«Έγινα πρωθυπουργός στο Ίντερνετ»

Οι παίκτες που διοικούν την εικονική Ελλάδα στο δικτυακό παιχνίδι e-Republik

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αγγελική Καραγεώργου   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2009 07:00 |
 «Έγινα πρωθυπουργός στο Ίντερνετ»
«Οι Τούρκοι μας είχαν κατακτήσει, αλλά με τη σωστή στρατηγική ελευθερωθήκαμε», λέει Δημήτρης Μόσχος, φανατικός παίκτης του eRepublik

Οι βουλευτές χαρίζουν τα λεφτά τους, οι υπουργοί δουλεύουν δωρεάν, ενώ οι εργάτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν δικές τους επιχειρήσεις, να γίνουν ακόμα και πρωθυπουργοί. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε κάποια μακρινή χώρα αλλά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην εικονική Ελλάδα, e- Greece, την οποία θα βρει κανείς στο Διαδίκτυο, όταν επισκεφτεί το παιχνίδι e-Republik.

«Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν τη χώρα τους, να βελτιώσουν την οικονομία της, καθώς και να κάνουν συμμαχίες με άλλα κράτη», λέει στα «ΝΕΑ» ο 18χρονος παίκτης Δημήτρης Μόσχος που ζει στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται να δώσει για δεύτερη φορά Πανελλήνιες Εξετάσεις, με στόχο να επιτύχει σε κάποια σχολή Βαλκανικών Σπουδών ή Διεθνών Σχέσεων. Σύμφωνα με τον νεαρό παίκτη, η θέση της Ελλάδας στο παιχνίδι είναι αρκετά καλή και η οικονομία της διανύει περίοδο άνθησης, με κορυφαίο τον χώρο των εξαγωγών και των επιχειρήσεων. «Η e-Greece είναι πρώτη στην εξαγωγή σιδήρου και 9η στην παγκόσμια οικονομική κατάταξη. Έχει τις κλασικές κόντρες με τους Τούρκους, οι οποίοι πριν από κάποιους μήνες, μας είχαν κατακτήσει. Χάρη όμως στη συμμετοχή νέων παικτών και τη σωστή στρατηγική, ελευθερωθήκαμε», εξηγεί ο Δημήτρης.

Η... φαντασίωση
«Είναι ένα παιχνίδι που σου προσφέρει τη φαντασίωση να αρχίσεις από εργάτης και να γίνεις πρωθυπουργός. Γεγονός που συνήθως, αν όχι πάντα, στην πραγματική ζωή μένει στα όρια της ουτοπίας», λέει η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εξηγεί ότι στον βαθμό που η εικονική πραγματικότητα προτάσσεται ως η μία και μοναδική είναι κατανοητό γιατί ένα τέτοιο παιχνίδι, ειδικά στις μέρες μας, έχει κάθε πιθανότητα επιτυχίας. Ωστόσο σύμφωνα με την ψυχολόγο υπάρχει ο φόβος ότι όσο οι παίκτες ταυτίζονται με το παιχνίδι τους, δραπετεύοντας από την πραγματικότητα, τόσο πιο οδυνηρή θα είναι η αναπόφευκτη επιστροφή τους σε αυτή.

Στην ερώτηση αν το Διαδίκτυο αποτελεί τη σύγχρονη μορφή κοινωνικοποίησης, η κ. Τσαλίκογλου απαντά: «Ισχύει ό,τι ακριβώς και με την τηλεόραση. Το Διαδίκτυο αποτελεί πλέον κομμάτι της ζωής μας κι εκείνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιούμε. Από τη μία δηλαδή μπορούμε να εμπλουτίσουμε και να διανθίσουμε τη ζωή μας μέσω αυτού. Από την άλλη όμως μπορεί να την ακυρώσουμε, να την αφανίσουμε, ακόμα και να την κακοποιήσουμε». Ταυτόχρονα η ψυχολόγος εφιστά την προσοχή στη σχέση με το Διαδίκτυο, τις εξαρτήσεις και τον σπαταλημένο χρόνο που μπο ρεί να αναπτυχθούν εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. «Ο κίνδυνος της συρρίκνωσης της ελευθερίας του ανθρώπου είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει κι ακόμα περισσότερο αν αυτή γίνεται “οικειοθελώς”», υπογραμμίζει.

