Άκρως τρελό κι απόρρητο

Ιατρός διορίστηκε... οδηγός υποζυγίου και ηλεκτρολόγος βοηθός χειρουργού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2009 07:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08/09/2009 10:12 |
 Άκρως τρελό κι απόρρητο
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού υπάρχει γυμναστήριο το οποίο όμως δεν διατίθεται στους στρατευμένους ειδικά πριν ορκιστούν

Ο ένας χρειάστηκε πέντε χρόνια για να αποφοιτήσει από μία από τις πιο δύσκολες σχολές, την Ιατρική. Η κατάληξη; Με ένα σχοινί να σύρει πίσω του έναν γάιδαρο! Ο άλλος σπούδασε και εξειδικεύτηκε ανάμεσα σε καλώδια, κατσαβίδια, πρίζες, διακόπτες και άλλα σχετικά εργαλεία και υλικά ως ηλεκτρολόγος. Η κατάληξή του; Βοηθός χειρουργού!

Πού συνέβησαν αυτά- και άλλα πολλά παρόμοια- σουρεαλιστικά; Μα, στον Ελληνικό Στρατό! Φέτος, στη σειρά κατάταξης νεοσυλλέκτων του περασμένου Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα.

Τα περιστατικά δεν είναι προϊόν του γνωστού ράδιο-αρβύλα. Περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων παράλογων, σε έκθεση που συνέταξε στρατευμένος κοινωνιολόγος, μέλος της Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας (ΟΨΜ) αντικείμενο της οποίας είναι η ψυχολογική υποστήριξη των στρατευμένων, η καταγραφή των προβλημάτων και η εισήγηση λύσεων, στο μέτρο του δυνατού. Ωστόσο η έκθεση-ντοκουμέντο- με την οποία για μία ακόμη φορά και μάλιστα μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα επιβεβαιώνεται ότι «εκεί όπου σταματά η λογική αρχίζει ο Στρατός»- τελικά έμεινε στο... ντοσιέ του νεαρού, πλην τολμηρού στρατευμένου κοινωνιολόγου. Όπως σημειώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ντοκουμέντο, έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε ο κοινωνιολόγος με τμήμα του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού Άρτας, επελέγη τελικά να μην παραδοθεί ποτέ διά της υπηρεσιακής οδού η έκθεση στον διοικητή για υπογραφή. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρεται, άλλα μέλη της «πρότασσαν να γίνει παρουσίαση της κατάστασης με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, ούτως ώστε να μη θιγούν τα κακώς κείμενα»... Αποκαλύπτεται ακόμα, όπως επισημαίνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης, ότι «παρά τα μεγάλα λόγια του υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη και των Επιτελείων για μια θητεία με κέντρο τον άνθρωπο, ο παράγοντας άνθρωπος δεν αποτελεί προτεραιότητα, αλλά την τελευταία παράμετρο των κυβερνητικών σχεδιασμών».

Ιδού μερικές από τις διαπιστώσεις της μεστής επιστημονικά και γενικά μετριοπαθούς έκθεσης που, όπως επισημαίνουν έμπειροι στρατιωτικοί, ισχύουν σε πάρα πολλά στρατόπεδα:

Ειδικότητες
Μπορεί τελικά ο απόφοιτος της Ιατρικής να έγινε οδηγός γαϊδάρου (υποζυγίου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) μόνο για μία ημέρα, ωστόσο είναι πάρα πολλοί οι νέοι που χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον χώρο της Υγείας επιλέγονται για το Υγειονομικό με «βύσμα» επειδή η θητεία εκεί είναι πιο εύκολη. «Υπήρξαν»- αναφέρεται- «πολλές περιπτώσεις, όπως νοσηλευτές και οδοντοτεχνίτες, που παρά τη διαπιστευμένη γνώση τους πήραν ειδικότητα αποθηκάριου και οδηγού. Από την άλλη, άτομα που δεν έχουν σχέση με τον χώρο της Υγείας, όχι μόνο κατατάσσονται στο Υγειονομικό παίρνοντας την ειδικότητα του νοσηλευτή- κατάσταση που έχει γίνει πλέον αποδεκτή- αλλά και παίρνουν ειδικότητες αρκετά κρίσιμες», αναφέροντας την περίπτωση του... ηλεκτρολόγου που έγινε βοηθός χειρουργού...

Υπηρεσίες- αγγαρείες
«Η κατανομή δεν γινόταν το ίδιο ορθά και ισότιμα προς όλους τους οπλίτες»- προτείνεται χρησιμοποίηση προγράμματος σε υπολογιστή.

Όσον αφορά τους στρατιώτες που υπηρετούν σταθερά στην Άρτα (όχι νεοσύλλεκτοι) αναγκάζονται να κάνουν σκοπιές και σε μέρη που καλύπτονται και ελέγχονται από κάμερες - κάτι που συμβαίνει βέβαια σε πολλά στρατόπεδα, προφανώς λόγω... ανασφάλειας των διοικητών τους. Ελεύθερος χρόνος
«Το Κέντρο, παρόλο που διαθέτει βιβλιοθήκη και γυμναστήριο, δεν τα θέτει σε λειτουργία προς τους φαντάρους (...) ειδικά μέχρι να ορκιστούν (...) όπου η πλήξη και η ανία κυριαρχούν δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για εντάσεις (...) αλλά και όξυνση πιθανών διαταραχών (...)».

«Ο ελεύθερος χρόνος των νεοσυλλέκτων περιορίζεται στον χώρο του ΚΨΜ με την παρακολούθηση τηλεόρασης, συμμετοχή σε παιγνίδια (κυρίως τάβλι, χαρτιά), τσιγάρο (...)». Συμπεριφορά στελεχών
«Δεν λείπουν οι περιπτώσεις στελεχών που συμπεριφέρονται προσβλητικά με το πρόσχημα της εξασφάλισης πειθαρχίας».

Κατά την επιλογή του βαθμού Σωματικής Ικανότητας (Ι1-12, Ι3 κ.λπ.) διαπιστώθηκε αφενός ότι αυτή «δεν γίνεται πάντοτε αντικειμενικά και ανιδιοτελώς» και αφετέρου ότι «δεν απουσιάζουν από στελέχη και από οπλίτες (σ.σ.: προφανώς «παλιοσειρές») συμπτώματα στιγματισμού και ρατσιστικής, υποτιμητικής αντιμετώπισης οπλιτών με βαθμό Σωματικής Ικανότητας διαφορετικό από το Ι1, κυρίως με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τύπου “γιωτάς”, “γιωτόμπαλο” κ.λπ.».

Εγκαταστάσεις
Ειδική αναφορά γίνεται για τους χώρους στρατωνισμού των στρατιωτών που υπηρετούν μόνιμα στην Άρτα (όχι τους νεοσυλλέκτους). Αναφέρεται ότι υπάρχει μία τουαλέτα ανά 30 ή 40 ανθρώπους χωρίς στοιχειώδη στάνταρτς υγιεινής, ελλείψεις λουτρών κ.ά.

Έξοδοι
Για τους νεοσυλλέκτους διαπιστώνεται ότι οι έξοδοι είναι «πολύ συχνές για τους περισσότερους», ενώ καταγράφεται ότι η αντιμετώπισή τους από την τοπική κοινωνία «δεν είναι πάντοτε ευχάριστη»...

Για τους άλλους υπηρετούντες επισημαίνεται ότι οι τρίωρες έξοδοι που δίδονται λειτουργούν πιεστικά, με αποτέλεσμα κάποιοι που έχουν Ι.Χ. να τρέχουν να προλάβουν για να πάνε στα σπίτια τους με κίνδυνο ατυχημάτων- προτείνεται να δίδεται «υπηρεσιακή έξοδος» μεγαλύτερης διάρκειας. Επίσης καταγράφεται ότι δεν δίδεται η «άδεια απολύσεως».

ΚΑΨΩΝΙ
Στραβά κι ανάποδα του Ελληνικού Στρατού σε έκθεση που έφερε στο φως η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
[ ΙΝFΟ ]
●Ολόκληρο το κείμενο της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στο www.tanea.gr

Έξοδος ανά τρεις ημέρες

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ χορήγηση άδειας εξόδου κάθε τρεις ημέρες σε όλους τους στρατιώτες προβλέπει διαταγή προς όλους τους διοικητές στρατοπέδων, την οποία εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος. Καθώς τους τελευταίους μήνες- και ιδιαίτερα μετά τη βιαστική μείωση της θητείας για προεκλογικούς λόγους - έχουν δημιουργηθεί εκρηκτικές καταστάσεις σχεδόν στο σύνολο των στρατοπέδων από την έλλειψη προσωπικού, υπήρχαν καταγγελίες ότι διοικητές κρατούσαν μέσα τους στρατιώτες ακόμα και 20 και 30 ημέρες! Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ο νέος αρχηγός ΓΕΣ με επείγουσα σήματά του δίνει εντολές για τις εξόδους ανά τρεις ημέρες και τονίζει ότι αν δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό συνεχώς, να χορηγείται υπηρεσιακή άδεια εξόδου μερικών ωρών. Επίσης, για τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) αναφέρει ότι δεν πρέπει να κάνουν περισσότερες από 7 υπηρεσίες (διανυκτερεύσεις) τον μήνα.

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Φράγκος απηύθυνε ομιλία σε επιτελείς και διοικητές στην Αθήνα, αλλά και σε σχηματισμούς που επισκέφθηκε. Κάλεσε μάλιστα τους διοικητές να αντιμετωπίζουν τα θέματα υπηρεσιών και σκοπών «με ευελιξία και αποτελεσματικότητα».

80
Φίλιππος
30/12/2009 23:30
Φίλε Βασίλης 9/9/2009 16:02 Κάτι δεν λες σωστά. Δεν μπορεί να υπηρετεί Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ) το 2004 και να έχει 6 χρόνια στο στρατό, όταν οι πρώτοι ΕΠ.ΟΠ κατατάχθηκαν το 2002...
K.toumpa
15/09/2009 14:04
Οκ για το 3 μερες 1 εξοδος. Τα ξερουμε καλα αυτα τα ζησαμε. Σερι υπηρεσιες και σου λενε ανα 3 μερες πάρε 1 υπηρεσιακο παιδι μου και βγες 4 ωρες. Ας μας πουν ποσες μερες προβλεπεται στα φυλακια που εκατσα εγω πρωσοπικα 4 μηνες. Ξέρουν τι γινεται αλλα δεν κάνουν τπτ.
Πατριώτης
10/09/2009 05:04
Ρε ζογκάτε δε πας και για μένα, γιατι έχω μια φαγούρα στο δεξί α****ι... Είμαι πατριώτης βέβαια, αλλά έχω και κατι υποχρεώσεις.
ante geia!
10/09/2009 00:33
Προς KATERINA... Κατερινακι κατ''αρχην μαθε ορθογραφια..."όλοι εσείς οι στρατιωτικοί το παίζεται φαντάροι"...παιζετε θα ελεγα εγω... Οσο για το καραβανας δειχνεις το κομπλεξ που εχεις απεναντι σε ομαδα ανθρωπων και το οποιο προσωπικα με αφηνει αδιαφορο γιατι απλα ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος... Με αυτο που προτεινεις (κλεισιμο στρατοπεδων και μειωση προσωπικου) δειχνεις ποσο ΑΣΧΕΤΗ...σχετικη εισαι... Αντε γεια...
Κ1
09/09/2009 21:23
Tί στρατό συζητάμε όταν οι έχοντες οποιοδήποτε μέσον αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι τη θητεία, ή λουφάζουν για όσο διαρκεί. Υπηρέτησα πεζικό 21 μήνες και δεν θυμάμαι σωστή εκπαίδευση παρά μόνον σε ένα τάγμα που είχε τρελλό διοικητή και σε έκανε μαχιμο. Πρότυπό μας (δυστυχώς) μπροστά στις τουρκικές απειλές πρέπει να είναι ο ισραηλινός στρατός δηλ. θητεία δια βιου, εφεδροι αξιωματικοί κυρίως και όχι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους και αποδοχή της κοινωνικής και εθνικής λειτουργικότητας του στρατού. Μαζί βέβαια με θητεία όχι δωρεάν αλλά με καταβολή μισθού ανειδίκευτου εργάτη. Αλλιώς οι φίλοι μας μεμέτηδες θα μας ισοπεδώσουν, γιατί είναι βάρβαροι και έχουν το φανατισμό στο αίμα τους.
Βασίλης
09/09/2009 16:02
Ας ξεκινήσει λοιπόν η απογραφή των κατέχοντων δημόσια αξιώματα μέρες που είναι...τι έκανες ''μπαμπά'' στο στρατό???

Αναρωτιέμαι τι λέει επί αυτού το βιογραφικό των βουλευτών, υπουργών υποψηφίων πρωθυπουργών??? γαιτί δεν μας διαφωτίζουνε τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο???

Ψάξτε και πείτε μου και εμένα...
Μ
09/09/2009 15:05
Ο Στρατός είναι αναγκαίος, σύμφωνώ. Αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι όπως έχει γίνει είναι μάχημος;
Υπηρέτησα πριν από 4 χρόνια. Δόκιμος, 18 μήνες. Τους 8 στα σύνορα. Έλιωσα στην σχολή, ύπνος 4 ώρες την ημέρα, 5 ώρες εκπαίδευση, 5 - 6 ώρες υπηρεσία, και τις υπόλοιπες καθάρισμα - βάψιμο - αποψήλωση.
Δεν πήρα μια καλή εκπαίδευση, για δόκιμος τουλάχιστον, αλλά όταν πηγα στην μονάδα κατάλαβα ότι ήμουν πολύ μπροστά.
Στην μονάδα, καμία εκπαίδευση, τίποτα. Ούτε νυχτερινές, ούτε ημερήσιες, τίποτα. Κάναμε άσκση, και ζήτημα αν είχαμε 10 άτομα να ξέρουν τι και πως. Οι λοιποί στον κόσμο τους. Οι ΕΠΟΠ; ας γελάσω. Ειχα ΕΠΟΠ διαβηβαστή, 6 χρόνια στην ίδια ειδηκότητα, που δεν ήξερε πως δουλεύει ο Ασύρματος. ΕΠΟΠ Πυροβολητή που δεν ήξερε να κάνει ταχεία ανάπτηξη. Χάος. Αυτή η μονάδα, που ήταν και μάχημη παναθεμά τη, αν πήγενε στον πόλεμο, θα ήταν όλοι νεκροί σε δευτερόλεπτα. Αχρηστία. Μόνο σκοπέτα και τρέλα οι φαντάροι. Οι ΕΠΟΠ, ταγματάρχες και βάλε. Για αυτό το στρατό λέτε; Αυτός ο Στρατός θα μας προστατεύσει. Εγω πάω στοίχημα ότι αν γίνει πόλεμος, οι μισοι μονιμάδες θα φύγουν για το εξωτερικό και οι άλλοι μισοί θα τρέχουν να κρυφτούν. Φτιάξτε πρώτα ένα στρατό και μετά τα λέμε. Όχι το μπου...λο που είναι τώρα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
09/09/2009 15:02
@ παναθας
ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ...ΟΜΩΣ ΡΕ ΦΙΛΕ....ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ( ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ; Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ!) ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ, ΚΑΝΑΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΗΛΟΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ! ΕΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ!
(ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ! ΚΑΙ ΕΒΡΟ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΗΤΗ. ΑΡΧΙΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΕΚΕΙ! ΤΑΞΙΔΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!)
fuser
09/09/2009 14:52
@παναθας 9/9/2009 13:48 Ετσι ειναι.... οταν λεω το μονο που μου εμεινε ....ειναι γιατι ηταν αληθινο... Τεσπα.....μονο δικαιωματα χωρις υποχρεωσεις για μενα δεν γινεται....αλλιως θα μεναμε σε σπηλιες ακομα. Ετσι με μαθανε οι γονεις μου...ετσι θα μαθω και εγω στο γιο μου. Υπευθυνος γινεσαι μονο για τον εαυτο σου...οχι για να ακουσεις μπραβο. Και αν αυτοι που μας κυβερνανε ειναι πουλημενοι και *&%(&*(*%%4....τι με μελλει εμενα?....να γινω και εγω σαν κι αυτους? Αστα εχει πολυ ψωμι η υποθεση για συζητηση... να σαι καλα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
09/09/2009 14:24
@ ...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ:
Α> ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
Β> ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ Α ΘΕΣΗΣ.
Γ> ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ!

ΜΕΓΑΛΕ, ΞΥΠΝΑ! ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΧΛΩΜΟ ΣΕ ΚΟΒΩ!
jackpot
09/09/2009 14:16
; Εφόσον λες ότι πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις πρέπει να πάνε κι αυτοί φαντάροι αλλιώς να φύγουν. Καλά τα λέω;
jackpot
09/09/2009 14:14
Κ. ΜΑΝΩΛΙΔΗ στα λόγια μου έρχεσαι. Δηλαδή τους στρατιωτικούς που δεν κάνουν θητεία πρέπει να τους διώξουμε από την Ελλάδα. Συμφωνείς
nionios
09/09/2009 14:13
Επανίδρυση του κράτους αλά καραμαναλής!!!

