Καθαρό καύσιμο από το τηγάνι

Ένα λίτρο τηγανόλαδου μπορεί να δώσει 800 γραμμάρια βιοντίζελ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θόδωρος Νικολάου thnikolaou@dolnet.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2009 07:00 |
 Καθαρό καύσιμο από το τηγάνι

«Το να ρίχνουμε τα χρησιμοποιημένα λάδια από την κουζίνα μας στον νεροχύτη είναι μία από τις χειρότερες επιλογές. Η πιο σωστή λύση είναι να τα μαζεύουμε σε ένα μπουκάλι και να τα αποθέτουμε σε διάφορα σημεία συλλογής, οπότε μπορεί με ειδική κατεργασία να μετατραπούν σε βιοκαύσιμα για αυτοκίνητα και μηχανήματα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Όπως σημειώνει ο κ. Κυρκίτσος, τα λίπη θεωρούνται «δύσκολα», αλλά και «επικίνδυνα» υγρά τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ενάμισι λίτρο τηγανελαίου που θα καταλήξει στη θάλασσα μέσω κάποιου αγωγού ομβρίων υδάτων, μπορεί να δημιουργήσει μια πετρελαιοκηλίδα ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ακόμα και στην περίπτωση που το λάδι καταλήξει στον βιολογικό καθαρισμό, εφ΄ όσον δεν μπορεί να διασπαστεί, αυξάνει το κόστος επεξεργασίας. «Η άποψή μας είναι ότι τα πάντα μπορεί να ανακυκλωθούν, αλλά οι πολίτες δεν το ξέρουν. Είναι θέμα κόστους και πολιτικής βούλησης και δυστυχώς είμαστε τελευταίοι στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών νομοθεσιών», συμπληρώνει ο κ. Κυρκίτσος.

Στον υδροφόρο ορίζοντα
«Τα λάδια που πετάμε στον νεροχύτη μας και κατά συνέπεια στην αποχέτευση, θα καταλήξουν είτε σε κάποια βιολογική μονάδα επεξεργασίας είτε στον υδροφόρο ορίζοντα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Π. Στασινόπουλος, διευθυντής της εταιρείας Revive που δραστηριοποιείται στη συλλογή, την επεξεργασία και τη διάθεση χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων για βιομηχανική χρήση. Εφ΄ όσον τα λάδια καταλήξουν μέσω του υδροφόρου ορίζοντα σε ποτάμια ή λίμνες, πέρα από τη ρύπανση μπορεί με τον ίδιο τρόπο να επηρεάσουν το οικοσύστημα. Η εταιρεία που διευθύνει ο κ. Στασινόπουλος συλλέγει τα χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια από διάφορα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικά δοχεία 50-1.100 λίτρων - σούπερ μάρκετ, εταιρείες, δήμους - και τα διαθέτει ως πρώτη ύλη σε βιομηχανίες παραγωγής βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η πρώτη ύλη του βιοντίζελ είναι τα φυτικά έλαια- αλλά και ζωικά λίπη- και η μεθανόλη. Ένα λίτρο τηγανισμένου λαδιού μπορεί να μας δώσει περίπου 0,8 λίτρα βιοντίζελ», εξηγεί ο κ. Στασινόπουλος. Λιγότερη ρύπανση
Τα φυτικά έλαια και τα τηγανέλαια σε μορφή καυσίμου βιοντίζελ θεωρούνται τα αμειγώς ανανεώσιμα καύσιμα, παρουσιάζοντας διεθνώς συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή και χρήση. Τα οφέλη τους, σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο, είναι η μείωση της εκπεμπόμενης αιθάλης, αλλά και του παραγόμενου διοξειδίου του θείου, λόγω αντικατάστασης του συμβατικού καυσίμου με καύσιμο σημαντικά χαμηλότερης περιεκτικότητας σε θείο. Παράλληλα, σημαντική είναι και η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, με συνέπεια την άμβλυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

«ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ»
Ενάμισι λίτρο λάδι μπορεί να δημιουργήσει κηλίδα ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

«Πολλοί πελάτες ρωτούν αλλά λίγοι συμμετέχουν»

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μήνα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος έχει τοποθετήσει ένα ειδικό δοχείο συλλογής τηγανελαίου έξω από το κατάστημά της στο Ελληνικό, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι ακόμα η αναμενόμενη. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο διευθυντής του καταστήματος κ. Παναγιώτης Κοντογιαννάτος, αρκετοί πελάτες ρωτούν τους υπαλλήλους σχετικά με την ανακύκλωση του τηγανισμένου λαδιού που έχουν χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα στο σπίτι τους.

«Ενημερώνουμε τους πελάτες μας με ειδικά φυλλάδια. Ήδη έχουν αρχίσει κάποιοι να φέρνουν τα λάδια που έχουν χρησιμοποιήσει στο μαγείρεμα, ενώ το ίδιο κάνουμε και εμείς κάθε δέκα μέρες. Αποθέτουμε τα λάδια από τα έτοιμα φαγητά που φτιάχνουμε στο κατάστημα, καθώς θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη λύση από το να πετάμε όλους αυτούς τους τενεκέδες στη χωματερή», λέει ο κ. Κοντογιαννάτος.

27
c s
02/04/2009 05:12
exei methsei kaneis posous "proedrous" apo swmateia k organwseis exoume sthn ellada? praktika 1 stous 3 einai proedros kapou..
PANOS M.
01/04/2009 16:33
Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι υπάρχουν σημεία όπου μπορεί κάποιος να ανακυκλώσει το καμένο λάδι. Εγώ προσωπικά το συγκεντρωνα σε ένα μποκάλι και το χρησιμοποιούσα ως προσάναμα για να ανάβω τα κάρβουνα στην ψησταριά όμως να πω την αλήθεια δεν έχω δει κιόλας πουθενα να συγκεντρώνουν το καμένο λάδι μέχρι σήμερα τουλάχιστον. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ;
Κατερινα Λαμπρου
01/04/2009 11:42
Είναι πολύ πιο εύκολο απ''ότι ακούγεται. Κάτω από το νεροχύτη έχω ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι. Άμα τηγανίσω αδειάζω σε ένα μπολ το καυτό λάδι. Μόλις κρυώσει λίγο το λάδι και έχουν κάτσει και τα κατακάθια, το βάζω μέσα στο μπουκάλι και άμα γεμίσει το ανακυκλώνω..... Δε με νοιάζει καθόλου ποιος το εκμεταλλεύεται, αρκεί να μην πηγαίνει στη θάλασσα!
Απόστολος Αποστολίδης
01/04/2009 10:20
βαρέθηκα βρε γαμώτο να διαβάζω και να ακούω για οικονομικά κίνητρα για τα κέρδη των ερταιρειών ανακύκλωσης και λοιπές μακακίες... βρε γαμώτο για το φιλότιμο δεν λέει κανένας τίποτε????
Γιαννης
31/03/2009 16:00
Οι μπλε καδοι ειναι ενα ομορφο καμουφλαζ για τις εταιρειες ανακυκλωσης με τους Δημους της Αττικης.
Ολοι αυτοι οι ανακυκλωσιμοι τονοι καταληγουν παλι στις χωματερες,σαν κοινα σκουπιδια.Τους φτανει η επιδοτηση απο την ΕΕ.Ενδιαφερονται μονο για μετταλα μεσω των τσιγγανων γυριλογων.Λαμογια παντου.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
31/03/2009 15:35
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΔΙΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ Η ΜΗ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΣ ΟΡΙΣΘΕΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΛΑΔΙΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
Christina
31/03/2009 15:35
ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΜΕ ? ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΣ ΧΥΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
ΧΑΡΗΣ
31/03/2009 15:04
OTHER WORDS TO BE LOVED
30something & depressed
31/03/2009 15:00
ο ΑΦΗΣ, ο φορέας για τις μικρές μπαταρίες έπιασε τον στόχο της ΕΕ 4 χρόνια νωρίτερα. Αυτό κανένας δεν το αναφέρει. Οκ, προφανώς δεν είναι το ίδιο καλοί όλοι όσοι προσπαθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούν. Κι ύστερα εμείς τι κάνουμε γι'' αυτό? Πετάμε τα σωστά σκουπίδια στους μπλε κάδους? Ένα λάθος σκουπίδι και θα καταλήξει όλος ο κουβάς χωματερή. Ποιος φταίει γι'' αυτό?

@ Γιώργος
Αφού είσαι του βιβλίου, ξέχνα τους rock star του περιβάλλοντος και ξεκίνα να διαβάζεις αυτά που πρέπει π.χ. Silent Spring Rachel Carson
Μιαχαλης.
31/03/2009 14:36
Γιατι να χαριζει ο καταναλωτης το τιγανολαδο του; Το καλυτερο ειναι οι εταιρειες ανακυκλωσης να δωσουν οικονομικα κινητρα. Αφου βγαζουν κερδη. Αν γινει αυτο, τοτε πραγματικα θα ζησουμε μια εποχη ανακυκλωσης που θα ωφελουνται ολοι.
ELL.ME
31/03/2009 13:52
OSTE ETSI KYRIE YPEFTHINE TOU A B KATHE 10 MERES ALLAZHS TA LADIA POU THGANIZHS OLOI XEROUME OTI KATHE 3 -4 FORES THGANISMA META EINAI AXRHSTA
μάικλ τζάκσον
31/03/2009 13:44
Γιατί Ελευθερία μου, αν δεν πετάγανε τα μπάζα στο κάδο ανακύκλωσης θα άλλαζε τίποτα?
Αφού έτσι και αλλιώς όλα στη χωματερή καταλείγουν.
Η βιομηχανία, οι δήμοι και εν τελικά οι πολίτες- καταναλωτές πληρώνουν απίστευτα λεφτά για την ανακύκλωση, ένα έργο που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι ποσοτικοί ανά ανακυκλούμενο υλικό που έχουν οριστεί από την ΕΕ από τους οποίους οι Ελλάδα είναι μακράν.
Γιώργος
31/03/2009 13:21
@MP και λοιποί ... "μορφωμένοι" Ψάξε και λίγο στο web τι λέει ο πρόεδρος της Τσεχίας που έζησε στο πετσί του τι παει να πει εξαπάτηση (βλ. υπαρκτός σοσιαλισμός) για τους οικολόγους και το αρχιλαμόγιο Γκορ, διαβάστε το βιβλίο του Crighton "state of fear" (αν δεν σας δυσκολεύουν τα αγγλικά). Δεν σας λέει κάτι το ότι όλο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο έκανε υποκλίσεις στον απατεώνα Γκορ και το αστείο προπαγανδιστικό ντοκυμανταίρ του? Αλλά στην τελική, πολύ ασχολούμαι. Με συμφέρει να ασχολείται ο κόσμος με μαλακίες. Αποκτώ ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Συνεχίστε παιδιά μου.. η σωτηρία του πλανήτη είναι στα χέρια σας !!!
30something and depressed
31/03/2009 13:07
Κατά καιρούς έχω ξαναδιαβάσει σχόλια σαν του Γιώργου. Έχω όμως την εξής ερώτηση. Ποιοι είναι οι "αυτοί" στους οποίους αναφέρεστε? Ποιον καλείτε να έρθει να σας "πιάσει” ?

Μήπως έχουμε αρχίσει και παρανοούμε?

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στάση ζωής. Όποιος θέλει ακολουθεί. Κάποιοι είναι πιο δραστήριοι και δεν περιμένουν να τους έρθουν όλα έτοιμα. Κάποιοι άλλοι χρειάζεται να έρθει το κράτος να βάλει κουβά δίπλα στην πολυθρόνα τους για να αξιωθούν να κάνουν ανακύκλωση. Όλες οι κοινωνίες εμπεριέχουν και τους μεν και τους δε. Σε κάθε περίπτωση, όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει, ας μην δυναμιτίζει την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι άλλοι γιατί "έτσι", ή γιατί όσοι συμμετέχουν πιο ενεργά είναι "τσιράκια του κατεστημένου".

Με την ευκαιρία, όποιος δεν επιθυμεί να "πλουτίσει" τον Βασιλόπουλο, μπορεί να επικοινωνήσει με την Revive (210 2116524) ή την Σέλας Ανακύκλωση (210 5238209) και να κανονίσει να τα μαζεύει μόνος του, ή ως πολυκατοικία. Η διαδικασία πάει ως εξής: Η εταιρία θα σας φέρει δωρέαν ένα δοχείο (π.χ. 20 λίτρων) και μόλις γεμίσει, τηλεφωνείτε στην εταιρία και έρχεται και το παραλαμβάνει, επίσης δωρεάν. Δεν γνωρίζω με σιγουριά σε πόσες περιφέρειες δραστηριοποιούνται, αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται και είναι εκτός Αθήνας, αξίζει ένα τηλεφώνημα. Υπάρχουν και φορείς που δουλεύουν το θέμα αυτό τον καιρό εκτός Αττικής (π.χ. ΔΙΑΑΜΑΘ – 25310 81690 για ανατολική μακεδονία-θράκη ) και γενικώς, αξίζει να ψαχτείτε γιατί γίνονται πράγματα και δεν τα μαθαίνουμε καν. Τέλος, υπάρχουν έτοιμες συνεργασίες με κάποιους Δήμους (π.χ.Ελληνικό, Άλιμος, Χαλάνδρι κ.α.) που έχουν ήδη βάλει κουβάδες. Μπορείτε να ρωτήσετε τον Δήμο σας αν συνεργάζεται, και γιατί όχι, να πιέσετε για την τοποθέτηση δοχείων συλλογής όπου δεν έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί.

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Μόνο του Βασιλόπουλου το κουβαδάκι διαφημίζετε? Κάντε μια προσπάθεια να πείτε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει, που και πως, χωρίς να περιμένετε το δελτίο τύπου του corpοrate communication dept. των πολυεθνικών. Ο κόσμος έχει μπλέξει τα μπούτια του και με τους μπλε κουβάδες, και με την ανακύκλωση συσκευών, και με τα λάδια ειδικά μετά από εκείνο το email που κυκλοφόρησε και έλεγε πετάχτε στη χωματερή το μπουκάλι με το λάδι..

Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
ριτα
31/03/2009 13:04
σαπουνι γινονται τα τηγανολαδα
δυο πλακες σαπουνι ενα μπουκαλι τηγανολαδο ανταλασαν οι παλιοι σαπουνοποιοι
???
31/03/2009 12:57
@ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ Ο Μ****ΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ .

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ !
ss
31/03/2009 12:21
Και στους μπλε κάδους που πετάμε τα ανακυκλώσιμα, τους τα χαρίζουμε. Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, είχε αρχίσει να συλλέγει ανακυκλώσιμα, πολύ πριν τους μπλε κάδους. Ας γίνει μια αρχή...
Εννοείται ότι κοιτάω επικριτικά αυτούς που σκουπίζουν τα χέρια τους και χαλάνε μισό ρολό χαρτί... Αφού δεν χρειάζεται μισό ρολό... Κοινή λογική, σωστά...
MP
31/03/2009 12:14
ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ.
Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΥΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΥΣΗ
Κώστας
31/03/2009 11:41
Γιώργο αρχιβλάκα όταν σε λίγο δεν θα μπορείς να αναπεύσεις έλα να τα ξαναπούμε. Πανηλίθιε η σωτηρία του πλανήτη βασίζεται σε ανθρώπους με κοινή λογική, όχι σε κάτι άμυαλους σαν κι εσένα. Ποιός ξέρει πόσο αμόρφωτος είσα άραγε...
Απόστολος Αποστολίδης
31/03/2009 11:04
@Πένυ Κ. αγόρασε λίγο καυστική ποτάσα και κάνε λίγο σαπούνι.. είναι εύκολο και το σαπούνι είναι καταπληκτικό...
aaaaaaaaaaaaaa
31/03/2009 10:18
o ab vasilopoulos to ladi to poulaei eseis tous to xarizete
Απόστολος Αποστολίδης
31/03/2009 10:16
@Ελευθερία.. και τι περιμένεις να κάνει ο Δήμος? Να έχει έναν δημοτικό αστυνομικό για κάθε πολίτη? Εσύ τι έκανες όταν είδες τον γείτονα σου να πετά τα μπάζα σε κάδο ανακύκλωσης? Του έβαλες τις φωνές? Τον απείλησες με καταγγελία? Του επεσήμανες ότι δεν είναι σωστό και δεν πρέπει? Τον κατήγγειλες ή μόνο κραυγάζεις και απαιτείς?
Γιώργος
31/03/2009 10:09
Εγώ τα πετάω στον νεροχύτη γιατί έτσι μου αρέσει. Ελάτε να με πιάσετε. Η οικολογία είναι ο νέος κουμουνισμός. Τώρα χαμογελάνε, αλλά όταν αποκτήσουν δύναμη θα δείξουν το αποκρουστικό, απάνθρωπο πρόσωπό τους. Δώστε τους θάρρος και σε λίγο θα μας κάνουν έλεγχο πόσα φύλλα χαρτί χρησιμοποιούμε όταν σκουπιζόμαστε.
Πένυ Κ.
31/03/2009 10:08
Eγω τα μαζευα σε μπουκαλι κ μετα δεν ηξερα τι να τα κανω ωσπου αρχισα να τα ξαναπεταω στον νεροχυτη. Ζω στα γιάννενα. Υπάρχει στην πολή κάποιο σημείο συλλογής ελαίων?
Katerina
31/03/2009 09:27
Hreiazontai ekatontades simeia syllogis gia na arhisei na ginetai kati kai synehis kampania apo tin tileorasi kai to radiofono, apo tous dimous; klp. Oi topoi syllogis prepei na einai emfaneis kai ohi na prepei na rotaei (aftos pou idi einai enimeros gia to thema) pou na vrei ton katallilo kado.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
31/03/2009 08:39
ΠΙΟ ΛΑΔΙ ?
ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ
ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
31/03/2009 08:25
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΛΑΙΩΝ?
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΠΕΤΑΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΠΑΓΩΣΟΥΝ.