ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΆΓΙΟ» ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ

Ο Θανάσης Λερούνης, «εθνικός ευεργέτης» της φυλής των θρυλούμενων ως απογόνων των Μακεδόνων, αγνοείται από τις 8 Σεπτεμβρίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέτρος Στεφανής pstefanis@hotmail.com   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2009 07:00 |
 Διαδηλώσεις για τον «Άγιο» των Καλάς
▅ Στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ παρέμενε το τελευταίο δεκάμηνο ο 53χρονος Θανάσης Λερούνης για να εποπτεύει έργο ύδρευσης, καθώς και πρόγραμμα καταγραφής της καλασικής παράδοσης και γλώσσας

«Δεν έχουμε μάθει κάτι νεώτερο για την τύχη του Θανάση, οι έρευνες συνεχίζονται. Για την ώρα, ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά ούτε και για τα κίνητρα των δραστών της απαγωγής του, στο Πακιστάν. Είναι ένα ακραίο γεγονός, που έχει συγκλονίσει, πέρα από εμάς τους φίλους και συγγενείς του, και την τοπική φυλή των Καλάς. Τον αγαπούν γιατί τους έχει βοηθήσει. Μέχρι και διαδηλώσεις οργανώνουν και ζητούν να αφεθεί ελεύθερος...».

Στο σκοτάδι- για την ακρίβεια κάπου στις απόκρημνες κοιλάδες των πανύψηλων οροσειρών του Πακιστάν πιθανότατα- εξακολουθεί να βρίσκεται η έρευνα για την ανεύρεση του 53χρονου Έλληνα εκπαιδευτικού, Θανάση Λερούνη. Ο «εθνικός ευεργέτης» της τοπικής φυλής των Καλάς και πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλληνες Εθελοντές (της παρέας φίλων που έχει αναλάβει, χρόνια τώρα, τη φροντίδα τους) παραμένει αγνοούμενος από τις 8 Σεπτεμβρίου, όταν απήχθη από ένοπλους μασκοφόρους, στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ, στα βορειοδυτικά της χώρας, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. «Η ελπίδα πεθαίνει, λένε, τελευταία. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Θανάσης θα έρθει πάλι πίσω...», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Πίτσα Δρογκάρη, μέλος της οργάνωσης, που έχει αναλάβει την καθημερινή επικοινωνία με τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές. 18 αποστολές
Με συνολικά δεκαοκτώ ταξίδια από το 1997 στις κοιλάδες των Καλάς, η Ελληνίδα εθελόντρια ξέρει καλά τον Αχαιό καθηγητή- η λεκτρονικό, που πηγαινοερχόταν συστηματικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, για να στηρίξει εμπράκτως τους θρυλούμενους ως απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μίλησε μαζί του τελευταία φορά μόλις μία βδομάδα πριν από την απαγωγή του. «Τον περισσότερο καιρό είναι μόνος του εκεί, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του σ΄ αυτό που έχει ταχθεί να κάνει! Με πίστη στο αξίωμα “προσφορά χωρίς αντάλλαγμα” έκανε κυριολεκτικά σκοπό της ζωής του να βοηθήσει αυτή τη φυλή, ώστε τα μέλη της να μην πεθαίνουν από τις αρρώστιες, να έχουν καθαρό νερό και καλύτερες από κάθε άποψη συνθήκες διαβίωσης. Από την πρώτη στιγμή, όταν πρωτοβρέθηκε εκεί, το 1994, σε τουριστικό ταξίδι, τον συγκίνησαν, έλεγε, τα πρόσχαρα, ομιλητικά, με μεσογειακά χαρακτηριστικά παιδικά πρόσωπα που αντίκρυσε, άνθρωποι που είναι ακόμα δεμένοι τόσο άρρηκτα με την παράδοσή τους...», αναφέρει.

