«Tο ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά»

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 5 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2009 14:22 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/09/2009 17:26 |

Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με την ψήφιση πέντε βασικών νομοσχεδίων στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου

Η φορολογική δικαιοσύνη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων και των μισθωτών, η δημιουργία ενός σταθερού και ευνομούμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η προστασία των δανειοληπτών περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατάργηση του ΕΤΑΚ, ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων και επαναφορά του φόρου κληρονομίας. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα «ανοίξει» το ασφαλιστικό τον πρώτο χρόνο ανάληψης της εξουσίας και ότι θα δώσει έμφαση στην «πράσινη» ανάπτυξη και στην ευρυζωνικότητα.  Αναφερόμενος στο κόστος των σχεδίων αυτών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά»

Μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε τα σχέδιά του για την οικονομία, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει με την ανάληψη της εξουσίας.

«Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτές οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας.

«Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο, αλλά το αυτονόητο που δικαιούται ο ελληνικός λαός», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την χώρα και την κοινωνία:

«Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις. Μία που μιλά για συρρίκνωση, και μία για επενδύσεις. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας».

«Στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών», για τη στήριξη της αγοράς και των εισοδημάτων, συνέχισε, λέγοντας ότι θα κατατεθούν πέντε νομοσχέδια στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Στο κράτος, «εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του στις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων» και είπε ότι αυτό το μέτρο μαζί με τη «συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη» οξύνουν και βαθαίνουν την ύφεση και τελικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα.

«Το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά» είπε.

Ακόμα, υποσχέθηκε να βάλει τέλος στα καρτέλ, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας παρακολούθησης της αγοράς, άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, την κατάργηση των stages και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανοίξει το Ασφαλιστικό, με εκτενή διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Σχέδιο 100 ημερών στην οικονομία

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

1) Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

2) Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

3) Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

4) «Νοικοκύρεμα» στα δημόσια οικονομικά, με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Το σύνολο των μέτρων αυτών θα έχει τεθεί σε εφαρμογή εντός των πρώτων 100 ημερών, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που ταυτόχρονα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, την επάνοδο σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας κυβέρνησης, σημείωσε, θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα στοχεύει στην ανάκτηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση.

Για το σύνολο της τετραετίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», προστιθέμενη αξία στη χώρα, για να μπορέσει να γίνει πράξη ο στόχος της δίκαιης αναδιανομής στη βάση ενός ολοένα και μεγαλύτερου εθνικού εισοδήματος.

«Βαθιές τομές» στο κράτος

«Οι βαθιές τομές στο κράτος είναι η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα του Σχεδίου Εθνικής Ανάτασης», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Το δεύτερο μέτωπο των 100 πρώτων ημερών είναι η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στα «άμεσα μέτρα» για την θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ, όπως ένας νέος εκλογικός νόμος, η διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής και στα δημόσια έργα και προμήθειες, η αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, η ενίσχυση του ΑΣΕΠ και η ριζική αποκέντρωση.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι κάθε πολιτική και κάθε ενέργεια του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση «θα διέπεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, ποιότητα, συμμετοχή, αξιολόγηση και λογοδοσία».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και επιλογών», την πίστη του «στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας» και τη δέσμευσή του «να προχωρήσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες τομές και αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

82
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
14/09/2009 14:56
@ Αλ Καλ 14-9-2009/13:36 Αγαπητε Αλ. Σου απηντησα σαφως οτι εκτος απο τα αποτυχημενα και λοβιτουριτζιδικα κομματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Οτι υπαρχουν κομματα για να ψηφισουμε που καλυπτουν ολο το φασμα των ιδεολογιων, και εσυ μου λες τις ασυναρτησιες του Μανωλιδη. Αν λοιπον δεν ξερεις καλα ελληνικα σου τα κανω πιο λιανα. ΛΑ.Ο.Σ. - Κ.Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ. Διαλεξε και παρε. Ξεχνα τους απατεωνες του ΠΑΣΟΚ και της Ν..Δ. Ποσο ποιο λιανα θελεις να στα κανω ? Αλλα βλεπω οτι εχεις παρωπιδες.
dimitris korinthios
14/09/2009 14:42
MANOLIDH O ARXHGOS SOY MILA GIA 100 HMERES
TI EXEI SKOPO NA KANEI META . TO GRAFEIO SAS {THS KLADIKHS } KATI KSEREI NOMIZO?
888
14/09/2009 14:37
@ Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 14/9/2009 13:06

O ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ:

1. <Αγαπητε Ροζ Πανθηρα κατοπιν του ατιμου παιχνιδιου που επαιξαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον διαλυσουν, παρα το γεγονος οτι ειμαι αντιθετος ιδεολογικως θα πρεπει οχι μονο να μπει στη Βουλη, αλλα και με υψηλο ποσοστο.>

2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ
3. ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ
4. ΕΧΕΙ ΘΗΤΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΒΕΡΩΦ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΝΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967!!!
ΜΕ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΙΟ ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΑΝΤΕΤΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΤΟ 1940!!!
ΓΚ
14/09/2009 14:30
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ; ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; Η ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΞΑΝΑΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
s.o.s.
14/09/2009 14:19
Proeklogika olo tis idies mpourdes akoume alla idio to apotelesma.mpla mpla mpla. Ti magiko ginetai ligo prin tin kalpi, tha mou pei kaneis????
MARIA H KORINTHIA
14/09/2009 13:43
K. MANOLIDH 14/9/2009 O9,57
GIA SENA THA FIAKSO KOKORAKIA SXARAS
ALA NTIAMPL EINAI TO FAGHTO TOY DIMITRI KAI 666

Aλ Καλ
14/09/2009 13:36
@ Φιλιππινεζο Παρατηρητη δυστυχως οτι προσπαθεια και να κανω με σενα "στου κουφου την πορτα...." Γιατι εισαι τοσο αρνητικος. Δωσε ,ια ευκαιρια και μετα βλεπουμε. Σε ρωτησα τι λυση θα εβλεπες, δεν απαντας. Ο Κωστακης ειναι πολυ μικρος πλεον, το απεδειξε, παει περασε -χαθηκε, μη το συζηταμε αλλο.....Σε παρακαλω πρεπει να δουμε το μελλον, ασε την πλακα και την ειρωνια. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΤΑ ΝΕΑ!!
14/09/2009 13:30
gk 12/9/2009 23:31
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ! ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΧΊΔΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ PLAY STATION 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΣ-ΡΕΜΠΕΣΚΕΣ.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΓΓΓΕΛΟΥ
14/09/2009 13:30

ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ!!!!!!
L.Λ.
14/09/2009 13:16
Πως τραύλιζε στη συνέντευξη όταν του είπαν ότι θα κάνει ντι-μπειτ με τον κωστάκη. Το μικρό γιωργάκης τα έχασε για λίγο και σκέφτηκε την ντροπή αν χάσει και πάλι γιατί θα ήξερε ότι τότε με το ποδηλατάκι του θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και αν αυτό είναι απίθανο.
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
14/09/2009 12:05
ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!
ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΕΛΙΟ ΓΙΓΑΝΤΑ .
ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥς ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ , ΤΑ ΜΠΟΡΝΤΟΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΖΟΚΟΥΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕς

Φιλιππινεζος Παρατηρητης
14/09/2009 11:59
Γιωργακης : Το ερωτημα που θα βρουμε τα λεφτα, απαντιεται με το που πανε τα λεφτα ? Δηλαδη εδω παπας, εκει παπας, που ειναι ο παπας ? Τελικως εκλεψε την παρασταση ο Γιωργακης και μαζι με την παρασταση και το υποκοριστικο ονομα του παππου του. {Παπατζης} Μεγαλε Γιωργακη θα σε λεμε Γιωργαρα τωρα !...
T.M.
14/09/2009 11:54
Please, mind then G.A.P
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
14/09/2009 11:50
@ Αλ Καλ 14-9-/2009 Αγαπητε Αλ Καλ. Εχεις δικηο πραγματι θα ειναι η τελευταια φορα που θα εκλεγει {αν εκλεγει} κληρονομικος πρωθυπουργος. Κι''αυτο διοτι μετα την ελληνοποιηση των Πακιστανων, Αφγανων, Αλβανων, Σκοπιανων κ.λ.π. πραγματι δεν προκειται να εκλεγει αλλος αφου αυτοι ειναι υπερ του {30%} του ελληνικου λαου, και κατοπιν του σχεδιου θα ψηφιζουν μονοκουκι τον Γιωργακη, μεχρι να μας ενταξει ως προτεκτορατο της Τουρκιας. Το θεμα αυτο ειναι πολυ σοβαρο. Για τα χρηματα θα σφιξουμε το ζωναρι για καποιο διαστημα . Η εθνικη καταστροφη ομως δεν επανορθωνεται !...
Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ
14/09/2009 11:33
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ....
888
14/09/2009 11:22
@ Aλ Καλ 14/9/2009 09:49

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ;

ΕΔΩΣΕΣ ΕΝΑ ΚΑΥΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΙΟ ΦΠΑ!!!
ΚΛΕΨΕ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΙΟΣ ΝΑ ΚΑΕΙ!!!

ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ;

......!!!!

888
ένας αναγνώστης
14/09/2009 10:55
Χεσ........με με τα οικονομικά Δεν ακούει κανένας τίποτα άλλο παρά αντιπαράθεση για το ποιός θα μας πλουτίσει.Μωρέ τί μας λέτε. . Έτσι σας βολεύει .έ.;..Εδώ μας παίρνουν το κεφάλι και εμείς ανησυχούμε για τα γένια μας άν είναι καλοχτενισμένα.Ο κίνδυνος δεν είναι η οικονομία (ειδικά τώρα που είμαστε στην Ε.Ε και με κοινο νομισμα) αλλά ο αφελληνισμός που θα ενταθεί με ανάξιους και διεθφαρμένους πολιτικούς.Για όποιον δεν του κόβει άς αναρωτηθεί γιατί ο ελληνισμός κάθεται στο στομάχι των παγκοσμιοποιητών και μας έχουν πρήξει για πολιτισμικότητες παγκοσιοποιήσεις και αηδίες μόνο εμάς και δεν το έχουν εφαρμόσει στην χώρα τους ή σε διπλανές χώρες π΄χ. τουρκία με 70,000,000 μή τούρκους..Η αγγλία για κaτι κωκονησάκια διέσχισε την μισή υδρόγειο με τα πλοία της για να κάνει πόλεμο και εμείς πρέπει να ανεχόμαστε το κάθε θρασίμι ανατολικά και βόρεια;
The sting
14/09/2009 10:53
Αγαπητοί συνέλληνες είμαστε όντως για τα πανηγύρια σε ό,τι αφορά το ευμετάβολο του χαρακτήρα, αλλά και την αδυναμία άρθρωσης πολιτικού ειρμού με άξονα την κοινή λογική. Κοντολογίς με τεράστια ευκολία αλλά και ευχαρίστηση φιλάμε τις ποδιές που πριν λίγο καιρό κατουρούσαμε και έτσι φτάνουμε στο σημείο με αλεπάλληλες αλλαξωκολιές στην εξουσία μεταξύ των δύο οικογενειών, να επιχειρηματολούμε, οι μεν για την ατυχία του Κωστάκη να πρέπει να κυβερνήσει σε δύσκολες παγκόσμια οικονομικές συνθήκες, οι δε για τον απεγνωσμένα επιζητώντα την πολιτική του ενηλικίωση μέσω της ανάληψης της εξουσίας, Γιωργάκη. Θέλω απλώς να σας κεντρίσω με αυτά που γράφω και τους μεν και τους δε, προκαλώντας σας, αν τολμάτε, να εκφραστείτε με ειλικρίνεια, όταν ο Κωστάκης θα πάρει τον ομματιών του, αφού χάσει τις εκλογές, από τον ηγεσία του κόμματος, λόγω της αμφισβήτησής του και οι δε, όταν ο Γιωργάκης θα ψελλίζει χιλιοειπωμένες δικαιολογίες περί του απρόσμενα μεγάλου ελλείματος στα δημόσια οικονομικά, που δεν θα του επιτρέπει να πράξει όσα υποσχέθηκε. Θα έχετε το θάρρος άραγε, να παραδεχθείτε ότι με την απρονοησία σας να στηρίξετε τα δύο φυντάνια της πολιτικής στην κοκορομαχία τους, εξασφαλίζετε συνθήκες φτώχιας, υπερδανεισμού, αμορφωσιάς και ακραίας εμπορευματοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας για σας και τα παιδιά σας; Ξυπνήστε ρε κουτοπόνηροι, εσείς συντηρείτε αυτό το χάλι με τις ψήφους σας και από πάνω το πληρώνετε αδρά. Τί διάλο μυαλά κουβαλάτε; Θα πέρνατε έναν από τους δύο στη δούλεψή σας για να του εμπιστευτείτε όχι τα παραπάνω σοβαρά αγαθά, αλλά πολύ απλούστερα πράγματα; Εγώ πάντως όχι. Όχι γιατί και οι δύο είναι ανεπάγγελτοι, αλλά γιατί δεν τους ενδιαφέρει να βελτιώσουν πρώτα από όλα την προσωπική τους κατάσταση, καθώς και οι δύο μέσω των περιουσιών που τους κληρονόμησαν οι μέντορές τους, δεν έχουν κίνητρο προσωπικής τους βελτίωσης. Και εσείς στα σοβαρά περιμένετε να βελτιώσουν καταστάσεις που απαιτούν ρίξη με κατεστημένα συμφέροντα και πραγματικό όχι λεκτικό μάτωμα; Τους έχουν παραφουσκώσει τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος που τους στηρίζουν, με ιδεολογήματα περί ευρισκόμενης στο DNA τους ικανότητας στην διακυβέρνηση και εμείς ως άλλοι καμικάζι τους δίνουμε τις τύχες της χώρας εδώ και 60 χρόνια στα χέρια τους, απογοητευόμενοι με το αποτέλεσμα και "τιμωρώντας" πότε τον Κωστάκη, πότε τον Γιωργάκη, στέλνωντάς τους εναλλάξ στην αντιπολίτευση. Πω πω τι μεγάλη τιμωρία! Σκεφτήκατε ρε ποτέ να ψηφίσετε όχι για την αντιπολίτευση, αλλά για την κυβέρνηση; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. Δεν έχετε τίποτε κοινό με αυτούς. Αυτοί βέβαια έχουν μετατρέψει σε κοινό το πορτοφόλι και την πολιτική σας ελευθερία, τα οποία τα χρησιμοποιούν, σαν να τους τα εκχωρήσατε εν λευκώ. Αντε τώρα, ως άλλα πρόβατα μπείτε πάλι στο μαντρί σας και παίξτε με τις πιθανότητες να μην είστε εσείς το πρόβατο, με το οποίο θα θελήσει να ικανοποιήσει τις διεστραμμένες ορέξεις του, ο τσομπάνης που ψηφίσατε. ΜΠΕΕΕΕΕΕ.
ALFA
14/09/2009 10:46
KOPSETE TIS STRATIWTIKES DAPANES APO EKI
8A VGUN POLLA LEFTA GIA TIN ANAPTYXI
KE ARHISTE NA FTYAHNETE TIN YPODOMH
RIXTE XPHMA STHN KINONIA
KE TO XPHMA FERNI XPHMA KE PROODO
EPITELUS KATALAVETE TO
ME TO SFIXIMO TO MONO PU KANETE INE XPEOS KE KATAREFSH
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
14/09/2009 10:40
DE JAVU...
Η όλη κατάσταση θυμίζει 2004.Τότε που όλοι αγανακτήσαμε με το 20ετές πασόκ......

Ελπίζω ο γιωργάκης να βελτιώσει έστω έναν τομέα της κοθινωνίας που ζούμε...

Ο απερχόμενος κωστάκης δεν βελτίωσε τίποτα 5,5 χρόνια κι όποιος λέει το αντίθετο ή ζει σε άλλη χώρα ή είναι βολεμένος..........

Τέλος.
Ο ΚΑΝΕΝΑΣ
14/09/2009 10:28
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ, ΑΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ..............ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ.....................
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ................
ΨΑΞΤΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ..............
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
14/09/2009 10:28
@ Chris Koyklakis 14-9-2009/07:19 Αγαπητε κ. Κουκλακη, δεν μπορω παρα να σε συγχαρω για την ευθυτητα της τοποθετησης σου. Οπως σωστα ανεφερες Ελληνας γεννιεσαι, ομως ανακυπτει το εξης ερωτημα για τον κ. Γ. Παπανδρεου : Γεννηθηκε Εληνας ? Απεκτησε ελληνικη παιδεια ? Εχει ελληνικη εθνικη συνειδηση ? Γνωριζει την ελληνικη γλωσσα ? Στην Πατριδα του την Αμερικη ουδεις Αμερικανος απο Αμερικανους γονεις που γεννηθηκε στην αλλοδαπη, δεν εχει το δικαιωμα να καταλαβει το προεδρικο αξιωμα !...
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
14/09/2009 10:20
ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ !
παναθας
14/09/2009 10:14
καλημερα φιλε μανωλιδη.καταρχας ειδες τα χαλια του ακατανομαστου με την καβαλα?πολυ χαλι.αντε ετσι και με την αλκμααρ.φιλε μανωλιδη τελειωσε ο κωστακης .μου αρεσε ο γιωργακις τα πε σωστα το θεμα ειναι θα τα εφαρμοσει?γιατι καλα τα λογια .στην πραξη?
john
14/09/2009 10:14
Re apolithoma ths dekaetias tou 80 stamata na grafeis tis makakies sou giati tha frikaroume omadika sto telos. Entaksei eisai PASOKOS fanatikos kai kapou tha se volepsoun esena. Emeis ti ftaime na exoume apo th mia ton mpoulh kai apo thn allh ton GAP???? ELEOSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
14/09/2009 10:11
@ ΠΑΝΘΗΡΑΣ 13-9-2009/21:29 Αγαπητε Ροζ Πανθηρα κατοπιν του ατιμου παιχνιδιου που επαιξαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον διαλυσουν, παρα το γεγονος οτι ειμαι αντιθετος ιδεολογικως θα πρεπει οχι μονο να μπει στη Βουλη, αλλα και με υψηλο ποσοστο. Κι'' αυτο γιατι το αδικον ουκ ευλογειται . Οσο για την ταραχη θα την παθη ο Γιωργακης και οχι η Αλεκα. Ο κ. Αλαβανος και ο κ. Κοροβεσης με το Γιωργακη, κατοπιν εκπονησης σχεδιου αμερικανικης προελευσης, εκαναν το πραξικοπημα.
Καίτη Αλλοίμονου
14/09/2009 09:51
Σωστά τα λέτε ρε παιδιά αλλά διορθώστε λίγο τα ορθογραφικά σας λάθη γιατί είναι αδύνατον να σας διαβάσουμε. Την σκοτώνετε την γλώσσα όπως οι προαναφερθέντες την Ελλάδα
ΟΥΣΤ
14/09/2009 09:43
Perifanos 14/9/2009 08:07

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !
ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟ "ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ" ΔΙΟΤΙ ΔΕΙΓΜΑ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣΩΝΑ!
888
14/09/2009 09:09
ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΙΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ (ΒΡΑΧΑΤΙ;)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΣΤ'' ΑΝΑΠΛΙ, ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ!
ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΠΩ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!''
Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΙΣΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ΤΟ ZASTAVA ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ CAYIENNE TOY ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗ ΤΖΙΠΑΡΑ!!!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΡΕΡ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ (ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ) ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ!!!

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡ'' ΟΤΙ ΕΤΡΕΞΕΣ, ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΕ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΡΙΧΝΟΥΝ!!
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥΧΑΝ ΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ SIEMENS 2004 - 2007 ΤΑΔΟΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟ.
Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ".

ΦΙΛΕ ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ.

ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕ.

ΥΓ.
ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΑΣΟΣ".
ΤΟ "Τ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ "Σ" ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ!!!

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

888
Allos
14/09/2009 08:54
Εντάξει σωθήκαμε τώρα. τελικά τόσο απλά είναι τα πράγματα που με 5 νομοσχέδια λύνονται?!!!!!
Aλ Καλ
14/09/2009 08:39
Γιωργο Παπανδρεου. Θα σου δωσουμε τη ψηφο μας, αλλα κοιτα να διορθωσεις τα κακως κειμενα στην απασχοληση. Τα παιδια μας για να ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ πρεπει να συμφωνησουν με τους εργοδετες του κ***υ, οτι θα παιρνουν 750 ευρω και δεν θα εχουν απαιτηση να ....ασφαλιστουν στο ΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κωστακη τετοια δουλεια σου ευχομαι να βρης, και ασε τα ονειρα του προεδρου Δημοκρατιας. Αυτη ειναι ΘΕΣΗ για αξιους και ΛΕΒΕΝΤΕΣ.
Perifanos
14/09/2009 08:07
Λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, ετοιμαστείτε...Ήρθε η ώρα σας να ΦΑΤΕ...Ακονίσττε καλά τα μαχαίρια σας και πάρτε θέση για τις νέες "τομές" στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία... Καλά δεν έχετε βαρεθεί τα ίδια λόγια 40 χρόνια τώρα; Προφανώς οι Έλληνες έχουν ένα θέμα με τα 400 χρόνια... $00 χρόνια σκλαβιά απο τους Τούρκους, 400 Χρόνια σκλαβιά απο τα μπλέ και πράσινα σκουλίκια, τα λαμόγια και τους κλέφτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ! Καλή σας ΝΕΑ ΟΡΕΞΗ! (Σκέφτομαι σοβαρά να φύγω απο αυτό το μπουρδέλο. Με τον τρόπο που ψηφίζουν οι Αμόρφωτοι Έλληνες, στην ΣΟΜΑΛΙΑ είναι μάλλον καλύτερα)
Chris Kouklakis
14/09/2009 07:19
Το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει όλους τους μεταναστες (νομιμους και οχι) Έλληνες: -ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. -ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ. -ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΩΝ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!!! Σε άρθρο στην καθημερινή διαβάζουμε: ΕΣΥΕ: Στο 6,3% η ανεργία στους αλλοδαπούς Σύμφωνα με την έρευνα, τα μη ενεργά άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας ανέρχονται σε 148.323. Στο 6,3% ανέρχεται η ανεργία στα άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας σύμφωνα με την ειδική έρευνα για τη θέση στην αγορά εργασίας των μεταναστών και των αμέσων απογόνων τους που διεξήγαγε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ). Αν 6,3% είναι 148 χιλιάδες, το 100% 2,45εκ άτομα μη ελληνικής ιθαγένειας - μη έλληνες. Αν βάλουμε και οικογένειες/παιδιά, δηλαδή μη ενεργά άτομα φτάνουμε στα 3-3,5 εκ. 30% ξένοι μη έλληνες είναι στην Ελλάδα! Αν βάλουμε μέσα και τους μη καταγεγραμμένους (παράνομους) μιλάμε για μεγαλύτερο ποσοστό. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να τους κάνει όλους Έλληνες, αγνοώντας όμως ότι Έλληνας δεν είναι όποιος ζει στην Ελλάδα αλλά όποιος ανήκει στο Ελληνικό Έθνος. Με άλλα λόγια θα διασπάσει την λέξη Ελλάδα από την έννοια Ελληνικό Έθνος! Δεν θυσιάστηκαν γι'' αυτό τόσοι και τόσοι προγονοί μας και πατέρες μας! Και δεν μας εκφράζει ούτε μας τιμά αυτό! Είναι όμως ότι πρέπει για τους υπερμαχους της παγκοσμιοποίησης που δεν θέλουν διαφορετικά έθνη, αλλά 1 και μόνο έθνος πλήρες ελεγχόμενο με την δική του μια και μοναδική ιστορία. Δεν τους αρέσει η διαφορετικότητα. Γιατί ένα κόμμα με ένα 35 ή 40% πρέπει να πάρει μια τέτοια σημαντική απόφαση που αφορά όλο το 100% των Ελλήνων; Που είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Πού είναι τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Γιατί λοιπόν να εμπιστευτώ ένα κόμμα που θέλει να το ΠΑΙΞΕΙ φιλάνρωπο και δημοκρατικό, όταν ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... ΑΓΝΟΕΙ τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΤΙΜΗ σε όσους θυσιάστηκαν για την Ελλάδα;.. ΑΓΝΟΕΙ το μόνο κοινό στοιχείο των Ελλήνων - Το Ελληνικό Έθνος - και με μέτρα Παγκοσμιοποίησης το διαλύει! Δεν μπορούμε να γεμίζουμε με παράνομους (άτομα που έρχονται παράνομα στην χώρα), και να τους νομιμοποιούμε έτσι απλά! Αυτη είναι η Ελλάδα που ονειρευεται το ΠΑΣΟΚ ? ? ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
14/09/2009 05:20
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ Σχετικώς με το θέμα της αθρόας εισροής λαθρομεταναστών μουσουλμάνων στην Ελλάδα κατόπιν σχεδίου του τουρκικού Τ.Ε.Π., {Τμήμα Ειδικού Πολέμου} κατευθυνομένου από τη Μ.Ι.Τ. {Milli Instihbarat Teskilati} πρώην Μ.Α.Η. {Milli Amale Hizmet},αναφέρω τα κατωτέρω : Οι δυνάμεις που κατευθύνουν αυτό το τμήμα των τουρκικών Ε.Δ. είναι το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. και η C.I.A., προϊόν των οποίων είναι η τουρκική GLADIO που ιδρύθηκε το 1952 , με την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Η επιρροή του Τ.Ε.Π. στην πολιτική και στην κοινωνική ζωή της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλη. Ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η οργάνωση GLADIO διαλύθηκε , στην Τουρκία γιγαντώθηκε με τη συμπαράσταση του επίσημου κράτους και του Τύπου. Τα κεντρικά γραφεία της εν λόγω οργάνωσης στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με την Επιτροπή Αμερικανικής Βοήθειας . "RUSLOG". Η εκπαίδευση των μελών της πραγματοποιείται από ειδικούς εκπαιδευτές της C.I.A. και οι μισθοί τους καταβάλονται από τις ΗΠΑ .Αυτοί είναι εκπαιδευμένοι ως ΚΟΝΤΡΑΣ , δηλαδή Αντιαντάρτες . Ολα τα πραξικοπήματα στην Τουρκία έχουν επεξεργασθεί από το Τ.Ε.Π..Επίσης η αιμοσταγής στάση του τουρκικού στρατού και οι δολοφονίες των αιχμαλώτων πολέμου στην Κύπρο, οργανώθησαν από αυτή την οργάνωση. Δυστυχώς ο τέως πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, επιθυμώντας κατόπιν σχεδίου την αποδυνάμωση της Ε.Υ.Π., κατήργησε την τότε διοίκησή της και διόρισε αρχηγούς της τον Κ. Τσίμα {προστάτη της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη} και τον κολλητό του Μ. Ζιάγκα ως μεσάζοντα μεταξύ αυτού και του Κ. Τσίμα .Ούτω διέλυσαν όλη τη δομή της και κατέστρεψαν πολύτιμα στοιχεία, για να της δώσει τη χαριστική βολή ο κ. Κ. Σημίτης με την παράδοση του Οτζαλάν αρχηγού του ΡΚΚ, στη C.I.A., όπου σίγουρα θα τον παρέδιδε στην Τουρκία . Ούτω η Ελλάδα στερήθηκε από τον καλύτερο και μοναδικό σύμμαχό της σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης . Αυτός ήταν και ο σκοπός της παράδοσης του. Ολα αυτά είναι αποτελέσματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων που έχει αποφασίσει η Λέσχη Μπιλντερμπεργκ , που συνήλθε όχι τυχαία στη Βουλιαγμένη όπως και το 1993 , που ανέκυψαν ξαφνικά πολιτικές εξελίξεις που είχαν σχέση με τα εθνικά μας θέματα . Κατόπιν αυτής της συνεδρίασης , άρχισαν οι αναρχικές εκδηλώσεις , οι καταστροφές των περιουσιών των Ελλήνων, οι εμπρησμοί των δασών και η εκβιαστική πίεση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, {μέλους της εν λόγω λέσχης} τον οποίον έχουν προγραμματίσει οι παγκόσμιοι δυνάστες για νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας , για να μας επιβάλουν τα σχέδιά τους. Ο δε κ. πρωθυπουργός , {μέλος κι’αυτός της λέσχης} υποβάθμισεν αυτό το σοβαρώτατο θέμα , εκτελώντας τις διαταγές των αφεντικών, καθότι είναι κα αυτός μέλος του εκλεκτού αυτού Club !... Σχετικώς ως προς την Ελλάδα έχει αποφασισθεί ο πολυπολιτισμικός μετασχηματισμός της. Αυτός είναι και ο λόγος της παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας που προσπαθούν με γελοία και χονδροειδή τεχνάσματα να επιβάλλουν με τα νέα βιβλία ιστορίας που προσπάθησαν να μας παραστήσουν τη σφαγή, κ.λ.π. των αμάχων της Σμύρνης ως συνωστισμό !... Προσπάθησαν επίσης να εξισώσουν τους Ελλήνες στρατιώτες , με τους δολοφόνους, βιαστές και πλιατσικολόγους Τσέτες του Μουσταφά Κεμάλ. Ούτω ο νέος εκλεκτός της σχετικής λέσχης κ. Γ. Παπανδρέου, στην περίπτωση εκλογής του έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει τα εξής : α} Την ελληνοποίηση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. β} Τον μειονοτικό κατακερματισμό της Ελλάδας . γ} Την αλλαγή του νόμου "περί ιθαγένειας". δ} Να δώσει {σ. Φ.Π.με μεγάλη ευχαρίστηση}το δικαίωμα της ψήφου στους λαθρομετανάστες και στους πρόσφυγες . ε} Την αναγνώριση των διαφόρων μειονοτήτων σε ισότιμη βάση. στ} Την κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος περί της επικρατούσης θρησκείας στην Ελλάδα . ζ} Την επίσημη παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας. η} Ελεγχο της κάθε οικονομικής δραστηριότητος των Ελλήνων. Ολα αυτά γίνονται στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης από τη Μασονική Λέσχη Μπίλντερμπρεγκ , μέλη της οποίας είναι δυστυχώς και οι κατωτέρω αναφερόμενοι Ελληνες ηγέτες : 1} Κώστας Καραμανλής , 2} Γιώργος Παπανδρέου. 3} Κωνσταντίνος Μητσοτάκης . 4} Θεοδώρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη. 5} Θεόδωρος Πάγκαλος . 6} Γιώργιος Αλογοσκούφης . 7} Αντώνης Σαμαράς . 8} Στέφανος Μάνος. 9} Ανδρέας Ανδριανόπουλος. 10} Αννα Διαμαντοπούλου. 11} Γιάννος Κρανιδιώτης. 12} Γεράσιμος Αρσένης . 13} Μιχάλης Παπακωνσταντίνου. Ολοι αυτοί ενεργούν με βάση τις εντολές της σχετικής Λέσχης . His Master Voice . Θυμηθείτε αυτά τα ονόματα στις 4 Οκτωβρίου και ψηφίστε τα , για τον τελικό καταποντισμό της Ελλάδας . 14-9-2009 Φ.Π.
Αλέξανδρος Μιχαήλ
14/09/2009 01:46
Για να τελειώσει η εποχή της αυτοδυναμίας και της ασυδοσίας του οικογενιακρατικής, μεταφασιστικής ψευδοδημοκρατίας πρέπει ο Ελληνας πολίτης να εμπιστευτεί τα μικρά κομματα, όπως τους Οικολόγους, το Συνασπισμό ή στη χειρότερη περίπτωση ακόμη και το ενοχλητικό ΛΑΟΣ . Οχι στα τρία μεγάλα, βολεμένα κόμματα της μεταπολίτευσης. Και όταν οι "απόγονοι" ξανακάνουν στο καπάκι εκλογές, για να κλέψουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία, κράξτε τους ξανά. Και εναντιωθείτε σε όποια ΜΜΕ σπέρνουν τη μιζέρια, τον πανικό και τα ψεύτικα δειλήμματα. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Δημοσθενης Μπογδης
13/09/2009 23:02
Ριξτο στο χορό καλύτερα Γιωργάκη 13/9/2009 16:33 Μανιταρι Fistulina Hepatica !
Pavlos Xanthopoulos
13/09/2009 21:53
APANTISI:" costas 13/9/2009 02:22 MAS EPRHKSE TO KKE ME THN EPANASTATIKH DYNAMH. EIDAME THN SOBIETIKH ENWSH... PLHRHS DIALYSH. 8YMATAI PIA KANEIS ATHN THN XWRA H'''' TIS ALLES TOY ''''YPARKTOY'''' SOSIALISMOY?... "

Kai o Ellinikos politismos hathike gia 1600 hronia,itithike apo tous monotheistes....
Se ti ofelise tin anthropotita afto?
EPANILTHE PANTOS.....
Mazitou epanilthe kai o sosialismos....

Nai epese i sovjetiki enosi alla afto den ofelise tous ergazomenous tou kosmou....
Gia tin komounistiki Kina ti ehete na pite omos?
Tora kai i Jankides strefonte pros ton sosialismo !
666
13/09/2009 19:28
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!" 13/9/2009 19:00, Ehrenwort, ΤΕΛΟΣ Οκτωβρίου αν σε βολεύει. Θα σου πω ιστορίες αξέχαστες. .Στην ΚΟΡΙΝΘΟ συνάντησα τον ΚΟΡΙΝΘΙΟ τα γέλια που ρίξαμε με το δούλεμα που τους κάνουμε δεν θα τα ξεχάσω ποτέ!
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!"
13/09/2009 19:00
@666 αδελφέ χωράς και συ..Το αντάρτικο θα ξεκινήσει απ'' βουνά της Χάιντι..Τι γράμμος και Βίτσι, τι St. Moritz και Gottard..Ich warte auf dich..
ΠΑΣΟΚ ΕΝ ΑΝΑΜΟΜΗ 14/9/2009
13/09/2009 17:28
ΣΥΝΤΡ ΓΙΩΡΓΙΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝ ΣΗΜΙΤΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΣΤΙΣ 14/9/2009 ΑΥΡΙΟ ΛΗΓΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠ ΑΤΜΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΝΕΩΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΕΤΑΑΥΤΟ ΣΑΝ ΣΤΑΛΙΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΕ Η ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Αλέξανδρος ΑΘ.
13/09/2009 17:12
Ο Παπανδρέου ειπε γενικόλογες τοποθετήσεις, και σημερα στην συνεντευξη εδωσε μερικα πιο χειροπιαστα παραδείγματα... Εγω θα περιμενω να δω στην πραξη τι θα εφαρμοσει για να κρινω αν θα πετυχει. Παντως, ειναι απαράδεκτο να υπάρχουν τοσοι σχολιαστες εδω μεσα, που βριζουν χωρις λογο τον Παπανδρεου, και ταυτοχρονα στηριζουν τον Καραμανλη. Δεν μπορεις να συγκρινεις τους δυο... Οχι γιατι ο Παπανδρεου ειναι άριστος, αλλα γιατί ο Καραμανλης ειναι ο χείριστος που επαιξε τον πρωθυπουργο για τόσα χρόνια...
Οσοι θελουν να δουν το κατάντημα της Ελλάδας, ας κοιτάξουν αυτη την στιγμή το πιο πολυδιαβασμένο θεμα των ΝΕΩΝ, που αν και βρισκομαστε σε περιοδο εκλογων, δεν ειναι πολιτικό αλλά ενα ανούσιο αρθρο για Ελληνες οικονομικους μεταναστες... Τοσοι πολλοί ειμαστε αυτοι που σκεφτομαστε την μετανάστευση, για να ξεφύγουμε απο την κατάσταση που μας εριξε ο Καραμανλης και οι υπουργοί του.
Το ποσο ανίκανος ειναι ο Καραμανλης, μπορει να το σκεφτει κανεις και απο το εξης: Με το πάγωμα των υπερωριών, φιλοδοξει να κερδίσει περίπου 170 εκ. ευρώ... Ταυτόχρονα ομως, λόγω της πλήρους ανικανότητάς του, δεν μπορεί να κατασκευάσει την υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης, και σύμφωνα με την σύμβαση που εκανε με τον Παραχωρησιούχο, το κράτος θα χάσει 130 εκατ. ευρώ κάνοντας κυριολεκτικά μια τρύπα στο νερό.
Ταυτόχρονα δημοσιευθηκαν στοιχεία για την ανεργία στην Θεσσαλονίκη, οπου φαινεται πως οι επίσημοι ανεργοι οικοδόμοι ειναι 15.000. Αυτο σημαινει βεβαια πως βρισκονται χωρις δουλεια και αλλοι 2-3000 ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και αλλοι με στεγασμενα επαγγέλματα, που δεν δηλώνονται ως ανεργοι, και επισης πως μερικες χιλιάδες έμποροι του κυκλώματος του κατασκευαστικού τομέα που δεν εχουν δουλεια... Και οι ακάλυπτες επιταγες θα σκεπάσουν και τον Λευκό Πύργο...
666
13/09/2009 16:41
@"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!" 13/9/2009 15:58, αδελφέ, εσείς οι 2 κάτι σαν επανάσταση έχετε στα σκαριά
nionios
13/09/2009 16:18
Ακούω στοιχήματα!

Πόσος θα είναι ο μέσος όρος ηλικίας του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ???
1) 70 έτη
2) 75 έτη
3) >80 ετών

Τόπος στα νιάτα!!!!
Δημοσθενης Μπογδης
13/09/2009 16:15
γιωργο ς, ( 12/9/2009 15:03) Αγαπητέ κύριε , Οι ερωτήσεις σας (12/9/2009 20:40) ήσαν : αν ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δείξει (η όχι ) ότι α)είναι ηγέτης , β) υπερβατικός και γ) της σύνθεσης . Σας απάντησα προβάλλοντας τον πολιτικό του βίο και πολιτεία με λίγα παραδείγματα , όπως είναι γνωστά στο Πανελλήνιο σαν αντιστασιακός φοιτητής , εργάτης και μετανάστης, σαν υπουργός και σαν εγγυητής της ενότητας στην παράταξη του . Τέλος περιεκτικά , σας ανάφερα ορισμένα από τα μέτρα που ήδη έχει πάρει σαν Αρχηγός - πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος . Πολύ καλά εσείς δεν αρκείσθε σε αυτά και θέλετε να ακούσετε το πρόγραμμα της Κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί από την 5η του Οκτωβρη 2009 όταν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αυτοδυναμία με την ψήφο του Ελληνικού Λαού . Η χθεσινή του ομιλία στην 74η ΔΕΘ ήταν για μένα (εύχομαι και για σας )πολύ αποκαλυπτική. Θα διαβάσουμε λεπτομερώς τις θέσεις που έχει επεξεργαστεί ο ΓΑΠ και οι συνεργάτες του στις εφημερίδες μέχρι των εκλογών . Χοντρικά εγώ ακούγοντας τον χθες βράδυ από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης απευθυνόμενο στους παραγωγικούς φορείς της Χώρας και στους Έλληνες ψηφοφόρους συγκράτησα : Το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της Χώρας από την παρακμή (οικονομική , διοικητική , κοινωνική και αρχών ) …. Το σχέδιο Εθνικής Ανάτασης ( πρόγραμμα 100 ήμερων για την οικονομία και το κράτος) Βασισμένο σε 5 σχετικά νομοσχέδια για να δοθεί Ζωή στην αγορά και την οικονομία . Συγκράτησα ακόμη αυτό που είπε για τους μισθούς και τις συντάξεις . Πάγωμα τους που είναι η ιδέα του κ. Καραμανλή είναι ολέθριο για την οικονομία . Αντί αυτού χρειάζεται να μεγαλώσει η πίτα και να διανεμηθεί δικαία σε όλους Ρευστοτης ,είπε , ο κ. Παπανδρέου είναι αναγκαία για τους μικρομεσαίους . Επίσης χρειαζόμαστε Δίκαιους φόρους ώστε να πληρώνουν οι Έλληνες σίφωνα με αυτά που κερδίζουν .Δημιουργία αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα έχουν μακροπρόθεσμο (20 ετη ) σχεδιασμό .Επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας , απόρριψης του ΕΤΑΚ που βάζει στο ίδιο κουτί πλούσιους και φτωχούς ,δίδοντας στους πρώτους προνόμια . Είπε ακόμη για ορισμένα πράγματα που ενώ προωθούν την οικονομία και την Ανάπτυξη όπως είναι η Αξιοκρατία και η Διαφάνεια δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Αντίθετα , θα τον προφυλάσσουν από κάθε λογής κουμπάρους ,ημέτερους και Off Shore εταιρείες . Η καινοτομία ,η υπέρβασης και η ηγετική οραματική ικανότητα της ομάδας που μας ζητά να μας κυβερνήσει , φίλε .κ. γιωργος είναι πειστική όταν λέει τα πάντα (υπογραφές , προσλήψεις , αποφάσεις , διαγωνισμοί ,μεταθέσεις ,προβιβασμοί επισκέψεις εθιμοτυπικές ,η εμπορικές ) στο Διαδίκτυο . Με τιμή ,
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!"
13/09/2009 15:58
Φίλε μου καλέ DK..Kατ''αρχήν πλάκωσε πολύ travacho και δεν πρόλαβα αυτό που σου χρωστώ..Anyway με πρόλαβε η απάντηση του "Κωστας Κ 13/9/2009 13:33", πολύ απτή, περιεκτική και ολοκληρωμένη..Τώρα το μόνο που παρέλειψε να μας πει ο φίλος, είναι ποιος δημιούργησε το γιγαντωμένο κομματικότατο κράτος της δημοκρατίας της Μπανάνας (ο πατέρας του "Γιώργου" και τα αυλικά κομματόσκυλα, με τις κλαδικές, στα ωραία αυριανιστικά χρόνια που ακομα και ο κλητήρας και η καθαρίστρια της κλαδικής έλυναν και έδεναν)...Χέ..ε μέσα..Τώρα από τους εισηγητες της απαξίωσης εννοιών όπως αξιοκρατία, αξιολόγηση, δικαιοσύνη, ισότητα, ισονομία κλπ περιμένουμε να προβούν σε αναδιανομές πλούτου, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, να αποκαλύψουν τις off-shore και λοιπά άκρως ελληνικά..Γεια σου ρε Έλληναρα-ψηφοφόρε, ραγιά της κακιάς ώρας, ψιλικαντζή, φτηνέ πραγματευτή της μοίρας σου, πλιατσικολόγε αξιών, τυμβωρύχε της υπόληψης σου..
Κωστας Κ
13/09/2009 13:33
@DK και οχι μονο...Οταν ο Παπανδρεου μιλαει για αναδιανομη το λεει σε σχεση κ μεσω της φορολογιας, οχι πραγματικη αναδιανομη. Συνεπως ειναι μαλλον αστειο να συγκρινεις την κατασταση με αυτη της Βενεζουελας και του Τσαβες. (Σαν μικρο σχολιο ειναι επισης αστειο να συγκρινεις την Βενεζουελα με τον Κανταφι). Και μια διορθωση για την Βενεζουελα, επειδη η οικονομια της στηριζεται κυριως στο πετρελαιο, στα πρωτα λιγα χρονια διακυβερνησης Τσαβες η οικονομια συρρικνωθηκε εξαιτιας της πτωσης των τιμων του πετρελαιου αλλα και τις γενικοτερες αναταραχες εξαιτιας της αποπειρας πραξικοπηματος εις βαρος του. Απο τη στιγμη που οι τιμες πετρελαιου επανηλθαν στα προηγουμενα επιπεδα και μετα την "νικη" εναντι της αντιπολιτευομενης διοικησης στην PdVSA (μετα τις μεγαλες απεργιες του 2002-2003), η οικονομια της χωρας ανθει...το ΑΕΠ εχει αυξηθει δραματικα, το κατα κεφαλην εισοδημα επισης, η ανεργια εχει πεσει...Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι η Ελλαδα θα μπορουσε να κανει κατι αντιστοιχο αφου η παραγωγη στη χωρα μας ειναι μηδενικη. Για να εχει λοιπον ενα κρατος οικονομικη αναπτυξη πρεπει η οικονομια του να μπορει να απορροφησει χρηματα μεσω επενδυσεων, νεων θεσεων εργασιας, κτλ...Αλλιως ερχεται αυτο που αποκαλειται stagflation δηλαδη οικονομια που δεν κινειται και πληθωρισμος. Για να επιτυχεις λοιπον αναπτυξη εχεις ουσιαστικα 2 οδους..η μια ειναι η σοσιαλιστικη οδος ή αν η λεξη σε τρομαζει και σε παραπεμπει σε μη δημοκρατικα καθεστωτα, αυτη του Keynes που ακολουθησε το Ηνωμενο Βασιλειο (Συντηρητικοι και Εργατικοι) στα μεταπολεμικα χρονια μεχρι κ την ανοδο της Θατσερ. Το ρολο λοιπον του επενδυτη τον αναλαμβανει το ιδιο το κρατος, κανοντας διαρκως επενδυσεις και δημιουργωντας θεσεις εργασιας. Βεβαια απο τη στιγμη που το κρατος πρεπει να ανταγωνιστει με καπιταλιστικα προτυπα, αν δεν εχει το ιδιο μεγαλα εσοδα λογω παραγωγης (βλ. Βενεζουελα), αυτο γινεται εις βαρος του δημοσιου χρεους...(βλ. Αγγλια προ 1979). Η αλλη οδος ειναι αυτη στην οποια το ρολο του επενδυτη αναλαμβανει ο ιδιωτικος χωρος και αυτο επιτυγχανεται μεσω ιδιωτικοποιησεων και μειωσης κρατικων εξοδων (αφου δεν παραγεις δεν πρεπει ουτε να ξοδευεις). Για να γινει ομως αυτο, πρεπει να δημιουργισεις κινητρα για κεφαλαιουχους επενδυτες να ερθουν στην χωρα σου. Στις αναπτυσσομενες χωρες (πχ Ινδια) αυτο επιτυγχανεται μεταξυ αλλων και με τις εξαιρετικα χαμηλες τιμες αγορας γης και κατασκευης μεγαλων βιομηχανικων μοναδων, αλλα επισης και με την τεραστια προσφορα σε φτηνα εργατικα χερια, πραγμα το οποιο πρεπει να συντηρηθει. Γι αυτο στην Ινδια βλεπεις ρυθμους αναπτυξης αλλα ταυτοχρονα βλεπεις τεραστια ανεργια και φτωχια. Σε χωρες οπως η Ελλαδα, αυτο δεν μπορει να γινει...τα κινητρα μπορει να ειναι μονο φορολογικα...γι αυτο και δεν υπαρχει επιχειρηση που να πληρωνει πανω απο 25% σε φορους. Βεβαια στην Μπανανια εφαρμοζουμε δικο μας μοντελο "αναπτυξης" και ετσι πρεπει να συντηρουμαι και ενα τεραστιο δημοσιο τομεα ο οποιος ειναι αντιπαραγωγικος και διαρκως αυξανεται μεσω ρουσφετιου. Ετσι, καπως το κρατος πρεπει να εχει εσοδα...παραγωγη κρατικη μηδεν και αρα σε αντιθεση με τις επιχειρησεις ο μεσος Ελληνας πληρωνει το μισο του εισοδημα σε αμεσους κ εμμεσους φορους (απο τα μεγαλυτερα ποσοστα αν οχι το μεγαλυτερο στην Ευρωπη). Ετσι λοιπον φορολογικη αναδιανομη και δημιουργια κινητρων για τις επιχειρισεις δεν γινεται ταυτοχρονα και ο ΓΑΠ δεν καταλαβαινω για τι μιλαει...Φανταζομαι οτι οι επιχειρισεις θα κρατουν καλα γιατι αλλιως φευγουν (αυτες δεν γνωριζουν συνορα κ καλα κανουν) και αυτος που θα πληρωσει την νυφη ειναι τα μεσσαια στρωματα οπως γινεται σε ολη την Ευρωπη...φοροι μεγαλης ανικητης περιουσιας, φοροι κληρονομιας, κτλ αφου οι επιχειρισεις τα δηλωνουν ολα στην εταιρεια...
Αλ Καλ
13/09/2009 12:33
Γιωργο Παπανδρεου. Θα σου δωσουμε τη ψηφο μας, αλλα κοιτα να διορθωσεις τα κακως κειμενα στην απασχοληση. Τα παιδια μας για να ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ πρεπει να συμφωνησουν με τους εργοδετες του κ***υ, οτι θα παιρνουν 750 ευρω και δεν θα εχουν απαιτηση να ....ασφαλιστουν στο ΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κωστακη τετοια δουλεια σου ευχομαι να βρης, και ασε τα ονειρα του προεδρου Δημοκρατιας. Αυτη ειναι ΘΕΣΗ για αξιους και ΛΕΒΕΝΤΕΣ.
αλλα λογια
13/09/2009 11:53
Είπαμε να τον σπρώξετε τον γιωργάκη, αφού μόνος του δεν περνάει στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά όχι και να μας πουλάτε την χθεσινή μπαρούφα για σχέδιο...
ΥΠΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
13/09/2009 11:49
Να φέρουν πίσω αυτά που έκλεψαν
Και μετά το συζητάμε...
ΥΠΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
13/09/2009 11:46
Η μόνη περιουσία που άφησαν στην Ελλάδα
είναι η Εκκλησία
Πάει και αυτή!
Παραδώσαμε Πνεύμα
να παραδώσουμε και ψυχή !
ΥΠΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
13/09/2009 11:41
ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΡΑ ΓΙΩΡΓΕΝΑ

Είχα απόλητο δίκιο!

Κυρα Γιώργενα ο Γιώργο σου που πάει;
Για που τόβαλε και που το ξενυχτάει;
Άναψε το πούρο του, μπήκε στο αμάξι του
και... εντάξει του!
Ο Γιώργος είναι πονηρός και αυτά που λέει μην τα τρώς
και από τις 12 και μπρός κυκλοφοράει για γαμπρός...

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ !!
nikos g
13/09/2009 11:16
MBEEEEEEE 21,53 karamalis ison MBEEEEEEE san ke esena
Γιώργος Κ.
13/09/2009 11:12
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι μπαίνουμε στο τρυπάκι της οικονομίας, λες και μόνο εκεί απέτυχε η Ν.Δ.

Αυτό για το οποίο θα κριθεί η Νέα Δημοκρατία είναι για την πολιτική της στην Υγεία, τη Γεωργία, για την αποδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας, και πολλά άλλα κοινωνικά θέματα.

Πριν από δύο μήνες βρέθηκα σε ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου το προσωπικό αγόραζε γάντια από το εμπόριο και δεν υπήρχε γάζα σε όλο το νοσοκομείο. Να μην πω για τα σεντόνια. Επίσης ρωτήστε μερικοί να μαθαίνετε τι βάρδιες βγάζουν οι νοσηλευτές και οι γιατροί στα νοσοκομεία που υπάρχει ένας τραυματιοφορέας για πέντε ορόφους και για τα χειρουργεία.

Εγώ θα τους κρίνω γι'' αυτό το θέμα περισσότερο απ'' ότι αν θα πάρω αύξηση ή όχι στο μισθό μου.

Αυτό το κατάφερε με πολύ κόπο το υπουργείο Υγείας σας.
και είστε πολύ τυχεροί που η προεκλογική συζήτηση μένει μέχρι στιγμής στα οικονομικά της χώρας μόνο.

Και δεν σας ψηφίζουμε για να μας λέτε ότι φτάίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
666
13/09/2009 09:13
ΔΙΌΡΘΩΣΗ: 350 € με 1% είναι 35 € δηλαδή 0,0959 € καθαρά την ήμερα
666
13/09/2009 08:44
ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ. Πολλοί τη θεωρούν την πιο μεγαλειώδη παράσταση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Καταπληκτικά πυροτεχνήματα και μια θεματική ενότητα με όλα τα στοιχεία της κινεζικής κουλτούρας, που όσο κι αν το θέλει δεν μπορεί να ξορκίσει. Γιγαντιαίες αυξήσεις μισθών που συμβολίζουν την πρωτοπορία της οικογενείας να μας δουλεύει. Ο άνθρωπος είναι χαρταετός και τυμπανιστής με πηλίκον.Οι Ευρωπαίοι άκουσαν πως στα βραχονήσια θα γίνουν επενδύσεις και το υπονοούμενο αυτό με προβληματίζει.Προσπαθώ να το συνδυάσω με την κοτσάνα που είπε σαν ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ πριν μερικά χρόνια,δηλ. " Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας." ΟΛΑ δε παρουσιασμένα από χιλιάδες κομματόσκυλα-εθελοντές με μια τελειότητα που έκανε το στομάχι να πονά -μια απάνθρωπη τελειότητα αν και η πλειοψηφία κοιμόταν στην ΑΙΘΟΥΣΑ. Αυτό ήθελε το παθοκ να παρουσιάσει κι αυτό μας παρουσίασε: Την εικόνα του παθοκ ως της τεράστιας και ακαταμάχητης ελληνικής υπερδύναμης του εικοστού πρώτου αιώνα. Της δύναμης που κατορθώνει το ακατόρθωτο και επιδιώκει τον εντυπωσιασμό. Έκθαμβοι και αποσβολωμένοι οι Ευρωπαίοι άκουσαν τα μέτρα και τον θέλουν για μεταγραφή.Τόσο απλά και να μην τα έχει σκεφθεί κανένας τους? Αθάνατο παπανδρεϊκό πνεύμα! Από χθες το βράδυ υπάρχει ένας συνωστισμός λαθρομεταναστών στα ελληνικά σύνορα διότι στην Τουρκιά διαδόθηκε σαν αστραπή η είδηση πως η Ελλαδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό ! Δηλαδή πάνω από 0,1%.Λεφτά παιδιά,πολλά λεφτά,που σε σύνταξη 350 € με 1% είναι 35 €δηλαδή 0,0959 cent την ήμερα!Αυτό το αίσχος καφενείο που το ίδρυσε ο πατερουλης με τις ερωτικές Βίλες του, ποντάρει στη λήθη των ανθρώπων και στην τάση τους να βλέπουν την ΑΜΑΚΑ πίσω από την βιτρίνα. Ο γιωργακης ξέρει ότι οι άνθρωποι και ειδικά στην Ελλαδα ξεχνούν και ότι στην πραγματικότητα τους ενδιαφέρει μόνο η ανωμαλία που μόνο με αυτήν και μέσα σ αυτήν έμαθαν να ζουν. ΑΠΟ αυτούς λοιπόν ζητά να συμμαχήσουν μαζί του για μια καλύτερη Ελλαδα που θα ζήσουμε μεχρι το 2020.Το κόμμα της ΛΑΜΟΓΙΑΣ μας ζητά να γίνουμε συνένοχοι. Έντεκα ΧΡΟΝΙΑ ακόμα και όποιος κατάλαβε, βγάζει ήδη διαβατήριο. Το Κόμμα ξέρει καλά ότι οι άνθρωποι του στην Αμερική το στηρίζουν και στην Ευρώπη λογαριάζουν πλέον με τους μελλοντικούς μουσουλμάνους του Νότου. ."Καταλάβαμε πλέον ,ότι αυτός ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ όχι μόνο οικονομικό πρόγραμμα δεν είχε κατάστρωση ,άλλα δεν έχει ούτε το παραμικρό ίχνος ενημέρωσης ,για το τι ακριβώς συμβαίνει στην εσωτερική και παγκόσμια οικονομία.Οι εφημερίδες που τον θέλουν των αποκάλυψαν. Αν λοιπόν το οικονομικό πρόγραμμα του πασοκ ,το φτιάχνουν ,μεγαλοτραπεζίτες και μεγαλοτσιφλικάδες και εκπρόσωποι συμφερόντων ,αν τελικά είναι αλήθεια ,είναι η μεγαλύτερη κατάντια και ξεπεσμός πολιτικού ανδρός χωρίς προηγούμενο.Ποιος ξέρει τι μας περιμένει όταν τελειώσει η ΒΑΒΟΥΡΑ των εκλογών.Υ.Γ και όπως ανήκει ΒΕΒΑΙΑ σε ένα δημοκρατικό κόμμα, υπάρχει η πληροφορία, πως σε μερικές πρεσβείες ρωτάν και ψάχνουν για μερικούς από εμάς.ΗΔΗ τους έχουμε λίγο χαλάσει την ψευτοσυνταγή τους.
Pavlos Xanthopoulos
13/09/2009 08:28
Dihos sholia:"ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Αλλαξε εσύ, ήταν το κεντρικό σύνθημα στην προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα, το Κόμμα προειδοποιούσε ότι μετά από εκείνες τις εκλογές θα ακολουθήσει ένταση της αντεργατικής επίθεσης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα όταν μόλις μία μέρα μετά τις ευρωεκλογές στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ αποφασιζόταν η επιτάχυνση της εφαρμογής μιας σειράς αντεργατικών μέτρων στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού".
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
13/09/2009 05:12
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ Γ.Α.Π. ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!
M
13/09/2009 04:42
Για κοίτα ρε κάτι καραγκιοζάκια.... Σε εσάς μιλάω, στα παπαγαλάκια της δεξιάς. (Τώρα τελειυταία στα παπαγαλάκια τηςε δεξιάς έχουν μπει και παπαγαλάκια από αριστερα.)Που τα μόνα σας επιχειρήματα είναι να προσπαθείτε να μειώσετε τον ΓΑΠ και να λέτε ότι αυτά δεν είναι πραγματοποιήσιμα. Ο δικός σας δεν ξέρει καν τι φόρους έχει βάλει, και εσείς πάτε να μας τον παρουσιάσετε ως σωτήρα. Ο Κ. ΓΑΠ έκανε μια πάρα πολύ σωστή και επιτυχημένη εμφάνιση. Έθεσε τα προβλήματα και τις λύσεις. Εσείς το μόνο που θέτετε είναι προβλήματα. Να μην μιλήσω φυσικά για τα μικρά κόμματα. Όχι σε όλα να πάρουμε κάνα ψηφαλάκι. Καλά το ΚΚΕ πάντα στον κόσμο του ήταν. Πια επανάσταση κακό χρόνο να έχετε, για να φέρουμε την εποχή της Ρωσίας των τόσων εγκλημάτων; Ο σύριζα δε, ποιός μπορεί να πάρει στα σοβαρά ένα κόμμα με 11 αρχηγούς; Άσε τον Καρατζαφέρη, δεν πας να διαφημίσεις κανένα εσώρουχο άνθρωπε μου.... Εκεί τα πας καλύτερα. Μου αρέσει δε που προσπαθούνε να συγκρίνουνε τον ανύπαρκτο πρωθυπουργό τους με τον Κ. ΓΑΠ και τον βγάζουν και καταλληλότερο. Αλλά έτσι είναι, Ο ΓΑΠ πάει να χτυπήσει το κατεστημένο, τα παπαγαλάκια έχουν αρχίσει και σκούζουν από την τρομάρα τους μην χάσουν την μίζα και την ρεμούλα.
tsigaro
13/09/2009 02:28
ε βεβαια, αν όλα αυτά τα έλεγε ο Κωστάκης θα τον κράζατε αγαπητά ΝΕΑ.τώρα όμως που μιλάει το πασοκ όλα καλα όλα καταπληκτικά. που το είδατε το ολοκληρωμένο σχέδιο ρεεεεεε
costas
13/09/2009 02:22
MAS EPRHKSE TO KKE ME THN EPANASTATIKH DYNAMH. EIDAME THN SOBIETIKH ENWSH... PLHRHS DIALYSH. 8YMATAI PIA KANEIS ATHN THN XWRA H'' TIS ALLES TOY ''YPARKTOY'' SOSIALISMOY?...
george
13/09/2009 02:21
poly kalos o proedros
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
13/09/2009 02:08
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΑ..Το πρόβλημα με εμάς τους υπερήλικες είναι ότι αυτά που διακηρύττουν οι κληρονομικοι μας αφέντες , τα έχουμε ακούσει επανειλημένως στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν τα είδαμε να εφαρμόζονται . Αόριστα προγράμματα και πολλά ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ . Ενας άλλος Γεώργιος Παπανδρέου, εξαπέλυσε {752} Θα προεκλογικώς το 1964. Ο υιός του Ανδρέας τα ίδια. Ο εγγονός του επειδή είναι εντελώς άσχετος , επαναλαμβάνει αποσπάσματα από ομιλίες του πατέρα του και πάει λέγοντας . Ο νυν πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να μιλάει με το στόμα , γιατί ομιλούν τα.... χέρια του . Σε τελευταία ανάλυση πείθουν τους αφελείς να τους ψηφίσουν, για να καταστούν την επομένη των εκλογών "κοψοχέρηδες". Το μόνο που έχει βάση από αυτά που διακήρυξε ο Αμερικανός διεκδικητής της απόλυτης εξουσίας στην Ελλάδα , είναι η πράσινη ανάπτυξη, δια της οποίας θα ανορθωθεί η διαλυμένη μας οικονομία . Κι’αυτό διότι υπάρχουν ακόμα αποθέματα πράσινης μπογιάς . Από άλευρα σίτου δεν υπάρχουν αποθέματα . Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα γιατί με το πρόγραμμα των εκατό ημερών, αντί να τρώμε ψωμί , θα τρώμε παντεσπάνι !... Ούτω: "Ψηφίζουμε Αμερικανικά για να μιλάμε σε λίγο Τουρκικά". Δυστυχώς αυτά τα Παραμύθια των κληρονομικών μας αφεντάδων πτώχευσαν την Ελλάδα και κατέστησαν πάμπλουτους τους ίδιους , τις οικογένειές τους , τις ερωμένες τους και τους αυλικούς τους . Οσο για το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν εντολής των ΗΠΑ , για την επιβολή του Αμερικανού υποψήφιου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους στην περιοχή , θα πρέπει να αφυπνισθεί ο ελληνικός λαός να στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ και σ’αυτούς που έστησαν αυτό το σκηνικό, κ.κ. Α. Αλαβάνο και Γ. Παπανδρέου, ότι δεν μπορούν ασαεί να παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη του ελληνικού λαού ! Ετσι κι’αλλιώς ψηφίστε τα μικρά κόμματα για να καταργήσετε την Κοινοβουλευτική Δικτατορία που μας επέβαλε από το 1985, ο Ανδρέας Παπανδρέου και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα . Ξυπνήστε και ψηφίστε Ελλάδα και Ελληνες με Ελληνική Εθνική Συνείδηση και όχι με Αμερικανική ! 13-9-2009 Φ.Π.
dimitris korinthios
13/09/2009 01:16
TOPE KAI TO EKANE, STHN THESSALONIKH O GIORGHS ENA APO TA PENTE NOMOSXEDIA SE PERAS,
O ODIKOS XARTHS EKSODOY THS XORAS MAS APO THN OIKONOMIKH KRISH TYPOTHIKE, KAI PROS TAXEIA EKSHPHRETHSH TOY KOINOY MPHKAN KAI TA DIODIA
dimitris korinthios
13/09/2009 01:09
EPREPE NA PERASOYN EKSI MHNES GIA NA ANTILIFTHEI
Ok.PAPANDREOY OTI YPARXEI KRISI!
NEOS ANTHROPOS EINAI AS PERIMENEI SE ALLA 4 XRONIA H''''SE ALLA 8 XRONIA, EDO EMEIS ANTEKSAME
20 XRONIA AP''''EKSO, KAKO EINAI?
OS TOTE ZHSE MAI MOY NA FAS TRIFYLI
SPIROS KERKIRA
13/09/2009 00:27
FILE JAMSI EXIS MESANIXTA.......
O VGENOPOULOS IPE STOUS POLITIKANTES MAS NA TOUS FTIAXI I ETERIA TOU DOREAN TO SISTIMA ME TIS PROMITIES APO DIAGIONISMOUS ..OLA STO INTERNET NA MPORI O KATE ENAS ELINAS NA VLEPI POU PANE TA LEFTA TOU.....KOROIDO INE OMOS O GIORGOS KAI O KOSTAS .....NA INE KALA I MISENS....SORY I ZIEMENS ITELA NA PO
jannis
13/09/2009 00:24
OLOI ESEIS POU THA PSHFHSETE NA SKEFTIKE POU THA TO RIXETE AKOUHNTAS OLOUS TOUS POLITIKOUS EXOUN XEHASH THN ATLHIA PAIDIA POU EHOUME GIA TA PAIDIA MAS TA NOSOKOMIA KAI GENIKA OLO TO SHSTIMA YGIAS TO TRITOKOSMIGO KAI MIN FATE TIS VLAKIES PARTE TIN EFNINI SAS AN SAIVESTE TON EAUTO SAS KAI TA PAIDIA SAS FTANI PIA OXI ALLO KOROIDIA OXI OXI OXI
apokoftos
13/09/2009 00:01
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ...
ΑΦΜ
12/09/2009 23:57
Η καλύτερη λύση για όλους είναι η Ελλάδα να γίνει φορολογικός και επενδυτικός παράδεισος. Πρέπει βέβαιανα αλλάξει το σύνταγμα για αυτό οπότε στις επόμενες εκλογές πάλι ανάλογες κοτσάνες θα ακούμε. Πολιτικοί & σκουλίκια είναι το ίδιο πράγμα
Σ. Λ
12/09/2009 23:36
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΩΣ ΧΑΖΟ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ? ΜΙΛΑΕΙ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ . ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
Δημοσθενης Μπογδης
12/09/2009 23:24
Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την 74η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης μίλησε στους παραγωγικούς φορείς της χώρας και οι Έλληνες άκουσαν Λόγια απλά και σταράτα. Κατανοητά από τους απλούς πολίτες ψηφοφόρους . Αυτούς τους οποίους θέτει συνεργάτες και συνυποψήφιους για την γενική αλλαγή και την προσπάθεια στην Ανάταση που χρειάζεται η χώρα . Έδωσε τους τομείς και τα σημεία που η οικονομία μας πάσχει και πως θα ενισχυθεί ,ώστε να βγούμε από την κρίση. Ήταν πολύ προσεκτικός όταν απέδιδε ευθύνες για την καταρράκωση της οικονομίας ,της διοίκησης και των κοινωνικών υπηρεσιών και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του απλού Έλληνα . Έδειξε ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά ,πόσο υπεύθυνος είναι όταν μας ζητά να τον ψηφίσουμε . Τι κρίμα που δεν έπεισε ακόμη τον 666. Ελπίζω να έχει πείσει τον αξιοπρεπή κύριο γιωργο του ΦΟΡΟΥΜ καθώς μας υποσχέθηκε να ακούσει τον ΓΑΠ απόψε πριν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει . Άλλωστε τέτοιους ανοιχτούς στην αλήθεια και την πρόοδο νέους ανθρώπους χρειάζεται κάθε κόμμα για να πάει τον τόπο μπροστά !
666
12/09/2009 23:20
DK 12/9/2009 18:4,φίλτατε τι τους λες τώρα.Ποιος θα τα καταλάβει αυτά ο Μπογδης, ο Λαβας ή ο νιονιος.Να εισαι καλά.Υ.Γ. Αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό.Άλλη ΜΑ***ΙΑ.ΟΛΕΣ η χώρες τις ΕΕ έχουν σχεδόν 0% και η ΕΛΛΑΣ 0,5.Μας Δουλεύουν τα μασοκια.
(4*365) 1-100=1361 μέρες κενό.
12/09/2009 23:13

Μάλλον σε 100 μέρες σκοπεύει να ανακοινώσει την πρόταση για Πρόεδρο τις Δημοκρατίας :)

Θυμίζω επίσης ότι τα Ίμια έγιναν στις 120 μέρες περίπου μετά την ορκωμοσία, οπότε δικαιολογείται η μη αναφορά σε εξοπλιστικά.
Yiannis - Aberdeen
12/09/2009 23:01
Αν ήμουν Ελλάδα θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Όχι επειδή αυτά που είπε ο Γιώργος ήταν πλήρως κατανοητά αλλά επειδή η πολιτική είναι μια δύσκολη ιστορία και απλουστεύσεις τύπου "σκοτώστε το κεφάλαιο ή σκοτώστε τους εργαζόμενους" είναι λαϊκισμοί. Τα σύνθετα προβλήματα θέλουν σύνθετες λύσεις οι οποίες εκ των πραγμάτων ΔΕΝ μπορούν να αναλυθούν σε 45 λεπτά. Όποιος περιμένει το αντίθετο απλά είναι πολιτικά ανώριμος. Όμως θα σταθώ στο σημείο που με ενόχλησε από την ομιλία του Γιώργου. Το θέμα της φορολόγησης της περιουσίας. Εκεί που θεώρησε σκόπιμο να κάνει παύση και να μιλήσει με τον τραγόπαπα ότι "το συζητάνε". Τι συζητάς ρε Γιώργο? Αν είναι να συζήτησης με τους παπάδες, τους πλέον έχοντες, τότε θα συζητήσεις και με τους υπόλοιπους. Όλοι θα έχουν να σου πουν μια ιστορία πόνου για το πως κληρονόμησαν το κάτι τις τους. Από την άλλη, είναι και αυτοί οι ψήφοι των θρησκόληπτων που τους χρειαζόμαστε. Βλέπετε πόσο δύσκολο πράγμα είναι η πολιτική; Τι να κάνουμε η Ελλάδα αποτελείτε και από Ταλιμπάν που θεωρούν ότι η σωτηρία της ψυχής τους εξαρτάτε από από την φορολογική κλίμακα της γήινης βασιλείας.
666
12/09/2009 22:45
Τη διαύγεια, τη δύναμη και την αισιοδοξία του Τζεφρι εξήραν με δηλώσεις τους ο διάσημος ιστορικός ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ και ο 666, οι οποίοι συμμετείχαν σε γεύμα, απόντος του γιωργάκη, μετά την ομιλία, που παρ ετέθη στο προεδρικό μέγαρο της κόλασης σε όλα τα λαμογια και κομματοσκυλα.του Παθοκ.Θαύμασα τη διαύγεια, τη δύναμη, την καθαρότητα του λόγου είπε ο 666, όταν βγήκε από την ΔΕΘ , και πρόσθεσε: Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα επικοινωνίας αλλά αξιοπιστίας όπως πάντα με τους ΠαΠ .Ο κ. 666 είδε τον Τζέφρι προσωπικά και ο ίδιος χαρακτήρισε τον διάλογο που είχαν φιλικό.Αντίθετα ο ΦΠΑ όπως και οι θεράποντες γιατροί του Τζέφρι μίλησαν τονίζοντας ότι η κατάσταση του ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ προβλήματος του γιωργακη είναι κρίσιμη αλλά σταθερή,σήμερα δε δεν είχε καν το πηλήκιο μαζί του όμως υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και η ελπίδα πως με την ΑΜΑΚΑ όταν.... θα κυβερνήσει θα λυθεί και η γλώσσα του. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει η κατάλληλη ενημέρωση.Όπως είπαν οι γιατροί, ο γιωργακης δεν έφαγε μαζί τους, διότι σαν αγνός Παθοκος και παιδί του πατερουλη του είναι συνηθισμένος να τα κράτα όλα για την πάρτη του και την μανούλα του, ωστόσο τους είδε όλους στο δωμάτιό του και μίλησε μαζί τους στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ..Εμπιστευτικές πληροφορίες δημοσιογράφων αναφέρουν, πως ο ΦΠΑ και ο 666 αφού άκουσαν την χειμαρρώδη ομιλία του μεγάλου αρχηγού, αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν στην Ελλαδα με τις συζύγους τους και να απολαύσουν τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ πάνω από τον πληθωρισμό που θα γίνουν και την πράσινη ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα ζωές.Ειδικά δε όταν άκουσαν για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ και επειδή τους αρέσει ο ποδόγυρος θα προτιμούν πλέον τα ελληνικά νοσοκομεία.O ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ – πάντα δύσπιστος, έχει καεί η γούνα του με αυτούς που (βρωμοκοπάν) -κράτησε όπως πάντα αποστάσεις και έκανε την εξής δήλωση:Αισιοδοξία είναιτο αίσθημα των ανόητων,το κορυφαίο κιτς αίσθημα. Τρισχειρότερο κι απ ''τον έρωτα που τουλάχιστον σ'' αφήνει κάποιες σταγόνες χυμένες εδώ κι εκεί. Κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή μου οι πιο γελοίες της στιγμές ήταν αυτές που αισιοδόξησα ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ στους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.H Αισιοδοξία είναι όπως μια κακοφορμισμένη πληγή. Και ύπουλη. Πολύ ύπουλη. Σαν το κατακάθι στον τούρκικο καφέ. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο τα παιδιά κι οι ηλίθιοι νοιώθουν ασφάλεια στην ψυχοβόρα αγκαλιά της.Μόλις ο ΦΠΑ και ο 666 άκουσαν τα προφητικά λόγια του Κορίνθιου και την λέξη ΤΟΥΡΚΙΑ τους ήλθε αναγούλα και ακύρωσαν τα εισιτήρια της επιστροφής.Μάλιστα ο ΦΠΑ ακούστηκε να λέει την ώρα που ακύρωνε τα εισιτήρια, καλύτερα να πεθάνω σαν ΕΛΛΗΝΑΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΟΥΡΚΟΣ στην Ελλαδα.H αναφορά που έκανε όμως για την αρωγή που περιμένει από τους ΕΛΛΗΝΕΣ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ μας ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ.Μια έτσι μια γιουβέτσι και θα ΠΑΡΕΙ τον Κούλον μας.
ΧΚ
12/09/2009 22:18
Η πολιτικη του ΓΠ ειναι πολιτικη ανοιγματος. Το δε ανοιγμα χρειαζεται ενα απο αυτα τα 2 πραγματα: ειτε αποθεμα, ειτε πειστολιπτικη ικανοτητα. Εμεις δυστιχως ουτε το ενα εχουμε ουτε το αλλο.
Sir
12/09/2009 21:52
Ακούσατε ο Καραμανλής στον πρετεντερη ποσά εμ πάσης περίπτωση είπε?Ο κόσμος τον πήρε χαμπάρι μας δουλεύει κανονικά για αυτόν η Ελλάδα είναι δηλαδή ένα εμ πάσης περίπτωση ?Όλοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ για μια Ελλάδα με προοπτική και χωρίς πολλά εμ πάσης περίπτωση .
JAMSI
12/09/2009 21:47
Ο Γιωργάκης είπε ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Εντελώς μεταξύ μας ο πληθωρισμός το μήνα Αύγουστο ήταν 0,5%. Δηλαδή βλέπω αύξηση 0,6%. Πολλά λεφτά και δεν θα ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.
πολίτης Μπάμπης
12/09/2009 21:42
Άκουσα την μισή ομιλία του Παπανδρέου, ότι πρόλαβα από εκεί που έλεγε για την πράσινη ανάπτυξη, παρακολούθησα και την συνέντευξη Καραμανλή στον Πρετεντέρη, επίσης το απόσπασμα από την ομιλία της Αλέκας και του Τσίπρα στα videos. Ο Καραμανλής συμπερασματικά τονίζει δύο πράγματα πρώτο ότι οι εκλογές γίνονται λόγω του Παπανδρέου, εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, και δεύτερο το ότι τώρα θα προχωρήσει σε αυστηρή οικονομική πολιτική. Ο Παπανδρέου τονίζει την πράσινη ανάπτυξη και στην υπόλοιπη ομιλία του θυμίζει αρκετά τα λεγόμενα του Ανδρέα Παπανδρέου. Το απόσπασμα από την Αλέκα Παπαρήγα ήταν μικρό, θα έπρεπε να υπήρχε όλη η ομιλία καθώς και από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα σχόλιο. Στην ομιλία Καραμανλή η άποψη μου είναι ότι το βάρος πάλι θα σηκώσει η λαϊκή τάξη. Στον Παπανδρέου τώρα τα περισσότερα τα έχουμε ξανακούσει, αποφεύγει κάπως να πει το πως θα αντιμετωπιστεί το χρέος, πως και πάλι οι πιο φτωχοί θα την πληρώσουν. Η γνώμη μου για τις εκλογές είναι πως θα πρέπει να σκεφτούμε πια ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα δοκιμάστηκαν για μεγάλες περιόδους στη μεταπολίτευση και αποδείχθηκαν αρκετά αναποτελεσματικά. Η δύναμη της αλλαγής λοιπόν που προέρχεται από την επανάσταση, βρίσκεται στο ΚΚΕ. Αν προσπεράσουμε λοιπόν κάποιες επιφυλάξεις ή αμφιβολίες και πιστέψουμε στην αληθινή δύναμη την επαναστατική, ανεβάσουμε πολύ το ποσοστό του ΚΚΕ στη βουλή αυτό τελικά θα είναι το μεγάλο καλό για τους πιο πολλούς. Τη γενιά των 700 Ε, τους μισθοσυντήρητους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους.
jim morrison
12/09/2009 21:39
KKE ISXYRO
Ph. J
12/09/2009 21:39
ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΩΝ #ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ# ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΗΘΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΝΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ... ΣΥΚΟΦΑΤΩΝΤΑΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ... ΠΡΟΣΤΡΕΞΕΙ Σ'' ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ...
ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕ ΛΕΦΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ...
ΡΕ ΑΕΙ ΣΥΧΤΙΡ ΚΑΙ ΣΕΙΣ... ΣΑΣ ΕΙΔΑ, ΣΑΣ ΕΜΑΘΑ, ΣΑΣ ΣΥΧΑΘΗΚΑ..
Stella Petrides
12/09/2009 20:19
GIORGAKI PERIMENE NA SPOUDASW AEROSYNODOS KAI META 8A SE PSHFISW GIA NA PETYXW...............................
PROS TO PARON TRWME SALATA NOUVELLE CUISINE.......
KAI POU EISAI EIPES OTI AKOUS;;;;;;;;; ALLA EYXOMAI NA MHN AKOUS MONO AYTA POU SE SYMFEROUN KAI NA SYNEXIZEIS TO KARAKITSARIO TOU PATERA SOU..............
DEN 8A MAS ALLAKSEIS THN 8RHSKEIA ALLA OUTE 8A MAS PARAPOIHSETE TIS DEKA ENTOLES.......................
SK
12/09/2009 20:09
ΚΟΥΙΖ:
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΗΜΕΡΩΝ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…