Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη ολιγόωρηεπίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται:«Ο πρωθυπουργός της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε, με δική του πρωτοβουλία, σήμερα στις 13:30, στον Έλληνα ΠρωθυπουργόΚώστα Καραμανλή και τον ενημέρωσε ότι λυπάται που δεν θα μπορέσει να παραστεί, όπως είχε προγραμματίσει, στα σημερινά εγκαίνια του Νέου Μουσείου τις Ακρόπολης, λόγω προβλήματος υγείας».Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Καραμανλή την επιθυμία του να έλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, για να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο.»

Στη συνάντηση επρόκειτο να τεθούν τα θέματα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, αλλά και της διακίνησης παράνομων μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Νωρίς το πρωί ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Νίκολα Σπίριτς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τα εγκαίνια του μουσείου.