Η ανάγκη να σωθεί η Κουμουνδούρου από πιθανό στραπάτσο στις εκλογές αλλά και από ενδεχόμενη αποχώρηση των Ανανεωτών υπαγόρευσε την αλλαγή στάσης

Άνοιξε χαραμάδα ΣΥΝεργασίας

Ελιγμός Τσίπρα αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2009 07:00 |
 Άνοιξε χαραμάδα ΣΥΝεργασίας
Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε να συναντήσει την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου (Κουβέλη, Λαφαζάνη, Δραγασάκη) προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση ώστε να αναθεωρήσει τη στάση του για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Τον πρόλαβαν τα καυτά εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Τον περασμένο Ιούλιο, μεσούσης της σοβαρής κρίσης που ταλάνιζε τον Συνασπισμό αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία σημαντική απόφαση: να αναθεωρήσει τη στάση του για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσε στο γραφείο του όχι παραπάνω από τέσσερις στενούς συνεργάτες του και τους είπε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα συναντούσε την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου (Κουβέλη, Λαφαζάνη, Δραγασάκη), προκειμένου να εξασφαλίσει συναίνεση και να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση συναντώντας ακόμη και τον Γ. Παπανδρέου.

Η πρόταση όμως του Αλέξη Τσίπρα, που φυσικά υπαγορευόταν από την ανάγκη να «σώσει» τον Συνασπισμό από πιθανό στραπάτσο στις εκλογές, αλλά και από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, σκόνταψε στις αντιρρήσεις των πιο ψύχραιμων συνεργατών του. Του είπαν ότι κατανοούν τους λόγους για τους οποίους σκέφτεται μία τέτοια στροφή, αλλά «θα ήταν μοιραίο για τον ΣΥΡΙΖΑ» να πάει στις κάλπες έχοντας αλλάξει γραμμή.

Οι όποιες σκέψεις υπήρχαν περί συνεργασίας διαλύθηκαν εν τέλει πολύ γρήγορα, αφού ήρθαν οι «εμπρηστικές» δηλώσεις Κοροβέση να ανάψουν νέες φωτιές στην Κουμουνδούρου και να στείλουν το θέμα στις καλένδες του Συνασπισμού...

Κίνδυνος διάλυσης. Οι επαφές Τσίπρα με τους «κορυφαίους» έγιναν βέβαια, ωστόσο στο τραπέζι δεν τέθηκε το καυτό θέμα της συνεργασίας που εκ των πραγμάτων ωχριούσε μπροστά στο ενδεχόμενο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που συνάντησε μπροστά του ο Συνασπισμός πριν από μία εβδομάδα.

Παρ΄ όλα αυτά, και την παρατεταμένη κρίση που συνεχίστηκε με την αποχώρηση του Αλέκου Αλαβάνου (εκτός ψηφοδελτίων), όπως φάνηκε προχθές στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας εξακολουθεί να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τις σκέψεις του καλοκαιριού.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη έκανε, όπως λένε συνομιλητές του, μερικά κλικ προς την κατεύθυνση της συνεργασίας. Τι είπε όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας; «Μην έχετε αμφιβολία, όλες τις οπτικές, όλες τις απόψεις, και ιδιαίτερα της Ανανεωτικής Πτέρυγας που είναι μια σημαντική τάση στο κόμμα μου, τον Συνασπισμό, θα τις λάβουμε υπόψη». Στην Κουμουνδούρου σχολίαζαν αργότερα πως ο Αλ. Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Γνωρίζοντας πως οι Ανανεωτές δεν αποκλείουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, άνοιξε δειλά μία χαραμάδα που ουσιαστικά τους επιτρέπει να πιστεύουν ότι οι προτάσεις τους θα εισακουστούν. Είπε κι άλλα όμως ο Αλ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ και όπως έλεγαν αργότερα στελέχη της Κουμουνδούρου, «διαβάστε προσεκτικά και θα καταλάβετε». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ουσιαστικά επέρριψε στο ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τη μη σύμπραξη των δύο κομμάτων: «Εμείς ήμασταν πάντα ανοιχτοί στην κοινή δράση πάνω σε συγκεκριμένους προγραμματικούς άξονες. Οι απαντήσεις που παίρνουμε διαρκώς είναι απαξιωτικές, άρα λοιπόν το ερώτημα πρέπει να το θέτετε στο ΠΑΣΟΚ». Επίσης σχολίασε με νόημα πως «στο DΝΑ μας είναι η συνεργασία, συνεργαζόμαστε με πολλές διαφορετικές δυνάμεις».

Προγραμματική σύγκλιση. Αργότερα στην Κουμουνδούρου, όσοι ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές σχολίαζαν πως ο Τσίπρας έκανε ανοίγματα προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι, όπως εξομολογήθηκε στα «ΝΕΑ» παράγων του Συνασπισμού, πως «εάν μπορούσαμε να βρούμε σημεία ταύτισης σε βασικά προγραμματικά στοιχεία και αποσύρονταν διάφοροι αντεργατικοί νόμοι, ίσως μετά τις εκλογές να μπορούσαμε να δώσουμε ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, χωρίς να συμμετέχουμε στο κυβερνητικό σχήμα».

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ένας τέτοιος ελιγμός θα είναι επιβεβλημένος για τον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Τα ηγετικά κλιμάκια πιστεύουν ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές με πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να «λιντσαριστεί». Επομένως, θα προσπαθήσει να προλάβει τις εξελίξεις στις διερευνητικές...

«Εμείς ήμασταν πάντα ανοιχτοί, άρα το ερώτημα πρέπει να το θέτετε στο ΠΑΣΟΚ» απαντά συνήθως στους συνομιλητές του

15
Σίμος Μπαλής
27/09/2009 02:20
Προς κ. Κ. Μανωλίδη,
Καταρχήν, μου αρέσει πολύ το όνομα, το οποίο παραπέμπει στον πρώην σύζυγο της "μπουμπούκας". Μήπως είσαστε όντως ο πρώην σύζυγος και για να πάρετε τη "μπουμπούκα" σας από τα στιβαρά μπράτσα του Αδώνιδος, υιοθετείτε τις θέσεις του; Έχω όμως και κάποιες άλλες απορίες:
1) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που καλύπτει τους κουκουλοφόρους και τους ταραξίες; Γιατί εγώ ο αφελής, μέχρι σήμερα πίστευα, πως τους καλύπτουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με το να δίνουν στην αστυνομία σαφή εντολή να μην τους συλλάβει (να δούμε και τις φατσούλες τους επιτέλους, κρίμα δεν είναι να είναι ινκόγκνιτο τα παιδιά;) και με το να τους αφήνουν να καίνε το σύμπαν για να τρομοκρατηθεί η συμπαθέστατη τάξη των "νοικοκυραίων"!
2) Αν είναι αριθμητικό το ζήτημα και δεν φτάνουν 8 ή 10 ή 11 βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει την Ελλάδα, ας ψηφίσουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ στις 4 Οκτωβρίου, μπας και βγει αυτοδύναμος, οπότε θα έχει περισσότερες πιθανότητες να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας κύριε Μανωλίδη μου! Θα μου πείτε τώρα, καλύτερα να βγάλουμε το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο, που έχει σαφώς καλύτερη προϊστορία (σας καλώ όλους να θυμηθείτε με βαθιά συγκίνηση το σωτήριο προεκλογικό δόγμα "Τσοβόλα δώστα όλα"), σε ότι αφορά στη σωτηρία της χώρας!
3) Παιδιά έχει κανείς από το φόρουμ το κινητό του Αλέξη (του Τσίπρα ντε), να του κάνω ένα τηλέφωνο για να βάλει τα δυνατά του, μήπως και καταφέρει και πείσει τον κύριο Μανωλίδη και μας ψηφίσει; Μπορεί να είναι η ψήφος που θα μας οδηγήσει στο 3% (μη μείνουμε στο 2,99% και γελάνε Πασοκτζήδες, ΚΚΕδες και ΛΑΟΣικοί εις βάρος μας)!
4) Πόσα θέλετε για να μας βάλετε μέσα; Έχουν πιάσει και τα κρύα! Βρέχει κιόλας! Θα πουντιάσουμε! Θερίζει και η νέα γρίπη...
5) Πώς μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι; Το ΠΑΣΟΚ με ποιον ακριβώς τρόπο, σας έχει φανεί χρήσιμο; Πείτε μας και θα προσπαθήσουμε να πλειοδοτήσουμε! Τι θέλετε; Θέλετε έναν έγχρωμο (δεν θα έλεγα ποτέ "αράπη") να σας κάνει αέρα; Θέλετε να μας δώσετε το τηλέφωνο της "μπουμπούκας", για να την πείσουμε να αφήσει τον γνήσιο απόγονο του Λεωνίδα και αν επιστρέψει σε εσάς; Τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε! Δοκιμάστε μας και δεν θα χάσετε, αλλιώς ... θα χάσετε!
dimitris korinthios
14/09/2009 00:55
BLEPONTAS KATI TETOIA SYNISTO MHN EKPLAGOYME
AN TELIKA DOYME TOYS DYO ,<< MA TI DYO >>
NA SYMAXOYN, ME SYNDIASMO TEXNOGNOSIA,? KAI DIAPLOKH GIA NA PETAKSOYN EKTOS TOYS YPOLOIPOYS 4 ous MNHSTHRES GIA TO FILETO , KAI
KAREKLA THS KONOMAS KAI TEMPELIAS.
KALA RE ANTHROPAKIA TOY PASOK DEN BLEPETE,
MA OYTE KAI AKOYTE TA XALIA SAS KAI TO KATANTHMA SAS,
Δημήτρης
13/09/2009 23:40
Ρε παιδιά,δεν καταλαβαίνω γενικά τι το κακό έχει η συνεργασία... Δηαλαδή αν έλεγαν για συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσατε?Εκτός αν θεωρείτε οτι όλοι οι πολιτικοί έχουν ιδιοτελείς σκοπούς και είναι πουλημένοι οπότε δεν έχει νόημα η όλη συζήτηση.Γιατί δηλαδή να βγει το ΠΑΣΟΚ και να κάνει οτι γουστάρει με 156 έδρες και να μη βγει με 145 έδρες 11 του ΣΥΡΙΖΑ?Πιστεύετε πως το κόμμα αυτό έχει στείρες αντιλήψεις και λεεί σε όλα όχι και θα πάει την Ελλάδα πίσω ή οτι εκφράζει τους κουκουλοφόρους?Αν ναι,μην το ψηφίσετε ούτως ή άλλως...αλλά όχι επειδή λέει οτι είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί...ήμαρτον!
dimitrs korinthios
13/09/2009 22:30
POLY PLAKA THA EXOYME SKEPSOY TI EXEI NA GINEI, DYO {2} ALEPOYDES SE ENA KOTETSI 2x2 XORIS KOTES, KAI MONO TA KOKORIA .
THN APANTHSH THA EXOYME ENTOS OLIGOY APO
TOYS ENTHERMOYS OPADOYS THS ALEPOYS
NOYMERO ENA {1}
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!"
13/09/2009 15:32
@Μανωλίδην Έλα τώρα που είσαι και σκεπτικός να τους δώσεις και την ψήφο σου...Κατά ένα πολύ περίεργο τρόπο πλανάσαι ότι έχεις δημοκρατικές αντιλήψεις και αισθήματα όταν όλες σου οι θέσεις είναι στείρες, συντηρητικότατες, αντιδραστικές και έχουν αυτό το διάχυτο και αόριστο άρωμα "...-φοβίας" των απανταχού "νοικοκυραίων"...Πασόκος από αντίθεση αλλά κατά βάθος ΛΑ.ΟΣ από θέση..Για ενδοσκόπησε καλύτερα..Και για να σε προλάβω, ο Ζήκος από ΘΕΣΗ, στις εκλογές επιλέγει πάντα ψαροντούφεκο..
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
13/09/2009 10:21
Aντε ρε παληκάρια, κάνετε ένα ημίχρονο στήν φαγωμάρα σας ώστε να πείσετε τον λαό να σας διατηρήσει μέσα στήν βουλή. Μή χάσουμε καί τα κεκτημένα ε; Αντε καί μπήκατε στήν βουλή!
Τι θα κάνετε εκεί μας λέτε; Τί ρόλο θά παίξετε στίς πολιτικές εξελίξεις, πέρα από τον γνωστό καί αγαπητό σας ρόλο να καλύπτετε τούς κουκουλοφόρους καί τούς ταραξίες; Η Ελλάδα,
όπως καί όλος ο πλανήτης περνάει μιά βαθειά οικονομική κρίση. Ο λαός κινδυνεύει ακόμη καί να πεινάσει. Θεωρείτε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να σωθεί η χώρα; Θα τήν σώσετε εσείς οι 8 ή 10 ή 11 που θα βγείτε καί πώς; Θα σχηματίσετε κυβέρνηση; Αμ δέν γίνεται! Δεν θα συνεργαστείτε λέτε μ'' αυτούς που οι πολιτικές τους μας οδήγησαν στήν κρίση! Ωραία, καί θα μας βγάλετε από τήν κρίση τσιρίζοντας από τά έδρανα της αντιπολίτευσης; Αν δέν μας πείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε τήν δύναμη που μας ζητάτε, δέν θα σας την δώσουμε! Θα σας αφήσουμε απ'' έξω! Να μας πείσετε πρώτα πώς πρακτικά μπορείτε να μας φανείτε χρήσιμοι, καί μετά να μας ζητήσετε την ψήφο μας! Αλλοιώς...............
espectador
13/09/2009 10:06
Παλι στις κλειδαροτρυπες κυτατε εκει στα Νεα?
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!"
13/09/2009 09:39
Άρθρο για τον ΣΥΝ χωρίς τη ΒΟΥΛΆΡΑ είναι σα να τρώς γεμιστά χωρίς φέτα. φακές χωρίς ελιές και σαν την Καθαρή Δευτέρα χωρίς ταραμά και τουρσιά..Ο Γκεμπελισμός, η ανακρίβεια και η λασπολογία σε όλο το μεγαλείο...Άξια και σύντομα στην Ιπποκράτους... @Giorgis Mpixtakis 12/9/2009 13:11 Do not panic my friend..It''s a serious psychiatric case..
Βουλος Κεχαγιας
12/09/2009 20:36
Αξιος ο μισθος σου ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ.... Και γω αυριο θα γραψω ενα αρθρο οτι η Βουλιτσα πληρωθηκε απο επιχειρηματιες για να γραψει οτι της κατεβει στο κεφαλι αρκει να ενισχυεται το ΠΑΣΟΚ. Και να δεις που μπορει το δικο μου αρθρο να ειναι πιο κοντα στην αληθεια απο το δικο σου... Το αρθρο σου Βουλα Κεχαγια ειναι τελείως στον αερα, πληρως αναξιοπιστο....
Giorgis Mpixtakis
12/09/2009 13:11
Mallon prepei na eimai dianoitika kathisterimenos,giati o provlimatismos mou?den exo pote katalavei ti thelei na pei i Stella Petrides,mou erxetai na valo ta klamata,eimai telika toso ma toso ilithios?Apofanthika oti mallon i den ksero kala tin Elliniki i oti mikros den sitizomoun eparkos kai kapoia kedra tou egefalou mou den anaptixtikan sosta,isos an etroga merika hamburger....
ΠΑΝΘΗΡΑΣ
12/09/2009 11:26
KAΛΑ ΡΕ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΡΕΠΕΡΤΑΖ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ .ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗ ΝΔ ΟΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ . ΚΕΧΑΓΙΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΑΧΗ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΟΥ ΕΤΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ .ΒΟΥΛΑ ΧΑΛΑΡΑ!!!!!!!!!!!!
aristeros logos
12/09/2009 11:20
