ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ η λίστα των Ελλήνων που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό Α (Η1Ν1), καθώς καταγράφτηκε χθες το πέμπτο κρούσμα στη χώρα μας. Οι ειδικοί ωστόσο επιμένουν πως η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη, ενώ εξακολουθούν να είναι καθησυχαστικοί καθώς τα συμπτώματα που εκδηλώνουν οι ασθενείς είναι ήπια.

Το νέο κρούσμα, που επιβεβαιώθηκε χθες, είναι ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών που επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα από τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνθηκε στο νοσοκομείο όταν διαπίστωσε πως εμφανίζει «σημάδια» γρίπης, όπου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όταν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ επιβεβαίωσαν πως έχει προσβληθεί από τον νέο ιό, δόθηκε εντολή για την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Σωτηρία όπου και νοσηλεύεται.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι δύο φοιτητές που επέστρεψαν από το Εδιμβούργο και διαγνώστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα πως νοσούν από τη νέα γρίπη, είναι καλά στην υγεία τους, καθώς έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα. Μάλιστα, ο νεαρός που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ πήρε εξιτήριο το Σάββατο, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο και ο 21χρονος που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο.