Ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία

Ο ζωντανός διάλογος έσωσε το debate

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2009 18:57 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/09/2009 00:29 |

«Όαση» στην ασφυκτική διαδικασία των θεματικών κύκλων του debate αποτέλεσε ο απευθείας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Καραμανλής και Παπανδρέου διασταύρωσαν τα ξίφη τους και ήρθαν αντιμέτωποι με επιθετικές ερωτήσεις από τους αρχηγούς των μικρών κομμάτων. 


Ενότητα πρώτη: Οικονομία και Ανάπτυξη

Ο Κώστας Καραμανλής ρωτήθηκε για την καταπολέμηση της σπατάλης και το γεγονός ότι παρότι μίλησε για αυτήν πριν από 5,5 χρόνια, το το κόστος της γραφειοκρατίας αυξήθηκε επί των ημερών του 8,5 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια, σημείωσε ότι «μας κληροδοτήθηκε μεγάλο έλλειμμα», το οποίο όπως είπε ανέβηκε κυρίως με την εμφάνιση της κρίσης. «Η προσπάθεια αυτή θέλει συνέχεια» τόνισε και «λόγω της κρίσης είναι απαιτητική η ανάγκη για άμεσα μέτρα». Ο κ. Καραμανλής επανέφερε δε το δίλημμα «αναγκαίες αποφάσεις ή ευχολόγια» για να «θεραπεύσουμε μια και καλή τα δημοσιονομικά μας βάρη». Ζητώ την εμπιστοσύνη των πολιτών επί τη βάση της ειλικρίνειας και του δύσκολου σχεδίου που προτείνουμε, πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ρωτήθηκε πώς, με βάση τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα συμφωνήσουν οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη με το πρόγραμμά του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Καραμανλής ήταν ευχάριστος για τους λίγους και δυσάρεστος για τους πολλούς. Υπήρχαν χρήματα, αλλά το ερώτημα είναι που πήγαν. Ο ίδιος εκτίμησε ότι πήγαν στις πελατειακές σχέσεις, στην αδιαφάνεια και στη διαφθορά και πρότεινε το τρίπτυχο: νοικοκύρεμα του κράτους («είμαι αποφασισμένος, χωρίς προφάσεις, να χτυπήσω αυτά τα φαινόμενα» είπε), αναδιανομή και τόνωση της αγοράς με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, χωρίς πάγωμα των μισθών και των συντάξεων. Ως προς την απαιτούμενη συμφωνία της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ήδη έχει επαφές, χαρακτήρισε όσα υπόσχεται αυτονόητα και ρεαλιστικά. «Με αυτή τη βάση θα διαπραγματευτούμε. Και ξέρω να διαπραγματεύομαι», πρόσθεσε.

Η Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε πώς θα βρει τα απαιτούμενα χρήματα μόνο από τους πλούσιους. Η γγ του ΚΚΕ απάντησε ότι υπάρχει σύστημα ταξικής εκμετάλλευσης και έθεσε καθαρά το δίλημμα: Σε μία ταξική κοινωνία ή θα χάσουν οι επιχειρηματίες ή θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι. Η ίδια πρότεινε 45% φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και πρόσθεσε: Δεν λογαριάζουμε τις Βρυξέλλες όταν ο λαός ζει ολοένα και χειρότερα. Ερωτηθείσα γιατί δεν μιλά το ΚΚΕ για μείωση της σπατάλης και της παρασιτικής ηθικής της εργασίας είπε ότι το σύστημα ευνοεί το παρασιτισμό γιατί θέλει οι πολίτες να ακολουθήσουν έναν ατομικίστικο τρόπο ζωής. Ο λαός δεν έχει μόνο δίκιο, αλλά και δύναμη να το διεκδικήσει, τόνισε. Όλα όσα ακούμε για τη φοροδιαφυγή αφορούν μόνο τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τα άλλα κόμματα και απάντησε ότι οι βασικές λογικές είναι δύο: «η μία με την κοινωνία ισοπεδωμένη και η άλλη με την κοινωνία όρθια». Ο ίδιος τόνισε ότι διαφέρουν τα προγράμματα των κομμάτων. Παράδειγμα οι αυξήσεις που εξαγγέλλουν οι άλλοι είναι 0,30 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος πρότεινε στήριξη της απασχόλησης, αύξηση δημοσίων επενδύσεων και αύξηση σε μισθούς και συντάξεις. Σημείωσε δε ότι με τις δυνάμεις της Αριστεράς μπορ εί να βρεθεί έδαφος συνεννόησης και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει από συνεργασίες, πάνω όμως σε προγραμματικές προτάσεις. «Όσες φορές ζητήσαμε κοινή δράση, εισπράξαμε άρνηση» πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ρωτήθηκε τι θα γίνει μετανάστες αν τους διώξουμε. Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν είπε να τους τους διώξουμε. «Είπα ποσόστωση. Όχι όλοι και όχι κανένας. Εκείνοι που πρέπει». Εμείς έχουμε 20% σημείωσε και πρόσθεσε: Το ερώτημα είναι αν το αντέχουμε. «Είναι ένας βάρος για την πατρίδα» είπε χαρακτηρίζοντας την μέχρι τώρα πολιτική λάθος. Ερωτηθείς «γιατί αντιστέκεστε στη νομιμοποίηση όσων είναι ήδη εδώ;» ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην αύξηση τη εγκληματικότητας. «Πρέπει να δούμε και τα υπέρ και τα κακά» είπε. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αδιαφόρησαν για το πρόβλημα και μας κληροδοτούν ένας ακόμη πρόβλημα είπε.

Ο Νίκος Χρυσόγελος ρωτήθηκε αν μπορεί σε περίοδο ύφεσης να σταματήσουν τα δημόσια έργα που επιβαρύνουν το περιβάλλον; Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων απάντησε ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι λάθος και απαιτούνται καινούργια πολιτικά εργαλεία. «Η απάντηση στην κρίση είναι αλλαγή της οικονομίας» σε μία κατεύθυνση περιβαλλοντικά πιο υπεύθυνη. Στους τομείς που πρέπει να αλλάξουν ανέφερε την οικοδομή για παράδειγμα, η οποία, όπως είπε, πρέπει να στραφεί στην ποιότητα, στη βελτίωση των γειτονιών και των κτιρίων. Ο κ. Χρυσόγελος τόνισε εξάλλου ότι ο μόνος τομέας που μπορεί να παράγει θέσεις εργασίας είναι ο τομέας της εξοικονόμησης ενέργειας και της πράσινης οικονομίας. Όπως σημείωσε, υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια 5 εκατομμύρια «πράσινα επαγγέλματα». 

Ενότητα δεύτερη: Κοινωνική πολιτική και εργασία

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για το τι προτίθεται να κάνει με το ασφαλιστικό σύστημα, που θα βρεθούν τα χρήματα για τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, εάν θα καταργήσει τη συγχώνευση των ταμείων. Τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα εάν δεν αισθανθεί ο πολίτης ασφαλής. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται ότι θα πληρώνει συντάξεις ακόμα και αν χρειαστεί να καταφύγει στο δανεισμό. «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις. Θα χτυπήσουμε εκεί που πονάει» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην περίπτωση νοσοκομείων, λέγοντας ότι λειτουργούν ως «άντρο διαφθοράς». Δήλωσε ότι ΠΑΣΟΚ λέει «όχι στις χαριστικές ρυθμίσεις» και τόνισε ότι θα ληφθεί μια σειρά μέτρων, όπως δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης. Είπε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με όλους για την επίλυση του ασφαλιστικού. Για τα όρια είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος για λήψη κοινωνικών μέτρων. Υποσχέθηκε επίσης εφαρμογή και αναθεώρηση νόμων που δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια της εργασίας

Η κ. Παπαρήγα ρωτήθηκε εάν έκλειναν ιδιωτικές επιχειρήσεις όταν το κόμμα της αναλάμβανε την εξουσία, τι θα γινόταν με τους εργαζόμενους και αφού δεν θα υπήρχε φορολόγηση που θα βρίσκονταν χρήματα. Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι στις 4 Οκτώβρη δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός. Τόνισε ότι εάν κερδίσει το ΚΚΕ ο λαός θα βρεθεί σε καλύτερη θέση μάχης για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις της ΕΕ, λέγοντας ότι το λαϊκό κίνημα θα είναι σε καλύτερη θέση για να μην ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης και να υπάρξει άνοδος μισθών και συντάξεων. Υποστήριξε μάλιστα ότι ένα ριζοσπασιτκό κόμμα δεν μπορεί να υποτάσσεται σε μια ΑΔΕΔΥ που συμφωνεί με τους βιομήχανους ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας ερωτώμενος εάν διαφωνεί με το να περιορίζεται μια μικρή διαδήλωση σε ένα σημείο για να μην παραλύει ο εμπορικός κόσμος, δήλωσε: «Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα του εμπορικού κόσμου, το να υπάρχει κοινωνία που διεκδικεί». Ο ίδιος δήλωσε ότι τα προβλήματα είναι η πιστωτική ασφυξία με πάνω από δύο δισεκατομμύρια ακάλυπτες επιταγές, το γεγονός ότι παρά τις εγγυήσεις δεν διοχετεύτηκε ρευστό στην οικονομία και ο Τειρεσίας που πνίγουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Έρχονται δύσκολες μέρες η κοινωνία θα βγει στο δρόμο» είπε, τονίζοντας ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη να διεκδικεί και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το υπερασπιστεί. Σχετικά με την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπήρξε αυξημένη ελπίδα και προσδοκία το προηγούμενο διάστημα. «Και εμείς κάναμε μεγάλα λάθη και απογοητεύσαμε τον κόσμο μας» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε τους τρεις προηγούμενους μήνες, αλλά ότι άσκησε και αγωνιστική αντιπολίτευση. «Έχουμε πάρει τα μαθήματα μας για τα λάθη. Σήμερα ήμαστε εδώ ενωμένοι, θέλουμε να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν» κατέληξε.

 Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε για νόμους που προτείνει (όπως η φορολογία των ημιυπαίθριων και η ανοχή σε φαινόμενα παραοικονομίας) εάν εφαρμόζει τους νόμους όπου βολεύει. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι με τα υπάρχοντα λεφτά δεν πρόκειται να βγει η χώρα από την κρίση. Τόνισε ότι τα λεφτά της παραοικονομίας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, όπως και αυτά που είναι στις τράπεζες. Να βρεθεί τρόπος να χρησιμοποιηθούν. Ερωτώμενος για το πως μπορεί να στηρίζει τον Κώστα Σημίτη ακόμα και σε περίπτωση που θέλει να θέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στο παρελθόν διαφώνησε για το θέμα των ταυτοτήτων είπε ότι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να έχει εμπειρία. Τόνισε ότι  κ. Σημίτης μπορεί να φανεί χρήσιμος και απορεί πως το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μία «έμμεση αλλά σαφή πατροκτονία».

 Σε ερώτηση τι προτίθενται να κάνουν οι Οικολόγοι για τους μετανάστες, ο κ. Χρυσόγελος είπε ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, θα μπορούσαν να αναζωογωνήσουν το ασφαλιστικό σύστημα, με τις ασφαλιστικές εισφορές, λέγοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα κοινωνικά δικαιώματα για όλους. Τόνισε ότι θα πρέπει να αναζωογωνηθούν οι υποβαθμισμένες περιοχές και ζήτησε να μην εκμεταλλευόμαστε το φόβο. Είπε πάντως ότι χρειάζεται και πανευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε τους μετανάστες να ζήσουν στον τόπο τους, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να τους δεχτούμε νόμιμα.

 Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε για τη νεανική απασχόληση και για τα προγράμματα Stage. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι πλήρως ικανοποιητικός ο μισθός, αλλά ότι αποτελεί αναπόφευκτη διαδικασία, που έχει να κάνει με εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων και προσφέρει μοριοδότηση για ΑΣΕΠ. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα έκρηξης ανεργίας στην Ευρώπη, λέγοντας ότι στην Ελλάδα μειώθηκε 11,5 σε λίγο πάνω από 7% και ακόμα και που υπάρχει τώρα αύξηση, όχι όμως δραματική. τωρα έχουμε αυξηση οχι ομως δραματικη. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει ένα νοικοκυριό, το οποίο ξεκινάει από το δημόσιο χρέος το οποίο ξεκίνησε από ΠΑΣΟΚ. Ερωτώμενος για εργαζόμενους που ημιαπασχολούνται στο δημόσιο και παραμένουν απλήρωτοι, υποστήριξε ότι όλοι πληρώνονται, ακόμα και αν υπάρχουν καθυστερήσεις και ότι δεν αμφισβητείται ότι το Δημόσιο πληρώνει.

Ενότητα τρίτη: Εξωτερική πολιτική

Στην ενότητα εξωτερική πολιτική Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε σχετικά με τη θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος για έξοδο από τους κόλπους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και πώς θα μπορέσει να επιβιώσει η Ελλάδα εάν φύγει από τους μεγάλους συνασπισμούς.

Είναι ασυμβίβαστη η κοινωνική ευημερία με την υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ, ασυμβίβαστη η φιλειρηνική θέση της χώρας όσο είμαστε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ. Ο λαός θα το αποφασίσει εάν θα παλέψει για μία Ελλάδα ανεξάρτητη από αυτές τις ενώσεις, κατακτώντας την ανεξαρτησία της για να προχωρήσει σε διεθνείς συνεργασίες. Το ΝΑΤΟ ευλογεί τις παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων που κάνει η Τουρκία, είπε και αναφερόμενη στην ΕΕ ρώτησε: «Τί να δεχθούμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική; Ότι καταργήθηκαν τα σύνορα για το κεφάλαιο, ενώ υπάρχουν νέοι φραγμοί για τους εργαζόμενους;». Από πότε ένα κόμμα κρίνεται για τους διεθνείς οργανισμούς και όχι για τα συμφέροντα της χώρας, ρώτησε η Αλ.Παπαρήγα τονίζοντας ότι πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα του λαού.

Ως προς την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και αν εκτιμά ότι θα μειώσει την ένταση στην περιοχή, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάζουν τακτική, αλλά δεν αλλάζουν στρατηγική. Ο Ομπάμα μπορεί να μην θέλει να απλώσει τα δίχτυα του όσο ο Μπους, είπε, όμως τόνισε πως θέλει να μεταφέρει το αντιπυραυλικό σύστημα (αφότου εγκαταλείφθηκαν τα σχέδια για την Τσεχία και την Πολωνία) σε πλοία στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και όπως υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα δεν έχει ακούσει τοποθέτηση από κανέναν επ' αυτού. Ο Ομπάμα θα κάνει τη δουλειά του για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε εάν ο Συνασπισμός παραμένει κόμμα με ευρωπαϊκούς προσανατολισμόυς ή εάν ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την πολιτική ταυτότητα για να υπογραμμίσει ότι στο κοινό πλαίσιο θέσεων υπάρχει συμφωνία για αγώνα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια προσπάθεια που την κάνουμε μαζί με τα ευρωπαϊκά κινήματα επισήμανε για να τονίσει ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν να κάνουν με την κυρίαρχη πολιτική που ασκείται εντός της ΕΕ. «Δεν ισχύει το παλιό ρητό έξω πάμε καλά. Και μέσα και έξω δεν πάμε καλά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για πολιτική βασιλικότερη του βασιλέος, προσήλωση στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και απουσία πρωτοβουλιών στην εξωτερική πολιτική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι η κυβέρνηση υποστήριξε την επέκταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη και τώρα ο Ομπάμα κάνει πίσω, και συμπλήρωσε ότι εγκλωβιστήκαμε στα πλαίσια που ορίζει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ενώ οι γειτονές μας έπαιρναν πρωτοβουλίες, έκαναν φιλίες με τον αραβικό κόσμο, παρανέβησαν για τον πόλεμο στη Γάζα. Και την ίδια στιγμή, είπε ο κ. Τσίπρας, εμείς δίναμε το λιμάνι του Αστακού για να περνάνε πολεμοφόδια στους Ισραηλινούς.

Σχετικά με τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν εισέλθει σε μία εξωφρενική κούρσα εξοπλισμών όχι προς όφελος της άμυνας, αλλά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την καλή στάση των ΗΠΑ ή των Ευρωπαίων εταίρων. Είπε ότι η Ελλάδα είναι 13η στον κόσμο σε εξοπλιστικές δαπάνες, είναι μία κούρσα παράλογη τη στιγμή που βουλιάζει η οικονομία και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, πόσο μάλλον που χάνονται και ανθρώπινες ζώες. Επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για προσπάθεια συννενόησης, αμοιβαίας και ισόρροπης μείωσης των εξοπλισμών βάσει των διεθνών συμβάσεων.

Οι ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών

Ερώτηση προς τον Γ.Παπανδρέου απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής. Τον ρώτησε πώς γίνεται να παραδέχεται ότι χρειάζεται νοικοκύρεμα και ταυτοχρόνως υπόσχεται παροχές 10 δις ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι εκείνος εκτίναξε το έλλειμμα και το χρέος και τόνισε ότι είμαι αποφασισμένος για νοικοκύρεμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι 2,5-3 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι θα μπορέσει να το εφαρμόσει σε συνδυασμό με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ο Γ.Παπανδρέου ρώτησε τον Κώστα Καραμανλή γιατί αρνήθηκε τη δική του στήριξη στη μάχη κατά της διαφθοράς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο αγώνας κατά τη διαφθοράς είναι διαρκής και «έχω αποδείξει ότι δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Όλες τις υποθέσεις τις παρέπεμψα στη δικαιοσύνη». Βεβαίως είπε ο κ. Καραμανλής θα ήθελα να έχω τη στήριξη της αντιπολίτευσης, αλλά θύμισε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο βασικό μέτοχο. «Συνεργασία σημαίνει να κάτσουμε πραγματικά όλοι μαζί να μιλήσουμε πραγματικά, όχι πομφόλυγες», όπως είπε.

Ερώτημα στον Κ.Καραμανλή απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τη μείωση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και του ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης. «Γιατί αρνηθήκατε την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης και παραλλήλως να επιβληθούν βαρείς φόροι στα είδη πολυτελείας». Υπάρχουν ήδη πολύ βαρείς φόροι στα είδη πολυτελείας, απάντησε ο Κ.Καραμανλής, ενώ σχετικά χαμηλός είναι και ο συντελεστής ΦΠΑ που επιβάλλεται στα είδη πρώτης ανάγκης. Ο Κ.Καραμανλής επισήμανε ακόμη ότι δεδομένου του σημαντικού προβλήματος εσόδων που αντιμετωπίζει η χώρα είναι λάθος να εκπέμπεται σήμα μείωσης φόρων, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ μειώθηκαν οι φόροι για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Οι λύσεις επανέλαβε ο Κ.Καραμανλής είναι: περιορισμός δημόσιας δαπάνης, πόλεμος στη φοροδιαφυγή και διαρθρωτικές αλλαγές.

Η ερώτηση του κ. Τσίπρα απευθύνθηκε στον κ. Καραμανλή. Αναφερόμενος στα προγράμματα Stage είπε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που το πρόγραμμα αυτό δεν είναι πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας, αλλά διατήρησης πελατειακών σχέσεων με τα κόμματα. «Είναι νόμιμο. Είναι και ηθικό;» ρώτησε. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια ανάσα απασχόλησης και εκπαίδευσης. «Τι έπρεπε να γίνει να πετάξουμε τα λεφτά» της ΕΕ; Αναρωτήθηκε, ζητώντας με τη σειρά του από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί εάν είναι υπέρ του τρόπου που εφαρμόζεται το πανεπιστημιακό άσυλο, ως χώρος «βίας και λεηλασιών».

Απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ρώτησε εάν έχει σκοπό να παραδώσει στους Τούρκους γη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού είπε ότι περίμενε από τον κ. Καρατζαφέρη περισσότερη σοβαρότητα, τόνισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών δεν παρέδωσε σπιθαμή γης. Τόνισε μάλιστα ότι κατάφερε το μεγαλύτερο κατόρθωμα, την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, όταν υπήρχε έντονη αντίδραση από μέλη της ΕΕ και από την Τουρκία. «Οι πράξεις μου στην εξωτερική πολιτική τα λέει όλα» πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσόγελος ρώτησε τον κ. Παπανδρέου εάν έχει σκοπό να αλλάξει τα σχέδια για τη δημιουργία λιγνιτικών μονάδων και εάν η Ελλάδα θα στραφεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα του έχει διαμορφώσει σειρά προτάσεων, τις οποίες θα παρουσιάσει στην Ευρώπη, για τη μετατροπή των λιγνιτικών μονάδων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Περιβάλλον

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί κυβέρνηση, θα στηρίξει νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον. Εκείνος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας πολιτικός αρχηγός που θα πει ότι δεν έχει περιβαλλοντική πολιτική. «Η πράσινη ανάπτυξη είναι εύκολο να λέγεται αλλά θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι» είπε. Πρόσθεσε ότι εάν η πράσινη ανάπτυξη έχει ως προσανατολισμό το κέρδος, τότε θα μπορούσε να αποβεί η νέα μεγάλη φούσκα που θα δημιουργήσει τη νέα οικονομική κρίση. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ενός γενικού μετασχηματισμού, υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπέρ των περιβαλλοντικών επενδύσεων. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρξει και ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα. Έφερε ως παράδειγμα τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Βοτανικό, όπου όπως τόνισε «ήμασταν μόνοι μας τότε και δικαιωθήκαμε». Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μη μιλάμε μόνο για πράσινη ανάπτυξη, αλλά και για μοντέλο ανάπτυξης, γιατί αλλιώς θα υπάρχει κοινωνικό κόστος. «Μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη σε κόκκινο μοντέλο παραγωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε εάν, μετά τις πρόσφατες περιβαλλοντικές καταστροφές, επιμένει στη θέση του ότι όποιος «δεν έχει να φάει, δεν ενδιαφέρεται για την πρασινάδα». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι το περιβάλλον αποτελεί σοβαρό θέμα, αλλά σοβαρότερο είναι να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων. Είπε ότι η περιβαλλοντική ευαισθησία του κόμματός του είναι μεγάλη, ότι συμπράττει μάλιστα με τους Οικολόγους Ελλάδας, υιοθετώντας πολλές από τις ιδέες τους. «Βεβαίως θα βοηθήσουμε το περιβάλλον αλλά να δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να βελτιωθούν πολλά εάν οι μεγάλες δυνάμεις δεν υπογράψουν τη συνθήκη του Κιότο. Εάν δεν υπογράψουν το Κιότο οι μεγάλες δυνάμεις δε γίνεται τίποτα. Και υποστήριξε ότι σημασία έχει να πειστούν οι μεγάλες δυνάμεις «να σκεφτούν εμάς τους μικρούς».

Ο κ. Χρυσόγελος πως θα καταφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι να αποφύγουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο, αφού οι ενεργειακοί πόροι δεν επαρκούν και το κόμμα του λέει όχι στην πυρηνική ενέργεια και στον λιγνίτη. Εκείνος είπε ότι το ζητούμενο είναι να αλλάξει το περιβάλλον την οικονομία και όχι να προστεθούν πράσινες πινελιές. «Σκοπός μας απεξάρτηση από λιγνίτη και πετρέλαιο» τόνισε. Υποστήριξε ότι η πράσινη οικονομία δημιουργεί θέσεις εργασίας και βοηθά την οικονομία, φέρνοντας ως παράδειγμα την οικονομική ζημιά που προκάλεσαν οι πρόσφατες περιβαλλοντικές καταστροφές. «Πρέπει να αλλάξουμε και γρήγορα» είπε, προσθέτοντας ότι η περιβαλλοντική πολιτική φαίνεται στις πράξεις όχι στα λόγια. Κάλεσε τα κόμματα να εφαρμόσουν την περιβαλλοντική πολιτική όχι στο ντιμπέιτ, αλλά σε επίπεδο Δήμων, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε για την επιλογή του να απορρίψει από τα ψηφοδέλτια τον κ. Μαγγίνα, που κατηγορήθηκε για αυθαίρετο «αναψυκτήριο» αλλά να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Σουφλιά που έχει «κατηγορηθεί» ότι διαθέτει αυθαίρετη κατοικία. Ο πρωθυπουργός κάλυψε απολύτως τον κ. Σουφλιά, λέγοντας ότι είχε άδεια για δύο σπίτια και ότι τη μετέτρεψε για ένα σπίτι και μάλιστα μικρότερων τετραγωνικών, ωστόσο, οι διαδικασίες άργησαν πολύ και δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις. Τόνισε ότι η ΝΔ κάνει πράξη την περιβαλλοντική πολιτική και αναφέρθηκε στο χωροταξικό σχέδιο, το κτηματολόγιο, είπε ότι τετραπλασιάστηκε η ανακύκλωση, διπλασιάζεται το μετρό, αναφέρθηκε στην ανάπλαση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Βοτανικό. «Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εκπληρώνουν ήδη τα κριτήρια του Κιότο» δήλωσε. Για τις φωτιές είπε ότι εκτός από αυτές που έκαψαν εκτάσεις γης, «πρέπει να θυμόμαστε και πόσες άλλες έχουν σβήσει». Τόνισε ότι πολλοί συνελήφθησαν και ότι γίνεται έρευνα για το αν κάτι πήγε στραβά σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε εάν έχει μαγική συνταγή για να μας βγάλει η πράσινη ανάπτυξη από την κρίση. Ο ίδιος δήλωσε ότι η φιλοσοφία του είναι ότι θα πρέπει να τελειώνουμε με την Ελλάδα του real estate. Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποσύρει το χωροταξικό για τον τουρισμό, λέγοντας ότι είναι καταστροφικό για τα νησιά. Τόνισε ότι η πράσινη ανάπτυξη δεν αφορά μόνο το περιβάλλον, αλλά και την αλλαγή των παραγωγικών δομών και της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Πρόσθεσε ότι μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «μεγάλη ιστορική ευκαιρία». Τόνισε ότι εάν μεγάλες εταιρείες θελήσουν να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τότε δεν θα πρέπει η πολιτική να είναι κερδοσκοπική, αλλά θα πρέπει να προσφέρει και στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θέλει ένα ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, το οποίο επιθυμεί να είναι και υπουργείο Ενέργειας, αποκτώντας έτσι δύναμη για παραγωγικές αλλαγές στην Ελλάδα. Για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου είπε ότι θα πρέπει να απομακρυνθούμε από υδροβόρες παραγωγές και να προσανατολιστούμε σε λιγότερο υδροβόρες καλλιέργειες.

Η κ. Παπαρήγα ρωτήθηκε για το εάν η χώρα έχει το περιθώριο να στρέφεται κατά της ανακύκλωσης, την οποία συχνά το ΚΚΕ έχει κατακρίνει λόγω της συμμετοχής ιδιωτικών επιχειρήσεων. Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η ιδεολογία του κόμματός είναι συνυφασμένη με το λαϊκό συμφέρον, λέγοντας ότι όταν το ΚΚΕ αντιδρά στις πολιτικές που έχουν ως στόχο να δυναμώσουν το κεφάλαιο δεν αντιδρά γενικά στην περιβαλλοντική πολιτική. «Γιατί να αποτελέσει αυτός ο χώρος πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου;» αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση οδηγούμαστε στην εμπορευματοποίηση των πάντων. Η ίδια τόνισε ότι το κόμμα της διεκδικεί περιβαλλοντική πολιτική, αλλά το ζήτημα είναι για ποιον γίνεται η ανάπτυξη και από ποιόν. και ότι σε περίπτωση συμμετοχής ιδιωτικών εταιρειών σε «πράσινους» τομείς θα πρέπει να υπάρχει λαϊκός έλεγχος και λαϊκό κίνημα που, όπως είπε, δεν προσκυνά τους βιομήχανους.

Παιδεία, Τεχνολογία, Πολιτισμός

Ο Γ.Καρατζαφέρης ρωτήθηκε για τους κουκουλοφόρους και αν είναι «είναι εγκληματίες ή επαναστατημένα παιδιά;». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι πρέπει να ακούσουμε όλες τις σκοτεινές πτυχές του πολιτικού κόσμου, αλλά αν επιμένουν στη βία χρειάζεται να δούμε τι μπορεί να γίνει. «Αυτά τα παιδιά έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να τους ακούσουμε για να μην επαναληφθούν αυτά τα γεγονότα. «Όποιος κρύβει το πρόσωπο του κάτι έχει να κρύψει» πρόσθεσε.

Ο Ν.Χρυσόγελος ρωτήθηκε για το «μακεδονικό αναγνωστικό» και τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο κ. Τρεμόπουλος. Απάντησε ότι τα θέματα της παιδείας δεν μπορούν να περιορίζονται εκεί. Η εκπαίδευση να προσφέρει γνώσεις δεξιότητες και δεν είναι δυνατόν να την περιορίζουμε σε ένα εξεταστικό σύστημα. Αλλαγές πρέπει να γίνουν από το επίπεδο του νηπιαγωγείου και τα παιδιά πρέπει να έχουν λόγο στη διαμόρφωση της κοινωνίας που θα ζήσουν. «Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» πρόσθεσε. Όσο για τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου, τόνισε ότι «μίλαγε για υποθέσεις του παρελθόντος ενώ πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά». Τα θέματα στη γειτονιά μας είναι πολύ σοβαρά, η μόνη δυνατότητα που έχουμε είναι να γίνει η γειτονιά μας μια ευρωπαϊκή γειτονιά, να λύσουμε τα προβλήματα με ευρωπαϊκούς όρους και με το διεθνές δίκαιο.

Ο Κ.Καραμανλής ρωτήθηκαν αν διαχειρίστηκε σωστά την κρίση που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η πολιτεία αντέδρασε με σωφροσύνη. «Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει;» και μίλησε για σειρά από πολιτικές πιο αποτελεσματικές και θεσμικές παρεμβάσεις. «Δεν μπορεί 30-40 άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας» είπε για παράδειγμα και μίλησε για την αυστηροποίηση του νόμου για το άσυλο. Ερωτηθείς εάν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου συνέβαλαν στη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, ο Κ.Καραμανλής δήλωσε ότι δεν μετράει ποτέ αυτά τα πράγματα δημοσκοπικά. «Δεν μπορεί σε μείζονα ζητήματα να είναι αυτό το καθοριστικό κριτήριο. Η πολιτεία απέφυγε τα χειρότερα, έβγαλε συμπεράσματα, καταλήξαμε σε κάποιες πολιτικές» δήλωσε.

Ο Γ.Παπανδρέου ρωτήθηκε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το άρθρο 16 όπου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έκανε πίσω λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν αλλάζει επιλογές ανάλογα με τις αντιδράσεις, ούτε έχει αλλάξει άποψη για την ανάγκη ανάπτυξης μη κερδοσκοπικών μονάδων στην παιδεία. «Φύγαμε από τη συζήτηση λόγω της νοθείας στο άρθρο 24 από τη ΝΔ» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Στην παιδεία χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, είπε και σημείωσε ότι βασικό σημείο είναι η ανάπτυξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ώστε να συνδεθεί με τις πραγματικές ανάγκες. Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για 5% του ΑΕΠ στην παιδεία μέσα στην τετραετία και 1 δισ. ευρώ στον πρώτο προϋπολογισμό. Για τα κολέγια είπε ότι είναι απόδειξη της ανάγκης να μπουν ρυθμίσεις. «Η κυβέρνηση τα ρυθμίζει με πελατειακό τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει όλοι να αξιολογούνται» τόνισε.

Η Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε γιατί να μην υπάρχει ιδιωτική παιδεία και απάντησε ότι όλες οι χώρες στην Ευρώπη έχουν ανοίξει «πόρτες και παράθυρα» στους επιχειρηματίες ώστε να βγάζουν κέρδη ενώ επενδύουν και στο μυαλό των παιδιών. «Το ΚΚΕ λέει δημόσια δωρεάν καθολική παιδεία, χωρίς κανένα ταξικό φραγμό» τόνισε η γγ του ΚΚΕ και μίλησε για κατάσταση τραγική που βομβαρδίζει τις τσέπες της ελληνικής οικογένειας και τα μυαλά των παιδιών. Όσο για τις «επιχειρήσεις που έχει το ΚΚΕ» περιέγραψε τη δραστηριότητα, σημείωσε ότι δεν αποβλέπουν στο κέρδος και πρόσθεσε «αλίμονο αν περίμενε να δώσει τα λεφτά το κράτος» και «δεν θέλουμε να εξαρτιόμαστε από τους εκβιασμούς των επιχειρηματιών». «Δεν έχουμε νεόπλουτους στο κόμμα, που τους ανέθεσαν κάποια αξιώματα» είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για το άσυλο και αν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος αν εισβάλουν κουκουλοφόροι. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι η συζήτηση για το άσυλο γίνεται εκ του πονηρού. «Ο νέος νόμος επιτρέπει να επεμβαίνει η δημόσια αρχή, γιατί το συζητάμε;» αναρωτήθηκε και απάντησε: Ο λόγος είναι γιατί θέλουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο να είναι ένας χώρος αποστειρωμένος, με φοιτητές που δεν θα κινητοποιούνται. Οι βάνδαλοι υπάρχουν, είναι ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας να τους απομονώσει, πρόσθεσε. «Εμείς θα βρεθούμε στο πλάι των νέων ανθρώπων που εξεγείρονται με αιτία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «θα υπερασπιστούμε μία δημοκρατική κατάκτηση όπως είναι το άσυλο», αναρωτηθείς εξάλλου: «Το άσυλο μας φταίει για τη διακίνηση των ναρκωτικών;».

Οι ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών

Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον κ. Καραμανλή τι φταίει για το γεγονός ότι ενώ πριν από 13 μήνες το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω από τη ΝΔ πέντε μονάδες, τώρα είναι πίσω οκτώ. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι το ένα θέμα είναι τι αποτιμούν οι δημοσκοπήσεις και το άλλο τι αποτιμούν οι πολίτες και ποια είναι η πραγματικότητα. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δυναμική που να ευνοεί το ΠΑΣΟΚ, απλά ότι επικρατεί «προβληματισμός σε φίλους της ΝΔ». Υποστήριξε ότι αυτούς θα πρέπει η ΝΔ να πείσει για θέματα που υπάρχουν πικρίες, αλλά που είναι κρίσιμα, όπως η οικονομία. Στην ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη εάν θεωρεί ότι ο ΛΑΟΣ φταίει για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ απάντησε ότι δεν υποστηρίζει πως φταίει κάποιος, αλλά μένει σταθερός στις απόψεις του για το ποια είναι μετριοπαθής θέση και ποια όχι.

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε την ερώτησή του στον κ. Καραμανλή. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει φτιάξει το πρόγραμμά του σε νούμερα της τωρινής κυβέρνησης, στο «δύσκολο σενάριο» όπως είπε και τον ρώτησε εάν οι αριθμοί αυτοί είναι πραγματικοί ή εάν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει τα νούμερα και τόνισε ότι αυτοί οι αριθμοί και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας στην Ευρώπη δείχνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι παρουσιάζει ένα νεφελώδες, δήθεν πρόγραμμα, ότι δε θέλει να το παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα και ότι οι παροχολογίες του αποτελούν «εμπαιγμό των πολιτών σε ώρα κρίσης». Επανέλαβε ότι θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, προκειμένου να υπάρξει «νοικοκύρεμα» και ότι ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί εάν είναι έτοιμος να δεχτεί μια υπεύθυνη πολιτική εν όψει των δύσκολων χρόνων που έρχεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε προς τον Γιώργο Παπανδρέου σχετικά ε τις προθέσεις του για να αντιμετωπιστεί «εργασιακός μεσαίωνας»; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι υπάρχει τέτοιο φαινόμενο σε πολλούς τομείς, όπως τα stage, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχει ανασφάλιστη εργασία, για τα μπλοκάκια είπέ ότι θα είναι μόνιμοι όσοι εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες στο Δημόσιο, ενώ για τις εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων είπε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ενισχύσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

Η Αλέκα Παπαρήγα ρώτησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την Τουρκία και τις έρευνες στο Αιγαίο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έπρεπε να αξιοποιήσουμε το Ελσίνκι, πράγμα το οποίο δεν έκανε η ΝΔ «και έχουν εξελιχθεί πολύ αρνητικά τα πράγματα». «Έπρεπε να ήμασταν πολύ αυστηροί. Εγώ θα είμαι πολύ αυστηρός στην αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο» δεσμεύτηκε, προσθέτοντας πως «ξέρουμε πώς να χειριστούμε αυτά τα θέματα» και απέδωσε την τουρκική συμπεριφορά στο ότι «έχουν δώσει πολύ λάσκο».

Ο Κώστας Καραμανλής απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και τον ρώτησε για την «ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα». Ποια είναι αυτά; ρώτησε ο κ. Καραμανλής και ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι χρειάζεται ένα άλλο φορολογικό σύστημα που θα αναδιανέμει «και όχι χαριστικές πράξεις όπως κάνατε εσείς, οι οποίες βοήθησαν στο να είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ανισότητα στην ΕΕ». Δεν θα αλλάξουμε την κλίμακα αλλά θα υπάρξει ένας ενιαίος τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων, εξήγησε εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τελικές τοποθετήσεις

Ο Νίκος Χρυσόγελος ζήτησε ψήφο στους Οικολόγους Πράσινους καλώντας τους πολίτες να σκεφτούν και να αξιολογήσουν τα προβλήματα με βάση τη συνείδησή τους και να αποφασίσουν τι είδους οικονομία θέλουν, τι περιβάλον θέλουν και σε τι κοινωνία θέλουν να ζήσουν στα παιδιά τους. Ζήτησε να μην υπάρξει λευκή εντολή στα δύο μεγάλα κόμματα, τονίζοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τη συμφιλίωση στα Βαλκάνια, την προστασία του περιβάλλοντος, θέσεις απασχόλησεις και μία υπεύθυνη κοινωνία.

Ο Γ.Καρατζαφέρης, στην τοποθέτησή του, μίλησε σε προσωπικό τόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ έχτισα ένα κόμμα», «έχω άλλη αντίληψη των πραγμάτων», «ξέρω να διοικώ», «ξέρω τις αγωνίες των πολιτών. Δεν τα βρήκα έτοιμα». Αναρωτήθηκε επίσης πώς τα άλλα κόμματα θα φτιάξουν την οικονομία όταν δεν μπορούν να φτιάξουν τα οικονομικά του κόμματός τους. «Ξέρω να κάνω οικονομία. Το κανάλι μου είναι από τα ελάχιστα που δεν χρωστούν στο δημόσιο. Αυτή τη νοικοκυροσύνη θα φέρω», είπε.

Στις πολύτιμες εμπειρίες που συνέλεξε και στα συμπεράσματα που κατέληξε για τα κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, από την ουσιαστική επαφή του με τον κόσμο στην επαρχία, σε χώρους εργασίας αναφέρθηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Η σημαντικότερη εμπειρία που έχω ζήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ως πρόεδρος του κόμματος, είναι η επαφή με τον κόσμο, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «σε όποια περιοχή και αν πήγαινα υπήρχε κάτι που σε πληγώνει». Όπως πρόσθεσε, συνάντησα νέους με πτυχία και μεταπτυχιακά να τρέχουν με τα βιογραφικά ανά χείρας από βουλευτικό σε βουλευτικό γραφείο για μια θέση stage. Είδα νοσηλεύτριες που είχαν να πάρουν δύο χρόνια άδειες λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Μίλησα με γιατρούς, που φεύγουν στο εξωτερικό αφού αγανάκτησαν να περιμένουν να πάρουν ειδικότητα. Είδα, ακόμη, αγρότες απελπισμένους, απλήρωτους εργαζόμενους του Λαναρά, απολυμένους 55άρηδες της Λάρκο, που δεν μπορούν να ξαναβρούν δουλειά. Συναναστράφηκα όμως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και ενεργούς πολίτες, που αντιστέκονται διεκδικώντας μια άλλη ποιότητα ζωής. Αυτόν τον κόσμο θέλει να εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την «ξεχασμένη κοινωνία». Για αυτό θα δώσουμε αγώνα. Κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών σίγουρα θα υπάρχει. Το θέμα είναι να βγει ισχυροποιημένη η φωνή της «ξεχασμένης κοινωνίας», τόνισε και κατέληξε «είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε».

Η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Κάλεσε τους πολίτες να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνούν με όλες τις θέσεις τους, γιατί είναι ένα κόμμα με «σαφή, καθαρή, ασυμφιλίωτη, μαχητική και ακομπλεξάριστη αντίθεση με τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του μεγάλου κεφαλαίου». Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει στη διεκδίκηση ορισμένων θεμάτων και να καταφέρει να αποσπάσει κάποιες νίκες. Δήλωσε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις τρίβουν τα χέρια τους γιατί βλέπουν το ΠΑΣΟΚ, το «άλλο τους κόμμα, που έχει την ίδια πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία και συγχρόνως την τέχνη της λαϊκής παραπλάνησης να έρχεται στην κυβέρνηση». Τέλος ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευθούν το ΚΚΕ.

Ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που παρά τις αντιξοότητες παράγουν έργο για να τονίζει ότι όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας, ώστε να έχει μία περήφανη θέση στον κόσμο, να είναι μία ευνομούμενη πολιτεία που εξυπηρετεί αξίες, που επιβάλλει το δίκαιο και όχι το δίκαιο του ισχυρού, που βαδίζει στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης και έχει μία ισχυρή εθνική παρουσία διεθνώς. «Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με συμφέροντα και αντιλήψεις που μας έχουν πάει πίσω» τόνισε και κατέληξε ζητώντας «ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας».

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στο πως αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Είπε ότι ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε μια «νεφελώδη έκθεση ιδεών», χωρίς να παρουσιάζει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λαϊκιστική προσέγγιση λέγοντας ότι ακολουθεί τη λογική «μοιράζω σε όλους και μετά έχει ο Θεός», γεγονός που όπως είπε δείχνει άγνοια των κινδύνων. Είπε ότι ο ίδιος έχει την υποχρέωση να λέει στους πολίτες την απόλυτη αλήθεια. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και ότι έχει μπροστά της δύο δύσκολα χρόνια. Τόνισε ότι ενδιαφέρεται για το κόστος που θα προκαλέσει το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι πολιτικές που πρέπει. Δήλωσε ότι χρειάζεται να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. «Εάν αφεθούμε στις σειρήνες του λαϊκισμού και των παροχών» θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση, υποστήριξε, δηλώνοντας έτοιμος να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις που θα οδηγήσουν μετά από δύο χρόνια στο δρόμο της ανάπτυξης.

109
nionios
23/09/2009 18:36
@ ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ 23/9/2009 17:01

Καλά εσύ είσαι τόσο παλιός πασόκος που έγινες μέλος πριν το 1967. Αφήστε το δούλεμα, καμάρια, ο κόσμος ξύπνησε!
ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
23/09/2009 17:01
ΡΕ ΣΥ ΜΑΝΩΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ Καλ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ. ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ ΡΕ ΔΕΙΛΟΙ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΣΑΣ .ΣΑΣ ΠΡΟΗΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΠΑΝΓΚΑΛΟΣ ( ΣΚΑΤΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ) ΤΕΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥΔΗΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΣΑΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. ΕΜΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΑΙΕΣ. ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΡΓΥΡΩΝΥΜΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΑΙΕΣ .ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. ΚΑΙ ΜΗΝ
μηδεν
23/09/2009 16:28
Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου; Γιατί έχει τη θέληση και τη δύναμη να παλέψει με σχέδιο, δεσμεύσεις, διαφάνεια και εντιμότητα, ώστε να αναστραφεί η οικονομία, να υπάρξει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και προοπτική. Για να δημιουργήσουμε νέα εμπιστοσύνη προς την πολιτική και την πορεία της χώρας και να ξαναφέρουμε την αισιοδοξία σε όλους μας. Τάδε έφη Μαρία Δαμανάκη!!! Εντάξει καλά τα σχόλια για το ντημπέιτ, πηγαίνετε και λίγο πιο πέρα και θυμηθείτε την αντιστασιακή εκφωνήτρια,όταν σε άλλους χρόνους και άλλες εποχές ξεσπάθωνε κατά του δικομματισμού.Και να,πάλι,ο δικομματισμός,και ξανά-μανά ο δικομματισμός,μέχρι ότου στο, τέλος,την πήρε στην αγκαλιά του ο δικομματισμός!!! Για να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη προς την πολιτική πορεία της χώρας,όπως λέει η ίδια, και βάλετε όσα θαυμαστικά θέλετε και χωρούν στο αποψιολόγιο.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ.
23/09/2009 16:00
Όπως και σε άλλο άρθρο θα υποστηρίξω την άποψη του Πέτρου Κωστόπουλου, που εμφανίστηκε χθες στο MEGA. Είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην έκφραση, αντίθετα ο Καραμανλής είναι άριστος ρήτορας. Όμως τι καλό είδαμε από έναν πολύ καλό ρήτορα αλλά ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟ Πρωθυπουργό τα 5,5 χρόνια της εξουσίας του? ΤΙΠΟΤΑ απολύτως θετικό. Απεναντίας είχαμε συνεχή σκάνδαλα, ξεπουλήματα δημόσιων οργανισμών και τεράστιο, γαλάζιο φαγοπότι. Στο ερώτημα της ΝΔ για το αν θα επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ, η απάντηση είναι απλή. Τα κάνατε σκ...τά με τον ΟΤΕ και ζητάτε και τα ρέστα? Θα δω τι μπορώ να κάνω όταν έρθω στην εξουσία! Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Δηλ τι άλλο περιμένουμε να πει κάποιος? Κατ'' εμέ το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί. Όποιος δεν το πιστεύει μπορέι καθημερινά να μπαίνει στη σελίδα του www.gamebookers.com και να βλέπει τις αποδόσεις. Αυτή τη στιγμή η πιο πιθανή εκδοχή (μικρότερη απόδοση) είναι η διαφορά >7,5%.
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
23/09/2009 16:00
ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΕ Φ.Π.Α!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.. ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.. ΠΗΓΑΙΝΕ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΤΕΝΤΕ, ΠΟΥ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ Ν ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΛΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2007!! ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΜΟΧΘΗΡΟΣ, ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ..
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
23/09/2009 15:53
πάρχουν δύο προβλήματα στην προχθεσινή απάντηση του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση του αυθαιρέτου του κ. Σουφλιά. Αν έγινε κάτι κατανοητό από την προχθεσινή απάντηση του κ. Καραμανλή σχετικά με το αυθαίρετο του υπουργού Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, είναι ότι η δημόσια διοίκηση δουλεύει δημοκρατικά: καθυστερεί όλο τον κόσμο εξίσου. Δηλαδή, στην πολεοδομία ισχύει το αν είσαι και Σουφλιάς με την αράδα σου θα πας. Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα στην προχθεσινή απάντηση του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση Σουφλιά. Εκείνο που έγινε, είπε σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραμανλής, είναι ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε άδεια για δύο σπίτια. Ζήτησε άδεια για ένα, μικρότερο σε συνολικό εμβαδό, ο φάκελος ήταν απόλυτα πλήρης, έμενε μόνο η τυπική έγκριση της αλλαγής της άδειας και αυτό συνήθως γίνεται σε 48 ώρες και για κάποιους ανεξήγητους λόγους κράτησε πάρα πολύ καιρό. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι το παραπάνω σκεπτικό αποτελεί την αντιστροφή του δόγματος Βουλγαράκη. Ο πρωθυπουργός μάς είπε ότι το αίτημα του υπουργού ήταν καθ'' όλα ηθικό (ζήτησε μάλιστα να χτίσει ένα σπίτι μικρότερου εμβαδού από τα δύο μαζί που είχε άδεια), μόνο που δεν ήταν νόμιμο. Χρειαζόταν μια τυπική διοικητική πράξη της πολεοδομίας ώστε το ηθικό να γίνει και νόμιμο. Το πρόβλημα όμως με την υπόθεση του κ. Σουφλιά είναι το ίδιο όπως και του κ. Βουλγαράκη, άσχετα αν η εξίσωση καταγράφεται αντίστροφα. Μπορεί το νόμιμο να μην είναι κατ'' ανάγκη και ηθικό, αλλά ούτε το ηθικό είναι κατ'' ανάγκη νόμιμο. Το νόμιμο ορίζεται από ό, τι ψηφίζει η Βουλή και από τις διοικητικές πράξεις. Τελεία και παύλα. Αν αυτές καθυστερούν να εκδοθούν είναι πρόβλημα, το οποίο όμως δεν λύνεται διά της παρανομίας. Αλλιώς, νόμος γίνεται το ηθικό δίκιο του καθενός. Ηθικό δεν είναι το δίκιο του αγρότη να διαμαρτυρηθεί; Είναι παράνομο όμως να κλείνει τους δρόμους. Επειδή λοιπόν η ηθική δεν είναι ακριβής επιστήμη, αν το ηθικό ταυτιζόταν αυτομάτως με το νόμιμο δεν θα υπήρχε στον κόσμο μια έννομη τάξη, αλλά πολλές. Ετσι ακριβώς σχηματίζεται το μπάχαλο στην Ελλάδα: νόμος είναι ό, τι ορίζει ο καθένας ως δίκιο ή ως ηθικό. Στις σύγχρονες κοινωνίες η ηθική, ακόμη και όταν είναι από όλους κοινά αποδεκτή, δεν παράγει αυτομάτως δίκαιο. Υπάρχει πάντα μια υστέρηση και γι'' αυτόν τον λόγο εφευρέθηκε η πολιτική. Η πολιτική είναι κάτι σαν τη λυδία λίθο που μεταμορφώνει το ήθος σε νόμο. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση, το παράνομο -ακόμη και αν είναι ηθικό- παραμένει παράνομο. Κατά συνέπεια, το οίκημα του κ. Σουφλιά μπορεί να θεμελιώθηκε ηθικώς, κτίστηκε όμως παρανόμως. Η πολιτική λοιπόν πρέπει να φροντίζει ώστε το ηθικό αίτημα κάθε πολίτη να γίνεται ταχύτατα νόμιμο είτε αυτός ονομάζεται Γιώργος Σουφλιάς είτε Ευάγγελος Σπανομαρίας. Και εδώ βρίσκεται το δεύτερο πρόβλημα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός. Το ηθικό δεν γίνεται ταχύτατα νόμιμο, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες -μέχρι και κοτζάμ υπουργός- να καταφεύγουν στην παρανομία. Η ολιγωρία όμως των υπηρεσίων δεν νομιμοποιεί την αυτοδικία των πολιτών, δεν νομιμοποιεί την παρανομία. Δυστυχώς, η ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο δεν είναι το χειρότερο στην απάντηση του κ. Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την καθυστέρηση του κράτους, που διαφεντεύει επί 5,5 χρόνια, ως ανεξήγητη. Δεν ρώταγε έναν πολίτη να που πει ότι είναι κοινός τόπος;
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
23/09/2009 15:49
Ο Θωμάς Μπακαλάκος "αποκάλυψε" την απάτη Καραμανλή!! Ο ίδιος ο Παπανδρέου το διέψευσε την ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.. Αλλά, τη μεγάλη ψευτιά του Καραμανλή στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δήθεν ο Παπανδρέου συνυπέγραψε πριν 7-8 χρόνια, τον αποχαρακτηρισμό αναδασωτέων εκτάσεων, την "αποκάλυψε" ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος που εκείνη την εποχή ήταν κοινοτάρχης Ανθούσας. Δηλαδή, ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ Καραμανλής προκειμένου να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βάφτισε την αναγνώριση της Κοινότητας Ανθούσας και την ένταξή της στο σχέδιο πόλης- ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Η Ν.Δ.- ως πράξη αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική!! Το σχετικό ρεπορτάζ στα "Νέα" [Επιχείρηση εξαπάτησης από Καραμανλή: Δάσος η Ανθούσα] σήμερα είναι αποκαλυπτικό: " Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένη ρύθμιση και επιδεικνύοντας το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2002, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι είχε συμβάλει στην εξαίρεση σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων. Όπως, ωστόσο, προκύπτει από τον συγκεκριμένο νόμο η ρύθμιση αφορούσε την περιοχή της... Ανθούσαςκαι δεν επρόκειτο για δασικές εκτάσεις, αλλά για μία ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους και 1.700 κατοικίες, που είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί αναδασωτέα από το 1934. Το αποτέλεσμα ήταν να θεωρείται όλη παράνομη, ακόμη και το κτίριο που στέγαζε την κοινότητα! " Επί σειρά ετών γίνονταν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το λάθος αυτό και μάλιστα ο τότε κοινοτάρχης Ανθούσας Θωμάς Μπακαλάκος είχε ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη, η Βάσω Παπανδρέου που είναι σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Στη γνωμάτευσή του είχε υποστηρίξει πως κακώς η περιοχή είχε ενταχθεί στις αναδασωτέες εκτάσεις!! Η απόπειρα παραπλάνησης στην οποία προέβη ο κ. Καραμανλής αποδεικνύεται εξάλλου και από τη δεύτερη παράγραφο της επίμαχης τροπολογίας. Από τη ρύθμιση της προηγούμενης παραγράφου εξαιρείται η υπό στοιχεία... περιοχή, ως αποτελούμενη από δάση και δασικές εκτάσεις. Απορώ με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με τους οπαδούς πώς ανέχονται έναν αρχηγό που κατ'' εξακολούθηση ΨΕΥΔΕΤΑΙ - και μάλιστα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν σήμερα στις διάφορες εκπομπές οι Πασόκοι υποψήφιοι είναι να φωτίζουν την ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΑΠΑΤΗ! Όσο για... άλλο ένα ντιμπέιτ, τι να το κάνουμε; Απλώς ο Καραμανλής θα έχει άλλη μια ευκαιρία να αραδιάσει ψευτιές, κραδαίνοντας στον αέρα δήθεν ντοκουμέντα. Κάσποτε θα του τελειώσουν και τα ψέματα και οι ύβρεις!!.
Pavlos Xanthopoulos
23/09/2009 15:25
Afinoun teis ksenes poliethikes na alonizoun mesa stin Ellada dihos forous kai ton Ellina ton pidane ston aniforo...
Mono i Mpoumpoulina (papariga) ehei kotsia !
Foro sta ksena eikonomika kentra pou emathan na mas pinoun to ema kai antis gia forous na mas dinoun mono danika....
Apo ta dikamas mas dinoun piso kati liga se danika...
Kai eseis thelete na psifisete tous ksenoroufianous !
Tsakoneste giaftous ?
Pavlos Xanthopoulos
23/09/2009 15:22
Apantisi:" TiTiKA 22/9/2009 17:21 "K 5.000.000 na isastan kanenas sebasmos stous akrode3ious. Eidika an einai toso ilithioi wste na pisteboun tous laikismous k ta psemmata tou Karatzaferi. "
O arvanitis kara-Ntsafer theli na mas apokopsi apo tous slavous oste na epikratisoun sta Valkania palloi ta "Alvanakia"...
Oi Ilirioi eihan pari to pano heri sta valkania kai genika stin anatoliki Romi me tin apikratisi tou Hristianismu,eos kai tin Ethnikimas apelefterosi,kai fisika tin apelefterosi ton Voulgaron kai slavon...
Theli na gini "komis" i kai "ali pasas"...
enas k**radas me stratevmenous anthelines einai ....
Eidame ti ekanan me tous Ellinismous ton pontion,smirnion,kapadokias,thrakis,kai kyprou.....
Α.Κ.
23/09/2009 14:15
@ Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 23/9/2009 13:54

Μα εσύ μίλησες πρώτος για προπαγάνδα! Συγκεκριμένα είπες στον ORFEA MAKRΗ (23/9/2009 1:10) πως έπεσε θύμα προπαγάνδας κάποιων άλλων. Πρέπει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τους ισχυρισμούς σου και να σε εξαιρέσουμε απαραιτήτως από ανάλογη πρόθεση;


Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/09/2009 13:54
A.K. 23/9 10.56
Aπόψεις παραθέτω. Είναι στήν κρίση σου. Δέξου τες ή απέρριψέ τες. Ο προπαγανδιστής εξυπηρετεί κάτι και χρησιμοποιεί χαλκευμένα ή ψεύτικα στοιχεία. Εγώ ποιόν εξυπηρετώ καί ποιά ψεύτικα στοιχεία χρησιμοποιώ; Με το να χαρακτηρίζουμε έτσι χωρίς στοιχεία προπαγανδιστή, ποιόν πείθουμε;
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/09/2009 13:50
@ΠΑΛΗΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ 23/9 12.15
Τι έπαθες παληκάρι μου και χυδαιολογείς; Δεν σας έκοψα εγώ τήν μάσα. Ο ίδιος ο Γιώργος σας απέκλεισε γιατί φρύξατε το Πανελλήνιο με τις μασέλες σας καί μας φέρατε την δεξιά καπάκι. Αντι να χυδαιολογείς, δέν μας λές πού διαφωνείς μ''αυτά που γράφω; Τί σε πείραξε, για να γίνει διάλογος; Ασε τις απειλές, αυτές δέν περνάνε.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/09/2009 13:45
@ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
Εγώ δέν είμαι ούτε πράκτορας ανθελληνικών δυνάμεων που κατασυκοφαντούν με κίβδηλα στοιχεία Έλληνες πολιτικούς καί Ελληνικά κόμματα, ούτε είμαι παιδί βλαμένων, άρα δυο φορές βλαμένος όπως πολύ σωστά είπε φίλος της στήλης.
Εγώ παραθέτω δικές μου απόψεις καί όχι προπαγανδιστικό υλικό σκοτεινών κύκλων. Γκέγκε;
Αλ Καλ
23/09/2009 13:44
@ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ αποκλειεται εσυ να ησουν παλιος δημοκρατης με αυτα που γραφεις. Μπουμπουλινας κλπ. Μαλλον ο ιδιος ο ΜιχαλοΛιακος εισαι. ουτε κενταυρος ουτε ρειντζερ. Αυτοι ομως, θα σε κανουν με τα κρεμμυδακια, γιατι τους ΠΡΟΔΩΣΕΣ !
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
23/09/2009 12:18
@ 888 23-9-2009/08:47 Εσύ δεν είσαι ο εγκάθετος Μανωλίδης , -αν είναι αυτό το όνομά του- που μας ενέσκηψε ένα μήνα προεκλογικώς και ασκεί αυτό που έχει μάθει σε όλη του τη ζωή, από όταν ήταν χωροφύλακας . Είσαι εκ των παλαιών στο φόρουμ και γνωρίζεις ότι η τοποθέτησή μου είναι ενάντια στους κληρονομικούς αφέντες . Ούτω επειδή οι λόγοι φεύγουν και μένουν τα γραπτά , επαναλαμβάνω τα εξής : Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ {Δημοσιεύτηκε στις 2-1-2009} Η Ελληνική Βουλή χρεωκόπησε την ημέρα που εκλεγμένος και ορκισμένος στο Ελληνικό Σύνταγμα Ελληνας μουσουλμάνος βουλευτής δήλωσεν ασύστολα μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι : "Εγώ είμαι Τούρκος". Η δήλωση αυτή έπρεπε να προκαλέσει την έκπτωσή του από το βουλευτικό αξίωμα , διότι ως Τούρκος θα υπερήσπιζε τα τουρκικά και όχι τα ελληνικά συμφέροντα . Αλλωστε οι πράκτορες των Τούρκων που έχουν ανακατευθεί με τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης, δηλώνουν ότι έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, το οποίον δεν απορρίπτουμε όταν είναι ατομικό , όχι όμως του εν λόγω ορκισμένου Ελληνα βουλευτή να υπερασπίζει τα συμφέροντα της Ελλάδος .Τελικώς ο εν λόγω βουλευτής παρέμεινεν ως οργανικό μέλος της Ελληνικής Βουλής , εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της δηλωθείσας από αυτόν πατρίδος του Τουρκίας ! Εν συνεχεία λόγω της μη έκπτωσής του, τον μιμήθησαν και άλλοι ! Ο δε κ. Γ. Παπανδρέου ως Ελληνας ΥΠΕΞ κατήργησε τη μουσουλμανική μειονότητα της Δ. Θράκης και την χαρακτήρισε τουρκική . Αντίστοιχα στην Τουρκία βουλευτής εφυλακίσθη διότι δεν ανεφέρθη με την απαιτούμενη συναισθηματική φόρτιση σεβασμού ως όφειλεν στην τουρκική σημαία. Αν δε Τούρκος βουλευτής τολμήσει να δηλώσει Ελληνας -αδιανόητο- θα λυντσαρισθεί εντός της αιθούσης του τουρκικού Κοινοβουλίου. Στην Ελληνική Βουλή δηλώνουν ότι τους γουστάρει , διαπράττουν αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και ουδείς τους ανακαλεί στην τάξη . Κι’αυτό διότι έχουν κοινό συμφέρον τον εύκολο και γρήγορο πλουτισμό τους από την άσκηση του αξιώματός τους. Ετσι για να μπορούν να παρανομούν ασυστόλως , ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους στη Βουλή προκειμένου να απολαμβάνουν ασυλίας στις παρανομίες τους ! Ούτω τα δημιουργηθέντα σκάνδαλα συνεχίζονται από τους κληρονομικούς αφέντες και επιβήτορες της Ελλάδος . Απλώς αυτοί οι τελευταίοι το παράκαναν λόγω της πολυετούς απομάκρυνσης από την εξουσία , ώστε να μη μπορούν να βουτήξουν την ουρά τους στο λάδι , και επειδή το λάδι είναι απαραίτητο φρόντισαν να εφοδιασθούν όχι μόνο για τα παιδιά τους {κατά τη δήλωση υπουργού και αποδοχής της από τον Πρωθυπουργό} αλλά και για τα δισέγγονά τους ! Αφού όμως στερούνται ηθικών ερεισμάτων, πως είναι δυνατό να υπερασπίσουν τα εθνικά δίκαια ; Τι θα τους εμποδίσει να ξεπουλήσουν την Ελλάδα ολοσχερώς ; Αλλωστε με τις εξωκρατικές εταιρίες τους, ποιός γνωρίζει ποίοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες των κρατικών ακινήτων που χάρισαν στους απατεώνες καλόγερους , και αυτοί τα πούλησαν μέσω των επίσης παρανόμων εξωκρατικών εταιριών τους ; Ποία είναι η προστασία της εθνικής ακεραιότητος της Ελλάδος όταν σε δύο περιπτώσεις που η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να ανακαλέσει δια των όπλων την Τουρκία στην τάξη, και να της κόψει την όρεξη για μελλοντικούς "ΑΤΤΙΛΕΣ", δεν το έπραξε διότι στην πρώτη περίπτωση οι εντεταλμένοι για τη φύλαξη της ελληνικής επικράτειας αρχηγοί των όπλων υπήκουσαν σε ξένες δυνάμεις !Οι δε πολιτικοί εν συνεχεία για να δικαιολογήσουν τις συμφωνίες τους με τον σφαγέα του Ελληνισμού "Χ. Κίσινγκερ", ανακάλυψαν ότι η Κύπρος είναι εκτός της εμβελείας των {Α/Φ F-4 E} !... Φυσικά αυτό δεν ανταπεκρίνετο στην πραγματικότητα , διότι αυτός ήταν και ο λόγος που η αεροπορία μας εφοδιάσθηκε με το υπερσύγχρονο τότε αυτό όπλο, το οποίο είχεν ενταχθεί στις μοίρες της πολεμικής αεροπορίας μας. Και άλλα επίσης υπερσύγχρονα για την εποχή τους οπλικά συστήματα είχαν εφοδιασθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος για να χρησιμοποιηθούν όταν θα ήρχετο η ώρα της κρίσης. Κι’ όμως απεδείχθη ότι η Ελλάς δεν έχει εληνικές ένοπλες δυνάμεις αλλά νατοϊκές . Οταν δε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουν αυτά τα συστήματα που απεκτήθησαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού γι’ αυτό το σκοπό , ηρνήθησαν να τα χρησιμοποιήσουν υπακούοντας στις νατοϊκές αρχές . Μεταξύ δε αυτών ως γνωστόν συγκαταλέγεται και η Τουρκία ! Στη δεύτερη περίπωση ευχαρίστησαν τους Αμερικανούς για τη βοήθειά τους , η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τα "Ιμια" που αναφέρονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της παράδοσης της Δωδεκανήσου από την Ιταλία στην Ελλάδα ,να μετατραπούν από ελληνικό έδαφος σε "disputed area" {αμφισβητούμενη περιοχή}. Ετσι οι Τούρκοι με το θράσσος που τους διακρίνει , κατήγγειλαν την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα χωρικά ύδατα των... τουρκικών νησίδων "Καρντάκ" !...{Σημ. Ιμίων}. Η δε ελληνική κυβέρνηση παρέμεινεν υπόπτως αδιάφορη γι’αυτή τη νέα τουρκική αυθαιρεσία !... Ούτω δυστυχώς μας περιμένουν πολύ δύσκολες ημέρες , και η ηγεσία της Ελλάδος δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στην επερχόμενη κρίση. Εχει επίσης απωλέσει και την εμπιστοσύνη του λαού λόγω των συνεχών οικονομικών σκανδάλων . Με τι ηθικό έρεισμα θα ζητήσει από τα παιδιά της Ελλάδος να πολεμήσουν και να σκοτωθούν στην πολύ πιθανή περίπτωση πολέμου ; Ποιός θα τους ακούσει ; Η σημαντικώτερη διαφημιστική εκστρατεία που μπορεί να αναλάβει μια κυβέρνηση, είναι να πείσει τους πολίτες της χώρας που κυβερνάει , ότι πρέπει να ξεκινήσουν έναν πόλεμο . Πρέπει δηλαδή να τους πείσει ότι υπάρχει σημαντικός λόγος για να πάνε να σκοτωθούν. Ο ειδικός όμως περί πολέμου "Von Karl Klausewitz" έχει δηλώσει τα εξής : "Η ιστορία δείχνει καλύτερα την αξία των ηθικών ιδιοτύπων . Είναι το αυθεντικότερο δίδαγμα που θα μπορούσε να εξαγάγει από αυτές ένας στρατηγός". 2-1-2009 Φ.Π.
ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
23/09/2009 12:15
ΡΕ ΕΡΠΕΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ ΜΑΝΩΛΙΔΗ. ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΡΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΑΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ . ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΓΩ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΧΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ. ΘΡΑΣΙΔΕΙΛΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΥΣΗΧΟΥΣ . ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΚΤΑΩΡΟ ΝΑ ΔΗΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΗ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΛΑΚΑ..
Α.Κ.
23/09/2009 10:56
@[Έπεσες καί εσύ θύμα της προπαγάνδας Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 23/9/2009 01:10]

Η προπαγάνδα δεν έρχεται από μια μόνο κατεύθυνση κ. Μανωλίδη, έρχεται από πολλές και μία από αυτές είναι και η δική σου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ
23/09/2009 10:43
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΩΣΤΕ ΕΤΙ Ο Ι ΑΡΧΙΓΙΚΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.ΠΡΙΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΕΞΑΤΑΞΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΥΟ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΖΗΤΟΥΝ.ΕΤΙ ΚΥΡΙΕ (δημοσιογραφισκο πονηρουλη) ΕΣΥ ΤΟΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΦΑΓΩΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΛΟΙΠΑΜΕ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΑΘΕΜΗΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ. ΣΥΜΠΕΡΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ. ΑΦΟΥ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ. ΤΙ ΑΠΑΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ.
888
23/09/2009 08:47
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΠΑ,
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
Μετά από τα ζεϊμπέκικα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τζεμ και την αναβάπτιση της εν Ελλάδι κατοχυρωμένης από τη Συνθήκη της Λωζάνης , μουσουλμα- νικής μειονότητος. σε... τουρκική, από τον τότε ΥΠΕΞ κ. Γ. Παπανδρέου, οι Τούρκοι ήγειραν εδαφικές αξιώσεις στη Δυτική Θράκη.

''Η κα ΑΙΣΑΝ ΖΕΙΜΠΕΚ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΧΤΕΣ <ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ>

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ;
ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ!!

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΧΘΕΣ;
ΤΟ ΕΙΔΕ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΑ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.

888
MIMHS
23/09/2009 08:03
O KLEFTHS 8A DIOXI TUS KLEFTES A RE XALIA PU TA EXUME
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
23/09/2009 07:21
Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Μια από τις συνεχώς επαναλαμβανόμενες ασυναρτησίες των δήθεν ιστορικών παραχα- ρακτών της Ιστορίας , είναι και το ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ενέταξε την Κύπρο στην Ε.Ο.Κ. Ούτω κάποιος από αυτούς αναφέρει τα εξής σπουδαία : "Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε.". Κατά καιρούς όλοι οι εθνικοσοσιαλιστές έχουν αναφερθεί σ’αυτό τον άθλο του... Γιώργου ! Εκείνο που δε μας λένε είναι με ποία ιδιότητα το κατόρθωσε ? Μήπως ήταν ταυτόχρονα Πρόεδρος και ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας κράτους, μέλους του Ο.Η.Ε. , με οικονομία χίλιες φορές ισχυρότερη από της Ελλάδας και εμείς το αγνοούμε ? Μήπως ήταν ο Υπατος Αρμοστής της Ε.Ε. που τον έχουν διορίσει οι ΗΠΑ για να την ελέγχουν ? Παλαιότερα μάλιστα οι ίδιοι είχαν δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου διόρθωσε το λάθος της ένταξης στην Ε.Ο.Κ. από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και επαναδιαπραγματεύτηκε με την ΕΟΚ θέτοντας νέους όρους , τους οποίους έκανε αποδεκτούς η Κοινότητα και έτσι η Ελλάδα παρέμεινε σ’αυτήν !... Αυτά πάντως που γνωρίζουν οι Ελληνες περί της ικανότητος του κ. Γ. Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ , είναι τα εξής : Μετά από τα ζεϊμπέκικα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τζεμ και την αναβάπτιση της εν Ελλάδι κατοχυρωμένης από τη Συνθήκη της Λωζάνης , μουσουλμα- νικής μειονότητος. σε... τουρκική, από τον τότε ΥΠΕΞ κ. Γ. Παπανδρέου, οι Τούρκοι ήγειραν εδαφικές αξιώσεις στη Δυτική Θράκη. Ο δε Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πριν από την ακυρωθείσα επίσκεψή του στην Ελλάδα , ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους πολίτες του, με ότι αυτό συνεπάγεται ! Τώρα διακηρύττει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης , γιατί υπάρχουν περιβαλλοντολογικά προβλήματα . Δηλαδή έχει εντολή από τους Αμερικανοροβλήματα . Δηλαδή έχει εντολή από τους Αμερικανούς , να ακυρώσει αυτή τη σύμβαση που ανεξαροποιεί την Ελλάδα από την Τουρκία στο ενεργειακό. Επίσης θωρακίζει τη Θράκη από την τουρκική επιβουλή, με την οποίαν συνοδοιπορεί ο Αμερικανός υποψήφιος mr. Jeffrey Chant Papandreous . Αρα πρέπει να αποδυναμωθεί η Δ. Θράκη μιας και υπάρχει πλέον εκεί τουρκική κοινότητα κατά τον αρχηγό και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ . Επίσης επειδή διακήρυξεν ότι υπάρχει και σλαβομακεδονική μειονότητα , αλλά δεν υπάρχουν αρκετά άτομα για να τη δικαιολογήσουν , δήλωσε δια του κ. Λοβέρδου, ότι θα επιτρέψει στους Σκοπιανούς να εγκατασταθούν στην Ελλάδα οπότε θα δημιουρηγθεί Σλαβομακεδονική μειονότητα και έτσι ο Αμερικανός αρχηγός του θα διακαιωθεί . 23-9-2009 Φ.Π.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/09/2009 01:16
fuser 22/9 14.58
Εχεις δίκηο. Θα μπορούσα να ήμουν καί δημόσιος υπάλληλος.
Αλλά δέν είμαι! Θάχε όμως καμιά σημασία αν ήμουν;
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/09/2009 01:10
@ORFEAS MAKRIS
Κύριε Μακρή, δέν μ''έβγαλε κανένας Φ.Π. Νόκ άουτ. Ο Φ.Π. δουλεύει με έτοιμα προπαγανδιστικά κείμενα που του τα δίνουν οργανωμένα κομματικά γραφεία προπαγάνδας, καί αναφέρεται κυρίως στο παρελθόν. Δεν είναι δουλειά δική μου ν''αντικρούσω τα μακροσκελή γραπτά του Φ.Π. τα οποία καί δέν έχω χρόνο να διαβάσω κάν. Τον επιτίθεμαι για υβριστικούς χαρακτηρισμούς στούς οποίους προβαίνει για μάς, αλλά καί για άθλιες κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων καί νόμιμων Ελληνικών κομμάτων για πράγματα που έχουν κριθεί.
Εγώ, μόνος μου γράφω τα κείμενά μου καί εκφράζω απόψεις πάνω σε τρέχοντα θέματα καί έρχομαι σε αντιπαράθεση πάνω σ''αυτά. Δεν θα ξαναγράψουμε την Ιστορία εδώ, τήν οποία ο Φ.Π. προσπαθεί να παραχαράξει. Αλλοι είναι αρμόδιοι γι''αυτό.
Οι άνθρωποι αυτοί, δέν παρουσιάζουν δική τους δουλειά. Εγώ παρουσιάζω δική μου. Επίσης, είναι αμφίβολο αν είναι υπαρκτά πρόσωπα, ή απλώς ψευδώνυμα που χρησιμοποιούνται από κάποιο προπαγανδιστικό γραφείο. Αρα πώς είναι δυνατόν να με βγάλει νόκ άουτ κάποιος που δέν υπάρχει. Είσαι πολύ αγαθός άνθρωπος κ. Μακρή. Έπεσες καί εσύ θύμα της προπαγάνδας.
K.MANΩΛΙΔΗΣ
23/09/2009 00:58
@pete
Η λεπτομερής αξιολόγησή σου δείχνει ότι σαφώς είχα δίκαιο όταν σε κατηγόρησα ότι αξιλογείς αυθαίρετα.
- Τώρα φαίνεται καθαρά ποιά κριτήρια χρησιμοποιείς για τήν αξιολόγησή σου. Τον Καραμανλή τον αξιολογείς σχεδόν άριστα
ως ικανό να εξαπατά τον λαό. Εγώ δέν αμφισβήτισα τήν ρητορική του ικανότητα, ή την ικανότητά του ως δημαγωγού. Πιστεύω όμως, ότι άλλο ρόλο έπαιξαν αυτές του οι ικανότητες το 2004, άλλο το 2007 καί άλλο τώρα. Τώρα υπάρχει ένα έργο με ορατά τα καταστροφικά αποτελέσματα καί ο λαός έχει καταλάβει ότι ρητορική ικανότητα καί έργο είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Στήν δουλειά μου, μια συλλογική δουλειά 20 έως 25 ανθρώπων, για 35 χρόνια, ο μεγαλύτερος τεμπέλης καί φυγόπονος ήταν αυτός με την μεγαλύτερη ρητορική ικανότητα, καί ο πρώτος στην παρέα για κρασί ή ουζάκι. Οποιος τολμούσε να του κάνει παρατήρηση για τήν φυγοπονία του, ήταν υποχρεωμένος ν''ακούει ένα ρητορικό λογίδριο για αρκετή ώρα ακατάσχετης λογοδοιάροιας. Ετσι απέφευγαν όλοι να τον ενοχλούν, στηριζόμενοι στο να βγεί η δουλειά από τους φιλότιμους καί εργατικούς, πλήν όμως ολιγόλογους. Απο αρχαιοτάτων χρόνων φίλε μου, οι ρήτορες ήταν οι μεγαλύτεροι τεμπέληδες. Το ίδιο συμβαίνει με τον Καραμανλή.
Εγώ τον αξιολόγησα αλλοιώς, από το έργο του, όσο καί αν τεχνηέντως απέφευγε ν''απαντήσει σε ερωτήσεις που δέν είχε και τίποτε να πεί.
Ούτε τήν ακροδεξιά κατάφερε να ντριπλάρει με το άσυλο. 5,5 χρόνια δέν έκανε τίποτε, γιατί να το κάνει τώρα. Ακροδεξιοί είναι, μαλ....ς δέν είναι.
Αυτή την φορά φίλε μου ο λαός θα τιμωρήσει τον απατεώνα. Το ΠΑΣΟΚ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το μαύρο στον Καραμανλή, μούντζα στον Γιωργάκη δέν είναι λύση. Η ακυβερνησία θα είναι πολύ χειρότερη καί θα τήν πληρώσουμε άσχημα.
dimitris korinthios
22/09/2009 23:13
AL KAL 22/9/2009 09,01 ME MIA MERA KATHISTERHSH THELEIS APANTHSH H'''' THN EXEIS
GIA KALO KAI GIA KAKO PARTHN

PIPERATOS O KOSTHS.. ANALATOS O GIORGHS
TA YPOLOIPA TA EZHSES APO KONTA PISTEYO
NA EISAI KALA POY LEEI O FILOS MOY F.P.A

pete
22/09/2009 19:09
@ Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗ

1) Φυσικά κατά το δοκούν θα τους βαθμολογήσω. Δική μου αξιολόγηση είναι. Δεν τους βαθμολογούμε μαζί.

2) Ο Καραμανλής έχει άριστη ρητορική ικανότητα και μπόρεσε να σταθεί και στα δύσκολα ερωτήματα που του υπέβαλε, ακόμα και εκείνα που δεν είχε το έργο του ή την αλήθεια με το μέρος του. Και εξήγουμαι:

Παράδειγμα 1ο: Stage: Ενώ είναι γνωστές τοις πάσι οι πελατειακές σχέσεις στα βουλευτικά γραφεία (ΑΣΧΕΤΩΣ γαλάζιου ή πράσινου χρώματος κυβέρνησης!) για να μπουν τα παιδιά στα stage, ο Καραμανλής, στην ερώτηση του Τσίπρα, σαν καλός δικηγόρος, πετάει ένα θεατρικό "Τι είναι αυτά; Τι είναι αυτά που λέτε κε Τσίπρα; Είναι _νόμιμο_, είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας, και προσφέρει μια _ανάσα_ *και* απασχόλησης αλλά *και* εκπαίδευσης σε χιλιάδες ανθρώπους. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνουμε; Να ΜΗΝ να την αξιοποιήσουμε; Όχι εμείς - η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Να μην αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία; (εξανίσταται!) Να πετάξουμε τα λεφτά; Που είναι... Τα ευρωπαϊκά εννοώ κυρίως... Τα κοινοτικά... Που είναι γι’ αυτή τη δουλειά"

ΑΡΙΣΤΗ απάντηση ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ του τι είχε να υποστηρίξει. Το τι είχε κάνει ΔΕΝ μπορούσε να το αλλάξει στο debate! Αλλά αν κάποιος *δεν* είχε εξοικείωση με τα stage, ο Καραμανλής τον κέρδισε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά γύρισε και το μπαλάκι στον Τσίπρα για το άσυλο για να συσπειρώσει τη δεξιά πτέρυγα!

Παράδειγμα 2ο: Closing statement ("Τοποθέτηση")

"Ακούσατε τον κ. Παπανδρέου σε μία ΝΕΦΕΛΩΔΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, που αποκαλύπτει άγνοια των κινδύνων που υπάρχουν, απουσία σχεδίου και μια εύκολη λαϊκίστικη προσέγγιση που λέει απλά: μοιράζω σε όλους υποσχέσεις, τάζω λαγούς και πετραχήλια και μετά έχει ο Θεός."

Με μία και μόνο φράση αποδόμησε τον Παπανδρέου.

3) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Παράδειγμα 1ο:

Διαβάστε αυτό:

"Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ζήτησα απάντηση και για το θέμα ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών, θα παρακαλούσα ίσως αν δεν προλάβατε να την δώσετε τώρα και κάτι για τα εργασιακά.

Μια από τις χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης εργαζομένων είναι οι ενοικιαζόμενοι – εργαζόμενοι. Είναι μέτρο δικών σας κυβερνήσεων, όταν ήσασταν και εσείς Υπουργός και οι εισηγητές του είναι και σήμερα συνεργάτες σας. Έχετε πει πριν από μερικούς μήνες ότι θα το αλλάξετε. Μπορείτε να μας πείτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι θα κάνετε για τους ενοικιαζόμενους-εργαζόμενους;

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ’ όλα τα όρια ηλικίας – πολύ σωστά είπατε – υπάρχει μία... - δεν διεκδίκησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά στις γυναίκες και στις συντάξεις τις οποίες παίρνουνε νωρίτερα. Θα έπρεπε να υπάρξει μεταβατική τουλάχιστον περίοδος, διότι εμείς αυτό το οποίο θέλουμε είναι η γυναίκα να αισθάνεται ότι υπάρχει κοινωνική προστασία και υποστήριξη.

Νηπιαγωγεία, ολοήμερα σχολεία, δυνατότητες εργασίας παρότι έχει παιδιά. Όταν δεν έχει αυτές τις υποδομές, γι’ αυτό ακριβώς το ελληνικό κράτος παλαιότερα είχε δώσει αυτές τις παροχές, αν θέλετε, σε ότι αφορά τις συντάξεις. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε μεταβατικές διατάξεις για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτές τις κοινωνικές υποδομές.

Σε ότι αφορά το εργασιακό: πραγματικά υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας σήμερα στη χώρα μας. Και είμαι εγώ έτοιμος να πάρουμε μέτρα ελεγκτικά, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι και ακόμα νόμοι οι οποίοι μπορεί αυτή τη στιγμή να θεωρούμε ότι δεν συμβάλλουν στην προστασία της εργασίας να τους αναθεωρήσουμε.

Στον τομέα αυτό ακριβώς της ενοικίασης εργαζομένων θα χρειαστεί να υπάρξει αναθεώρηση αυτού του νόμου."

Που είναι η απάντηση του Παπανδρέου στο σαφέστατο ερώτημα του δημοσιογράφου "Μπορείτε να μας πείτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι θα κάνετε για τους ενοικιαζόμενους-εργαζόμενους;". Η μόνη απάντηση είναι είναι "Στον τομέα αυτό ακριβώς της ενοικίασης εργαζομένων θα χρειαστεί να υπάρξει αναθεώρηση αυτού του νόμου." Κατ΄ αρχάς ΠΟΙΟΥ νόμου ("αυτού του νόμου") δεν έχει κάνει πιο πριν αναφορά σε ΚΑΝΕΝΑΝ νόμο σχετικά με την ενοικίαση εργαζομένων! Και επί της ουσίας, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ? Αναθεώρηση του νόμου δεν είναι απάντηση! *Ποια* θα είναι είναι η αναθεώρηση του νόμου. Μέτρο Α - μέτρο Β. Παρότι δεν είμαι φαν της, "αναθεώρησα" και η Πέγκυ Ζήνα ξέρει να λέει.

Και μετά: Έκφραση-Έκθεση επιπέδου Α’ Γυμνασίου: "Και είμαι εγώ έτοιμος να πάρουμε μέτρα ελεγκτικά" Λυπήσου μας καλέ μας άνθρωπε! "Και είμαι εγώ ευζωνάκι γοργό" Πες τα καλύτερα στα αγγλικά. Ο άνθρωπος δεν κάνει. Δεν πάει να τον ψηφίσει και το 41 και το 42%. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.

Παράδειγμα 2ο: Συγγνώμη, ούτε μια πρόβα δεν έκανε για το ντιμπέιτ. Ούτε την ερώτηση προς τον Καραμανλή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει! Είναι απλά βραδύγλωσσος ή είναι και βραδύστροφος; Γιατί το 2ο με φοβίζει βαθύτατα!

Τσίπρας: Όλη η Ελλάδα λέει ότι ο Τσίπρας ήταν ο νικητής. Ήταν νομίζω προφανώς Και ναι θέλω 5κομματική ή 6κομματική και χωρίς αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ (για να μη βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός), αλλά και ήττα Καραμανλή για να τιμωρηθεί για τη φαύλη του 5.5ετία (θυμάστε το "πέφτει ο φαύλος το 1989";)

Μαύρο στον Καραμανλή, "μούντζα" στο Γιωργάκη!!!

Η θέση μου στο Μακεδονικό είναι ότι έπρεπε να είχαμε συμφωνήσει στο όνομα Σλαβομακεδονία το 1992-93. Μέγα σφάλμα η στάση Σαμαρά αλλά και της Εκκλησίας με τα συλλαλητήρια! Τώρα είμαστε σε σαφώς ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ θέση από τότε!

Αυτά για να μη προτρέχεις σε συμπεράσματα.
Μη λες βλακείες..
22/09/2009 18:58
@ τιτίκα

Με τη δική σου λογική κι εγώ δεν τρέφω ΚΑΝΕΝΑ σεβασμό στους αριστερούς και πιστεύω πως η θέση τους είναι κάπου στο όρος Γράμμο και κανα μέτρο μέσα !!!!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 18:03
@ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 22/9 14.20
Πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος που σκέπτεσαι. Αν όμως έχεις τέτοια ενδιαφέροντα, να προσποριστείς προσωπικά μου δεδομένα, θα μπορούσες, κρατώντας σημειώσεις από κατά καιρούς κείμενά μου, νά έχεις απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματά σου. Δεν πειράζει όμως. Επειτα, είναι αγενές, να κάνεις προσωπικές ερωτήσεις σ''ένα επώνυμο με ψευδώνυμο χωρίς πρώτα να δηλώνεις τά δικά σου ανάλογα στοιχεία. Δεν ξέρω τί σχέση μπορεί νά έχουν οι απόψεις μου καί οι ιδέες μου με τό ύψος της φορολογικής μου δήλωσης. Φιλοτομαριστής δέν είμαι (αλλοιώς θα ήμουν δεξιός), άρα, από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι αγωνίζομαι για να κερδίσω κάτι. Αυτή τήν στιγμή μ''ενδιαφέρει μόνο η υγεία μου αν σε ικανοποιεί. Στήν ζωή μου πέρασα πολλά σκαλοπάτια. Από τήν φτώχεια που άγγιζε την μιζέρια (στό σχολείο έτρωγα ανα 2 ημέρες ένα κουλούρι), μέχρι τήν σχετική άνεση που μπορεί να προσφέρει ένα μέσο εισόδημα. Τον πλούτο δέν τον γνώρισα ακόμη, αλλά πάντα ελπίζω να μου τον εξασφαλίσει ένα Λοττο ή Τζόκερ. Σπίτι-αυτοκίνητο απέκτησα με τον ιδρώτα μου. Τίποτε δέν μου χαρίστηκε. Νόμιμα είμαι σήμερα χασομέρης όπως λές καί δέν περιμένω τίποτε που να μου έταξαν. Δεν μπορεί να είναι φανατικός κάποιος πού ζημιώθηκε στην προσωπική του καριέρα καί απο την δεξιά καί απο το ΠΑΣΟΚ (δίνω μάχες κατά των παλαιοπασόκων, αλλά δέν τις αντελήφθης). Ο αγώνας μου είναι μια συνεισφορά στον τόπο για ν''απαλλαγεί από τήν χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Αξίζει μιά καλλίτερη τύχη σ''αυτό τον λαό. Αξίζει ν''αγωνίζεται κανείς γι''αυτόν. Δεν ξέρω αν κάλυψα τις απορίες σου. Αλλά δέν νομίζω να ενδιαφέρουν κανένα περισσότερα προσωπικά δεδομένα.Βλέπε καί κρίνε τις απόψεις μου. Πολέμησέ της ή δέξου τες. Για ένα σε βεβαιώ. Σωστές ή λάθος είναι ανυστερόβουλες.
TiTiKA
22/09/2009 17:21
@ mi les blakeies.

K 5.000.000 na isastan kanenas sebasmos stous akrode3ious. Eidika an einai toso ilithioi wste na pisteboun tous laikismous k ta psemmata tou Karatzaferi.
ΟRFEAS MAKRIS AUS
22/09/2009 15:37
@ Κ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 22/9/2009/14:27 Αφου δεν γεννηθηκε κανεις να σε βγαλει νοκ αουτ, γιατι αντι να αντιπαρατιθεσαι με επιχειρηματα στον Φιλιππινεζο συνεχως τον βριζεις με αισχρο τροπο? Η αληθεια ειναι οτι ο Φιλιππινεζος οχι απλως σε εχει βγαλει νοκ αουτ, αλλα σε εχει κανει να παρεκτρεπεσαι και να παραμιλας. Αν νομιζεις οτι με τις βωμολοχιες βοηθας το ΠΑΣΟΚ κανεις πολυ μεγαλο λαθος. Ο Φιλιππινεζος οτι αναφερει ειναι τεκμηριωμενο και δεν αμφισβητειται. Αυτος ειναι ο λογος της αισχρης συμπεριφορας σου.
fuser
22/09/2009 14:58
@ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 22/9/2009 14:20 Παιζει και ΔΥ......εχουν πλεριο ελευθερο χρονο:)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
22/09/2009 14:48
@ Μη λες βλακείες..

ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΙΔΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ 400.000 ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΛΕΣ ΦΥΡΕΡ! ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΥΣ 400.000 ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΓΙΑ ΞΑΝΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
22/09/2009 14:42
@ ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ (ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ..) ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ (ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΓΡΙΩΣ! ΟΜΩΣ, Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΕΝΕΚΕΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΗΚΑΜΕ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΘΕΙΑΖΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ. ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ:<<ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΩ ΞΑΝΑ ΠΟΤΕ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ!
fuser
22/09/2009 14:41
Το μονο ενδιαφερον ηταν η μονιμη κοντρα της Χουκλη με τον Λιατσο.... ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΗΜΕΡΑ (απο εγκυρη πηγη) -Τι εγινε Κωστα, το τελειωσες το PRO η οχι ακομα? - Στο 3ο level ειμαι Γιωργο και προχωραω! -Εσυ Γιωργο πως τα πας με το mountain, καμια χυμα τελευταια? -Μια χαρα Κωστα μου, εμαθα και σουζες και απο βδομαδα λεω να αρχισω και endo!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 14:27
LAKIS GALIOURIS
Δεν γεννήθηκε ακόμη αυτός που θα βγάλει Νόκ άουτ τον Μανωλίδη. Οταν θα γεννηθεί θα το καταλάβεις από τήν ξαφνική εμφάνιση ενός υπέρλαμπρου αστεριού στον ουρανό.
Pavlos Xanthopoulos
22/09/2009 14:24
Apantisi pros:Αλέκα και το ταξικό της μίσος.... 22/9/2009 08:03"Οτι κι αν ρωτούσανε την Αλέκα αυτή απαντούσε ότι για όλα φταίνε οι επιχειρηματίες. Μέχρι και η ανακύκλωση είναι κακή, είπε, διότι γίνεται από επιχειρηματίες....Αυτή ζεί ακόμα στο 1870.

Μήπως πρέπει να την στείλουμε για κανένα σεμινάριο στην Κίνα, μπάς και μάθει πως πλουτίζουν οι χώρες? Το σλόγκαν του Κινέζικου ΚΚ πλέον είναι " Getting rich is glorious"

Kai pios ftei lipon?
mipos i giagiamou pou teis emine ena donti ?
Kati tsompani pou petane to halasmeno tiri stin fisi ?
apanta lipon...
Pavlos Xanthopoulos
22/09/2009 14:22
pros k. LAKIS GALIOURIS.. 22/9/2009 13:48
Emeis apo ton Ponto kai smirni kserame apo pollou ti eiste eseis i pisti tou ioudeou kai aftoapokaloumeni ethnikistes...
To ti komasia kai prodotes eiste to niosame eidi apo to 1920...
Tora sas emathan kai oi Kyprioi kai fisika o kathe Ellin...
Den milo gia teis mionotites teis Ellados pou nomizoun pos i Ellada einai riza tou Evraikou monotheismou...

Parte ton arvaniti Kara-Ntsafer kai ksekoumpistite...
ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
22/09/2009 14:20
ΒΡΕ ΜΜΑΝΩΛΙΔΗ. Απορω τι δουλεια κανεις .Δεν εργαζεσε .Πως ταιζεις την φαμιλια σου? Η δενεχεις φαμιλια και εισε μονηρης σαν τον Καβαφη ας πουμε τον Αλεξανδρινο. Ρε Μανωλιδη για πες στους αναγνωστες του φορουμ τι δηλωσες στην εφορια εφετος. Εχω μεγαλη απορια να μαθω τι εισοδηματα εχεις και τι δουλεια κανεις. Παντως κοιτα να την βγαλης οικονομικα καθαρη,γιατι αυτο που επιδιωκεις και ποθεις τοσο πολυ δεν θα πραγματοποιηθει. Οπωτε φροντισε ναεχεις δουλια μονιμη. Κοιταξε να δεις στα γραφω αυτα διοτι βλεπω πολες ωρες εισε στημενος εδω και γραφης συνεχεια. αυτο σημαινει ,η εισε χασομερης,ανεργος και σου υποσχεθηκαν δουλεια αν νικησουν η εισε επαγγελματιας κανεις αυτη τη δουλεια και τα περνεις χονδρα.Υπαρχει και τριτος λογος. Ναεισε παιδι του πλουσιου μπαμπα και ο μπαμπας σου εχει συμφεροντα στο πασοκ. Αλη εξηγηση εγω δεν βρισκω για αυτον τον φανατισμο στο 2009.
Τζων Αυλακιωτης
22/09/2009 14:02
Εχθες ειχε κωμωδια. Ο Χοντρος Αχρηστος Μπουχ@σας , ο Μουστακαλης Ποδηλατης Μπεμπης, η Κοντη Πλασιε προιοντων εργοστασιου που εκλεισε, Το Ζαβο ωραιοπαθες παιδακι που παιζει τον αρχηγο, ο Μποντυμπιλντερας Περιστεροκουτσουλημενος και ο Χαζογελος Εναλλακτικος. Εχετε αναρωτηθει ποτε αν αυτοι οι ανθρωποι θα μπορουσαν να σταθουν σαν πολιτικοι αρχηγοι σε οποιαδηποτε άλλη χωρα του Δυτικου κοσμου? ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΡΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ?
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 14:00
@Κωνσταντίνος Μ. 22/9 10.25
Με τα δικά μου κριτήρια, ο Καρατζαφέρης κρίθηκε ως επίδοξος αρχηγός της καταρρέουσας Ν.Δ., υπό τήν έννοια της μεσοπρόθεσμης ένωσης της ευρύτερης δεξιά παράταξης. Τούς άλλους δέν τους υποτίμησα. Ο ρόλος τους θα είναι αυτός που ως τώρα παίζουν, χωρίς ιδιαίτερη σημασία στην διακυβέρνηση της χώρας. Εάν κάποιος απ''αυτούς αποκτήσει μελοντικά συνεργασιακή συνείδηση, τότε θα τον λάβω υπόψη καί θα τον κρίνω. Δεν πέφτω χαμηλά, ούτε ανεβάζω τον εαυτό μου ψηλά. Κριτική κάνω. Δέξου την ή απέρριψέ την.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 13:53
@Μη λες βλακείες
Εγώ, πιθανόν να μή μπορώ να βρώ 50 άτομα να μ''εμπιστευτούν καί να μ''ακολουθήσουν έστω και σε μία εκδρομή. Ο Χίτλερ όμως, βρήκε εκατομμύρια Γερμανούς να τον ακολουθήσουν. Αυτό δέν σημαίνει ότι ο Χίτλερ είναι πιο σεβαστός από μένα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Δεν ήμουν εχθρικά διακείμενος στον Καρατζαφέρη, (μπορείς να το διαπιστώσεις από τα έως σήμερα γραπτά μου)
Η προσπάθειά του όμως να παρουσιάσει τον επί 10ετία υπουργό εξωτερικών της χώρας καί αυριανό Πρωθυπουργό, ως Εθνικό μειοδότη, μέσω συκοφαντικών δημοσιευμάτων εχθρών του έθνους (χρησιμοποιούμενα από 666 καί Φ.Π.) με εκνεύρισε. Θα πρέπει να είστε πιό προσεκτικοί, αφού ο δικός σου, ενδέχεται σε λίγο καιρό ν''αναλάβει τήν διοίκηση της Πολυκατοικίας.Καί ως αρχηγός μεγάλου κόμματος, καί όχι ακραίου, δέν πρέπει να εκφράζεται έτσι σε αντίπαλό του.
LAKIS GALIOURIS..
22/09/2009 13:48
Κ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΕΙΠΕ: "ενώ ο Καρατζαφύρερ που κόβει ψήφους από εσάς ήταν φυσικά κακός".

Τόση ΠΑΣΟΚΟκαφρίλα βρε Μανωλίδη; Πώς μιλάς έτσι για έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί 400.000 ενεργούς πολίτες; Δεν καταλαβαίνεις οτι προσβάλλεις ενα τμήμα της κοινωνίας;; ΕΣΥ Μανωλίδη ποιόν εκπροσωπείς; τον αξιότιμο πισινό σου; Ποιό κομμάτι της κοινωνίας σου αναγνωρίζει αντίστοιχη ηθική συγκρότηση με αυτή του Καρατζαφέρη; μπορείς να μου βρεις εστω 50 άτομα να σε εμπιστευθούν όχι να δώσεις λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά έστω για να πάτε μαζί εκδρομή;;; Η απάντηση είναι πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ... Και κάτι τελευταίο.. ο Φύρερ είναι Φύρερ ΣΑΣ !! Ηγέτης του Γερμανικού ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Εργατικού Κόμματος (NSDAP γερμανιστί). Σοσιαλισταράς ήταν κι αυτός.. Μην τα χρεώνετε όλα στους δεξιούς!!! Σε λίγο θα μας πείτε οτι κι ο Χοτζα, κι ο Τσαουσέσκου, κι ο Χονεκερ κι ο Ζιφκοφ, κι ο Στάλιν κι ο Πολ Ποτ ήταν παιδιά της Δεξιάς !!
================================================

HAHAHAHAHAHA KARAMANOLIDH SE EVGALE NOK AOUT.

XOSOU PISO STHN SPHLIA SOU...

OI EKSHPNOI AN8ROPOI EXOUNE PANO APO OLA MNHMH...

LA.O.S GIA NA KOPSOUME TON DROMO STOUS PRODOTES THS PATRIDAS MAS..

MHN KSEXNATE TIS ZEMPEKES KAI TIS KOUMPARIES TON ANEKDIHGHTON JEFFREY - KARAMAN ALH.

LAKIS GALIOURIS..
επικοινωνιολόγος Λούλης
22/09/2009 13:48
Υψηλά συμπεράσματα
Στην παντομία χεριών ο Μπούλης είναι άφθαστος. Έχει εξασκηθεί βέβαια στο play station. Πραγματικά φάνηκε πως ο καταλληλότερος είναι αυτός που μιμείται καλύτερα την κίνηση που κάνει το κολλητήρι στον Καραγκιόζη. Το τι έλεγε ο στόμας του πρωθυπουργού της ψησταριάς βέβαια δε λέγεται (από τα stage πήγαινε στο άσυλο, από την Πάρνηθα στην Καλιφόρνια, από το 2009 στο 2000).

Και ο Γιωργάκης βελτιώνεται. Κούναγε βέβαια περισσότερο το αριστερό, αριστερή στροφή γαρ. Μετά τις εκλογές θα κουνάει και τα δύο.
Μη λες βλακείες..
22/09/2009 12:04
Κ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΕΙΠΕ: "ενώ ο Καρατζαφύρερ που κόβει ψήφους από εσάς ήταν φυσικά κακός".

Τόση ΠΑΣΟΚΟκαφρίλα βρε Μανωλίδη; Πώς μιλάς έτσι για έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί 400.000 ενεργούς πολίτες; Δεν καταλαβαίνεις οτι προσβάλλεις ενα τμήμα της κοινωνίας;; ΕΣΥ Μανωλίδη ποιόν εκπροσωπείς; τον αξιότιμο πισινό σου; Ποιό κομμάτι της κοινωνίας σου αναγνωρίζει αντίστοιχη ηθική συγκρότηση με αυτή του Καρατζαφέρη; μπορείς να μου βρεις εστω 50 άτομα να σε εμπιστευθούν όχι να δώσεις λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά έστω για να πάτε μαζί εκδρομή;;; Η απάντηση είναι πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ... Και κάτι τελευταίο.. ο Φύρερ είναι Φύρερ ΣΑΣ !! Ηγέτης του Γερμανικού ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Εργατικού Κόμματος (NSDAP γερμανιστί). Σοσιαλισταράς ήταν κι αυτός.. Μην τα χρεώνετε όλα στους δεξιούς!!! Σε λίγο θα μας πείτε οτι κι ο Χοτζα, κι ο Τσαουσέσκου, κι ο Χονεκερ κι ο Ζιφκοφ, κι ο Στάλιν κι ο Πολ Ποτ ήταν παιδιά της Δεξιάς !!
Πανδώρα
22/09/2009 10:39
Χορτάσαμε υψηλά νοήματα, σαφέστατα, ευκρινέστατα, προφανέστατα και ειλικρινέστατα.... και εξηγήσεις του ιδίου φυράματος. Μήπως, αν δεν βλέπαμε debate, είχαμε περισσότερες ελπίδες αλλαγής; Ο πρωθυπουργός, κεντρικό πρόσωπο, ήταν η επιτομή της υπευθυνότητας και της ευθύνης: Εκανα λάθος, Ανέλαβα την ευθύνη, Δεν το κατάλαβα αμέσως,Ύποτίμησα το γεγονός, κλπ... μερικές από τις φράσεις-κλισέ που είπε βάζοντας επειδικτικά το χέρι στην καρδιά. Μόνο που το λογαριασμό του θα τον πληρώσουμε εμείς και δεν θα φάμε ούτε τα αποφάγια.
Κωνσταντινος Μ.
22/09/2009 10:25
4)ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ Προσωπικά δέν μ''''ενδιέφεραν οι απόψεις τους καί δέν τις κρίνω Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 22/9/2009 02:34 . Καλα ρε συντροφε σοσιαλιστη,σε ενδιαφερουν οι αποψεις του Καρατζαφερη και οχι των αριστερων;Ποσο χαμηλα θα πεσεις ρε ΠΑΣΟΚε....
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 09:28
@pete 22/9 3.20
Εντάξει παληκάρι μου, βαθμολογείς κατά το δοκούν τους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς να νοιώθης την υποχρέωση να μας εξηγήσεις γιατί. Τον Καραμανλή τον βαθμολογείς 8/10. Γιατί;
1)Ήταν εκτός θέματος στήν πρώτη ερώτηση για τήν δημόσια σπατάλη. Για τήν κατά 72% αύξηση του κόστους μισθοδοσίας του στενού Δημόσιου τομέα ρωτήθηκε, για το βάρος της εξυπηρέτησης του Δημόσιου χρέους καί τήν διεθνή κρίση απάντησε. Κίχ δέν έβγαλε για το πάρτυ των γαλάζιων.
2)Οσον αφορά την διαφθορά, είπε πώς δέν δέχεται μύγα στο σπαθί του! Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι καί εσύ γοητεύτηκες. Αυτός που συγκάλυψε όλα τά σκάνδαλα καί φρόντισε για τήν παραγραφή τους, μιλάει σαν να μήν έγινε τίποτε καί εσυ τον βαθμολογείς άριστα.
3)Παρουσιάζει ως πρόγραμμα τήν πάταξη της φοροδιαφυγής καί το συμμάζεμα των δαπανών. Μα αυτός είναι για μπάτσες. Τα ίδια έλεγε καί το 2004, καί όμως η φοροδιαφυγή επί των ημερών του διπλασιάστηκε καί η σπατάλη τριπλασιάστηκε! Καί εσύ, τον χειροκροτείς καί τον βαθμολογείς άριστα.
Βέβαια, μετά τήν βαθμολόγηση του Καραμανλή, δέν θα περίμενα καλίτερη αντιμετώπιση του Παπανδρέου από σένα. Κατόρθωσε πάντως να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα καί τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, για να μήν έχουν επιχειρήματα αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι το ίδιο πράγμα ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ.
Κάνεις μπάμ από μακρυά ότι καίγεσαι για τήν επιτυχία του τσίπρα να μπεί στήν βουλή για να περιοριστεί η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, αλλά μάλον δέν τα καταφέρνει. Και για τούς οκολόγους καλά λόγια επειδή πιστεύεις ότι κόβουν ψήφους από το ΠΑΣΟΚ (πνίγεις ακόμα καί την πιθανή αγανάκτησή σου για τις φιλοσκοπιανές τους θέσεις), ενώ ο Καρατζαφύρερ που κόβει ψήφους από εσάς ήταν φυσικά κακός. Μπράβο παληκάρι μου. Πολύ αντικειμενικός. Παρουσιάζεις το άσπρο μαυρο χωρίς να κοκκινίζεις
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 09:10
@Pecos apo Banana land
Καί αν σου πώ ότι αυτά που είπε ο Καραμανλής τα πιστεύει; Αν σου πώ ότι δέν έχει πάρει χαμπάρι ότι ήταν Πρωθυπουργός 5,5 χρόνια;
Αν σου πώ ότι κάτι άκουσε για σκάνδαλα, αλλά νομίζει ότι έγιναν την εποχή του ΠΑΣΟΚ καί δέν τον αγγίζουν;
Αν σου πώ ότι αντιπολιτεύεται τήν Κυβέρνηση των τελευταίων 5,5 χρόνων, γιατί δέν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι ήταν δική του;
Αν σου πώ ότι δέν έχει χαμπάρι για τήν κατάσταση της χώρας σήμερα, ούτε γνωρίζει ποιός την οδήγησε εδώ;
Ναί ο Καραμανλής είναι κατά της διαφθοράς, αρκεί να την πάρει χαμπάρι καί να τήν χτυπήσει! Χο, χο, χο
tasos
22/09/2009 09:06
O giorgakis den eipe tipote sygkekrimeno kai exei dyskolies ekfrasis. Thelo ton Pagkalo gia arxigo.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 09:03
@anjin sun 22/9 8.36
Απογοητεύομαι σημαίνει έχω προσδοκίες από κάποιον που πίστεψα καί πιστεύω καί δέν πραγματοποιούνται ούτε δρομολογείται η πραγματοποίησή τους.
Τί προσδοκίες είχατε κύριέ μου από τον κ.Παπανδρέου καί απογοητευτήκατε;
Μιλάτε για τον Καραμανλή καί λέτε ότι όταν μιλάει είναι ο καλίτερος. Μα ο Καραμανλής πλέον δέν μιλάει μόνο. Εχει πίσω του καί ένα έργο 5,5 χρόνων. Οταν αυτά που λέει όταν μιλάει έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πράξεις του δέν αηδιάζεις; Οταν λέει ότι θα πατάξει τήν φοροδιαφυγή, θα περιορίσει τις σπατάλες, κάθεσαι και τον κοιτάς σαν χάνος γιατί τά λέει ωραία, καί δέν σκέφτεσαι ότι, επί Πρωθυπουργίας του, η φοροδιαφυγή θέριεψε, διπλασιάστηκε, καί η σπατάλη, από 10 δίς που τήν βρήκε καί είπε θα τήν κόψη, την πήγε τελικά στά 30 δίς; Πώς είναι δυνατόν να γοητεύεσαι από κούφια λόγια, με όση τέχνη καί να λέγονται αυτά; Γιατί πιστεύεις ότι ο Καραμανλής θά κάνει αυτά που λέει αύριο, αφού δέν τάκανε 5,5 χρόνια τώρα;
Ο κόσμος φίλε μου δέν τρώει κουτοχορτο. Ο δικός σου πλέον καταρρέει, γιατί, τα ωραία του λόγια έρχονται σ''αντίθεση με τις πράξεις του καί την απραξία του.
Αλ Καλ
22/09/2009 09:01
@dimitris korinthios καοκομοιρε, θα απογοητευτεις, ακομη και τωρα ΑΛΛΑ βλεπεις και αλλα ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. δεν εχεις ΟΥΤΕ τη στοιχειωδη αντιληωη της συγκρισης, τοσο ΤΥΦΛΩΜΡΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ; Ο ενας ειναι καραγκιοζης, συνεχιζει ακομη την τακτικη του αθωου που λεει την αληθεια..... ΡΕ ΜΟΥΡΛΙΑ, δεν βλεπεις οτι πεταει ΛΑΣΠΗ δεν εχει κατι ΝΕΟ να πει ; Ο αλλος εχει επιχειρηματα, δεν το καταλαβαινεις οτι η αγορα θελει τονωση ; ΑΚΟΜΗ και ο Καρατζαφερης το ΚΑΤΑΛΑΒΕ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ αχαιρευτοι.... να κανετε ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ τον ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
Αλ Καλ
22/09/2009 08:54
ευτυχως λοιπον, που το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ειδε ενα κωστακη, που δεν εχει αλλαξει καθολου. κρατα την συνταγη του αφελους παιδιου....που λεει ταχα την αληθεια στη μαμα του (βεβαια οι γεροι και οι γριες που τον ψηφιζανε τελειωνουν), και ΤΩΡΑ θα παει στο σπιτι του, γιατι ουτε δουλεια δεν μπορει να εξασκησει... ΤΟΣΗ ΤΕΜΠΕΛΙΑ.... παλιες συνταγες...ξαναζεσταμενο φαγητο....μπλα μπλα μπλα μακακιες. Ντόραααααααα .......
anjin san
22/09/2009 08:36
Κατά την γνώμη μου ο Κραμανλής (οταν μιλάει) είναι με διαφορά ο καλύτερος. Ο Γιώργος ήταν ξανά απογοητευτικός.
Pavlos Xanthopoulos
22/09/2009 08:32
Polites Ellines,min sas koroidevoun...
Stin Souidia i paidia einai dimosia....
Nai men ginonte piramata me idiotiko haraktira alla to dimosio tous plironi ana paidi kai ohei oi gonis...
To dimosio kani to kontrol kai perni piso teis simfonoies gia tin pliromi ean den ekplirononte i analogi ori...
To eidio kai i ygia,einai dimosia...
Parolo pou kivernoun i deksia....
Otan epanelthoun i aristera tote tha ginoun ta pragmata pio diskola gia tous idiotes stous tomis teis ygias,paidias kai katikisis...
Me tin mpoumpoulina tin Papariga lipon kai na valoume terma stin mirolatria kai tin kinoniki mizeria...!
Afti pou mas kivernoun ta pernoun apo tous ksenous kai den theloun na ftiaksoume mia ethniki eikonomia...,mavristetous !
"Vlepo ton Ahilea,ton Odisea,ton Leonida kai ton mega Alexandro na trizoun ta kokalatous otan akoun pos to genos ton Ellinon stirizi tous ipotagis politikous"...
Kanis den lei na ginoume ehthri ton ksenon,alla gia pio logo na eimaste ipotagis...?
San tous simerinous politikous ipirhan kai epi Soultanokratias akomi kai oi monahi pou eihan apoktisi plouto apo tous soultanous aforizan tous Ellines apelefterotes...

Emeis o laos eimaste i Ellada, ti theli o laos lipon?

Apetite na timisoume tin Ellinikotitamas kai na strosoume ton dromo gia mia kinohiristi Ellada...!
Peste ohi stin ksenodoulia steis 4/10...

Tha ertho kai egw apo tin Souidia na psifisotin mpoumpoulina tou KKE ...!
King Lee
22/09/2009 08:22
ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ... ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΛΙΓΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΕΩΣ ΚΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΣΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΞΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΗΝΤΗΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Η Αλέκα και το ταξικό της μίσος....
22/09/2009 08:03
Οτι κι αν ρωτούσανε την Αλέκα αυτή απαντούσε ότι για όλα φταίνε οι επιχειρηματίες. Μέχρι και η ανακύκλωση είναι κακή, είπε, διότι γίνεται από επιχειρηματίες....Αυτή ζεί ακόμα στο 1870.

Μήπως πρέπει να την στείλουμε για κανένα σεμινάριο στην Κίνα, μπάς και μάθει πως πλουτίζουν οι χώρες? Το σλόγκαν του Κινέζικου ΚΚ πλέον είναι " Getting rich is glorious"
Pecos apo Banana land
22/09/2009 07:58
η μέση ελληνική οικογένεια πληρώνει φόρο 50% λιγότερο.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕ, ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

Εχω αποδείξει ότι είμαι κατά της διαφθοράς

ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΖΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΑΛΟΥΣ...

Κατά τα άλλα βγηκε κερδισμένος ο μέγας ρήτορας, ο ''Ισοκράτης'' του καναπέ και του βίντο, έτσι δεν είναι?
ΑΦΕΛΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ
22/09/2009 07:39
Ο ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ (ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΦΟΓΕΛΟΣ;) ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!
Mαρια Μιχαηλιδου
22/09/2009 07:15
5, 4, 3, 2, 1 Η μεγαλη παρωδια αρχιζει. Ολοι στους δεκτες σας παρασταση για βαθυ "στοχαστικο" κλαμα αρχιζει.
Μετα απορουμε, γιατι η Ελλαδα ετσι και γιατι αλλιως.
Μηπως ηρθε ο καιρος να επανεξεταστει το ντιμπεητ; Γνωριζω απο τις αντιδρασεις των δημοσιογραφων, που το εκφραζουν λιγο χαμηλα, σεμνα οτι το ντιμπεητ δεν τους αρεσει.Ο κοσμος εχει καταλαβει οτι ολο αυτο ειναι στημενο, οι ερωτησεις "κουβεντιασμενες " ολα σκηνοθετημενα. Ο προεδρος της ΕΣΥΕΑ και των αλλων δημοσιωγραφικων ταμειων δεν μπορουν να αποφασισουν τι ειναι θεμητο να παρουσιαζεται στις εκλογες να το παρουν ολοι αποφαση. Δυο με τρια ραντεβου θα κανουνε να δουνε τι θελουν και τι δεν θελουν, να μιλησουν με τα κομματα και να βρουν την τελικη μορφη.
MikeSD
22/09/2009 05:51
World Animal Day is celebrated each year on 4 October..........
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
22/09/2009 05:15
Ο ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ! ..ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
22/09/2009 05:10
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΡΑΓΙΑΣ
22/09/2009 05:02
Τσίπρας και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ οι νικητές του debate. Πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα debates η Αλέκα. Απογοήτευση ο πρώην πρωταθλητής των προηγούμενων debates, ο Καρατζαφέρης. Κωστάκης και Γιωργάκης ρίξανε πολύ χαμηλά τον πήχυ, ο μεν πρώτος με αγχωτικούς εκνευρισμούς και φωνασκών ημιλαϊκισμό και ο μεν δεύτερος κλασσικά με την ανικανότητα έκφρασης του λόγου και γενικόλογες κι αόριστες μπουρδολογίες! | Νο1=Τσίπρας="9"=πολύ μεστός και ώριμος, σχεδόν αλάνθαστος στα λόγια του και την ώρα του, με εντελώς διαφορετικό προφίλ, πιο σοβαρό και "αρχηγικό". Κέρδισε πάρα πολύ επικοινωνιακά αλλά σε αυτό ακριβώς του προσάπτω το μοναδικό αρνητικό, το οτι δηλαδή δεν ήταν ο αυθόρμητος εαυτός του και με "φόβησε" κάπως η κατ''εμέ πιθανή αντιγραφή του "χολυγουντιανού" ταλέντου του Κωστάκη! Οι κινήσεις με τα χέρια του, ακόμη και οι παύσεις στα χείλη του, θύμισαν κάπως τον ΠατσινοΝτενίρο Καραμανλή! Αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ο καλύτερος του debate. | Νο2=ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ="8"=παρ''όλο το δικαιολογημένο άγχος του πρωτάρη, ο Χρυσόγελος αποτέλεσε μια ευγενική παρουσία και μια διαφορετική και χαρούμενη "πράσινη" πινελιά στο πάνελ. Μου άρεσε πάρα πολύ η διαφορετικότητα στην κουλτούρα και νοοτροπία που ήθελε να περάσει στον νεοελληνικό λαό. Φυσικά, δεν περίμενε κανείς από το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ να αντιπαραθέσουν κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας. Ξέρουμε όλοι μας πως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ δεν είναι κόμμα εξουσίας, είναι ένα περιβαλλοντολογικό και ανθρωπιστικό κίνημα με διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα που σκοπό έχει να βοηθήσει τις εκάστοτε κυβερνήσεις να αλλάξουν την πολιτική τακτική τους και να βασιστούν πάνω στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Απόλυτα δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του Χρυσόγελου απέναντι στον Σρόϊτερ μιας και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έκανε την ίδια ακριβώς ερώτηση με τον Κωνσταντάτο και μάλιστα σε λάθος θεματική ενότητα! Νομίζω πως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ δικαιούνται να έχουν έστω και έναν εκπρόσωπο στην Ελληνική Βουλή. | Νο3=Αλέκα="7"=καμία σχέση με τα προηγούμενα debates, η Αλέκα ήταν πολύ πιο άνετη και ανανεωμένη, είχε μια σχετική φρεσκαδούρα, απαντούσε απευθείας κι εύστοχα σε κάθε ερώτημα χωρίς υπεκφυγές και πάντα σύμφωνα με το κομμουνιστικό πρόγραμμά της. Ναι μεν η κλασσική ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ αλλά με πιο γλυκιά και θηλυκιά νότα αυτή την φορά! Προς το τέλος άρχισε να κουράζεται (μάλλον δεν έκανε καλή προετοιμασία το καλοκαίρι!) και άρχισε να θυμίζει σιγά-σιγά την "παλιά" Αλέκα των προηγούμενων debates αλλά ευτυχώς για αυτήν, τέλειωσε το "meeting" και ησύχασε. Σε γενικές γραμμές όμως, επικοινωνιακά ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά. | Νο4=ΓΑΠ=με το ζόρι "5"=στο όριο ακριβώς, μόλις που αγγίζει την "βάση" ο Γιωργάκης κι αυτό γιατί κυρίως ήταν ο εαυτός του, ήταν μεν αφελής αλλά ήταν ας πούμε αγνός και καλοπροαίρετος! Ίσως να είναι καλό παιδί αλλά... εντάξει, δεν κάνει!! Και δεν είναι τόσο ο ίδιος που προσωπικά φοβάμαι όσο οι αυλοκόλακες που θα τον πλαισιώσουν και θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πολύ φοβάμαι πως θα τον κλέβουν μπροστά στα μάτια του κι αυτός δεν θα παίρνει χαμπάρι τίποτα! Ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με εξέπληξε προσωπικά στην αρχή αλλά μετά μάλλον θα ξέχασε την αποστήθιση και άρχισε πάλι την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, τις ακαταλαβίστικες εκφράσεις και τις αόριστες γενικολογίες. Εν''πάσει περιπτώσει, εκτός της προσωπικότητας του ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ έδειξε σήμερα πως δεν έχει σαφές οικονομικό πρόγραμμα για την διακυβέρνηση της χώρας και την άμεση διέξοδο από το βαθύ τέλμα που μας οδήγησε η κυβέρνηση Καραμανλή και πως βασίζεται απλά στην ελπίδα και την "θρησκοληπτική" αισιοδοξία του απλού κοσμάκη που γέννησε η παταγώδης αποτυχημένη διακυβέρνηση της ΝΔ. | Νο5=Μπούλης=λίγο πάνω από το "4.5"=κανονικά σε προσωπική μονομαχία ο Κωστάκης τον έχει για πρωϊνό τον Γιωργάκη αλλά χθές μ''εκνεύρισε αφάνταστα η εμμονή κι επιμονή του στο "χολυγουντιανό" επικοινωνιακό ταλέντο-φούσκα! Νομίζω πως ο κόσμος τον έχει πάρει χαμπάρι και έπρεπε τουλάχιστον χθες να παρουσιαζόταν πιο αληθινός, πετώντας επιτέλους από πάνω του αυτή την μάσκα του Αλ Πατσίνο-Ρόμπερτ Ντενίρο και να ζητούσε έστω και έμμεσα ένα ΣΥΓΝΩΜΗ από τον κόσμο! Αντί να παρουσιαστεί "σεμνός και ταπεινός", φάνηκε εκνευρισμένος σε 3 περιπτώσεις και εκσφεδόνιζε "κατάρες" πρός όλους πριν του εαυτού του. Ναι μεν επανέλαβε ξανά πως έκανε πολλά λάθη, αλλά αμφιβάλλω αν πραγματικά το εννοούσε και αν μετάνοιωσε για την κάκιστη διακυβέρνηση του. Φάνηκε πως μάλλον έχει καταλάβει την ήττα του και πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να συσπειρώσει απλά και μόνο τους οπαδούς της ΝΔ για να μην διαλυθεί το κόμμα! Σαφώς και έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα (υποτιθέμενης) διακυβέρνησης της χώρας, μόνο που το πρόγραμμα αυτό είναι το ίδιο που εξήγγειλε το 2004 και δεν μας απάντησε ακόμη γιατί όλα αυτά τα 5.5 χρόνια δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα του και πώς είναι δυνατόν να τον ξαναεμπιστευθεί ο ελληνικός λαός όταν επί 5.5 χρόνια δεν έκανε σχεδόν τίποτα από αυτά που αρχικά είπε. | Νο6=ΛΑΟΣ="4"=τελευταίος και χειρότερος του debate δυστυχώς, ο πρώην "πρωταθλητής" των προηγούμενων debates, ο Καρατζαφέρης. Έχω την εντύπωση πως με το ζόρι προσήλθε στο debate και δεν είχε καμία όρεξη να συμετάσχει σε αυτό. Θαρρείς και βαριόταν την διαδικασία, απαντούσε πολύ πρόχειρα και πολύ γρήγορα σε όλες τις ερωτήσεις ολοκληρώνοντας πολύ πριν το τέλος του χρόνου του. Ήταν ο χειρότερος από τους έξι. | Τέλος, για να καταλάβετε πόσο τριτοκοσμικοί και καθυστερημένοι είμαστε, ο τίτλος της 5ης ενότητας ήταν "Παιδεία και Τεχνολογία", και όμως ουδεμία ερώτηση και απολύτως καμία αιχμή δεν εδώθη στις Επιστήμες, στην έρευνα και την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα! Δικαιολογημένα λοιπόν βλέπουμε "τεχνολογικές" διαφημίσεις με μαϊμούδες, με παπούδες και γιαγιάδες στα καφενεία και πάνω στα γαϊδουράκια! Στην Ευρώπη του 2010 όπου η Τεχνολογία παίζει πρωτεύοντα και σημαντικό ρόλο στην ζωή κι ευημερία των κοινωνιών, εμείς επιμένουμε ακόμη στην "φέεεεετααα..."!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ
22/09/2009 04:58
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.
pete
22/09/2009 03:20
Ο Τσίπρας ήταν ο καλύτερος όλων στο ντιμπέιτ - 9/10 του βάζω. Πολύ καλά τα πήγε ο Καραμανλής - αυτοί ήταν οι δύο νικητές. 8/10 θα έβαζα στον Καραμανλή. Η Παπαρήγα σταθερή, αλλά καλύτερη από τις ευρωεκλογές - 7.5/10. Ο Καρατζαφέρης έχει επικοινωνιακή άνεση και είναι ατακαδόρος αλλά απέδωσε κατώτερα του αναμενομένου - 7/10. Το ίδιο βάζω και στον Χρυσόγελο, που για πρώτη εμφάνιση τα πήγε *πάρα* πολύ καλά, και δίνει κάποιες πιθανότητες στους Οικολόγους να κάνουν το δημοσκοπικό 2.5% σε 3%. Ο Παπανδρέου ήταν απογοητευτικός, παλινδρόμησε στις παλιές κακές του εμφανίσεις με κακή άρθρωση λόγου, και άσχημη ρητορεία και στις ερωτήσεις που αφορούσαν την οικονομία (αλλά και άλλες) αναλώθηκε σε γενικότητες. 5/10. *Δεν* καθάρισε την αυτοδυναμία, έδειξε λίγος για πρωθυπουργός (όταν ακόμη και ο Τσίπρας και ο Χρυσόγελος έχουν καλύτερη παρουσία...) και αν επαναλάβει και αύριο τέτοια εμφάνιση, τότε βράστα... Μέγιστο λάθος του ΠΑΣΟΚ που δέχτηκε να πάει σε head-to-head debate με Καραμανλή... Εδώ το απέφευγε ο Ανδρέας (με το Μητσοτάκη) που ήταν *μέγιστος* ρήτορας!

Βασικά ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για ΠΑΣΟΚ: Δηλαδή: έσκισε ο Τσίπρας (οπότε εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ), έκαναν το μάξιμουμ οι Οικολόγοι (οπότε έχουν και αυτοί τώρα από 10% που είχαν μια πιθανότητα 20-30% να μπουν), τα πήγε καλά ο Καραμανλής και έμεινε "ζωντανός", και μέτρια ο Καρατζαφέρης (οπότε μπορεί να ελπίζει η ΝΔ και σε διεμβολισμό προς ΛΑΟΣ), και αρκετά άσχημα ο Παπανδρέου (οπότε δεν καθάρισε το παιχνίδι και γέννησε ξανά αμφιβολίες στον κόσμο για το κατά πόσον είναι επαρκής).
@ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΓΛΑΣ
22/09/2009 02:55
Les na bgei o Giwrgakhhs stis 5 kai na pei SORRY OLA TA THA AKYRA H ND MAS EIPE PSEMATA GIA THN OIKONOMIA? Apokleiete oi PASOKOI NA KANOYN TETOIO PRAMA?
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/09/2009 02:34
Aξιολόγηση του Ντιμπέϊτ.
1)ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Κατώτερος από άλλες φορές. Βλέπεις τώρα υπήρχαν γεγονότα με την σφραγίδα του. Οσο στηρίζονταν μόνο στίς φανφάρες, λόγω καί της ρητορικής του ικανότητας τα κατάφερνε καλλίτερα. α)Πώς τώρα συνδέονται το Δημόσιο χρέος που βρήκε ο Καραμανλής με τήν αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας του στενού Δημόσιου Τομέα κατά 72%, μόνο ένας
Θεός καί ο Καραμανλής το ξέρει. Οι γνωρίζοντες οικονομικά εδώ μέσα, θα καταλαβαίνουν ασφαλώς, πως μή έχοντας ο Καραμανλής απάντηση στήν ερώτηση του κ Τσίμα, είπε άλλα λόγια ν''αγαπιόμαστε. Φυσικό είναι, το πάρτυ των γαλάζιων παιδιών που αντικατοπτρίζει η παραπάνω αύξηση να μή έχει σχέση με Δημόσιο χρέος καί διεθνή κρίση. Βλέπω όμως ότι, ούτε ο αρθρογράφος του παρόντος άρθρου των Νέων, πήρε χαμπάρι το "στρίβειν" του Καραμανλή.
β) Επειδή παρακολουθούσα το Ντιμπέϊτ με πολύ κόσμο (σε Καφέ), έπεσε πολύ γέλιο όταν ο Καραμνλής δήλωσε πώς σε θέματα διαφθοράς καί διαπλοκής δέν σημκώνει μύγα στο σπαθί του. Φυσικό ήταν να πέσει γέλιο, αφού ο άνθρωπος έδειξε πλήρη ανοχή, κουκούλωσε καί παρέγραψε όλα τα σκάνδαλα των συνεργατών του. Είχε όμως το θράσος να το πεί. Ήξερε ότι παρακολουθούν καί κάποιοι σαν τον Κορίνθιο που πανηγυρίζουν.
γ) Άρεσε επίσης που τόπαιξε καί οικολόγος. Ο κύριος υπεύθυνος για τήν οικολογική καταστροφή στήν Ηλεία καί Β.Α. Αττιική, που οι ευρωβουλευτές του καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο όλα τα σχετικά με τήν πρόληψη των πυρκαϊών καί προστασία των καμμένων περιοχών νομοσχέδια.
Περιληπτικά, όταν ο Καραμανλής αναγκάστηκε πλέον να είναι απολογητικός για τό έργο του καί το φταίει το ΠΑΣΟΚ πείθει πλέον όλο καί λιγότερους, έχασε. Δεν του αρκούσε η ρητορική του δεινότητα.
2)ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Καλλίτερος του αναμενομένου καί οπωσδήποτε καλλίτερος από άλλες φορές. Απαλλαγμένος καί από πολλά βαρίδια του παρελθόντος, ήταν πιό πειστικός στον προγραμματικό του λόγο. Αν δέν κέρδισε κάτι, τουλάχιστον δέν έχασε.
3)ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
Μαλάκωσε αρκετά με τον Καραμανλή. Ή δέν του αρέσει να βαράει πτώματα, ή δέν θέλει μεγάλη αντιπαλότητα με την Ν.Δ.
αφού σκοπεύει να την καταλάβει εξ''εφόδου μετά τήν σίγουρη ήττα του Καραμανλή στίς 4/10. Ενα καλό ποσοστό τόχει εξασφαλισμένο καί το θεωρεί αρκετο για να διεκδικήσει την αρχηγία στήν πολυκατοικία.
4)ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ
Προσωπικά δέν μ''ενδιέφεραν οι απόψεις τους καί δέν τις κρίνω

Βενιζελος
22/09/2009 02:19
Ρε συ πολιτη Μπαμπη απο ποιο χρονοντουλαπο ξεφυγες και μιλας για φασιστες και πρασινα αλογα. Παρτο χαμπαρι στην Ελλαδα Ιστορικα ησαν Βασιλικοι Δεξιοι Δημοκρατικοι Χουντικοι και ενα μερος Αριστεροι και μετα το 1982 επηλθε και ο σοσιαλισμος. Τα δανεια ο Παππους σας και ο Πατερας σας τα περναν απο την Χουντα και απο τον Βασιλια.Αλλα εσεις οι Νεο σοσιαλιστες, ετσι αχαριστοι εισαστε. Και τον ΣΙμητη που σας εκανε ολους εσας μαγκες και σας βολεψε τωρα δε θελετε να τον δειτε και τον ανεβαζετε διαφορες βρισιες.Το ιδιο και με τον Βενιζελο τα ιδια κανατε.
Κωστας Τζορτζογλου
22/09/2009 02:11
Ωραιο το debate σημερα βγηκαν και καποια απλυτα στη φορα. Πχ το Πασοκ Χρωσταει εκατομμυριοα σε δανεια και ο ιδιος ο ΓΙωργος Παπανδρεου δε μπορει να κανει κουμαντο στο κομμα θα κανει στην ελληνικη οικονομια?? Επισης ο Τσιπρας σταθηκε πολυ δυνατος αποψε μαζι με Καρατζαφερη. Η Αλεκα παπαρηγα θα ελεγα οτι ηταν λιγο υποτονικη μαζι με Γιωργο Παπανδρεου που οπως και να το κανουμε δε το εχει το χαρισμα του ρητορα.Επισης πολυ ασαφεια σε αυτα που ελεγε σε κουραζε. Τη παρασταση την εκλεψαν σιγουρα Ο Χρυσογελος μαζι με Καραμανλη.Και οι δυο ευφυεστατα βγηκαν αλωβητοι και σιγουρα θα ανεβασουν ποσοστα . Για καραμανλη λεω οτι σιγουρα τις 2 μοναδες συν τις εχει στο τσεπακι απο αυτο το Debate.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΓΛΑΣ
22/09/2009 01:32
Ας συγκρατησουμε την ερωτηση Παπανδρεου προς Καραμανλη για την εγκυροτητα των οικονομικων στοιχειων,ετσι οπως παρουσιαζονται απο την κυβερνηση.Θα την βρουμε συντομα μπροστα μας.
πολίτης Μπάμπης
22/09/2009 01:32
Προς thanos_lakonia, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε καλή τελική τοποθέτηση με τα λεγόμενα του περί ξεχασμένης κοινωνίας. Η Αλέκα έθιξε πολύ σωστά τον διαχωρισμό μεταξύ πράσινης ανάπτυξης - πράσινης βιομηχανίας.
spanos ioannis
22/09/2009 01:29
aftos o keratas pou akouei sto onoma karaman-alis einai enas monternos arxifasistas pou den sevetai kanenan kai tipota.enas monternos xountikos.autos kai to epitelio tou rimaksan tin tsepi tou ellinikou laou.exei kai to thrasos o mpoulis na agnoei olon ton politiko kosmo ektos tis vromodeksias parataksis tou.ta idia skata fysika einai kai to komma ton es-es tou kara-tzaferi..ftou sas fasistomoutra.tous eidame alloste pos apologithikan kai pos apantisan se olous emas tous ELLINES gia ta katorthomata tous.ntropisas alites.krima ston kosmaki pou sas psifizei.ftou sas....,,
Νίκος Πούλος
22/09/2009 01:21
Άριστη η εμφάνιση του Νίκου Χρυσόγελου, με επιχειρήματα που δείχνουν σταθερές θέσεις που έχουν διαμορφωθεί σε μία συνεπή και ειλικρινή πορεία 20 ετών σκληρής εξωκοινοβουλευτικής δουλειάς. Η είσοδος των Οικολόγων-Πράσινων στη Βουλή γίνεται όλο και πιο πιθανή, αφού εκατομμύρια Έλληνες (κι εγώ από τις Βρυξέλλες) είδαν το debate, το μόνο forum που δόθηκε στους μέχρι τώρα σ'' αυτή την προεκλογική περίοδο πλήρως αποσιωπημένους Οικολόγους-Πράσινους.
Krntikos Tejavos
22/09/2009 01:20
O K. Karamavlns, exei to ufos kai tov stomfo tou kapetaviou tou Titavikou pou pisteuei oti evai "abu9nsto" .....

3ypva Kwstakn kai bale sosibio ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
22/09/2009 01:02
Εντάξει, όπως και να το κάνουμε, ο Καραμανλής τό''χει το χάρισμα (του λόγου). Πρώτος με διαφορά, "τσίμπησε" κανά δυό μονάδες απόψε. Ο Γιώργος καλός αλλά τρίτος (δεύτερος ο Καρατζαφέρης). Επειδή όμως μάλλον ο Γιώργος "βγαίνει", ελπίζω ναναι καλύτερος στις πράξεις απ''ότι στον λόγο...
nik1974
22/09/2009 00:57
blok andipasokon ke fasistarion eginan ta nea.kala bre den exete alli filada gia na milate .oust bre lamogia
thanos_lakonia
22/09/2009 00:50
Κανείς εδω μέσα δεν ειδε το debate για να αποφασισει τι τελικα θα ψηφίσει στις 4 του Οκτώβρή.Με μια ματιά στα γρήγορά...Ο Παπανδρέου θα κυβερνήσει και καλέιται να αποδειξει οτι θα κάνει όσα λέει,ο Κραμανλής πάει σπίτι γιατι μας είπε ότι και το 2007 και τα έριξε όλα στην κρίση και στο ΠΑΣΟΚ...και δεν πιάνει πλέον,ο Τσίπρας δεν μου άρεσε..άλλα άρεσε στους δημοσιογράφους...οποτε έχει έναν δυνατό συμμαχο...η Αλέκα μας κούρασε αρκετά άλλα απο πρακτικές λύσεις ήταν λίγη και απο φαμφάρες ότι μόνο το ΚΚΕ εστερνιζεται τον εργάτη πήξαμε..Ο Καρατζαφέρης λίγος για τα κιλά του και χαλαρός άλλα εμφανιστηκε σαν εθνικός ευεργέτης και απο περιβάλλον...δεν μας χ..ζεις ρε Νταλάρα,ο Χρυσόγελός,άνετος χαμογελαστος και σε 10 χρονια θα μας παραδώσει και στα ΣΚΟΠΙΑ..Μα τι οικολογία ειναι αυτή...και πράσινα άλογα..
dimitris korinthios
22/09/2009 00:44
O KATHE DHMOSIOGRAFOS MPOREI NA GRAPSEI
TA APOTELESMATA ANALOGA ME TO SYMFERON TOY,
EGO OMOS XORIS SYMFERONTA TONIZO OTI O MONADIKOS, O PRAGMATIKOS EITAN O KARAMANLHS
KAI NIKHTHS TOY DEPATE. ANTE KOSTAKH ME AYTON TON AERA KAI STHN KALPH !
πολίτης Μπάμπης
22/09/2009 00:38
Συμφωνώ πως το πιο ενδιαφέρον μέρος του debate ήταν οι ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά και αρκετές καλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Από τους πολιτικούς αρχηγούς όσον αφορά την πολιτική θα επιλέξω σαν πρώτη την Αλέκα Παπαρήγα γιατί είναι σταθερή στην φιλολαική πολιτική. Καλή εμφάνιση και πολιτικές τοποθετήσεις έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας. Απο τους δημοσιογράφους καλύτερα μου άρεσε ο Αιμίλιος Λιάτσος. Καλή η παρουσία και της Σίας αλλά και των άλλων δημοσιογράφων του β'' μέρους. Περιμένουμε και το αυριανό μεταξύ των 2 πολιτικών αρχηγών και ειδικά τις ερωτήσεις που θα υποβάλλουν ο ένας στον άλλον.
dimitris korinthios
22/09/2009 00:36
LOIPON EITAN GIA KLAMATA TO FINALE, AKSIOLYPITOS O GIORGOS , MA TI ELEGE O FOYKARAS? POIOS TON KATALABE ?OYTE KAI IDIOS
DEN KATALABAINE, ALLES OI EROTHSEIS ALLES OI APANTHSEIS TOY, GIA KLAMATA KAI MONON.
H XARISTIKH BOLH TOY KOSTA STELNEI TON GIORGO
STON ODONTIATRO, APO TIS EROTHSEIS TOY EPEFTAN TA DONTIA SAN STRAGALIA .AYRIO TI KANOYME?
ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
22/09/2009 00:36
ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ" ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΟΑΛΑΒΑΝΟΣ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ "ΧΤΙΣΟΥΝ" ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠ'' ΑΥΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΑΛΑΒΑΝΟΙ; ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ(ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΑΛΑΒΑΝΟΙ ΕΙΔΑΝ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΥΣ).
TAKIS
22/09/2009 00:30
MIA KAI MONO EROTISI THA EPREPE NA KANOYN PROS TOYS ARXIGOYS TON DYO KOMATON EKSOYSIAS POY KYBERNANE TIN XORA. AN EINAI PERIPHANOI H AN NTREPONTAI POY 2.500 000. ELLINES ZOYN KATO APO TO ORIO TIS PHTOXIAS. SYMPHONA ME TA ELLINIKA STADAR. GIATI ME TA EYROPAIKA POY THA EPREPE NA METRANE AFOY H ELLADA EINAI APO TOIS PIO AKRIBES XORES STIN E.E O ARITHMOS AYTOS EINAI PANO APO TA 5.000.000.
Τανια
22/09/2009 00:23
Αστειοι ηταν ΟΛΟΙ τους....μπλα μπλα μπλα....εντυπωση μου εκαναν 2-3 δημοσιογραφοι με εξυπνες ερωτησεις...αυτη του ΣΚΑΙ τιβι ηταν ΚΑΛΗΗΗΗΗ!!!!
Νίκος
22/09/2009 00:05
Γέμισε η τηλεόραση δημοσιογράφους. Αυτοί κυβερνούν τελικά αυτή την χώρα.
SK
22/09/2009 00:04
MAZI SOU ANDREA (EEEEE GIORGAKI..SORRY PALI BERDEVTIKA RE PEDIA..) GIA MIA ELADA NEA..MIA ELLADA POU THA, THA, THA, .....)
tin pista sto Playstation tin ebgales?
22/09/2009 00:01
Α ρε πρωθυπουργέ μεγάλε. Εσένα θέλουμε. Συνέχισε να μας εκπλήσσεις θετικά. έτσι μπράβο θεέ του Ολύμπου. Μεγάλε ευεργέτη, μεγάλε πατριώτη.
Ρε δεν πάτε να κουρευτείτε που θα ψηφίσω εγώ αυτόν τον άχ . . . το
Δεν πάω καλύτερα να πέσω από την Ακρόπολη. Μόνο μπλά μπλά και τίποτα άλλο ο καταλληλότερος.
Ούστ από εδώ που θα μας πεις ότι δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Τι νομίζεις ότι ήμαστε και μας λες παραμύθια.
GeorgeCh
22/09/2009 00:00
Nικητης ειναι η δημοκρατια.Ενημερωθηκαμε απο τα κορυφαια στην ελλαδα κομματα και μπορουμε με ολοκληρωμενη εικονα να αποφασισουμε τι επιλογη θα κανουμε.
Δεν διαφωνω οτι ειναι σχετικα ρηχος ο τροπος που συναιβει αλλα εστω και πολυ αργα φαινεται οτι οι απαντησεις που δινονται ειναι υποχρεωτικα πολυ πιο σαφεις απο οτι στο παρελθον διοτι οι πολιτες δεν πειθονται.
Μπορω να πω οτι εκανα την επιλογη μου και ειναι σαφες οτι στις επομενες εκλογες θα εχω πολυ περισσοτερες απαιτησεις κυριως απο τα υπολοιπα στελεχη των κομματων που επαναλαμβανουν ευλαβικα τις θεσεις των κομματων και των αρχηγων πραγμα επικινδυνο για την δημοκρατια,Μελη κοινοβουλιου διχως προσωπικη θεση σε βασικα ζητηματα(το πως αισθανεται καποιος για συγκεκριμενα ζητηματα ειναι πιο καιριο απο την γνωση καθως ελαχιστοι ειναι με τις ικανοτητες να ειναι βουλευτες και γνωσεις πανω σε οποιοδηποτε ζητημα αφορα το κρατος και αυτο φαινεται απο τον τροπο που πολιτευονται με επαναληψη των κομματικων θεσεων)
Τελος με δυσαρεστησε που κανεις δεν ρωτησε αν θα επιτραπει η διαφορετικη γνωμη και η κατα συνειδηση ψηφος των βουλευτων(Ο βουλευτης εκλεγεται οχι λογω ικανοτητων αλλα λογω του οτι οι πολιτες τον εμπιστευονται οτι θα ψηφιζει και θα καταψηφηζει με βαση αν επηρεαζουν θετικα η αρνητικα την ζωη του πολιτη)
Stella Petrides
21/09/2009 23:57
TELOS EKPOMPHS # EPILOGOS
STOXOS ARMEGMATOS;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; EEEEEEEEXEI O 8EOS
APO TO BATOPEDI GLYKA8EIKAME KAI 8A SYNEXISOUME ME TA YPOLOIPA GIA NA XORTASOUME.............................
OI BARONOI THS EFORIAS KRATOUN TO THLEKONTROL KAI O NONOS TOUS KYBERNAEI = O DYKEFALOS OFHS.............
Δημητρης Μ
21/09/2009 23:53
Ακουσα εναν συνονοματο πιο κατω να λεει πως ''κερδιζει ο Κωστακης με διαφορα'' πως ωρε,οταν ακομα και εσυ,ο ψηφοφορος του,αναφερεσαι σε αυτον με υποκοριστικο?? τελος παντων,η γνωμη μου ειναι πως ο Καραμανλης ειναι το ακρον αωτον του λαϊκισμου.Απλως κατηγορει,δεν προτεινει.Και οτι προτεινει ειναι γενικα και τα ειδαμε
Karaman - alis II
21/09/2009 23:51
Stin souidia prepi na exoun poles nyxtes to xrono. Mavra mesanikta exoun gia to ti ginete stin ellada.
on air
21/09/2009 23:48
ama den sou aresei afti i efimerida giati den pas se kamia ali na grafeis sxolia. Sou dinoun kai pedio na pis tis apopsis sou, tous ta xoneis kiolas. A re axaristia. Pao gia ipno giati barethika na diabazo anoisies apo merikous.........
ΜΆΚΗΣ
21/09/2009 23:46
ZZZZZZZZZZZZZZZ............. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.......... ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ
21/09/2009 23:38
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 30 ΑΤΟΜΩΝ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ ΤΣΙΠΡΟΑΛΑΒΑΝΟΙ.
xristina
21/09/2009 23:38
Ο αρχιλαϊκιστης Καραμανλης μιλαει για λαϊκισμο!!!!! ε ποτε! Το μονο που του ελειπε καθολη την διαρκεια του ντιμπέϊτ ειναι το σουβλακι και το καουμποϊκο καπελο.... αϊντε αγορι μου να παιξεις κανα playstation γιατι για πολιτικος δεν κανεις και ΦΑΝΗΚΕ
φάτε γιούχα να σκάσετε
21/09/2009 23:23
εγώ κάθομαι και περιμένω τι θα πει η Χούκλη. είναι μακράν η καλύτερη όλων εκεί μέσα
ianouarios
21/09/2009 23:05
paaaaaaaaaaaaaaaaano tous aleka kala simera koukla se kanane eeee !!
Pavlos Xanthopoulos
21/09/2009 22:49
Oi Papariga einai i Mpoumpoulina teis epohismas...
Me andres ginekotous politikous den stekomaste sto ipsos tou Leonida kai Aleksandrou...
Distihos gia emas tous andres ma eftihos gia ton Ellinismo ehoume tin Papariga ...
Meta apo ta legomena teis Papariga tha katevo apo tin Souidia gia na psifiso Ellinika...
Tha doso tin psifomou sto KKE !
Stella Petrides
21/09/2009 21:50
EYTYXWS POU TA EIPANE MONOI TOUS KAI DEIKSANE POIOI EINAI...................................
KARAMANLHS#PAPANDREOU= TO DYKEFALO FYDI, MAS SKOTWSANE KAI DWSANE PLHREKSOUSIO STON MAYRO KAI STON SYRIANO NA MAS 8APSOUN/ PERIMEEEEEENW, THN TAFOPLAKA MAS THN DIALEKSAN;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΠΟΠΚΟΡΝΑΚΙΑΣ
21/09/2009 21:50
ΕΛΑΑΑΑ ΤΟ ΚΑΛΟΟΟΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΕΔΩΩΩΩ JOLLY TIME ΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ Η ΑΛΑΤΙ, ΓΡΑΝΙΤΑΑΑΑ ΦΡΑΟΥΛΑ Η ΛΕΜΟΝΙ,
ΤΣΙΠΣ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ,ΝΤΟΡΙΤΟΣ,ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ,ΦΥΣΤΙΚΙΑ,ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ,ΕΛΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΑΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑΑΑ,ΕΛΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΕΞΙΑ ΜΟΥ 2 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ
Μάριος
21/09/2009 21:49
Καταλάβαμε κύριε Τσίπρα. Θα μας τα ζαλίσετε πάλι με τις απεργίες των 30 ατόμων και τις καταστροφές. Έχετε κάνει την Αθήνα με το γκραφίτι σαν τα μούτρα σας.
Δημήτρης
21/09/2009 21:48
Κερδίζει ο Κωστάκης με διαφορά. Είναι πιο σοβαρός και απόλυτος. Η εμπειρία του φαίνεται.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗΣ
21/09/2009 21:32
ΟΥΤΕ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ, ΟΥΤΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ, ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
dragan
21/09/2009 21:25
Bazw 10000 eurw stoixima me ton Niko oti ta NEA tha anakiriksoun nikiti tou debate ton kanenan. Oloi tha xaraktiristoun ws metrioi, o Giwrgakis apla ikanopoiitikos, alla oxi nikitis. (Simeiwsi: ta 2000 apo ta kerdismena ta dinw ston sintakti tou arthrou pou tha mou dwsei ta lefta. Pame na tou ta paroume megale)
MARIA
21/09/2009 21:10
PYROVOLISTE TIN ALEKA I PEITE TIS SE POION AIONA ZOUME!!!!
ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
21/09/2009 20:59
Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΦΟΡΩΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
21/09/2009 20:48
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΑΡΚΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ (Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ) Η ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ, Η ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ (ΚΑΙ ΑΝ) ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ) ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ (ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ).
Πέτρος
21/09/2009 20:42
Τί χαζομάρα debate είναι αυτό? Μια ώρα μιλάνε τα μικρά κόμματα που κανέναν δεν ενδιαφέρουν και τα μεγάλα είναι μουγκά.
ΝΙΚΟΣ
21/09/2009 20:40
ΘΑΣΟΚ... ΘΑΣΟΚ... ΘΑΣΟΚ....
ΝΙΚΟΣ
21/09/2009 20:26
ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΙΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΗΞΟΥΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ DEBATE ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΙΧΙΜΑ??? ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΕΟΝ.