«Πλήρωσε κόμματα, όχι πολιτικούς»

Ο Χριστοφοράκος που συνελήφθη χθες στο Μόναχο ποντάρει στη γερμανική του υπηκοότητα για μικρότερη ποινή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2009 07:00 |
 «Πλήρωσε κόμματα, όχι πολιτικούς»
Ο βασικός κατηγορούμενος και διαχειριστής στο σύστημα με τα μαύρα ταμεία της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ τιμωρήθηκε δύο χρόνια με αναστολή, ενώ ο Χριστοφοράκος αντιμετωπίζει στην Ελλάδα δρακόντειες ποινές

«Η χρηματική ενίσχυση κομμάτων δεν απαγορεύεται και αυτό έκανε εν τέλει ο Χριστοφοράκος», λέει ο συνήγορός του Στέφαν Κουρσάβε. «Δεν ενίσχυσε συγκεκριμένους πολιτικούς αλλά κόμματα. Και στη Γερμανία είναι κοινή πρακτική οι εταιρείες να ενισχύουν πολιτικά κόμματα».

Με «ατού» τη γερμανική υπηκοότητά του ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, που συνελήφθη χθες στο Μόναχο, φέρεται έτοιμος να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που του δίνει ο γερμανικός νόμος... Χαράσσει την τακτική που θα ακολουθήσει με στόχο να μην εκδοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει για τη διαχείριση των μαύρων ταμείων.

Τριάντα έξι ημέρες μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψής του από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, παραμένει αναπάντητο το κρίσιμο ερώτημα αν και πότε τελικά θα εκδοθεί στη χώρα μας ο Μιχ. Χριστοφοράκος, ο οποίος θεωρείται από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση της Siemens.

Ο Μιχ. Χριστοφοράκος συνελήφθη στο χωριό Στεφενκίρχεν της περιφέρειας Ροζενχάιμ κοντά στα σύνορα με την Αυστρία σε σπίτι φίλων του, όπου διέμενε τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες. Ο κατηγορούμενος που εκτός από την ελληνική διαθέτει και τη γερμανική υπηκοότητα, αντιτάσσεται στην έκδοσή του και προβάλλει ότι βάσει του γερμανικού δικαίου τα αδικήματα που του αποδίδονται έχουν παραγραφτεί. Ως εκ τούτου, πρέπει τώρα να αποφασιστεί κατά πόσον είναι «παραδεκτή» η έκδοσή του στην Ελλάδα. Η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου θα προσκομίσει εντός των επόμενων ημερών όλα τα στοιχεία του φακέλου στο Εφετείο του Μονάχου. Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί για το ένταλμα κράτησης και την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ολιγώρησαν οι ελληνικές αρχές
Δριμύ «κατηγορώ» κατά των ελληνικών ανακριτικών αρχών για «σοβαρές παραλείψεις» εξαπέλυσαν οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το απόγευμα στο Ροζενχάιμ της Βαυαρίας. «Η ελληνική Δικαιοσύνη προφανώς παρέλειψε να ξεκινήσει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες» είπε ο Στέφαν Κουρσάβε σχετικά με την παραγραφή των αδικημάτων, για τα οποία διώκεται ο Χριστοφοράκος. Δίνοντας και το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής, ο Κουρσάβε σημείωσε ότι «κέντρο ζωής» του πελάτη του είναι η Γερμανία, ότι εστάλη από τη Siemens στην Ελλάδα και ότι στη Γερμανία δεν έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος του. «Όλες οι κατηγορίες που περιλαμβάνει το ελληνικό ένταλμα σύλληψης είναι, βάσει του γερμανικού δικαίου, παραγεγραμμένες. Ως εκ τούτου, ένας Γερμανός υπήκοος δεν μπορεί να διωχθεί γι΄ αυτά ούτε στην Ελλάδα», είπε ο Κουρσάβε.

Ζητούν νέα στοιχεία
Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου ε φέτης εισαγγελέας Άλφονς Ομπερμάγιερ διευκρίνισε στα «ΝΕΑ» ότι παρά τις διαφορετικές ρυθμίσεις που υπάρχουν στις χώρες της Ε.Ε. για την παραγραφή, «η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο απλή». Προσέθεσε μάλιστα ότι «η Εισαγγελία του Μονάχου ζήτησε από τις ελληνικές αρχές συμπληρωματικά στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει αν είχαν ληφθεί μέτρα που διέκοψαν τον χρόνο παραγραφής». Βάσει του γερμανικού δικαίου, τα αδικήματα αυτά παραγράφονται μετά την παρέλευση πενταετίας.

Η υπεράσπιση του Χριστοφοράκου κατηγορεί τις ελληνικές ανακριτικές αρχές για παραπλανητική χρήση των όρων «μάρτυρας» και «κατηγορούμενος», οι οποίοι στην υπόθεση Χριστοφοράκου είναι καθοριστικής σημασίας για την παραγραφή. Ο συνήγορός του Ντάνιελ Πέτερ διευκρίνισε ότι ο Χριστοφοράκος εξετάστηκε στην Αθήνα στις 18 Απριλίου 2008 ως μάρτυρας στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θεωρεί ότι έτσι διεκόπη ο χρόνος παραγραφής, αλλά αυτό θα συνέβαινε μόνον αν ανακρινόταν ως κατηγορούμενος. Στην πραγματικότητα ως κατηγορούμενος ανακρίθηκε έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2009. «Φαίνεται και στις μεταφράσεις ότι χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές αρχές εσκεμμένα λάθος οι όροι μάρτυρας και κατηγορούμενος», σημειώνει ο Ντάνιελ Πέτερ.

«Απειλή κατά της ζωής»
«Η χρηματική ενίσχυση κομμάτων δεν απαγορεύεται και αυτό έκανε εν τέλει ο Χριστοφοράκος», λέει ο συνήγορός του Στέφαν Κουρσάβε. «Δεν ενίσχυσε συγκεκριμένους πολιτικούς αλλά κόμματα. Και στη Γερμανία είναι κοινή πρακτική οι εταιρείες να ενισχύουν πολιτικά κόμματα». Επίσης επισήμανε ότι στη Γερμανία ο βασικός κατηγορούμενος και διαχειριστής στο σύστημα με τα μαύρα ταμεία της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ τιμωρήθηκε δύο χρόνια με αναστολή, ενώ τώρα ένας άλλος Γερμανός υπήκοος αντιμετωπίζει στην Ελλάδα δρακόντειες ποινές.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου στην «απειλή κατά της ζωής» του πελάτη τους, για την οποία κατηγορούν τις ελληνικές διωκτικές αρχές. «Τηλεφώνησαν επειγόντως στην εισαγγελέα Μπόιμλερ Χες που χειρίζεται την υπόθεση των μαύρων ταμείων και της επισήμαναν ότι ο Χριστοφοράκος είναι επικίνδυνος για αυτοκτονία», είπε ο κ. Κουρσάβε. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δεν συνάγεται από πουθενά, αλλά «ήταν μια προσπάθεια των ελληνικών αρχών να επηρεάσουν τις γερμανικές αρχές με λανθασμένα στοιχεία».


Τον συνέλαβαν 10 οπλισμένοι άνδρες «ύστερα από υπόδειξη ντετέκτιβ»

ΚΑΤΑ τη σύλληψή του, ο Μ. Χριστοφοράκος δεν προέβαλε «κανενός είδους αντίσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Μονάχου.

Αποκαλυπτική όμως είναι η εικόνα που έδωσαν οι συνήγοροί του.

«Φανταστείτε να μπαίνουν 10 άνδρες στο σπίτι, βαριά οπλισμένοι, με κουκούλες και μετά άλλοι τέσσερις αστυνομικοί» περιέγραψε τις συνθήκες της σύλληψης του Χριστοφοράκου ο συνήγορός του Στέφαν Κουρσάβε. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Χριστοφοράκου «έπειτα από υπόδειξη πολιτών» αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας. Ο συνήγορος του Χριστοφοράκου όμως έδειξε τους «ιδιωτικούς ντετέκτιβ που προσέλαβαν οι ελληνικές αρχές», οι οποίοι με μεθόδους παρακολούθησης συνομιλιών του με τους συνηγόρους του τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες έφτασαν στα ίχνη του Χριστοφοράκου στο Στέφενκιρχεν.


Ο Τσουκάτος επικαλείται τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ για το 1 εκατ. μάρκα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα

ΤΟΥΣ ΤΑΜΙΕΣ του ΠΑΣΟΚ επικαλείται ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» Θεόδωρος Τσουκάτος για να αποδείξει ότι το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που προσέφερε ως οικονομική ενίσχυση σε ανύποπτο χρόνο ο πρώην ισχυρός άντρας της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκος, δεν ήταν προϊόν δωροδοκίας- όπως κατηγορείται- αλλά κατέληξαν στο ταμείο του κόμματος.

«Έχω καταθέσει τα γεγονότα όπως έγιναν. Θα δώσω τη μάχη μου και θα αποδείξω την αλήθεια» δήλωσε ο Θ. Τσουκάτος, ο οποίος βρέθηκε χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων ως κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Για να προετοιμάσει μάλιστα την υπεράσπισή του ζήτησε ολιγοήμερη προθεσμία για την 1η Ιουλίου 2009, παρά το γεγονός ότι- σύμφωνα με πληροφορίες- ο ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός ήταν διατεθειμένος να του δώσει ακόμη μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να αντικρούσει το κατηγορητήριο.

Εξέταση κατ΄ αντιπαράσταση
Ωστόσο, ο κ. Τσουκάτος υπέβαλε αίτημα πριν από τη δική του απολογία να εξεταστούν οι δύο πρώην ταμίες του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την εισροή χρημάτων στο ταμείο του κόμματος.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης δήλωσε διατεθειμένος να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με τα δύο πρόσωπα- κλειδιά για την ποινική αξιολόγηση της δικής του εμπλοκής στα μαύρα ταμεία της Siemens.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, όπως επισημαίνουν δικηγόροι που ασχολούνται με την υπόθεση, δεν προκύπτει καμία διασύνδεση του Θ. Τσουκάτου με την υπογραφή της σύμβασης 8002/1997 για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ. Ελεύθερη η κόρη Καραβέλα
Χθες ο εισαγγελέας κ. Λεωνίδας Νικολόπουλος έκανε πρόταση για την αποφυλάκιση της μεγαλύτερης κόρης του καταζητούμενου πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Χρήστου Καραβέλα. Ο εισαγγελικός λειτουργός σε αντίθεση με την εισήγησή του για τη μητέρα της Μάρθα Καραβέλα έχει τη γνώμη ότι η Σαλίνα Καραβέλα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 300.000 ευρώ. «Ελπίζω και πιστεύω ότι το δικαστικό συμβούλιο θα υιοθετήσει την πρόταση και θα διατάξει την αποφυλάκισή της», δήλωσε ο συνήγορός της Σ. Κεχαγιόγλου.

27
ΓΙΑΝΝΗΣΧ4,4
28/06/2009 07:58
ΩΧ,, ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;
ΜΠΑ ,
Piperman
28/06/2009 01:55
@ALFA 26/6/2009 13:00, ΣΩΣΤΟΣ... 26/6/2009 13:22, Ο ΧΑΖΕΥΩΝ............... 26/6/2009 14:38

It''s simple. Plausible Deniability
Femme fatale
28/06/2009 00:23
Makis Athanasopoulos.
Pagalo elege i giagia mou to gaidaro tis! Asteri i giagia mou! Kai pontia kai stin antistasi kai me tous politikous tsakomeni. Anarxiki gnisia!!!
Oso gia ton typo tis Siemens, na ton athoosoun!
Otan katebenoun oi germanoi Ellada gia na kleisoun douleies, oi Ellines zitane mizes. Meta ftaine oi germanoi pou theloun na poulisoun? Na ntrepontai ta tomaria, oi pseutoellines pou exoun piasei politika posta gia na ploutisoun, anti na douleuoun gia to koino ofelos. Ftou sas xeftiles! Exo apo ti Bouli ton Ellinon! Exoooo!!!!!!!!!!
dimitris korinthios
27/06/2009 21:24
TA PANTA STHN ELLADA ODEYOYN NA EINAI DIEYTHARMENA OI PANTES EKSAGORAZONTAI

{ PR, PROEDROS DHMOKRATIAS K. STEFANOPOYLOS}
APRILIOS 2007
dimitris korinthios
27/06/2009 21:19
OTAN TA GEGONONTA PARAPOIOYNTAI , KAI EPIKRATOYN OI XAZOMARES
ALFA
27/06/2009 20:19
TA PEDIA SU
EVGENIDH
DEN ANIKUN STA PLEONEKTIMATA TU PALIU NOMU
PERI DIPLIS YPIKOOTITOS
AN ITAN GENIMENA PRIN TO 1996 8A IHAN TO PLEONEKTIMA TU XPHSTOFORAKU
OPOTE EXWNTAS TO PLEONEKTIMA AFTO EKANE TIN VRWMODULIA... KE OTAN APOKALIFTIKE
MALLWN 8A TUS EKVIASE I MEAFINETE NA FIGE I SAS KARFONW GIA DOROLIPSIA
OPOTE TON AFISAN NA FIGI
666
27/06/2009 07:28
Οι φιγουρατζήδες, οι ΜΑΓΚΕΣ,λαμογια,ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ και φοροφυγάδες να πληρώσουν.ΟΛΕ.Πασοκια δηλαδή τύπου ναυαγοσωστικού της ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ και ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ καθαρισμού του Ναυπλίου.
KRASI "REBUBLIK MACEDONIEN" STO GEN. PROXENIO MONAXOU
27/06/2009 04:19
Εν τω μεταξύ, στο Μόναχο μεταβαίνουν o Προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ευ. Παντιώρας και ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemensκ. Νικ. Ζαγοριανός !! SIGOURA THA EPISKEFTOUN KAI TA AXIOTHEATA TOU MONAXOU !! THA DOUN KAI THA EPISKEFTOUN TA TZATZIKOMAGAZA, TOUS "GASTARBEITER", TA "ELLHNIKA" KOTETSIA SXOLEIA, THA PIOUN STO YPEYTHNO TMHMA TOU "ELLHNIKOU" GENIKOU PROXENEIOU MONAXOU, KRASH "DHMOKRATEIAS THS MAKEDONIAS" (SKOPIANO), OPOS TO "HPEIAN" KAI TO EIDAN, OI YPETHYNOI TOU "ELLHNIKOU" YPORGEIOU "PAIDEIAS" (DI.PO.DE) TO 2005 !!!!! KALOS TOUS PROISTAMENOUS STA "SK...TA TOU MONAXOU" !! KAI SAS PARAKALOUME, STO FEYGA SAS, PARTE KAI THN ELLHNIKH SHMAIA APO TO GENIKO PROXENEIO !! DIOTI AYTH H GALANOLEYKH DINEI AXIA STA SK...TA, KAI ETSI LERONETAI POU MONO EINAI KAI BRISKETAI EKEI !!! KAPOIOI AKOUSA (APO PROIN GASTARBEITER) OTI ORKISTHKANE (LOGO TOU KRASIOU "DHMOKRATIAS THS MAKEDONIAS") NA THN KATEBASOUME !! KAI APO OTI KATALABAINO, TO MONO POU KRATANE EINAI O ORKOS TOUS !! GIAYTO PARTE THN ELLHNIKH SHMAIA APO TO "ELLHNIKO" GENIKO PROXENIO TON GASTARBEITER !!!!!!!! (TO 2005 STA PSYGEIA TOU TMHMATOS SXOLIKHS EKPAIDEYSHS TOU "ELLHNIKOU" GENIKOU PROXENIOU MONAXOU, BRISKONTOUSAN MPOUKALIA KRASION THS "REBUBLIK MACEDONIEN" !! EINAI KAI SE GNOSH DIOTI TA EIDAN KAI OI YPEYTHYNOI APO TO DI.PO.DE. TOU YPOURGEIOU PAIDEIAS, SE EPISKEPSH TOUS STO "ELLHNIKO KONAKI THS ARAPIAS"-MONAXO, TO 2005 !!!). GIAYTO MHN PSAXNETAI GIA "SYMPTOSEIS XRISTOFORAKON, KARABELLON k. MAYRIDEIDON" KAI ALLOUS DIAKOMMATIKOUS KOPROUS STO MONAXO !!
Ν.Ευγενιδης
26/06/2009 18:06
Αυτο που δεν καταλαβαινω,ειναι πως τα παιδια μας οταν εχουν ελληνικη και γερμανικη υπηκοοτητα(λογω γονεων) πρεπει στα 18 τους να αποφασισουν ποια απο αυτες θα κρατησουν,ενω ο κ.ΧρΥΣΟφορακος εχει και τις δυο...
888
26/06/2009 15:57
Ο ΕΝΑΣ ΤΑΜΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ!!!

ΟΙ ΑΛΛΟΙ 99 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ Η ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ?

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!

888
Βασίλης
26/06/2009 15:21
Προς Φράνκ και άλλους, απο τις πιο υπερήφανες στιγμές της Ελληνικής δικαιοσύνης, όπως είπε και ο συνήγορος στην Γερμανία ο κύριος ένοχος έφαγε μόλις 2 χρόνια με αναστολή- πιθανόν επειδή εξυπηρετούσε Γερμανικά συμφέροντα- οπως και με το βασικό μέτοχο η Ελλάδα προτοστατεί στην Ευρώπη κατά Μπερλουσκόνι κ.α. διαπλεκόμενων και αντί να είμαστε περήφανοι για αυτά (τα λίγα?) που κάνουμε καλά δεν παίρνουμε χαμπάρι...
Ο ΧΑΖΕΥΩΝ...............
26/06/2009 14:38
Χαζευω και ...καμαρωνω τον ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ του μεγαλου <<σοσιαλιστη>> ΣΗΜΙΤΗ. Του πεντακαθαρου αυτου κυριου που εβαζε στις βρωμικες αποστολες αυτον τον για μενα ηλιθιο ΤΣΟΥΚΑΤΟ. Φυσικα και αλλα παλληκαρακια. Και θελουν να με κανουν να πιστεψω πως ο ΓΙΩΡΓΟΣ κοιμοταν και δεν καταλαβαινε τιποτε. Δηλαδη θελουν να πιστεψω πως ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΣΩ,ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ,ΡΕΠΠΑΣ κλπ ειναι χαζοι και δεν καταλαβαν πως 1.000.000 μαρκα (μια φορα αυτα) μπηκαν στο ΠΑΣΟΚ. <<ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ>>? μη με τρελαινετε ρε!!! ειναι πολλα τα λεφτα ρε.....................
Βασίλης
26/06/2009 14:33
Λίγο σεβασμό ρε παιδιά σήμερα θάβουν τον Μαικλ Τζακσον.
ΣΩΣΤΟΣ...
26/06/2009 13:22
ΕΤΣΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!: ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟΣ...ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΗΡΕ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ. ΑΡΑ ΤΗΝ ....ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
ALFA
26/06/2009 13:00
PLIRWSE TA KOMATA KE OXI POLITIKUS
XA XA SE PION TA LETE AFTA REEEEE
AFU TO KOMA ISON AGELH POLITIKANTIDWN
TOTE OLI I AGELH INE DIEFTARMENH
TA MIRASTIKAN FENETE
AISXOS
O DOROLIPTIS INE 2 FWRES PIO DIEFTARMENOS
APO TON DORODOKWNTA
φρανκ
26/06/2009 12:58
Ο Χριστοφορακος εκανε τη δουλεια του. Και την εκανε πολυ καλα. Προωθουσε τα συμφεροντα της εταιρειας του. Με οποιο τιμημα. Και ο καθενας θα εκανε το ιδιο στη θεση του οπως αλλωστε τα ιδια και χειτροτερα εκανε ο Ωνασσης, και τοσοι αλλοι. Το κρατος ομως ειναι μια πατσαβουρα νεοΤουρκων ραγιαδων. Αποτελειται απο νεοΤουρκους πολιτικους αλλα κυριως απο νεοΤουρκους πολιτες.
ΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
26/06/2009 12:50
nik(!!!!).........ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ? ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΠΑΓΚΑΛΟ?
Μιχάλης.
26/06/2009 12:13
Τα αδικήματα για τους Έλληνες πολιτικούς έχουν παραγραφεί. Φρόντισαν γι’αυτό οι ίδιοι, στο όνομα του Ελληνικού λαού. Οι φυλακές είναι άγρια μέρη και δεν τις αντέχουν. Άλλωστε δεν έγιναν γι’αυτό πολιτικοί. Είναι άδικο όμως για τον Χριστοφορακο, να έρθει στην Ελλάδα και να πληρώσει τη νύφη. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι αλισβερίσι και στην ουσία εκφοβισμός, όσων εμπλέκονται σε δουλειές με Έλληνες πολιτικούς. Τα ισόβια, η ποινή που θα εισπράξουν, όσοι ομολογήσουν ότι λάδωσαν πολιτικούς, δείχνει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα. Στη Γερμανία, όποιος συνεργάζεται, έχει και τα ανάλογα οφέλη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Η ποιότητα της Ελληνικής δικαιοσύνης και πολιτικής σκηνής είναι ποιο κάτω και από την λάσπη. Ο κύριος Ρουσοπουλος για παράδειγμα είπε: είμαι αθώος. Στο σκάνδαλο του Βατοπεδιου. Για το σκάνδαλο της Ζημενς όλοι σχεδόν δηλώνουν αθώοι. Η Ζημενς όμως το είπε καθαρά: έδωσα χρήματα σε Έλληνες πολιτικούς. Από την μια μεριά έχουμε αυτό και από την άλλη μια κακοδιαχείριση στην οικονομία, που τσακίζει κόκαλα. Όσοι νεοέλληνες είναι φτωχοί θα υποφέρουν, αυτό είναι σίγουρο, γιατί η Ζημενς δίνει χρήματα μόνο σε πολιτικούς και σε διευθυντές οργανισμών.
andreas
26/06/2009 11:51
e re ellinares!!! giati tis proeklogikes tous dapanes tis plironoume emeis?? giati to kratos emena den mou dinei lefta gia na diafimiso tin epixeirisi mou eno sta kommata dinei??
ara loipon kalitera na tis plironoun christoforakides para eseis kai ego!!!
pisteuo oti simfonite oloi anexartitos kommatos!!!
einai lamogia kai oi 300!!! mono o fasistas karatzaferis edose 1 ekat. magia tou tou to anagnorizo an kai psifo den tha dei apo mena toulaxiston!!!!
ΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
26/06/2009 11:30
nik ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΓΡΥΛΙΖΕΙΣ? ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΕΙΣΑΙ? ΗΡΕΜΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΑΝ ΓΡΥΛΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ , ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ!!!! ΣΟΥ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΗΡΑΝ? ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΜΗ ΓΡΥΛΙΖΕΙΣ. ΘΑ ΚΡΥΩΣΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ . Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕΙ........
Κόλαφος
26/06/2009 10:52
Τα τελευταία νέα που αλίευσα λένε ότι μέσω των συνηγόρων του, ο κος Χριστοφοράκος διαμήνυσε πως ''πίσω από τις άνομες συναλλαγές με το χρήμα της Siemens βρίσκονται ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι οποίοι δεν θα αντέξουν μια ομολογία του''!