Το πρώτο σχολείο
Έπειτα από πολύ κόπο, το 1995 ο Θανάσης Λερούνης πήρε ειδική άδεια για να χτίσει το πρώτο νέο σχολείο για τους μικρούς Καλάς. «Πολύ απλά, είπε ότι “εγώ έχω όραμα για τους ανθρώπους αυτούς!”. Με το που έφτασε, είδε μόνο έναν δάσκαλο με δέκα παιδάκια, σ΄ ένα μικρό σχολείο- παράγκα. “Γιατί δεν έρχονται περισσότεροι μαθητές;” τον ρώτησε κι αυτός του απάντησε πως “οι γονείς τους προτιμούν να τα στέλνουν σε δουλειές. Τα σχολεία είναι και μουσουλμανικά...”. “Τι θέλετε να πω στους Έλληνες τώρα που θα γυρίσω πίσω, ώστε να σας βοηθήσουν;” επέμεινε. Και ο Πακιστανός δάσκαλος δεν ζήτησε χρήματα, παρά μόνο ένα σχολείο...» αφηγείται.

Ο απαχθείς εθελοντής ζήτησε βοήθεια από τον κλάδο του, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ. Αρχικά τύπωνε κάρτες και ημερολόγια, έδειχνε φωτογραφίες και σλάιντ, πήγαινε στα σχολεία για ομιλίες με θέμα αυτή τη φυλή. «Αρκετά παιδιά τού έδιναν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους, εκπαιδευτικοί μέρος του μισθού τους. Με αυτά τα λεφτά που μάζεψε χτίστηκε το πρώτο καινούριο καλασικό σχολείο. Κάθε καλοκαίρι για δυο βδομάδες ο Θανάσης έπαιρνε μαζί του 20-25 συναδέλφους του. Μετά την ξενάγησή τους, βοηθούσαν όλοι μαζί στο γιαπί, να φτιάξουν το σχολείο. Σήμερα πια έχουμε χτίσει συνολικά τρία, αναπαλαιώσαμε άλλα πέντε, τους βάλαμε και τουαλέτες και βρύσες...», λέει η κ. Δρογκάρη.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ
Ο πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών που στηρίζουν τους Καλάς απήχθη από ένοπλους μασκοφόρους στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ

«Σαν σενάριο για ταινία του Χόλιγουντ...»

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ το θέμα, κατάφερε να αναζωογονήσει όλη την απομονωμένη κοιλάδα, τους οικισμούς στα χωριά των Καλάς, υποστηρίζει για τον φίλο του και ο ορθοπεδικός κ. Βασίλης Τσεμάνης, που τον επισκέφθηκε μαζί με άλλους Έλληνες το 1998. «Είναι μια αγία μορφή για αυτούς! Γι΄ αυτό και οι ντόπιοι τον αγαπούν στο έπακρο, οι τοπικοί άρχοντες, ακόμα και οι αρχές της χώρας, τον σέβονται, τον εξυπηρετούν, τον ακούν. Αναγνωρίζουν ότι παλεύει να μη χαθεί η κουλτούρα τους, πως τον νοιάζει να την αξιοποιήσει προς όφελός τους. Ο Θανάσης είχε διαπιστώσει ότι πολλά από τα έθιμα της φυλής αυτής έχουν σύνδεση και με την αρχαία Ελλάδα, είδε για παράδειγμα δημογεροντία κι ανθεστήρια. Στάθηκε και μπροστά σε αγάλματα που του θύμιζαν Ελλάδα. Με μια λέξη, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί, που δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι μια ξεχωριστή φυλή...», αναφέρει και συμπληρώνει.

«Πριν από δέκα χρόνια, υιοθέτησε κι ένα από τα παιδάκια των Καλάς, ένα 12χρονο, που το σπούδασε εδώ, στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Φρόντισε, επίσης, να φτάσουν ώς εκεί Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να έρθουν και εδώ στην Ελλάδα ασθενείς για να χειρουργηθούν. Τον ονόμαζαν “Ατανάσι”, μας έλεγε και δικά τους λόγια όποτε τον βλέπαμε. Είναι αγωνιστής, στην προσπάθειά του να τους μάθει περισσότερα για τον ελληνικό πολιτισμό.

Έγινε έτσι κατά κάποιον τρόπο “μοναχός εναλλακτικού τύπου”...», σημειώνει η κ. Κατερίνα Λερούνη, που αγωνιά για τον απαχθέντα ξάδερφό της. Μεγάλωσε μαζί του στο Λαγοβούνι Καλαβρύτων.

«Μας παρακίνησε όλους»
«Προσπαθούσε να μας πείσει ότι αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε κι εμείς οικονομικά τους Καλάς. Όντως, από το 1995, μαζέψαμε, η εκπαιδευτική κοινότητα, δήμοι κι άλλοι ελληνικοί φορείς, κάποια χρήματα. Από τότε συνήθιζε να φεύγει κάθε χρόνο με άδεια, γύρω στον Μάιο, για ένα τετράμηνο. Δεν σταμάτησε ποτέ να πηγαίνει εκεί, και τώρα έλειπε για δέκα μήνες, με ειδική υπηρεσιακή άδεια. Θυμάμαι ακόμα που το 1997 έφερε εδώ δώδεκα παιδάκια της φυλής αυτής, τα ξενάγησαν στους αρχαιολογικούς χώρους. Μακάρι να ακούσουμε σύντομα κάποια καλά νέα για αυτόν. Όλη αυτή η προσφορά του αξίζει!», λέει και ο κ. Γιώργος Μουστάκας, παλιός συμφοιτητής του Θανάση Λερούνη, διευθυντής του σήμερα στο σχολείο όπου οργανικά ανήκει ακόμα, στα ΣΕΚ (Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα) Αγίων Αναργύρων Αττικής, τον τόπο διαμονής στην Ελλάδα του άτυχου εκπαιδευτικού...


Το θρίλερ της απαγωγής

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΡΟΥΝΗΣ απήχθη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης από το χωριό Μπρουν, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν. Ομάδα πολυάριθμων ένοπλων μασκοφόρων εισέβαλε στο- δημιούργημά του- Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς, το «Καλάς- Ντουρ», όπου διέμενε, αφού εξουδετέρωσαν με ξυλοδαρμό τούς δύο αστυνομικούςο ένας κατέληξε από ανακοπή και τον άλλο τον οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δράστες διέσχισαν τα βουνά του Ινδοκαυκάσου και πέρασαν στην κοντινή κοιλάδα του Νουριστάν, επαρχία του Αφγανιστάν.

Αμέσως ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ και μέσω αυτής κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές του Πακιστάν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η πακιστανική πρεσβεία στην Αθήνα.

«Φέρτε πίσω τον Ατανάσι μας...»
Και από τις τρεις κοιλάδες της περιοχής, Καλάς και μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν και διαδήλωσαν στην πόλη Τσιτράλ, όπου με πανό ζητούσαν την απελευθέρωση του Έλληνα ευεργέτη τους, με σύνθημα «Φέρτε πίσω τον Ατανάσι μας...». «Μίλησα προσωπικά με την κ. Μπακογιάννη, τη ρώτησα εάν ο εξάδελφός μου είναι ζωντανός. “Οι ενδείξεις που έχουμε μας δείχνουν κάτι τέτοιο. Ειδοποιήσαμε άμεσα και το ΝΑΤΟ και, μέσω δορυφόρων, οι απαγωγείς παρακολουθούνται. Γίνονται προσπάθειες να μην περάσουν με τον Θανάση στο Αφγανιστάν” μου απάντησε και υποσχέθηκε να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν...» λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Κατερίνα Λερούνη, εξαδέλφη του 53χρονου απαχθέντος.

25
Νίκος Λερούνης
21/09/2009 01:24
Το όνομα μου είναι και εμένα Λερουνης είμαι μακρινός συγγενής του Θαναση. Ξέρω από έγκυρες πηγές ότι το έργο του είναι πάρα πολύ μεγάλο για τους ανθρώπους στο Πακιστάν. Το να αφιερώσει κάποιος την ζωή του σε κοινωνικούς σκοπούς και να βοηθά έμπρακτα ανθρώπους που έχουν τελείως διαφορετική οπτική γωνία για την ζωή, από εμάς εδώ στην Ελλάδα που λίγο πολύ έχουμε υπερκαλύψει τις απολαύσεις της ζωής, είναι μεγάλο θέμα… θέλει σθένος και μεγαλοψυχία. Πραγματικά νιώθω υπερήφανος που έστω έχω μια μακρινή συγγένεια με αυτόν τον άνθρωπο. Και για να περάσω στο θέμα της προβολής και των ευθυνών που έχει η Ελληνική πλευρά τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά νομίζω ότι από τους δεύτερους ξεκινά η υποστήριξη και η βοήθεια που πρέπει να δοθεί. Άλλωστε ένας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους της σκέψης και του πνεύματος ο Umberto Eco έχει ισχυριστεί πως για να κατακτήσεις μια χώρα θα πρέπει πρώτα να κατακτήσεις τα media οπότε εσείς που έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι θα πρέπει να κινητοποιήσετε τους πολιτικούς ακόμα και όταν όλοι ασχολούνται με τα προεκλογικά, βγαίνοντας σε κάθε κανάλι μετατρέποντας τον εαυτό τους σε μαϊντανό και εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Ας μην κάνουμε λοιπόν το λάθος και δώσουμε την Ελλάδα σε ανθρώπους που θα πάνε μπροστά την Ελλάδα αδιαφορώντας για το παρελθόν της! Ελπίζω όλα να έχουν ένα αίσιο τέλος και οι Καλάς να ξαναβρούν τον ηγέτη τους!
KERVEROS
18/09/2009 21:17
O LEROUNHS einai ELLHN kai gia apogonous ELLHNON agonizetai.Min ton sugrinete me tous agious tis ekklisias(dioktes ELLINON),einai prosvoli.Kala tha kanoun n`asxolithoun sovara me to thema oi politikoi,an sumvei kati,tha feroun ki autoi meridio euthunis.Edo pou ta leme katastrepsane oli ti xora kai den tous kaigetai karfi,giati na kanoun kati diaforetiko tora?KOURAGIO ADERFE ELLHNA!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΡΟΥΝΗ
18/09/2009 21:06
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ... ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΒΑΛΛΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΛΑΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!! !ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ??? Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΕΧΤΙΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΙΑΤΡΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ???? ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ Σ'' ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ...ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ??? ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΡΟΥΝΗ
Κατερίνα Λερούνη
18/09/2009 20:45
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΑΣΤΗ,ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ!!! ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ??? ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ. ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ-ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ DEBATE ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΤΑΔΕ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΠΕΤΡΟ ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!!
K1
18/09/2009 20:23
Είτε έχουν εθνολογικά δίκηο οι Καλάς είτε όχι, οι πολιτιστικοί δεσμοί με την κληρονομιά του Μέγιστου Στρατηλάτη και εκπολιτιστή όλων των αιώνων Αλέξανδρου, κάνουν σεβαστό το πιστεύω τους. Από αυτή την πλευρά, αξίζουν την συμπαράστασή μας και την ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων με την μακρινή πατρίδα των παραδόσεών τους. Ο Λερουνης προηγείται παρασάγγες της ταπεινής και άθλιας φάσης που περνάει ο ελληνισμός, αλλά το λυχνάρι που κρατάει φέγγει περισσότερο από αστέρι μέσα στο σκοταδισμόι που μας επιβάλλουν οι έχοντες τα συμφέροντα. Κουράγιο πατριώτη. Είσαι η αδάμαστη ψυχή που όλοι έχουμε ανάγκη.
ΜΑΙΡΗ Λ.
18/09/2009 19:35
ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ - ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.
Νίκος
18/09/2009 16:17
@ i.e
και την πιάτσα της Μυκόνου
ΕΛΛΗΝΑΣ
18/09/2009 16:00
Στειλτε μια ομαδα ΟΥΚ να τον φέρει....!!!!!
ΜΑΚΕΔΩΝ
18/09/2009 14:56
ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ?
A.A.
18/09/2009 09:57
Προσωποποίηση μιας άλλης Ελλάδας που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις υπερήφανος. Πρόκειται για ένα άτομο που με τη δράση του δίνει το ορισμό της ανιδιοτελούς πράξης και διατρανώνει την οικουμενικότητα της ανθρωπιάς. Ευτυχώς που υπάρχουν αρκετοί σαν τον Λερούνη που μέσα από τη δράση τους κρατούν το λυχνάρι της ελπίδα αναμμένο ,ώστε η διαχρονική αξία της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη να παραμένει ενεργή, έστω και σε μικρή κλίμακα.
Εύχομαι ολόψυχα να είναι γερός και σύντομα να επιστρέψει στο πραγματικά θεάρεστο έργο του. Είναι ευκαιρία για τους μεγαλόσχημους εξουσιαστές να παραδειγματιστούν από το πόσα πολλά μπορεί να κάνει η πραγματική αγάπη που δεν κομπορρημονεί, δεν φουσκώνει σαν παγώνι μήτε υπερηφανεύεται.
Μανώλης Κρητικός
18/09/2009 09:35
Το λεβέντη αυτό Έλληνα τον γνώρισα τυχαία απο την τηλεόραση και πραγματικά με συγκίνησε η στάση ζωής του !
Στα δελτία ειδήσεων θα έπρεπε να έχει αναδειχθεί ως ένα σοβαρό θέμα παρά να ασχολούνται εδώ και 15 μέρες αν θα είναι καθιστοί ο Γιωργαακης και ο Κωστάκης στο debate .
Το επίσημο ελληνικό κράτος τί κάνει για να σώσει ένα πολίτη του ;
Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί Λερούνηδες που δεν ασχολούνται με off-shore και κότερα ....μας δίνουν μια μικρή ελπίδα! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
18/09/2009 09:13
Πραγματικός άγιος. Πολλοί απ''τούς ανακηρυγμένους άγιους της εκκλησίας μας ωχριούν μπροστά τους. Η πολιτεία τρέμει όταν εμφανίζονται τέτοιοι άνθρωποι. Ενας απλός δάσκαλος, προσέφερε στήν Ελλάδα πολλά περισσότερα από ολόκληρο το υπουργείο Εξωτερικών. Μας κάνει περήφανους ως Έλληνες. Μας δίνει ελπίδες, πώς σ''αυτόν τον τόπο, κατοικούν
καί Έλληνες, άλλης ποιότητας από τα κατακάθια που πολιτεύονται και μας Κυβερνούν. Ο Θανάσης θα μείνει στήν Ιστορία ως Εθνικός ήρωας. Καί μόνο το να πάς στήν περιοχή των ΚΑΛΑΣ είναι ηρωϊσμός. Οι απόγονοι των στρατιών του Μ.Αλεξάνδρου βρήκαν τον σύνδεσμο με την πατρίδα των προγόνων τους.
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, η υπόθεση δεν υπόκειται σε παραχάραξη. Αξίζει τον σεβασμό μας.
akis
18/09/2009 08:26
Σε αυτο τον τοπο οποιος "αγαπα" τρωει βρωμικο ψωμι.
GM apo Astoria meria
17/09/2009 17:55
POU EINAI TA MESA MME

pou einai h Episimi antidrasi tou Ellinikou Kratous

gia ena ELLHNA Leitougo LEBENTH agwnisti ...

nisafi pia 8a mas pou ne oti aifnisdiastike PALI to Ypour. Exwterikwn..
AMAN re "Patrida" panta pligwneis ta kalutera paidia sou
PANOS
17/09/2009 14:15
ΕΛΛ-ΛΑΣ ....... ΚΑ-ΛΑΣ.....ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΩΡΕ!!!
SPYROS
17/09/2009 12:11
Ο ΛΕΡΟΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ''ΛΕΡΟΥΝΗΔΕΣ'' (ΥΠΑΡΧΟΥΝ)ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ/ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ''ΖΟΡΙΚΟ'' ΠΟΛΥ. ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΖΕΡΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΖΕΛΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΥΧΟΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΕΛΛΗΝΑ.
Βασω
17/09/2009 11:16
@ i.e. 17/9/2009 09:03

γιατι χαλανε την "πιατσα" του φραπε
Charisjp
17/09/2009 10:44
Γιατι δυστυχως η σασα μπαστα εχει πιο ωραια μπουτια, η στελλα μπεζεντακου πιο καλη φωνη, ενω η κατερινα λασπα παντρευτηκε αφου απειχε απο το σεξ για-ακουσον ακουσον- 1,5 μηνα!!!!!!! Ετσι τα μμε δεν προλαβαινουν βλεπετε η μερα εχει μονο 24 τηλεοπτικες ωρες και δεκαδες κωλους και βυζια να τις γεμισουν!!!!!!!!
Charisjp
17/09/2009 10:44
Γιατι δυστυχως η σασα μπαστα εχει πιο ωραια μπουτια, η στελλα μπεζεντακου πιο καλη φωνη, ενω η κατερινα λασπα παντρευτηκε αφου απειχε απο το σεξ για-ακουσον ακουσον- 1,5 μηνα!!!!!!! Ετσι τα μμε δεν προλαβαινουν βλεπετε η μερα εχει μονο 24 τηλεοπτικες ωρες και δεκαδες κωλους και βυζια να τις γεμισουν!!!!!!!!
Vasilis Spartiatis
17/09/2009 10:32
@ Giorgo ! Apolitos simfono mazi sou. Em fisika eprepe idi i EYP na trexi alla afta ta kanune sovares xores. I Israelites akoma inigane na vrune gerus Nazis ipefthinus gia ta krematoria. Emis oute kan tous sfagis ellinon maxiton tis kipru den exume pai na vri gia na tous kopsume ta kefalia. O Thanasis Lerunis prati ethniko ergo an katalavume pos Kalas den ine musulmani alla pistevune san tous ellines progonus tus (ine Ellinikis katagogis) stin ipertati theiiki dinami. Imaste enas exirstos laos me mia megali tasi aftokatastrofis ke itopathias. Adi na anaskubothume ke na ginume mia sovari ke meta mia dinati xora.
ΚΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17/09/2009 10:08
EPITELOYS I ELLADA PREPEI NA KSIPNISEI VOITHONTAS,ENISXIONTAS KAI PROVALONTAS TETOIES ENERGEIES.NA GINEI OTI EINAI ANTROPINOS DYNATON GIIA TIN APELEYTHEROSEI AYTOU TOU MEGALOY OXI APLA ELLINA ALLA ANTHROPOY
ΜΑΡΙΑ Π.
17/09/2009 10:07
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΚΑΛΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΞΕΚΩΛΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ.

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΡΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ; ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ, ΑΘΟΡΥΒΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΙΖΟΝΕΤΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ;

Δήμητρα
17/09/2009 10:06
Δεν προβάλονται έντονα γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ένα σπόνσορα. Μία τράπεζα, μία κινητή τηλεφωνία, έστω μία αεροπορική εταιρεία από πίσω του...
ΓΙΩΡΓΟΣ
17/09/2009 09:35
Η ΕΥΠ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΗ ΩΣ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΤΙΜΗΣ" ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ!
i.e.
17/09/2009 09:03
γιατί τέτοιες ενέργειες φωτισμένων αωθρώπων δεν προβάλονται έντονα από τα Μ.ς.Ε.;