Με την γυμνάστρια που διορίστηκε ως ψυχολόγος για να ....ανυψώνει το ηθικό του στρατεύματος, τί έγινε??? Πέρασε από ΦΕΚ???
παναθας
09/09/2009 14:09
α ζογκατο πες στους βουτυρομπεμπεδες οταν μπουν οι τουρκοι και τους βιασουν καμια μανα γυναικα κανα παιδι θα τους πολεμησουν νικωντας τους στο ταβλι.α να τους δωσουμε και κανα καφε.ετσι μην τους κουρασουμε.συμφωνεις φιλε?να που φτασαμε να μην υπαρχουν αντρες να πανε να υπηρετησουν .για αυτο μας δουλευουν οι τουρκοι.
παναθας
09/09/2009 14:03
ζογκατο εισαι φοβερος αρχηγε .πες τα αρχηγε.εγω τουλαχιστον δεν τα ειχα και πιστευω ουτε και εσυ.και δεν ειπαμε τιποτα και η υπηρεσια μας πηγενε καταλαβαινεις πως,και μιλανε αυτοι?τι να πω φιλε μου.βουτυροπαιδα τι αλλο?πεσ τε τα κ.μανωλιδη μπας και ξυπνησουν .θα μπουν οι τουρκοι και σβησαμε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
09/09/2009 13:52
ΜΑΝΩΛΙΔΗ, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΧΥΜΑ! ΕΤΣΙ!
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΩΣΤΑ!

@παναθα
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ 3ΜΕΣΑ 1 ΕΞΩ! ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΕΓΝΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ!
παναθας
09/09/2009 13:48
φιλε fuser δεν φανατιζομαι με την μπαλλα.ουτε τσακωνομαι για τις ομαδες.παντως μετα το στρατο ειναι τα ζορια.το να φτιαξεις την ζωη σου ,το να βρεις δουλεια.ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα .παντως φιλε μου ο στρατος αν συμφωνεις για μας που πηγαμε ειναι η δεν ειναι εμπειρια?με τιμη παναθας.
..
09/09/2009 13:47
Manwlidi esu katse k polema dikaiwma sou. Dikaiwma mou omws na paw na zisw allou k na min polemisw. Siga mi katsw na xasw ti zwi mou gia to kefalaio k ta sumferonta twn lamogiwn.
παναθας
09/09/2009 13:33
φιλε ζογκατο .σωστο σε βρισκω.κανεις δεν θελει πολεμο .οταν μπουν οι τουρκο και βιαζουν και σκοτωνουν γυναικες και παιδια ν δω τι θα κανουν οι βουτυρομπεμπεδες που σερνονται στη μαμαδες τους.σιγα τον στρατο .12 μηνες και κατι παθαινουν.εμεις που πηγαμε παθαμε τιποτα.πες τα φιλε πες τα.θα μπουν οι τουρκοι και θα μας παρουν πριν το καταλαβουμε.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
09/09/2009 13:29
Για ακούστε καλά βουτηρομπεμπέδες καί μαμόθρευτα. Ζείτε σε μιά χώρα, απολαμβάνεται τα αγαθά της ειρήνης, κάνετε περιουσία, γλεντάτε (ακόμα καί αν είστε πισωγλνέντηδες), τρώτε το βουτυράκι που σας δίνει η μαμά, αλλά, για να τα απολαμβάνετε αυτά, η χώρα αυτή πρέπει να ζήσει ελεύθερη καί ασφαλής. Για να χαίρεστε την περιουσία σας καί τα εισοδήματά σας πρέπει να τα διαφυλάξετε από τον εχθρό. Εχθρός υπήρχε καί θα υπάρχει πάντα παρά τήν θέλησή μας. Οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στήν άμυνα καί την ασφάλεια αυτής τής χώρας. Καί οι γυναίκες αν χρειαστεί. Δέν έχει κανένας δικαίωμα ν''αποφύγει αυτή τήν υποχρέωση. Ακόμη καί αν είναι βουτυρομπεμπές ή κουνίστρα. Το πώς θα νοιώσετε πουστράκια την ηδονή, είναι πρόβλημά σας καί δέν με νοιάζει. Αλλά, τήν περιουσία σας, τήν καλοπέρασή σας δέν θα τα διαφυλάξω εγώ. Εχετε μια υποχρέωση όπως όλοι μας. Αν δέν είστε ικανοί να διαφυλάξετε αυτά που έχετε, τότε δέν δικαιούστε καί να τά έχετε, δέν δικαιούστε καί να τά απολαμβάνετε. Γίνεται άντρες ρέ. Δέν είναι δύσκολο. Ξεκολείστε απ'' τά φουστάνια της μαμάς. Καί οι άντρες τρώνε βούτυρο. Μή φοβάστε. Δεν θα το χάσετε. Ποτίστε το απλά λίγο με τον ιδρώτα σας. Θά γίνει πιό νόστιμο.
FUSER
09/09/2009 13:24
Παναθας και Αντε γεια....συμφωνησαν??????????? Ελπιζω να τα βρειτε και στο γηπεδο παιδια.... Παρεπιπτοντως συμφωνω και εγω με τον Παναθα...αν και (Πανιωνιος....lolol) Εγω ρε παιδια εκανα 24μηνακια....εχω μια ερωτηση...οποτε μειωνεται η θητεια δεν θα πρεπε να μου δινει το κρατος κανα φραγκο πισω? η να μου τα κολλαει ενσημα?....λεεεεμε τωρα.. Παντως εγω το μονο που θυμαμαι ειναι η ρηση φρεσκοαπολυμενου σε μας που ειχαμε μπαϊλντισει και μετραγαμε μερες........"ο στρατος ειναι οκ.... ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
09/09/2009 13:08
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ...ΒΥΣΜΑΤΑ,
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΚ.....Ι,
ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ,
ΟΜΩΣ,
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΘΕΑΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ; ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ!
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!
ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
09/09/2009 12:49
ΓΕΜΙΣΕ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΣΤΡΕΣ!
ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΧΕΣ ΑΝΤΡΙΚΙΕΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ: ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΕΡΟΝΤΑ.
ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑΒΛΙ ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ....
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΑΤΟΣ
09/09/2009 12:42

@ γιαννης καρας

ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ Κ.Λ.Π, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΟ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΚΕΚΤΙΜΕΝΑ ΜΑΣ!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΟΥΝΤΕΣ....
ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ! ΠΩΩΩΩ....ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ; ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ CATERING; ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ; ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ; ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΞΥΠΝΑΤΕ!
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ!
ΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ π.χ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ; ΣΤΟ ΚΡΥΦΤΟ; ΣΤΗΝ ΑΜΠΑΡΙΖΑ; ΗΜΑΡΤΟΝ!
ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΝΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΧΠΙΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΓΗ;
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Ο.Κ, ΣΥΜΦΩΝΩ! ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ; Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΩ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΗ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ...ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΥΤΟΠΙΑΣ!

ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΛΗΣΤΗ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΟΠΛΟ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ;
παναθας
09/09/2009 10:36
φιλε αντε γεια καλα τα λες.εγω πεζικο πηγα και περασα καλα.εγω ρωταω αμα μπουν οι τουρκοι ποιος θα μας φυλαει.εγω βλεπω οτι κανεις δεν θελει στρατο.ξεφτιλα.οι παλιοι καναν 2η 3 χρονια τι να πουν και αυτοι εμεις παμε 12 κ 9 μηνες και κλαιγομαστε .πες τα φιλε ,ενα στρατο εχουμε και το κανουμε θεμα.ελεος.οποιος δεν μπορει δεν ειναι αντρας .ποιος θα φυλαει τα συνορα,τα νησια τις βραχονησιδες?ε ποιος ?οι βουτυρομπεμπεδες?οι ανυποτακτοι?ε τοτε να μπουν οι τουρκοι στο χαλαρο να τους δωσουμε κ καφε.με τιμη παναθασ.κ παλι μπραβο φιλε αντε γεια
KATERINA
09/09/2009 10:32
@γέμισε ο κόσμος ξερόλες 8/9/2009 15:33 .ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ .
jackpot
09/09/2009 10:22
Προς ante geia!
" Εμεις τα φτωχα παιδια που δεν ειχαμε γλυψιμο φυλουσαμε τα συνορα μας στο Λαγο (Εβρος) για 18 μηνες"


Άστο καραβανά δεν μας πείθεις. Γιατί όλοι εσείς οι στρατιωτικοί το παίζεται φαντάροι που υπηρετήσατε 18,24,30 μήνες και δεν πάθατε τίποτα όπως λέτε και ηθικολογείτε για όσους δεν θέλουν να πατήσουν στον στρατό σας. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια ότι εσείς ΔΕΝ κάνετε θητεία αλλά θέλετε να έρθουν οι άλλοι να σας υπηρετήσουν μόνο και μόνο για να μην σας χαλάσουν το βόλεμά σας. Όσο για αυτό που λες περί 100000 ΕΠΟΠ που πρέπει να προσλάβουμε άστο καλύτερα, δεν μιλάς σε άσχετο. Αρκεί να κλείσουν πολλά στρατόπεδα και να μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των στρατιωτικών και να δεις πόσους λιγότερους ΕΠΟΠ θα χρειαστεί να προσλάβουμε.
MM
09/09/2009 10:22
@ γιαννης καρας

Pes ta re file! Tha polemisw egw gia to kefalaio ? OXI RE! den tha to kanw... eno o mpoulis tha einai sto Berolino gia na swsei to tomari tou? I telos pantwn gia ta sumferonta tous?

Pia patrida mwre probata tou kerata? OFILETE na gnwrizete oti enas polemos ginete mono gia SYMFERONTA.
παναθας
09/09/2009 09:35
καλημερα σε ολους/παιδια εγω πηγα 12μηνες .πεζικο ειμουν .καλα ειταν.το ειδα σαν εμπειρια.ο βουτυρομπεμπες δικιο εχει.αλλα πιστευω οτι οσοι πανε στρατο ειναι μια εμπειρια κατι μαθαινεις ειναι μεν χασιμο χρονου σωστα αλλα κατι μαθαινεις.πχ ανεξαρτητοποιησε.παντως παιδια μια ερωτηση αν μπουκαρουν οι τουρκοι ποιος μας σωζει?.καλημερα σε ολους.με τιμη.παναθας.
Αλ Καλ
09/09/2009 09:17
Πιστευω οτι οι αξιωματικοι της Ευελπιδων, πρεπει πρωτα να κανουν την θητεια τους και μετα να πηγαινουν στη σχολη. Δευτερον να μαθουν οι ΕΠΟΠ και οι διοικητες τους οτι ειναι οπλιτες και να τους μεταχειριζονται σαν οπλιτες και οχι να τα τραβουν ολα οι κληρωτοι που τπηρετουν τη θητεια τους. Με καθε μειωση του χρονου της θητειας το βαρος πεφτει στους κληρωτους και οι ΕΠΟΠ το παιζουν στελεχη και μονιμαδες....
ante geia!
09/09/2009 08:40
Το ιδανικο σχολιο, στην ιδανικη εφημεριδα, με τους ιδανικους (βουτυρομπεμπεδες, αναρχοφιλελευθερους και καθε καρυδιας και...ΣΥΚΙΑΣ φρουτο) "σχολιαστες"...μπραβο σας... Σημερα ανακαλυψα οτι η Πατριδα μας δεν χρειαζεται το Στρατο και οτι ειναι αντισυνταγματικο να μην κανεις....υποκλισεις στην "αυτου μεγαλειοτητα" τον νεοΕλληνα νεοσυλλεκτο στρατευσιμο προκειμενου να μας κανει....την τιμη να φυλαξει την ΠΑΤΡΙΔΑ του. Δεν μας ειπε βεβαια κανεις ΠΟΙΟΣ θα φυλαξει 400 ν.μ. ακτογραμμης ΠΟΙΟΣ θα φυλαξει 12 μεγαλα νησια και 96 βραχονησιδες...(τον Εβρο δεν τον αναφερω καν) Να προσλαβουμε 100.000 μονιμους ΕΠ.ΟΠ. ή οτι αλλο παρομοιο??? για να φωναζουν παλι οι ιδιοι για "υπερογκες δαπανες" ??? Θα ηθελα να μου πουνε αυτα τα "ευφυη" παιδακια σαν τον jackpot (που μονο σχολια ξερουν να κανουν) τις προτασεις τους και τις λυσεις στα...τρομερα προβληματα που αντιμετωπιζουν τα "κακομοιρα" στρατευμενα παιδακια... Ειναι οντως "βαρβαρο" να αναγκαζεσαι για 9(!!!!!!!!) ολοκληρους μηνες να βαφεις (τι καψονι θεε μου) να χαιρετας (ενω το αφεντικο σου στη δουλεια οχι μονο το χαιρετας αλλα και το ΓΛΥΦΕΙΣ) και να φυλας σκοπια (με τσιγαρο, ραδιοφωνο, καφε και ενιοτε και ΠΟΤΑΚΙ) και φυσικα να καθαριζεις την τουαλετα στην οποια ΕΣΥ χεζεις...τι αδικη που ειναι η ζωη...για ολα φταινε οι αλλοι...εμεις ολα σωστα τα κανουμε...ετσι jackpot???? Α!!! ξεχασα....για τους 10.000 στρατευσιμους που...φυλανε Θερμοπυλες στο λεκανοπεδιο της Αττικης και καθε απογευμα ειναι σπιτακι τους φταει ο...Στρατος??? Εμεις τα φτωχα παιδια που δεν ειχαμε γλυψιμο φυλουσαμε τα συνορα μας στο Λαγο (Εβρος) για 18 μηνες χωρις να κλαιγομαστε στη μαμα και το Βουλευτη μας και το θεωρησα ΤΙΜΗ μου...αυτο ομως δεν φαινεται να ενοχλει την..."Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων". Εαν θελετε εσεις και το κομμα που γλυφετε (ή απλως υπηρετειτε) σε αυτη τη φυλλαδα (ειδατε κανετε και...εναλλακτικη θητεια) να αλλαξετε το συνταγμα και οι Ελληνες να ειναι ΑΝΙΣΟΙ μεταξυ τους ή να υπερασπιζεται την Πατριδα οποιος γουσταρει και οχι οποιος ειναι ικανος...αλλαξτε το...αλλιως μην προφασιζεστε συνταγματικα δικαιωματα (εσεις πρωτοι τα καταστρατηγειτε) γιατι υπαρχουν και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ...
Ιεροφάντης
09/09/2009 03:48
Ωραία οσα λέμε αλλά δεν αγγίζουν το "πρόβλημα" στην ουσία του... Μπορείτε να διαβάσετε και τις δικές μου απόψεις περι του θέματος στο blog μου εδω : http://megali-ellas.blogspot.com/2009/09/3.html Δίνοντας προσοχή στα Links που παρατίθενται... Να είστε καλά!
NIKOS PAPAS
09/09/2009 02:04
290 LIBADOXORI LIMNOS 1976 FOBERI EMPIRIA AXEXASTA XRONIA TAGMA ANEPITIMITON KAI XORIS STRATOPEDO MAINAMAI STO XORIO STAINAZAN TA MPOSTANIA
"Ζήκο θα προβώ σε ωμότητες!"
09/09/2009 01:27
@γέμισε ο κόσμος ξερόλες 8/9/2009 15:33 Μακράν η πιο σωστή τοποθέτηση, όπως και του βουτυρομπεμπέ..Τώρα για όσους πιπιλάνε τα κλασικά περί μεγάλου σχολείου κ.λ.π., ναι είναι όντως, αν ο στρατός ήταν το πιο σημαντικό επίτευγμα της ζωής τους..Είναι οι ίδιοι που όπου σταθούν και βρεθούν αναμασούν τις "ιστορίες από το στρατό"..
σκ*τά στο στρατό, κρεμάλα στους καραβανάδες
09/09/2009 01:07
αν πραγματικά υπήρχε εκπαίδευση πως θα τινάξεις στον αέρα τη βουλή ή πως θα εκτελέσεις κανα υπουργό θα πήγαινα, Τώρα η καλλιόπη και το γόπινγκ είναι tres banale. Πηγαίντε εσείς, εμείς είμαστε τρελοί (Ι5)
Geo
08/09/2009 23:30
Πες τα φίλε, χώσε!!! Αυτή είναι η αλήθεια. Πως λέγεται το χάσιμο χρόνου στην Ελλάδα? Στρατός.....
γιαννης καρας
08/09/2009 23:23
ο στρατος ειναι οτι πρεπει για τον λαο διοτι ποιος θα πολεμησει για το κεφαλαιο και τους πολιτικους σε περιπτωση πολεμου αυτοι; αμ δε αυοτοι ρε κοροιδα την κοπανανε με ολα τακλεψιμεικα.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΡΑ!!!. αμα θελουνε οι λατσηδες και οι βαρδινογιαννηδες να πανε αυτοι. τα ειπα και ξαλαφρωσα
Βουτυρομπεμπές
08/09/2009 22:05
Είμαι βουτυρομπεμπές! Δε γουστάρω να γίνω άντρας. Θέλω όλη μέρα να κρύβομαι στα φουστάνια της μαμάς μου. Γουστάρω να παίζω με κούκλες και γλυφιτζούρια. Να φοράω τα ρούχα της αδερφής μου. Δεν ξέρω γιατί! Μάλλον έτσι γενήθηκα. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ! Σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία τα δικαιώματά μου θα ήταν εξασφαλισμένα! Η διαφορετικότητά μου θα ήταν σεβαστή και ακόμα κι αν ορισμένοι γελούσαν πίσω από την πλάτη μου δε θα τολμούσαν να με ακουμπήσουν. Στο Ελλαδιστάν όμως ΟΧΙ! Πρέπει να πάω (υποχρεωτικά) στο στρατό να με χλευάσουν να με φτύσουν να με ποδοπατήσουν. Και ποιοί είναι αυτοί? Απαίδευτοι καρπαζοεισπράκτορες του κερατά που μόλις δουν τα ζόρια στήνονται στα τέσσερα. Θέλουν να με κάνουν "Αντρα" όπως τον ορίζουν αυτοί: Απέξω παντελόνια χακί κι από μέσα χεσμένοι κ*λοι. Χεσμένοι απέναντι στο κάθε βίσμα. Ρουσφέτι, καψώνι, αναξιοκρατία, παραλογισμός, αναξιοπρέπεια! Αυτός είναι ο ανδρισμός τους! ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΠΟΔΟΓΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
08/09/2009 19:46
Aθάνατε κομματάρχη Μεϊμαράκη. Τι θα δούμε ακόμη. Αν δέν ήσουν τόσο επικίνδυνος για τήν χώρα με το πόστο που σού έδωσαν, θα μας προσέφερες αρκετό γέλιο. Αντε, τελειώνετε με τις τελευταίες γελοίες κομματικές σας πράξεις καί μαζεύτε τα. Δεν σας αντέχουμε άλλο!
Λοχίας 222 σειρά
08/09/2009 19:29
Τι μου θυμίσατε τώρα άνοιξη 1993 στον Εβρο.
Γνώρισα αξιωματικούς ηλίθιους αλλά και σωστούς , γνώρισα φανταράκια (καθ'' οτι εγώ λοχίας αρα ανώτερος) διαμάντια να σκίζονται για την ομάδα και να τους θυμάμαι με δάκρυα , αλλά και γελοίους φλώρους και κόττες και συνέχισαν να είναι έτσι στην πολιτική τους ζωή και ήταν έτσι πρίν στρατευτούν και ο στρατός ήταν ο μόνος που θύμισε πόσο γελοίοι είναι. Έμεινα χωρίς νερό , θάφτηκα νύχτα στο χιόνι , τιμωρήθηκα άδικα αλλά κατα περίεργο τρόπο θυμάμαι μόνο τις ωραίες στιγμές και τους φίλους (να μην πω αδερφούς που απόκτησα σε όλη την Ελλάδα). Ο στρατός δεν είναι ξενοδοχείο να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω , είναι σχολείο. Το πρώτο αληθινό σχολείο. Και όπως και στο σχολείο οι κομπλεξικοί και οι αποτυχημένοι θυμούνται την "καταπίεση" και τα "καθήκια" καθηγητές (γιατί εμείς είμαστε εντάξει σε όλα) έτσι και στον στρατό.
jackpot
08/09/2009 18:07
Τι διαβαζω εδω! Για μαμοθρεφτα που πρεπει να πανε στρατο για να σφιξει ο κωλος τους, για γιατρους που πρεπει να πανε για να μαθουν να συμπεριφερονται στους ασθενεις σαν ανθρωπους, για γονεις που κακομαθαινουν τα παιδια τους. Ωραια ολα αυτα αλλα ας μου πει καποιος. Αυτοι οι στρατιωτικοι που δεν κανουν θητεια ποτε θα γινουν ανθρωποι, ποτε θα σταματησουν να ειναι κακομαθημενοι, ποτε θα μαθουν να συμπεριφερονται στους αλλους σαν ανθρωπους; Ας μας απαντησουν λοιπον και σε κατι ουσιαστικο γιατι εχω κουραστει να διαβαζω τις ιδιες και τις ιδιες χουντικες παπαριες τους. Αλλαξτε ρεπερτοριο ρε παιδια. Μπορει ο στρατος σας να ειναι ακομα χουντα αλλα εξω ο κοσμος εχει προχωρησει. Καταλαβετε το επιτελους!
jackpot
08/09/2009 18:07
Τι διαβαζω εδω! Για μαμοθρεφτα που πρεπει να πανε στρατο για να σφιξει ο κωλος τους, για γιατρους που πρεπει να πανε για να μαθουν να συμπεριφερονται στους ασθενεις σαν ανθρωπους, για γονεις που κακομαθαινουν τα παιδια τους. Ωραια ολα αυτα αλλα ας μου πει καποιος. Αυτοι οι στρατιωτικοι που δεν κανουν θητεια ποτε θα γινουν ανθρωποι, ποτε θα σταματησουν να ειναι κακομαθημενοι, ποτε θα μαθουν να συμπεριφερονται στους αλλους σαν ανθρωπους; Ας μας απαντησουν λοιπον και σε κατι ουσιαστικο γιατι εχω κουραστει να διαβαζω τις ιδιες και τις ιδιες χουντικες παπαριες τους. Αλλαξτε ρεπερτοριο ρε παιδια. Μπορει ο στρατος σας να ειναι ακομα χουντα αλλα εξω ο κοσμος εχει προχωρησει. Καταλαβετε το επιτελους!
Αλεξανδρος Ρ.
08/09/2009 17:37
Ελλιπης στρατιωτικη εκπαιδευση, επαρκεστατη εκπαιδευση σε ρουσφετια - γλειψιματα - ρουφιανιες - ανιση μεταχειριση, βλακωδης μεταχειριση ανθρωπινου δυναμικου. Ο ΕΣ εχει αρκετους αργοσχολους να καλυψουν τις υπηρεσιες των Κληρωτων οι οποιο καλουνται κυριως να καλυπτουν τα τεχνολογικα κενα των στρατοπεδων (=ηλεκτρονικη φυλαξη αντι για σκοπια, επαγγελματιες καθαριστριες/ες αντι για στρατιωτες καθαριστριες, αποψιλωτικα μηχανηματα αντι για τσαπες κλπ κλπ). Ελεος! Πού αναλώνεται το δυναμικο της Χωρας!!!!