Σε παρόμοιο προβληματισμό καταλήγει και ο κοινωνιολόγος Σταμάτης Βενέτης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (ΣΕΚ). «Εάν ο άνθρωπος στερείται από όλες τις άλλες επαφές και δέχεται ερεθίσματα μόνο από το Διαδίκτυο ή τα ΜΜΕ, τότε είναι πιθανό να έχουμε κοινωνική παθογένεια», λέει και επισημαίνει ότι το Διαδίκτυο είναι μία «νόθα» κοινωνικοποίηση. «Είναι ένας τρόπος εκμάθησης, επικοινωνίας και συμμετοχής όπου υπάρχει διαδραστικότητα. Δηλαδή ο άνθρωπος στέλνει ερεθίσματα, δεν εισπράττει μόνο. Έτσι η κοινωνικοποίησή του είναι ενδιάμεση από εκείνη των μέσων ενημέρωσης- κατά την οποία μόνο δέχεται τα ερεθίσματα- και των κοινωνικών σχέσεων, την απόλυτη μορφή κοινωνικοποίησης», εξηγεί.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ...
Στην e-Greece οι υπουργοί εργάζονται χωρίς αμοιβή και η οικονομία βρίσκεται σε άνθηση

«Η e-Greece είναι η Ελλάδα που ονειρεύομαι»

«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αυτό μου αρέσει γιατί είναι η Ελλάδα που θα ήθελα να βλέπω στην πραγματική μου ζωή. Για παράδειγμα στην αληθινή Ελλάδα όλοι οι οικονομικοί δείκτες βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αντίθετα, η e-Greece είναι πολύ ισχυρή και με δυνατή οικονομία, χωρίς προνόμια σε βουλευτές και υπουργούς και χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα για τη βουλευτική τους θέση», λέει ο Νίκος Τσιώμος, υπάλληλος υποδοχής σε ξενοδοχείο και παίκτης του e-Republik.

Τον περασμένο Μάιο ο Νίκος κάνοντας μία αναζήτηση παιχνιδιών στο Google βρήκε το e-Republik και όπως χαρακτηριστικά λέει τού κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή. «Το παιχνίδι είναι ένας εικονικός κόσμος όπου μπορείς να αναπτύξεις όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς σου. Να γίνεις εργάτης, πολιτικός, στρατιώτης, στρατηγός, επιχειρηματίας, ακόμη και πρωθυπουργός», υποστηρίζει ο 34χρονος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της e-Greece και επικεφαλής μονάδας του ελληνικού στρατού. Σύμφωνα με τον παίκτη, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν οδηγεί σε εθισμό. «Είναι ένα παιχνίδι που δεν σε κολλάει. Μόνο στο chat, όπου ανταλλάσσεις απόψεις και συμβουλές με τους συμπαίκτες, υπάρχει περίπτωση να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο», λέει χαρακτηριστικά.


«Διαδικτυακή... ομοψυχία»

«Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ των παικτών είναι πολύ καλή και ο πληθυσμός της eGreece πλέον ανέρχεται σε 8.000 παίκτες, με τους 2.500 από αυτούς να έχουν προστεθεί μόλις τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Ενδιαφερόμαστε όλοι για μία χώρα που οι βουλευτές χαρίζουν τα λεφτά τους και οι υπουργοί δουλεύουν δωρεάν», λέει η 31ετών Χρύσα, η οποία εδώ και έξι μήνες είναι παίκτρια του e-Republik και όπως δηλώνει δεν θα στερηθεί βόλτα και φίλους για να παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα ασχοληθεί με αυτό μόνο στον ελεύθερο χρόνο της.