Ιστορικα παραδειγματα απο ολη την Ευρωπη(βλεπε Ιταλια) εχουν δείξει οτι κινήσεις συνεργασιας με την σοσιαλδημοκρατια,της οποίας μόνο το ονομα έχει μείνει είναι ολέθριες τόσο για την αριστερά οσο και για την κοινωνια μας. Αλλα ας αφήσουμε την Ευρώπη και τα ιστορικά παραδειγματα και ας θυμηθούμε μονάχα την πρόσφατη στάση του Πασοκ στο μεταναστευτικό όταν σύρθηκε πίσω απο την πρόταση του Λάος για μηδενική ανοχή, τα χρόνια διακυβέρνησης του, όταν αναδιαμοίρασε τον πλούτο μέσω του χρηματιστηρίου και οι δυνατοι έγιναν ακόμη πιο δυνατοι και οι αδύνατοι ήρθαν σε ακομα χειρότερη θέση, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που τώρα αποκαλούμε γενια των 700- ευρώ ήταν προτάσεις το υ ΠΑΣΟκ ,έκανε ότι μπορούσε για να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να τις απελευθερώσει(ευέλικτοι εργαζόμενοι)στην εποχή του δήθεν εκσυχρονισμού ήταν λίγα απο τα προτεινόμενα και απο αυτα που εφάρμοσε το ΠΑΣΟκ. Για ολα αυτα η αριστερά συγκρούεται διαρκώς αυτα τα χρόνια, γιατι η εποχή που η διαχείρηση έμοιαζε καλό χάπι πέρασε και πέρασε με αυτήν την οικονομική κρίση. Δεν υπάρχουν σενάρια συνεργασίας όση πίεση και αν ασκηθεί απο ΜΜΕ και δεξιούς. Γι αυτο καλοί μου ξεκινήστε απο τώρα την προπαγανδα για το Πασοκ για να το βγάλετε με αυτοδυναμία. Βλεβαια αυτό μάλλον πρυποθέτει την διάλυση του Συριζα και η ιστορία περι χαραμάδας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί ακριβώς εκεί. Δεν τρώμε κουτόχορτο, ειδικά για τους ανθρώπους που μαζί δίνουμε αγώνες στους δρόμους,ειδικά για τους ανθρώπους που μαζί τρώμε την καταστολή στα στενάκια της αθήνας,ειδικά για τους ανθρώπους που μαζί ονειρευόμαστε έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση!!
Χρήστος Κ
12/09/2009 10:41
Εάν η Αριστερά μπορεί να συνεργαστεί με τον διάβολο-ΝΔ για να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ (δήλωση Φλωράκη το ''89) , γιατί τότε δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα, για το καλό της Ελλάδος;
Stella Petrides
12/09/2009 10:17
AAAAAAAAAA WRAIA! PERASE DHLADH TO FAKELAKI, GYNAIKOLOGOS `H PROKTOLOGOS O GIATROS;;;;;;;;;;;;;;;;;
- O MANOUSHS, O MPIRMPILOS KI` O GENNHHHHMAAATAS,
SOU TA PAIZOUN, SOU TA BRAZOUN KAI WMAAAAA 8A TAAAAAAAA FAS, KI` OTAN SKOUZEI STO JAKOUZI MHN TOUS PARSEKSIGAS, THN DIAMANTO THN KANANE KOUMANTO KI` ESY EUROPEINAS..............................

Κωνσταντίνος Παντούλας
12/09/2009 10:01
Οι απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω άρθρο είναι ακριβώς αντίθετες με τις τελευταίες δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιγράφω: Ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια από την ιδρυτική του διακήρυξη και με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του έχει τοποθετηθεί και δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας, ή ακόμη και "ανοχής" στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό, σαφώς, αφορά και το ΠΑΣΟΚ,........ Τον απλό ψηφοφόρο της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς δεν τον αφορά τι σκέπτονται τα κεφάλια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τι βγαίνει προς τα έξω. Και αυτό που βγαίνει είναι ότι δεν συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ και ότι αυτοί είναι καλύτεροι διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος. Γιατί λοιπόν να επιστρέψω στα νεανικά μου χρόνια και να ψηφίσω μαθητευόμενους μάγους;