Η Αθήνα πάει Μεσόγεια

Την ένταξη 250.000 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλης προβλέπει το νέο Ρυθμιστικό για την πρωτεύουσα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2009 07:00 |
 Η Αθήνα πάει Μεσόγεια

Μετακομίζει ανατολικά η Αθήνα μέσα στα ερχόμενα είκοσι χρόνια! Την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, τον περιορισμό της δόμησης στις εξωαστικές ζώνες, καθώς και τη δημιουργία ενός «πυκνού» δικτύου Μετρό που θα καλύπτει το 85% των αναγκών μετακίνησης στην Αττική, προβλέπει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας- Αττικής.

Το καινούργιο ρυθμιστικό σχέδιο που παρουσίασε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, θα έχει ορίζοντα 20ετίας και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για εντάξεις στο σχέδιο πόλης συνολικά περίπου 250.000 στρεμμάτων αστικής γης, κυρίως στην Ανατολική, τη Βορειοανατολική και τη Νοτιοανατολική Αττική. Πρόκειται για εκτάσεις που στην πλειονότητά τους αποτελούν προεκτάσεις του ήδη υπάρχοντος πολεοδομημένου αστικού ιστού της Αττικής.

Το σχέδιο παραδόθηκε χτες σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Οι συντελεστές
Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας- Αττικής προσδιορίζει τις περιοχές όπου μπορούν να πολεοδομηθούν, καθώς επίσης και εκείνες όπου «θα υπάρχει απόθεμα γης» για μελλοντική οικιστική ανάπτυξη (Δυτική Αττική), ενώ προβλέπει και τη μείωση των συντελεστών δόμησης στις εντός σχεδίου περιοχές.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να ελεγχθεί η πυκνότητα ορισμένων περιοχών, ο ανώτατος συντελεστής δόμησης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 4,0 (σήμερα φτάνει έως 8,0). Οι συντελεστές δόμησης που υπερβαίνουν το όριο αυτό μειώνονται στο 4,0. Αναλογική μείωση θα γίνει και στους ισχύοντες συντελεστές δόμησης που έχουν σήμερα τιμές μεταξύ 2,0 και 4,0. Επιπλέον, προβλέπεται ότι από τους εκάστοτε ισχύοντες συντελεστές δόμησης άμεσα χρησιμοποιήσιμο από τους ιδιώτες θα είναι ποσοστό 90%. Το υπόλοιπο 10% επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο οργανωμένων αναπλάσεων περιοχών με γηρασμένα κτίρια.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, δεν αλλάζουν οι αρτιότητες για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα της Αττικής. Παραμένουν, δηλαδή, τα 20 στρέμματα εφ΄ όσον πρόκειται για οικόπεδο εκτός σχεδίου και τα τέσσερα στρέμματα εφ΄ όσον πρόκειται για οικόπεδο που προέρχεται από κατάτμηση. Ωστόσο, υπό μελέτη βρίσκονται- με στόχο τον περιορισμό τους- και ορισμένες παρεκκλίσεις που ισχύουν σήμερα και επιτρέπουν τη δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα που είναι μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων.

Για τα αυθαίρετα
Το νέο σχέδιο προβλέπει ακόμα τη δημιουργία Ειδικής Υπηρεσίας Αυθαιρέτων, η οποία θα αναλάβει αποκλειστικά το έργο της υλοποίησης των αποφάσεων για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, που σήμερα- λόγω πολιτικού κόστους- γίνονται μπαλάκι από υπηρεσία σε υπηρεσία. Η νέα υπηρεσία δεν πρόκειται να στερήσει τις σχετικές αρμοδιότητες από τις νομαρχίες, διευκρίνισε ο κ. Σουφλιάς, επισημαίνοντας ότι «δεν θα κρίνει ποια κτίσματα είναι αυθαίρετα, αλλά θα κατεδαφίζει τα προς κατεδάφιση αυθαίρετα».

Όπως τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, βασικές επιδιώξεις του νέου ρυθμιστικού, είναι μεταξύ άλλων, η βιώσιμη ανάπτυξη, η συνετή διαχείριση και προστασία των φυσικών πόρων και η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής. Επιπλέον, βασικός στόχος «είναι η ανάσχεση της διάχυτης αστικοποίησης της υπαίθρου και η αποτελεσματική προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, των βιοτόπων και της γεωργικής γης».

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ
οι συντελεστές δόμησης στις εντός σχεδίου περιοχές από το 8 στο 4

Οι αναπλάσεις

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Προωθείται η μερική πεζοδρόμηση των αξόνων που συγκεντρώνουν σχεδόν το σύνολο των επισήμων κτιρίων, των μνημείων και των κτιρίων αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος: πρόκειται για τις λεωφόρους Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας, καθώς και τμήματα των λεωφόρων Σταδίου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πειραιώς, Πατησίων και Αγίου Κωνσταντίνου. Προωθούνται διαμορφώσεις των οδών Μητροπόλεως, Κολοκοτρώνη, Αθηνάς, αναπλάσεις πλατειών και ελεύθερων χώρων.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προωθείται η μερική ή ολική πεζοδρόμηση αξόνων στις ακτές Θεμιστοκλέους, Μουτσοπούλου και Κουντουριώτη και τη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου. Επίσης προωθούνται οι μελέτες ανάπλασης των πλατειών Τερψιθέας, Δημαρχείου και Ωρολογίου και της περιοχής Δραπετσώνας- λιμανιού.

Αναδεικνύονται τα αρχαία τείχη και το τοπίο των ακτών του Πειραιά, οργανώνεται το αρχαιολογικό πάρκο και ο περίπατος των τειχών της Πειραϊκής.

ΚΗΦΙΣΙΑ
Προωθείται μελέτη για τη διεύρυνση των ορίων του ιστορικού κέντρου, προκειμένου σε αυτό να περιληφθούν τα Αλώνια και περιοχές της Κάτω Κηφισιάς και του Κεφαλαρίου. Προωθείται η μερική ή ολική πεζοδρόμηση στις οδούς Κασσαβέτη, Κυριαζή, Αδριανού, Ηρώδου του Αττικού, Στροφυλίου, Δεληγιάννη, Μουσών, Πατριάρχου Μαξίμου και Πεσματζόγλου, καθώς και τμήματα των οδών Λεδίβου, Κολοκοτρώνη, και Όθωνος.

ΛΑΥΡΙΟ
Προωθείται μελέτη για τον επανακαθορισμό των ορίων του ιστορικού κέντρου του Λαυρίου και τη θέσπιση διατάξεων σε χρήσεις γης και όρους δόμησης που θα εξασφαλίζουν την προστασία των παραδοσιακών κτιρίων του πολεοδομικού ιστού. Προωθείται η διαμόρφωση και ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, του χώρου της σιδηροδρομικής γραμμής του Λαυρίου και των ελευθέρων χώρων του λιμανιού και του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Προωθείται η μελέτη για την οριοθέτηση του ιστορικού κέντρου της Ελευσίνας. Εντός του ορίου περιλαμβάνονται ο αρχαιολογικός χώρος, τμήμα της Ιεράς Οδού, μέχρι τη γέφυρα του Αδριανού, τμήμα του λιμανιού και τμήμα της νεώτερης πόλης που συγκεντρώνει στοιχεία από τη σύγχρονη ιστορία της.

ΜΕΓΑΡΑ
Προωθείται η οριοθέτηση του ιστορικού κέντρου.

Προστατεύονται και αναδεικνύονται τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι και αναδεικνύονται το αρχαίος τείχος και τα μακρά τείχη.

Επεκτείνεται το δίκτυο πεζοδρόμων και συσχετίζεται με τα μνημεία.


Ακίνητα δύο ταχυτήτων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λεωνίδας Κονδύλης

Τον δρόμο για την οικιστική ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής άνοιξε η κατασκευή της Αττικής Οδού αλλά και της Λεωφόρου Μαραθώνος, μειώνοντας αισθητά τον χρόνο πρόσβασης στο κέντρο.

Πολλά χρόνια μετά εκκρεμούν σημαντικά έργα. Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Ζηρογιάννη, μεσίτη στην περιοχή, δύο είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που επηρεάζουν την αγορά κατοικίας: Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και οι «παγωμένες» επεκτάσεις στο σχέδιο. Οι τιμές κινούνται με δύο ταχύτητες.
Μεγάλα τα περιβαλλοντικά βάρη της Ανατολικής Αττικής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας

ΣΤΗΝ ΗΔΗεπιβαρημένη Ανατολική Αττική σπρώχνουν οι αρμόδιοι την ανάπτυξη της «νέας Αθήνας», χωρίς καλά καλά να έχουν λυθεί τα τεράστια προβλήματα υποδομών που ταλανίζουν την περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Αττική έχουν καταγραφεί υψηλότατες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων οι οποίες είναι ικανές να αυξήσουν τη θνησιμότητα έως και κατά 1,25%, ενώ χιλιάδες τόνοι βοθρολυμάτων απορρίπτονται ανεξέλεγκτα και καταλήγουν στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Σύμφωνα με μετρήσεις του 2006, στο Κορωπί έχουν καταγραφεί μέσες συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων ΡΜ10 της τάξεως των 64,7 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα- τιμή ρεκόρ ακόμα και για το κέντρο της Αθήνας. «Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής είναι γεμάτη περιβαλλοντικά προβλήματα. Κατ΄ αρχήν, ο αέρας είναι μολυσμένος από το αεροδρόμιο, τους μεγάλους οδικούς άξονες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και από τις βιομηχανίες. Μεγάλο επίσης πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος, με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα να καταλήγουν στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Ακόμα όμως και βιομηχανίες στην περιοχή έχουν μολύνει με ρύπους τα υπόγεια ύδατα» λέει ο κ. Γιάννης Μουρμούρης από την Οικολογική Κίνηση Παλλήνης.

Τα λύματα
Σύμφωνα με δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για την εγκατάσταση μονάδων βιολογικών καθαρισμών στα κεντρικά Μεσόγεια και στη Ραφήνα, των οποίων η κατασκευή δεν έχει προχωρήσει, υπολογιζόταν ότι κατά τις ώρες αιχμής το 2030 από 550.000 κατοίκους θα έφταναν στις εισόδους τον μονάδων περί τα 4.500 λίτρα ακάθαρτων λυμάτων το δευτερόλεπτο.

Σήμερα, ο πληθυσμός των Μεσογείων, της Λαυρεωτικής και της Βορειοανατολικής Αττικής προσεγγίζει τις 300.000, ενώ ο μόνος βιολογικός καθαρισμός στην Κερατέα και το Λαύριο εξυπηρετεί περίπου 25.000 κατοίκους. Αναλογικά εκτιμάται ότι πάνω από 1.500

λίτρα ακάθαρτων υγρών λυμάτων το δευτερόλεπτο κατά τις ώρες αιχμής καταλήγουν στο έδαφος και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα των Μεσογείων μέσω απορροφητικών βόθρων.

Ρύπανση
«Ήταν το 2006 όταν πρωτομάθαμε από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γεωτρήσεις ότι στα υπόγεια ύδατα του Κορωπίου υπάρχει εξασθενές χρώμιο σε υψηλές συγκεντρώσεις. Οι μελετητές μάλιστα ανέφεραν ότι πιθανότατα έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του υδροφόρου ορίζοντα. Σήμερα, απ΄ ό,τι μας λένε οι ειδικοί το πρόβλημα έχει “υποχωρήσει” αλλά και πάλι δεν έχει εξαφανιστεί - παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εταιρείες και σφραγίστηκαν κάποιες γεωτρήσεις. Κατά τη γνώμη μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διενεργηθεί μεγάλη επιδημιολογική μελέτη για να φανεί η πραγματικότητα όσον αφορά την επίδραση του εξασθενούς χρωμίου» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κορωπίου κ. Γιώργος Μπέλος.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΓΜΕ που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2006, τα επίπεδα του εξασθενούς χρωμίου στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα του Κορωπίου έφταναν έως και τα 82 μικρογραμμάρια ανά λίτρο νερού- ποσότητα μεγαλύτερη και από αυτήν που ανιχνεύθηκε στα Οινόφυταενώ το όριο ποσιμότητας για το ολικό χρώμιο ανέρχεται στα 50 μικρογραμμάρια.

Η επιβάρυνση της περιοχής δεν σταματά στα προαναφερόμενα: επικίνδυνες διοξίνες, ΡCΒs και άλλες καρκινογόνες ενώσεις ανιχνεύθηκαν σε τροφές που συνέλεξαν επιστήμονες κοντά σε οκτώ χωματερές της Ανατολικής Αττικής. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το μέγεθος της κάθε χωματερής, η κατάσταση του υπεδάφους της περιοχής, το φυσικό ανάγλυφο και οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται επηρέασαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Πάνω από 1.500 λίτρα λυμάτων το δευτερόλεπτο καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα μέσω των βόθρων

53
vasiliki papa
06/04/2011 13:32
yyaa sas m ln vasiliki esas ?endiaferome na boiuiso gia tin apilisi twn periballontikwn problimatwn pu exun emfanisti edw kai ikosi xronia stin anatoliki attiki. exw kapoies poli kales idees. an 8elete na sas tis pw elate na me brite sto sxolio mu , o8isi tin triti i tin tetarth 3-4 maiu....
Πατελάρος Βασίλης
16/04/2009 00:50
Αν μετά από ολες αυτές τις περιπέτειες και τα ηλίθια σχέδια Σουφλιά, η ΝΔ μαζέψει έστω και 18%, δεν πάμε καθόλου μα καθόλου καλά...
Βασίλης, Λονδίνο
15/04/2009 22:11
Που είναι η πλήρης μελέτη για τον εξανθρωπισμό της ήδη υπάρχουσας πόλης; Με πέντε πεζόδρομους και και πέντε δέντρα δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι γαι το κατάντημα της Αθήνας αλλά και πολλών άλλων Ελληνικών πόλεων. Οι νόμοι υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Στις πολυκατοικίες υπάρχει ρύθμιση που επιβάλλει την ύπαρξη υπογείων γκαράζ από την δεκαετία του 70. Υπάρχουν νόμοι για τα πάντα. Κανένας όμως δεν τους σέβεται. Κανένας δεν τους τηρεί. Πόσοι εργολάβοι έχουν πληρώσει για τις παρανομίες και παρατυπίες στα κτίσματά τους? Πόσοι ιδιοκτήτες πατραβαίνουν πολεοδομικές διατάξεις με ποικίλους τρόπους; Όλοι έχουμε συμβάλλει με τον τρόπο μας στο χάλι που λέγεται Αθήνα ή όποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Το γεγονός ότι όλοι χτίζουμε μέχρι το τελευταίο εκατοστό στον χώρο που διαθέτουμε αγνοώντας ότι έτσι αναπνέουμε την ανάσα του άλλου, το γεγονός ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων στην Αθήνα αυξάνεται χωρίς να υπάρχει άλλος χώρος γι αυτά, το γεγονός ότι όλοι όλοι μενόμαστε για τα δάση αλλά μπορεί να κόψουμε ένα δέντρο που κόβει τη θέα από το μπαλκόνι μας, είναι δέιγματα δικής μας γραφής. Η ανικανότητα, έλλειψη παιδείας, διαφθορά και ανοησία που αφειδώς επειδικνύουν οι διάφοροι πολιτικοί που έχου κυβερνήσει ή κυβερνούν την Ελλάδα απλά αντικατροπτίζουν την δική μας ανικανότητα, έλλειψη παιδείας, διαφθορά και ανοησία. Οι πολιτικοί είναι δημιουργήματα δικά μας που συντηρούμε και τρέφουμε με την ανοχή μας και αδιαφορία μας. Ι ιδέα μιας Αθήνας μικρού ύψους με κήπους και πάρκα είναι ονειρική αλλά κάτι που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.
Totos
15/04/2009 21:27
ΝΙΚΟΣ EDO FOBOMASTE POU THA RTHI TO PASOK KE SI FONAZIS ZITO I NEA DIMOKRATIA .PAS KALA RE.
Ανέστης
15/04/2009 19:54
Συγνώμη αλλά ή θα τρελαθούμε μόνοι μας ή θα μας τρελάνουν κάποιοι επίτηδες.
Με τους Ο.Α. του 2004 το λεκανοπέδιο απέκτησε υποδομές. Στη διάρκεια των Αγώνων η δημόσια συγκοινωνία λειτουργούσε άψογα. Μετά γιατί γυρίσαμε πάλι στο μία από τα ίδια με το ΙΧ κυρίαρχο; Ο λαός φταίει; Ο ίδιος λαός δεν ήταν που διαρκούντων των Αγώνων έπαιρνε τη συγκοινωνία;
Μετά τι συνέβη και άλλαξαν όλα πάλι προς το χειρότερο; Θα σας πω εγώ τι συνέβη. 5 χρόνια ΝΔ. 5 χρόνια φαγούρα...5 χρόνια Σουφλιάς. Θέλετε κι άλλα;
Κώστας Μ.
15/04/2009 18:44
Αν θέλετε να δείτε τι θα πει απέραντο χάος, μια βόλτα στη Ν. Υόρκη (τώρα που είναι φθηνά τα εισιτήρια) θα σας πείσει.