43
Γιάννης
09/12/2009 16:55
Αν θέλετε να βοηθήσετε μπείτε από εδώ: http://www.erepublik.com/en/referrer/Jkr_013 Θα βοηθήσω όσο μπορώ στα πρώτα βήματά σας.
Δημητρης
09/12/2009 15:15
Επισης,η ενασχοληση με την πολιτικη,ακομα και μεσω του παιχνιδιου αυτου,βοηθαει πολυ τους νεωτερους ηλικιακα. Μαθαινουν να ασχολουνται με τα κοινα περα απο αντιληψεις του τυπου ''και τι θα καταφερω εγω'' και ''ολοι ιδιοι ειναι''
andreasyeah
09/12/2009 15:05
http://www.erepublik.com/en/referrer/andreasyeah INE TO KALITERO PEXNIDI STRATIGIKIS POU EXW DEI. AN THELETE NA KSEKINISETE TO PEXNIDI TWRA ANOIKSTE TO LINK PIO PANW!!!
e-petros
09/12/2009 13:54
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο e-republik και ταυτόχρονα να βοηθήσουν έναν παλιό παίκτη:

http://www.erepublik.com/en/referrer/e-petros

Για όσους επιθυμούν την συμμετοχή τους χωρίς να βοηθήσουν:
http://www.erepublik.com
magda s.
09/12/2009 10:58
Μια ερώτηση σε όλους τους φίλους και παίκτες του παιχνιδιού: Γιατί δεν εφαρμόζετε τα ίδια πράγματα και στην πραγματικότητα; Μπορούμε! Μπορεί να γίνει και πραγματικότητα το παιχνίδι. Μπράβο στα ΝΕΑ που φιλοξένησαν αυτή την είδηση, συγχαρητήρια σε όσους αποδεικνύουν (έστω κι έτσι) οτι δεν είναι ανέφικτο οι Έλληνες να επιτύχουν σε κάτι σχετικό με την ανάπτυξη και μια ευχή να δούμε αυτά τα μυαλά να δουλεύουν και για την πραγματική ζωή.
Σταυρος - Rurouni Heka
09/12/2009 10:53
Το παιχνιδι ειναι σιγουρα αρκετα ενδιαφερον.To συνιστω για ολες τις ηλικιες μαλιστα! Επισης καλο ειναι να γραφτειτε και με το link καποιου ελληνα παικτη ωστε να τον βοηθησετε και να σας βοηθησει και αυτος περισσοτερο και γενικοτερα να παμε καλυτερα ως egreece.Το δικο μου ειναι http://www.erepublik.com/en/referrer/Rurouni Heka
Giwrgos - Makedoniki Falagka
09/12/2009 07:21
Pros ton filo pou ekane to sxolio me to onoma (Γιαννης 8/12/2009 23:09). Allos o Venizelos kai allos egw. Ta sxolia sta NEA pane prwta kai meta to onoma autou pou to ekane. Min mas mperdeuete. Isa isa pou apo tin Falagka eipame na min mpainoun referral links...
buffon1993
09/12/2009 02:56
παιδια το παιχνιδι ειναι πολυ ωραιο μπειτε και δεν θα χασετε εγω μπηκα απο μια διαφημιση στο φασεμποοκ και κολησα,,Η ελλαδιτσα μας στο παιχνιδι ειναι απο της καλυτερες και πιο οργανωμενες χωρες στο παιχνιδι..συχγαριτιρια στον προεδρο για την διαφημιση που κανει και για την θεση που πηρε.... Υ.Γ μην ακουτε τον VENIZELO ειναι ενας παιχτης που μονο το καλο μας δεν θελει αμα μπειτε στο παιχνιδι θα το καταλαβετε και μονοι σας... :)
CitizehnCane
09/12/2009 01:27
Η μονη διαφορα του παιχνιδιου με την πραγματικοτητα ειναι η αμεσοτητα. Στο παιχνιδι ειμαστε εμεις που θα παρουμε τις αποφασεις μας για οτιδηποτε.Εμεις κυβερναμε τους εαυτους μας.Γι αυτο ισως καταφεραμε και φτασαμε την eGreece τοσο ψηλα.
jokomni
08/12/2009 23:40
Μια αρκετά καλή απεικονιση της πραγματικότητας (αν και με αρκετές διαφορές) που μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τα όρια μας σε όλα τα επίπεδα (φιλίας, ηθικής, αγάπης για την πατρίδα, για το κοινό συμφέρον). Μια μικρογραφία της κοινωνίας στην οποία μαθαίνεις να δέχεσαι και να συμβιώνεις και ακόμη να συνεργάζεσαι και ανρθώπους που έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις. Καλλιεργεί τη στρατηγική σκέψη, την προνοητικότητα, την εφευρετικότητα. Αρκετό χιούμορ αλλά και κόντρες. Συγκρούσεις πολιτικές και στρατιωτικές αλλά και πνεύμα άμιλλας και αλληλοϋοστήριξης. Όλα υπάρχουν. Μια δοκιμή θα σας πείσει ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθίσουμε όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό. Αφού δεν τα καταφέρνουμε τόσο καλά στην πραγματικότητα ως έλληνες, ίσως αξίζει να τα καταφέρουμε στον εικονικό κόσμο του eRepublik.
Γιαννης
08/12/2009 23:09
Ο Veni_Zelos που υπογράφει ως (Giwrgos - Makedoniki Falagka) παραπάνω, είναι απατεώνας και εξαπατεί παίχτες. Ενώ είναι ακροαριστερός χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις όπως "Veni_Zelos" "Makedoniki Falagka"... Ναι έχουμε και τέτοιους δυστυχώς! Μπείτε στο http://www.erepublik.com/ (χωρίς απατεώνες referrers)
Biron
08/12/2009 22:59
o plithismos katebike ragdaia smr kai blepw kai 270 neous paiktes simera pou mou dinei elpides oti tha ginoume kana 10.000 :)
Tr3LoS
08/12/2009 22:32
Εγω ενα εχω να πω παιδια... Στο παιχνιδι βρηκα μια Ελλαδα που ουτε στα ποιο τρελα μου ονειρα δεν θα γινοταν! Ο κοσμος, οι πολιτες, οι καυγαδες και τα παντα ολα γενικα ειναι μια κινιτηριος οθηση για να προχωρισουμε ακομα ποιο ψηλα! Καμια σχεση με αλλα Browser παιχνιδια... Η κοινωτητα της eGreece ειναι η καλυτερη και πραγματικα, μπορεις να διαμορφοσεις σχεσεις, αποψεις και φιλιες με αλλα ατομα, οπως και να οργανωθεις και να πεις κατι που γουσταρεις, να συμβαλεις δηλαδη στην αναπτυξη της χωρας! Ειναι πραγματικα το μοναδικο παιχνιδι το οποιο με εχει κρατησει απο την 1η μερα (Αυγουστο) εως και σημερα σε αγωνια και ενδιαφερον... Καθε μερα ειναι και κατι καινουριο σε αυτο το παιχνιδι, και καθε μερα διαμορφονεται η Ιστορια της eGreece ολο και καλητερα, παντα ανωδικα! Οπως ειπε και ο Metallium <<Έχουν μαζευτεί πολλοί με όρεξη που "δημιουργούν" την Ελλάδα που δεν ζούμε στη πραγματικότητα! >>... Αυτο ειναι πραγματικοτητα! Φιλικα, Βασιλης.
JKR
08/12/2009 22:26
Αντε μπείτε! Η e-Ελλάδα σας χρειάζετε! link: http://www.erepublik.com/en/referrer/Jkr_013
Kostas - devilak0s
08/12/2009 21:28
