Απεταξάμην τη γιόγκα

«Δεν είναι γυμναστική αλλά βλασφημία» λέει η Εκκλησία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2009 07:00 |
 Απεταξάμην τη γιόγκα

«... Η γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης. Δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης (...). Η ενασχόληση με τη γιόγκα είναι άρνηση της ορθοδόξου πίστεως και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος».

Πρόκειται για απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς το περασμένο καλοκαίρι. Με αυτήν ήθελε να ενημερώσει τους πιστούς, όπως ανέφερε, ότι στον Πειραιά λειτουργούν κέντρα γιόγκα τα οποία οι ορθόδοξοι και κυρίως οι νέοι πρέπει να αποφεύγουν. «Οι τεχνικές της γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας» ανέφερε η ανακοίνωση, όπως και ότι στις διάφορες σχολές γιόγκα «διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το χριστιανικό όνομα».

Η Μητρόπολη Πειραιώς δεν είναι η μοναδική που «αφορίζει» τη γιόγκα υποστηρίζοντας ότι... βλάπτει τους χριστιανούς. Πριν από μερικές ημέρες παρόμοιες ανακοινώσεις για τη γιόγκα εξέδωσαν η Μητρόπολη Ρόδου και η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά. «Η γιόγκα είναι ασυμβίβαστη με την χριστιανική πίστη και εφιστούμε την προσοχή των πιστών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιαιρετικού γραφείου Ρόδου. «Δαιμονικές δυνάμεις»
Μάλιστα η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου για να δείξει ότι η γιόγκα συνδέεται με άλλες θρησκείες διατυπώνει μία σειρά από ερωτήματα: «Αν η γιόγκα, όπως νομίζεται, δεν έχει θρησκευτική χροιά, πώς είναι δυνατόν να συνδέεται με θρησκευτικά χαρακτηριστικά; Πώς δικαιολογείται η εμφάνιση υπερφυσικών, δαιμονικών δυνάμεων αν πρόκειται για μια καθαρά γυμναστική άσκηση ή επιστημονική μέθοδο θεραπείας;».

Πώς εξηγείται όμως αρκετές μητροπόλεις σχεδόν ταυτόχρονα να προειδοποιούν τους πιστούς για τους κινδύνους από τη γιόγκα;

Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος του αντιαιρετικού γραφείου στη Μητρόπολη Ρόδου π. Μάξιμος, η ανακοίνωση δεν ε ξεδόθη επειδή υπάρχει αύξηση των κέντρων στην περιοχή. «Τέτοια κέντρα υπάρχουν παντού. Απλώς θέλουμε να προφυλάξουμε τους πιστούς μας από θρησκείες που είναι καμουφλαρισμένες με τη γυμναστική. Και αυτό, διότι διαπιστώνουμε πως υπάρχουν δάσκαλοι της γιόγκα που εκτός από τις ασκήσεις διδάσκουν και για τη μετενσάρκωση».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις ο Δρ Θεολογίας π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, από τη Συνοδική Επιτροπή κατά των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε πως εξεδόθησαν προκειμένου να ενημερώσουν τους πιστούς «ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς ένα σύστημα γυμναστικής και ευεξίας και ότι δεν είναι συμβατή με τον χριστιανισμό». Συμπληρώνει μάλιστα πως οι μητροπόλεις εκδίδουν ανακοινώσεις και ενημερώνουν τους πιστούς όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με κέντρα γιόγκα στην περιοχή τους.

«Δεν ασχολούμαστε με θρησκείες»
Οι υπεύθυνοι κέντρων όπου γίνονται μαθήματα γιόγκα στην Ελλάδα εκφράζουν την έκπληξή τους για τους «αφορισμούς» της Εκκλησίας. Όπως λένε, οι πολίτες που έρχονται στα κέντρα τους το κάνουν για λόγους υγείας. «Δεν ασχολούμαστε με καμία θρησκεία. Στη γιόγκα δεν μιλάει κανείς για μετενσάρκωση. Μιλάμε για εισπνοές, τη στάση του σώματος, πώς πρέπει να τρώμε σωστά. Πράγματα που παραπέμπουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον οποίο μάλλον δέχεται και η Εκκλησία» λέει στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Λυκομήτρου που είναι υπεύθυνη του πολυχώρου Εssence Ηuman Space στου Ψυρή, όπου παραδίδονται και μαθήματα γιόγκα. «Για παράδειγμα η forrest γιόγκα που διδάσκεται εδώ έχει να κάνει μόνο με εισπνοές και την άσκηση του σώματος. Και βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται να κάνουν γιόγκα το κάνουν διότι αναζητούν μια άλλη ποιότητα γυμναστικής και όχι για να βρουν πνευματικό δάσκαλο...» προσθέτει.

Παρόμοια είναι η άποψη που διατυπώνει η κ. Βιβή Λέτσου που διατηρεί στην Αθήνα κέντρο στο οποίο γίνονται μαθήματα γιόγκα. «Αυτό που λέει η Εκκλησία ακούγεται στενοκέφαλο. Η γιόγκα γίνεται για σωματική και πνευματική ευεξία. Σκεφτείτε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν γιόγκα. Το κάνουν κυρίως για να αντεπεξέρχονται στο στρες» τονίζει.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
«Οι τεχνικές της δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας»

132
Χαρης 16-07-10
17/07/2010 00:41
το Γιογκα ειναι μια τεχνικη, που αν μη τι αλλο σε ενα κομματι σημαντικο μοιαζει με τις τεχνικες των μοναχων της εκκλησιας μας Ο καυγας μαλλον ειναι για το παπλωμα
Σ.Β.
23/03/2010 21:35
ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΛΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΕΣΕΙΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΦΟΥ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΣΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ <ΤΡΑΓΟΥΣ> ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΕ Ή ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ Ή ΝΑ ΚΗΔΕΨΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ν ΔΙΚΟ ΣΑΣ? ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ <ΕΞΥΠΝΟΥΣ> ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ? ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ <ΓΝΩΣΕΙΣ> ΚΑΙ ΣΤΙΣ <ΛΟΓΙΚΕΣ>....... ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑ... ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΘΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΙ
Νικολας Αλαμανγκο
19/01/2010 11:51
Απ΄ότι διαβαζω στίς στήλες σας ο καθένας φέρει την δική του άποψη ανάλογα με το τι πιστεύει. Ας αναλογιστούμε ότι όλα είναι όπως μια δημόσια αγορα και ο καθένας προσπαθεί να πωλήσει τα αγαθά του, διατυπανίζοντας ότι έχει το καλύτερο πράμα. Ας μήν είμαστε εγωιστές και ας αναλογιτούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα επιβίωσης, σ΄αυτόν τόν πλανήτη πού λέγετε Γή. Ο χριστιανισμός μέσον τών αιώνων καταπολέμησε τήν δουλεία και την σκλαβιά τών ανθρώπων και την ελευθερία τού ανθρώπινου πνεύματος, ( εκτός κατα τόν μεσαίωνα). Ας μήν επαναληφθεί και κατά τόν 21ον αιώνα απο την Ορθόδοξη εκκλησία.
Ευχαριστώ...
Νικολας Αλαμανγκο
19/01/2010 10:29
Πραγματικά αγαπητοί μου συνάνθρωποι, οι Αρχιερείς καταλαμβάνονται από μένος θυμού όταν επιρεάζονται τα συμφέροντα τους. Η πρωτη τους καθοδήγηση είναι να αγαπάς τον συνάνθρωπο σου όπως είναι, να μήν είμασται ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Αυτοί τι ειναι?
Ευχαριστω...
Eleni Polyzou
08/01/2010 15:23
Αγαπητέ-ή Μ.Λ., Καταλάβαινω την καλοπροαίρετη ανησυχία σας για τη διακινδύνευση της πνευματικής εξισορρόπησης. Όμως αυτή πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί στο συμφραζόμενο της διαρκούς καλλιέργειας ενοχής από τη χριστιανική θρησκεία; Εάν αυτή θα μπορούσε να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανθρώπινη αρμνονία, τότε δεν θα αναζητούσαμε άλλες διεξόδους. Δεν είμαστε ούτε "δυτικοί" ούτε "ανατολικοί". Αυτό το δίπολο σχήμα είναι μυθικό κατασκεύασμα της δικής μας ταυτότητας. Η θεωρία της μετεμψύχωσης άλλωστε ήταν αποδεκτή τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, και την ίδια εποχή σε τόσους άλλους πολιτισμούς. Απλά τις αναθεμάτισε ως "αιρέσεις" το Ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος. Θα μου πείτε ότι αν αποδεχόμασταν τη μετεμψύχωση όλοι οι άνθρωποι τότε θα κάναμε χωρίς συστολές εγκλήματα, αφού θα είχαμε και άλλες ζωές μπροστά μας για να συγχωρεθούμε. Κι όμως τα εγκλήματα γίνονται, ειδικά στο όνομα του χριστιανικού θεού, από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με την επιβολή του χριστιανισμού ως επίσημη θρησκεία, μέχρι την εικονομαχία τον 8ο μ.Χ. αιώνα, τις Σταυροφορίες, τις οποίες υποστηρίξαμε για να διώξουμε τους "βαρβάρους", αλλά καταδικάσαμε το 1204. Μην ξεχνάμε και τη σφαγή των αυτοχρόνων του Νέου Κόσμου στο όνομα του χριστιανισμού, ούτε το μαζικό προσηλυτισμό των λαών της Αφρικής επί αποικιοκρατίας του "πολιτισμένου" κόσμου. Αυτά σκέφτεται ο κόσμος από την ιστορία και δεν μπορεί να βρει γαλήνη μέσα στο χριστιανισμό. Επίσης, δεν έχω κάποιον από το κοντινό μου περιβάλλον που να εχει σχιζοφρένεια ή ανασφάλεια ή οποιδήποτε σωματικό πρόβλημα επειδή ασκεί τη γιόγκα. Το αντίθετο βλέπω. Αλλά και αν βρεθεί κάποιος μπροστά μου και μου πει "να όλα αυτά τα άσχημα από τη γιόγκα τα έπαθα" δεν θα πεισθώ, ξέρετε γιατι; Θα κοιτάξω πρώτα ποιος είναι αυτός που το λέει, με ποια ιδιότητα μιλάει, που αποσκοπεί αυτή η θέση του. Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε επιστημονικά, ακόμα και οι γιατροί συνιστούν τη γιόγκα σε αασθενείς που δεν επιτρέπεται να κάνουν γυμναστική. Ρωτήστε κάποιον γιατρό και θα σας πει. Γιατί η γιόγκα είναι διάφορα στάδια άθλησης για όλους τους σωματικούς τύπους. Δεν θα σας αφήσει ο δάσκαλος να τραυματίζεσται ή να πονάτε κατά τη διάρκεια της άσκησης, γιατί κάνετε μέχρι εκεί που μπορείτε. Για το πνευματικό κομμάτι της γιόγκα αυτό έρχεται από μόνο του μέσω της σωματικής άσκησης, χωρίς να απαιτείται ένα σεμινάριο διαλογισμού ή μια "βίαιη πνευματική εμπέμβαση". Είναι ένα αποτέλεσμα που έρχεται αβίαστα, όταν σώμα, νους και ψυχή έρχονται σε συνεργασία και εργάζονται μαζί για την ευεξία. Αυτό θα μου επιτέψετε, να μου φαίνεται πιο αρμονικό από την απαξίωση του σώματος σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία. Το πνέυμα δεν υπερτερεί αν πατάξουμε το σώμα, αλλά αναδύεται μέσω του σεβασμού του σώματος. Με εκτίμηση
Μ.Λ.
13/12/2009 14:55
ΚΥΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ, ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΜΑΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΣΘΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΘΕΙ.

ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΑΣ ;

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΟΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ.

Eleni Polyzou
08/12/2009 23:29
Δεν καταλαβαίνω γιατί έσπευσαν " οι 7 εκκλησίες" να καταγγείλουν την ευεγερτική πρακτική της γιόγκα και να τη δαιμονοποιήσουν. Ακόμα και αν οι άνθρωποι που την ασκούν για φιλοσοφικούς ή θρησκευτικούς λόγους, έχουν το δικαίωμα να την ασκούν, επειδή τους ανοίγει πνευματικούς ορίζοντες, ενώ ταυτόχρονα έχουν σε ισορροπία και το σώμα, το σώμα που κακοποιεί και δαιμονοποιεί η Εκκλησία. Επομένως αγαπητοί κύριοι, σε ένα ελληνικό κράτος, το οποίου το σύνταγμα κηρύσσει την ανεξιθρησκία, γιατί θορυβείται η Εκκλησία όταν κάποιος επιλέγει διοφορετικούς τρόπους σκέψης και δράσης, από έναν ελεύθερο άνθρωπο. Η ορθοδοξία μας δεν ήταν εκείνη που έλεγε στους σκλαβωμένους ραγιάδες να υπομείνουν στα χτυπήματα των Τούρκων; Παρόμοια λοιπόν εντολή δίνει τώρα η Εκκλησία "να αποφεύγετε τα κέντρα γιόγκα", γιατί "αν πηγαίνετε εκεί θα ανακαλύψετε τις δυνατότητες του νου και του σώματος και δεν θα είμαστε ελεύθεροι πλέον να σας εξουσιάζουμε και να σας ελέγχουμε σαν μάζες". Αυτά θα σκέφτοναι οι παπάδες, αλλά ας μην γελιόμαστε ότι ο δήθεν ο Θεός μας θέλει μεμψίμοιρους και υποτακτικούς, μας θέλει απλά δίκαιους ανθρώπους, αλλά αυτό να το καταλάβουμε από μόνοι μας, πως δηλαδή να γίνουμε άνθρωποι......
Μ.Λ.
28/11/2009 14:05
ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΓΥΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.
ΒΛΕΠΕ Κ.Ε.Φ.Ε. ΚΑΙ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΥΗΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.
Κώστας Θωμάς
27/11/2009 06:44
Ανδρονικος Ευστάθιος 25/11/2009 10:48
Εύχομαι να το βρεις αυτό και να το διαβάσεις, ασχολούμαι περισσότερο με την ιστορία των θρησκειών και από ότι ξέρω η στάση των χεριών στη φωτογραφία δεν είναι στάση χριστιανικής προσευχής καθώς οι χριστιανοί αρχικά σήκωναν τα χέρια τους ανοιχτά προς τον ουρανό (πριν τη NASA) να φτάσουν το θεό όταν η στάση της φωτογραφίας έγινε δημοφιλής στο χριστιανικό κόσμο και ιδικά με τον Μαχάτμα Γκάντι οι χριστιανοί έκαναν αυτό που ξέρουν, το έκαναν δικό τους ενώ είναι Ινδουιστικός τρόπος προσευχής.
Ο Γκάντι περισσότερο έβαζε τα δυο του χέρια μαζί σε στάση ινδουιστικής προσευχής να δείξει ότι δεν απειλεί κανέναν
Ellinas Or0odo3os alla oxi tufla ka0odigoumenos
27/11/2009 02:59
Milontas gia Xondrous Papades ...... Oi 7 Amarties kata ton Papa Grigorio I 590 meta Xristo, i LEMARGIA (gluttony) einai i mia apo autes tis amarties ..... Ah .... 3exasa .... aute einai 0emata Romaio-Ka0olika .... oxi Ellin-Or0od3a..... Apo tin alli .... i Biblos den lei tipota gia 7 amarties .... Epomenos auto itan allo ena kolpaki apo allo ena 0riskeutiko "ka0odigiti" ton Grigori ton 1o .... gia na taleporei ton tote kosmaki mesa ston skotadismo tou mesaiwna .... Kapws etsi kai i Elliniki Ekklisia me ta fintania tis ka0e opote 3upna na pei kai kati .... Ah kai pareptitontos .... Agapitoi Papades mou ... kai na PLENOMASTE .... pou kai pou .... OK ???? Na min blepoume ta ligdiasmena kolara ... Yparxoun kai ka0aristiria .... kai as agorasete kai 7 alla3ies .... mia gia ka0e mia mera .... OK ????
Τ.Μ.
27/11/2009 00:00
Wahrheit 26/11/2009 17:01 ... λόγος ωφέλιμος - ύφος γραφής σπάνιο για φόρουμ. Τελικά όσο πιο πολύ γνωρίζει κάποιον τον εαυτό του τόσο πιο ταπεινός, πιο ευγενής και πιο επιεικής γίνεται με τους συνανθρώπους του! Εύγε (ξέρω ότι δεν το έχεις ανάγκη)... συνέχισε έτσι με την ΑΛΗΘΕΙΑ.
α
26/11/2009 22:15
Έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που έλκονται από αποκρυφιστικές βλακείες, βουντού και πράσινα άλογα όταν "μετανοήσουν" γίνονται εξίσου φανατισμένοι θρησκόληπτοι? Κι έχουν και το θράσος να αποδίδουν... δαιμονολατρεία σε μας που δεν πιστεύουμε σε μεταφυσικές ασυναρτησίες. Έλεος.
Maria M
26/11/2009 20:00
@Dr.Christ B Canada

Good afternoon, thank you for your letter and I apologise for my remarks,but I took it for real.
Keep up the good work

Regards Maria M Canada
ΚΑΜΑ
26/11/2009 19:26
Η γιόγκα βασίζεται στον Ινδουισμό, αλλά στη Δύση παρουσιάζεται περισσότερο ως μορφή άσκησης. Υποθέτω πως οι περισσότεροι Έλληνες τη βλέπουν ως άσκηση παρά ως θρησκεία.
νοερός
26/11/2009 18:58
Πόσο φοβική πρέπει να είναι άραγε η Εκκλησία της Ελλάδας, πόσο οπισθοδρομικοί πρέπει να είναι άραγε οι έλληνες Θεολόγοι ώστε να νιώθουν απειλούμενοι από τη γιόγκα; Σκοταδισμός και κινδυνολογία, το ιδανικό μείγμα με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδας προετοιμάζει τους πιστούς της για τον 21ο αιώνα. Αυτό κι αν δεν είναι παρακμή! Και να σκεφτεί κανείς πως στα καθολικά μοναστήρια οι μοναχοί ανακάλυψαν και ασκούνται στο Ζαζέν. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ορθοδοξία εκκόλαψε το, πιθανότατα με ινδικές καταβολές, κίνημα του εφησυχασμού.
ΧΚ
26/11/2009 18:43
Λίγη γιόγκα δεν θα έβλαπτε τους, κατα κανόνα, παχύσαρκους ιερείς...
Αν η εγκράτεια είναι αρετή τοτε η ακράτεια που χαρακτηρίζει την πλειονότητα του κλήρου τι είναι;;;

Ανθρώπινη αδυναμία λεει ο χοντρός με τα μαύρα και καθαρίζει.
ΘΗΣΕΥΣ
26/11/2009 18:31
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ..
ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ..
Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ.
TOTOS
26/11/2009 18:13
EFIALTES VLEPUN PANTU OI PAPADES ANTE PLHRWSETE TWRA FORO STO KRATOS APO AFTA PU EXETE
MHN XEFTYLIZESTE TZABA
O XPHSTULHS DEN KATADIKASE THN GYMNASTIKH NUS KE SWMATI EIGIES PU LEGAN OI APXAIOI
ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ
26/11/2009 17:10
Καλα δουλευομαστε και μεταξυ μας; Οι ανθρωποι παλιοτερα δαιμονοποιησαν τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου γιατι ηταν λεει αντιθετα στη φιλοσοφια της γεννας, τη γιογκα θα αφηναν ησυχη;
SKT
26/11/2009 17:06
@Μάρκος Ιωάννου 26/11/2009 12:56

Φιλε μου δεν καταλαβες το πνευμα των παρατηρησεων μου.
Αν και προσωπικα δεν δινω μια για θρησκειες και αλλα τετοια μεταφυσικα, μου κακοφαινεται να ακουω σχολια απο διαφορους για την εικονα που δινουν οι Ελληνες κληρικοι.
Η εμφανιση τους μπορει να ηταν πρεπουσα το 200 μ.χ. αλλα τωρα ειναι απλως αποκρουστικη. Κανεις δεν ειπε να ξυριζονται, απλα να εχουν περιποιημενες και καθαρες γενειαδες και μαλλια. Και να αρχισουν να φορανε κατι λιγοτερο απωθητικο απο μαυρα ρασα. Πιστεψε με αυτο θα κανει την Ορθοδοξη Εκκλησια πιο αγαπητη και κατανοητη σε περισσοτερο κοσμο.

Τελικα γραφω εναντιον των πεποιθησεων μου που ειναι οτι: "Η Θρησκεια εναι το Οπιο για τις Μαζες".
Wahrheit
26/11/2009 17:01
Μερικές σημειώσεις: α) Συμφωνώ με τη φίλη που έγραψε ότι η ημιμάθεια σκοτώνει. Θα συμπληρώσω όμως ότι πολύ χειρότερη της ημιμάθειας είναι η έπαρση. β) Το γιόγκα δεν είναι ''γυμναστική'', και μάλιστα ''αεροβική'', όπως ανέφερε κάποιος/α νωρίτερα. γ) Οι ''γκουρού'' του γιόγκα και του ρέικι κλπ εργάζονται δωρεάν? Για ρωτήστε. Ο ίδιος μέσα σε μια διετία ''κατέθεσα'' χιλιάδες ευρώ σε σεμινάρια και ''μυήσεις''. Το σημειώνω αυτό διότι διακρίνω ότι το περισσότερο από το αντιχριστιανικό μένος το οποίο διακρίνω είναι ''οικονομικού χαρακτήρα''. Δοκίμασε κανείς ποτέ να ζητήσει την τέλεση ενός μυστήριου, πχ βάπτισης, να είπε στον ιερέα ''παπά έχω στενότητες'' κι εκείνος να του απάντησε ''ε τότε δεν στο βαφτίζω'' ή ''και τί με νοιάζει εμένα, πάρε δάνειο''? Υπάρχουν καλοί και κακοί ιερείς, όπως καλοί και κακοί γιατροί, δικηγόροι, υπάλληλοι κλπ. Απορώ με την τάση μας να ψάχνουμε συνεχώς σαν τις μύγες την ακαθαρσία για να κολλήσουμε πάνω της. δ) Εσάς που σας ενοχλεί ή σας ''φοβίζει'' η εμφάνιση των ιερέων πηγαίνετε σε ένα σεμινάριο ''κουνταλίνη-ρέικι'' να ρίξετε καρσιλαμάδες με τα δαιμόνια. Θα φοβηθείτε άραγε το ίδιο ή περισσότερο? Ή είστε τόσο συνηθισμένοι σε τέτοιες ''παρέες'' και δεν τις νοιώθετε καν? Ή δεν πιστεύετε στα δαιμόνια? Πολύ πιθανόν, γιατί αν αντιλαμβανόσασταν τους δαίμονες πιθανότατα θα πιστεύατε και στο Χριστό... ε) Ο Θεός είναι παντοδύναμος. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να μας κάνει να πιστέψουμε. Προτιμά όμως ακόμα και να τον βλαστημάμε ή να πιστεύουμε στην αυτοθέωσή μας παρά να πιστεύουμε σ'' Εκείνον από φόβο. Υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη και σεβασμός στην ατομικότητά μας από αυτήν? Εμείς όμως είτε έχουμε για θεό είτε το ''παραδάκι'', είτε καθόμαστε ''λωτοί'', κορδωμένοι και με το κεφάλι ψηλά και υπερήφανα μπροστά Του για να αποκτήσουμε ''υγεία'' και ''ομορφιά''. Καμιά προσευχή ή αρωγή σ'' εκείνους που πεινούν και υποφέρουν δεν μας σώθηκε. Ο ''εαυτούλης'' μας να είναι καλά...και η τσεπούλα μας. Για όσους βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα θα αναφέρω ότι δεν είμαι κανένας ''γερο-θεούσος''. Είμαι νέος (λίγο άνω των 30) κι έχω περάσει αρκετά χρόνια μελετώντας και ψάχνοντας λίγη ηρεμία και χαρά στις ανατολικές ''διδαχές'' και ασκήσεις. Επίσης είμαι ρέικι 3ου βαθμού (τρομάρα μου) και όσα έγραψα σχετικά, βασίσονται σε προσωπικές εμπειρίες. Θα μπορούσα να αναφέρω περισσότερα, αλλά πολλοί αδελφοί έχουν την τάση να έλκονται από τα απόκρυφα και τα μυστήρια και δεν θέλω να γίνω αφορμή για την πτώση τους. Ελπίζω να μην προσέβαλλα την αγάπη σας. Άλλωστε είμαι ελάχιστος μπροστά σας. Άν δεν ήμουν ο Θεός θα ''άκουγε'' τη στεναχώρια μου από αυτά που διαβάζω εδώ, και θα έκανε κάτι για σας...
Grg
26/11/2009 16:26
Η Εκκλησία, βλέποντας την κοινωνία να προσπερνάει τις δακρυροούσες παναγίες, τα μυρωδάτα λείψανα, τις εικονίτσες που θεραπεύουν κάθε νόσο και πάσα μ____α και τις λοιπές... θαυματουργές απάτες, έχει αγχωθεί και βάλλει κατά δικαίων και αδίκων. Σιγά παιδιά, δεν θα σας φάνε την πελατεία. Ούτως ή άλλως δημόσιοι υπάλληλοι είστε και έχετε το εισοδηματάκι σας εξασφαλισμένο. ;-)
ant47
26/11/2009 15:53
ean sas enoxloun oi diloseis ton mitropoliton tis geitonias, kante minisi tous gia sykofantiki disfimisi kai ethemito antagonismo, isos kai agra pelateias.
Dr.ChrisB Canada
26/11/2009 15:44
Dear Maria M
You probably didn''t get the meaning of my message. I am not against yoga on the contrary I do yoga 3 times a week, and yes I am a Medical Doctor and I sure do know the benefits of Yoga. If you read it again you will see that actually I am very sarcastic and I don''t support the Greek Church on this matter. I just used a sence of humor to voice my opinion about something that would not deserve any serius approach.
Have a great day

Dr.ChrisB Canada
Maria M
26/11/2009 15:27
@ The American

You are absolutely correct,but Yoga is teaching us for peaceful mind and get rid of negative feeling,and the real Yogis are in contact with our inner selfves and have no hate for any one.We see things even a little creature to have something good in it.We see things good or bad before they happened and accepted as they come.We are not scared of death and we are positive even if we have a bad day.
Yogis are people that any one is mattered.and we become better people and forgive easy,and forgive and love ourselves.
I do not go to church but if I see a fellow man suffering we are ready to give a hand.No teacher is telling us what to do but when you get intouch with your inner self you are doing it automatic.
If one can heal itself without medication from pain and mental suffering well I prefer to go any where when I die rather than suffering.
@ All the ones that practice Yoga congratulations,and incourage others to do so.
Thank you

P.S. March 6/08 I had a vivid dream at 2,06 A.M that a lady came and shook me up and said"ITS HER TIME" I jumped from bed and call my sister(Sister was sick) The cleaning lady said She is having problem breathing and She is going to call you later.I said NO No put the phone in her ear I will talk to her. I told my sister I Love you and say hello to our love ones up there she cried and said good bye
I Started to meditate and I saw a white dove flying out of her mouth,I jumped and look at the time 3,o4 A>M Greek time 10.04.
The phone rang She had passed at exactily the same time.
Now I ask every one is that a crime? is that against Orthodox church to say good bye to your love one?

Maria M Canada
UFO
26/11/2009 15:07
νεαρχος 25/11/2009 17:07

ΑΑΑΑΑ!!!!!!! ΚΑΛΑ ΕΕΕΕ!!!!!!!! ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑ UFO !!!!

ΤΟ ΕΙΔΕΣ????
ςςςςςςςςς μην ξυπνησουν οι πιστοί .....
26/11/2009 14:59
akis 25/11/2009 12:27

χαχα τελειος!!! Μαζί σου akis ,

Να προσθέσω κι εγώ ενα παραλογισμό των αγαπητών "πιστών" πάσης φύσεως!
Θεωρούν ότι η θρησκεία τους μόνο είναι υπεύθυνη και κινητήριος δύναμη για όποια αγάπη, συμπόνια, ανθρωπισμό ή καλοσύνη μπορούν να αισθανθούν. Δεν αντέχουν να διαχειριστούν την ατομικότητά τους , δεν αντεχουν την μοναδικότητά τους !

MS
26/11/2009 13:42
Wahrheit, eipes ... thn alh8eia.
cthulhu
26/11/2009 13:38
Άντε να δούμε πότε θα απαλλαγούμε από αυτή τη συμμορία των σκοταδιστών ανώμαλων τράγων. Στη πύρα μαζί με τις ''ιδέες'' τους...
Γιώργος Χλαπατσίδης
26/11/2009 13:24
Πάντως δεν έχουν δίκιο οι παπάδες. Θα τους πήγαινε το πορτοκαλί πάρα πολύ...
Nota Kimothoi
26/11/2009 13:22
Ο Ιησούς Χριστός είπε "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ"! Ας αγαπήσουν τους ενορίτες πιστούς, οι Μητροπολίτες με τις "Βουδιστικές"κοιλιές, κι ας ελεήσουν και ας βοηθήσουν και όσους δεν έχουν ακόμα δεχτεί το "Φως του Αγίου Πνεύματος" κι ας τους κατηχήσουν με αγάπη κι όχι να χρησιμοποιούν τις δωρεές των πιστών και τα κεριά και τα μυστήρια για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να διάγουν "κοσμικό βίο". Οι "Γιόγκοι" και οι "Ρέικι" Δάσκαλοι και Θεραπευτές, είναι καθαρότεροι εσωτερικά από τους περισσότερους "ρασοφόρους" της Ορθοδόξου Πίστεως και φυσικά όλων των "ομάδων" που διδάσκουν Χριστό. Το "ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", το οποίο οι περισσότεροι ρασοφόροι χρησιμοποιούν για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και τα σόγια τους και οι κολλητοί τους, τέλος! Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Νότα Κυμοθόη
giorgos
26/11/2009 13:22
episis na min ksexname oti oso megalo rolo epaiksan oi ellines stin diamorfosi kai eksaplosi tou xristianismou allo toso - kai spoudaiotero - epaiksan sti diamorfosi kai diadosi tou boudismou. kias skouzoun oi agrammatoi papades. alloste to idio to patriarxeio tous leei oti den ine ellines alla tourkoi xristianoi. sta ksekoumpidia loipon kai kakos tous plironoume apo ta kratika tameia.
pikis
26/11/2009 13:21
Δεν είδα καμία μητρόπολη να βγάλει ανακοίνωση ότι τα μυστήρια (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν πρέπει να τα χώνουν στους νεοκόρους. Υποκριτές και χοντροκοιλαράδες παπάδες και παρατρεχάμενοι βλέπετε ότι η πελατεία σας συρικνώνεται και κάνετε τα πάντα για το μαγαζί σας. Δεν φταίει η γιόγκα, ο σκοταδισμός και η απληστία σας φταίει.
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
26/11/2009 13:02
Please ban all aerobic exercises right now!!!!! Any cardiovascular conditioning is the work of Lucifer and requires exorcism.
Μάρκος Ιωάννου
26/11/2009 12:56
@SKT Ναι, να δημιουργηθεί αστυνομία εμφάνισης, η οποία να γδύνει όσους φορούν ρούχα που δεν της αρέσουν ή να ξυρίζει τους παπάδες και να τους βγάζει τα ράσα διά της βίας. Αν μάλιστα τους εκτελέσει ακόμη καλύτερα. Οι Γκρίζοι Λύκοι στην Τουρκία θα έπρεπε να πάρουν ιδέες από σένα, όπως και από τον Πέτρο "Οι όμορφες εκκλησίες όμορφα καίγονται" σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του Πατριαρχείου στην Πόλη. Άξιοι!
mixalis
26/11/2009 10:21
Δεν ξέρω αν η γιόγκα είναι αντιχριστιανική πάντως έχω ακούσει κάποιους ...πεφωτισμένους κληρικούς να καταριούνται γενικά τη σωματική άσκηση και να οναμάζουν...ειδωλολάτρες κάποια παιδάκια που έπαιζαν μπάσκετ!!! Κατόπιν τούτου και υπό το φόβο της αιωνίου φωτιάς είπα τα παιδιά μου να μετανοήσουν και να μεταστραφούν στο...βόλλευ!!!
MARIA
26/11/2009 10:17
Είμαι περίεργη να δω τι άλλο θα σκεφτούνε να μας πούνε. Ας ψάξουν μεταξύ τους πρώτα να βρούνε τους αναμάρτητους και μετά ας κάνουν κριτική σε όλα τα υπόλοιπα. Επιτέλους!!!!!!!!!!!
A. I. Koρυζής
26/11/2009 09:55
Οι ρασοφόροι σκοταδιστές χάνουν τη μάχη της εξαπάτησης των μαζών και επιτίθενται με τακτικές Μεσαίωνα.
Η χριστιανική ειδωλολατρεία με τις τοτεμικές της εκδηλώσεις αισθάνεται ανασφαλής μπροστά σε κάθε τι που μπορεί να απελευθερώσει την ανθρώπινη σκέψη και να βοηθήσει τον Άνθρωπο! Όχι! Ο χριστιανισμός για να έχει λόγο ύπαρξης οι οπαδοί του πρέπει να έχουν μόνο πληγές για γιάτρεμα! Αλιώς τι νόημα μπορεί να έχει ο "γιατρός" όταν "ασθενής" δεν υπάρχει;
Όμως οι (αν)ορθόδοξοι ρασοφόροι σκοταδιστές θα πρέπει να αναλογισθούν ότι ΔΕΝ βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα, η πληροφορία διαδίδεται ηλεκτρονικά αστραπιαία, οπότε, το δογματικό σκοτάδι που σερβίρουν σπάει από τον πυρσό της γνώσης που καταυγάζει τη σύγχρονη ζωή!
ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ "τάφοι" σκωληκόβρωτοι που συνεχίζετε την καθυπόταξη των ηλιθίων στη δογματική εξουσία σας! Ο σκουπιδοτενεκές της απαξίας σας περιμένει ορθάνοιχτος!
H.B
26/11/2009 08:10
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από τους πεφωτισμένους πατέρες της εκκλησίας! Δεν κάνω γιόγκα ούτε και ξέρω πως γίνεται όμως, τι επιτέλους τι πρέπει να κάνει ένας χριστιανός για να ικανοποιήσει τον κάθε ένα που ξεφουρνίζει τις όποιες απόψεις του? Εγώ λέω ότι αντι γιόγκα, να κάνετε μετάνειες εκτός αν πάσχετε από λουμπάγκο ρε αντίχριστοι.
Virginia Pap
26/11/2009 07:45
ας είναι η γιογκα η μόνη αμαρτία μας (αν είναι δυνατόν)!
Ήμαρτον, η ημιμάθεια σκοτώνει!!
Πέτρος VΛ
26/11/2009 07:44
"Πάτερ, άφες αυτοίς. Ου γάρ οίδασιν τι ποιούσιν", εν προκειμένω "τι λέγουσιν". Men in black are back. Come on make my day "holy-boys"! Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Μήπως απ''το πολύ θυμίαμα πειράζεται λιγάκι- λέω γώ τώρα- το εγκεφαλονωτιαίο υγρό; .

Αγαπητά μου holy-boys αν ήσασταν άξιοι θα κρατούσατε τους πιστούς στις εκκλησίες σας και δε θα τρέχανε για γιόγκες, διαλογισμούς και.. ζίου-ζίτσου, για να γεμίσουν τα πνευματικά τους κενά. Δε φταίει ο κόσμος που εσείς είστε ανεπαρκείς. Αντί να κοιτάξετε να διορθωθείτε εσείς και να αφορίσετε μερικά "naughties boys" του κύκλου σας τα βάζετε τώρα με την γιόγκα. Δε νομίζω να το κάνετε όλο αυτό για το καλό των πιστών σας.

Όταν πριν απο χρόνια ήρθε αυτή η μόδα γιατί δε μιλούσατε; Αλλά τότε ναι, ξέχασα, μας.. "πηγαίνατε" όλους. Τώρα τι άλλαξε ξαφνικά; Τώρα ήρθε το holy spirit πάνω απο τα "holy" κεφαλάκια σας και σας έδωσε τη θεία φώτιση οτι η γιόγκα είναι κάτι κακό; "Φτού. Κακιά γιόγκα, κακιά..". Όχι βέβαια. Μα καλά για πόσο ακόμα θα νομίζετε οτι μιλάτε με ηλίθιους; Να σας πω εγώ τι συμβαίνει. Τα παγκάρια σας αδειάζουν όλο και περισσότερο και τα κέντρα διαλογισμού δέχονται πλέον μόνο με ραντεβού. Αυτό είναι που σας πονάει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως όλο αυτό είναι η τελευταία πράξη του δράματος που λέγεται "ορθόδοξη ελληνική εκκλησία" και προσπαθείτε απλά να κάνετε εντυπωσιακό φινάλε. Όλα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους. Έτσι λοιπόν και η θρησκεία αυτή κάνει τον δικό της και σιγά σιγά τον κλείνει. "Έκλεισα σα θρησκεία" που λέμε.

Οι θρησκείες μοιάζουν με τις γυναίκες. Και οι δύο, όσο είναι νέες, δεν έχουν ανάγκη από καλλωπισμούς και φτιασίδια προκειμένου να τις περιζώνουν γονατισμένοι λατρευτές, έτοιμοι να θυσιάσουν για χάρη τους ακόμη και τη ζωή τους, σαν τους πρώτους χριστιανούς και τους εραστές της Ασπασίας. Αλλά όταν γεράσουν χρειάζεται να καταφύγουν στο κοκκινάδι και στα κοσμήματα, ώστε να συγκρατήσουν για λίγο ακόμη τους οπαδούς που αραιώνουν.
- Πάππισα Ιωάννα (1866) -

"Ο Χριστιανισμός διανύει την τρίτη ηλικία του μετά από 2000 χρόνια και βάλε, πλέον πνέει τα λοίσθια. Αφού εξυπηρέτησε πολιτικο-οικονομικά την Ρωμαϊκη αυτοκρατορία και στη συνέχεια την ακόμα μία αυτοκρατορία, την Οθωμανική, ήρθε η ώρα του. Διότι πόσα αξερουάρ να βάλει η γριά? Με πόσα καλλυντικά να βάψει τη μούρη της που είναι πιά σαν ύφασμα πλισέ? Μοιάζει με κλόουν.. Ζωή σε μάς!"
-Τζίμης Πανούσης-

Υ.Γ. 1 " Ο Θεός δεν πέθανε. Ζεί. Είναι καλά. Απλά δε θέλει να μπλέξει και επεξεργάζεται ένα λιγότερο φιλόδοξο σχέδιο".
Υ.Γ. 2 " Πηγαίνω στις εκκλησίες όλων των θρησκειών. Δε θέλω να χάσω την αιώνια ζωή για τεχνικές λεπτομέριες".
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
26/11/2009 06:10
ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΟΓΚΑ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ( αληθεια ποσοι ειναι; ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΚΑΙ
ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ( SUBLIMATED) OΨΗ!
Wahrheit
26/11/2009 05:12
Αργά ξυπνήσατε πατέρες... πολύ αργά. Όλη αυτή η ιστορία (γιόγκα υγεία ομορφιά, φως αγάπη ρέικι κλπ) έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Σαφώς και η καραμέλα ''δεν έχουμε σχέση με θρησκεία'' θα αναμασάται συνεχώς. Τί να πουν δηλαδή? Ότι έχουν? Είναι γνωστό πως όλες αυτές οι μέθοδοι και ''τεχνικές'' έχουν υπόβαθρο στον βουδισμό και τον ινδουισμό, και πολλές από αυτές ''πέρασαν'' και εξακολουθούν να περνάνε με ''ύπουλους'' τρόπους στο δυτικό κόσμο... Από την ''ψυχολογία'' του Καρλ Γιουνγκ, μέχρι την αφελή ιστορία της ανακάλυψης του ρέικι από τον Μικάο. Τη μία μέρα λοιπόν βρίσκεσαι να κάνεις γυμναστική ή να προσφέρεις ''θετική ενέργεια'' και μια άλλη (αργότερα) να ''χορεύεις'' για να ενεργοποιήσεις την κουνταλίνη ή να προσκυνάς ινδουιστικές εικόνες ελεφαντόμορφων ''θεών''. Για όλα αυτά όμως (και για άλλα επίσης που έζησα και δεν θέλω να αναφέρω) έχετε και εσείς μερίδιο αγαπητοί πατέρες. Τα σέα της ανατολής έκαναν περίπατο στη στη δύση από τη δική σας αμέλεια να γεμίσετε τις ψυχές των πιστών και να τους καθοδηγήσετε πνευματικά. Προσφάτως ο οικουμενικός πατριάρχης δήλωνε ότι το πατριαρχείο έχει κοινά συμφέροντα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ!!! Ποιά είναι αυτά βεβαίως δεν είπε, αλλά ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι τά''χουν κάνει πλακάκια (με το καλό ή με το ζόρι) με αυτούς που ανακάλυψαν και εφάρμοσαν ένα σύστημα το οποίο ''άδειασε'' τους ανθρώπους από κάθε ουσία και ελπίδα και τους έστειλε συστημένους στον Βισνού και στον Όσσο. Είστε οφ-σάιντ λοιπόν. Τώρα βγήκατε να φωνάξετε για το πέναλτυ που σας έγινε πριν...10 αγωνιστικές? Αστείο... Συμμαζέψτε τα του οίκου σας καλύτερα, και βρείτε άλλους τρόπους να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Κι όσο γι'' αυτούς που συχνάζουν σε τέτοιες ομάδες...μην ανησυχείτε. Ο Χριστός γνωρίζει τα πρόβατά Του και τα φωνάζει με τα ονόματά τους. Όσοι είναι να φύγουν από εκεί θα τους ''φωνάξει'' ο Ίδιος...
Maria M
26/11/2009 04:33
@ Koureas.

Please forgive me I have sin I am doing Yoga for the last 9 years,and also I do not eat souflaki. Do you thing there is a place for me in Heaven? Oh pardon me I forgot I drive an Cadilac Eldorado,so may be I have a little step in Heaven.LOL

@ Cazzoduro
KAMA SOUTRA unless you are joking that you do not know,is
when you having sexual pleasures and orgasm by meditating and just only holding each other..there is a lot more to it buy your self a book. Probably I am making a fool of myself because you know what is KAMA SOUTRA
But that''s what is when you do Yoga and meditation I believe you untill I am proven wrong.

Best regards to both of you

Maria M Canada
πολίτης Μπάμπης
26/11/2009 04:28
Εμένα θα μου άρεσε ένα Spa με υδρομασάζ, με μεγάλες πισίνες με μυστηριώδη ατμόσφαιρα και φωτισμό, με απόκοσμη μουσική χαλάρωσης, ντους, να είναι αέρινο το περιβάλλον, να περπατάς σε βότσαλα, έχω δει ορισμένα spa αλλά όλα αυτά δεν είναι για τους κοινούς θνητούς. Θα μαζέψω όμως κάποτε λεφτά και θα πάω. Ειδικά το υδρομασάζ σε εκείνα τα τζακούζι.
merges mike
26/11/2009 03:30
The Greek priests are the most ignorant and stupid bunch. Koraes recognized that 200 years ago. Unfortunately the majority of their flock are cut from the same cloth..and they believe the bullshit that they preach. By the way the Greek priests are civil servants getting paid by public funds from the taxpayers'' money.
οθνβτχ
26/11/2009 03:05
Ουαί υμίν γραμματείς καί φαρισαίοι υποκριτες(καί μητροπολίτες)
Bika
26/11/2009 02:52
Η ΓΙΟΓΚΑ είναι πανάκεια! Όσοι δεν ξέρουν τι σημαίνει, ας μην εκφέρουν γνώμη!
Πέτρος
26/11/2009 00:19
Οι όμορφες εκκλησίες όμορφα καίγονται
cazzoduro
26/11/2009 00:03
@ ν. 25/11/2009 19:54

KAMA SOUTRA? Ti einai auto re file? Egxeiridio gia yioga?
Γιάννης Χαρατσίδης
25/11/2009 23:47
Μια συζήτηση στο CNN σχετικά με τη γιόγκα και τον Χριστιανισμό: http://www.youtube.com/watch?v=l_34SH8jVec
Ερώτηση
25/11/2009 23:16
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΡΘΙΑ ΖΩΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....
θ. παπαδημητρίου 25/11/2009 13:51

Είσαι σίγουρος, ότι οι άλλοι είναι τα ζώα;

BASILIOS PIGKOULAS, koureas
25/11/2009 23:03
KRIMA! TA DYO TRITA TON ELLINON IEROMENOUN EINAI XONTROI ME KOILARES. H GIOGKA THA TOUS KRATOUSE SE YGIH FORMA. AKOMA KAI OI ELLINES "SHAOLIN" MONAXOI APO TA METEORA MEXRI TO ATHOS EXOUN ARXISEI KI''AFTOI NA TRONE LAIMARGA SOUVLAKIA, PATSADES, MBAKLABADES KAI GALAKTOMBOUREKA....MEXRI KAI TA DIKA TOUS MANTOLATA POU POULANE STOUS TOURISTES. H ZOH TOU MONTERNOU IEREA EINAI PRAGMATIKA DYSKOLH KAI ANTHYGIEINH......XILIADES ORES STON AFTOKINHTODROMO APOMONOMENOI STHN IERH MONAXIA TOU IPOD MESA STH BMW KAI THN MERCEDES APO TO SPITI STO POIMNIO KAI APO TO POIMNIO STH BILLA TOUS, TIS EXOXIKES KATOIKIES KAI TA RETIRE TOUS, ATELEIOTES ASYRMATES THLEFONIKES SYNDIALLEXEIS ME TOUS DESPOTES, MHTROPOLITES KAI ANOTATOUS RASPOUTINOUS, POLYORES KATHIMERINES PROSEFXES KAI DORYFORIKES SYNDESEIS ADSL ME TON THEO, 24 ORES TO 24TRAORO, EPTA HMERES THN EBDOMADA, STHN PROSPATHEIA NA MAS PROSTATEPSOUN APO THN AMARTIA KAI TON PEIRASMO, POLYOROI, KATAPIESTIKA EXOUTHENOTIKOI GIA TO ANTHROPINO SOMA BHMATISMOI MESA STOUS NAOUS ME OLES TIS POLYPLOKES MAKROSKELEIS TELETES KAI ORTHOPAIDIKA DYSKOLOUS XOROUS, DEKADES ORES AFIEROMENES STIS METAMFIESEIS KAI PROETOIMASIA MAKIGIAZ GIA TIS EKASTOTE KHDEIES, BAFTHSIA KAI GAMOUS, EKATONTADES EPIKINDYNES GIA TO PAXY ENTERO KALOPROAIRETES SYMMETOXES SE TRAPEZIA,DEIPNA KAI GLENTIA PROS TIMHN TOU EFPOROU ADAOUS POIMNIOU, TON POLITIKON HGETON KAI THS STRATIOTIKHS HGESIAS. H YOGA KAI H AMARTOLH PROELEFSH THS EINAI TO LIGOTERO POU PREPEI NA APASXOLEI TOUS AGIOUS PATERES. LIGO SEBASMO SAS PARAKALO!
ΚΩΣΤΑΣ Δ.
25/11/2009 22:45
ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ YOGA ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΡΗΣΚΟ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ YOGA ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, Η ΗΡΕΜΙΑ, Η ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΟΙ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ, ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΝΟΜΙΖΩ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΛΙΓΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ CLUBBING ΚΑΙ ONE-NIGHT STANDS, ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΓΙΟΓΚΑ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ.ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Η ΓΙΟΓΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Maria M
25/11/2009 22:43
@Dr.ChristB Canada
My sweet Droctor with no offence,if you realy are a Doctor you should know better.Yoga is every where in Canada and Doctors insist of doing Yoga or at list do light Yoga for strengthening the masles.

Also see Doctor OZ He is every day on CTV and has written I believe 3 books I have two.
Dr Gupta cardiologist on CNN,He was asked by Obama to become his Doctor,and also Dr. Supra,he wrote many of books.
All these top Doctors are insisting on Yoga.
Even our Family Doctor was happy that I am doing Yoga,and I am a vegetarian and fruit eater.
So I realy cannot see your argument of what kind of poses you take in order to stretch your body for better health?
Unless the mind is dirty and you think constantly of sex when you see a woman or a man in such a position.
When you meditate or doing yoga,or heal your self the mind is clean and pure..otherwise you should not do Yoga.
Also if you are thinking about religious? Who said that our religious is the only best? Is it because we taught that way?
There is only one GOD No matter of the religious.
Best regards

Maria M Canada

monsieur animal
25/11/2009 21:58
what you cant fight make it seems not right.
The American
25/11/2009 21:49
The Greek Orthodox Church would better take a very LONG pause and contemplate was is WRONG with the way they are conducting themselves ............ Then they should SHOW to the Greek people, by EXAMPLE, for a prolonged time (and not for a few weeks or couple of months) how a good Orthodox Christian priest lives his life ............... Then and only then they can even start to have an opinion on our spiritual lives ...... Certainly scandals of the Church DO NOTHING for the spirituality of the people ............... YOU MITROPOLITI TOU PEIRAIA become SPIRITUAL and teach us how to become also ...... Everything else is a poor-man''s attempt for a half solution .....
SKT
25/11/2009 21:43
"..Akousa oti h ekklhsia etoimazei kainourgia partida me 8aumatourges eikomes gia to 2010.."
DR.ChrisB Canada 25/11/2009 18:34


Το άκουσα και εγώ. Κοστίζουν 19.95 η κάθε μια στο Shopping Channel. Και αν τηλεφωνήσεις μέσα στη επομενη ώρα σου στέλνουν δωρεάν και ένα κομποσκοίνι. Made in China.

Κ.Γ.
25/11/2009 21:41
Υπάρχει άνθρωπος το 2010 που λαμβάνει στα σοβαρά έναν παπα???? Απαπα....Παπά!
Zefira
25/11/2009 21:12
Αυτό που θα πω είναι ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.
Δ .Δ Canada
25/11/2009 20:45
Oi περισοτεροι Δεσποταδεs και Αρχημανδριτεs Ειναι μασονοι αυτο τι σαs λεει.Το 95% απο αυτουs ειναι να αρπαζουν και να θυσαυριζουν.Και πολοι ειναι Homosexuals. Η θρησκιεια μαs ειναι η καλυτερη αλλα το 95% απο δαυτουs που την αντιπροσωπευουν ειναι ΑΛΗΤΕΣ.
SKT
25/11/2009 20:43
Οι παπάδες καλο θα είναι να αφήσουν τη yoga στην ησυχία της και να κοιτάξουν να σουλουπωθούν λιγάκι. Γυρνάνε με αυτές τις απαίσιες μακριές γενειάδες και μοιάζουν σαν Ταλιμπάν και τον Bin Laden. Ακόμη και οι Αγιατολάχ φαίνονται καλύτεροι.
Αγριεύει το μάτι σου μονο που τους βλέπεις τους τράγους.
CHAROULA RAPTIS
25/11/2009 20:36
This is too good to pass up. Let''s see now.....according to the priests'' teachings those who ARE ORTHODOX are moral, decent people, living in an ideal-perfect-environment.
In my thinking, let''s suppose THAT ALL OF US GREEK PEOPLE WHO ARE ORTHODOX, ARE PERFECT SINCE WE ABIDE BY THE PRIESTS'' TEACHINGS AND WORSE THEIR OWN INTERPRETATION OF THEM.
WE ALL GO TO CHURCH.
THERE IS NO CORRUPTION.
THERE ARE NO INCIDENTS OF ABUSE(SPOUSAL OR CHILDREN).
NOONE TAKES ADVANTAGE OF HIS FELLOW MAN-WOMAN.
THE PREACHERS, AND THE POLITICIANS WHO SUPPORT THEM, ARE ROLE MODELS OF EXEMPLARY BEHAVIOUR AND UNQUESTIONABLE ETHICS.
THE GOVERNING BODY OF THE CHURCH DOES NOT TAKE ADVANTAGE OF ITS FOLLOWERS EARTHY POSSESSIONS (VATOPEDI)
DO WE LIVE IN SUCH ''''PERFECT-CHRISTIAN'''' SOCIETY?

WHY SHOULD WE BE AFRAID AND WHY TEACH OUR CHILDREN TO DO THE SAME?
WE ARE FREE PEOPLE, LET US NOT SELL OUR SOUL AT ANY COST OR PROMISE.
giannis
25/11/2009 20:33
kapoios pou anapnei sosta kai vazei to podi piso apo to kefali paei stin kolasi enas ilithios me raso pou nomizei oti kaue mera to krasi ginetai aima paei ston paradiso kai epeidi i parea me ilithious einai vareti as arxisoume gioga mi vrethoume sta kala kathoumena ston paradieso me kanena papa
ST
25/11/2009 20:08
ASTE TIS XONTRES NA XASOUNE KANA KILO....

TORA AMA PISTEUOUNE KAI SE METEMPSUXOSH EINAI SIGOURO OTI EXOUNE DIALEKSEI TO ZOO POU THA METAMORFOTHOUNE META THANATO APO AUTA POU KATABROXTHIZOUNE ME BOULIMIA KATHE MERA...
ν.
25/11/2009 19:54
ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ < ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ>
Κώστας Θωμάς
25/11/2009 19:39
χρειαζόμαστε ένα debate για τους μητροπολίτες (όχι ΜΕ τους μητροπολίτες) να αποφασιστεί η χρησιμότητα, η ηθική τους, η δυνατότητα της κοινωνίας να τους συντηρεί, και πως θα πληρώσουν οι μητροπολίτες τη ζημία που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία.
Για να γίνει αυτό πρέπει να ενωθούμε με ένα κοινό σκοπό, να απελευθερωθούμε από τη θρησκεία και τον κλήρο, και εννοώ θρησκεία όχι μόνο το χριστιανισμό
Αλλιώς το κάθε παράσιτο θα μας κάνει κατήχηση είτε του το επιτρέπουμε είτε όχι.
gg
25/11/2009 19:11
Telika aftoi oi papades einai terastia ZWA. Akou ekei i yoga blasfimia.. Blasfimia einai pou sas exoun afisei na alwnizete k na ta konomate. Alla pou 9a paei 9a pe9anoun oi genies anw twn 50-60 k mazi tous k eseis. Ideologika k oikonomika milaw mi pare3igi9w.
DR.ChrisB Canada
25/11/2009 18:34
Sumfwnw apoluta me thn ekklhsia tis Elladas kai tous sebasmious kai sofous antiproswpous tou Kuriou epi ghs. San giatros mporw na pw pleon me sigouria pws h giogka blaptei sobara thn ugeia. To dokimasa kai pragmatika ta apotelesmata htan katastrofika. H eugenestath kata ta alla daskala tis giogkas prospa8ouse se ka8e ma8hma na mas miush sta mustika tou indouismou kai mas ebaze na pernoume anikoustes kai akros proklhtikes staseis me to swma mas kata ti diarkeia ths askhshs. 8a mou peite twra pou einai h amartia!?!!? Skefthte tis ponhres skepseis pou pernane apo to mualo sou otan blepeis thn kopela ths mprostinhs seiras na tourlonei tous glototus tis taxa me thn pro8esh oti kanei diataseis. Megalh amartia 8ee mou sugxwra me!!!! Ekeinh ti stigmh to mono pou pernaei apo to mualo sou einai "8elw na aspastw ton Boudismo 8elw na aspasto to Boudismo" An 8elete na kanete diataseis na kanete metanies kai na perpathsete sta gonata gia na proskunhsete kapia 8aumatourgh eikona pou dakruzei. Akousa oti h ekklhsia etoimazei kainourgia partida me 8aumatourges eikomes gia to 2010.
Oloi eseis oi anegkefaloi pou kanete Yoga metanwite arxiste tis metanies anapste lampades isa me to mpoi sas kai isws na sw8hte.
28 Mpourdologoi tis ekklhsias sunistoun pws h Yoga blaptei. AUTOI 3EROUN!!!
Ante kai boh8eia mas :)
Δήμος Β.
25/11/2009 17:56
Ορμάτε παπάδες θα σάς φάνε την πελατεία!!!
Eleni
25/11/2009 17:50
Η γιόγκα θρησκεία: Ε όχι πιά!!! Οπως μας κοπανάνε τις βλακείες περί Ιεχωβάδων , Μασόνων κτλ. Ετσι για να μην βλέπυμε και τα στραβά του ιερατείου. Πρώτα βγάλτε την καμήλα από το μάτι σας και μετά ελάτε να ξεψαχνίσετε το κουνούπι μου...Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι περίεργοι που καπηλεύονται την γίγκα για άλλους σκοπούς
DON GAMILOS
25/11/2009 17:37
ANTE KAI ME TO KALO METATHESH STHN TEXERANH TRAGO
ο Μήτσος
25/11/2009 17:30
Ατέλιωτη Ελλάδα! Ορθόδοξοι αγιατόλες! Υπουργείο Παδείας "& ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ" Το Υγείας ας το βγάλουν "& ΘΑΥΜΑΤΩΝ" για να πείθει περισσότερο
Μιχαήλ
25/11/2009 17:18
Απομακρυσμένοι από το Θεό είναι πολλοί βαπτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί ακόμα και κληρικοί και μοναχοί. Ακόμα και οι σεβαστοί και αγαθοί και άγιοι για πολύ λαό όπως ο Παΐσιος είναι απομακρυσμένοι από τον ορθό Λόγο. Οι "απολογητές" εδώ καλά θα κάνουν να "ράψουν το στόμα" τους μη ξαναβγεί άχνα ή λέξη και μόνο από τα μάτια τους να βγαίνουν κλάματα στην υπόλοιπη ζωή τους, αν πιστεύουν. Και τις κατηγορίες να τις δέχονται χωρίς αντιλογία. Ιδιαίτερα αν είναι δίκαιες και ορθές.
Pecos
25/11/2009 17:14
Άντε βρε παιδιά κομμένη η γιόγκα από εδώ και πέρα γιατί θα πάτε στην κόλαση. Πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά να μιάσετε στους αντιπροσώπους του Θεού στη γή , δηλαδή στους ρασοφορεμένους παπάδες. Για το λόγο αυτό, από αύριο θα τρώτε 5 κιλά ψωμί κάθε μέρα, και μισο κιλό λάδι, και 10 πάστες σοκολατίνες, και από ένα προβατάκι ευλογημένο για να γείνετε όλοι 150 κιλά, ΧΟΝΤΡΟΙ και ΒΡΩΜΕΡΟΙ.
νεαρχος
25/11/2009 17:07
οταν ασχολεισαι με την Ορθοδοξια ,και με το πως θα αλλαξεις ο ιδιος και οχι πως θα αλλαξουν οι αλλοι, αλλα και με το πως θα ενωθεις με το Θεο τοτε ουτε γιογκα θελεις να κανεις ουτε οτιδηποτε αλλο. δεν πειραζει και αν βριζονται οι ιερεις , οι πιστοι κ.λ.π. Ο Χριστός στους μαθητες του ειπε αφου τα εκαναν σε εμενα (που ειμαι ο Θεος) δεν θα τα κανουν σε εσας που ειστε ανθρωποι; Αρα ειναι ολα αναμενομενα. Η μονη προυποθεση για να αντεξουμε ειναι η υπομονη αλλα και η ταπεινωση που εκπορευεται απο αυτη
Αντι
25/11/2009 16:44
Παιδιά βάλτε τα με τους παπάδες! Κι εγώ μαζί σας. Αλλά προσοχή! Και ο κάθε κομπογιανίτης που προσφέρει ανατολίτικο διαλογισμό και δήθεν χαλάρωση δεν είναι καλύτερος. Δεν τα βάζω με τη γιογκα συνολικά. Αλλά μην ξεχνάμε ότι σε αυτά υπάρχουν ένα σωρό παρακλάδια και παραλαγές. Κι εγώ δεν είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά τα παρακλάδια είναι τελείως αποκομένα από το δήθεν υπερφυσικό. Δέχομαι τις ασκήσεις χαλάρωσης του σώματος που ξεκουράζουν και το μυαλό μέσα από μια φυσική διαδικασία άσκησης. Αλλά ορισμένες σχολές γιόγκα πάνε ένα βηματάκι πιο πέρα. Και εγώ θεωρώ ανοησία και κομπογιανιτισμό ότι επικαλείται υπερφυσικές ή μεταφυσικές δυνάμεις! Μη μας επιστρέψει ο σκοταδισμός μέσα από μόδες και κουλ τρόπους άθλησης...
ΝΙΝΑ
25/11/2009 16:28
ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ.
ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ.
ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ ΤΡΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΤΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗΝΕΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΣΗΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ Ή ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΓΙΟΓΚΑΣ.

Υ.Γ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΣΕ ΟΡΘΙΑ ΖΩΑ , ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
Ωχ το μάτι μου!!! - Ωχ my eye!!!
25/11/2009 15:48
Julian 25/11/2009 13:30, you know I sympathize you (ξέρεις ότι σε συμπαθώ), BUT you have confuse your thighs (ΑΛΛΑ έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου), you are error (είσαι λάθος), you don''t understand Christ (Δεν καταλαβαίνεις Χριστό!)...I pethimize you (σε πεθύμησα)...I did black eyes to see you (έκανα μαύρα μάτια να σε δώ)
akis
25/11/2009 15:27
@ θ. παπαδημητρίου

Aν εσυ και η σκεψη σου, εισαι το δειγμα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ , τοτε προτιμω να παραμεινω "ορθιο ζωο".
Ενα ανθρωπακι σκυφτο εισαι που φοβασαι μην χασεις τον παραδεισο σου (εγωιστουλη χριστιανουλη) και ασε ρε τις φοβερες για τιμωριες πες τα σε καμμια γριουλα, που περναει ο ρυπαρος λογος σου.

Ακομα και προσυλητισμος να ειναι η γιογκα , που ειναι το προβλημα ; Ενηλικες ανθρωποι αποφασιζουν για το συστημα αξιων που τους εμπνεει. Προφανως θεωρουν φυσιολογικο να προσυλιτιζει η Ορθοδοξη Εκκλησια διαφορους λαους (βλεπε Αφρικη) ,αλλα οταν εχουμε εκπροσωπους αλλων δογματων να κανουν το ιδιο στην Ελλαδα , το θεωρουμε "εισβολη" στις παραδοσεις μας .costas
25/11/2009 15:02
Welcome to Afganistan Μήπως αντί να στέλνουμε στο Αφγανιστάν στρατιώτες να στείλουμε το παπαδαριό;
Νικος Μωρόγιαννης
25/11/2009 14:50
Αυτό και αν είναι απαράδεκτο. Οι παπάδες για να μιλούν έτσι
πρέπει να γνωρίζουν τα πράγματα από ''''μέσα'''' για να μιλούν.
Δεν πιστεύω πως κάποιος από αυτούς έχει πάει σε κάποιο τέτοιο κέντρο. Απλώς θέλουν να ελέγχουν τον αθώο κόσμο.
Αυτόν που αντιδρά στην καταδίκη του κάθε παπά, άσχετα αν αυτός έχει κάνει κάτι παράνομο, και βγαίνει στους δρόμους να φωνάξει υπέρ του. Γιαυτούς ο παράνομος παπάς ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ ΠΟΤΕ !! ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Και ας έχει κάνει περιουσία από τον αθώο και αγαθό άνθρωπο. Ευχαριστώ

Σημ. Δεν έχω πάει ποτέ μου σε κέντρο για γιόγκα ή σε κάποιο άλλο κέντρο.
fuser
25/11/2009 14:48
stargazer 25/11/2009 13:12 Χαχαχαχα ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ σχολιο :):):):) lololol
Hem O'' Roid
25/11/2009 14:20
Τί έγινε ρε παιδιά; Μας τελείωσαν οι ειδήσεις σήμερα και βάζετε ότι ανοησία βρείτε εδώ; Δέν φταίει το παπαδομάνι για τις ηλιθιότητες που βγάζουν κάθε τρείς και λίγο, εξάλλου δουλειά τους είναι. Οι κατά τα άλλα έγκυρες εφημεριδο-φυλλάδες φταίνε που τους δίνουν βήμα.
Maria M
25/11/2009 14:16
H PAPADES KAI H THRISKIA THELI NA BALI TH MITH TOUS SE OLLA.
KANO GIOGA EDO KAI 9 XRONIA. H GIOGA EINE H KALITERH METHODOS TO GET STRESS OUT. KAI OXI MONON AYTO O GIATROS MOU EIPE OTI EXO OSTYOPEROSIS KAI HTHELE NA PARO FARMAKA. H APANTISIS MOU HTAN(PHRA TO PODI MOU KAI TO EFERA STO KEFALI.KAI TON ROTHSA ESY POU PERNHS FARMAKA MPORHS NA KANEIS AYTO? EBALE TA GELIA KAI NO FARMAKO.
YOGA IS SOMETHING THAT GIVES YOU PEACE OF MIND BY MEDITATION AND STRENGTH IN THE BODY BY STRETCHING.
I AM TEACHING MY HUSBAND TO DO IT TOO.
H PAPADES AS KATSOUN STHN EKKLISIA POU EINE H THESI TOUS KAI NA MHN ANAKATEBONTE ME TOUS GIATROUS KAI TO SOMA MAS.
EIME 65 KAI BECAUSE OF YOGA DEN PERNO OUTE ASPIRINI
GIA 6 XRONIA TORA.

Maria M Canada
Βραδύνους
25/11/2009 14:08
Παιδιά χωρίς μ.....κίες τώρα! Μετά από 6-7 μήνες γιόγκα πιάνεις κάτι στάσεις καταπληκτικές!
John Eco
25/11/2009 14:04
Eimai Xristianos pou kanei yoga.
An den mboroun na me dextoun stin ekklisia tous etsi, provlima tous - h yoga einai pio simantiki gia mena apo aftous.
GeKa
25/11/2009 14:00
Οι περισσότεροι έχουν μια επιφανειακή προσέγγιση του θέματος, και αμφιβάλλω αν οι διαφωνούντες έχουν διαβάσει κάτι παραπάνω από απλή γυμναστική. Ίσως κάποιοι - περισσότερο ψαγμένοι χριστιανοί - να έχουν διαβάσει ότι παρόμοιο θέμα προέκυψε και στην Ιταλία όπου ο Πάπας (ευθέως μάλιστα), εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον προσυλητισμό μέσω της γυμναστικής. Άρα δεν είναι μόνο τα "παπαδαριά" που έχουν ενστάσεις, προβληματίζει μεγάλο μέρος θρησκευτικών ηγετών και πέρα απο το αν μας αρέσει ή όχι, πρέπει να το δεχτούμε και να το εξετάσουμε (όσοι πιστεύουν εν τέλει στον Χριστιανισμό και δεν είναι απλώς μια αναγραφή στην ταυτότητα).
Θανάσης Σ
25/11/2009 14:00

Που είναι το πρόβλημα;

Δεν είναι ανάγκη να μαρτυράει κανείς την απέραντη άγνοια και αμορφωσιά του με γηπεδικό τρόπο, θα μπορούσε να το κάνει με μεγαλύτερη ταπεινότητα. Δηλαδή που είναι η έκπληξη; Είναι κανείς που δεν ξέρει πως ο χριαστιανισμός είναι αντίθετος στη γιόγκα; Μήπως να μάθει 2-3 βασικά πράγματα, έτσι για να καταλάβει τι γίνεται τριγύρω. Και αν δεν το ξέρε τέλος πάντωνι, γιατί ενοχλείται;

Όπως ακριβώς λοιπόν άνθρωποι που έτυχε να δουν στην τηλεόραση μερικά παιχνίδια ποδοσφαίρου, γίνονται επιστήμονες στην κριτική του προπονητή, με τον ίδιο τρόπο, επειδή είδαν από μακριά ένα παπά, νομίζουν πως κατάλαβαν τι είναι ή τι δεν είναι ο χριαστιανισμός και η εκκλησία. Το χειρότερο είναι, πως ψηφίζουν κι όλας! (Για όσους ξέρουν τι είπε ο Σωκράτης)

Αυτός βέβαια που προσφέρει μαθήματα γιόγκα δεν το κάνει γιατί ενδιαφέρεται για την υγεία μας. Το κάνει γιατί οικονομικούς λόγους, προσφέροντας βέβαια την ελπίδα της υγείας. Όπως ακριβώς αυτό που πουλάει γάλα και οτιδήποτε άλλο.

Κατά τα άλλα, αφήστε την επιστήμη να αποφασίσει για το καλό ή όχι της γιόγκα, Την όμως όμως, γιατί από ψευδο-επιστήμη θα βρείτε πάρα πολύ εκεί έξω....

θ. παπαδημητρίου
25/11/2009 13:51
ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΦΥΣΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ....... ΚΑΙ ΘΑ ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΠΟΥΦΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ "ΕΝ ΤΩ ΑΔΕΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ...... "
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΡΘΙΑ ΖΩΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....
Julian
25/11/2009 13:30
Orthodox christianity is the Islam of the West. Secularism is still an issue in all orthodox countries.
Costas
25/11/2009 13:26
MONO STHN ELLADA KAI APO ELLHNES EINAI DYNATON NA AKOUSTEI PAROMOIA BLAKEIA.
GREEKMAN
25/11/2009 13:18
Εγω λεω εσεις οι παπαδες να δωσετε στον κοσμο βοηθεια και να μην κοιτατε την παρτι σας και πως να βγαλετε λεφτα και ο κοσμος θα αρχισει να σας εμπισετυετε παλι και θα γυρισει στην Εκκλησσια και δεν φοβαστε μην σας φυγουν οι πιστοι.Οταν θα σταματησετε να βλεπετε τους ανθρωπους με το σημα του ευρω τοτε θα σας πιστεψουμε .....και ειμαι χριστιανος αλλα δεν πιστευω σε ΕΣΑΣ ΠΑΠΑΔΕΣ .
stargazer
25/11/2009 13:12
Αντίχριστοι Γιόγκι κάτω τα χέρια από τα τέκνα του Ιησού. Αδέρφια χριστιανοί αντισταθείτε στη γιόγκα, το σεξ, τη Μicrosoft του αντίχριστου Bill Gates, τα barcodes, στη Τζούλια Αλεξανδράτου, στο σουβλάκι με τζατζίκι, στη γυναίκα του γείτονα που σας την πέφτει, στον Τζίμη Πανούση και στο facebook. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΟΞΑΠΟΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Μιχάλης.
25/11/2009 13:00
Η Γιόγκα προσήλθε από το σύστημα του Διαλογισμού του Ινδουισμού. Αυτό είναι αλήθεια. Όμως στη Δύση έχει μετεξελιχτεί. Αυτοί που κάνουν Γιόγκα, δε σημαίνει ότι είναι Ινδουιστές. Όσο αφορά την μετεμψύχωση, αυτή είναι μια θρησκευτική πεποίθηση για το τι γίνεται με την Ζωή του ανθρώπου. Οι άνθρωποι έχουν ερωτήματα και από την στιγμή που ο Θεός είναι ελευθερία επιλογής, έχουν το δικαίωμα να μάθουν τι λένε και οι άλλοι, πριν αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αν ο Ινδουισμός έχει τα δικά του συστήματα και ήρωες, τότε θα πρέπει και ο Χριστιανισμός να αντιπαρατάξει τα δικά του συστήματα και ήρωες. Αυτό που με ενοχλεί με τους παπάδες είναι ότι είναι αγράμματοι. Η μετεμψύχωση έχει ένα πολύ σοβαρό μαθηματικό πρόβλημα. Τι είναι μια Θρησκεία; Και πως ελέγχεται η αλήθεια της;
Ανδρέας Βερνακής
25/11/2009 12:58
Σόρρυ, Έλενα, δεν εννοούσα φυσικά τη δική σου καταχώρηση, αλλά αυτήν του Θ.Γ. από κάτω...
Basia Mpexramh
25/11/2009 12:57
αναρωτιέμαι πόσο φελλοί είμαστε τελικά. Πρώτα από όλα ο διαλογισμός είναι προσευχή και η πραγματική προσευχή είναι διαλογισμός. δεύτερον θα συμφωνήσω με τον όρο επαγγελματίες παροχείς ελπίδα και πωλητές θέσεων στον παράδεισο όσον αφορά τους παπάδες. Τρίτον και κλείνω, δεν μπορώ να ακούω για χριστιανούς και αηδίες. ελεος...εγωιστες ψεύτες όλοι μας, παρτάκηδες προσωπολάτρες ρατσιστές που φροντίζουμε όλοι να συντηρούμε αυτό το σκατένιο κόσμο. Υποκριτες!
dimitrioskarras
25/11/2009 12:54
ti na tin kanoun tin yoga i papades den tous vlepete .oli me tis patsokiliestous eine!!!!!!!!!!!
Ανδρέας Βερνίδης
25/11/2009 12:48
Καλά, μιλάνε για έλλειψη επιστημονικότατας και δεισδημονία οι πλέον σκοταδιστές και δεισδήμονες; Οι υποστηρικτές του (επιστημονικότατου) "πίστευε και μη ερεύνα";

Και που την είδες, αγαπητή Έλενα, την ευημερία ειδικά στις ορθόδοξες κοινωνίες; Είναι οι πιο καθυστερημένες του χριστιανικού-ευρωπαϊκου κόσμου, οι πιο φοβηκές και οι λιγότερο ανοικτές, δημιουργικές και προοδευτικές (απόδειξη άλλωστε και η επιεικώς γελοία ανακοίνωση των μητροπολητών). και φυσικά οι λιγότερα δημοκρατικές και πλέον διεφθαρμένες. Το βλέπουμε εδώ, το βλέπουμε στη Σερβία, το βλέπουμε στη Ρωσία.

Εκτός βέβαια αν η ΣΩΣΤΗ ορθόδοξη θρησκεία διαφέρει από την επίσημη...
andreas
25/11/2009 12:37
eleosssss reeeeeeee tragoforemenoi rasoforemenoi opisthodromikoi papares!!! eleossss!!! ore ti paleueteeeeeeeee?? to papadario as paei oloooooooo sto agio oros na moniasei kai na paratisei tin Ekklisia A.E!!! oi epixeirimaties!!! folaaaa theleteeeee reeeee!! exete tosiii periousia kai mono na ti trote metaxi sas xerete ti stigmi pou iparxoun tosa koinonika problimata!!!
Ανδρονικος Ευστάθιος 25/11/2009 10:48 poso xronon eisai?? auta pou les oute i giagia mou ta pisteuei!!! kai kati allo i ekklisia sou leei pisteue kai mi ereuna oxi "".....ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ & ΨΑΞΤΕ την αλήθεια""
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
25/11/2009 12:36
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΛΠ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ
ΓΙΟΓΚΑ.

Η ΓΙΟΓΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ "ΒΑΘΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ" ΤΗΣ ΙΝΔΟΥΪΣΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ "ΝΙΡΒΑΝΑ". ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΙΝΔΟΥΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Ο ΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ "ΠΑΤΕΡΑ" ΚΑΙ "ΜΗΤΕΡΑ"-ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.ΠΛΗΘΟΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΓΙΟΓΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ.
μαρία α
25/11/2009 12:31
λοιπόν όλοι εσείς που ξέρετε πόσο κακό κάνει η εκκλησία, κοιτάξτε να διαβάσετε λίγο παραπέρα.. Υπάρχουν πολλές μελέτες κυρίως γερμανών ψυχιάτρων για το τι είναι η γιόγκα πραγματικά και τι κάνει στους ανθρώπους πραγματικά. ούτε αφορισμός βγήκε από την εκκλησία ούτε υπάρχει λόγος να πιστεύουμε αφελώς ότι μας λένε οι διαλογιστές. ενημερωθείτε και αφήστε τις ειρωνίες. υπάρχει πολύς κόσμος που κάηκε με τις άκακες και ευεργετικές μεθόδους των ανατολικών θρησκειών. ΥΓ καλά τα λες Ανδρόνικε
akis
25/11/2009 12:27
@ Ανδρονικος Ευστάθιος

"Οι υπόλοιποι ειναι ελεύθεροι να κάνουν οτι θέλουν αλλά ΔΕΝ είναι πλέον χριστιανοί."

E και λοιπον τι εγινε δηλαδη ; Εσυ πλασαρεσαι για καλυτερος ανθρωπος ; Αντε απο δω ρε αγραμματα οντα , φοβικα ,κομπλεξικα και μισσαλοδοξα .
Η θρησκεια πεθαινει κατω απο το βαρος της αβασταχτης αληθειας δηλαδη της ελλειψης αποδειξεων γι''αυτα που ισχυριζεται. Καληνυχτα τρομολαγνοι και θανατολαγνοι ρασοφοροι , ειστε υβριστες του ανθρωπου και πνευματικοι μπατσοι.


kostas
25/11/2009 12:14
Θ.Γ. 25/11/2009 11:48 TI PA....ROLOGIES ! Nicholas 25/11/2009 11:02 SYMFONO MAZI SOU, OPOS KAI OLOI OI SKEPTOMENEI! ELPIZO KAPOTE EKEI POU VRISKONTAI TA POLYARITHMA MAGAZIA TON PAPADON (EKKLISIES KAT" EFIMISMO)), NA GINOUN KENTRA YOGA KAI VIVLIOTHIKES!
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
25/11/2009 12:14
ΜΕΣΣΑΙΩΝΙΚΟ ΣΚΟΤΟΣ! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;
lala
25/11/2009 12:10
ti alles P......RIES tha akousoume apo tous papades ma ton toutatis
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
25/11/2009 12:10
ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΓΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ. ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ
ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ! ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ;
ΜΙΧΑΛΗΣ
25/11/2009 12:08
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝ-ΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...
kostas
25/11/2009 12:08
EXOUN DIKIO! AS PROTIMAME MONO AFTA POU OFELOUN KI AS KOPSOUME TOUS... MITROPOLITES!
Stam
25/11/2009 12:07
Σιχαμένοι παπάδες αυτοί που τα λένε. Δε πάνε να:

-πλυθούνε
-ξυριστούνε
-περιποιηθούνε γενικότερα (μήπως προτιμούν χαλάουα??)
-χάσουν κανά κιλό
-δουλέψουνε λιγάκι

Μη τους απαντάει κανείς, μη τους δίνουμε δημοσιότητα. Μεγαλοτσιφλικάδες απο την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...
Ante Geia
25/11/2009 12:06
Telika o Ellinikos laos einai apo tous poio kompleksikous!!!! Oi papades lene oti theloun kai eidou ta apotelesmata!!! Oi papades eipa?!?!?!?! Ennow tous kleftes kai apateones pou antiprosopeuoun ton xristianismo!!! Ksipniste re!!!!!! O Xristos pote den apagorepse askiseis xalaroseis!!!! Ante Geia!!! Ante na paie i Ellada mprosta!!!!!!!!! Etoi fotos piso eimaste apo tin upolipi Europi!!!!!
Αλέξανδρος Αθ.
25/11/2009 12:02
Εχει δίκιο ο μητροπολίτης που επισημαίνει την λεπτή διαφορά της γιογκα απο την θρησκεια μας. Ειναι πολύ δυσκολο να την ξεχωρίσει ενας απλός πιστος, καθως δεν διαφερει καθολου απο την διαδικασία που ακολούθησε ο Γρηγόριος ο Παλαμάς για να μπορέσει να δεί το "άκτιστο φως".
Και ο Γρηγόριος Παλαμάς με σωματικές ασκήσεις και ασκήσεις αναπνευστικές κατόρθωνε να φτάσει σε σημείο να βλέπει φωτάκια, τα οποία ειναι σύμφωνα με την θρησκεια μας το ακτιστο φως, δηλαδη εφτανε να βλεπει το Θειο. Και η εκκλησία μετά απο πολλες μάχες δεχθηκε ως δογμα οσα ελεγε ο Γρηγοριος Παλαμας, μάχες που διχασαν τον λαό τον 14ο αιώνα, ενω οι Τουρκοι περνουσαν στην Ευρωπη και οι Σέρβοι και Βούλγαροι κατελάμβαναν ολη την Ελλάδα (πλην Θεσσαλονικης)
elena
25/11/2009 11:52
Δαιμονικές δυνάμεις

αυτοί οι τραγορασοφοροψευτοθρήσκοι αν είχαν την δυνατότητα να μην ξέρουμε και να διαβάζουμε ακόμα καλύτερα...manipulation λεγεται!!!
Θ.Γ.
25/11/2009 11:48
@nicholas: Κλασική σχεδόν κουραστική πια η γενίκευσή σου.. το μόνο που δεν χρησιμοποίησες είναι η κλισέ έκφραση "παπαδαριό"... χαχα.. Η Σωστή Ορθόδοξη θρησκεία είναι ικανή να αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ προς την ευημερία κάθε κοινωνία που την ασπάζεται.. όλα τα άλλα είναι για τους άλλους.. Και η Γιόγκα για εγωιστές που θέλουν ΚΑΙ να δουλεύουν ανταγωνιστικά για να κονομάνε κ να προβάλονται ΚΑΙ να χαλαρώνουν κ να μην έχουν άγχος. ΚΑΙ τον σκύλο χορτάτο, ΚΑΙ την πίτα ολόκληρη.. Τι είν τούτοι ρεεεεεεε.. μετά λέμε δν μας έχει κυριεύσει ο Σατανάς - και το πιστεύουμε κιολα..
Kimon Papas
25/11/2009 11:47
...poses kotsanes 8a akousoume ap to papadario pia, eleos, hmarton, gia onoma, ftanei pia, pas prhxate. Kanw yoga edw kai 2 xronia kai den exw akousei kix gia 8rhskeytiko periexomeno. ...alla edw tous enoxlouse kapote h TV kai th legane tou diavolou, deite twra pws sfazontai gia ena para8yraki gia na poune tis anohsies tous. ...mh me parete strava: 8ewrw oti thn ekklhsia kai th 8rhskeia th xreiazontai polloi an8rwpoi sth zwh tous, alla ayto pou exoume panw ap to kefali mas den einai sovarh ekklhsia, einai gia polla giaourtia... ...oooooooooooooooohmm.....gia na hremhsoume ligo... ;)
Nikos
25/11/2009 11:42
Αντε ολοι οι μοντέρνοι να διαβάσετε τι λεει η wikipedia για τη γιογκα, πως άρχισε, που άρχισε και τι σκοπούς είχε. Επειδή τώρα την έχουνε καταντήσει σε "μέθοδο γυμναστικής" δεν σημαίνει ότι έχασε τα χαρακτηριστικά της... Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει
Georgia
25/11/2009 11:34
Min akoute tis papadistikes vlakeies. To akousame kai auto! Tha sumfwnisw me ton Nikola, oi papades einai ta megalutera lamogia den exoune dikaiwma na dinoune sumvoules.
Σε λίγο θα πείτε ότι η Εκκλησία φταίει επειδή τον Στάλιν τον έλεγαν Ιωσήφ :)
25/11/2009 11:33