Εκλογές μου μυρίζουν!

ΥΓ. Πάντως, δε φταίει μόνον ο Σουφλιάς. Όταν τα 4.5 εκατομμύρια της Αθήνας αποκτήσουν συνείδηση και σηκωθούν από το καναπέ για να κάνουν κάτι χρήσιμο, τότε ίσως φιλοτιμηθεί και η εκάστοτε κυβέρνηση. Αλλά, που! Αφήνει ο Έλληνας το αυτοκίνητο στο σπίτι;
akis
15/04/2009 08:29
ΚΑΨΤΕ , ΔΙΑΛΥΣΤΕ , ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΤΕ , ΧΤΙΣΤΕ
Θανάσης
15/04/2009 08:20
Ενας φαλάκρας απ'' έξω κι από μέσα
χαμογελούσε ναι, γιατί να σκοτιστεί;

(από τραγούδι του Σαββόπουλου)

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
ΠΑΤΗΣΙΑ
15/04/2009 02:04
καλα να παθουμε..
Κανεις προθυπουργος δεν ειναι αθηναιος ΟΛΟΙ τους ηταν και ειναι απο επαρχια.
Κανενας , επισης Προεδρος της Δημοκρατιας , ολοι τους επαρχιωτες
Οι περισσοτεροι υπουργοι το ιδιο.
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΩΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ
Παρολο που στατιστικα με βαση τον πληθυσμο θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον οι μισοι......
Πως μπορει καποιος σαν τον Σουφλια, που εχει περασει την μιση ζωη του μεσα σε στανες και την αλλη μιση μεσα σε υπουργικες μερσεντες να καταλαβει τι χρειαζεται η Αθηνα ?

ΠΑΤΗΣΙΑ
15/04/2009 01:51
@ΓΙΩΡΓΟΣ (κηφησιωτης)
Εισαι με τα καλα σου?
δεν θες τις πεζοδρομισεις στο κεντρο, οπου δεν χωραμε πλεον να περπατησουμε..
και θελεις εμεις που μενουμε στο κεντρο να κραταμε τους δρομους ανοιχτους, για να κατεβαινεις εσυ με τη τζιπουκλα σου , να μας φλομωνεις και να γυρνας και στο σπιτι σου γρηγορα ?
Μενεις και στην κηφισια που εχει μετρο εδω και εκατο χρονια.......
POL
14/04/2009 23:33
ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ Κε ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ...........................ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
765432
14/04/2009 23:30
Somebody said that Greeks are smart .... I do not think so .... Greeks are hard workers ... I do not think so .... Greeks are innovative ... I do not think so .... LOL ..... Gia ta panugiaria Reeeee ...
12345
14/04/2009 23:29
SOUFLIAS .... another Great Mind of Modern Greece / Hellas .... Genius to paidi ... me ta ptuxia tou, to piano tou, ta Gallika tou, kai tis ILI0IES Idees tou ...
A0inaios AGANAKTISMENOS
14/04/2009 23:24
***** A P O K E N T R O S H ... !!!! ************************************************************************** Ka0e sobari Eurwpaiki kai Dutiki xwra s''auto ton ena planiti ou exoume ... me alla logia ka0e xwra EKTOS tis Elladas kanei sobarous upologismous kai erga gia na apokentrwsei tous pli0ismous tis .... Stin Ellada tou mpaxalou ... AKRIBWS to ANTI0ETO .... Bravo kop**noi .... Kai na min 3exname ... Oloi oi kurilades autoi pou mas koibernoun exoun perasei apo ta kallitera sxoleia tou e3wterikou .... XAMENA Lefta reeeeeee ... Na parete ta diplwmata sas na ta pate pisw kai na zitisete refund .... A S X E T O I ....
Ένας Πολίτης
14/04/2009 20:48
Κ. Σουφλιά κανα σοβαρό έργο να ζούμε σαν άνθρωποι,σε ανθρώπινα σπίτια (όχι κουτιά με ύψος 2,30) με ανθρώπινους δρόμους και διπλά parking. Δύσκολο δεν είναι δουλειά θέλει...Α και τους υπαλλήλους που λαδώνονται να φροντίζετε να τιμωρούνται...
γκούνης καραγκούνης
14/04/2009 20:32
Το τέρας που λέγεται Αθήνα άρχισε να το "δημιουργεί" ένας καράβλαχος από το Κιούπκοϊ και συνεχίζει να το "δημιουργεί" ένας έτερος καράβλαχος από την Αγία Τριάδα Φαρσάλων. Αμφότεροι περήφανοι στ'' αυτί και κακοξεροκέφαλοι. Μετά τον Περικλή και τον Κλεάνθη πλάκωσαν οι βλάχοι και της άλλαξαν τα φώτα!
Αθήνα σκ**τά της γης (από χαρά)!
ΗΗ
14/04/2009 19:22
ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΟΛΗ ΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΑΘΗΝΑ Η ΒΟΜΒΑΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
14/04/2009 18:57
ΟΤΑΝ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΓΕΛΑ.
DK
14/04/2009 18:20
o enas den thelei polkatoikies, o allos thelei ouranoksystes, telika oloi griniazoun.

STAMATHSTEEEEEEE OX
ΛΑΖΑΡΑΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
14/04/2009 18:15
σε σχεση με την αναφορα στα λυματα και τους αναριθμητους βοθρους το ιδιο προβλημα και ισως ακομη μεγαλυτερο εχουμε και εμεις στην περιοχη της ΒΑΡΗΣ(κορμπι,μηλαδεζα,ασυρματο κλ.).σε λιγο δεν θα υπαρχει σπιθαμη γης που δεν θα εχει λυματα.ελεος .πρεπει αυτοι που διοικουν να υποχρεωθουν να φτιαξουν αποχετευσεις. κανεις δεν νοιαζεται,κανεις δεν ασχολειται και εμεις οι κατοικοι δεν ξερουμε πια ουτε που να απευθυνθουμε.
ΓΙΩΡΓΟΣ
14/04/2009 18:07
ΚΑΛΑ ΚΗΦΙΣΙΩΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ?ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ?
Ξενιτεμένος
14/04/2009 17:32
Μα καλά, ποιοί τα γράφουν αυτα τα "σχέδια"? Πού μάθαν την επιστήμη τους, στην καφετέρια? (αν σπούδασαν στην ελλάδα, το πιθανότερο) και πού νομίζουν οτι ζούν, στην αμερική, με τους άφθονους χώρους, τα δάση, και τα νερά?
Κύριοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ανοίξτε και κανένα βιβλίο αστικού σχεδιασμού και οικολογίας, και μπορεί να μάθετε οτι σε τόπους τόσο κορεσμένους οικιστικά, και κατεστραμένους οικολογικα οπως η ελλάδα και ιδίως η Αθήνα, η οριζόντια επέκταση το μόνο που θα καταφέρει ειναι διασπειρει την περιβαλοντολογικη υποβάθμηση και να στερήσει τη χώρα απο τους ελάχιστους έγγειους πορους της. Η ελλάδα κυρίες και κύριοι δεν έχει την πολυτέλεια να μπορει να κάνει mac-mansions καλιεργήσιμη και δασωτέα γη. Η Αττική ανοικει στην ελια, στο αμπέλι, στο πεύκο, και σε επιχειρήσεις τεχνολογίας (σε ΑΥΣΤΗΡΑ καθορισμένες ζώνες). Οσο για το κέντρο, μόνο γκρέμισμα και χτίσημο πάνω στις αρχιτεκτονικές παραδόσεις (=νεοκλασικα) της χώρας μπορει να το κάνει τόπο που να μπορείς να ζήσεις...
Μα θα μου πείτε, και αυτα τα 5 εκατ, που θα πάνε? Θα ζήσουν στα προάστια σε νεοδμητους φωτοβολταικους ουρανοξηστες με υπογει παρκινγ και μετρο. Και μην νομίζετε οτι αυτα είναι οράματα...Αυτα είναι σχέδια που ήδη δουλεύονται στα κέντρα ερευνών και αποφάσεων στην Αμερικη, Ιαπωνία και αλλού, και μαζί με το ενεργειακό και τις νέες τεχνολογίες, υπόσχονται να γίνουν το όχημα της ανάπτυξης στον 21ο αιώνα... Είναι η 4η επανάσταση (μετα τις 2 βιομηχανικές και της πληροφορικής) και απο ότι φαίνεται η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να την χάσει, όπως έχασε τις άλλες 3...
Κ.Ρ.
14/04/2009 17:19
ΤΟΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΣΦΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΤΑ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΡΟ ΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ; ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΕΞΑΝΙΣΤΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ.
EYAGGELOS CHRISTOU
14/04/2009 17:11
AFISTE KYRIOI KYVERNOUNTES TA MEGALOPNOA SXEDIA KAI ASXOLITHITE LIGO ME MIKRA KAI PRAKTIKA METRA.
AN EXETE TIN POLITIKI VOULISI FTAXTE ENA SXEDIO I NOMO POU NA YPOXREONEI OLOUS TOUS KATASKEVASTES NA KTIZOUN TIS POLIKATOIKIES ME YPOGEIA GKARAZ ME 3 THESEIS AYTOKINITON ANA DIAMERISMA KAI OXI AYTES TIS AIDIES ME TIS PILOTES GIA NA VGALETE TA AYTOKINITA TA DIPLOPARKARIISMENA APO TOUS DROMOUS KAI NA FTIAXTEI KAI TO KKLOFORIAKO KAI I RYPANSI , ARXISTE APO MIKRA KAI OXI ETSI AVIASTA ME MEGALOSAXLAMARES.
EDO POU MENO STO SAO PAULO BRAZILIAS EXEI 19 EKAT.KATOIKOUS KAI 7 EKAT. AYTOKINITA ALLA DEN VLEPEIS AYTOKINITO STAMATIMENO STON DROMO, APAGOREYETAI AYSTIROS NA KTISOUN XORIS GKARAZ SPITIA .

AYTA APO SAO PAULO
BAGGELIS
Μπλιάααχ!
14/04/2009 16:42
Τελικά αυτός ο Σουφλιάς με τις αηδίες που κατά καιρούς εξαγγέλλει, θα με κάνει να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ εκεί που πήγαινα για λευκό, απλά και μόνο για να μην ξαναδώ τη φάτσα αυτού του ανίδεου στα κανάλια και δη, σε ένα υπουργείο νευραλγικής σημασίας για την ποιότητα ζωής μας, που αδιαφορεί επιδεικτικά γι'' αυτήν!
Εξαιτίας του το τραμ κολλάει ακόμη στα φανάρια και ο Ασωπός είναι βούρκος που σκοτώνει ανθρώπους και πολλά άλλα. Το λόγο πρέπει να λάβει η Διικαιοσύνη...
Fan Ko
14/04/2009 16:37
Υπάρχουν Πολεοδομικές Μελέτες και Πράξεις Εφαρμογής σε διάφορα μέρη της Ελλάδας που εκκρεμούν από το 1994. Πρίν μερικούς μήνες ο Σουφλιάς είπε οτι θα προχωρήσουν, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει το παραμικρό. Τώρα αναγγέλει ένταξη στο σχέδιο 250.000 στρεμμάτων στην Αττική!!!!!!! Α ρε μαύρο που σας χρειάζεται!!!!!
ΟΔΥΥΣΣΕΑΣ Φ
14/04/2009 15:32
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΩ ΤΟΥ Κου ΣΟΥΦΛΙΑ ;ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΤΙ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ )ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ 7 ο/ο.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ
ΑΦΜ
14/04/2009 15:03
Δεν θέλουμε πολυκατοικίες. Θέλουμε σπίτια με κήπους και χώρους. Θέλουμε ξεχωριστές ζώνες για κατοικίες και ξεχωριστές ζώνες για επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης. Θελουμε πεζοδρόμια για να μπορούμε να βγάζουμε βόλτα τα παιδιά μας και πάρκα. Και θέλουμε να γκρεμιστεί το κέντρο της Αθήνας και να μετατραπεί σε πάρκο γιατί είναι μολυσμένο και είναι έκτρωμα και προσβολή στον πολιτισμό και την αισθητική μας. Αν δείτε τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στο κέντρο είναι κίτρινοι από την έλλειψη οξυγόνου και από τις τοξίνες που αναπνέουν.
george
14/04/2009 14:06
προς ΝΝΛ ΑΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!
steve
14/04/2009 14:04
Καλά ρε Σουφλιά μας δουλεύεις??? Τα σχέδια σου μιλάνε για Αθήνα των 8 εκατομμυρίων. Εδώ φωνάζουμε να δώσουμε κίνητρα στους νέους να φύγουν από την Αθήνα και εσύ θες να μαζέψεις όλη την Ελλάδα σε αυτήν. Άρε θα ξεχάσουμε πως είναι το πράσινο μου φαίνεταιι....
elena
14/04/2009 13:38
κε συντάκτα επιτρέψτε μου να συγχαρώ και τον/την ΝΝΛ...
συμφωνω και επαυξάνω.... χωρίς λόγια!!!!
ΜΗΤΣΟΣ ΜΑΠΟΛΟ
14/04/2009 13:30
ΣΟΥΦΛΙΑΣ - ΜΠΟΜΠΟΛΑΤΟ...= ΑΘΗΝΑ ΦΟΡ ΕΒΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Μ ΑΥΤΟΥΣ!!! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΔΓ
14/04/2009 13:00
ΜΠΑΒΟ!! ΕΥΓΕ!! ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ!! ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΕΤΕ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΛΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ!!! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ : ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ 50ΕΤΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ,ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?????
ΝΝΛ
14/04/2009 12:57
Ο Σουφλιάς ξέχασε να μας πει για τα ιπτάμενα υπεραγώγιμα τραίνα, το νέο κοσμοδρόμιο της πάρνηθας, τη διαστημική λεωφόρο παλλήνης-κρόνου-πλούτωνα, τους κρεμαστούς κήπους της βουλιαγμένης κτλ. Κι εγώ που έχω αργήσει και ο ηλεκτρικός δε δουλεύει πως θα πάω στα Πατήσια? Κ. Σουφλιά άντε ξύπνα και άφησε το LSD για τους παροίκους της ομόνοιας. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς αεροβατούμε!
Ph.J
14/04/2009 12:55
Aν καθίσω και απαριθμήσω τα κατά καιρούς σχέδια, ρυμθμιστικά και μή, θα γεμίσω σελίδες περισσότερες και από τις φυλασσόμενες στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδειας...
Γι’ αυτό αφήστε επιτέλους τις πλακίτσες κ.κ Σουφλιάδες παντός τύπου... με φούμαρα και όνειρα χόρτασε ο κόσμος... Ακου σε 20 χρόνια 8(!!!!!!!!!) γραμμές μετρό(!!!!) και άλλα πολλά...
θα έχει επιβιώσει κανένας μέχρι τότε για να τα δεί, ακόμα και στην απίθανη ( μα τελείως μιλάμε)περίπτωση που κάτι απ’ αυτά υλοποιηθεί;
Κοιτάχτε να κάνετε κάτι με τον Ασωπό, κοιτάχτε να μη καεί το ερχόμενο καλοκαίρι και το τελευταίο δένδρο της Αττικής, κοιτάχτε να αστυνομεύσετε σωστά τις λεωφορειολωρίδες που θέλετε να παραδόσετε στους φίλους σας του ταξιτζήδες, πάρτε με άλλα λόγια κανένα μέτρο για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε σ’ αυτή τη πόλη σήμερα, και προβείτε σε ανακοινώσεις ρυθμιστικών όταν έχετε τη δυνατότητα όντως κάτι απ’ αυτό να κάνετε πράξη... Νυσάφι τόση κοροϊδία πιά. Ελεος!!!
SPYROS
14/04/2009 12:51
ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 5-6 ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
''Η ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ
ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ (ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΡΙ ΠΛΕΟΝ) ΘΑ ΕΧΟΥΝ
ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ
ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ''Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ
ΜΛΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ
ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
Πεσιμιστής
14/04/2009 12:49
Αυτοί είναι πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους. Στην ψευτιά, στη λαμογιά, στην ανικανότητα, στην ξεφτίλα...
Ο Θεός καταράστηκε την Ελλάδα. Δεν υπάρχει έλεος...σωτηρία, ελπίδα...
elena
14/04/2009 12:47
bravo κωστα!!!! απαιχτος... χα χα χα
Πέτρος
14/04/2009 12:30
Διώξτε όλους τους μετανάστες
ΝΙΚΟΣ
14/04/2009 12:28
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
κωστας
14/04/2009 12:25
Ψφιστε μας και το 2020-2050-2100 θα εχουμε κατασκευσει πολλα εργα στην αττικη για τον κοσμο. τωρα κατασκευαζουμε βιλες για τους υπουργους του κομματος μας οι υπολοιποι μετα το 2060 και βαλε ..................
nikos
14/04/2009 12:16
ειδικη υπηρεσια για την κατεδαφιση των αυθαιρετων να αρχισει πρωτα απο την βιλλα του ΚΟΥΦΟΥ υπουργου
elena
14/04/2009 11:57
για ανοίξτε λίγο τις εφημερίδες Αν. Αττικής στην Ραφήνα εχουν ΚΤΕΛ ακόμα και σήμερα που τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ επρεπε να εχουν πιάσει δουλειά μιας και είναι Αστική περιοχή... και λιμάνι .. απο την άλλη για νοσοκομεία παραπέμπουν τον κόσμο στην Αθήνα.

ΟΥΣΤ ολοι σας κοροιδευετε τον κοσμο ξεφτιλισμένοι.... πολιτικοί... ε ρε να γινόταν να εξαφανιζόσασταν όλοι ως δια μαγείας που μας εχετε κάτσει αλογόμυγες στον σβέρκο και θυμάστε να ανακοινώνεται τα ήδη υπάρχοντα κοροιδεύοντας τον κοσμάκι.. Ερώτηση με όλα αυτά τα οικόπεδα που θα μπουν στο σχέδιο μήπως και εξυπηρετείτε τα συμφέροντα μεγαλοτσιφλικάδων και μεγαλομεσιτικών εταιρειών πάλι???

Ντροπή ντροπή.. τουλάχιστον να μην ανακοινώνονται τα ξεφτιλίκια γιατί δεν είμαστε χαζοί καταλαβαίνουμε απόλυτα τι κάνετε.
jm
14/04/2009 11:56
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες αναφορικά με το ότι τα μέτρα αυτά - εάν εφαρμοστούν - θα συγκεντρώσουν περισσότερο κόσμο στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ερημώσει η επαρχία. Έλεος! Κάντε κάτι για να αδειάσει η αθήνα και να γυρίσει ο κόσμος στην επαρχία που πεθαίνει και κατακλύζεται από μετανάστες λαθραίους και μη!
Κανένα έργο πλέον στην Αθήνα, παρά μόνο στην επαρχία και δη για τους αγροτικούς πληθυσμούς!
xrysa
14/04/2009 11:32
re apo logia exoume xortasei tosa xronia kai apo tous men kai apo tous den mexri tora osa spitia einai paranoma dhlonontai kanonika sthn eforia kai ta pernoun kai apo ekei kai ksafnika apeiloun gia katedafiseis xa xa mia pou tha pane na to kanoun kai mia pou tha tous faei laxano o kosmakis!!!! apla tha dosoun opoun exoun ftiaksei spitia oi idioi kai an einai kai kanenas foukaras ekei thn pathse!!!!!!!!! elladara mas ole!!!!!!!!! kai aytoi pou thn kybernoun logia logia kai prakseis poy boleboun mono aytous tha mas pioun to aima lypame pou eimai ellhnida !!!!!!!!!
elena
14/04/2009 11:28
καλα πλάκα μας κάνουν.. τώρα κατάλαβαν ότι καιρό τώρα ο κόσμος έχει μεταφερθεί στα Μεσόγεια?? μάλλον τώρα που αρχισε να εχει υπερπληθυσμό και αφού ο κόσμος φωνάζει στο κέντρο της Αθήνας για την ασφυξία που τους προκαλεί η εγκληματικότητα απο τα ανεξέλεγκτα γκέτο είτε μεταναστών είτε εγκληματιων
βασιλης.ρ
14/04/2009 11:24
Ρε κουφαλογο μας δουλευεις? Σε 5 χρονια δεν φτιαξατε
ουτε 5 νεους σταθμους και θα γινουν 200 νεοι σε 20.
Καμια 10αρια νεες βιλες μπορει και να φτιαξεις λαμογιο.
HRC-Αρχιτέκτων
14/04/2009 10:54
Απαράδεκτο!
Παραπάνω απο τον 50% του πλυθησμού της χώρας θέλουν να το μετακομίσουν στην πρωτεύουσα!
- Που ειναι τα μετρα κατα της αποκέντρωσης?
- Αντι να παγωσουν νεες αδειες προς το ενεπαρκές πρασινο της Αττικής και να αναβαθμίσουμε το κέντρο της Αθήνας ,το παραδίδουμε στους αλλοδαπούς ανευ όρων!!
- ΚΥΡΙΟΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΑΙ...
- ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ !
- ΟΙ ΑΝΑΡΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ...
ΗΚ - Αρχιτέκτων
Δημήτρης Ν.
14/04/2009 10:51
Έχουν απλά το ακαταλόγιστο.....εδώ δεν θα υπάρχουν για τα επόμενα 20 χρόνια και μας λένε για σχέδια και κουραφέξαλα.... Ήταν που κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ για μακέτες... Αυτοί αποδείχτηκαν τρισχειρότεροι....Μαύρο τους χρειάζεται...Φούμο!!!
Χρήστος Κυψέλη
14/04/2009 10:46
Αντί να μελετήσουν την περίπτωση αποκέντρωσης να μπορέσει να ανπτυχθεί και η επαρχία μήπως καταφέρει και φύγει λίγος κόσμος, φροντίζουν να μαζέψουν περισσότερο πληθυσμό στο Λεκανοπέδιο ώστε σε λίγα χρόνια όποιος μένει σ'' αυτό, να επιβιώνει μόνο με ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά χάπια. Τι να πω; τον Σουφλιά βεβαίως δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα, όταν θα υλοποιηθεί το σχέδιό του, θα έχει αποδημήσει. Πάρτε το είδηση ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ πλέον. Η διαβίωση στην Αθήνα είναι πέραν των ανθρωπίνων ορίων...
tassos
14/04/2009 10:39
Re plaka mas kanoun me ayta ta akinita 2200 sta glika nera horis diktio apothikevsis kai 2 ores dromo apo ta panda. re pote tha valoume mialo s ayti ti hora
OVIDIOS
14/04/2009 08:48
TWRA POY PEFTOYN ... THA KATEVAZEI O NOYS ... TOYS POLLES FRESKES IDEES KAI SXEDIA.......TOSO KAIRO TA epexergazotane kai mas exei peisei......
SAN TO METRO POY PERNEI KAI PARATASI KATHE XRONO ...... KAI OLA TA ALLLA ERGA .......
GIA NA EXOYN NA LENE OTI EIXAN PROTEINEI ERGA ..... POY THA ESOZAN TO LEKANOPEDIO......
Κ.Υ
14/04/2009 08:39
καψτε καψτε και τα οικοπεδα να αρπαξτε..................
ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ..............
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ......
ΟΙ ΑΛΟΔΑΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ..