«Νέος οδικός χάρτης» για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2009 07:00 |
 «Νέος οδικός χάρτης» για την ένταξη  της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Παπανδρέου και Χριστόφιας συναντώνται σήμερα προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους εν όψει του κρίσιμου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας Δεκεμβρίου

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ του για έναν «νέο οδικό χάρτη» για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με συγκεκριμένους σταθμούς και με σαφείς δεσμεύσεις που θα πρέπει να αναλάβει η Άγκυρα για να μην κλείσει η πόρτα της Ε.Ε. θα μεταφέρει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ότι «όλα τα εργαλεία είναι στο τραπέζι», ωστόσο είναι σαφές, λένε διπλωματικές πηγές, ότι ούτε η Αθήνα ούτε η Λευκωσία επιθυμούν να «παγώσει» επ΄ άπειρον η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Γι΄ αυτό αναζητούν εναλλακτικές στρατηγικές εν όψει του κρίσιμου για το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Ήδη, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας έχουν μιλήσει για την ανάγκη ενός «νέου οδικού χάρτη για την Τουρκία», ένα «νέο Ελσίνκι», στο οποίο θα περιλαμβάνονται σαφείς δεσμεύσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Κύπρο. Δεν είναι λίγοι όσοι ερμηνεύουν τη δήλωση αυτή ως προσπάθεια να δοθεί πίστωση χρόνου στην Τουρκία, αλλά με όρους. Ποιοι θα είναι οι όροι αυτοί, μένει να φανεί και, σε κάθε περίπτωση, θα συζητηθούν σήμερα ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Κύπριο Πρόεδρο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους εν όψει του Δεκεμβρίου.

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι ο «οδικός χάρτης» για την Τουρκία θα μπορούσε να έχει πολλές μορφές. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να δίνει παράταση χρόνου στην Άγκυρα, αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των διμερών διαφορών Ελλάδας- Τουρκίας και εφόσον αυτό δεν εκπληρωθεί παραπομπή της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ενδεικτική, πάντως, της αμφιθυμίας των 27 γύρω από το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας είναι η δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου για τη Διεύρυνση Όλι Ρεν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών του Δεκεμβρίου 2006 δεν υπονοεί ότι το τρέχον έτος συνιστά «καταληκτική προθεσμία» για την υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας. Το Κυπριακό, πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν στην τηλεφωνική τους συνομιλία τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχουν στον Λευκό Οίκο στις 29 Οκτωβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

30
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
20/10/2009 18:47
@Φιλιππινέζο Παρατηρητή ή αλλοιώς ΟΡΦΕΑ ΜΑΚΡΗ
Που το βλέπεις το ξεπούλημα της Ελλάδος κ.Μακρή, όταν απαιτούμε συμμόρφωση της Τουρκίας ως πρός τις υποχρεώσεις της καί σεβασμό του διεθνούς δικαίου;
Πλούταρχος Λευκαδίτης
20/10/2009 16:51
Χαίρομαι, που έστω και οι μετρημένοι στα δάχτυλα που εκφράσαμε τις απόψεις μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, καταφέραμε να συμφωνήσουμε. Μπορούμε όλοι μαζί ως Έλληνες να καταφέρουμε πολλά! Και δεν είναι υπερβολή. Χαίρομαι επίσης που η πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και αυτών που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δε θέλει το σκοταδισμό της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Και κάτι ακόμα. Μην ακούτε την προπαγάνδα περί στρατιωτικής ανωτερότητας των γειτόνων. Είναι πολλοί, αλλά είναι θρασείς και δειλοί ταυτόχρονα. Κότες με όλη τη σημασία της λέξης, χωρίς καμία διάθεση υποτιμητική απέναντι στα συμπαθή ζώα. Ρωτήστε έναν πιλότο ή έναν καπετάνιο της Αεροπορίας μας ή του Ναυτικού μας.
Με εκτίμηση,
Πλούταρχος Λευκαδίτης
mixalis
20/10/2009 13:27
Πλούταρχος Λευκαδίτης & Αίθρα:
ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΙ !!!! έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω και κανένας να μην τα ακούει...
Aithra
20/10/2009 12:42
Ο Ελληνισμός για μια ακόμα φορά βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, και πολύ φοβάμαι πως η πολιτική των τελευταίων δεκαετιών (ξεπούλημα της χώρας από πράσινους και μπλε!), θα κρίνει σοβαρά το μέλλον των παρόντων αλλά κυρίως των μελλοντικών γενεών! Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο ιστορικά σημείο και πιστεύω ότι οι απανταχού Έλληνες πρέπει να ενωθούν και να υποστηρίξουν τα δίκαιά τους ΤΩΡΑ! Όχι αύριο....ΤΩΡΑ!!!!! Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα της Χάλκης, αλλά τι απέγινε η δίκαιη και από τις Διεθνείς Συνθήκες κατοχυρωμένη απαίτηση για επέκταση των ναυτικών μας μιλίων? Πότε θα ξεσηκωθούμε και θα απιτήσουμε την αναγνώριση των γενοκτονιών Ποντίων, Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών? Πότε επιτέλους θα απαιτήσουμε την επιστροφή ΟΛΩΝ των χαμένων περιουσιών?
Με αυτούς που επιλέγουμε για την διακυβέρνηση της χώρας βλέπω τα σύνορά μας να φτάνουν μέχρι την...Αθήνα! Οπότε ή ενωνόμαστε ως Ελληνισμός και διεκδεικούμε τα δίκαιά μας ή...βουλιάζουμε!
Γιάννης
20/10/2009 09:25
Καλά οχι οτι και η Ντόρα ήταν καλλίτερη στην εξωτερική πολιτική με τους Τούρκους.
Θυμάστε που οι Τούρκοι παραλίγο να ρίξουν το αεροπλάνο της Frontex και η δική μας δεν κατάφερε ούτε μια καταδικαστική απόφαση να πάρει για το γεγονός αυτό από την Ευρωπαϊκή ένωση.
Αντ'' αυτού η ανακοίνωση της Frontex ήταν οτι δεν παρενοχλήθηκε από τουρκικά αεροσκάφη το αεροπλάνο της Frontex. Ωραία διπλωματία είχαμε, γιατί από την απάντηση της Frontex φάνηκε πόσο διαμαρτυρήθήκαμε για το γεγονός....

Πάντως αυτό με το Γιώργο τώρα δεν έχει όρια...

Πρέπει κάποιος να τον μάθει οτι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πολιτισμένοι, δεν παίρνουν όλοι από ευγένειες και μεγαλοστομίες, δεν είναι ο κόσμος όλος για χάιδεμα.

Η Τουρκοι όσο Γιώργο και να χορέψεις μαζί τους ζεμπέκικα ή κάνεις κουμπαριές όπως ο άλλος, δεν πρόκειται να αλλάξουν. Καταλαβέ το και άσε τις μπουρδες για εισοδό τους στην Ευρωπαϊκή ένωση.
Πείτε μου ένα λόγο που θα είναι σε βάρος της Ελλάδος με την Τουρκία εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης.
Με την επικύρωση της συνθήκης της Λισσαβόνας και με τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αιγαίο μας συμφέρει ΈΞΩ η Τουρκία από Ευρώπη.
Μια ειδική σχέση που προτείνει η Γαλλία και η Γερμανία θα ήταν οτι καλλιτερο.
TOTOS
20/10/2009 07:59
O BULHS IXE PARATISEI THN KYPRO STO ELEOS THS
TETIO PRAGMA DEN IHE XANAGINI
OXI MONO THN KYPRO ALLA KE TO AIGEO
EFTYHWS PU YPARHUN STHN E.E XWRES SAN THN DANIA SUHDIA AFSTRIA KLP DIOTI OI MEGALES XWRES DEN ANTITI8WNTAI H SWPENUN PIA
UTE METARI8MISEIS EXUN KANI OI TURKOI OI METARY8MISEIS INE EIKONIKES KE ANEFARMOSTES MONO STA XARTIA
KATI OPWS H APAGOREFSIS TU TSIGARU STUS DHMOSIUS XWRUS KAFEESTIATORIA STHN ELLADA
PU MONO STA XARTIA INE
Στελιος Μαρκοπ.
20/10/2009 05:52
ΚΑΛΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΚΟΥΜΑΝΤΟ" (Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΛΟΧΕΙΡΑ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΗΣΤΙΚΟ... ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΥΔΕΝ ΛΟΓΟΣ... ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ! ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ Η Ν.Δ ΕΚΑΝΕ-ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΟΙ (ΠΑΣΟΚ) ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟ, ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ;;; Να δουμε που Γερμανια, Γαλλια θα βροντοφωναζουν το ΟΧΙ στην ενταξη της Τουρκιας ενω ο κ. Γιωργακης θα τους λεει "περαστε"...ολα καλα!
O Krntikos Tejanos
20/10/2009 02:50
H Tourkia ADYVATEI va ekplnrwsei para elaxistes apo tis proupo9esies yia va mpei me tnv a3ia tns.

Oso kai va 9elei Amerikn / Tourkia yia va mpei mesa se EE, ka9''osov DEN ikavopoiei ta kritnria 9a paramevei AP''EXW.

Movov oav alla3ouv ta kritnria eidika yia tnv Tourkia mporei va mpei apo to para8uro...

Tns stiymn pou oute Gallia oute Germavia tnv 9elouv, yiati va byei n Ellada sto PROSKHNIO va fwvazei yia va mnv afnsoume tous Tourkous va mpouv? As epimevoume va MHN parakamu9ouv ta kritnria kai ase tous Gallo/Germavous va bastave tnv porta kleistn...
dimitris korinthios
20/10/2009 01:34
STO EPOMENO TAKSIDI STHN TOYRKIA MIA TRAGIASKA
TYPOY MADE IN TURKY KAI STO PI KAI FI TZAMPA MAGKAS POY LEME.
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
20/10/2009 00:18
ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΥΛΟ ΣΥΚΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
ΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
19/10/2009 23:03
Αρχισαν παλι να μας ομιλουν με πασοκικη ακαταλαβιστικη γλωσσα. Ο Νεος Οδικος Χαρτης για την ενταξη της Τουρκιας στην Ε.Ε. οδηγει την Ελλαδα στο υπερπεραν. Δηλαδη στον αφανισμο. Και καλα δεν ντρεπονται οι εφημεριδες να αναφερουν τετοιες απατεωνιστικες αλληγορικες εκφρασεις που υπονοουν 100% προδοσια ? Συνενοχες δηλαδη στο ξεπουλημα της Ελλαδας ?
TI;PES;
19/10/2009 22:30
GIA STHN PATRIDA...PALLH TA IDIA KAI GYDIA...MAS TA EIXAN KSANAPH AFTA...KALH H PROSPATHIA!!!! NAI MEN ALLA.. TOU KLOTSOU KAI TOU MPATSOU EIMASTAI THA KATSH H AGYRA NA XOLOSKASH GIA POLYTIKH STON 20oN AIONA ? AM DE DORA POU EXEI BALH OLOUS TOUS ALLOUS STO TSEPAKI ? THN YPERHFANIA THN EXEI STHN PTOSH THS POLYS...KAI THS KALYPOLHS...MAS GAM.......NAI.. KATA KAPIO TROPO OSO GIA TO KYPRIAKO AKOMH OUTE SIZHTHSH ABRIO THA TOUS SYK.....H KAI THA POUNAI ALAX ALAX...TO AIGAIO EINAI DIKOMAS ETSI GIA PLAKA ...ANDE XEIRAPSIAIS GIA TO ARXEIO...NA MHN TOUS DYNOUMAI SYMASIA.....
Γιάννης
19/10/2009 22:14
Πριν ακόμα Γιωργάκη πας στην Αμερική, στον Ομπάμα για να σου πει για στηριξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εσύ έτρεξες στο Χριστόφια για να τα μπουρδουκλώσεις και να του εξηγήσεις με φανφάρες τι θα πεις στον Ομπάμα, για να μη τον δυσαρεστήσεις. Οτι δηλδή λες ναι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Πήγες για να μη σε κράξουνε οι Κύπριοι και τους άρχισες τις αοριστολογίες, όπως εμάς την προεκλογική περίοδο και κατάφερες να πάρεις μια ασαφή συμφωνία για την Τουρκία. Ναι στην Ευρωπαϊκή ένωση αλλά να πληρεί ...και βλακείες.
Πήρες εντολή από Ομπαμα ε;

Ντροπή να περιμένουμε από Σαρκοζί και Μερκελ να πετάξουν τους Τούρκους έξω.
Είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ένωση σημαίνει μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από Τουρκία προς Ελλάδα στα νησιά, για μια καλλίτερη ζωή (οι Τούρκοι ζηλεύουν τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα σήμερα).
Θα αρχίσουν να βγάζουν εκεί δημάρχους, θα καταλάβουν δημόσιες υπηρεσίες (αφού θα είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής ένωσης).
Και αν κάποια στιγμή διαλυθεί η Ευρωπαϊκή ένωση άντε να τους διώξεις αυτούς και να πεις οτι αυτα ήταν ελληνικά.
Δεν ξέρεις τι πας να κάνεις στον ελληνισμό κυριέ μου....
Nikos
19/10/2009 22:01
Oloi h Eyrwph den tous thelei kai emeis tous promotaroume xontra!! Mwre ti einai toytos?
ST
19/10/2009 21:57
EKSO OI MOGGOLOI TOURKOI APO TON POLITISMENO KOSMO...

O TOURKOS EINAI ZOO POU PERPATAEI STA 2 PODIA... DEN EXEI OUTE NOIOTHEI ANTHROPIA GIA OTIDHPOTE...AUTO DEIXNOUN OLA OSA EXOUN KANEI ANA TOUS AIONES ALLA AKOMA KAI SHMERA...

GIORGAKHS, NTORA KAI LOIPOI KARAGIOZHDES EINAI POULHMENOI STOUS AMERIKANOEBRAIOUS KAI TO MONO POU TOUS APASXOLEI EINAI TO TOMARI TOUS KAI OXI TO KALO TON ELLHNON...

OI TOURKOI EINAI POLU DUNATOI TAXATES ARA DEN MPOROUME NA KANOUME TIPOTA ENANTION TOUS... LENE OLOI OI PAPAGALOI....

AS DEXTOUME OTI EINAI ETSI....

GIA EKSHGHSTE AUTA POU KANOUME APENANTI STOUS GUFTOSKOPIANOUS KOPRITES......

POU DEXOMASTE THN ROXALA STA MOUTRA APO TOUS GUFTOUS XORIS NA MILAME... EINAI POLU DUNATH XORA KAI TA GUFTOSKOPIA TON 700 XILIADON GUFTOMAKEDONON E???

OU NA XATHEITE KATHIKIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πλούταρχος Λευκαδίτης
19/10/2009 21:38
Νομίζω ότι κάποιοι είτε δε καταλαβαίνουν λόγω πνευματικής ανεπάρκειας ή δε θέλουν να καταλάβουν γιατί εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα, ακατανόητα για πολλούς Συνέλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι η ένταξη της Τουρκίας δεν την συμφέρει από καμία άποψη. Αυτά που πετύχαμε με την επανάσταση του 1821, δηλαδή η απελευθέρωση της πατρίδας και τα 188 χρόνια Ελευθερίας, θα χαθούν οριστικά. Η ελεύθερη εγκατάσταση πληθυσμών της Τουρκίας στη Δυτική Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου θα κινήσει ξανά τα σενάρια για μειονότητες και κουραφέξαλα. Η Ελλάδα με τη σημερινή πολιτική ηγεσία, αλλά σαφώς και με την προηγούμενη υπουργό Εξωτερικών, μου θυμίζει έντονα τον αλέκο Τζανετάκο σε ρόλο καρπαζοεισπράκτορα. Ξυπνείστε και κοιτάξτε όλοι μαζί να εργαστούμε από κοινού για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί. Απειλούμαστε πανταχόθεν και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι και μακάριοι μέσα στην απύθμενη βλακεία μας. Και επιτέλους, ορισμένοι ανορθόγραφοι αφισοκολλητές του φόρουμ, ας σταματήσουν να λοιδωρούν και να χλευάζουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από εκείνους. Καλύτερα να ακούν με προσοχή τί έχει να πει ο άλλος. Είναι εθνική ανάγκη να σώσουμε ό,τι μπορούμε από αυτήν τη γη που λατρεύουμε. Με εκτίμηση, Πλούταρχος Λευκαδίτης
s.j
19/10/2009 19:24
kalispera. giana eiserthis stin europi me tous nomous pou eiparxou oi TOURKIA 1 thriskia gia olous 2 filia me tous gitones ke kamia diekdikisi sinoron 3 kypriako .4 armenia 5 kourdiko. 6 skylos pou gabgizi minitonfofase.
AXA
19/10/2009 17:04
DYSTYXOS H YPOPSIES MOU GIA ANEU8UNA YPOXORITIKH (STA ORIA THS PRODOTIKHS) EKSWTERIKHS POLITIKHS TOY G. PAPANDREOU ENANTI THS TOURKIAS EPALH8EUONTE.

SHMERA H TOURKIA EXEI APOTYXEI SE MIA MEGALH LISTA TWN KRITHRIWN SYGKLISHS KAI GI AYTO ENAS MIKROS ARI8MOS EYRWPAIKWN XORWN ANTITEI8ETE STHN PLHRH ENTAKSH THS TOURKIAS. AN TOUS DWSEIS PARATASH META THN PARATASH, OI TOURKOI 8A EPITYXOUN THN SYGKLISH SE OLA TA 8EMATA EKTOS APO TA ELLHNOTOURKIKA KAI THN KYPRO. TOTE OMOS 8A EIMASTE OLOMONAXOI KAI KANENAS GALLOS/ GERMANOS DEN 8A MAS KANEI PLATES. 8A YPOXREO8OUME NA ENDWSOUME STHN ENTAKSH THS TOURKIAS XORIS AUTH NA EXEI KANEI THN PARAMIKRH YPOXORHSH.

O PAPANDREOU APOKLEIETE NA EINAI TOSO HLI8IOS KAI NA MHN TA BLEPEI OLA AUTA. APLA O AN8RWPOS EKTELEI DIATETAGMENH YPHRESIA....DYSTYXOS BALAME TA XERAKIA MAS KAI BGALAME TA MATAKIA MAS
TOTOS
19/10/2009 17:04
META THN YPOXWRISH STA IMIA OLO PISW KANUME
APO TIS ALLES XWRES EXARTATE H EISODOS THS TURKIAS H OXI KE OXI APO THN ELLADA
ΝΤΕΜΗΣ
19/10/2009 16:31
Καλά είμαστε με τα καλά μας? Είναι σαφές ότι εάν μπεί η Τουρκία στην Ε.Ε. τότε ξεχάστε την Ελλάδα όπως την ξέρατε, ότι θέλουν ( Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο) θα το πάρουν με την εγκατάσταση Τούρκων (το έκαναν με επιτυχία στα κατεχόμενα της Κύπρου όπου οι Τουρκοκύπριοι είναι πλέον μειονότητα).
Οι Τούρκοι το 2050 θα είναι 100 εκατ. και εμείς 11 μετά βίας, θα γεμίσει οι Ελλάδα Τούρκους και εμείς θα είμαστε μειονότητα στην χώρα μας και ξέρουμε τι καλά περνάνε οι μειονότητες με τους Τούρκους.
Καλά θα κάνουν οι κυβερνόντες να σκεφτούν και το μέλλον της χώρας μας.
Επιπλέον πέστε μου μετά το Ελσίνκι και την Μαδρίτη τι κίνηση καλής θέλησης έχουν κάνει οι Τούρκοι προς εμάς, ακόμα και το Casus Beli ισχύει.................
D. NIKOU
19/10/2009 16:22
DEKSIOUBES KATASTARFHKATE STIS EKLOGES KAI TORA SAS KAEI!!!!!! GIA OLA TA KAKA TIS ELLADAS ESEIS FTAITE, BGALTE TIS MASKES KAI STAMATHSTE TA AISXRA SAS PSEMATA, DEKSIOUBES E DEKSIOUBES...OUST RE APO EDO. PASOK GIA PADA. SAS ARESEI DEN SAS ARESEI
Nikolas G
19/10/2009 15:48
O PAPANDREOU RWTISE TON ELLINIKO LAO AN THELEI TOUS MEMETIDES STIN EURWPAIKI ENWSI? KALA THA KANEI NA RWTISEI KAI NA MIN AMOLAEI TIS BAROUFES TOU PERI ODIKWN XARTWN KAI ALLWN TETOIWN ILITHIOTITWN POU OI TOURKOI TOUS EXOUN GRAMMENOUS STA .........
xkont
19/10/2009 15:46
μπορείτε παρακαλώ να μην μεταφράζετε το "roadmap" σε "οδικό χάρτη" ενώ πρόκειται για χρονοδιάγραμμα; με τα "οδικός χάρτης" και τις άλλες άστοχες μεταφράσεις των αγγλικών το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να μην καταλαβαίνει ο κόσμος για ποιό πράγμα μιλάμε...
mitsos monaxo-Germany
19/10/2009 14:17
OI TOURKOI EXOUN KANI ETISI GIA NA GINOUN PLIRES MELOS TIS E.E EDO KAI TRIANTA XRONIA !!! KAI EGO EROTO EXOUN ALAXI POLITIKI ; EKATO FORES TOUS EXEI KANI PARATIRISI H KOMISION KAI TI EGINE ; THPOTES OUTE PROKITE NA ALAXOUN AVTO INE SYGOURO , EDO ENAS GERMANOS POLITIKOS ETOLMISE NA KATIGORISI TOUS TOURKOUS POU ZOUN STIN GERMANIA OTI DEN THELOUN NA EUROPAISTOUN KAI XERETE TI EGINE, XAMOS XESIKOTHIKAN EDO OI TOURKOI KAI H GERMANIKI KYBERNISI XERETE TI EKANE; TON XYLOSE !! TETIA DYNAMI EXOUN OI TOURKOI EGO EDO SARANTA XRONIA DOULEBO ME TOURKOUS KAI XERETE TI MOU LENE ; EMEIS THA MPOUME ME TA DIKAMAS KRITERIA OXI ME AVTA TIS KOMISION ARA KAPOU BASIZONTE !! APLOS EROTO,OSO GIA EMAS TOUS ELLHNES DEN XRIAZONTE OI TOURKOI DIOTI TROGOMASTE ANAMETAXIMAS !!!
Stella Petrides
19/10/2009 13:58
OSA DEN F8ANEI H ALEPOU TA KANEI MANITARIA KAI MARGARITARIA;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
MHN KSEXASETE NA PARETE MAZI SAS THN NTORA STO TRAINO EINAI AAAAAAAAPSOGH STO SXEDIO H AFRODISIAKLAHN GIA NA XAIRETE KAI NA GLENTAEI ME TIS GYNAIKES TOU O CALVIN KLAAAAAAAIN.............................
MA KALA GIA GIOXANESMPOURG THS NOTIAS AFRIKHS THN PERASANE THN TOURKIA;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιωργος
19/10/2009 13:17
Πιστευω οτι δεν συμφερει την Ελλαδα η ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ και ελπιζω η ενταξιακη της πορεια στο τελος να καταρρευσει.Απο την αλλη μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτη την διαδικασια ,για οσο υπαρχει, για να προωθησουμε τα συμφεροντα μας.Νομιζω οτι θα πρεπει να επιβληθουν επιπροσθετες κυρωσεις εναντιον της Τουρκιας οχι μονο γιατι δεν εκπληρωσε τις υποχρεωσεις της αλλα γιατι δηλωνει δημοσιως οτι δεν προκειται να τις εκπληρωσεις ουτε στο μελλον εαν δεν παρει τα ανταλλαγματα που θελει.Συνεπως γιατι να της δοθει επιπροσθετος χρονος?
Σ.Κ
19/10/2009 12:35
Τουμπεκί ψιλοκομμένο μπροστά στα μεμέτια. Προσοχή κάθεται το παιντί! Έτσι λένε οι εντολές από τη μαμά και το Αμέρικα!. Άντε να τα μαζεύουμε σιγά σιγά εμείς των συνόρων.
mixalis
19/10/2009 11:58
Είναι μάταιο από τη μια μεριά να ξοδεύουμε όλα μας τα λεφτά στην Άμυνα και από την άλλη να ανοίγουμε την πόρτα στην ειρηνική υποδούλωση μας στους Οθωμανούς. Πρέπει να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ οτι η χώρα μας και κυρίως το Αιγαίο και η Θράκη δεν θα πλυμμηρίσει από την αθρόα είσοδο Τούρκων μεταναστών. Το ίδιο πρέπει να διασφαλίσουν και οι Κύπριοι καθώς και οι Βούλγαροι. Όταν συντρέχουν σοβαροί εθνικοί λόγοι πρέπει να γίνονται εξαιρέσεις σε κανόνες της Ε.Ε. όπως το άρθρο περί ελεύθερης εγκατάστασης. Ας μιμηθούν οι πολιτικοί μας τον Τσέχο πρόεδρο που ζήτησε εγγυήσεις για να υπογράψει τη συνθήκη της Λισαβώνας.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/10/2009 09:49
Νομίζω πως, με το να καθοριστεί ένα σαφές χρονοπρόγραμμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Τουρκίας, έναντι όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. στήν οποία επιδιώκει να μπεί, θα είναι ότι καλλίτερο για την ηρεμία της περιοχής. Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές δίκαιο καί το δίκαιο της Θαλάσσης, νά άρει το casus bely, να πάψει να παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο καί να πάψει να απειλεί. Ν''αναγνωρίζει επίσης την Κυπριακή δημοκρατία καί ν''αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από ένα κράτος μέλος. Μόνο έτσι θα έχει προοπτικές ένταξης στήν Ε.Ε. Έχουμε διπλωματικά όπλα καί πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Να πάψουν επι τέλους καί οι υπόλοιποι Ευρωπαίου να κάνουν τα στραβά μάτια έναντι των υποχρεώσεων της Τουρκίας.
ΝίκοςΒ
19/10/2009 09:04
Οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι με την "εθνική" εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αυτοί προχωρούν και εμείς υποχωρούμε - σε ΟΛΑ τα μέτωπα. Από πολύ νωρίς η νέα Ελληνική κυβέρνηση δίνει το μήνυμα ότι αυτά που ήξεραν αυτά ισχύουν. Άλλωστε όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε από προέρχονται οι εντολές που εκτελεί ο ΓΑΠ, η Ντόρα και οι προηγούμενοί τους.