«Τρέχουν» τα σαλιγκάρια

Τα εκτροφεία είναι μια αποδοτική επένδυση, λένε νέοι που τόλμησαν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοφύλακτος Σπατούλας tspatou@gmail.com   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2009 07:00 |
 «Τρέχουν» τα σαλιγκάρια
Η 28χρονη Παναγιώτα Βλάχου από την Πουλίτσα Κορινθίας έχει σπουδάσει Ιταλική Φιλολογία, αλλά προτίμησε να συνδέσει το μέλλον της με την εκτροφή σαλιγκαριών

«Πρόπερσι τον χειμώνα, μου τηλεφώνησε η αδελφή μου που βρισκόταν στην Ελβετία και μου είπε ότι είχε φάει οκτώ σαλιγκάρια και τα είχε πληρώσει 37 ευρώ. Αυτομάτως σκέφτηκα ότι έξω από την πόρτα μου υπήρχαν εκατοντάδες σαλιγκάρια. Ήξερα ότι ήταν νόστιμα, όχι όμως τόσο ακριβά. Το συζήτησα με τον πατέρα μου και από την επόμενη στιγμή άρχισα να καταστρώνω τα σχέδιά μου».

Η 28χρονη Παναγιώτα Βλάχου όταν πήρε το πτυχίο της στην Ιταλική Φιλολογία, πριν από τρία χρόνια, δεν μπορούσε- όπως λέει- να φανταστεί τον εαυτό της δημόσιο υπάλληλο. «Εδώ στο χωριό μου, την Πουλίτσα Κορινθίας, οι επιλογές είναι λίγες, αλλά όταν διαπίστωσα έπειτα από μια μικρή έρευνα ότι θα μπορούσα να γίνω εκτός από εκτροφέας σαλιγκαριών και επιχειρηματίας, είπα ότι μπορώ να δοκιμάσω», λέει. Λίγες ημέρες αργότερα, «οικογενειακώς ξεκινήσαμε για την Ιταλία- εδώ με βοήθησε το πτυχίο- και επισκεφτήκαμε το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας στο Κεράσκο. Το πρώτο ταξίδι ήταν εκπαιδευτικό και άρχισα να ενημερώνομαι».

Η νεαρή πτυχιούχος φιλόλογος και πλέον επαγγελματίας εκτροφέας σαλιγκαριών διαπίστωσε στη συνέχεια ότι το να ξεκινήσει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ακόμη και αν πρόκειται για τομείς που αναπτύσσονται σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών παίρνουν τη θέση καπνοκαλλιεργειών και εξαπλώνονται από την Κόρινθο στη Λάρισα, τη Φθιώτιδα, το Κιλκίς. Οι μεγαλύτερες ποσότητες εξάγονται, ενώ η τιμή τους καθορίζεται από το ιδιότυπο «χρηματιστήριο» των εστιατόρων του Παρισιού, της Μαδρίτης, του Μιλάνου και του Τορίνου.

«Τα δέκα χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για μια επένδυση εκτροφής σαλιγκαριών σε τρία στρέμματα μπορεί να μη φαίνονται αρκετά χρήματα, αλλά εγώ δεν τα είχα», λέει η κ. Βλάχου. «Απευθύνθηκα στον ΟΑΕΔ - ήμουν 26 χρονών και έκανα αίτηση για χρηματοδότηση μέσω των ειδικών προγραμμάτων, αλλά απορρίφθηκε. Η τύχη όμως ήταν με το μέρος μου και έπειτα από πολλά ξενύχτια στο Διαδίκτυο και μαζεύοντας πληροφορίες, εκτός από παραγωγός έγινα και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Σαλιγκαροτροφίας, αφού οι Ιταλοί ξέρουν ότι το κλίμα στη χώρα μας βοηθάει στην ανάπτυξη των σαλιγκαριών και μέχρι σήμερα με έχουν επισκεφτεί 300 υποψήφιοι παραγωγοί για να πάρουν πληροφορίες».