Σας έφεξε πάλι τυχεροί πρασινομπλέ μπαγάσηδες! Σκόντο σας κάνει! Μόνο 12 από εσάς απειλεί ότι θα καρφώσει - οι περισσότεροι θα τη βγάλετε καθαρή, ούτως ή άλλως...
Mina
26/06/2009 09:56
Ta fenomena apatoun. giati na fulakistei kapoios ama den kanei kako se antrhopous? se poion ekane kako o tupos? den dorodokise ala edose xrimata se eteries (kommata) gia na pane kala - apo pou kiospou auto einai kako kai apetei anagea kai epitopou silipsi? giati stin elada den kleinoun stin fulaki ton kosmo pou viazei, skotonei, klevei, parenoxlei i otidipote allo me kapoio odos vathu travma? kai apetun epitopou egdosi tou crhistoforakou stin ellad agia fulakisi? eimaste kala? episis... nik.. min krineis anthropous pou den ksereis otan den uparxei apodiksi praktiki. o anthropos exei pedia, theleis na megalosun kai na exun anthropous san esena na prepei na dioxnoun apo pisw tous? arakse den sou ekane kati.
PAPORAKI TOU MPOURNOBA KAI KAROTSA THS STERIAS ......
26/06/2009 09:56
EYXARISTO TON Kyrio XRISTOFORAKO, POU EPIBAIBEOSE ME TON PIO TRANO TROPO, THN APOPSH MOU !! EDO KAI XRONIA LEGO, OTI STHN ELLADA DEN YPARXOUN ... POLITIKOI, ALLA KAI OUTE POLITIKH !! YPARXOUN MONO
KOM(M)ATA (ME ENA "M" h DYO "M") !!
Allos
26/06/2009 09:21
Πλήρωσε κόμματα, όχι πολιτικούς μήπως τα κόμματα αποτελούνται από πολιτικούς?????????????????????????????????????????????????????????????????????
nik
26/06/2009 09:12
maki ,trava na pgiis kana kafe me tous xrisavgites ta filarakia sou.exis toses filades na benis.iparxi ke i filada tou karatzaferi!!!!!!!!!! eeeeeeeee musulini !!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
26/06/2009 08:48
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΗΡΑΝ........... ΜΟΝΟΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Τ''ΑΚΟΥΣ? ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΜΕΣΩ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ............
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
26/06/2009 08:36
GELEIA SKANDALA GIA TON AAPOPROSANATOLISMO THS KOINHS GNOMHS. TO PRAGMATIKO PROBLHMA STH XORA MAS EINAI H DIEFTHARMENH EXOUSIA, OXI OI KARAGIOZIDES THS SIEMENS.