Η Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλάει από τον Ευαγγελισμό και αποκαλύπτει

Οι άλλοι πρωταγωνιστές «Με είχαν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν»

«Μπορεί να φαίνομαι αριστερή, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κόμματα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2009 07:00 |
 Οι άλλοι πρωταγωνιστές   «Με είχαν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν»
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα σχεδόν 11 μήνες μετά την επίθεση μιλάει για την περιπέτειά της και όλα όσα προηγήθηκαν

Από εδώ άρχισαν όλα. Για μένα τουλάχιστον. Ήταν Χριστούγεννα του 2008 και στο ραδιόφωνο άκουσα ότι τα μεσάνυχτα μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Ανατρίχιασα! Βιτριόλι σε γυναίκα; Ο νους μου, για να είμαι ειλικρινής, πήγε στα ερωτικά. Μια λεπτομέρεια όμως δεν ταίριαζε. Το θύμα ήταν καθαρίστρια και δεν επέστρεφε από γλέντι αλλά από τη βραδινή βάρδια της. «Μα είναι δυνατόν;», άρχισα τα τηλεφωνήματα. Η Αστυνομία τα μασούσε. «Όλα εξετάζονται» και άλλα τέτοια δημοσιοϋπαλληλίστικα. Κάποιοι αριστεριστές φώναξαν αμέσως για «δολοφονία». Την επομένη προστέθηκαν στο Ίντερνετ και κάτι αντιεξουσιαστές. Γυναίκες που τη γνώριζαν αποκάλυπταν ότι η Κούνεβα δεχόταν απειλές. Ήταν η ψυχή ενός μικρού αλλά δυναμικού συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο της καθαριότητας. Παρ΄ όλα αυτά, η είδηση δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση.

Τότε ήταν που έγραψα στα «ΝΕΑ» ένα κείμενο με τον τίτλο «Βιτριόλι!». «Όσο κι αν προσπαθώ δεν βρίσκω πιο τραγική είδηση γι΄ αυτή την πόλη, στο κλείσιμο αυτής της χρονιάς. Οι γείτονες δεν έχουν βίντεο, τα κινητά δεν έστειλαν SΜS, κινητοποιήσεις δεν έγιναν - κάτι συνάδελφοί της μόνο διαδήλωσαν στην Αθηνάς- και βέβαια δεν υπάρχουν εντυπωσιακές φωτογραφίες για τον “απολογισμό” των περιοδικών. Ωστόσο αυτή η γυναίκα είναι εδώ, μισότυφλη, στον Ευαγγελισμό, να μας θυμίζει τον αγώνα που έδωσε» (...).

Αυτά, περίπου, έγραφα πέρυσι τον Δεκέμβριο. Από τότε, πήγα πολλές φορές στον Ευαγγελισμό. Στην αρχή η Κωνσταντίνα δεν έβλεπε. Σήμερα με το δεξί μάτι της- το μόνο που είναι ανοιχτό- διακρίνει σχήματα αλλά όχι πρόσωπα. Ο οισοφάγος της είχε καεί, αλλά τώρα μπορεί και καταπίνει. Μιλάει. Με τραχειοτομή, αλλά μιλάει. Οι πληγές στο πόδι της, από εκεί που της αφαίρεσαν δέρμα για να αναπλάσουν το πρόσωπο, την πλάτη, τα χέρια της, έχουν πια επουλωθεί. Ο Εμμανουέλ ο γιος της που στην αρχή φοβόταν να μπει στο δωμάτιο, είναι πια συχνά εδώ. Καμιά φορά διαβάζουν μαζί τα μαθήματά του και κάνουν όνειρα για τα Χριστούγεννα. «Μη βιάζεστε», τους «μαλώνει» η μητέρα της, η κυρία Ελένη.

Πότε σκεφτήκατε την Ελλάδα για πρώτη φορά;

Επειδή σπούδαζα Ιστορία, ήθελα πολύ να δω την Ελλάδα. Πήρα βίζα, ήρθα, η μαμά μου ήταν ήδη εδώ, αλλά είδα μόνο την Ακρόπολη. Δεν ήξερα ελληνικά ούτε αγγλικά και δεν κατάφερα να δω τίποτα άλλο. Γύρισα στη Βουλγαρία και είπα ότι θα έρθω άλλη φορά οργανωμένα, αλλά η ζωή μου σέρβιρε άλλα.

Τι αληθεύει από όλα αυτά που έχουν ακουστεί; Γιατί ήρθατε τελικά στην Ελλάδα;

Ήρθα το 2001 για να κάνω εγχείρηση στον γιο μου τον Εμμανουέλ. Είχε πρόβλημα στην καρδιά, τώρα είναι καλά. Και μετά την επέμβαση αποφασίσατε να μείνετε στην Ελλάδα;

Ναι. Είχα έρθει με πολύ λίγα ρούχα γιατί δεν είχα σκοπό να παραμείνω, αλλά μας είπαν ότι έπρεπε συνεχώς να κάνουμε εξετάσεις. Θα μου κόστιζαν τόσο πολύ τα ταξίδια πήγαινε- έλα και αποφάσισα να μείνουμε εδώ.

Η πρώτη σας δουλειά στην Ελλάδα;
Δούλεψα στο σούπερ μάρκετ Μπαζάρ στην αποθήκη, στο Μοσχάτο, ενάμιση χρόνο. Νύχτα, από τις 10 έως 6 το πρωί.

Νυχτερινή.
Ναι, για να μπορώ το πρωί να είμαι με τον Εμμανουέλ. Το βράδυ τον πρόσεχε η μαμά μου που εργαζόταν το πρωί. Έπειτα από ενάμιση- δύο χρόνια που μπόρεσα να τον πάω σε παιδικό σταθμό, αποφάσισα να αλλάξω και την εργασία μου.

Πόσα παίρνατε τότε στο σούπερ μάρκετ;

500 ευρώ Και μετά;
Έμεινα άνεργη ένα διάστημα. Είχαμε κάνει και την εγχείρηση στον Εμμανουέλ και δεν ήθελα να πάω αμέσως για δουλειά. Αφού στάθηκε στα πόδια του κάπως, ξεκίνησα στην εταιρεία όπου εργαζόταν τότε η μαμά μου, στον ΗΣΑΠ, σαν καθαρίστρια. Να καθαρίζετε τους σταθμούς. Πόσες ώρες την ημέρα;

Έξι. Μια ιστορικός να καθαρίζει τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Εθνογράφος είμαι. Και πόσα λεφτά;
Α, στην αρχή ήταν 700 ευρώ. Μετά σιγά σιγά έπεφταν οι μισθοί, μέχρι που είχαν φτάσει γύρω στα 520 ευρώ.

Πώς έπεφταν οι μισθοί; Συνήθως οι
μισθοί ανεβαίνουν.
Ε, σ΄ εμάς οι μισθοί έπεφταν. Μας έβαλαν και υπογράψαμε και κάτι χαρτιά...

Δηλαδή;
Τα παρουσίασαν ως στατιστική. Μας ρώτησαν πόσες γλώσσες ξέρουμε, τι δουλειές έχουμε κάνει, πού ζούμε κ.τ.λ. και εμείς τους πιστέψαμε γιατί μέχρι τότε ήταν πολύ καλή η συμπεριφορά της εταιρείας. Παίρναμε όλα τα επιδόματα που έπρεπε να πάρουμε και έτσι τους πιστέψαμε και υπογράψαμε. Αλλά αυτά τα χαρτιά ήταν τελικά σύμβαση εργασίας, δεν ήταν στατιστική. Και άλλαξαν τους όρους εργασίας;
Ναι. Εμφανίστηκε και ένα διάλειμμα μισής ώρας, το οποίο ούτε είχε ζητηθεί από τα συνδικάτα. Έπεσε και το ένσημο, από βαρύ έγινε απλό.

Ποια ήταν η βασική προσπάθειά σας ως γραμματέα στο σωματείο των καθαριστριών;

Η δουλειά μας ήταν να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους. Κάναμε ελέγχους με την Επιθεώρηση Εργασίας σε διάφορα έργα, για να αποδείξουμε ότι όντως παρανομούν. Και προσπαθούσαμε να κάνουμε πρόταση νόμου

Έχω παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις αριστερών κομμάτων- ούτε ξέρω ποιος με καλεί, να σας πω την αλήθεια- αλλά για να πω τα προβλήματα του κλάδου μας, τα προβλήματα των γυναικών, τα προβλήματα των μεταναστών
να γραφτεί ως επάγγελμα ο καθαριστής, γιατί ακόμη δεν υπάρχει επάγγελμα καθαριστής.

Είσαστε ενταγμένη σε κάποιο κόμμα;
Όχι, δεν ασχολούμαι με κόμματα. Κάθε κόμμα είναι ένα πλαίσιο και κάθε άνθρωπος που συμμετέχει στο κόμμα είναι μια τελεία μέσα στο πλαίσιο. Υπάρχει ιεραρχία εκεί μέσα, κατά συνέπεια υπάρχει και ανταγωνισμός- ποιος θα πάρει την πρώτη θέση. Και αυτός ο ανταγωνισμός βγαίνει έξω, στην κοινωνία, και τελικά μεταδίδεται ένα άρρωστο πνεύμα σε όλη την κοινωνία. Ποια είναι η ιδεολογία σας όμως;
Δεν έχω. Δεν χρειάζεται ιδεολογία στη ζωή, χρειάζεται σοφία. Οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς, έχουν ανακαλύψει τη σοφία.

Αυτό που ακούστηκε ότι σας είχαν προτείνει να γίνεται ευρωβουλευτής;

Σε εμένα δεν έχουν έρθει να μου κάνουν πρόταση.

Θα δεχόσασταν;
Όχι. Κάποιος που ξέρει τη δράση σας θα έλεγε ότι είστε μια αριστερή συνδικαλίστρια.

Μπορεί να φαίνομαι σαν αριστερή, ως νοοτροπία, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κόμματα. Έχω παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις αριστερών κομμάτων- ούτε ξέρω ποιος με καλεί, να σας πω την αλήθειααλλά για να πω τα προβλήματα του κλάδου μας, τα προβλήματα των γυναικών, τα προβλήματα των μεταναστών.

Πριν από την επίθεση υπήρχαν απειλές;

Ναι, υπήρχαν απειλές στο κινητό. Συγκεκριμένα;
«Αν δεν σταματήσεις να τα κανείς αυτά θα σε σκοτώσουμε».

Πόσο καιρό πριν από την επίθεση σας απειλούσαν;

Έχουν ξεκινήσει από το 2006. Λέγοντας τι;
«Να μην τα κανείς αυτά επειδή θα σε σκοτώσουμε».

Και δεν φοβηθήκατε;
Τους έκλεισα το τηλέφωνο. Και την άλλη φορά χωρίς να περιμένω να μου πουν κάτι τους είπα, «αν έχετε κάτι καλό να μου πείτε σας ακούω, αν θα μου πείτε το ίδιο σας κλείνω». Και τους το έκλεισα.

Στη δουλειά υπήρχαν άνθρωποι που σας έλεγαν «πρόσεξε, Κωνσταντίνα, θα βρεις τον μπελά σου»;

Τώρα θα μπλέξω ανθρώπους άμα το δηλώσω αυτό το πράγμα αλλά ερχόντουσαν και μου έλεγαν «τι θα πετύχεις με αυτά που κάνεις;». Ότι εγώ κάνω λάθος και αυτοί είναι σωστοί. Εγώ δεν νομίζω ότι έκανα λάθος, να βοηθάς τον κόσμο δεν είναι λάθος, αυτό είναι το καλό.

Δηλαδή αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω τα ίδια πράγματα θα κάνατε;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αλλά δεν πιστεύω ότι θα έκανα κάτι άλλο. Αφού με είχαν προειδοποιήσει ότι θα με σκοτώσουν και πάλι το ίδιο έκανα.


Το κράτος ανέχτηκε τις παρανομίες των εταιρειών καθαρισμού

Η αδράνεια όσον αφορά τον έλεγχο των εταιρειών με τα συνεργεία καθαρισμού είναι η μοναδική κατηγορία που προσάπτει η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο ελληνικό κράτος. «Δεν είναι μία, δύο, τρεις εταιρείες. Όλες οι εταιρείες έχουν την ίδια συμπεριφορά και το κράτος, το ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έκαναν τίποτα, για να έχουμε οι εργαζόμενοι τον νόμιμο μισθό, τα νόμιμα ένσημα», λέει χαρακτηριστικά.

Έχετε την αίσθηση ότι το ελληνικό κράτος δεν σας προστάτευσε; Ότι κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να σας χτυπήσουν και να μείνουν ατιμώρητοι;

Τότε; Δεν υπήρχε λόγος να με προστατεύει το κράτος, απλώς δεν έκανε τις σωστές κινήσεις με τις παρανομίες των συνεργείων καθαρισμού.

Εδώ, στον Ευαγγελισμό, σας περιποιήθηκαν;

Πολύ καλά. Πολύ καλοί γιατροί και πολύ καλοί άνθρωποι. Πάρα πολύ καλοί. Τους αγαπάω πολύ. Έχω πια μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους.

Ξέρετε ότι βγήκαν πολλοί στους δρόμους για σας. Όχι πάρα πολλοί, αλλά πολλοί. Ναι, το έμαθα. Στην αρχή δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Μου φαινόταν περίεργο. Δεν υποστήριξαν όμως μόνον εμένα, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, ήταν ένας τρόπος αντίδρασης.

Έγιναν διαδηλώσεις, έγραψαν συνθήματα.

Με αυτό, που γράφουν δηλαδή συνθήματα στους τοίχους, δεν συμφωνώ. Καλό είναι να έχεις άποψη, αλλά να μη χαλάς κάτι που δεν μπορείς να το φτιάξεις ξανά ο ίδιος. Πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον γύρω μας. Και τα μαγαζιά, τον κόσμο.

Δεν πιστεύετε δηλαδή στη βία. Ούτε ως απάντηση στη βία του κράτους.

Ε βέβαια, η βία δεν χρειάζεται. Υπάρχει ένας τρόπος πολύ καλός: ο λόγος.

Μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο μόνο με τον λόγο;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Βία σημαίνει φόβος. Βία χρησιμοποιεί αυτός που φοβάται. Για ποιον λόγο να χρησιμοποιήσει βία ο εργαζόμενος; Τι έχει να κερδίσει;


«Όσο μεγαλύτερος ήταν ο φόβος τους τόσο πιο σκληρή ήταν η επίθεση»

Τους πρώτους μήνες μετά την επίθεση η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν έβλεπε και «μιλούσε» μόνο με σημειώματα. Σήμερα, ύστερα από 8 μεγάλα χειρουργεία, και βλέπει και μιλάει. Όπως καταγγέλλουν όμως οι δικηγόροι της Κώστας Παπαδάκης και Δάφνη Βαγιανού, όλους αυτούς τους μήνες που η Κούνεβα μπορεί επιτέλους να συνεννοηθεί δεν την έχει επισκεφθεί ούτε μία φορά ο ανακριτής. Ανάλογη αδιαφορία είχε επιδείξει τις πρώτες εβδομάδες μετά την επίθεση και η Αστυνομία. Ανώτεροι αστυνομικοί παραδέχονται σήμερα ότι «πράγματι στην αρχή χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Πριν από μία εβδομάδα ενημέρωση για την «υπόθεση Κούνεβα» ζήτησε και ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Για μένα το θέμα είναι ανοιχτό», λέει ο υπουργός στα «ΝΕΑ» και προσθέτει: «Είναι ένα στοίχημα να πιάσουμε αυτόν που πέταξε το υγρό αλλά και αυτούς που έδωσαν την εντολή. Την υπόθεση θα αναλάβουν οι καλύτεροι αξιωματικοί. Για μας ο φάκελος τώρα ανοίγει».

«Είναι ένα στοίχημα να πιάσουμε αυτόν που πέταξε το υγρό αλλά και αυτούς που έδωσαν την εντολή», είπε για την υπόθεση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Η Αστυνομία πιστεύετε ότι έχει κάνει τη δουλειά της;

Για να μην τους έχει βρει δεν έχει κάνει τη δουλειά της σωστά. Άργησε μάλλον να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση.

Από όσο κατάλαβα μετά, ναι. Του γιου σας του Εμμανουέλ τι του είπατε;

Να μην έχει θυμό και μίσος. Ούτε για τον άνθρωπο αυτό ούτε για αυτόν που τον πλήρωσε. Εγώ πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο φόβος τους τόσο πιο σκληρή ήταν η επίθεση.

Μιλάτε σαν να μην έχετε μίσος μέσα σας.

Όντως δεν έχω μίσος, ναι. Ούτε καν γι΄ αυτόν, τον συγκεκριμένο άνθρωπο που το ΄κανε;

Τον λυπάμαι, αυτός ο άνθρωπος έχει προβλήματα μεγάλα. Πρόβλημα με την ψυχή του, τον εαυτό του. Έχει εγωισμό και φόβο.

Σας έκανε ένα μεγάλο κακό όμως.

Σ΄ εμένα το κακό φαίνεται, σ΄ εκείνον δεν φαίνεται, αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα. Είμαι σίγουρη. Όταν κάνεις επίθεση σε έναν άνθρωπο, αυτό πολλαπλασιάζεται και γυρνάει σε σένα.

Η ταπεινότητα, ο αυτοέλεγχος, ταιριάζουν με τον ρόλο μιας δυναμικής συνδικαλίστριας;

Ε μάλλον ταιριάζουν, αφού εγώ είμαι έτσι.

Δεν έχει συμβεί κάποια στιγμή στη συνδικαλιστική σας δράση...

... να φωνάξω, να ξεσπάσω; Όχι, σπάνια γίνεται αυτό. Σ΄ αυτή την περίπτωση συνήθως χρησιμοποιώ το χιούμορ. Χαρακτηρίζω τον άλλον με χιούμορ και τον ηρεμώ.

Ποιοι σας συμπαραστάθηκαν όλους αυτούς τους μήνες;

Κατ΄ αρχάς σε αυτό το δωμάτιο έχουν έρθει αμέτρητοι άνθρωποι που δεν ήξερα ποτέ στη ζωή μου. Γνώρισα έναν καταπληκτικό κόσμο. Ας πούμε καθημερινά δίπλα μου σαν τη μαμά μου είναι η οικογένεια Μάτσα. Οι γιατροί Κατερίνα και Σάββας Μάτσας.

Γνωριζόσασταν από πριν με την ψυχίατρο κ. Μάτσα, την επιστημονική υπεύθυνη του «18 Άνω»;

Δεν την ήξερα, η κ. Μάτσα έμαθε στα γενέθλιά της, 1η Ιανουαρίου ότι έγινε αυτό το πράγμα κι ήρθε και βρήκε τη μαμά μου και στάθηκε δίπλα της. Με αυτόν τον τρόπο έχουν έρθει και από τον Ταύρο κοινωνικοί λειτουργοί. Βοηθάνε πάρα πολύ και το παιδί μου. Βοηθάνε οι συναδέλφισσες από το σωματείο, φιλενάδες, φίλοι που είχα.

49
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
12/11/2009 16:54
ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΑΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ...ΟΣΟ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ .......ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ Η( ΔΟΥΛΕΙΑ) ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΦΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ .ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ..ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΑΣ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ...
Στάμος Σέμσης
10/11/2009 10:46
Προς Mαρμιτόνι 9/11/2009 21:23,
Αυτό που γράφεις τι σημαίνει; Ότι δικαίως του την "μπουμπούνισε" του Γρηγορόπουλου, ο ... οικογενειάρχης αστυνομικός; Γιατί δεν συμφωνώ με αυτό.
Για την Κούνεβα συμφωνώ πάντως. Έχεις δίκιο. Κι η συνέντευξη ήταν συγκλονιστική. Τρομερός άνθρωπος η κυρία Κούνεβα! Εξαιρετικά δυνατή ψυχικά και εξαιρετικά σοφή.
Cyberella
09/11/2009 23:25
Κύριε Θεοδωράκη, θα ήταν σπουδαίο αν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση την συνέντευξη της Κ. Κούνεβα σε κάποιο video streaming δικτυακό τόπο. Συγχαρητήρια, πρώτη φορά είδα συνέντευξη με τόση αλήθεια. Σας ευχαριστούμε!
Mαρμιτόνι
09/11/2009 21:23
Αυτός ήταν λόγος να βγούμε στους δρόμους κι όχι ο Γρηγορόπουλος!
Στάμος Σέμσης
09/11/2009 16:12
Προς xv 9/11/2009 06:38,
Πάντως, η κατάστασή σου, είναι σίγουρα μη αναστρέψιμη. Εδώ χρειάζεται να πάθεις, αυτό που λέμε, "σύνδρομο Σαούλ - Παύλος". Και αυτά όπως φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεσαι, δεν συμβαίνουν και κάθε μέρα...
Στάμος Σέμσης
09/11/2009 14:11
Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από τη συνάντευξη:
"Του γιου σας του Εμμανουέλ τι του είπατε;

Να μην έχει θυμό και μίσος. Ούτε για τον άνθρωπο αυτό ούτε για αυτόν που τον πλήρωσε. Εγώ πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο φόβος τους τόσο πιο σκληρή ήταν η επίθεση".

Πίστευα πως γίγαντες σαν τον Σταύρο Θεοδωράκη, σπανίζουν στη χώρα μας. Και εξακολουθώ να το πίστευω.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα όμως, είναι ο ορισμός του ΓΙΓΑΝΤΑ! Προσκυνώ κυρία μου!

Υ.Γ. Είδατε ελληναράδες μου; Αν και η γυναίκα δεν είναι απόγονος του Περικλή όπως εμείς (λέμε τώρα...), μια χαρά μας έβαλε τα γυαλιά!
Στάμος Σέμσης
09/11/2009 13:57
Προς ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΟΥ 8/11/2009 22:20,
Για την ενημέρωσή σας, Έλληνες "επιχειρηματίες" έριξαν βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Έτσι, για να μην "ξεχνιόμαστε"...
Στάμος Σέμσης
09/11/2009 13:45
Προς MBLEX 8/11/2009 00:10,
Αυτό κατάλαβες ότι έγινε; Πρόκειται για τυχαίο περιστατικό ή είσαι συγγενής του Ραν - Ταν - Πλαν; Εκτός αν προτιμάς τον Χίτλερ!
Έτσι είναι! Βουλγάρα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και Έλληνας υπάνθρωπος! Να χαιρόμαστε τους συμπατριώτες μας!
Στάμος Σέμσης
09/11/2009 13:42
Προς "Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!" 7/11/2009 22:34,
Όχι απλά προσυπογράφω, με συγκίνησες κιόλας (λιγότερο βέβαια απ'' ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα χτες το βράδυ, στην τρομερή εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, "Πρωταγωνιστές") βρε μπαγάσα! Να ''σαι καλά φίλε μου!

Υ.Γ. Αυτό δεν ήταν χαστούκι, αυτό ήταν γροθιά στο στομάχι! Η χθεσινή εκπομπή του Στάυρου, είναι αφιερωμένη εξαιρετικά σε όλους τους ελληναράδες και τους φασίστες, που δεν είναι άξιοι ούτε να βάλουν το όνομα αυτής της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ γυναίκας στο στόμα τους! Κατά τα άλλα, εμείς είμαστε οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων! Γεια σου ρε Νιόνιο με τον θεϊκό σου στίχο "μαλλιαροί μου ελλαδίτες, θλιβερές μου πορδές"! Δυστυχώς, τα είπες όλα με αυτόν τον στίχο!
Στάμος Σέμσης
09/11/2009 13:35
Προς ΔΕΣΠΟΙΝΑ 7/11/2009 17:12,
Προσυπογράφω πλήρως.
Με προβληματίζουν όμως τα διάφορα φασιστοείδη του φόρουμ, τα οποία - πίσω από επιχειρήματα του τύπου "Δεν νομίζω όμως ότι σαν Έλληνες έχουμε λύσει όλα τα βασικά μας προβλήματα για να μας απασχολεί τόσο πολύ πια η κυρία Κούνεβα" - προσπαθούν να κρύψουν τόσο την ικανοποίηση τους για το γεγονός της κτηνώδους επίθεσης εναντίον μιας εργαζόμενης γυναίκας, της οποίας το "έγκλημα" ήταν πως πάλευε για τα πλέον στοιχειώδη εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των συναδέλφων της, όσο και τη μαύρη τους ψυχή!
Ανεπιτυχώς πάντως. Είναι αυτό που λέμε, "θέλει ο ... τιτάνας να χαρεί κι η χαρά δεν τον αφήνει"!
Στάμος Σέμσης
09/11/2009 13:24
Προς ΚΩΣΤΑΣ 7/11/2009 14:31,
Ο αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος (οι κίνδυνοι του επαγγέλματος που λένε).
Η Κούνεβα εργαζόταν ως καθαρίστρια (αν και εμφανώς είναι μορφωμένη) και είχε αναπτύξει έντιμη και μαχητική (όχι σαν τους άθλιους ελληναράδες συνδικαλιστές των κομμάτων) συνδικαλιστική δράση και γι'' αυτό της έριξαν βιτριόλι. Που τη βλέπεις τη συνάφεια; Τι είναι αυτό που τόσο πολύ δυσκολεύεσαι να καταλάβεις; Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί οι άνθρωποι της Αριστεράς καλούνται συνεχώς να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες, ενώ οι υπόλοιποι όχι;
Γιατί δεν επισκέφθηκε ο Καρατζαφέρης ή ο Βορίδης την Κούνεβα, ενώ επισκέφτηκαν την οικογένεια του αστυνομικού; Για ρώτα τον Βορίδη αν καταδικάζει την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Κούνεβα, να δούμε τι θα σου απαντήσει! Καταδικάζει ο Βορίδης τη συγκεκριμένη βάναυση και θηριώδη επίθεση εναντίον αυτής της γυναίκας; Γιατί δεν το κάνει; Μήπως επειδή είναι Βούλγάρα; Δυστυχώς για εσένα, το ερώτημά σου μπορεί - με μεγάλη ευκολία - να αντιστραφεί!
Αν και το γεγονός ότι εγκαλείς τους "Τσιπροαλαβάνους" για το γεγονός ότι δεν επισκέφθηκαν την οικογένεια του δολοφονηθέντος από ληστές (μου αρέσει που εξισώνεις τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Κούνεβα με τους κοινούς εγκληματίες, αν και οι πράξεις τους είναι αυτές που τους εξισώνουν) αστυνομικού, προφανώς τα λέει όλα! Ποιος την χ...ει τη Βουλγάρα, έτσι δεν είναι "φίλε" μου;
Π.Ε.
09/11/2009 11:28
Τι να πώ? Περισσότερο έχω εκπλαγεί από αυτά που διαβάζω παρά από το γεγονός. Η γυναίκα αυτή ήρθε να δουλέψει τίμια στη χώρα μας, στη "δημοκρατική" αυτή χώρα, να μεγαλώσει το παιδί της και βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι κάποιοι που ούτε κατάλληλη λέξη δεν βρίσκω να τους περιγράψω και της καταστρέψαν την ζωή. Παρόλα αυτά, η γυναίκα αυτή πολεμάει ακόμα, αγωνίζεται ακόμα και ακόμα μιλάει για αυτούς με τον χαρακτηρισμό "άνθρωποι". Μακάρι όλοι να είχαμε το ελάχιστο της αξιοπρέπειας της. Ντρέπομαι για αυτούς που έπραξαν αλλά περισσότερο ντρέπομαι για εσάς που σκέφτεστε έτσι. Ξυπνήστε!!!!! Όλα έχουν τα όρια τους. Ευχαριστώ την κυριά αυτή γιατί κάτι τέτοια άτομα μας ταρακουνάνε, μας ξυπνάνε από το λήθαργο και κάποιους από εμάς μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Περαστικά μέσα από την ψυχή μου.
Γιώργος Μ
09/11/2009 10:18
Ως αλληλέγγυος στον αγώνα και θαυμαστής του σθένους της Κούνεβα, μεταφράζω αποσπάσματα της συνέντευξης για να τα δημοσιεύσω στο blog μου, που είναι στην βουλγαρική γλώσσα. Δεν πιστεύω να παραβαίνω τίποτα δικαιώματα -ποτέ δεν τα κατάλαβα αυτά τα μπερδεμένα. Απευθύνομαι σε ένα κοινό (Βουλγαρία) όπου κατά συντριπτική πλειοψηφία οι δημοσιεύσεις για το θέμα αφορούν αποκλειστικά το ανθρώπινο δράμα της πατριώτισσας μετανάστριας (που φυσικά και τέτοιο είναι), παραβλέποντας το κοινωνικό πρόβλημα γενικότερα. Βέβαια πάντα έχω υπόψη τις αμφιβολίες που διατυπώνει ο/η SAILI ALEXPOLI, αλλά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή κατά τη γνώμη μου. Βέβαια το πρασινοκοκκινομπλέ δεν το καταλαβαίνω, γιατί ως τώρα μόνο πρασινομπλέ μας έχουν κυβερνήσει.
xv
09/11/2009 06:38
Στην Ελλάδα του σήμερα, για να περνάς καλά, πρέπει να είσαι ή λαθρομετανάστης ή κίναιδος, (ή τριβάδα αν είσαι γυναίκα). Αλλοιώς αν είσαι Έλληνας/Ελληνίδα φορολογούμενος πολίτης, στέλνεις τα παιδιά σου στον Στρατό, δουλεύεις για να ξεπληρώσεις τα χρέη που δημιούργησαν οι πρασινοκοκκινομπλέ κηφήνες, είσαι κορόϊδο με περικεφαλαία. Αν δε είσαι νέος/νέα, έχεις 2 ντοκτορά, 4 μεταπτυχιακά, έχεις τελειώσει 5 πανεπιστήμια και μιλάς 8 γλώσσες, το πολύ πολύ να βρης δουλειά σαν ντελίβερυ σε σουβλατζίδικο και είσαι "φασίστας" και "ρατσιστής" όταν χαλάς τον ύπνο και τα σενάρια ξεπουλήματος των γραικύλων που κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε, αυτός ό Λαός θα ξεπλύνει τις κομματικές τσίμπλες που τον τυφλώνουν και θα στείλει όλους αυτούς που του κλέβουν το μέλλον, και βιάζουν καθημερινά την νοημοσύνη του, στον καιάδα της ανυπαρξίας (εκεί που πραγματικά τους αξίζει). Άρκεί να μην το κάνει αργά, όταν δηλαδή η κατάσταση θα έχει αποδειχθεί "μη αναστρέψιμη". Τότε δεν θα υπάρχουν περιθώρια μετάνοιας.
den eimaste oloi oi an8ropoi idioi
09/11/2009 04:56
@SAILI ALEXPOLI gia to h8os sou isos einai mia xara h exagora ths syneidhshs sou gia 1500. Mhn krineis ex idion ta allotria
SAILI ALEXPOLI
09/11/2009 01:03
Δράμα αυτο που της συνεβει, απλα κραταω μια επιφυλαξη και θα αναφερω τους λογους,πιστευεται ειλικρινα οτι οι εργοδοτες που παιζουν με εκατομμυρια ευρω "φοβηθηκαν" την δραση της Κωνσταντινας και δεν υπηρχε αλλος τροπος να σιωπησει παρα η δολοφονικη αποπειρα πραγμα που σημαινει μπλεξιμο με τον υποκοσμο με οτι και να σημαινει αυτο(κινδυνος αποκαλυψης εκβιασμοι κ.λ.π.) . Τι θελω να πω, μια αναβαθμηση σε προισταμένη με μισθο π.χ. 1500 ευρω σε κανει μια χαρα συνεπη εργαζομενο. Μια απολυση με ολες τις αποζημειωσεις καθόλα νομιμη επισης σου ελυνε το προβλημα.Μηπως τελικα αποδειχτουν ολα ενα λαθος και μετα τρεχουμε να κρυφτουμε.
ΓΙΩΡΓΟΣ
09/11/2009 00:17
ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΗΣΥΧΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.Η ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ..
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΟΥ
08/11/2009 22:20
.....Εκτός από την εκμετάλλευση, τον μισθό πείνας, τους αχρείους εργοδότες που δεν σέβονται ούτε ημεδαπούς πόσο μάλλον αλλοδαπούς εργαζόμενους, αυτό που με ξεπερνάει, με συντρίβει και θα μου επέτρεπε την αυτοδικία αν είχα ποτέ τη δυνατότητα, είναι η ύψιστη ύβρις που εισπράττω μέσα από την αισχρότητα της πράξης του δράστη. Βιτριόλι στον ''''αντίπαλο'''', μόνο μαφιόζοι, εγκληματίες, πλάσματα ποταπά που δεν αξίζει να υπάρχουν, θα σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν. Αυτές είναι μέθοδοι που δεν συνηθίζονται στην Ελλάδα και δεν πρόκειται ποτέ κανείς εδώ να συμβιβαστεί με την ''''εισαγωγή'''' τους. Αντί να κλαψουρίζουμε για την αδικία και την περισσή κακία που εφορμά στην καθημερινότητά μας, ας κλείσουμε την είσοδο στη χώρα μας σε εγκληματικά στοιχεία που χρηματίζονται για να αποτελέσουν φονικά όπλα ντόπιων νονών και λοιπών κατακαθιών. Άτομα σαν την κ.Κούνεβα που έρχονται για να εργασθούν και σέβονται τη χώρα, τα ήθη και τους συνανθρώπους τους, θα είναι καλοδεχούμενα σ΄αυτό τον τόπο. Οι άλλοι που κάθε μέρα με τις συμπεριφορές τους μας βουτάνε στην κόλαση και στον βούρκο της ψυχής τους, ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ''''ΟΜΟΡΦΕΣ'''' ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ....... ΔΕ ΘΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝΕ ΠΟΤΈ!!!!!!
X
08/11/2009 20:17
ME PIO DIKEOMA TO ELLHNIKO KRATOS XARIZH SPITH STHN KOUNEVA;DINH KAI STOUS ELLHNES POU EIXAN ERGATIKA ATYXIMATA;PLIRONO EGO FOROUS GIA NA KANOUN TOUS KOUBARDADES TA LAMOGIA.
X
08/11/2009 19:56
ela RE O GOMENOS THS THN EKAPSE
MARIA
08/11/2009 17:42
Yperoxos anthropos. Kathe fora pou diavazo kati gi aftin mou erxetai na klapso.
alesinio
08/11/2009 16:34
ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΙΤΡΙΟΛΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ"!!!ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ,ΠΟΣΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ!!ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΓΕΛΑΩ ΦΙΛΕ,ΠΡΑΓΜΑΤΙ,ΟΤΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠ''ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ "ΑΕΡΑ".
ioaspy
08/11/2009 16:25
@Stefanoulis
Έχεις απόλυτο δίκιο, πρόκειται για άθλια υποκείμενα, δεν τους λες καν ανθρώπους, αλλά η χαρά τους είναι να ασχολούμαστε μαζί τους ώστε να δίνουμε αξία στη μίζερη ύπαρξή τους. Έτσι, νομίζω ότι καλύτερα είναι να μην ξανασχοληθούμε, εξάλλου τέτοια άτομα δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθούν.
Stefanoulis
08/11/2009 15:20
Tha eprepe na ntrepeste orismenoi gi afta pou grafete. Eiste ratsistes, fasistes, xenofoboi kai ypoanaptyktoi. Ntrepomai pou eiste sympatriwtes mou, kai thewrw oti, afou grafete tetoia, ola ta problhmata pou exete, aksizete na ta exete, giati sas leipei h anthrwpia. Tha gelasw poly an h zwh sas anagkasei kapote na pate metanastes se allh xwra.
TOTOS
08/11/2009 13:03
EDW 600.000 ELLHNES DEN EXUN DULIA KE ZHTANE
ERGASIA OTI NA EINAI GIA NA THN VGALUN ME TUS XENUS ASXOLEISTAI
DEN VLEPETE POSES GINEKES ELLHNIDES EINAI ANERGES ETOIMES NA KANUN OTI DULIA VRE8EI BROSTA TUS
GRFETE GIA TUS ELLHNES
DEN ENDIAFEREI KE POLY TO PWS THN VGAZUN OI XENOI
EXUME 18%ANERGUS NEUS KE SE SINOLO GENIKO 10% MH MAS ZALIZETE ME AFTO TO KAKWS SIMVAN
AFU TO PASOK THN EVALE STHN LISTA KE DEN PSIFISTHKE OPOTE DEN MAS ENDIAFEREI
Γιαννέτας Αθανάσιος
08/11/2009 11:39
Mην ψάχνετε για ιθικούς αθτουργούς. Κύριοι του Πα.ΣΟ.Κ
καταργήστε άμεσα της διάφορες εταιρείες καθαρισμού διότι τίποτα δεν εξυπηρετούν αφού και τα ασφαληστικά ταμεία κλέβουν και στην ουσία κάνουν εμπόριο αθρώπινης εργασίας.
Υπάρχουν τρόποι να αμοίβονται οι εργαζόμενοι και το κράτος να εισπράτει τα νόμιμα. Εάν εσάς και των εργατοπατέρων το μυολό στέρεψε , ζητήστε μέσω internet να σας δώσουμε εμείς ιδέες δωρεάν!!

ο Πράσινος
ZX
08/11/2009 04:11
mas zalisate me thn kouneba.MONO KATI ASTEIOI ROMANTIKOI ENDIAFERONTE PIA GIA NA GRAFOUN BLAKIES SAN ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Σ''''ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΟΥΝΤΗ, ΠΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Τάσος Τατάρογλου
08/11/2009 02:48
κύριε Nick Dorvas Χριστός και Απόστολος! Αυτό καταλάβατε εσείς απο την ιστορία της κύριας Κούνεβα; Ότι το περιστατικό αφορά την κύρια Κούνεβα και είναι απλώς η ιστορία της κυρίας Κούνεβα; Φυσικά η ίδια το ένοιωσε στο πετσί της -κυριολεκτικά!- όμως το θέμα είναι η διαφθορά στις επιθεωρήσεις εργασίας, στο ΙΚΑ στην αστυνομία και εγώ δεν ξέρω που αλλού! Προσέξατε τι λέει η κυρία Κούνεβα για την νυκτερινή απασχόληση 10 με 6 το πρωί -έστω το 2001 με 2002; 500 ευρώ! Νυκτερινός μηνιαίος μισθός! Δεν είναι ένα επεισόδιο απο μία σαπουνόπερα κύριε μου. Είναι η χώρα μας διάολε...
ST
08/11/2009 00:58
TO OLO THEMA EINAI POLU PERIERGO...

POLU DUSKOLO NA GINEI PISTEUTO OTI MIA ETAIREIA KATHARISMOU IDIOTIKH THA EFTANE STO SHMEIO NA KANEI KATI TETOIO....

DEN BGAINOUN TA KINHTRA.....

AUTO DEN SHMAINEI OTI H GUNAIKA DEN UPEFERE... ALLA TO OLO THEMA EINAI POLU PERIERGO... KAI TO GEGONOS EINAI OTI EXEI PESEI AGRIA KAPHLEIA APO THN PSUTOARISTERA KAI TUPOUS SAN KAI AUTON EDO POU PARISTANEI TON DHMOSIOGRAFO...TOU LAOU....

H APOPSH MOU EINAI OTI KATI ALLO SUMBAINEI EDO....
IRAKLIS POYARO
08/11/2009 00:13
XRYSOXOIDI, PERIMENO APOTELESMATA STIN EKSIXNIASI TIS YPOTHESIS KAI STIN EYRESI TON ITHIKON AYTOYRGON TIS DOLOFONIKIS EPITHESIS STIN K. KOYNEVA. OYDEN KRYPTON YPO TO FOS TOY ILIOY. OI ITHIKOI AYTOYRGOI DEN EINAI TOSO AGNOSTOI. KAI EINAI ENA ARISTO SHMEIO EKKINISIS TIS EREVNAS.
MBLEX
08/11/2009 00:10
ALLH FORA NA KATHOTAN STHN XORA THS.TIPOTA DEN THA SYNEBENE.TORA HRTHE NA KLEPSH DOULIES ELLHNON KAI NA TI EPATHE
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!"
07/11/2009 22:34
Με σέβας σκύβω μπρος στην απίστευτη μεγαλοθυμία και ανθρωπιά σου...Χαστούκι μεγάλο στο αλλοτριωμένο φουσκωμένο εγώ μας...Χαστούκι στα ανούσια και ποταπά που κυνηγάμε καθημερινά θωρώντας τα σπουδαία..Σε ευχαριστώ για το χαστούκι που μου έδωσες, βοήθεια και αρωγή στον επαναπροσδιορισμό..Για καιρό ερχόμουν συχνά πυκνά εκεί (στο ισόγειο), αλλά φαίνεται η αφεντιά μου δεν ήταν έτοιμη να σηκώσει το βλέμμα "πιο ψηλά" και να είμαι και εγώ ένας από τους τυχερούς που σου έσφιξαν το χέρι.. Το σηκώνω σήμερα και σου το σφίγγω με θέρμη από την Ελβετία..Όσο για την Κα Μάτσα, ανέκαθεν το βλέμμα θωρούσε ψηλά και μακρινά..Υπέροχοι άνθρωποι, συνάνθρωποι (αν μου επιτρέπετε) σας έχουμε ανάγκη.
Ορέστης
07/11/2009 22:31
Το σπάνιο μεγαλείο της κ. Κούνεβα είναι ευδιάκριτο σε κάθε της δήλωση. Απλά και αβίαστα άκρως συγκινητική. Θα σταθώ στο "Επειδή σπούδαζα Ιστορία, ήθελα πολύ να δω την Ελλάδα"... Κ. Κούνεβα δεν έχω το θράσος να σας ζητήσω συγνώμη για όσα περάσατε στη χώρα μας που τόσο θέλατε να δείτε από κοντά. Μάλλον δεν αξίζουμε τον τόπο στον οποίο μας έτυχε να ζούμε, άρα ούτε και τη συγχώρεση. Μακάρι να κατοικούνταν η Ελλάδα (και ο υπόλοιπος κόσμος) από ανθρώπους σαν εσάς. Θα ήθελα να σας ευχηθώ ότι καλύτερο στο εξής αλλά δεν πιστεύω ότι σπουδαίοι άνθρωποι σαν εσάς έχουν ανάγκη από τις δικές μου ευχές. Σας ευχαριστώ που μας δώσατε ένα τεράστιο μάθημα ζωής παρόλο που δυστυχώς μάλλον θα το αγνοήσουμε (και αυτό).
Georgios Syriotis
07/11/2009 21:59
Xtipiete mia Gyneka me bitrioli me tin etia giati zitai kapia ergatika dikeomata, kai twra sxedon ena xrono den exi gini kamia energia oxi na tous piasoun aftous oti dithen tous psaxnoun, kapioi diamartirithikan giati edioxan ton arxigo ths astinomias oxi na ton dioxoun na ton stiloun exoria, den xero oti aftos pou xtipise thn Gyneka mbori na einai kai enas apo tous idious pou xtipisan tous astinomikous, pliromenoi adistakti dolofoni, kai milame gia thn ellada na ginei kratos dikaiou, amfibalo
MA
07/11/2009 21:41
Μακάρι να αποκατασταθεί η υγεία της... Πολύ αξιόλογη και πολύ καλός άνθρωπος, τι να πω για την αλητεία; @ jackpot Αν δεχόσουν επίθεση με βιτριόλι θα δεχόσουν την απάντησή σου ως τι; Ντροπή σου.
Austerlitz
07/11/2009 19:28
Εύχομαι ολόψυχα περαστικά στην κ. Κούνεβα, μια αγωνίστρια που αξίζει θαυμασμού. Και μακάρι ο αγώνας της να εμπνεύσει όχι μόνο άλλους εργαζόμενους αλλά και την πολιτική ηγεσία για να αλλάξει επιτέλους το νομικό καθεστώς των λεγόμενων ''ενοικιαζόμενων'' εργαζομένων, που καταστρατηγεί τα δικαιώματα τους και οδηγεί σε εργασιακές ανισότητες.
Κωστας Δημητρ....
07/11/2009 19:09
Ευχαριστουμε Κα Κουνεβα που μας βοηθατε να ανοιξουμε τα ματια μας.
Πραγματι πιστευω οτι αυτος που σας επιτεθηκε εχει πολυ μεγαλυτερα προβληματα απο εσας.
Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις κομματικοποιημενος για να εχει πιστευω στη ζωη του.
Ευχομαι να εχετε μια τελεια αναρρωση και ενα μεγαλο συγνωμη απο μερους των υγιεις σκεπτομενων Ελληνων.
parthenios christos
07/11/2009 18:48
Στην αρχη με την υποθεση της Κας Κουνεβα ημουνα σοκαρισμενος,θυμομενος,ευχωμενος να το ξεπεραση οσο πιο γρηγορα,και πιο ανωδυνα.
Σημερα διαβαζωντας την συνεντευξη της εμεινα ΑΦΩΝΟΣ με το ποιον αυτης της ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο απο το ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ.
Χ.Π
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
07/11/2009 17:12
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Κ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΧΡΩΜΑ, ΠΙΣΤΗ ΚΤΛ. ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ(ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΗΓΟΡΑ), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ, ΕΙΜΑΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ.ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Κ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ....
nick dorvas
07/11/2009 17:05
Mia a3io8aumasth gynaika, Makari o agwnas kai 8ysia ths na metafrastei se apta kerdh gia tous ergazomenous tou kladou kai gia olous tous xamhlomis8ous genikotera. H Kwnstantina deixnei to swsto tropo diekdikhshs twn dikaiwmatwn twn ergatwn. As paradeigmatistoume oloi apo auth, kai as elpisoume oti oi foniades 8a syllhf8oun kai 8a timwrh8oun pragmatika.
jackpot
07/11/2009 15:06
Δεν λέω συγκινητική η περιπέτεια της κυρίας Κούνεβα. Δεν νομίζω όμως ότι σαν ''Ελληνες έχουμε λύσει όλα τα βασικά μας προβλήματα για να μας απασχολεί τόσο πολύ πια η κυρία Κούνεβα. Πιθανόν ο κύριος Θεοδωράκης να τα έχει λύσει για αυτό και έχει τέτοια εμμονή με τους μετανάστες. Ούτε πιστεύω πως η μοναδική σημαντική ιστορία που δεν προβλήθηκε από τα κανάλια είναι της κυρίας Κούνεβα. Υπάρχουν και άλλες πολύ πιο σημαντικές που δεν βγήκαν ποτέ στην τηλεόραση οποτε αναρωτιέμαι γιατί εμένα θα έπρεπε να με απασχολεί τόσο η κυρία Κούνεβα;
Δημήτρης
07/11/2009 14:38
Αγνή και καθαρή σκέψη... Σοφία απλή και σαφής, χωρίς απαραίτητα κόμματα και ιδεολογίες.
Ανώνυμος
07/11/2009 14:37
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Σ''ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΟΥΝΤΗ, ΠΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΩΣΤΑΣ
07/11/2009 14:31
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ; Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΥΝΕΒΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ή ΔΕΞΙΑΣ. ΑΠΛΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΠΗΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ(ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ), ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΑΛΑΒΑΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ;
takis
07/11/2009 14:18
και άκουσα σήμερα πως οι εταιρίες καθαρισμού (και αυτή που δούλευε η Κούνεβα) αυξησαν αν δεν κάνω λάθος τη ταρίφα απο 4εκ. ευρώ σε 7?

V
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
07/11/2009 13:22
Συγχαρητήρια κ. Θεοδωράκη που ασχολείστε και επικαιροποιείτε το θέμα της κ. Κούνεβα, που είναι η πιο συγκλονιστική και απεχθής πράξη των τελευταίων ετών, μια στυγνή δολοφονική επίθεση στην καρδιά του αγωνιζόμενου ανθρώπου που με αξιοπρέπεια αναζητά την ευτυχία του και διεκδικεί την έντιμη ζωή του. Γυναίκα, ανύπαντρη μητέρα, μετανάστρια, μορφωμένη, άξια, αγωνίστρια και διεκδικητική φαίνεται πως είναι ένα επικηρυγμένο "είδος". Ντροπή σε όλους αυτούς που αδιαφόρησαν και δεν επέδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για να βρεθούνοι υπαίτιοι, αν και έμμεσα όλοι αντιλαμβανόμαστε τους ηθικούς αυτουργούς. Συγχαρητήρια στην κ. Κούνεβα για τη νηφαλιότητα, την αντοχή και την καλοσύνη της. Είμαστε αρκετοί εμείς που δεν την ξεχνάμε.
Παναγ. Λινίδης
07/11/2009 12:41
Μια σύγχρονη ηρωίδα.... Ντροπή σε αυτούς που την πλήγωσαν.
νίκος
07/11/2009 11:54
Φυσικά και συμπαραστεκόμαστε στην περιπέτεια της κ.Κωνσταντίνας, γιατί όμως αποκρύπτεται ( από όλον τον τύπο ) το πραγματικό επίθετο της;
fishermatoys
07/11/2009 11:19
light !