Σταθερά πάνω από 3% το προβάδισμα ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2009 20:09 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/06/2009 20:26 |

Πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της Κυριακής με ποσοστά άνω του 3% δείχνουν και δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Η μία μάλιστα εκ των δύο μετρήσεων, αυτή της εταιρίας MRB για το MEGA έγινε με την χρήση κάλπης (εξαμηνιαίες τάσεις) και προσδιορίζει την απόσταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο 3,1%.

Ωστόσο δεν αποτυπώνει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens το τελευταίο τριήμερο ούτε την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η προφυλάκιση των συγγενικών προσώπων του κατηγορούμενου Καραβέλα αλλά και το μπαλάκι μετάθεσης ευθυνών μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και Δικαιοσύνης για το επίμαχο έγγραφο.

Επιπλέον νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis καταγράφει την διαφορά στις 3,5 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάνοντας αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια δίνει την διαφορά στο 4,6%.

Στην δημοσκόπηση της MRB το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31%, η ΝΔ 27,9%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,9%, το ΛΑΟΣ 5,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι παίρνουν το 7,6%.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση αποτελέσματος χωρίς να προσμετράται η αποψή, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,6%, η ΝΔ ακολουθεί με 31,2%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%, το ΛΑΟΣ με 5,4% και οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν το 6,4% των προτιμήσεων.

Η ίδια έρευνα εκτιμά ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα κυμανθούν μεταξύ του 31,5-34,5%, του ΠΑΣΟΚ μεταξύ 35,2-38,2%, του ΚΚΕ ανάμεσα στο 7,4-9,4%, του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 4,7-6,7%, του ΛΑΟΣ από 4,8-6,8% και των Οικολόγων Πράσινων ανάμεσα στο 6,8-8,8%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές που δίνει η Metron Analysis για τον Αντ1, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα με 27,7%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει τρο 24,2%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,9%, το ΛΑΟΣ 4,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 5,9%.

Κάνοντας αναγωγή στα έγκυρα η εκτίμηση ψήφου που κάνει η ίδια εταιρία δίνει στη ΝΔ 31,4%, στο ΠΑΣΟΚ 36%, στο ΚΚΕ 9,1%, στον ΣΥΡΙΖΑ 6,3% στο ΛΑΟΣ 6% και στους Οικολόγους Πράισνουις 7,7%.

9
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
05/06/2009 02:38
Ευρωεκλογές 2009: Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα!!
7 Ιουνίου, δίνουμε ψήφο ελπίδας, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ
Σείστηκε η Αθήνα από την λαοθάλασσα Πασοκ!!!
Εκθαμβωτικός ο Γιώργος Παπανδρέου!!
Από σήμερα όλη η Αθήνα στο πόδι! Πράσινο λαϊκό τσουνάμι στο Πεδίο του Άρεως!!
Προσοχή: Οι δεξιοί διαδίδουν ότι δεν θα ψηφίσουν αλλά οι ίδιοι θα ψηφίσουν κρυφά!!
Κάθε μέρα 4 κατασχέσεις σπιτιών !! Το 75 % των Ελλήνων είναι υπερδανεισμένοι!!
΄Ολοι στις κάλπες!!! Διακοπές…. δίπλα στις κάλπες!!!!
Το λαϊκό κύμα Πασοκ θα σας δροσίσει!!
Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα. Και η απάντηση σε αυτό το δημοψήφισμα, για κάθε πολίτη, είναι μία: Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα ΣΟΚ. Για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε και που μας αξίζει πρόσθεσε ο Γ.Παπανδρέου και έθεσε πέντε εθνικούς στόχους: Εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα• πράσινη ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος• δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους• κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα• δημοκρατική αναδόμηση του κράτους ώστε να λειτουργεί υπέρ του πολίτη, με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.
Και η αποχή είναι ψήφος ανοχής σε πολιτικές που θέλουν να πληρώνει ο αδύναμος και να κερδίζει ο ισχυρός. Σε αυτές τις εκλογές δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα.. . Όλοι μαζί μπορούμε να τερματίσουμε το καθεστώς της ανομίας. Να αλλάξουμε τη σχέση εξάρτησης ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στην εκτελεστική εξουσία. Να φτιάξουμε ένα κράτος δικαίου. Να αλλάξουμε πολιτική για τον τόπο. Να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα πορεία. Και μπορούμε να το πετύχουμε. Στις 7 Ιουνίου, δίνουμε ψήφο ελπίδας. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον. Με τη Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Με τη Νίκη και την Αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.
Και το τελευταίο ευρώ είναι δικό σας, μην αφήσετε τους τραπεζίτες και την δεξιά να σας το πάρουν!! Τις πρωτοφανείς σε όγκο παλμό και δύναμη λαϊκές συγκεντρώσεις ενισχύουν οι δημοκρατικοί νεολαίοι, η ελπίδα αυτού του τόπου. Στις πλατείες και τα στέκια των πόλεων ακούγονται οι συζητήσεις: 11 % η διαφορά !! 9 ευρωβουλευτές Πασοκ !! Μικρή η αποχή, μεγάλη η νίκη Πασοκ! Θα φύγουν νύχτα!! Τον Πασοκ είναι σοσιαλιστικό και οικολογικό δημοκρατικό κίνημα!! Οι οικολόγοι πολίτες θα ψηφίσουν Πασοκ. Οι "δήθεν πράσινοι-οικολόγοι" Τρεμόπουλου θα πάρουν 0,5% και θα τους περάσει και ο "γνήσιος οικολόγος" Βεργής!!! Μπορούμε!! Θα νικήσουμε!!
Παρόμοια φαινόμενα είχαμε και με τη μεσαιωνική φεουδαρχία ώσπου συνετρίβη κάτω από την επαναστατική δυναμική της Γαλλικής Επανάστασης. Η Μαρία Αντουανέττα, ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες (75.000 ευρώ περίπου), ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα!!! Ο Λουδοβίκος επιχείρησε να δραπετεύσει απο το Παρίσι ... αλλά συνελήφθη...
Αν δεν φύγουν τώρα και επανακάμψουν η χώρα και ο πλανήτης θα βιώσει μια από τις σκληρότερες μορφές τυραννίας με δήθεν δημοκρατικό πρόσωπο. Εκατομμύρια νεοσκλάβοι, υπερχρεωμένοι των ληστρικών τραπεζών θα εργάζονται πεινασμένοι-εξαθλιωμένοι στα Φαραωνικού τύπου εργοστάσια-στρατόπεδα συγκέντρωσης! Περισσότεροι από 7.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι. Πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται από τις τράπεζες της φεουδαρχίας που “άπληστη” ροκανίζει και το τελευταίο ευρώ του κοσμάκη, οδηγόντας τον σε αυτοκτονία!!!! ΄Οπως έλεγε και ο Αλκιβιάδης αν δεν επικρατήσουμε θα υποταγούμε!! Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, διανοούμενοι, υπάλληλοι, υπερδανεισμένοι, άνεργοι, απολυμένοι, αδιάφοροι, όλοι μαζί ενωμένοι, γερά να φύγει η ολιγαρχία μια για πάντα!!
Δεν χρειάζονται πλέον δημοσκοπήσεις για να επιβεβαιώσουν την αδιαμφισβήτητη – μονόδρομη πλέον (κάτι που είχαμε μόνο εμείς προειπεί από τον δεκαπενταύγουστο 2008) σαρωτική ΝΙΚΗ του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές με 11% διαφορά!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος και καταλληλότερος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με σθένος, πίστη, ενθουσιασμό και ήθος.!! Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Αγρότες, εργάτες, φοιτητές, υπάλληλοι, άνεργοι, απολυμένοι, χρεωκοπημένοι, υπερδανεισμένοι, όλοι μαζί γερά να ρίξουμε στα Τάρταρα την δεξιά !!
Υπερδανεισμένοι, άνεργοι, απολυμένοι, μόνο το Πασοκ θα σας σώσει από τη φτώχεια και τους ληστρικούς τραπεζίτες!! ΄Ολοι στις κάλπες!! Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!" Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios.gr

Pavlos Xanthopoulos
04/06/2009 16:20
Pros patrioti Lava...
Oso tha katapolemite tinaplin analogikin soama me ti skilion ta paidia tha vriskoustoun...
Kai egw pao gia Kilis se kamia 25 meres.
Tha ime aso "Ragian",Vathi.

Ean to KKE pari pano apo 13% tha se keraso stin kaliteri taverna tou Kilkis !
Kai tha pioume timitontas ta iera ton dikomas pou thisiastikan filakistikan skotothikan gia ta iera ton Ellinon enantia se ksenous kataktites kai tous ntopious roufianous !
ΛΑΒΑΣ
04/06/2009 11:33
@ Pavlo Xanthopoulo

Αίκα τενεκουρέσια ας μην έλεγες και ντέμορφος θα έσνε.
Και για τόποιον λές ας μίαν κια σιν άλλην, το κόμμαν θα μαλώντσε γιατί ατό εβάλμας,ούλς ας έναν μεερέαν και σε άλλον την μερέαν, ατοίν μοναχά.

Χαιρετώ σε ατώρα, σε 20 ημέρας θα εβρίουμαι σο Κιλκίς αν είμαι καλά.
tommy papas
04/06/2009 01:02
One think i don,t understand your gallups sting like a dead animal i mean that son of a b*tch idiot george papandreou.He is afraid to let greek-americans vote .He is afraid that greeks in america hate his guts.You can have that son of a b*tch.He is digging your graves to put you in.good luck.You gone pay dearly for your stupidity
Δημοσθενης Μπογδης
04/06/2009 00:16
Ελληνιδες ,Ελληνες μετατρεψτε τον θυμο σας για τις κοροιδιες
τις προσβολες ,τις αδικιες και την ζημια που εκανε στον τοπο μας η 5 χρονη διακυβερνηση του μαφιοζικου κυκλου περι τον Κ.Καραμανλη ...σε ενεργεια για να αλλαξουμε ροτα .

Μετατρεψτε την ενεργεια σας σε ψηφους στο υποσχομενο Νεο ΠΑΣΟΚ και τα προγραμματα του,τους νεους αφθαρτους ,
καταρτισμενους και τιμιους καινουργιους ανθρωπους του .
Πατρε και σεις θεσεις ,απαιτειστε Αξιοκρατια , Διαφανεια ,
Συμμετοχη στα κοινα !

Ο ψηφος σας την Κυριακη ειναι μεν για την Ευρωπαικη Βουλη ,αλλα θα δρομολογισει πολιτικες διεξοδους που εχει
αναγκη η Χωρα μας. Μια νεα κυβερνηση υπο τον Γ.Α.Π. που
θα μας βγαλει απο το τελμα και την σαπιλα των Σκανδαλων ,της αναξιοκρατιας ,της απραξιας .....και της ντροπης !
ΤΖΟΡΤΖΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
03/06/2009 23:19
Ο εισαγγελέας πολύ σωστά έπραξε και διέταξε την προφυλάκιση της γυναίκας και κόρης του Καραβέλα γιατί είχαν στην κατοχή τους το παράνομο χρήμα και δεν νομίζω να είναι αφελής η εφημερίδα σας να μην γνωρίζει ότι γιανα έχει κάποιος έναν λογαριασμό σε τράπεζα πρέπει το λιγώτερο να έχει υπογράψει για το άνοιγμα του λογαριασμού τα υπολοιπα περί ανηλίκων είναι γνωστά δικολαβίστικα γιατί τα παιδιά που είναι πάνω από 18 ετών μπορούν να ψηφίζουν και να κάνουν το κυριώτερο αποποίηση της πατρικής δωρεάς- περιουσίας και να διαχωρίσουν την θέση τους απο τον γονιό τους διότι αν υπήρχε το ακαταδίωκτο κάθε εγκληματίας θα έγραφε την παράνομως αποκτηθείσα περιουσία του και ούτε γάτα ούτε ζημιά και τα κλαψουρίσματα για κάθε λογής τρωκτικά που έφαγαν και πλούτισαν από την πλάτη του Ελληνικού Λαού ανεξαρτήτως ποιό κόμμα κυβερνά ή κυβερνούσε ή θα κυβερνήσει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ, της οποίας είμαι Αναγνώστης συνεχώς από την ηλικία 12 ετών και μάλιστα από την προεκλογική συγκέντρωση του ΓΕΡΟΥ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προ της δικτατορίας που με πήγε ο πατέρας μου θα ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ και να μην εμπλέκεται με στόχο μόνο την προεκλογική ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του γιωργάκη παπανδρέου, που εγώ λόγω ηλικίας όπως πιστευω και κάποιοι από εσας καθώς και ο εκδότης της Εφημερίδας είχαμε την ΤΥΧΗ να γνωρίσουμε τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟ και ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που σαυτούς χρωστάει όλος ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ που έχει και αυτούς θα ψηφίσω στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ και θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Αγαπητά ΝΕΑ ακολουθήστε την γραμμή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΕ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ απο οποιοδήποτε Πολιτικό ΚΟΜΜΑ, μην ξεχνάμε ότι στην Ιταλία επί ΚΡΑΞΙ είχαν μοιράσει τις μίζες αναλογικά τα κόμματα. ΕΛΠΙΖΩ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ . Ευχαριστώ για την φιλοξενία
iii
03/06/2009 22:02
Η προβοκάτσια της αγωνίας . . . Ο γαλάζιος δήμαρχος Περιστερίου μαζεύει τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ .Ο Γιατρός, καρδιολόγος, Κώστας Λαλένης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, καταγγέλλει μέσα από την ιστοσελίδα του http://lalenis.blogspot.com/2009/06/blog-post.html τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη για επιλεκτική αχρωματοψία σε ότι αφορά τις προεκλογικές πολιτικές αφίσες του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με αυτές της ΝΔ που πρόσκεινται κομματικά.
Η κατηγορία αυτή, εφόσον είναι έτσι, είναι πολύ σοβαρή για έναν δήμαρχο ο οποίος στην εκτέλεση των καθηκόντων του πρέπει να είναι υπερκομματικός και να δείχνει με πειστικότητα ότι εκφράζει (ή έστω ανέχεται) όλες τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τους δημότες του.
Συγκεκριμένα η καταγγελία έχει ως εξής:
Η προβοκάτσια της αγωνίας . . .
Ο γαλάζιος δήμαρχος Περιστερίου μαζεύει τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος, αν και διατείνεται την πολιτική ανεξαρτησία του, σε καθημερινή βάση αποδεικνύει πως είναι γνήσιο παιδί της Ν.Δ. Της δεξιάς που δεν θέλουν να θυμούνται ακόμη και η ψηφοφόροι της, δοθέντος ότι οι εποχές αλλάζουν.
Ωστόσο υπάρχουν και οι νοσταλγοί άλλων εποχών. Πως αλλιώς θα μπορούσαν να ερμηνευτούν οι πρόσφατες πράξεις του δημάρχου; Ο κ. Παχατουρίδης, τις τελευταίες ημέρες μαζεύει τις αφίσες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Τα συνεργεία μάλιστα τις σκίζουν με μανία.
Την συγκεκριμένη πράξη την έχει επαναλάβει και σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους. Το επιχείρημά του είναι πως θέλει να διατηρήσει την πόλη καθαρή.
Προφανώς θέλει να καθαρίζει ό,τι θυμίζει ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι οι αφίσες του Κώστα Καραμανλή για την ομιλία του στον Ασπρόπυργο είναι ακόμη στις κολώνες, παρά το γεγονός ότι η ομιλία έχει γίνει πριν από 10 μέρες.
Να η πολιτική αχρωμία του κ. Παχατουρίδη.
giogud
03/06/2009 20:59
Η Παπαρήγα έχει ποιο πολύ κόσμο από τον Καραμανλή.
Pavlos Xanthopoulos
03/06/2009 20:56
Vazo stihima me Filipinezo kai 666 apo tin mia kai me Lava sin Mpogdi apo tin allin pos to KKE tha pari 13% !
www.olympier.eu