Εμ βέβαια, η γιόγκα είναι του Αντίχριστου, όμως το να μην πληρώνεις φόρους (η Εκκλησία πληρώνει φόρους ΚΑΙ ταυτόχρονα έχει φιλανθρωπική δράση), να π*δάς παιδάκια(περίεργες φαντασιώσεις έχεις…), να τρως και να είσαι τετράπαχος(δοκίμασε να κάνεις γυμναστική με ράσο), να κλέβεις το δημόσιο (το δημόσιο μπορείς να το κλέψεις μόνο αν είσαι υπουργός με δυνατή υπογραφή), και να κατεβάζεις κόσμο σε διαδηλώσεις (συγκεντρώσεις ήταν), να καταδικάζεις τους ομοφυλόφιλους(ε όχι και καταδίκη ένα κουσούρι) ενώ είσαι και εσύ ίδιος ή να γίνεσαι παπάς για να μην πας φαντάρος(ο στρατός έχει και στρατιώτες και αξιωματικούς ιερείς εδώ και χρόνια).
ΕΛΛΗΝΑΣ
25/11/2009 11:31
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΓΙΟΓΚΕΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ...ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ: ΜΗΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΕΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ, ΔΛΔ. ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
Νικόλαος Ν. Τσιβούλης Ιατρός Ομοιοπαθητικός - Λάρισα
25/11/2009 11:12
Οι "πατέρες" ? Πρόκειται για επαγγελματίες παροχής ελπίδων. ΟΙ άγιοι "πατέρες" μόνο φασιστοειδή ιδεώδη εμπνέουν και κοσμική διαχείρηση των κεφαλαίων τους ποιούν. Αυτοί δεν ήταν που ευλόγησαν όλες τις χούντες ? Αυτοί δεν ήταν που δεν είχαν ιδέα για τα βασανιστήρια τής επταετίας καθότι ήταν "απασχολημένοι με το διάβασμα"? Αυτοί δεν είναι που στο όνομα τής πενίας και ακτημοσύνης κατέχουν τη μισή Ελλάδα ? (βλεπε Βατοπέδι και Εφραίμ ως ελάχιστο παράδειγμα). Να πάμε στον όρκο περί παρθενίας τους ? Άστο... αυτό κάνει και πολύ τζίζ. Καλύτερα να μην το αγγίξουμε. Αυτοί δεν είναι που στο όνομα τής λιτής δίαιτας και τής νηστείας κρύβουν επιμελώς τα περίσσια ξύγκια τους μέσα στα ράσα ? Αυτοί δεν είναι που στο όνομα τής λιτότητας σπαταλούν 8000 Ευρώ τη βραδυά για μία διανυκτέρευση στα 4 Seasons στο Παρίσι ή διαθέτουν 1000 ζευγάρια παπούτσια και 600 χρυσά μανικετόκουμπα στην γκαρνταρόμπα τους ? Αυτά διδάσουν ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος, η Κλίμαξ, το Γεροντικόν και η Φιλοκαλία ? Αυτοί οι ίδιοι που στο όνομα τής σιωπής αλαζονικα εμφανίζονται σε τηλεοπτικά σόου τύπου Αλίκης Βουγιουκλάκη υποκαθιστώντας υπουργούς παιδείας και εξωτερικών !! Αυτοί είναι οι υποκριτές που στηρίζουν και αθωώνουν τους Βολιώτες εμπόρους όπλων και ναρκωτικών ! Αυτοί είναι που στήνουν πολιτικάντικες εκλογικές κάλπες μέσα στις εκκησίες για την αναγραφή τού θρησκεύματος στις ταυτότητες.. (για να μού πούν.. Οι Κύπριοι είναι λιγότεροι ορθόδοξοι από εμάς που δεν αναγράφουν παρόμοια στοιχεία?). Αυτοί οι κύριοι μαγειρεύουν εκλογές μαϊμού στα διάφορα πατριαρχεία ! Και όσο για τη μετεμψύχωση.. Θα πω ότι είναι ντιπ και από ντίπ αδιάβαστοι. Η μήπως δεν ξέρουν τάχα ότι "την αφόρισαν" δια των Οικουμενικών Συνόδων? Συνήθως αφορίζουν ότι δεν τους καλοκάθεται. Να θυμηθούμε τον αφορισμό τού φωτισμένου Ωριγένη Πατριάρχη τής Αλεξανδρείας που την κήρυξε ή πρόσφατα τού Καζαντζάκη ή τις προσφατότερες μαυροφορεμένες σκοταδιστικές μεσαιωνικές υστερίες στο Σύνταγμα για την προβολή τής σχετικής ταινίας ? Τελικά πιο το έργο τής Εκκλησίας αν εξαιρέσουμε μεμονωμένα φωτεινά πάραδείγματα τύπου Αναστασίου τής Αλβανίας ? Τι τής απέμεινε να κάνει εκτός από βαφτίσεις, γάμους, μνημόσυνα και κηδείες και ΣΩΡΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ? Τι άλλο εκτός από φαγοπότι ? Εκτός από απλόχερες ενοχές στις ψυχές των πιστών ποιά ανακούφιση, παραμυθία και χαλάρωση προσφέρει ? Το μόνο που τους νοιάζει είναι η απώλεια εσόδων από το κοπάδι / ποίμνιο. Φέρω προσωπική εμπειρία τής Γιόγκα επάνω μου. Προσφέρει χαλάρωση, εκμάθηση σωστής αναπνοής, ευεξία και γαλήνη στον ταραγμένο νού μέσω τού διαλογισμού. Γιατί τους ξενίζει ο όρος "διαλογισμός"? Αυτός σημαίνει νοερή προσευχή. Αυτό δεν κάνουν οι μοναχοί και οι ενάρετοι επαναλαμβάνοντας νοερώς και αδιάκοπα ιερά λόγια ? Τα ίδια περί σατανισμού έλεγαν όταν άρχισα ως γιατρός να εξασκώ Ομοιοπαθητική ! Γι''αυτούς ήμουν αιρετικός και σατανιστής. Τώρα όμως έρχονται και ζητούν τη βοήθειά μου. ΤΕΛΙΚΑ : Ότι αφορίζουν αυτοί οι κύριοι αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου γνήσιο διαμάντι. Επομένως και ενάντια στο πείσμα των αδίστακτων παπάδων που δεν εδίστασαν να σταυρώσουν και πριν από 2000 χρόνια έναν 33-χρονο Θεό επειδή τους "έμπαινε" πολύ άγρια και κινδύνευε το... παγκάρι τους μόνο σύσταση κάνω σε όσους θέλουν να μέ ακούσουν. Συμβουλές ΔΕΝ δίνω. Κάντε λοιπόν Γιόγκα όσο μπορείτε περισσότεροι και περισσότερο όχι μόνο για την ευεξία σας αλλά για να βοηθήσετε να ξυπνήσουν και εκείνοι. Από τότε δε που θα έμαθαν ότι υπάρχουν μεταξύ τους και αφυπνισμένοι ιερείς ΚΑΙ συμπαθούντες αλλά ΚΑΙ ακολουθούντες τις επίσημες δραστηριότητές της, έφαγαν τα λυσσακά τους.... Τι σού κάνει το έρμο το παγκάρι..
Nicholas
25/11/2009 11:02
Εμ βέβαια, η γιόγκα είναι του Αντίχριστου, όμως το να μην πληρώνεις φόρους, να π*δάς παιδάκια, να τρως και να είσαι τετράπαχος, να κλέβεις το δημόσιο, και να κατεβάζεις κόσμο σε διαδηλώσεις, να καταδικάζεις τους ομοφυλόφυλους ενώ είσαι και εσύ ίδιος ή να γίνεσαι παπάς για να μην πας φαντάρος είναι σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Χριστού και του αγίου πνεύματος αμην
Ανδρονικος Ευστάθιος
25/11/2009 10:48
Αν δείτε την στάση του σώματος της κοπέλλας στην φωτογραφία του άρθρου, φαίνεται καθαρά οτι τα χέρια της είναι σε στάση προσευχής. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε σύστημα γιόγκας που να μην συνδέεται με διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ με την προσευχή. Ο διαλογισμός δεν είναι επικοινωνία με τον θεό αλλά λατρεία του ΕΓΩ. Σωστά λοιπόν η εκκλησία προειδοποιει τους συνειδητούς χριστιανούς να απέχουν απο την γιόγκα σε οποια μορφή. Οι υπόλοιποι ειναι ελεύθεροι να κάνουν οτι θέλουν αλλά ΔΕΝ είναι πλέον χριστιανοί.Και κάτι τελευταίο.....ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ & ΨΑΞΤΕ την αλήθεια.
Αντιθέτως, είναι θεμελιώδης και πολύ κρίσιμος ο ρόλος της για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.
25/11/2009 10:46

Όπως ένας από τους ρόλους που έχει ο δημοσιογράφος είναι να προασπίζει την δημοκρατία από την νόθευση, έτσι και ένας από τους ρόλους που έχει ο Ιερέας είναι να προασπίζει την θρησκεία από την νόθευση.

Και μην νομίζεται ότι η (σωστή) θρησκεία δεν είναι σημαντική.
maria
25/11/2009 10:37
νομιζω οτι πραγματι ειναι προθαλαμος ινδουισμου, εμπεριεχει στοιχεια πνευματικου διαλογισμου, αλλα αυτο αφορα τον καθενα προσωπικα. ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε. πολλοι βρισκουν εκει την ψυχικη ηρεμια που τους αλλαζει τη ζωη.
Menelaos
25/11/2009 10:19
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΥΓΧΕΕΙ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑ-ΘΡΥΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΑΔΙΚΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΟΓΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΣΠΝΟΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟ
kp
25/11/2009 10:04
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕ!!ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΕΡ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΤΛ.... ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ, ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ......
hadjidakis yannis
25/11/2009 09:52
Doulia den eixe o diaolos g......se ta paidia toy
Ζωή Θ.
25/11/2009 09:23
Εξαρτάται από το εάν κάνει κανείς γιόγκα στα πλαίσια δραστηριοτήτων ενός γυμναστηρίου ή εάν εγγραφεί σε κέντρο γιόγκα. Έχω κάνει και τα δύο. Στη 1η περίπτωση ήταν όντως αρχικά πολύ ευχάριστη γυμναστική για αναπνοές και χαλάρωση και μετά από 2 μήνες μπήκαμε στην πιο επίπονη power yoga. Στη 2η περίπτωση η δασκάλα από την αρχή άρχισε να μιλά για χορτοφαγία και αρχές ανθρωπισμού, αγγίζοντας μια δύο φορές το θέμα της θρησκείας. Μετά τα 2-3 μαθήματα άρχισα να νιώθω "άβολα" και δεν ξαναπήγα. Το όλο κλίμα, οι άνθρωποι που παρεβρίσκοντο εκεί, οι ερωτήσεις και συζητήσεις περί οικογενειακών θεμάτων...μύριζαν προσηλυτισμό. Να γνωρίζετε πάντως ότι και το φενκ-σούι που πλασάρεται έντονα είναι σύστημα αρχών οργάνωσης της ζωής ακόμα και ταφής των νεκρών στην κινέζικη αστρονομία. Για να πιστεύεις στο φενγκ σούι, ουσιαστικά πιστεύεις στην αστρονομία (ίσως λιγότερο επικίνδυνο (?), τουλάχιστον ο μαγνητισμός είναι φυσική ιδιότητα του πλανητικού συστήματος) Ας δούμε τα πράγματα όπως είναι, δεν μπορούμε να κάνουμε "σαλάτα" από αρχές και δοξασίες διαφόρων θρησκειών και λαών και μετά να αυτο-αποκαλούμαστε χριστιανοί. Κοροιδεύουμε εαυτούς. Δεν χρειάζομαστε φενγκ-σούι για να οργανώσουμε τη ζωή μας, απλή λογική χρειαζόμαστε. Αντίστοιχα, ασκήσεις αναπνοών και αυτοσυγκέντρωσης μπορούμε να κάνουμε χωρίς να λέμε Ωμ! Οι μοναχοί λένε Κύριε Ελέησον και αυτοσυγκεντρώνονται.
andreas
25/11/2009 09:23
Αμάν! Εγώ εκτός από γιόγκα κάνω και τάι τσι. Δηλαδή για την Κόλαση;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ζ.
25/11/2009 09:06
ΜΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΧΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ; ΑΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ "ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ" ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
IP
25/11/2009 09:00
Apo vlakeia se vlakeia to paei i ekklisia me tis asynartisies pou anakoinwnei. siga siga 8a mas poun na min pigainoume kai sto gymnastirio!
Ναταλία Κολλάρου
25/11/2009 09:00
Για άλλη μια φορά η εκκλησία επιτίθεται νιώθοντας ότι απειλείται από την γιόγκα!! Το ίδιο έχει κάνει για κάθε τι εναλλακτικό όπως η ομοιοπαθητική και τοσα άλλα!! Πότε θα καταλάβει επιτέλους ότι δεν έχει να κάνει με άβουλα όντα; Πότε θα αρχίσει να σέβεται την ελευθερία του ατόμου να διαλέξει και κάτι μη θρησκευτηκό για την προσωπική του ευεξία και υγεία; Δεν καταλαβαίνει άλλωστε ότι με το να αντιτίθεται μπορεί να γίνει και η πιο άμεση οδός διαφήμισης και όχι δισφημισης της γιόγκα; Ο κόσμος ξύπνησε !! Είδε ότι η Εκκλησία μόνον ενοχές ξέρει να γεμίζει τους ανθρώπους ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!! Σαφώς και η γιόγκα τους χαλάει λίγο τα σχέδια γιατί αντι να τσεπώνουν αυτοί τα λεφτά των πιστών τους τα τσεπώνουνε άλλοι που προσφέρουνε απτά αποτελέσματα!! Δεν χρειάζεται κατ'' εμέ η απολογία κανενός στις γελοίες απαγορεύσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος!! Ο κόσμος βλέπει και κρίνει και από μόνος του!! Δεν είμα δασκαλά γιόγκα αλλά έχω κάνει γιόγκα και εκεί έχω δει αποτελέσματα!!! Χαλάρωση, γαλήνη, ευεξια και υγεια!! Στην Εκκλησία όμως έχω δει ΜΟΝΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΗ!! Χαιρετίσματα λοιπόν.....στην ΕΞΟΥΣΙΑ εγώ κοιτάω την ΟΥΣΙΑ !!