Την απόσταση που χωρίζει το Αριστερό Ρεύμα από την Ανανεωτική Πτέρυγα επιβεβαίωσε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Κλείνοντας τις εργασίες του σώματος, που υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία τις εισηγήσεις του προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΝ δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλά αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε εμμέσως και στην άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Λεωνίδας Κύρκος, ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του «διότι στην πολιτική του Συνασπισμού επικάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την αξίωση να καθορίζει αυτός την κατεύθυνση και την πολιτική».

«Ο χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα ζήσει γιατί τον έχει ανάγκη η κοινωνία», αντέτεινε ο πρόεδρος του ΣΥΝ που κατηγόρησε την ανανεωτική πτέρυγα ότι θολώνει την εικόνα του κόμματος, εκτιμώντας ότι οι διαφορετικές απόψεις έκαναν τον ΣΥΝ «να θυμίζει Βαβυλωνία». Επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι είναι ανοιχτός σε αλλαγές στη λειτουργία, αλλά όχι την πολιτική του κόμματος και προειδοποίησε ότι «μια ήττα στις εθνικές εκλογές δεν θα βαρύνει μόνο την ηγεσία αλλά όλους μας». Επικαλέστηκε, τέλος, την επιλογή του να μην θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, προκειμένου να παραμείνει στο Δήμο Αθηναίων, απόφαση που –όπως είπε- δείχνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει πολιτική καριέρα.

«Δεν πήραμε το μήνυμα»

Η ανανεωτική πτέρυγα κατέθεσε κείμενο με τις εισηγήσεις ζητώντας αλλαγή πολιτικής. Μετά την καταψήφισή του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η Κεντρική Επιτροπή δεν εντόπισε στην πολιτική τα αίτια της ήττας. «Το μήνυμα της κάλπης δεν ελήφθη», καταλήγει η ανακοίνωση των Ανανεωτικών