Πράσινο φως στον διακανονισμό Ελλάδας-ΗΠΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2009 21:06 |

Ψηφίστηκε από την Βουλή και στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την κύρωση του διακανονισμού μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ για την τρομοκρατία, την πρόληψη για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με τον οποίο ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας των δύο κρατών εν όψει και της κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου των Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ (βίζα).

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με το τελευταίο να επιφυλάσσεται για επαναδιαπραγμάτευση, λόγω ασαφειών που υπάρχουν σε αυτό. Η Αριστερά και ο ΛΑΟΣ καταψήφισαν εγείροντας, μεταξύ άλλων επιφυλάξεις για τα ατομικά δικαιώματα -ισχυρισμούς τους οποίους απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας.

1
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
02/09/2009 16:25
Δηλαδη θα εχει δικαιωμα το F.B.I. να προβαινει σε συλληψεις και μεταγωγες κρατουμενων, που θα βαφτιζουν οι ΗΠΑ ως τρομοκρατες στα διαφορα Γκουανταναμο, που διαθετoυν ανα την υφηλιο ? Παντως το ΠΑΣΟΚ ψηφισε υπερ των αφεντικων, αλλα θα... επαναδιαπραγματευθει την... υπογραφη του !... Το ιδιο εκανε και ο μπαμπας. Υπεγραφε συμφωνιες απομακρυνσης των αμερικανικων βασεων σε... τριακοντα και εννεα χρονια τουρκικα !... Μας δουλευει δηλαδη ξεδιαντροπα το το Αμερικανακι !... "YANKES GO HOME".