Και ολοι που εχουμε υπηρετησει γνωριζουμε την ετοιμοτητα των στρατοπεδων να αντιμετωπισουν τις απειλες. Αστεια πραγματα.
NIkolas
08/09/2009 16:06
Kosta 8/9/09 Ειναι δηλαδη αυτο αρθρο για εφημεριδα..!!!!!Ειναι αυτο ειδηση ....?Δηλαδη αν εχουν τετοια προβληματα τα παιδακια στο Υγειονομικο ,τι προβληματα εχουν στις μοναδες εκστρατειας..?Στα μηχανοκινητα ,στους καταδρομεις..??Μαλλον αυτα δεν ειναι παιδια ειναι σκυλια...Αλλα ποιος ξερει ποιο κ*λοβυσμα του κερατα του ελειπε η μαμα του στην Αρτα και εδωσε την εκθεση του ψυχολογου στη δημοσιοτητα μπας και βελτιωθει η κατασταση.....??Στο υγειονομικο.... Αι σιχτιρ γιωταδες ,...τι αλλο θα ανακαλυψετε ακομα...???
γέμισε ο κόσμος ξερόλες
08/09/2009 15:33
Να χαρώ όλοι οι μάχιμοι βγήκατε και μας έχετε κάνει τα μούτρα κιμά εμάς τους "βουτυρομπεμπέδες". Ρε μπουζουκοκέφαλοι, αν ο στρατός ήταν, όπως έπρεπε να είναι, δε θα έιχε κανένας πρόβλημα. Υπηρέτησα στη Λήμνο και μάλιστα στο 290 (για όποιον γνωρίζει να μας πει αν είναι χημείο ή όχι). Έκανα άπειρες ώρες σκοπιάς, αγγαρείες και όλα όσα μου επέβαλε η υπηρεσία μου χωρίς να διαμαρτυρηθώ. Πέρασα και σχολείο και έγινα και -μεγάλη μου τιμή - Λοχίας, όταν πέρασα ένα διάστημα από τη Σπάρτη.Το θέμα είναι άλλο. Πήγα στο στρατό για να μάθω και λίγο από...στρατιωτικά. Γιατί τι να τις κάνω τις σκοπιές όταν πήρα βαθμό χωρίς να έχω κάνει ούτε μια φορά βολή. Πως είπατε; Δε γίνεται; Καλά... για να το λέτε... Τι να κάνω τα περίπολα και τις φρουρές το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων 3 το μεσημέρι με τα κράνη να βράζουμε στον ήλιο, όταν από πάνω μας περνούσαν συνεχώς τουρκικά αεροπλάνα; Τι να τον κάνω το βαθμό, όταν η μόνη χρησιμότητά του ήταν να προστατεύω τα καημένα τα φανταράκια από τους πανίβλακες, ελεεινούς συμμορίτες ΕΠ.ΟΠ. που μέχρι και μαχαίρι τους είχαν τραβήξει και ο Διοικητής έκανε τα στραβά μάτια και κώλωσε μόνο όταν του είπα ότι θα το τραβήξω μέχρι Ταξίαρχο; Τι να το κάνω το καθημερινό ξύρισμα, όταν για δύο εβδομάδες είχαμε μείνει χωρίς νερό ούτα καν για μπάνιο; Για ποια πειθαρχία μιλάμε, όταν με παρακαλούσε Δόκιμος (ανώτερός μου δηλαδή) να βάλω κι εγώ καμιά φωνή γιατί τον έγραφαν όλα τα ΕΠ.ΟΠ.; Ποια η χρησιμότητα της εκπαίδευσης, όταν "ότι κινείται το χαιρετάς κι όπου υπάρχει ντουβάρι το βάφεις" μόνο και μόνο για να μη σταθείς όρθιος; Τι έμαθα στον ένα χρόνο που πήγα - που δεν διαμαρτύρομαι γι΄αυτό - όταν έπιασα όπλο μόνο για να φυλάξω σκοπιά; Τι σόι εκπαίδευση είναι αυτή όταν μου έβαζαν παιδί που είχε κάνει μπαλονάκι στην καρδιά και είχε και χαρτί γιατρού να φυλάει σκοπιά και μου τον έφερναν λιπόθυμο σε ώρα υπηρεσίας και μου απαντούσαν "Να πάει να πεθάνει"; Ποιον ανώτερο να σεβαστώ, όταν εξαντλούσαν την αυστηρότητά του σε ποινές και στερήσεις εξόδου μόνο σε όποιον τους έπαιρνε, αλλά έκαναν τεμενάδες μόλις χτυπούσε το τηλέφωνο από κάπου ψηλά; Τι σόι στρατός είναι αυτός που στηρίζεται στο "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια", όταν δεν έδιναν μονοήμερη άδεια σε έναν στρατιώτη να πάει να θάψει τη μάνα του; Λοιπόν, πριν αρχίσετε να αραδιάζετε τις...εξυπνάδες σας, σκεφτείτε για ποιο πράγμα μιλάτε και μετά κρίνετε αυτούς που δεν θέλουν να πάνε. Και δε μίλησα καν για την επαγγελματική ζημιά που μου έκανε έστω αυτός ο ένας χρόνος. Κάποιος έγραψε για τους γονείς που έχον κακομάθει τα παιδιά τους. Αυτή είναι ίσως η πιο εύστοχη παρατήρηση από όλες, παρόλο που υπάρχουν και άλλα νομίζω πιο σημαντικά.
Kostas
08/09/2009 15:11
thanasis 8/9/2009 13:57: << Μηπως θελετε να τους πανε και εκπαιδευτικες εκδρομες? να τους παιξουνε και κουκλοθεατρο? ΣΤΡΑΤΟ εχουν παει οχι κατασκηνωση να κανουν φιλους. αλλα εχουν εσας που γραφετε την καθε μ ....ια , αντι να σκληραγωγηθουν θελετε να ψυχαγωγουνται. Να τους πανε και στη θαλασσα να κανουνε μπανανα με το λελλο. >> Δηλαδή, για να καταλάβω καλά, θεωρείς ότι εκπαίδευση στο στρατό είναι να παίρνεις το κάθε παιδάκι που δεν έχει βγεί από το σπίτι του ακόμα και να το βρίζεις,ξεφτιλίζεις,φωνάζεις,να το κρατάς ξύπνιο μερόνυχτα με το πρόσχημα της ετοιμότητας (με πελέκεις και βλακείες)? Μάλλον εσύ πήγες (αν πήγες) σε μονάδα που όλοι ήταν αντικειμενικοί, διατάζανε χωρίς να βρίζουνε, σου δίναν τις άδειες που σου αναλογούσαν χωρίς να σε κόψουν για κάποιο βίσμα, είχες κανονικές εξόδους και όχι μια φορά το μήνα και αν. ''Αμα όλοι είχαν μυαλά σαν τα δικά σου, θα χαμε 100 αυτοκτονίες τον χρόνο. Μαγκιές με τα δικά σου τα παιδιά και τους δικούς σου τους φίλους. Άσε εμάς τους <<φλώρους>> να διαμαρτυρόμαστε για όσους αυτοκτονούν λόγω στρατού
Σταύορς Αγγελόπουλος
08/09/2009 15:04
Καλά στρατός είναι δεν περιμένουμε να είναι και κολέγιο. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό. Σίγουρα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα από θέματα εγκαταστάσεων και εκπαίδευσης. Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται και καμία ουσιώδης εκπαίδευση και το κλίμα του ωχαδελφισμού και της βαρεμάρας επικρατεί όχι μόνο στους στρατευμένους αλλά και στα στελέχη! Τυχαία δεν βγήκε το Λούφα και Παραλλαγή!
Γιατί το κατάργησαν, σκοτώθηκε ποτέ κανείς ;
08/09/2009 14:27

Νομίζω αν επανέλθει το παλαιό “βάπτισμα του πυρός” όπου οι νεοσύλλεκτοι πέρναγαν με έρπινγκ κάτω από πραγματικά πυρά που έριχναν στημένα πυροβόλα, θα βελτιωθεί λίγο η κατάσταση με τους λιποτάκτες.
σιντελα αρφαραχ
08/09/2009 14:18
οι ελληνες φανταροι εχουν παψει πια να ειναι σεξυ, αλλωστε δεν βλεπουμε φανταρους να κυκλοφορουν στην ελληνικη πρωτευουσα, δεν ξερω τι γινεται στην επαρχια, τα ειχα εγω με ισραηλινο φανταρο για ενα διμηνο, κοριτσια να μην ξερετε απο που να κρατηθειτε! Σταθερα υποστηριζουμε την ανυποταξια και την καταργηση της θητειας,
giann
08/09/2009 14:11
@Aλ Καλ
Ξεχασα να σου πω.Υπαρχει μια κενη θεση στρατηγου.Για περισσοτερες πληροφοριες παρε στη στρατολογια.Λογικα ο γιος σου με τοσες σπουδες θα ναι πανω απο τριαντα χρονων οποτε λογικο να του φαινονται ολα ανυποφορα
thanasis
08/09/2009 13:57
Μηπως θελετε να τους πανε και εκπαιδευτικες εκδρομες?
να τους παιξουνε και κουκλοθεατρο?
ΣΤΡΑΤΟ εχουν παει οχι κατασκηνωση να κανουν φιλους.
αλλα εχουν εσας που γραφετε την καθε μ ....ια , αντι να σκληραγωγηθουν θελετε να ψυχαγωγουνται.
Να τους πανε και στη θαλασσα να κανουνε μπανανα με το λελλο.
Που πας καημένε Καραμήτρο...
08/09/2009 13:46
Ναι ναι πανέξυπνα ελληνόπουλα, ανυποταξία από τον ελληνικό στρατό, τρο-με-ρή ιδέα !!

και να μην ξεχνάτε τα εβδομαδιαία αγωνιστικά και ασυμβίβαστα μπινελίκια σε Αμερικάνους, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ (το ίδιο συνδικάτο)

οπότε..... χωρίς στρατό, εξω απο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σύντομα θα ξαναγίνετε ιτς ογλάν (τουρκική λέξη : σημαίνει εσωτερικά αγοράκια δηλαδή ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ, εξ ου και τσογλάνι ) των Τούρκων.

Αλλα ξέχασα...θα σας σώσει η συμμαχία που η Ελλάδα θα συνάψει με τον Τσάβεζ, τον Αχμαντινετζάντ και την Χεζμπολάχ. Βέβαια. Άσε που και ο (νεος πατερούλης) Πούτιν δεν θα κάτσει να κοιτάει....θα καθαρίσει (κάνουν Πουτινιές στον Πούτιν?)....Ετσι δεν είναι? Τι τον θέλετε λοιπόν τον στρατό και το ΝΑΤΟ?

Αθ.Από.
08/09/2009 13:44
Δεν φταίνε τα παιδιά που θέλουν να λουφάρουν. Οι ηλίθιοι που έχουν για γονείς φταίνε που τα έχουν καταντήσει φυγόπονα και χλιδάνεργους. Ντροπή και αίσχος στους σημερινούς γονείς...
Απόστολος Αποστολίδης
08/09/2009 13:38
Κύριε Δημάκα.. ή δεν ξέρεις τι γράφεις, ή μας δουλεύεις ψιλο γαζί..η ιατρική σχολή είναι εξατεούς φοιτήσεως και όχι πενταετους...Βέβαια και την ιατρική να έχει τελειώσει καλό θα του κάνει να γίνει στον στρατό ημιονηγός... τουλάχιστον θα μάθει να φέρεται μελλοντικά σαν ανθρωπος στους ασθενείς του
giann
08/09/2009 13:32
Σταματηστε!!!!!!!!!!!!!! Θα βαλω τα κλαματα........Τελειωσα το στρατο το 2007 και ηταν κολεγιο.Οποιος δε μπορει μακρια απ τη μαμα του να παρει τρελοχαρτο.Η να αλλαξει φυλο γιατι ως γνωστον τα κοριτσακια δεν πανε φανταροι
Stella Petrides
08/09/2009 13:24
OOOOOOOOXI NA MHN LEME OTI MAS BOLEYEI NA TA DHLWSOUME WS EEEEEEEXOUN....................
A) TON KATANTHSAN ETSI TON STRATO GIATI BOLEYEI KAPOIOUS.........
B) ME TO PISTEYW NA LES KAI TON AKA8HSTO YMNO MPAINEIS, ME KAMASOUTRA - XASIS KAI PSYXIATRO ANGAZE BGAINEIS........................
G) TOUS STRATIWTES APOLYSANE KAI TA NTOMPERMAN LYSANE
8A MAS FANE OI SKYYYYYYYLOI GIATI ME SKYLOUS KAI SKYLES DEN PLAGIAZOUME..............................................
Αλ Καλ
08/09/2009 13:18
πρεπει να συμπληρωσω οτι ο γιος μου γνωριζει απταιστα την γερμανικη και αγγλικη γλωσσα !
george
08/09/2009 13:01
η πλάκα είναι οτι με όποιον και αν μιλήσεις απο την 250 σειρά και μετά όλοι έχουν να σου πουν τρελές ιστορίες για χαβαλέ και καλοπέραση στο στρατό. και εγώ υπηρέτησα και σκοπιά έκανα και αγγαρείες και γυμνασιτκη και όλα τα "ωραία " του στρατού. και τι έγινε δηλαδή???πέρασα μια χαρά γιατί το είδα σαν εμπειρία και δεν με χαλούσε το γερμανικό ούτε τα μαγειρία. αν τώρα κάποιος είναι ολίγον βουτυρομπεμπές τον πειράζαουν όλα, ακόμα και η έξοδος. τα βίσματα πάντως υπάρχουν παντού και όλοι μα όλοι βάζουν ότι γνωστούς και άγνωστους έχουν για να βολευτούνε. απλά αυτοί που δεν βολεύονται γκρινιάζουν αυτοί που βολεύονται πάλι γκρινιάζουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους
Κώστας
08/09/2009 12:58
Καλά αυτό με τους άσχετους που παριστάνουν τους νοσοκόμους είναι γνωστό τοις πάσι. Εκεί που ήμουν είχαν βάλει ένα παληκάρι που υποτίθεται ότι είχε κάνει κάποια εξάμηνα ιατρικής στη Ρουμανία, χωρίς πτυχίο φυσικά (εγώ αμφιβάλω αν είχε πατήσει το πόδι του στη χώρα) και δεν ήξερε πως υπολογιζόταν ο δείκτης μάζας σώματος, κάτι που ξέρει κάποιος πρωτοετής ιατρικής. Για να μη θυμηθώ τον απόφοιτο δημοτικού που είχαν βάλει στα τυλέτυπα...
Όσο για τους μόνιμους, ειδικά τους υπαξιωματικούς, είναι απλώς μακράν το χειρότερο είδος δημοσίου υπαλλήλου. Άνθρωποι που όπως έγραψε και κάποιος άλλος, θα ήταν ανίκανοι να σταθούν σε οποιαδήποτε δουλειά έξω.
gp
08/09/2009 12:27
Τι μου λες τώρα...Ο άλλος δήλωσε τεχνικός ερπυστριοφόρων οχημάτων και τον στείλανε μάγειρα στη Σπάρτη! Στην τρέλλα του Ελληνικού στρατού προσγειώνεσαι ανώμαλα αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό... Σφίγγουν οι κ...λοι και σου πέφτει το τουπέ.
Αλ Καλ
08/09/2009 12:25
O γιος μου υπηρετει τωρα τη θητεια του. Πτυχιουχος Μηχανικος ηλεκτρονικων υπολογιστων και διοικηση επιχειρησεων. Τον εχουν βαλει να φυλαει σκοπια και περιπολα. Αλλος που ηταν μαζι μετατεθηκε στη μεραρχια σαν γραφεας, θελετε να μαθετε το επαγγελμα του; αποφοιτος σχολης ΟΑΕΔ ηλεκτρολογιας. Ουτε τεχνικο λυκειο !
pikis
08/09/2009 11:41
Υπηρέτησα στην Άρτα σαν νεος το 2001. Οι συνθήκες θαλάμων και WC για τους νεοσύλεκτους είναι πολύ καλές ενώ για τους πάλιουρες απαράδεκτες. Ειδικά στο φυλάκιο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες. Κατά τα άλλα το Υγειονομικό είναι παράδεισος της θητείας! Παίζει πολύ σκοπιά λόγω μικρού αριθμού στρατευμένων αλλά τα στελέχη είναι στην πλειοψηφία πολύ σωστά (εξάλλου είναι όλοι μορφωμένοι ιατροί, νοσηλεύτριες) και δεν ασχολούνται με στρατιωτικές βλακείες. Επίσης για την τοπική κοινωνία της Άρτας ισχύει ότι σε όλη την επαρχία σχετικά με τους φαντάρους. Όλοι θέλουν τα λεφτουδάκια του φαντάρου και όλοι του φέρονται σαν ζώο. Για παράδειγμα, όταν υπηρέτησα στη Ρόδο, οι τοπικοί καταστηματάρχες μας περιμένανε το μεσημέρι πως και πως να τους τα ακουμπήσουμε τον χειμώνα που δεν είχαν τουρισμό. Όταν όμως η ώρα πλησίαζε 9 το βράδυ σε όλα τα καφέ και μπαρ βάζανε οι τσόγλανοι στα τραπέζια το σήμα του ρεζερβέ για να μην κάτσουν φαντάροι. Η απόλυτη ξεφτίλα του γρεκύλου. Αυτό συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της επαρχίας. ΝΤΡΟΠΗ!!!
ΒΟΡΕΙΟΣ
08/09/2009 11:21
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΟΙ 26 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ


ΑΔΙΚΟ ΑΔΙΚΟ ΑΔΙΚΟ

ΔΟΥΛΕΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ 45 ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
andreas
08/09/2009 11:05
re paidia kai efo igionomiko imoun boithos aimodosias!!! kai ti ekana? skoupiza toualetes kai poulousa feta sto taxiarxo dioti to posto mou itan ekei!!! ti leme?? stratiotiki thiteia poulontas feta kai zabonaki einai monadiko-elliniko pronomio!!! blastimisa tin ora kai tin stigmi pou piga igionimiko1!! oi giatroi ex orismou den kanoun ipiresises tipou skopia thalamofiliki ktl kai emeis i mi giatroi tis kanoume oles!! mas etrexe ligo den leo alla den einai kai i kaliteri fasi na eisai sto igionimko kai na min eisai giatros!!!
tepsaaa!!! oi boithoi xeirourgiou aimoodosias aktinilogikou iparxoun gia na iparxoun kai mono ousia midennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
sti basiki ekpaideusi stin arta den exoume eidikotites ara gia to strato io giatros den einai akoma giatros!!! ara den katalaba den borei na katharizei i oti tou zitisoun???mi xara thiteia tha perasei giatros einai!1!!!
Ιππόκαμβος Θαλασσίδης
08/09/2009 10:58
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΕΣ ΔΙΩΓΜΩΝ, ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΠΙΑΣΤΗΝΕ". ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΓΙΟΤΑ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΟΛΟΥΣ. Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ. ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΛΛΑΖΕ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΟΤΑΝ Η ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ, Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΌΜΑΤΑ ΌΠΟΥ ΤΟΥ ΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΟΓΙΑΤΡΟΣ; ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΣΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΑΥΤΗ ΠΛΕΟΝ;
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΥΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ
Charisjp@hotmail.com
08/09/2009 10:58
Ελληνικο ναυτικο πολιτισμενο σωμα το 90% του οποιου ειναι στελεχωμενο απο αξιωματικους που αφενος ειναι αμορφωτοι αδαεις και ανεπαρκεις για οποιαδηπωτε εργασια πλην ισως καποιων χειρονακτικων αλλα απασχολειται και σε θεσεις που δεν μπορει να προσφερει τα ελαχιστα πχ αξιωματικος σε υ/π με ειδηκοτητα τηλεπικοινωνιες και δεν μπορει να κανει copy/paste. Οσο για τους ναυτες απλα φερνουν καφεδες και σφουγγαριζουν το ιδιο πατωμα 3 -4 φοεες την μερα. Καμενα μυαλα καμμενος χρονος αργομισθοι τεμπελχαναδες που δουλευουν 6 ωρες την μερα ενω πρακτικα ουτε 2. Ανθρωποι που δεν θα στεκονταν σε καμια δουλεια εξω....του πληρωνουμε τσαμπα.....ο φανταρος χανει χρονο εξελιξη προσωπικη επαγγελματικη κλπ ,γονατιζει την οικογενεια του οικονομικα και μπορει να κολλησει και την δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια!!!!!!! Ανυποταξια ο μονος δρομος light 0% λιπαρα χωρις κυρωσεις κλπ !!!! Ναυτης απο τον ναυσταθμο σαλαμινας μεσω smartphone ελληνες νεοι φυγετε για το καλο σας με τιμη
Charisjp@hotmail.com
08/09/2009 10:58
Ελληνικο ναυτικο πολιτισμενο σωμα το 90% του οποιου ειναι στελεχωμενο απο αξιωματικους που αφενος ειναι αμορφωτοι αδαεις και ανεπαρκεις για οποιαδηπωτε εργασια πλην ισως καποιων χειρονακτικων αλλα απασχολειται και σε θεσεις που δεν μπορει να προσφερει τα ελαχιστα πχ αξιωματικος σε υ/π με ειδηκοτητα τηλεπικοινωνιες και δεν μπορει να κανει copy/paste. Οσο για τους ναυτες απλα φερνουν καφεδες και σφουγγαριζουν το ιδιο πατωμα 3 -4 φοεες την μερα. Καμενα μυαλα καμμενος χρονος αργομισθοι τεμπελχαναδες που δουλευουν 6 ωρες την μερα ενω πρακτικα ουτε 2. Ανθρωποι που δεν θα στεκονταν σε καμια δουλεια εξω....του πληρωνουμε τσαμπα.....ο φανταρος χανει χρονο εξελιξη προσωπικη επαγγελματικη κλπ ,γονατιζει την οικογενεια του οικονομικα και μπορει να κολλησει και την δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια!!!!!!! Ανυποταξια ο μονος δρομος light 0% λιπαρα χωρις κυρωσεις κλπ !!!! Ναυτης απο τον ναυσταθμο σαλαμινας μεσω smartphone ελληνες νεοι φυγετε για το καλο σας με τιμη
mallias
08/09/2009 10:56
trava kourepsou re pigkoula kai ase tis megales le3eis giati mperdevesai
STORMBRINGER
08/09/2009 10:50
1991 ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Γ'' ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Η ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΗ ΣΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΥΣΜΑ!!! Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!!!!!! ΟΤΙ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ (ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ) ΚΑΙ ΝΑΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΡΕΧΑΜΕ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΚΗΠΑΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΝΕΡ Ο ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ . ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΟΝΤΑΣ , ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ..............
eko
08/09/2009 10:38
swstos o "koureas"..k egw auto ekava - ektos twv allwv sou divei k tnv eukairia va katalabeis oti mporeis va znsei k ektos ellados..
pavtws egw 8a epau3nsw, avarwtwmevos pws k ta paidia (ellnvopoula) dev pairvouv tnv katastasn sta xeria tous mias k eivai oi movadikoi veoi stnv eurwpn pou exouv auto to empodio stnv akadimaikn\ergasiakn tous stadiodromia..eivai adiko afou n agora eivai mia, auta va eiserxovtai se autnv me eva xrovo (evtelws petamevo allwste) handicap.
oti epimorfwtiko (?) mporeis va kaveis stov strato mporeis kallista va to kaveis k xwris va xreiazetai va paradwseis tautotnta&diabatnrio..
Μαρια Μιχαηλιδου
08/09/2009 10:27
Ωραια υγειηνη εχουν ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΑ. Μια τουαλετα για 40 ανθρωπους.
Πολυ σεβασμο απο το Ελληνικο κρατος! Ειρωνικα το λεω.
Το θεμα του στρατου, της ασφαλειας, της οικονομιας, της υγειας και της παιδειας πρεπει να μας εξασφαλισει η οποια κυβερνηση για να μπορει να ονειρευτει ο Ελληνας σημερα.Γιατι αυτο που βλεπω μεχρι στιγμης ειναι η υποθηκευση του μελλοντος μας. Σαν να ειμαστε ΖΖΩΩΑΑ.
Βαγγέλης Κοντογεώργος
08/09/2009 10:07
Τι να λέμε ρε παιδιά τώρα... Είμαι μόνιμος υπαξιωματικός και υπηρετώ απο το 1992... Δυστυχώς μειώνοντας την θητεία και με την υπογεννητικότητα να μας ταλανίζει θα δούμε ακόμα πολλά ευτράπελα.. Μια συμβουλή μόνο για τους οπλίτες που θα παρουσιαστούν ... Οπλιστείτε με υπομονή θα την χρειαστείτε...
S.K
08/09/2009 09:54
STRATOS EINAI....8A PERASEI..
Μαχμαρα
08/09/2009 09:51
"έχουν δημιουργηθεί εκρηκτικές καταστάσεις σχεδόν στο σύνολο των στρατοπέδων από την έλλειψη προσωπικού, ...καταγγελίες ότι διοικητές κρατούσαν μέσα τους στρατιώτες ακόμα και 20 και 30 ημέρες"
Αμάν, τί πάθανε τα παιδιά!
Να φανταστείς, καποιων τα GTi - Smart και type-R μείνανε απο μπαταρία έξω απο τα στρατόπεδα!!!!!
ραν ταν πλαν
08/09/2009 09:34
σωστος ο κουρεας
ττ
08/09/2009 09:21
Που να τις ξέρετε εσεις οι δημοσιογράφοι τις ιστορίες παραλόγου αφού ΔΕΝ υπηρετείτε ή έστω υπηρετείτε αραχτοί στην Αθήνα και όντας κάθε απόγευμα στην μαμμμά
makhs
08/09/2009 09:17
o stratos stus klirwtus
den parexi tipote ute efodia gia tin zwh
anti8etws trwi tzaba lefta apo to kratos
Giwrgos
08/09/2009 08:45
Poly oreo arthro, pou leei polles alithies. Kante epitelous ton strato Epaggelmatiko kai simazepste ton ligaki!

Alla me tin N.D kybernisi... ti na perimenei kaneis!
Ladas
08/09/2009 08:27
TO Pasok ekane ton elliniko strato Mpourdelo ta golden boys oute endiaferthikan katholou..Ti na poume ta ypoloipa paraloipote alla Louka ksereis oti o Jeffrey den prokaite na kani tipote etsi kai allios....
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
08/09/2009 08:14
KLEISTH KOINONIA ANOMALON KAI PSYXASTHENON. ELLINOPOULA, H ANYPOTAXIA APO TON PARALOGO ELLINIKO STRATO EINAI HTHIKO KAI ETHNIKO SAS KATHIKON.