Θα ήθελα να πω και ''γω με τη σειρά μου ως Υφυπουργός Νέων Παιχτών, καλή θητεία στον Νίκο, και ότι σας περιμένουμε όλους να δοκιμάσετε το παιχνίδι, καθώς η eΕλλάδα μας έχει όλους ανάγκη, και που ξέρετε, μπορεί κάποιος από εσάς να είναι ο αυριανός Προθυπουργός της χώρας μας. Υ.Γ: Αν μπεί κάποιος άς κάνει πρώτο του φίλο εμένα για να του πώ και τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει. Το nickname μου στο παιχνίδι είναι devilak0s :-)
John_S
08/12/2009 17:55
Έχοντας εμπειρία από διάφορα browser games πιστεύω πως είναι το καλύτερο! Άλλωστε σε πόσα παιχνίδια έχεις την δυνατότητα να είσαι εργάτης, επιχειρηματίας, στρατιώτης, στρατηγός, βουλευτής, πρωθυπουργός, πρέσβης ακόμα και κατάσκοπος; Να έχεις την δικιά σου εφημερίδα και το σημαντικότερο να σου δίνετε η ευκαιρία να ρίχνεις καρπαζιές στους Τούρκους κάθε φορά που θα τολμήσουν να κάνουν επίθεση; Έλα και εσύ και ζήσε την εμπειρία και που ξέρεις, ίσως "σύντομα" πίνουμε καφέ στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια ξανά! ;) Είμαι ο John_S πρώην βουλευτής, πρώην ομαδάρχης της Greek Navy Units και τώρα στρατιώτης των επίλεκτων δυνάμεων Elite Forces της e-Ελλάδας μας αύριο ποιος ξέρει ;) http://www.erepublik.com/en/referrer/John_S
Δημητρης Μ-MafiozoGrc
08/12/2009 17:18
Ξεχασα να ευχηθω! Σιδερενιος προεδρε! Καλη θητεια Νικο!Ανοιξε με τον καλυτερο τροπο!
Geokos
08/12/2009 17:08
Καταρχήν είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή μορφή της. Στο erepublik κυριαρχεί η αγάπη και το πάθος να προ οδεύσεις, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά σαν Χώρα αλλά και σαν κύτταρο αυτής της Χώρας. Αξίζει μια δοκιμή. ΥΓ Άσε που μας την "μπαίνουν" οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί :-D
Vassilis- Megalexandros
08/12/2009 15:47
Pragmatika aksizei na mpei kaneis se afto to "paixnidi" pou einai pollla parapanw! Mporei na asxolithei me to idio endiaferon toso enas 13xronos oso kai enas 40xronos...Pragmatika synanastrefesai me pollous kai diafoertikous anthrwpous kai xtizeis filies pou den tha perimenes...! Ta nea paidia me ekplissoun me to vathos kai tin wrimotita tis skepsis tous! Poly elpidofora ta mynimata pou mas stelnoun!
Isamoral
08/12/2009 15:02
Το παιχνίδι είναι απολύτως "εθιστικό"! Αν και ο χρόνος που απαιτεί σε καθημερινή βάση δεν ξεπερνάει τα 10-15 λεπτά αυτό που δίνει ουσία είναι η κοινότητα των Ελλήνων παικτών καθώς και η επικοινωνία με παίκτες από όλο τον κόσμο. Το παιχνίδι έχει 3 πτυχές, την οικονομική (διαχείριση εταιρειών, οργανισμών...), την στρατιωτική (οργάνωση/συμμετοχή σε Εθνικό στρατό, στρατό συμμαχίας, ιδιωτικό στρατό ή ακόμα και σαν ανεξάρτητος μισθοφόρος) και την πολιτική (μέλος στο κογκρέσο, βουλευτής, πρωθυπουργός...). Ο κάθε παίκτης μπορεί να αναπτύσσει έναν ή και όλες τις πτυχές του game ανάλογα τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει. Οι κοινότητά μας είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και έχει τις υποδομές να βοηθήσει τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν και να αναπτυχθούν. Επιλέγοντας ένα από τα link στα σχόλια βοηθάτε τους παίκτες, χωρίς να επηρεάζεται ο δικός σας χαρακτήρας, να κερδίσουν ένα bonus. Είναι απλά μια πρόσκληση για το game: http://www.erepublik.com/en/referrer/Isamoral Isamoral Eldar:P *Σημείωση: Ο Νίκος κέρδισε τις τελευταίες εκλογές και είναι ο νέος Πρόεδρος της eGreece!
