλά ? θρησκευτική τους ?νταξη ?χει διαμορφώσει διαφορετικές ?θνικές ταυτότητες καί μάλιστα μέ πρόσφατο ?στορικό ?ντιθέσεων. Στήν ?στορία το? ?θνους μας ε?χαμε περιπτώσεις ?λλήνων πού ?ναγκάσθηκαν νά μιλο?ν μόνο τουρκικά , π.χ. στήν Καππαδοκία καί στόν Πόντο, ?λλά διά τ?ς ?ρθοδοξίας διετήρησαν τήν ?λληνική τους συνείδηση. ?πως ?πίσης ε?χαμε καί ?λληνόφωνους πληθυσμούς, ο? ?πο?οι μετά τόν ?ξισλαμισμό τους ?γιναν φανατικοί δι?κτες το? ?λληνορθοδόξου Γένους, ?πως ο? Τουρκοκρητικοί, πολλοί Τουρκοκύπριοι κ.?. ? γλ?σσα μι?ς ?μάδος γηγεν?ν ?λλήνων Μακεδόνων καί συγκεκριμένα μία ?λληνοσλαβική διάλεκτος μέ ποιμενικό -?γροτικό λεξιλόγιο, ? ?ποία δέν ε?χε ποτέ δικό της ?λφάβητο, δέν μπορε? καί δέν πρέπει νά ?ποτελε? κριτήριο κατασκευ?ς τεχνητ?ν ?θνικ?ν μειονοτήτων. Ο? Σλαβόφωνοι-δίγλωσσοι τ?ς Μακεδονίας διεμόρφωσαν τήν ?θνική τους συνείδηση πρωτίστως μέ τ?ς ψυχ?ς τό πύρωμα., μέ τήν ?περηφάνεια γιά τήν καταγωγή τους, μέ τήν ?μμονή τους στήν ?ρθοδοξία, μέ τόν σεβασμό τους στό Ο?κουμενικό Πατριαρχε?ο, μέ τήν ?γάπη τους γιά τήν ?λληνική Παιδεία καί φυσικά μέ τό α?μα τους.

Γ) Σέ κρίσιμες στιγμές οι Σλαβόφωνοι-δίγλωσσοι της Μακεδονίας κατέδειξαν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τήν ελληνική τους συνείδηση. Τό 1903 οι κάτοικοι του Μοναστηρίου (σημερινά Μπίτολα των Σκοπίων) απέστειλαν επιστολή πρός τήν Γαλλική Κυβέρνηση τονίζοντας: Λαλούμεν ?λληνιστί, ε?τε σλαβιστί, ε?τε ?λβανιστί ε?τε βλαχιστί, ?λλΆο?χ ?ττον ?σμέν ?λληνες καί ο?δενί ?πιτρέπομεν ?πως ?μφισβητήσ? το?το! Στήν ?νοπλη φάση το? Μακεδονικο? ?γ?νος (1904-1908) πολλοί ?ντόπιοι Μακεδονομάχοι ?σαν Σλαβόφωνοι-δίγλωσσοι καί προσέφεραν τήν ζωή τους, τήν περιουσία τους καί κάθε δυνατή βοήθεια στόν διπλό ?γ?να κατά το? ?θωμανικο? ζυγο? καί τ?ς Βουλγαρικ?ς Σχισματικ?ς ?ξαρχίας. ? καπετάν Κώττας (Κωνσταντ?νος Χρήστου) ?ταν Σλαβόφωνος καί γνώριζε μόνο λίγα ?λληνικά. Βοήθησε τόν Πα?λο Μελ? καί ?πηγχονίσθη ?πό τούς Τούρκους τό 1904 στό Μοναστήρι φωνάζοντας τίς τελευτα?ες λέξεις του στό σλαβόφωνο ?δίωμα: Ζήτω ? ?λληνισμός. ? Πα?λος Κύρου, ? Δημήτριος Νταλίπης, ? Βαγγέλης Στρεμπενιώτης, ? Γεώργιος Γιώτας –Γκόνος, ? Δημήτριος Γκογκολάκης –Μητρούσης, ? ο Λάκης Πύρζας, ? Γιάννης Ράμνιαλης καί πολλοί ?λλοι ?γωνίσθηκαν μαζί μέ τούς ?ξ ?λλάδος ?ξιωμτικούς καί μέ τούς λοιπούς ?θελοντές γιά μιά Μακεδονία ?λληνική καί ?ρθόδοξη. ? Βουλγαρική προπαγάνδα ε?χε ?νοχληθε? ?πό τήν στάση τους, διότι πίστευε ?τι ο? ?μιλο?ντες α?τή τήν βουλγαρίζουσα διάλεκτο θά προσήρχοντο μέ προθυμία στίς τάξεις τ?ν βουλγαρικ?ν κομιτάτων. ΓιΆ α?τό τούς ?νόμαζαν περιφρονητικά γραικομάνους, δηλαδή μανιώδεις λάτρεις το? ?λληνισμο?, τυφλά προσηλωμένους στήν ?λλάδα. ?π?ρξε βεβαίως καί κάποια προβληματική μειοψηφία -ποτέ πλειοψηφία- ? ?ποία κατά καιρούς ?λληθώριζε πρός τήν βουλγαρική καί μετά τό 1944 τήν γιουγκοσλαβική –σκοπιανή προπαγάνδα. Α?τοί καί ο? ?πόγονοί τους ζο?ν σήμερα στό κράτος τ?ν Σκοπίων καί δυστυχ?ς ?χουν ?νταχθε? στόν κρατικό μηχανισμό τ?ς ?νθελληνικ?ς προπαγάνδας.

Είναι ?στε?ο, λοιπόν, νά γίνεται σήμερα λόγος γιά δ?θεν μακεδονική μειονότητα στήν ?λλάδα. ?ντιθέτως ε?ναι καιρός νά μιλήσουμε γιά τήν πραγματική μειονότητα πού είναι ? ξεχασμένος ?λληνισμός το? κράτους τ?ν Σκοπίων.


Κωνσταντίνος Χολέβας , Πολιτικός Επιστήμων

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
03/01/2010 18:06
ΑΧ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΤΟ 1821 ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ .ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΦΑΓΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ...
giorgos
03/01/2010 18:02
Επίσης, για το τι πρεσβεύει η κυρία Δραγώνα έχει αναφερθεί ο μεγάλος Μίκης - εκτός και αν θεωρείτε και αυτόν οπαδό του Καρατζαφέρη:
Πατριώτης
03/01/2010 17:26
@Γιαπωνέζε

εγώ είμαι Ελληνας και διδάχθηκα τον Τζάρτζανο μαζί με τη δημοτική που ορθώς εισήχθη με διπλά σύμφωνα όμως και πολυτονικό που κατήργησε το ΠΑΣΟΚ και οι αμόρφωτοι ψευτοκουλτουριάρηδες "συμβουλάτορες" του σοσιαλισμού τραβεστί που εισήγαγε ο ιδρυτής του.
Η ΕΛλάδα το 1981 είχε μορφωμένους αποφοίτους Λυκείου και πολύ μικρό δημόσιο χρέος και μέσα σε 8 χρόνια το ΠΑΣΟΚ την έκανε ρημαδιό χρεωμένων καταναλωτών. Οι δε απόφοιτοι Λυκείου του 1989 δεν ήξεραν ούτε την αλφαβήτα. Τα βιβλία άλλαξαν και έγιναν ..... Τα ίδια γίνονται και τώρα.
Η Ελλάδα το 1981 είχε αίγλη και κύρος. Σήμερα έχει καταντήσει ένα διεθνές ρεντίκολο. Οι παρενθέσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή νεώτερου ήταν μία από τα ίδια.
Και τώρα, μη χειρότερα!
Η χρυσή εποχή για τον τόπο ήταν η περίοδος της μόνης σοβαρής και έντιμης διακυβέρνησης της μεταπολίτευσης 1974-1981 του εξαίρετου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οποίου ο ανηψιός ρεζίλεψε το όνομα.
K. PALAMAS kai TO .... SYMPLHROMA MOU !!!
03/01/2010 17:00
.... KI APANOU SE GKREMISMATA KI APANOU APO RHMADIA POU MIA FORA HTAN NAOI KASTELIA KAI PALATIA (K. PALAMAS) !! KAI SYMPLHRONO: FYTROSAN XYLAGKOURA KAI XARTOGIAKADES KAI ANOSTOI KAI AGEYSTOI, OI KORONES TON RHMADION !! AYTH EINAI SHMERA H" ELLADA", H "ELLADA" TOUS !! OXI H DIKH MOU ELLADA, H PRAGMATIKH ELLADA !!
doc
03/01/2010 16:47
Το επίπεδο των ακροαριστερών φασιστών είναι ανεκδιήγητο. Αμόρφωτοι και επικίνδυνοι για τους ίδιους και την κοινωνία. Ευτυχώς αυτοί που νομίζουν πως κατέχουν την αλήθεια είναι η συντριπτική μειοψηφία και μόνο ηχορύπανση προκαλούν. Οι ακροαριστερές απόψεις τους έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
03/01/2010 16:27
Σε σχεση με τα αναγνωσμνατα ΣλαβοΣκοπιανης προπαγανδας που μας ''προτεινει'' ο Μιχαηλ. 3/1/2010 10:39 αλλα και την προφανης συναφοια των Προδοτικων διαστασεων Ιστορικη αναθεωρηση της Δραγωνας Ρεπουσης Λιακου και λοιπων γλυοδων υποκειμενων το σχετικο τραγουδι που τοσο αγαπησαμε απο τον Ξυλουρη ειναι απολυτα σχετικο.
Σασ παραθετω τους στιχους γραμμενους απο τον Γ Σκουρτη

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέραΑν οι Ελληνες αφησουν αυτα τα υποκειμενα να επηραζουν την πολιτιστικη και πολιτικη τους ζωη ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ.

Η Δραγωνα η Ρεπουση ο Λιακος ο Δημου η Κουλουρη Αποστολη εκτελουν!!!!

Κατανοηστε το

Για ποσο καιρο ακομα θα ειμαστε θεατες στην διαδικασια της εκτελεσης μας????????????????????????????????
Νίκος Δήμου
03/01/2010 16:26
O Aδωνις κυρία Παππά δεν Εχει βιαιοπραγήσει κατά κανενός,αντίθετα του έχουν κάψει το μαγαζί πολλές φορές. Κάτι άλλοι ψευτοπροοδευτικοί βιαιοπραγούν και χρησιμοποιούν γκεμπελικές τακτικές με ετικέτες και συκοφαντίες γιατί δεν αντέχουν το διάλογο,ειδικά με τον Γεωργιάδη.
.... MONO POU DEN EINAI ELLHNIKA !!!
03/01/2010 16:21
ERE POU SAS (MAS) EXOUN KATANTHSEI !! EN ETEI 2010 NA SYZHTAME GIA TOUS DRAGOUMANOUS !! PANTOS TA METAPTYXIAKA KAI TA DIDAKTORIKA DIDONTAI (POULIONTAI) SE "ANALOGA" PANEPHSTHMIA (OPOS LEME TAXIDEYEI ME LIBERIANH SHMAIA) ENANTI (ANALOGOS) APO (ASTEIES METAPTYXIAKES ERGASIES) 15000 eyro EOS KAI 80000 eyro GIA "SOBARA" DIDAKTORIKA !! MALLON GIA TETOIA ERGASIA PROKEITAI THS KYRIAS !! GIA ASTEIA ERGASIA !!!! MHPOS THN KYRIA THN BALAN STHN AYTH THESH THS (YPOURGEIO PAIDEIAS) OI "ELLHNARADES" ;; GIA NA MPOROUN NA ANAPNEYSOUN ;;;;; SYATO TO RHMADIO OLA EINAI DYNATA !! OLA EINAI DYNATA, MONO POU DEN EINAI ELLHNIKA !!!
SPYROS
03/01/2010 16:14
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ''ΠΡΟΚΑΤ'' ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ. ΕΜΦΑΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΑ ΚΑΙΝΟΤΥΠΙΕΣ ΤΩΝ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ'', ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ''ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ'' ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΠΩΣ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΠΟΙΑ Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ?
Κα ΔΡΑΓΩΝΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ. Ο Κος ΑΧΜΕΤ ΜΟΑΒΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?? ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ? ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
ΠΑΣΟΚ-τζης
03/01/2010 16:06
Την τελευται φορα που διαβασα ενα αντιστοιχο βιβλιο ηταμ Εενα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ!!


Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι ο Σχολιαστης Μιχαηλ. 3/1/2010 10:39 (προφανως μελος της Σλαβοσκοπιανης 5ης Φαλαγγας) μας προτεινει σαν συμπληρωμα του βιβλιου Δραγωνας αντιστοιχα βιβλια γραμμενα απο την εδω 5η Φαλαγγα των Σκοπιανων μελη του Ουρανιου Τοξου

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!!

Και δηλονω ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ για να μην επαρεξηγουμαστε
Δημοκρατης
03/01/2010 16:02
Διαβασα το βιβλιο και ειναι πολυ χειρωτερο απο αυατ που της καταμαρτυρουν

Προισωπικα δεν βλεπω πως τετοια ατομα εχουν εδρες σε πανεπιστημιο πολυ δε χειρωτερα θεση στην κυβερνηση

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΑ ΑΤΟΜΑ !

Αν οι ανθρωποι δεν ειναι ποληρωμενοι προδοτες ειναι απλα αμορφωτοι!
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
03/01/2010 15:46
Δηλαδή το πρόσωπο που βλέπω εκπροσωπεί την ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημοκρατία? Μήπως θέλετε να βάλουμε δίπλα στο άγαλμα της Αθηνάς και το δικό σας .
Εργασθήκατε πάνω από 10 χρόνια με την (μειονότητα ) ? πια μειονότητα κυρία μου ? ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες είναι ! άμα δεν τους αρέσει να είναι ΈΛΛΗΝΕΣ δρόμο από εδώ .
Με την ίδια λογική θα ήτανε καλύτερα να εργασθείτε στην Τουρκία , και εκεί έχουμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ μειονότητα , (πάντα με τα δικά σας στάνταρτ ) , στον ΠΟΝΤΟ , γιατί δεν πάτε εκεί να αναδείξετε το πρόβλημα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ , παρά να σκάβετε τα θεμέλια της πατρίδος μας , μήπως ονειρεύεστε κανένα Νόμπελ ?
ΕΣΕΙΣ κυρ. δημοσιογράφε που αναφέρεστε το πόσοι συνάδελφοι της κυρ. υπέγραψαν το κείμενο συμπαράστασης .
Γιατί δεν δίνετε στοιχεία και πόσοι πολίτες είναι κατά ,δεν θα ήτανε πιο δημοκρατικό ?
ΤΙ ΜΑΣ λέει η κυρία καθηγήτρια , ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ επειδή η απόψεις μου δεν αρέσουνε σε κάποιους .Κύρια μου οι κάποιοι στους όποιους αναφέρεστε είναι το 70-75% του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πληθυσμού , όποτε δεν είμαστε κάποιοι , Είμαστε η δύναμη που όπως σας ανέδειξε έτσι θα σας πετάξει στα αζήτητα όταν έρθει η ώρα .
Εάν εσείς έχετε διαφορετική άποψη , και διαφορετικά βλέπετε τα πράγματα δεν υπάρχει πρόβλημα , χρησιμοποιούμε ένα από τα πολλά εργαλεία της δημοκρατίας που μας αφήσανε οι προγονοί μας , το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .
ΕΠΕΙΔΗ σε ένα σημείο διάβασα για χιλιάδες Εβραίους (σελίδα λέει 96) όπως μας λέει η κύρια Δραγονα ,γιατί κύρια μου αναφέρεστε μόνο σε Εβραίους , αφού θέλετε να αναδείξετε όλες της μειονότητες όπως μας λέτε , τι να υποθέσουμε ?
Βαριεστημένος
03/01/2010 15:39
@N.K Ε, ναι. Το να ζητάς την απόλυση κάποιου κατηγορώντας τον με ψευδή στοιχεία είναι φασιστικό. Δηλαδή, δε σε πειράζει που τα κάνετε, παρά μόνο όταν σας πιάνουν; Και μετά κατηγορείς αυτούς που σας έπιασαν; @Κεντώος Άμα έχεις τέτοιους φίλους (Καρατζαφέρης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) τι να τους κάνεις τους εχθρούς (Τσίπρας, Αλαβάνος, Παπαρήγα, Τρεμόπουλος)...
giorgos
03/01/2010 15:32
Κατ αρχήν δεν υπάρχει Aston University in Birmingham. Το όνομα του Πανεπιστημιου είναι Aston University. Σκέτο. Γιατί η Δραγώνα επιμένει να το αποκαλεί Aston University in Birmingham? Μήπως για να προκαλέσει σύγχυση με το University of Birmingham το οποιο είναι πράγματι κορυφαίο Πανεπιστήμιο, είναι στην ίδια πόλη με το Aston αλλα δεν έχει καμια σχέση με αυτό? Το Aston είναι τριτοκλασάτο Πανεπιστήμιο. Δεύτερον, η αναγνώριση πτυχίων στην Ελλάδα δεν γίνεται από τα πανεπιστήμια, ούτε από τους κολλητούς "κομματοπρυτανεις" και υπουργούς, όπως μας λέει η Δραγώνα. Γίνεται από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Το ΔΙΚΑΤΣΑ είναι θεσμός τους ελληνικού κράτους και το μονο υπεύθυνο να εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία. Εκεί είναι το πρόβλημα, κατά ποσο είχε καν το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση ώστε να την εκλέξουν οι κομματικοί φίλοι της. Λέει ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ το 1984 δεν κοίταζε πρώτο πτυχίο. Υπάρχει κάποιος να το επιβεβαιώσει αυτό γιατί ακούγεται απίστευτο! Αν δεν ισχύει τότε είναι απατεώνας και πρέπει να απολυθεί άμεσα και από το Υπουργείο και από τη βουλευτική της θέση και από το Πανεπιστήμιο. Μας λέει λοιπόν ότι την εξέλεξαν τέσσερις φορες κλπ. Ας δούμε λοιπόν τι εξέλεξαν οι κομματικοι κολλητοι της: το Google Scholar εντοπίζει μόνο 3 δημοσιεύσεις της εν λόγω κυριας: (a) ένα ελληνικό "αρθρο" σε ελληνικό περιοδικό από το 1988 με 4 citations όλα από κάποιον Έλληνα με όνομα "Καφεσιος" (b) ενα Βιβλιαράκι στα ελληνικά (Εκδόσεις Αλεξανδρεια) (c) ενα κεφαλαιο σε ένα άλλο βιβλιαράκι που εχει εκδοθει απο το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (το οποίο ΔΕΝ είναι επιστημονικός οργανισμός). Στο site της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η κυρία παραθέτει και μια μικρή λίστα απο άλλες δημοσιεύσεις οι περισσότερες των οποίων είναι επισης βιβλιαράκια στα ελληνικά (εκδοσεις Καστανιωτη κλπ). Aυτά ομως ΔΕΝ ειναι peer reviewed και επομένως ΔΕΝ αποτελούν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ έργο. Ο καθένας μπορει να γράφει ο,τι γουστάρει και να το εκδίδει στον καστανιωτη. Αυτό τον κάνει συγγραφέα ίσως - αλλα ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ! Σύνολο citations για το έργο της κυρίας αυτής απο το 1984 μέχρι σήμερα: 8 (!) ΌΛΑ ΑΠΌ ΈΛΛΗΝΕΣ. h-index, 25 χρονια μετά τη λήψη του Διδακτορικού της: 2 (!!!). Απίστευτα πράγματα δηλαδή! Με βάση τα παραπάνω που αποδεικνύουν ότι η κυρια αυτή έχει ανύπαρκτο ερευνητικό επιστημονικό έργο και ότι στη διεθνή επιστημονική κοινότητα δεν την έχει ακούσει ποτε κανεις, έχω την εξης απορία: ΠΩΣ ΈΓΙΝΕ Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ???? ΚΑΙ ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΑΝΤΊ ΝΑ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΌ PROFILE ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΒΓΑΊΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΊ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΊΖΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΕΚΛΈΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΌΤΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΎΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΕΊΑΣ (ΔΙΚΑΤΣΑ)? Διαβάζω ότι είναι σύζυγος του Μουζέλη. Δεν το ήξερα αλλα θυμάμαι επί Σημίτη να διαβάζω διαφορα άρθρα του Μουζέλη για το τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη. Αυτό εννοούσε? Να παρακάμπτονται νομοι και να διορίζονται full professors ανθρωποι με μηδέν ερευνητικό έργο, αρκεί να είναι γυναίκες και κολλητοί μας? Ο Μουζέλης ήταν χρονια στο LSE – θα έπαιρναν ποτε την Δραγώνα στο LSE έστω και ως Lecturer? Και όλοι εσείς εδώ που αυτοπροσδιοριζεστε ως προοδευτικοί: έτσι ορίζετε την πρόοδο? Μια κοινωνία που τα προκλητικά λαμόγια διορίζονται από τους κολλητούς τους καθηγητές και διδάσκουν τα παιδιά σας?
Evangelos
03/01/2010 15:08
@ Anna Papa: @Arxiloxias: Geia sas, xoris kamia diathesi na ertho se antiparathesi mazi sas,exo mia erotisi: Ti lete na ginei dimopsifisma i oxi;An oi ellines stin pleopsifia einai yper den exete na fovithite tipota. Na eistai kala!
Αλέξανδρος Αθ.
03/01/2010 14:18
@ Μιχαηλ. 3/1/2010 10:39, πραγματικά πρεπει να διαβασουμε ολοι τα βιβλια αυτα που αναφερεις. Εγω τα διαβασα ολα, και εχω μεινει εκπληκτος απο τα ψεμματα που γραφουν, ψεμματα με τα οποια εξασκειται προπαγανδα του αισχιστου ειδους εναντια στην αληθεια, οχι εναντια στην Ελλαδα.
Ολοι ανεξαιρειτως αυτοι οι συγγραφεις παραποιουν τα στοιχεια (π.χ. ακομα και την επισημη απογραφη του 1905, που εγινε απο την Οθωμανικη αυτοκρατορια με την επιβλεψη Αυστροουγγρων και Ρωσσων στην Μακεδονια, την παραποιει ασυστολα ο Λιθοξοου, μη παρουσιαζοντας τα πραγματικα στοιχεια, αλλα καποια που οπως λεει αναγραφηκαν σε καποια εφημεριδα της εποχης εκεινης στην αυστρια, που βεβαια κανεις δεν μπορει να βρει πια, αντι να παρουσιασει τα επισημα στοιχεια που ολοι μπορουν να βρουν απο την Ελλαδα, την Τουρκια, την Βουλγαρια και την Σερβια, και που συμφωνουν μεταξυ τους)
Θα ηθελα ιδιαιτερα να τονισω το χειροτερο κατα την γνωμη μου βιβλιο, που ειναι του Νακρατζα, το "Μικρα Ασια και η καταγωγη των προσφυγων".
Σε αυτο το βιβλιο, ουτε λιγο ουτε πολυ παρουσιαζει πως οι Ελληνες της Μικρας Ασιας πριν το ''22 ηταν 200-300 χιλιαδες μονο, και αυτοι οικονομικοι μεταναστες απο την Ελλαδα που ηρθαν μετα το 1831 για να εγκατασταθουν εκει.
Που τα στηριζει αυτα τα στοιχεια? Οπως λεει, στο βιβλιο "Ελληνορθοδοξες κοινοτητες στην Μικρα Ασια". Ξεχνα βεβαια να αναφερει πως η συγγραφεας αυτου του βιβλιου ΔΕΝ κανει πληρη καταγραφη των ελληνων της Μικαρας Ασιας, αλλα απλως παρουσιαζει μερικες κοινοτητες. Μαλιστα, οι αριθμοι που δινει για τις επιμερους κοινοτητες που ερευνα, ειναι πολυ ψηλοτεροι απο αυτους που επισημα παρουσιαζε η Ελλαδα στις στατιστικες της, οταν υποστηριζε πως οι Μικρασιατες Ελληνες εφταναν τα 2 εκατομμυρια. Συνολικα, σε αυτο το βιβλιο, μετρησα περιπου 390 ψεμματα του Νακρατζα, που παραποιει καθε στοιχειο, και προσβαλλει βαναυσα καθε εννοια αληθειας, αντικειμενικοτητας και δεοντολογιας. Απορω μαλιστα πως και δεν του εκανε μυνηση η συγγραφεας του βιβλιου που τοσο βαναυσα παραποιει.
Ν.Κ
03/01/2010 14:05
"Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε εκατομμύρια χρεωμένων αμόρφωτων ή ακόμη χειρότερα, ημιμαθών..." Τσσσ Τσσσσσ!Σοβαρα?Τι λες κυριε μου!Και φταει το ΠΑΣΟΚ η οποιος αλλος πολιτικος οργανισμος,γιατι ξοδευουμε ασκοπα,γιατι ξοδευουμε χωρις μετρο και λογικη,ετσι για image making-(sic)-,και γιατι απο βαρεμαρα σχετα δεν ανοιγουμε βιβλιο και ειμαστε πρωτοι και καλυτεροι στην παρλα ανευ περιεχομενου,και στην πρεφα, και στην γύρα?Βιβλια και μεταχειρισμένα παντού,κι εκδοσεις κι απ τον τυπο τελευταια-απο "ΤΟ ΒΗΜΑ"και το καλο να λεγεται..-εκδοσεις που ειναι αριστες και παμφθηνες,κι επισης καλο θεατρο,μ αξιους ηθοποιους που προσπαθουν με μερακι χρονια τωρα,κι αξιοι μουσικοι,κι αλλα παρα πολλα για παιδεία υπαρχουν.Δικαιολογια μονο δεν υπαρχει.. καμια!Για την τεμπελια και την αδιαφορια μας,για μορφωση και γνωση..! Τ αλλα μυθος που μας βολευει... Ν.Κωστοπουλος.
ΚΕΝΤΡΩΟΣ
03/01/2010 13:59
Δημιουργείται μια ιδιότυπη φασιστική προπαγάνδα στην εφημερίδα σας με τις συνεντεύξεις , αρθρα , γκάλοπ κλπ που δημοσιεύεται "καπελώνοντας" οποιεσδήποτε αντίθετες απόψεις τίς οποίες αμέσως βαφτίζεται "ακροδεξιές" και οι οποίες οταν εκφράζονται , κατά την συγκεκριμένη κυρία , ειναι επικίνδυνες για την δημοκρατία . Οι απόψεις της κυρίας ειναι σεβαστές αλλά δυστυχώς προσπαθεί να τις επιβάλλει απο το πόστο το οποίο κατέχει σαν κυρίαρχες απόψεις και θέσεις των Ελλήνων χωρίς την συγκαταθεσή τους
ΑΣΙΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
03/01/2010 13:03
Άμα έχεις τέτοιους φίλους (Δραγώνα,Ρεπούση) τι να τους κάνεις τους εχθρούς (Γκίνοβα,Μπάνιτσα)!
Τυφεκιοφορος Δεκανεας
03/01/2010 12:52
ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ....ΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κ.ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΥΨΩΝΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ε Π Τ Ι. Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΟ-ΧΟΥΝΤΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΥΤΟ ΔΑ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΡΕΜΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΟΛΟΤΑΧΩΣ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΡΑΙΦΝΗ ΔΕΞΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΞΙΚΕΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙΙ ΣΕ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΕΧΘΡΟ .....ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩ Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ"
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
03/01/2010 12:19
Πατριωτική μεταρρύθμιση του Ράλλη;; Τί λες βρε πατριώτη; Τρελλός είσαι;; Ο Ράλλης δεν κατήργησε την καθαρεύουσα και καθιέρωσε την δημοτική;; Ο Ράλλης και ο Καραμανλής δεν δημιούργησαν τα άθλια ΚΑ.ΤΕ.Ε. τα οποία ευττυχώς κατήργησε το ΠΑΣΟΚ και έφτιαξε τα πολύ καλύτερα Τ.Ε.Ι. που σήμερα λέγονται Α.Τ.Ε.Ι.;; Μην μας τρελλαίνετε τώρα..
Πατριώτης
03/01/2010 11:43
Η τελευταία πατριωτική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έγινε σ'' αυτή τη χώρα ήταν του Γεωργίου Ράλλη το 1977.
Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε εκατομμύρια χρεωμένων αμόρφωτων ή ακόμη χειρότερα, ημιμαθών.
Η ίδια πολιτική συνεχίζεται και σήμερα. Σιγά μην επιλέξει ο Γιωργάκης ανθρώπους επιπέδου Παπανούτσου. Θα φαινόταν τότε αυτό που πράγματι είναι. ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ!
Αννα Παπα
03/01/2010 11:14
Ειναι τρομερό στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα να πρέπει να ασχολούμαστε συνέχεια με το λΑΟΣ και τις μανίες του. Μας τραβάνε απο τη μύτη στο βούρκο,κ κι εμείς εκεί, πλατσουρίζουμε σαν τα γουρούνια, δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε να πάμε παραπέρα.... Κρίμα, κρίμα κρίμα
Μιχαηλ.
03/01/2010 10:39
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ.ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ...ΤΟΝΝΟΙ ΚΟΛΛΥΡΙΟ! ΟΡΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΝΟΝ ΔΟΣΕΙΣ: 1. Ελληνικος Αντιμακεδονικος Αγωνας. Δ.ΛΙΘΟΞΟΟΥ, Μπατάβια 2.Ανεπιθύμητοι Συμπατριωτες. Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ. Βιβλιόραμα 3.Ασκήσεις Ελευθεριας. Ν.ΔΗΜΟΥ. Τυπωθήτω 4.Σύμμικτος Λαος. Δ.ΛΙΘΟΞΟΟΥ. Μπατάβια 5.Η Μικρα Ασια και η καταγωγη των προσφυγων.Γ.ΝΑΚΡΑΤΖΑΣ, Μπαταβια. 6.Ιστορια του Νεοελληνικου Κρατους.Β.ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ. Εκοστος πρωτος 7.Μειονοτικα ζητηματα και Εθνικη Συνείδηση.Δ.ΛΙΘΟΞΟΟΥ. Μπατάβια. 8.Τα Σχόλια του Τρίτου.Μ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ. Εξαντας 9.Σημειώσεις για το τρεμαμενο σωμα.Θ.ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ.Τυπωθήτω 10.Η Δυστυχια του να εισαι Ελληνας. Ν.ΔΗΜΟΥ.Νεφέλη σημ. Δεν ειμαι σιγουρος για την σωματικη σας ακεραιοτητα αν τα αναζητησετε στο βιβλιοπωλειο του Άδωνι.
AGGELOS Montreal
03/01/2010 10:15
SYGXARITIRIA STHN GENNAIA FONI AFTIS TIS GYNEKAS. EFTYXOS POU YPARXOUN TETIOI ANTHROPOI KAI MAS ANOIGOUN TA MATIA.TELIKA MIPOS TA PRAGMATA ME TIN ELLINIKI ISTORIA POU MAS MATHENOUN STA SXOLEIA DEN EINAI ETSI AKRIVOS OPOS GRAFONTAI? EROTO KAI PROVLIMATIZOMAI.
Τασος
03/01/2010 10:13
Κατα την αποψη μου κακως η Κυβερνηση εχει αναθεσει στην Κυρια Δραγωνα θεση Κυβερνητικου αξιωματουχου και μαλιστα μια τετοια ευαισθητη θεση.Η θεση μου αυτη βασιζεται σε αυτα που εχω δει και ακουσει σε αξιολογες τηλεοπτικες εκπομπες και εχω διαβασει.Η συνεντευξη αυτη δεν μου αλλαξε την γνωμη.
Αρχιλοχιας.Θ.
03/01/2010 10:12
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΙΤΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!!!! ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!! ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΑΥΡΗΣ Η ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ , ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ Η ΜΗΠΩΣ..... Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ κλπ κλπ.
ΔΕΥΤΕΡΟΣΥΓΓΕΛΟΣ
03/01/2010 10:01
Στο δικο μου το σπιτι κοντα εχει γραφτει σε εναν τοιχο το εξης συνθημα. ΤΗΣ ΠΑΤΡΗΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΥΜΕΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ, ΚΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΤΑ''ΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΗ ΑΛΒΑΝΟ" Πειτε μου σας παρακαλω. Εγω θα πρεπει να ανησυχω?
Δημοσθενης Μπογδης
03/01/2010 09:25
Σταύρος Μπαλαμούτης 2/1/2010 15:58

Ονομα ,Ψευδωνυμο ,Σχολιο , Περιεχομενο .....και Πραμα !

Μπαλαμουτι !
ΤΕΥΚΡΟΣ
03/01/2010 09:22
Ο ΧΜΜΚ 2/01/2010 εγραψε για να υποστηριξει την κ.ΔΡΑΓΩΝΑ,<< THN ΔΕ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ>>!!! ΤΑ σχόλια περισσευουν. ΑΝ ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΧΜΜΚ πρεπει να ξερει τη λαϊκη παροιμια::<<ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ>>.ΟΙ πολιτικη και πνευματικη ηγεσια ειναι υπεύθυνηγια την καταντια του τοπου. Ο ΡΑΓΙΑΣ ΛΑΟΣ οταν χρειαστηκε σταθηκε παντα μπροστα απο τις εκαστοτε ηγεσιες του. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ναζισμου -το 1940 , στην ΕΘΝΙΚΗ αντισταση κ.λ.π. ΑΛΛΑ τι λεω εσεις οι ...προοδευτικοι τα αρνειστε ολα αυτά.
IBM
03/01/2010 07:27
Pantos auto gia tin "Adikimeni Ellada" einai karamela sto stoma ton Elliinon anexartita apo politiki ideologia.
Ο ΑΡΗΣ
03/01/2010 07:13
Η Προπαγάνδα σε όλο το μεγαλείο της!! Η Δραγώνα να διαστρεβλώνει την ίδια την ιστορία χωρίς ντροπή, και ΤΑ ΝΕΑ βέβαια να χειροκροτούν μιας και είναι πλέον το επίσημο προπαγανδιστικό όργανο της Νέας Τάξης πραγμάτων και τις κυρίαρχης κλίκας που μας κυβερνούν. Ιδικά για το θέμα του πτυχίου είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ!! Η Δραγώνα με ΡΟΥΣΦΕΤΙ αναγνώρισε παράτυπα τις σπουδές της και με ρουσφέτι διορίστηκε. Οι δικαιολογίες της είναι αστείες όσο αστείες είναι και οι απαντήσεις της για το βιβλίο της. ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΊ (βλέπε ΑΚΑΔΗΜΊΑ) που δεν έχουν καμία σχέση με το ΛΑΟΣ έχουν δώσει αποθανατίσεις σχετικά με το βιβλίο της, και έχουν εκφράσει εντάσεις και προβληματισμούς για το βιβλίο της. ΟΧΙ ΚΥΡΑ μου..την διαστρέβλωση την κάνεις εσύ. Την κάνεις στο Βιβλίο σου, και στις απαντήσεις σου στα ΝΕΑ. Προς τα ΝΕΑ και Δραγώνα δεν είμαστε Ακροδεξιοί ή εθνικιστές όπως λέτε...είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που ζουν στο φασιστικό καθεστώς που έχετε επιβάλει και θα σας πολεμήσουμε με ΟΛΑ τα μέσα μέχρι να ξεκουμπιστείτε απ την ΕΛΛΑΔΑ!!!
Αντωνης Συμεωνακης
03/01/2010 07:06
Ειναι επικινδυνα ανευθυνοι και ανωρημοι οι υπερεθνικηστες του ΛΑΟΣ και μιας σημαντικης μεριδας της ΝΔ. Τι ακριβως επιδιωκουν οι ακρδεξιοι ? Να απομονωσουν την Ελλαδα απο τον υπολοιπο κοσμο αντγραφοντας την πολιτικη αυτοαπομονωσης της Αλβανιας επι Εμβερ Χοτζα? Δεν μπορουν να αντιληφθουν οτι τετοιες τασεις εθνικου απομονωτισμου ειναι χειροτερες και απο το χαρακιρι? Ειναι τοσο δυσκολο να αντιλυφθουν οτι εκει που εχει φτασει ο πολιτισμος μας δεν υπαρχει δυνατοτητα απομονωσης παρα μοναχα με καταπατησει των βασικων ανθρωπινων δικαιωματων και καταργση της δημοκρατιας? Δεν το πηραν χαμπαρι οτι το εμποριο εχει διεθνοποιηθει, Η υγεια ιδιαιτερα, σε μεταδοτικες ασθενιες η γριπη των χοιρων, η η γρυπη των πουλερικων, το ΕΙΤΣ κλπ εχει διεθνοποιηθει το ιδιο και η χρηση της γενετικης, Το περιβαλον εχει διεθνοποιηθει το ιδιο και οι κινδυνοι απο την τρομοκρατια, το διαστημα εχει διεθνοποιηθει, οι ιδεεες, η μουσικη, οι τεχνες κλπ εχουν διεθνοποιηθει καθως το ιντερνετ δεν γνωριζει εθνικα συνορα και εθνικους περιορισμους, Το δικαιο με επικεφαλης τα ανθρωπινα δικαιωματα εχει διεθνοποιηθει. Ειναι ηληθειο και παραλογο το ΛΑΟΣ και ενα μεγαλο κοματι της ΝΔ να αγνοουν τις βασικες αξιες και κατευθυνσεις του πολιτισμου μας, ειναι ανευθυνο και επικυνδυνο για το εθνικο μας συμφερον να εχουμε στραμενα τα βλεματα μας προς το χθες και να μην προσπαθουμε να εποφεληθουμε απο τα επιτευγματα του πολιτισμου μας, να μην προσπαθουμε να γινουμε μπροσταριδες του πολιτισμου μας. Ειναι ντροπη οι πιο αντιδραστικοι, οι πιο συντηρητικοι, αυτοι που βαζουν εμποδια για ενα καλυτερο αυριο να μιλανε για τους αρχαιους ελληνες ΟΙ αρχαιοι ελληνες ηταν προτοποροι, μροσταριδες, ανειξαν μονοπατια, λεοφορους για το αυριο, για ενα καλυτερο μελον, ΟΙ αρχαιοι ελληνες ι οχι μονο κοιτουσαν στο μελον αλλα δημιουργουσαν ενα καλυτερο μελον. Οι ακροδεξιοι του ΛΑΟΣ και μια συμαντικη μεριδα της ΝΔ, εχουν στραμενα τα βλεματα του προς τα πισω, πασχιζουν να μας γυρισουν πισω, βαζουν μεγαλα εμποδια για ενα καλυτερο αυριο, Αν καποιος στα αληθια χρειαζεται να απομονωθει τοτε να μην απομονωθει η Ελλαδα απο τον υπολοιπο κοσμο, τοτε να μην ξεκοπει και απομονωθει ο ελληνικος λαος απο το μελον του, απο ενα καλυτερο μελον ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΦΑΝΕΡΑ Η ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ. Αντονιος Συμεωνακης Αδελαιδα
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
03/01/2010 06:18
ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αν το όνομα της κ. Δραγώνα είναι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'', διότι υβρίζει τους Ελληνες και την Ελλάδα , ποίο θα πρέπει να είναι το όνομα του κ. Γ. Παπανδρέου που υπονομεύει με τις ενέργειές του την ύπαρξη της Ελλάδας ; Εχει κάποιο ελληνικό πτυχίο η κυρία αυτή ; Τα πτυχία αυτού του είδους που κατέχει , είναι γνωστό πως αποκτούνται . Με τον ίδιο τρόπο που τα απέκτησε και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου ! Χαράς ευαγγέλια για τους ανθέλληνες ρεβανσιστές που συνταυτίσθησαν με την Αμερική , για τη βελτίωση του " image " της Τουρκίας προκειμένου να αναλάβει τα περιφερειακά της καθήκοντα και τον έλεγχο του Αιγαίου ! Ας παραμείνει στη θέση της, για να μεριμνήσει για τη διαδαχή της ένδοξης τουρκικής ιστορίας που οι πριν αυτής και της κ. Ρεπούση φασίστες , δεν δίδαξαν στα Ελληνόπουλα !... Η χώρα βαδίζει ολοταχώς για εμφύλιο πόλεμο όπως προ πολλού έχω αναφέρει , ότι μοιραίως θα συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ καταλάβει την εξουσία ! Εκτός κι’αν τον προλάβει κάποια νέα εθνοσωτήριος κυβέρνηση αποτελούμενοι από λοχίες και πολύ μας είναι !... 3-1-2009 Φ.Π.
ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ
03/01/2010 05:43
Ρε αρχιψεύταρε, συκοφαντίσκε της δεκάρας που τολμάς να λερώνεις το όνομα του Αδαμάντιου Κοραή, πού τα πουλάς αυτά; Θες μήπως να φέρουμε σκαναρισμένες τις επίμαχες σελίδες και να στις τρίψουμε στη μάπα; Άει σιχτίρι ΓΕΛΟΙΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, τράβα σε τίποτα διαδικτυακούς βόθρους να κρυφτείς μαζί με τους υπόλοιπους νεοναζί και χουντικούς. ΟΥΣΤ ΓΕΛΟΙΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ.
ΜΑΓΔΑ
03/01/2010 04:51
Οι απόψεις όσων καταφέρονται ενάντια στην κυρία Δραγώνα δεν αφορούν την επιστήμη αλλά προορίζονται για μικροκομματική κατανάλωση στους κόλπους της ελληνικής ακροδεξιάς. Όλοι όσοι την κρίνουν αρνητικά βασίζονται στις προκαταλήψεις που κληρονόμησαν από το παλιό ελληνοκεντρικό σχολείο και όχι στην επιστημονική τους έρευνα (που δεν έχουν τα προσόντα άλλωστε να κάνουν). Η κριτική για τις προπτυχιακές σπουδές της ερευνήτριας είναι εξάλλου υποκριτική και γελοία . Φαίνεται μεγάλη η αγωνία όσων αρνούνται να καταλάβουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένας επιστήμονας που να ΜΗΝ πιστεύει ότι η εθνική συνείδηση ΕΙΝΑΙ κατασκευή. Καταλαβαίνω πως τα φόρουμ είναι ο μοναδικός τρόπος έκφρασης αυτών των ανθρώπων που νιώθουν προδομένοι από μια επιστημη που δεν τους μιλά και δεν την καταλαβαίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι η ακροδεξία επιλέγει να τους κρατά στο σκοτάδι. Επιπλέον, δεν έχει κανένα νόημα να λέτε πως η Δραγώνα είπε αυτό κι εκείνο, όταν δεν είστε σε θέση να αποδείξετε πού κάνει λάθος. Δεν μπορεί να σταθεί το επιχείρημα πως η Δ. κάνει λάθος επειδή λέει πράγματα που δεν συμβαδίζουν με όσα πιστεύει ο λαός (κατα πλειοψηφία ημιμαθής) και με όσα μάθαιναν οι παπουδες μας στο σχολείο. Όλα τα ψευτοεπιχειρήματα δείχνουν αμορφωσιά κι εθνικιστικό φανατισμο με την ευλογία του ΛΑΟΣ.
KALOMELETA KAI ERXETAI ......
03/01/2010 02:15
AN XERATAI TI XERO, THA EIXATE KOULATHEI KAI TRELAHTEI !! EGO POS ANTEXO DIAIROTAME AKOMA ;;; TO YPOURGEIO LEGETAI: YPOURGIO ETHNIKHS PAIDEIAS KAI THRHSKEYMATON !!!
SLY
03/01/2010 02:06
Εσείς που τα ξέρετε όλα, αφιερωμένο εξαιρετικά από το Jungle Report, που πήγε και αγόρασε το βιβλίο για να διαπιστώσει που βρίσκεται η αλήθεια και που το ψέμα... http://jungle-report.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
Mak Mak
03/01/2010 02:05
@Ιωάννης "Σε ότι αφορά το πτυχίο της η κ. Δραγώνα έχει ως πρώτο πτυχίο τίτλο από ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (νομίζω στο Deree)" Αυτό που γράφεις είναι ψευδές γιατί το Deree δεν είναι αναγνωρισμένο ως πανεπιστήμιο (μέχρι σήμερα) και ειδικά τότε. Για δείτε το παρακάτω λινκ http://alfavita.gr/neoproaylio/YaBB.pl?num=1257863709
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
03/01/2010 01:44
ΕΧΩ ΔΙΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ. Η Κ. ΔΡΑΓΩΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
Ουρτ ρε!
02/01/2010 23:37
Για μια στιγμή, γιατί εσείς οι "υπερπατριώτες" θα μας τρελάνετε... Ο Εμμανουήλ Κριαράς, ο μεγάλος μας γλωσσολόγος, έχει ταχθεί πολλές φορές ανοιχτά ΕΝΑΝΤΙΟΝ της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία. Θα τον αποκαλέσει κανείς "ανθέλληνα"; Για να πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Αυτά που της καταλογίζουν απλώς δεν υπάρχουν στο βιβλίο και είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ των πατριδοκαπήλων (μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ΠΟΛΛΟΙ νεοναζί, δηλαδή υποστηρικτές ενός καθεστώτος που, μαζί με τους συνεργάτες του - λαδεμπόρους, ταγματασφαλίτες, ρουφιάνους, δωσίλογους κλπ - σκότωσε κοντά 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ). Αυτό δεν σας απασχολεί καθόλου; Δεν καταλαβαίνετε ότι όλοι αυτοί που καμώνονται τους πατριώτες ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ για να μπορούν (α) να έχουν βουλευτική ασυλία και να παρανομούν ατιμώρητα (β) να κονομάνε εις βάρος σας; Δεν καταλαβαίνετε επίσης ότι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ δεν έχει καμία ανάγκη να διαφημίσει τον πατριωτισμό του; Δεν καταλαβαίνετε, τέλος, ότι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ έχει το σθένος να ασκήσει κριτική στην πολιτική της χώρας του και να προσπαθήσει να την κάνει πιο ανθρώπινη; Μια χαρά τα λέει η Δραγώνα. Μαζί της! Αν εσείς προτιμάτε να είστε με τους ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥΣ που παριστάνουν τους πατριώτες, είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ.
Fou Maν tsou
02/01/2010 23:33
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Stergios Bakas
02/01/2010 22:32
Θα συνιστούσα στις χαζοχαρούμενες συνεργάτριες της κας Διαμαντοπούλου να μην γράφουν βιβλία εκ του ασφαλούς και με ευρωπαικές επιδοτήσεις, αλλά να το βασανίζουν με δικές τους εμπειρίες. Λοιπόν, θέλει να της δείξουμε το πραγματικό και μίζερο πολυπολιτισμικό πρόσωπο της ΕΕ ή των ΗΠΑ. Είναι διατεθιμένη να κινδυνέψει ζωή και υγεία, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Οι άνθρωποι που μεταναστεύουν έχουν σοβαροιύς οικονομικούς λόγους και ο βάρβαρος καπιταλισμός τους εκμεταλλεύεται με τα φθηνά μεροκάματα και τις άθλιες συνθήκες ζωής. Οταν η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη είχε ανθρώπινο πρόσωπο και αξιοπρέπεια, είχε αποφανθεί με την έκθεση Μπράντ-Πάλμε ότι οι βιομηχανικές χώρες θα έπρεπε να συμβάλουν, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μένουν στον τόπο τους και να συμβάλουν στην εθνική ανάπτυξη. Αργότερα, όμως, όταν η σοσιαλδημοκρατία κατάντησε παράρτημα του Θατσερικού νεοφιλευθερισμού, τότε άρχισαν τις πολυλογίες για πολυπολιτισμικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα μιλούσαν για έλλειψη εργατικής δύναμης, δημογραφικό πρόβλημα και πάει λέγοντας. Ο λόγος; Υποδούλωση στον βάρβαρο και απάνθρωπο καπιταλισμό των αετονύχιδων του χρηματιστηρίου και των αραβικών χωρών που τους χρηματοδοτούσαν. Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τα μοιραία σφάλματα των ευρωπαικών χωρών και να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της με τους νόμιμους μετανάστες στους οποίους υποχρεούται να είναι εντάξει οικονομικά (συντάξεις, ασφαλιστικά, νόμιμα μερακάματα κ.α.) Από κει και πέρα είναι αδιάφορο στους μετανάστες αν τους δώσουμε υπηκοότητα (ή στα παιδιά τους ιθαγένεια) ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι δακρύβρεκτες ιστορίες ακαδημαικών για στενά καριερίστικους λόγους και ευθυγραμμισμός με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών που μόνον δυστυχία προκαλούν. Οπως είπε ξεκάθαρα και ο πρόεδρος της Νιγηρίας στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης, η μόνη χώρα που βοηθάει πραγματικά να στηθεί υποδομή στα αφρικανικά κράτη είναι η Κίνα. Οι υπόλοιπες πρώην αποικιοκρατικές χώρες της ΕΕ στέλνουν ελεημοσύνες στους ...φτωχούς αφρικανούς. Ας μην καταντήσουμε την χώρα μας μίζερη πολυπολιτισμική. Σε πείσμα των άλλων ευρωπαίων ας καταργήσουμε τα γκέτο και ας ξαναφτιάξουμε την χώρα μας και τις μεγαλουπόλεις μας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Και να σας πω τι θα συμβεί άμεσα, μόλις πέσουμε στην λούμπα της κας Δραγωνά: 1. Οι αετονύχιδες των ακινήτων θα φτιάξουν τα γκέτο όπως τα θέλουν και θα αρχίσουν να πιέζουν με αύξηση των ενοικίων στις ελληνικές γειτονιές. 2. Αργότερα και μόλις δουν ότι υπάρχει έλλειψη κατοικίας, τότε θα αρχίσουν να φωνζουν για αύξηση της εγκληματικότητας στις τάξεις των μεταναστών με σκοπό να τους διώξουν από τα γκέτο, να τα ανακαινίσουν όπως όπως και να αρχίσουν να τα μοσχοπωλούν. Und so weiter, und so weiter... Αποψή μου είναι ότι ο ΟΑΕΔ κάθε χρόνο θα πρέπει να καταρτίζει πρόγνωση για την έλλειψη εργατικού δυναμικού κατά επαγγέλματα. Η πρόγνωση θα καθορίζει πόσες θέσεις εργασίας θα πρέπει να καλυφθούν από μετανάστες, οι οποίοι θα παίρνουν κανονικά την άδειά τους και θα απολαμβάνουν όλων των νόμιμων δικαιωμάτων. Αυτή είναι η πιό αξιοπρεπής λύση. Αλλοιώς, τα πολιτικά κόμματα θα μιλούν άλλη γλώσσα και ο ελληνικός λαός θα είναι πάντα εχθρικός απέναντι στους μετανάστες, όπως ακριβώς συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο Παπανδρέου σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πιέζεται από τους διεθνείς συντρόφους του να περάσει την ειδική νομοθεσία για τους μετανάστες, αλλά γνωρίζει πολύ καλά την σύγχρονη μορφή των γκέτο σε ΕΕ και ΗΠΑ. Τα γκέτο είναι η απτή απόδειξη των μεταναστών που δεν εντάσσονται στην κοινωνία που ζουν. Εκεί θα εκκολαφθεί το αυγό της έχιδνας που στο κοντινό μέλλον θα αναταράξει και θα συνταράξει την ελληνική κοινωνία. Είναι καιρός να φερθούμε έξυπνα και σωστά για να αποφύγουμε τις περιπέτειες...
Νικόλαος
02/01/2010 21:18
Kυρία Δραγώνα...ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! Μπας και μάθετε γράμματα επιτέλους...
Γιάννης Γέρος
02/01/2010 20:54
Καλά μια ερώτηση για το πως γίνεται γραμματέας και πολιτικός του ΠΑΣΟΚ που διατυμπανίζει την δημόσια παιδεία(ή όχι;) να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ δεν μπορούσε να γίνει;Δε με νοιάζει τι λέει η Δραγώνα για τα Εθνικά.Δημοκρατία έχουμε.Ρωτώ όμως;Είναι το πτυχίο της από το Ντιρί αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ;Είναι το "μεταπτυχιακό" της εκτός ελληνικών Παν/μιων;Πως γίνεται μια κυρία ΑΥΤΗΣ της παιδείας να είναι Γραμματέας στο Παιδείας;Θα μου πει κάποιος εδώ η υπουργός του ίδιου υπουργείου κα Διαμαντοπούλου το παιδί της το έχει σε ειδικό τμήμα για σπουδές στο εξωτερικό και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ.Καποιοι ναι είναι φασίστες.Αλλά κάποιοι είναι υποκριτές που είναι χειρότερο από το να είσαι φασίστας...
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
02/01/2010 20:47
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΤΙ ΑΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ

ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΙΣΧΟΣ
Ιωάννης
02/01/2010 20:41
Ο πατριωτισμός είναι η μεθαμφεταμίνη του λαού.
Εκπαιδευτικός
02/01/2010 20:14
@Αλέξανδρος Κ. Κωνσταντινίδης 2/1/2010 09:29, Αγαπητέ καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας. Σε ότι αφορά το πτυχίο της η κ. Δραγώνα έχει ως πρώτο πτυχίο τίτλο από ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (νομίζω στο Deree) και το διδακτορικό της έγινε στην Αγγλία. Για μεταπτυχιακό δεν γνωρίζω αν έχει, αλλά την εποχή που τα έκανε δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για ένα διδακτορικό το μεταπτυχιακό. Στην εποχή που ζούμε και λόγω της εξειδίκευσης είναι απαραίτητος ο μεταπτυχιακός τίτλος για ένα διδακτορικό. Παρ''όλα αυτά υπάρχουν ελάχιστα πανεπιστήμια (κυρίως στο εξωτερικό) που δέχονται διδάκτορες ακόμα και αν δεν έχουν μεταπτυχιακό.
Σε ότι αφορά την εν λόγω κυρία, λόγω σπουδών και επαγγέλματος (εκπαιδευτικός), έχω μελετήσει μεγάλο μέρος του έργου της. Παρ''όλο που δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια από συναδέλφους της, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν υπάρχουν πουθενά στο βιβλίο της οι φράσεις που "ανακάλυψε" ο Καρατζαφέρης. Το έργο της στο Υπουργείο Παιδείας θα δείξει την αξία της........
Χρήστος Κ
02/01/2010 19:59
Ευχαριστούμε τα ΝΕΑ που έκαναν αυτήν την συνέντευξη -που φαίνεται καθαρά πως είναι στο πόδι - διότι έδωσαν την ευκαιρία στους σχολιαστές να αποδείξουν το αδύναμο των επιχειρημάτων της. Εάν είχαν διάθεση για ρεπορτάζ, θ'' αγόραζαν και θα διάβαζαν το βιβλίο και δεν θα ρωτούσαν την κυρία Δραγώνα για το τί γράφεται και δεν γράφεται στο βιβλίο.
Δημοσθενης Μπογδης
02/01/2010 19:43
Δεν ξερω αν οι ενδιαφερομενοι κ. Δραγωνα θα τρεξουν να διαβασουν το βιβλιο σας πριν σας κρινουν ....
( στην Ελλαδα ζουμε ! )
Οι Κορινθιοι ομως της στηλης , αν το γραψετε σε φραγκολεβαντινικα ισως το κανουν και θα σας κρεμασουν αμεσως και δικαια !
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
02/01/2010 19:14
Θά ήθελα νά πώ στήν κυρία Δραγώνα 2 πράγματα.
1) Η ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ δέν είναι ένα άτομο , οπότε ΄πολύ άστοχο αυτό πού κάνει , νά παραλληλίζει τό άτομό της μέ τήν Δημο-κρατία.
Ο Περικλής πού έφτασε τήν Δημοκρατία , μία Δημοκρατία ανεπανάληπτη έως σήμερα , στό απόγειο της , ποτέ δέν είπε αυτήν τήν πρόταση!!
2) Γιά πιά Δημοκρατία μιλάει ; Η σημερινή Ολιγαρχική αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική πλουτοκρατική <<Δημοκρατία>> πού θέλει νά λέει είναι ένα τεράστιο ΕΚΤΡΩΜΑ , τής πραγματικής Δημοκρατίας, Αν δέν γνωρίζει τήν έννοια της τής αναφέρω ότι Δημοκρατία σημαίνει ΚΡΑΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ , δηλαδή ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!
Πού βλέπει λοιπόν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή κ. Δραγώνα.
Αν εννοεί τό σημερινό έκτρωμα πού μετέχει καί αντιπροσωπεύει, τότε τότε ΝΑΙ , θά τήν χτυπάμε γι`αυτό πού αντιπροσωπεύει καί πρεσβεύει . Αυτήν τήν Δημοκρατία , τό ΕΚΤΡΩΜΑ , τής τήν χαρίζουμε. Ζητάμε τήν πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πού κυρίαρχος είναι ό ΛΑΟΣ καί μετέχει σέ ΄''ολες τ''ις αποφάσεις γιά τόν τόπο μας.
Αποφάσεις μέ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!
Αποφάσεις πού θά βγαίνουν από τόν ίδιο τόν ΛΑΟ, καί όχι από τούς ολιγαργικούς υπηρέτες τού κεφαλαίου , πού λειτουργούν είς βάρος τού ΛΑΟΥ καί υπέρ τού πλούτου τών ολίγων!!
Ευχαριστώ γιά τόν χώρο πού μού παρατέθηκε .
Μέ εκτίμηση
Αργύριος Μαρινάκης
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
02/01/2010 18:59
ΔΡΑΓΩΝΟΦΙΛΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ? Η ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Π.Χ. ΔΡΑΓΩΝΑ, ΡΕΠΟΥΣΗ? ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
02/01/2010 18:51
ΚΥΡΙΕ ΒΙΑΝΙΤΑΚΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟ ΕΣΠΕΙΡΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΙΝΗΣΕ ΘΕΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΑΥΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΑΠ.
eri meri
02/01/2010 18:36
Τίποτα δεν είναι στον τόπο μας, η δημοκρατία είναι ζητούμενο... Κράτα γερά κυρία Δραγώνα, δεν είσαι μόνη!!!
doc
02/01/2010 18:33
Να πω την αλήθεια και εγώ δεν έχω καταλάβει τίποτα. Ειδικά για το Δικατσά αναφέρει πως της αναγνώρισαν το διδακτορικό αλλά για το πτύχίο από το Ντιρί ούτε κουβέντα.
Γιωργος
02/01/2010 18:27
Μια συνέντευξη σωστή κολυμβήθρα του Σιλωάμ, προφανώς κατ΄ εντολήν των μεγάλων αφεντικών.
Αρης Σ.
02/01/2010 18:23
Εχω μιά απορία, βασει της "δημοκρατικής πολυπολιτισμικης κοινωνίας" της κυρίας Δραγώνα ποιούς νόμους και ποιές πολιτισμικές αξίες θα εφαρμόζουμε?
το ισλαμικό δίκαιο,το νόμο του ταλιόν(εβραικό)ή αυτόν που ξέρουμε?
Επίσης όσον αφορά τις γιορτές και τις αργίες ποιές θα ισχύουν?Χανούκα και πάσχα ή χριστούγεννα και ανάσταση ή ακόμη οι μουσουλμανικές? Αργία εβδομαδιαία η παρασκευή το σάββατο ή η κυριακή?
Θα επιτραπεί γιά τις κοπέλες η κλειτορεκτομή η αιδοιοραφή και ο λιθοβολισμός σε περίπτωση απιστίας?
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά αλλά δεν έχω χρόνο.
Ολα τα παραπάνω σύμφωνα με το αξίωμα Δραγώνα ότι όλοι οι πολιτισμοί είναι ισάξιοι και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι ρατσιστές.
Α!, παρά λίγο να ξεχάσω, να μας υποδείξει μία χώρα πολιπολιτισμική κι ευτυχισμένη στον πλανήτη.
Μόνο μην μας υποδείξει την Αμερική διότι είναι το κλασσικότερο παράδειγμα αποτύχιας της κοινωνίας που ονειρεύεται.
Στην αμερική προκειται γιά πολλές κοινωνίες οι οποίες υπάρχουν η μία δίπλα στην άλλη σε γκέττο καί αλληλοαγνοούνται. Το μόνο που τις συνδέει είναι ο κοινός θεός το δολλάριο.
Αν αυτό είναι η κοινώνια που μας προτείνει η κύρια Δραγώνα ας την χαίρεται δεν θα πάρουμε.
Αρης

02 Ιανουαρίου 2010 6:04 μ.μ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
02/01/2010 18:06
ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ [ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ..ΛΕΝΕ ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ..ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ !!ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΟΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ..ΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΙΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ...ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...ΕΛΛΗΝΕΣ !!ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ..ΚΑΙΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ...ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ '''' ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ''''ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ '''' ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ ''''
ΠΡΑΣΙΝΑΛΟΓΑ
02/01/2010 18:03
Το 1984, όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου για αναγνώριση στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, προβλεπόταν η αναγνώριση του διδακτορικού τίτλου ανεξάρτητα από το πρώτο πτυχίο. ΑΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΤΕΛΟΣ.
Α.ΒΓ.
02/01/2010 17:56
To κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση. Με το όραμα της απεθινικοποίησης της χώρας, της πολυπολιτισμικής σαλατοποίησης και της στόχευσης του πατριωτισμού ως ισοδύναμου με φασισμό. Να τι είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργου Παπ. Καμία σχέση με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Ελληνες προοδευτικοί και συντηρητικοί που σας ενώνει η αγάπη γι αυτή την ταλαίπωρη χώρα, γρηγορείτε.
δδ
02/01/2010 17:50
Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλα είστε και πολυ ΒΛΑΚΕΣ!! Η γυναίκα με αυτό το βιβλίο προσπαθεί να σας ανοίξει τα ματια αλλα εσεις κοιμάστε! Γιαυτό θα παραμείνετε φτωχοί και εξαθλιωμένοι. Είμαι περήφανος που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ αλλά όχι που έχω τέτοιους συμπολίτες! Όπως είχε πει και ένας γνωστός επιχειρηματίας Η ΕΛΛΑΔΑ είναι μόνο για φιλανθρωπίες Παρόλα αυτά υπάρχει και ένα κομμάτι του λαού το οποίο είναι δίκαιο, πιστεύει στην σκληρή δουλειά και την οικογένεια και ίσως σώσει την ΕΛΛΑΔΑ από τους ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ.
Πρωτοσυγγελος Θ.
02/01/2010 17:34
"ΤΗΣ ΠΑΤΡΗΔΟΣ ΜΟΥ Η ΣΥΜΕΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ. ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΌΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕ ΕΡΑΣΤΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ" Το συνθημα αυτο ειναι γραμμενο σε ενα τοιχο κοντα στο σπιτι μου.Μηπως θα πρεπει να ανησυχω;;;
ΔΡΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
02/01/2010 17:27
ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Η ΤΟ ΑΝ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΥΓΝΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟ ΑΝ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Ο ΔΥΣΤΡΟΠΟΣ ΚΑΚΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ .....ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ.ΑΞΙΖΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΜΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΦΥΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
02/01/2010 17:19
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΗ...
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ,ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ .!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ..ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ. ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ,..!!!
ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΙΝΗΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΙΤΑΣ , (ΔΕΝ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΛΙΓΟ).
ΕΚΕΙ ΚΙΝΗΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΥΣΤΕΥΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙ.
ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ,ΑΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ.
ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ,ΟΧΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ.
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΗ, ΟΤΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ.
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. !!!!!!??????
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.
ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ,ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ… ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ…ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ
Maria F.
02/01/2010 17:13
Καμία υποχώρηση μπροστά στους φασίστες. Ας τσιρίζουν, ας μαζέψουν υπογραφές, ας απειλούν, ας συκοφαντουν. Αυτό ξέρουν να κάνουν αυτό κάνουν. Αλλιώς δεν θα ήταν φασίστες θα ήταν κάτι άλλο. Η Ελλάδα θα πάει μπροστά και θα τους αφήσει να κολυμπούν στον βούρκο τους...
Αλέξανδρος Κ. Κωνσταντινίδης
02/01/2010 17:12
Αγαπητέ Δραγωνοφιλε, Να σου πω την αλήθεια δεν ειμαι ουτε ρατσιστης ουτε δεξιός. Ειμαι περήφανο μελος του ΠΑΣΟΚ και μαλιστα σε οργανική θέση. Πιστεύω ομως οτι η κινηση αυτή του Γιώργου δεν ειναι καλομελετημένη και θα οδηγησει τη χώρα σε αλλαγή της ταυτότητας της. Οι κοινωνίες θέλουν μεν αλλαγές αλλα αυτές πρέπει να γίνονται εκ των εσω βαθμηδόν και οχι απότομα. Ο νόμος αυτος αφηνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρουν την υπηκοότητα πολλοί λαθραίοι οταν κλείνουν τα πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Κάθε οικογένεια μεταναστών γεννάει 4 παιδιά ενω κάθε Ελληνική γεννάει μόνο 1. Πόσο καιρό θα πάρει να γίνουν οι μετανάστες πλειονότητα και οι Ελληνες μεινότητα. Υπάρχουν πολλά ακανθωδη ερωτήματα αλλά δεν τα θέτουν στον επίσημο διάλογο γιατί καίνε. Επίσης θα σου συνέστηνα να χρησιμοποιείς επιχειρήματα και οχι απλά δηλώσεις συμμαχίας και αφορισμους του στυλ ακροδεξιοί κλπ. Αυτα ειναι σημάδια χαμηλής παιδίας... Ευχαριστώ,
ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΡΑΓΩΝΑ.
02/01/2010 17:10
ΜΠΡΑΒΟ ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
Νικος Α.
02/01/2010 17:07
Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί επιστήμονες σαν την κ. Δραγώνα κι έτσι αναγκαζόμαστε να σκεφτούμε λίγο λογικά για την χώρα μας. Αλλιώς θα ονειρεύμασταν όλοι ότι είμαστε ο περιούσιος λαός και θα πιστεύαμε ότι όλοι οι άλλοι πάντα μας αδικούν.

Υ.Γ. Αν κρίνει κανείς από τα ορθογραφικά λάθη των εδώ πατριωταράδων, μάλλον πρόκειται για τελείως αμόρφωτους τους οποίους μπορεί κανείς επιδεικτικά να αγνοήσει.
Eleni Karachontziti
02/01/2010 17:05
Eimai ipopsifia didaktwr me thesi poli konta stis apopseis tis kirias Dragwna. Prepei na katalavoume oti oi kairoi exoun allaksei kai prepei na sevomaste tous anthrwpous pou zoun sti xwra mas (se opoia thriskeia i koultoura anikoun)
Pisteuw se mia Ellada proodeutiki!!!
Αικατερίνη Πίσχινα
02/01/2010 16:53
Είμαι εκπαιδευτικός και έχω διαβάσει το βιβλίο "Τι είναι η πατρίδα μας". Πρόκειται για μια άψογη επιστημονική έρευνα αντάξια παρόμοιων σύγχρονων επιστημονικών ερευνών σε ευρωπαικό επίπεδο.
Το σύνολο των εξαιρετικών ερευνητών που καταθέτουν τα συμπερασματά τους σε αυτό το βιβλίο, μας βοηθά να ξεκαθαρίσουμε έννοιες και έθνικές φαντασιώσεις, να κατανοήσουμε μηχανισμούς και ιδεολογίες και να προχωρήσουμε ως νέοι υπεύθυνοι Έλληνες, κόβοντας επιτέλους τον ομφάλιο λώρο από τους αρχαίους έλληνες.
Η κοπή του ομφάλιου λώρου θα μας βοηθήσει να σταθούμε στα πόδια μας και να φτιάξουμε μια χώρα δημοκρατική και σύγχρονη. Αυτό εξ άλλου θα έκαναν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι άν ζούσαν στην εποχή μας.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους ανώριμους εθνικισμούς και "πατριωτισμούς". Κανείς δεν μας φταίει για τα δεινά μας, παρά μόνο οι δικές μας επιλογές. Προβάλλοντας το πρόβλημά μας στην παρουσία επιστημονικών βιβλίων, μεταναστών, προσφύγων κλπ. το μόνο που κατορθώνουμε είναι να μη το βλέπουμε. Και όσο δεν το βλέπουμε δεν είναι δυνατόν να το λύσουμε.
Μακάρι να μας σώσει ο Θεός από τους "πατριώτες" αυτής της χώρας!
Χ.Α.Δ.
02/01/2010 16:53
Εφιάλτες, Προδότες, Κερκόπορτες, Πέμπτη Φάλαγκα, ''''προοδευτικοί΄΄, Αναστασιάδης, Κράτσα, Θάλεια Δραγώνα.... Ο κατάλογος είναι μακρύς, ατέλειωτος. Αλλά, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αυτοί κάποτε θα τελειώσουν και το ''''έργο'''' τους θα ξεχαστεί. Το όνομά και το ''''έργο΄΄ τους μπορεί να μείνει μόνο αν είναι αντάξιο του Ηρόστρατου.
KALYMENES "IDEOLOGIKES METAFRASEIS"
02/01/2010 16:52
TO TI EINAI p.x. "H PATRIDA MAS" KAI ALLA THA MPOROUSAN MONO FILOSOFOI NA MAS TO EXHGHSOUN KAI OXI DIAFOROI KAI TYXAIA KAI TYXARPASTOI !! OS PROS TA ALLA ;; THN IDEOLOGIA TOU BOUDISMOU-KOUMFOUKISMOU KAI ALLON "KOSMOTHEORION" TOU TETELESTHAI, PROTIMO NA TA DIABAZO APO TA ORIGINAL KAI OXI APO KALYMENES "IDEOLOGIKES METAFRASEIS" !!
KG
02/01/2010 16:50
"Ενα μεγάλο μπράβο στην Κυρία Δραγώνα που τολμάει να λέει την άποψη της γραπτά εν μέσω της Ελλάδας του σκοταδισμού και της ημιμάθειας. Μακάρι να επικρατούσαν απόψεις ανοιχτόμυαλες και να μην ήμασταν στο έλεος των κακώς εννουμένων λεγόμενων εθνικιστών κάθε παρτάξεως. Θα ήθελα να προσθέσω ότι είμαι δεξιός, ότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ που άλλο κόμμα από την ΝΔ, η οποία όμως-φεύ!- δεν είχε ποτέ το θάρρος να εμμείνει στις απόψεις της για αλλαγές στην παιδεία και να υποστηρίξει ευθαρσώς την Μαριέττα -Γιαννάκου, για παράδειγμα.
ΘΑΝΑΣΗΣ
02/01/2010 16:34
ΣΗΜΕΡΑ ο νομος απαιτει οτι για να αναγνωριστει το διδακτορικο , πρεπει να υπαρχει πρωτο ή βασικο πτυχιο πανεπιστημιακου επιπεδου. Η Κ.ΔΡΑΓΩΝΑ εχει πρωτο πτυχιο απο ενα <<κολλεγια >> DEREE??? που αφθονουν στην ελλαδα ΚΑΙ τα οποια σημερα τουλαχιστον δεν ειναι ισοτιμα με τα πανεπιστημια.
σωτηρης
02/01/2010 16:28
ΡΩΤΑΕΙ ο δημοσιογραφος<<Σας αποδίδουν ανθελληνική στάση... >>>ΠΟΥ φτασαμε να ρωταμε καποιο δημοσιο προσωπο αμφιβαλλοντας για τη φιλοπατρια του!!! ΑΥΤΟ και αν δεν ειναι καταντια. ..
111
02/01/2010 16:13
Η Επανασταση του 1821 ηταν επεκτατικη εθνικη πολιτικη γραφει στο βιβλιο της η κ.Δραγωνα...

Πως να μην την κατηγορησεις για ανθελληνικη σταση???

Οσο για τους προοδευτικους ανθελληνες που νομιζουν οτι ειναι περισσοτεροι, φαινεται ποσο αμορφωτοι ειναι...

Στην πυρα με τους ξενερωτους θα επρεπε να καουν, που τολμανε να υποστηριζουν πως η Επανασταση του 1821 ηταν επεκτατικη εθνικη πολιτικη!
Giannis Karatheodoris
02/01/2010 16:08
Ψεύδεται ασύστολα και είναι εξόχως προκλητική. Παραλείπει να αναφέρει ότι: 1. Πήρε πτυχίο απ το Duree 2. Οτι έπαιρνε παχυλους μισθους για προγραμματα εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων (κοινωνικη ψυχολόγος συνετασσε προγραμματα εκπαίδευσης) 3. Οτι δήλωσε στον ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟ πως δεν ειναι ιστορικός και την συμβούλευσε να μην ασχολείται με την πολιτική ιστορία. Θα το πληρώσεις αυτό Δραγώνα κάποια στιγμή..Να το θυμάσαι
Σταύρος Μπαλαμούτης
02/01/2010 15:58
Η κυρά-Θάλεια δεν ειναι αυτό που ισχυρίζεται ότι ειναι.
-Είναι ρουσφέτο-Επιστήμων και ρουσφέτο-Ψυχολόγος
-Είναι ρουφιάνο-Επιστήμων
-Είναι λαμόγιο- Επιστήμων, με πολλές χορηγίες και επομένως με "μαύρα" (αφορολόγητα). έσοδα
-Είναι Τσαρλατανο-Ιστορικός
-Είναι δηλαδή, Ψευτο-επιστήμων
ΥΓ.Θα μας πουν επιτέλους το οικογενειακό ονοματάκι της; Δραγώνας, ήταν ο πρώτος της σύζυγος και συμμαθητής στο Κολλέγιο του Τζέφρυ.Ο μπαμπάς της και η μαμά της, ποιοί ήταν;
Πίσχινα Αικατερίνη
02/01/2010 15:54
Έχω διαβάσει το βιβλίο "Τι είναι η πατρίδα μας" και συγχαίρω όλη την επιστημονική ομάδα που ασχολήθηκε επιτέλους με τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής παιδείας.
Είναι ένα έργο, το οποίο μπορεί να συγκριθεί με ανάλογες επιστημονικές ευρωπαικές έρευνες και θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ερευνητική ομάδα,όπως και την κ. Δραγώνα.
Το ότι σ'' αυτό το έργο αναλύονται οι νέες εκπαιδευτικές συνθήκες στη χώρα μας, χωρίς δήθεν πατριωτισμούς και άρρωστους συναισθηματισμούς που οδηγούν σε παραποίηση της αλήθειας και παρεμπόδιση της προόδου, αποδεικνύει την επιστημονική δουλειά αυτής της ερευνητικής ομάδας.
Ο κίνδυνος είναι οι δήθεν "πατριώτες" αυτής της χώρας. Ποιος θα μας σώσει επιτέλους απ'' αυτούς;
Jack
02/01/2010 15:24
ενταξει, το πιασαμε, κλασσικη πασοκικη ρουσφετια το πτυχιο της κυριας... ολοι εμεις δηλαδη που εχουμε πτυχια και διδακτορικα απο καλυτερα πανεπηστιμια απο το Aston, και παλευουμε με το ΔΙΚΑΤΣΑ ειμαστε ηλιθιοι...
κωστας
02/01/2010 15:20
σωνει και καλα να κανουν τα παιδια μας πολυπολιτισμικα γιατι ετσι ειναι απαραιτητο λεει.ποιος το κρινει απαραιτητο κυρια μου,αυτοι που σας εβαλαν σε διατεταγμενη υπηρεσια?δεν θελουμε,ευχαριστουμε,προτιμουμε την ελληνικη παιδεια,αυτην μαθαμε και εμεις και χαρις σ αυτην υπαρχουν ακομα ελληνες.εαν δεν σας αρεσει μπορειτε να πατε στην τουρκια,στο πακιστα η οπου αλλου θελετε,μονο που εκει δεν θα μπορειτε να εκφραζεστε με την ιδια ανεση.
ΡΕΝΟΣ
02/01/2010 15:15
ΕΧΕΙ προπτυχιακο απο ενα κεντρο σπουδων ή κολλεγιο ,δεν ξερω πως το λενε, απο αυτα που υπαρχουν στα βορεια προαστια για τους....μη προνομιουχοθς ΕΛΛΗΝΕΣ.
lekkeR
02/01/2010 15:14
Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ.ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ ΤΟ 1986 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΣΕΛΟΡ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ,ΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΒΑΘΥ.ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ
Λ.Π.
02/01/2010 15:13
A ΡΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ, ΠΟΣΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ... ΕΦΥΓΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ....."ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ".... ΑΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ...
ρενος
02/01/2010 15:11
ΕΙΠΕ ο δραγωνοφιλος<<< Τα εθνίκια, οι ρατσιστές, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες μπορεί να φωνάζουν πολύ, αλλά είναι ελάχιστοι. Από τις φωνές τραβάνε την προσοχή, αλλά εναντίον τους. Φωνάχτε όσο θέλετε. Άλλωστε τα ζώα αυτό ξέρουν να κάνουν>>ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το επιπεδο σας. ΤΕΤΟΙΑ επιχειρηματα για να στηριξετε τηνκυρια ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ.
TELHS
02/01/2010 15:06
Με τη δημοσια εκπαιδευση θα ασχληθει η εν λογω κυρια, η οποια δεν εχει φοιτησει σε δημοσιο ΣΧΟΛΕΙΟ παρα μονο σε κολλεγια. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ Δ.Ο.Ε.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας διοικεί η νομενκλατουρα των ΒΟΡΕΙΩΝ προαστειων. ΚΑΤΑ τα αλλα .....ΠΑΝ. σοσιαλιστικο κινημα.
akaz
02/01/2010 14:41
Συγχαρητήρια στα Νέα για την μονομερή ενημέρωση που δίνουν στους πολίτες που τα διαβάζουν στον ηλεκτρονικό ή έντυπο τύπο.
Αλήθεια ο συντάκτης βλέπει μόνο "ακροδεξιούς" που ασκούν κριτική στην παραπάνω κυρία ή υπάρχουν και πολλοί άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι κι από την αριστερά που την κριτικάρουν για τον εθνομηδενισμό της.
Που είναι και μια συνέντευξη ή μια γνώμη αυτών των ανθρώπων;
Το σημιτικό ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στα ίδια χνάρια με διαφορετική απλά κεφαλή.
Θα έχει την ίδια τύχη σε σύντομο χρονικό διάστημα παρά την υποστήριξη των ΜΜΕ με τα "μπούνια" που λέμε.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
02/01/2010 14:31
ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το σχέδιο της υποβάθμισης της ελληνικής Παιδείας και της παραποίησης της ελληνικής ιστορίας , που άρχισεν επί Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίστηκε από την κ. Ρεπούση και την ομάδα της , με συνεργό τη Ν.Δ., κατόπιν εντολής των ΗΠΑ για να βελτιωθεί η εικό- να των Τούρκων γενοκτόνων, δεν ήταν δυνατό να μην συνεχισθεί από το νέο ΠΑΣΟΚ. Ετσι άνευ σχολίων αναφέρω ότι ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης , διάβασε στη Βουλή ανακοίνωση της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών, με φράσεις από το βιβλίο της Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Θάλειας Δραγώνα , το οποίον αναφέρει και τα εξής : "Δεν είμαστε Ελληνες" , "μας έκαναν Ελληνες" , "η επανάσταση του 21 ήταν επεκτατική πολιτική", "οι Ελληνες είναι ρατσιστές", "βασιζόμαστε στον τούρκικο πολιτισμό". Κατόπιν απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους είπε τα εξής : Δεν ντρέπεστε για τη Δραγώνα κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που την έχετε στο υπουργείο Παιδείας ; . {Σ. Φ.Π. Θα παρατηρήσω ότι η κ. Δραγώνα παρέλειψε να μας είπει ότι κλέψαμε και τον προαιώνιο πολιτισμό των Σκοπιανών απογόνων του Αλέξανδρου. Θα το άφησε προφανώς ως παρακαταθήκη για κάποιο άλλο βιβλίο της}. Αν λοιπόν αναλογισθούμε ότι το βιβλίο ιστορίας της 4ης δημοτικού σελ. 98 αναφέρει για το Αλβανικό Επος ότι : "Οταν ήρθε ο πόλεμος του 1940, πήρε τον πατέρα του μικρού βοσκού και τον έστειλε να σκοτώνει ανθρώπους ". Επίσης της 6ης δημοτικού πρόσφατα ανέφερεν ότι η σφαγή των αμάχων στη Σμύρνη, η πυρπόλησή της οι βιασμοί και το πλιάτσικο από τους αιμοσταγείς Τσέτες του Κεμάλ, ήταν απλώς "Συνωστισμός". Επίσης οι ινστρούχτορες του ΠΑΣΟΚ στο φόρουμ έχουν επανειλημένως αναφερθεί ότι οι Ελληνες στρατιώτες κάνανε χειρότερα από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της εκστρατεία στη Μικρά Ασία . Σχετικώς με το υπουργείο Παιδείας υπάρχει επίσης κακό προηγούμενο από τον νυν πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Κι’ αυτό διότι υπουργός ων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικώς με το θρήσκευμά του, δήλωσεν "ΑΘΕΟΣ". Επειδή με ανεγκέφαλους ανθέλληνες εθνικοσοσιαλιστές κουταλοφόρους δεν είναι δυνατός ο διάλογος , αναφέρω τα εξής : "Ενα κράτος κινδυνεύει περισσότερο από τους πολίτες του, παρά από τους εχθρούς του". {Σπινόζα} 29-12-2009 Φ.Π. Υ.Γ. 2-1-2010 Επειδή στη σχετική άσχετη με το θέμα συνέτευξη διαπιστώνουμε ότι : Αλλα λόγια ν’αγαπιώμαστε , θα παρακαλούσαμε την εν λόγω κυρία να απαντήσει επί των συγκεκριμένων φράσεων που αναφέρει η επιστολή των αποστράτων αξιωματικών και όχι εκεί που αυτή και ο συντάκτης της συνέτευξης κατευθύνουν τις ερωτήσεις !...
Αλέξανδρος Νικολαΐδης
02/01/2010 14:29
"Στο πρόσωπό μου πλήττεται η Δημοκρατία,"λέει η κ.Δραγώνα.Το ίδιο μπορούμε να πούμε και εμείς που θιγόμαστε απ΄αυτά που γράφει.Μιλάμε για φοβερή έπαρση!!!
γ.παπαθανασιου
02/01/2010 13:58