biron
08/12/2009 14:51
ama thelete na grafteite pigenete edw http://www.erepublik.com/en/referrer/Biron ama pate se auto to link kai grafteite apo ekei me boithate poli. http://www.erepublik.com/en auto einai to link ama dn thelete na boithisete Euxaristo
Θοδωρής - Che Greco
08/12/2009 14:33
Ελάτε όλοι να δείτε πόσο μπορούμε να προοδεύσουμε σαν χώρα, έστω και εικονικά.
Makedonissa
08/12/2009 14:29
Μεσα απο αυτο το παιγνιδι καταφεραμε να αναπτυξουμε δεσμους οχι μονο συνεργασιας αλλα και βαθειας φιλιας και σεβασμου.
Παντα θα υπαρχουν οι εθνικες μας κοντρες (Τουρκια, FYROM) αλλα και παντα θα υπαρχει και η υποστηριξη μας στα εθνικα μας θεματα (Κυπρος).
Και παντου θα υπαρχουν αγνοι και πονηροι. Η αναπτυξη της e-Greece βασιστηκε στο οτι μπορουμε να ξεπερναμε ευκολοτερα τους σκοπελους της πραγματικης ζωης, γιατι μιλαμε καθε μερα, επικοινωνουμε, διαφωνουμε αλλα και συμβιβαζομαστε και ολα αυτα γιατι κατανοουμε οτι μονο ετσι παει μπροστα μια χωρα, εστω και εικονικη. Βεβαιως και προβοκαρουμε και σκοτωνομαστε και βγαζουμε και τα ματακια μας, αλλα ολα αυτα ξεπερνιουνται μπροστα στη δυσκολη στιγμη και γινομαστε ολοι ενα.
Κωστας
08/12/2009 14:23
Αγνοειστε το μην απο κάτω, θα δώσετε τσάμπα 5gold σε ενα δηλωμένο ανθέλληνα επειδή θα φαινεται ως invite. Μπείτε απο το παιχνίδι απο το www.erepublic.com
Metallium
08/12/2009 14:23
Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που αν ασχοληθεί λίγο κάποιος για να κατανοήσει τα βασικά θα γίνει φαν. Έχουν μαζευτεί πολλοί με όρεξη που "δημιουργούν" την Ελλάδα που δεν ζούμε στη πραγματικότητα!
Thanos-thando
08/12/2009 14:15
Στην αρχη φαινεται ανουσιο και βαρετο. Δυο τρια κλικ την ημερα κι αυτο ειναι ολο. Όμως οταν μπεις για τα καλα και αρχιζεις να ανεβαινεις LVL τοτε μπορστα σου ξεδιιπλώνετε μια Ελλαδα οπως δεν την ειχες φανταστει ποτε;-) Δυνατη, ισχυρη με συμμαχους που στέκονται στο πλευρο της και εχθρούς που την επιβουλευονται καθημερινα. Ο Ελληνικος στρατος ειναι απο τους πιο αξιομαχους στο erepublik. Υπολογισιμη δύναμη! Κατάφερε μαζί με την βοήθεια των συμμαχων μας να απελευθερώσει την eGreece απο τον τούρκικο ζυγο και να ειναι πλεον απο τους καλυτερους του παιχνιδιου. Αν θελεις μπορεις κι εσυ να ερθεις στο INFANTRY, NAVY, MAIN ARMY η ακόμα και να φτάσεις με τον καιρο στις ELITE FORCES του στρατου. Αν το θελήσετε χρησιμοποιείστε αυτο το link http://www.erepublik.com/en/referrer/thando κι ελατε μαζι μας. Ελατε να διατηρησουμε την Ελλαδα και να την ενισχύσουμε περισσότερο. thando Ομαδαρχης Σχολής Ελληνικου ΠΕΖΙΚΟΥ
Ypen8imisi
08/12/2009 14:14
To paixnidi legetai eRepubliK me kappa sto telos eksairetikos syndiasmos politikis, diplwmatias,oikonomias kai pollwn akoma systatikwn. Emena moy aresoyn poly poy mporeis na ekdoseis efhmerida mesa sto paixnidi :)
Ενας Ακριτας
08/12/2009 13:59
Δεν πιστευα πως αυτο το παιχνιδι θα ειχε εμβαθυνει τοσο στην πολιτικη και στις σχεσεις μεταξυ κρατων. Διπλωματες,συμμαχιες,συμφωνιες εμπορικες και στρατιωτικες,ολα παιζουν και μαλιστα πολυ...
Devilghost
08/12/2009 13:49
μπράβο παιδια.
Pou sai wre Gjuleka?
08/12/2009 13:47
Poly swsta ta eipe. Pouthena allou oi politikoi den dorizoun ton mistho toys sto kratos kai oi ypourgoi den doulevoun tzampa. Ta paidia einai paradeigma gia tous pragmatikous politikous mas.
Xristos
08/12/2009 13:45
an thelete me to na beite sto paixnidi na dwsetai bonus se kapoio ellina paikti xrisimopoieiste refferal link. auto einai to diko mou: http://www.erepublik.com/en/referrer/Veni_Zelos
Mitros Enterprises
08/12/2009 13:41
Apsogh synergasia metaksy hmwn gia thn apeleutherosi. Apsogh synergasia gia thn peraiterw anaptyksi Mpravo paidia,kai eis anwtera!
Sotos_v
08/12/2009 13:24
Όσο λιτό και απλό να φαίνεται στην αρχή , τόσο βάθος έχει . Δέν είναι τόσο πολύ το ίδιο το παιχνίδι άλλα όλη η εικονική κοινωνία που το περιβάλει μέσα απο τα διάφορα chat και forum .
Savvas
08/12/2009 13:16
Μεγάλη έκπληξη να δω μια αναφορά για αυτό το online παιγνιδι στην εφημερίδα σας. Ασχολόυμαι με το παιγνίδι εδώ και 10 μήνες και μπορώ με σιγουριά πλέον να πω ότι μαζί με τα άλλα παιδιά καταφέραμε να αναστήσουμε την e-Ελλάδα από την τουρκική e-κατοχή και να την ανεβάσουμε στο TOP10 των e-χωρών με την καλύτερη οικονομική ευμάρια. Ας πάρουν λοιπόν παράδειγμα οι πολιτικοί μας .... δεν θα έβλαπτε να δοκιμάσουν και αυτοί το παιγνίδι. Ποιός ξέρει, ίσως έτσι να μπορούν να αποδίδουν καλύτερα και πιο αξιοκρατικά και στην πραγματική Ελλάδα. Υστερόγραφο: Σαν Κύπριος θα ήθελα να προσκαλέσω και όλους τους Κύπριους να μπούν και αυτοί στο παιγνίδι και να βοθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε να βάλουμε και την e-Cyprus στις χώρες του παιγνιδιού σαν μιά χώρα χωρίς πράσινες γραμμές Κάντε κλίκ στο http://bit.ly/1CaYEC για να παίξετε!
Βασιλης Μαυρος
08/12/2009 13:14
Πολυ καλο παιχνιδι που μας δινει την δυνατοτητα μεσα σε ενα διαδυκτιακο περιβαλον να αγωνιστουμε για την ουτοπια που ολοι μας λενε οτι θελουμε. Οι αγωνες δινονται στους δρομους και καποια στιγμη τα ονειρα μας δεν θα γινονται μονο πραξη στο διαδυκτιο http://www.erepublik.com/en/referrer/Vlassis Alefantos
Dimitris-Jaguaros
08/12/2009 13:05
Μακαρι κ στην πραγματικοτητα οι Ελληνες να συνεργαζονταν οπως στην εικονικη Ελλαδα.
Xristos
08/12/2009 13:04
Paides den exo dei ksana na ergazontai toso syntonismena paiktes gia to kalo tis xoras tous! Makari tous politikous pou exoume sto paixnidi na tous eixame kai stin pragmatiki zoi....
Δημητρης Μ-MafiozoGrc
08/12/2009 12:57
Πριν καιρο ειχα μπει απο περιεργεια,να δω τι παιζει. Τοτε ειμασταν υποδουλοι των Τουρκων στο παιχνιδι.Με κοπους και προσπαθειες ολων μας καταφεραμε να απελευθερωσουμε μια μια τις υποδουλες περιοχες μας. Στην τελικη φαση της απελευθερωσης,ολοι προσπαθησαμε τα μεγιστα και τα καταφεραμε.Φυσικα για την πλακα μας,αλλα και λογω ενος ιδιοτυπου πεισματος.Σε κανεναν μας δεν αρεσε να μπαινει στο παιχνιδι και να βλεπει μυνημα καλοσορισματος στα τουρκικα. Αναπτυχθηκαμε,καναμε εμπορικες συμφωνιες,χτισαμε την οικονομια μας μαζι με την πολιτικη ζωη,την στρατιωτικη μας δυναμη,τις συμμαχιες μας. Τωρα θελουμε το επομενο βημα.Να φτασουμε πρωτοι!
Oplitikos loxos
08/12/2009 12:40
elate kai ginetai meloi toy oplitikoy loxoy gia kalyteri empeiria maxwn enantia stoys exthroys ths patridos mas.. http://www.erepublik.com/en/referrer/greek baron
Tasos -synatlas
08/12/2009 12:29
Είναι το καλύτερο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Δεν υπάρχει ανομία,υπάρχει σεβασμός και οι Ελληνες πολίτες δουλεύουν σαν μία γροθιά. Είναι η απόδειξη που παρότι διαφορετικές προσωπικότιτες και διαφορετικά ερίσματα μπορούν να συνυπάρξουν και να αποδώσουν τα μέγιστα για το κοινό όφελος. Θα μπορούσα να συμβουλέψω αρκετούς πολιτικούς μας να έρθουν και να διδαχθουν πως γίνεται αυτό. Η νεολαία δίνει το παρόν και δείχνει τον δρόμο. Η νεολαία δείχνει δείγματα γραφής για τις δυνατοτιτες της. Αν είσαι νέος στην ηλικία ή στην ψυχή τότε εδώ θα έπρεπε να βρίσκεσε.
Πάφης Μιχαήλ
08/12/2009 12:00
Το παιχνίδι το γνώρισα μέσω ενός συνδέσμου που βρήκα σε ένα φόρουμ ο οποίος με παρέπεμπε να βοηθήσω την eΧώρα μου. Στην αρχή μπήκα απο περιέργεια αλλά τώρα 2 μήνες μετά δεν χάνω ευκαιρία να μυήσω όσους περισσότερους μπορώ. Αυτήν η αληλεγγύη και η ομόνοια που υπάρχει στην κοινωνία της eRepublik είναι αξιοθαύμαστη χωρίς βέβαια να λείπουν και οι μικρές αντιπαραθέσεις που λειτουργούν σαν αλατοπίπερο. Ειλικρινά είναι κάτι το οποίο πρέπει να δοκιμάσουν όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη έστω μόνο για να δούν πως οι Έλληνες μπορούν να λειτουργήσουν και διαφορετικά απο ότι στην πραγματική ζωή.
Giwrgos - Makedoniki Falagka
08/12/2009 11:24
Sygxaritiria gia to arthro sas. Makari na epernan paradeigma oi politikoi mas apo tous epolitikous kai na douleuan kai autoi toso sklira...
Xristos
08/12/2009 11:03
an thelete me to na beite sto paixnidi na dwsetai bonus se kapoio ellina paikti xrisimopoieiste refferal link. auto einai to diko mou: http://www.erepublik.com/en/referrer/Veni_Zelos