χρειάζεται  λιγο μετριοπαθεια και λιγο  συνεση και αν μη τι αλλο οποιος αναλαμβανει δ. θεσεις να μην προκαλει. η κυρια στερειται τετοιων  οποτε ας μη ασχολουμαστε μαζι της
Στέλιος Μ.
02/01/2010 13:49
>Τα εθνίκια, οι ρατσιστές, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες μπορεί να φωνάζουν πολύ, αλλά είναι ελάχιστοι. < Aυτά γράφει ο ... Δραγωνόφιλος 2/1/2010 09:36... Πράγματι, πολύ προοδευτικός. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου (μας) είναι .... και έπεται το γνωστό υβρεολόγιο. Αν η γυναίκα αυτή είχε ίχνος φιλότιμου, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και από το υπουργείο και από το πανεπιστήμιο.
ΧΜΜΚ
02/01/2010 13:13
Η κΔΡΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE...THN ΔΕ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ, ΚΑΙ...ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ''ΟΔΟΝ !
stelios
02/01/2010 13:12
Οσο ιστορικος ηταν η Γαλικου κα Ρεπουση,αλλο τοσο πτυχιουχος ειναι φοιτησασα σε Κολεγιο στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Βαση κα Δραγωνα,και ως εκ θαυματος οι αορατοι χορηγοι τους τους ανεθεσαν την προπαγανδα εναντιον της ταυτοτητας μας,αξιος ο μισθος τους.
ανώνυμος
02/01/2010 13:01
Μας λέει πως Το 1984, όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου για αναγνώριση στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, προβλεπόταν η αναγνώριση του διδακτορικού τίτλου ανεξάρτητα από το πρώτο πτυχίο., αλλά δεν μας λέει πως σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες), με αντίστοιχη πορεία σπουδών, που ενώ έχουν μεταπτυχιακά ή/και διδακτορικό αυτά δεν αναγνωρίζονται από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ. Δεν είναι αυτό αδικία και τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο γι αυτό;
ΓΙΩΡΓΟΣ
02/01/2010 12:54
ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ.
Δραγωνόφιλος
02/01/2010 12:44
Η Δραγώνα έχει πολλά να δώσει για την παιδεία και πρέπει να μείνει στη θέση της. Αυτοί που πρέπει να πάρουν δρόμο είναι οι συντηρητικοί και η ιδεοληψίες τους, τα στερεότυπά τους και η αμορφωσιά τους, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα πολυπολιτισμικότητας, διαφορετικότητας και ισότητας των ανθρώπων. Η κατάντια της Ελλάδας οφείλεται στην δεξιά και στην διακυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Μια διακυβέρνηση των δημοσκοπήσεων, των επικοινωνιολόγων, της μετριότητας, της ανικανότητας, του "θέλω να ικανοποιήσω τους πάντες και τελικά δεν ικανοποιώ κανέναν", μια δικαυβέρνηση που είχε ντερβένακα την Εκκλησία και μάλιστα το πιό σκοταδιστικό της μέρος, μια κυβέρνηση κατά της διαφορετικότητας, υπέρ των διακρίσεων και της ανισότητας, μια κυβέρνηση ανάλγητη για τις ανάγκες των μη ψηφοφόρων της, μια κυβέρνηση της δεκάρας. Ποτέ ξανά η δεξιά στο τιμόνι.
ανδρέας
02/01/2010 12:36
Νισάφι πια με τους κομπλεξικούς "εθνοσωτήρες" που χρησιμοποιούν κορώνες για λόγους πολιτικού - κομματικού οφέλους. Μετά την εκλογή Σαμαρά στη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης ψάχνει κάποια πολιτική ταυτότητα, αγχωμένος σε σημείο απελπισίας να κρατηθεί στη Βουλή. Θα πάει σύντομα από εκεί που ήλθε, και θα γίνει αυτό που πάντα ήταν: ένας δημοσιογραφίσκος (παμπόνηρος, με κάποιες ικανότητες, και ταλαντούχος στους ελιγμούς, είναι αλήθεια), που εκμεταλλεύθηκε το προσωπικό του τηλεπτικό κανάλι, στο οποίο και χρωστά την ύπαρξή του στο χώρο της πολιτικής.
Αυτός και οι ευκαιριακοί βουλευτές του (νούμερα οι περισσότεροι), μόνον στους κόλπους της ΝΔ θα μπορέσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο μέλλον. Εκεί θα δούμε εαν έχουν τα κότσια να σταθούν, όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ βουλευτών είναι σκέτο "σφαγείο".
Όσο για την κ. Δραγώνα, φαίνετια αξιοπρεπέστατη, το δε έργο της έχει αξιολογηθεί επιστημονικά από πολλές πλευρές.
Ακόμα, όμως, και αυτά που της καταλογίζουν, δεν προκύπτει ότι τα έχει πει, αντίθετα η ίδια τα διαψεύδει, και δεν βλέπω κάποιον αντίλογο από τους "εθνοσωτήρες" που μάλλον μας είπαν ψέματα.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους ντεμοντέ ψευδοπατριωτισμούς, ας διαβάσουμε (όσοι έχουμε το χρόνο και τη διάθεση) το επίμαχο βιβλίο να κρίνουμε μόνοι μας, και ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά σοβαρά θέματα, όπως είναι π.χ. τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας, για τα οποία ο γραφικός κ. Καρατζαφέρης δεν μπορεί να δώσει λύση...
ΑΝΝΑ
02/01/2010 12:02
Γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό να προστατευτούν τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας από τις επιθέσεις μιας αμόρφωτης σκοταδιστικής λαϊκιστικής ακροδεξιάς που στερείται σοβαρού αντίλογου κι επιστημονικού λόγου και βασίζεται σε παραμύθια και προκαταλήψεις. . Το γεγονός ότι σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα τάσσεται υπέρ της Δραγώνας τα λέει όλα. Μεθοδολογικά οι απόψεις της είναι άψογες. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους για να μας ανασύρουν από το τέλμα της βλακείας.
bili.laz
02/01/2010 11:08
επιτηδες εχουν φερει την ελληνικη παιδεια σε μαυρα χαλια,ετσι ωστε η διαστρεβλωση και η λαθος εκπαιδευση στα σχολεια να ειναι χειροτερη απ την αμαθεια,υπαρχουν εκατονταδες ελληνες καθηγητες αξιοι να δωσουν παιδεια στη ελληνικη νεολαια,αλλα τα μεγαλα σχεδια για την αποδομηση του ελληνικου πολιτισμου εχει αρχισει να παιρνει σαρκα και οστα πια ετσι ωστε σε λιγα χρονια να μην υπαρχουν σκεπτομενοι ανθρωποι αλλα αβουλοι και φοβισμενοι ανθρωποι για την ευκολη χειραγωγηση και τελικα την υποτελεια στα σχεδια των μεγαλων.
Κλινοσοφιστής
02/01/2010 11:03
....τά ?ννιάμερα, που ?πιβάλλει την προπαγάνδα του, γιατί βρήκε έδαφος και το κάνει και θα περάσει, όπως πέρασαν τόσα άλλα, δικτατορικά (μονοτονικό, αγλωσσία) ... Όχι, μαντάμ, δεν θέλουμε να αποδυναμώσεις (αντί να το βελτιώσεις) το υπάρχον για να εισέλθει το βάρβαρο (που ?δη εδώ βρίσκεται) και να μάς επιβληθεί αυτό. Από τα σκ__ά στα σκ__ώτερα. Αλλά ποιός μάς ακούει! Εκτός κι'' αν...
posidonas
02/01/2010 10:57
πραγματικα δεν καταλαβα τιποτα απο αυτην την συνεντευξη
(χωρις να ανοικο σε κανεναν πολιτικο χωρο)θα ελεγα λοιπον
οτι ολα αυτα που λεγωνται δεν εχουν να κανουν με την δημοκρατια μας,εχουν να κανουν με την ιδια,οποιος διαβαζει
πισω απο τις γραμμες βλεπεΙ οτι καλα κανει ο κοσμος και αντιτιθεται σε αυτην την κυρια.Αν σεβεται την δημοκρατια μας πρεπει να παρετηθη.Πολυ ατυχες το γεγονος του οτι ειναι
στο υπουργειο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΝΙΚΟΣ
02/01/2010 10:06
ΕΙΠΕ η κ.καθηγητρια <<<< αλλά παράλληλα παλεύω για μια δημοκρατική Ελλάδα που χωράει και σέβεται τους διαφορετικούς άλλους.>>> ΑΛΗΘΕΙΑ αυτοι οι αλλοι θα σεβονται τις παραδοσεις μας, τη δημοκρατια μας?? Ή θα γινουν όργανα αποσταθεροποιησης και διαβρωσης τωναξιωνμας???ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ και που της διασωζει ο απλος λαος??? ΓΙΑΤΙ, δεν νομιζω οτι αμφιβαλλεται οτι για τη σημερινη καταντιατηςΕΛΛΑΔΑΣφταιει,η πολιτικη και πνευματικη ηγεσια.,και οχι ο απλος ελληνας. ΤΟ ΨΑΡΙΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
τακις
02/01/2010 09:59
Οι επιθέσεις δεν αφορούν εμένα αλλά την ίδια τη δημοκρατία, λέει η ειδική γραμματέας του υπ. Παιδείας . ΑΥΤΟ και αν δεν ειναι υπερενισχυμενο εγω. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ εχει διδακτορικο στα οικονομικα ,επειδη ομως δεν εχει βασικο πτυχιο πανεπιστημιακου επιπεδου δεν της το αναγνωριζουν στο ΔΙΚΑΤΣΑ. ΤΩΡΑ πωςτα καταφερε η εν λογω κυρια?????.......σας αφηνω να το κρινετε.
Bιανιτακης κ.
02/01/2010 09:54
Ειναι ντροπη και που ασχολιουμαστε μαζι τους!Kαι μονο να θυμηθουμε τα τελευταια 10 χρονια(Xριστοδουλος και αλλοι σωτηρες του εθνους) τι μισος εχουν σπυρει στον κοσμο θα επραιπε να τους τιμωρησουμε με την ποινη της παντελους αδιαφοριας.
Totos
02/01/2010 09:52
TELIKA BIKAMO STO DROMO TOU EXISLAMIZMOU TIS ELLADOS .
POU NA TO FANTAZOMASTAN OTI THA TA KATAFERNAME TOSO GRIGORA...
GIA HARA...
TA OREA ERHONDE ,
MIAZOUME POLI ME TOUS SERVOUS...
I PIO VLAKES TIS EUROPIS..
Δραγωνόφιλος
02/01/2010 09:36
Η κα. Δραγώνα να ξέρει ότι οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας, που είναι πολλοί, είναι στο πλευρό της. Μπορεί αν μην κάνουμε σαν υστερικοί, αλλά σας στηρίζουμε. Τα εθνίκια, οι ρατσιστές, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες μπορεί να φωνάζουν πολύ, αλλά είναι ελάχιστοι. Από τις φωνές τραβάνε την προσοχή, αλλά εναντίον τους. Φωνάχτε όσο θέλετε. Άλλωστε τα ζώα αυτό ξέρουν να κάνουν. Το ανθρώπινο είδος σας αποχαιρετά, προοδεύει και σας αφήνει στην κατάντια σας. Ευτυχισμένο το νέο έτος.
Αλέξανδρος Κ. Κωνσταντινίδης
02/01/2010 09:29
Τελικα η κυρία Δραγώνα εχει πτυχίο η οχι; Τι θα πει πρώτο και δεύτερο πτυχίο; Δηλ. δεν εχει προπτυχιακό; Τότε πως έκανε μεταπτυχιακό;
Αλέξανδρος Κ. Κωνσταντινίδης
02/01/2010 09:25
Αυτη η συνέντευξη ηταν ατυχέστατη. Μου κάνει εντύπωση οτι δεν ερωτηθη η Κυρία Δραγώνα για το τι πιστευει για συγκεκριμενα ζητηματα τα οποια ειναι ακανθωδη γαι τον Ελληνικό λαό. Το οτι δεν γραφει το βιβλίο της κατι συγκεκριμενο δεν σημαίνει οτι δεν το πιστεύει. Δηλ. ειναι υπερ της διδασκαλιας Αρχαιων Ελληνικών στα σχολεία η οχι! Απλή ερώτηση. Δεν μας ενδιαφέρει τι ακριβώς γράφουν τα μπλόγκς οτι γράφει το βιβλίο, μας ενδιαφέρει τι ακριβώς πιστεύει και αν αυτα ειναι οι κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου. Ατυχέστατο αρθρο! Αλέξανδρος