Για να γίνει ένα εκτροφείο, λέει η 28χρονη επιχειρηματίας, χρειάζονται «δίχτυα εσωτερικής περίφραξης, οι σπόροι που είναι μαρούλι, ηλίανθος, κοκκινογούλι, ιταλικό τριφύλλι- από αυτά τα φυτά τρέφονται τα σαλιγκάρια- οι μάνες αναπαραγωγής, καλή ανάλυση του εδάφους. Από τον δεύτερο χρόνο και μετά, το μόνο που πληρώνει ο παραγωγός είναι... τους σπόρους», καταλήγει. Το κύριο μέλημα του παραγωγού είναι το «δρόσισμα» των σαλιγκαριών: θα πρέπει καθημερινά να ποτίζει το εκτροφείο για 10 λεπτά της ώρας. «Τρία στρέμματα εκτροφής σαλιγκαριών μπορεί κάποιος να τα έχει και ως ημιαπασχόληση», προσθέτει η κ. Βλάχου, «ενώ ένα εκτροφείο πέντε στρεμμάτων, ο ιδιοκτήτης μόνος του μπορεί να το φροντίσει, αρκεί να προσέχει αν το φαγητό είναι αρκετό και αν υπάρχει κάποια ζημιά στα δίχτυα της περίφραξης».

Πλούσια σε απόδοση
Κάθε στρέμμα δίνει 1.000 με 1.200 κιλά σαλιγκαριών τον χρόνο και η σημερινή τιμή στο χωράφι είναι 3,70 ευρώ το κιλό. Η σημερινή παραγωγή διεθνώς καλύπτει μόλις το 10% της παγκόσμιας ζήτησης, ενώ εκτός από την Κρήτη και τη Μάλτα, απαγορεύεται η συλλογή και η εμπορία σαλιγκαριών από την ύπαιθρο.

Τα οικονομικά δεδομένα και κυρίως το γεγονός ότι πρόκειται για μια δυναμική παραγωγή με εξασφαλισμένη διάθεση των προϊόντων ήταν αρκετά για την 25χρονη Γεωργία Γκούμα από τον Άγιο Σεραφείμ της Φθιώτιδας, ώστε μαζί με τον άνδρα της να αφήσουν την Αθήνα και να αποφασίσουν να κάνουν εκτροφείο στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. «Ξεκινήσαμε με όρεξη», λέει η πρώην εποχική υπάλληλος ξενοδοχείου. «Θέλαμε να ασχοληθούμε με τη νέα γεωργία, βάλαμε στόχους λίγο πιο πάνω από εμάς, δεν πέσαμε σε λαβύρινθο. Είμαστε καλά και στο τέλος του μήνα το εκτροφείο μας θα είναι έτοιμο», καταλήγει.

Η εκτροφή σαλιγκαριών είναι πλέον ενταγμένη στον αναπτυξιακό νόμο και προβλέπεται επιδότηση ανάλογα με το ύψος της κάθε επένδυσης.

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ
καθορίζεται από το «χρηματιστήριο» των εστιατόρων του Παρισιού, της Μαδρίτης, του Μιλάνου και του Τορίνου

Θρεπτική τροφή με λίγες θερμίδες

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εκτρέφεται το είδος Ηelix Αspersa. Πρόκειται για σαλιγκάρια μεγάλου μεγέθους που προσαρμόζονται εύκολα σε συνθήκες εκτροφείου. Η χονδρική του τιμή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη. Τα σαλιγκάρια γεννούν αυγά. Αν σπάσει το κέλυφός τους, έχουν την ικανότητα να το επανασχηματίζουν. Αποτελούν εξαιρετικά θρεπτική τροφή και ταυτόχρονα χαμηλή σε θερμίδες, αφού τα 100 γραμμάρια ήπια μαγειρεμένων σαλιγκαριών δίνουν 90 θερμίδες και περιέχουν μόνο 1,4 γραμμάρια λιπαρά. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, έχουν περισσότερο σίδηρο από το κόκκινο κρέας, κάλιο και μαγνήσιο. Βεβαίως, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος τα λιπαρά και οι θερμίδες αυξάνονται.


«Όταν τελείωσε ο καπνός, κάπως έπρεπε να ζήσουμε»

Ο 33ΧΡΟΝΟΣ Γιώργος Ναλμπάντης που θεωρείται από τους «παλιούς» σαλιγκαράδες, διατηρεί τα τελευταία χρόνια εκτροφείο στο Πολύπετρο Κιλκίς. Όπως λέει στα «ΝΕΑ», η αρχή έγινε από την έκθεση Αgrotica στη Βουλγαρία, όταν ο πατέρας του ενημερώθηκε πρώτη φορά για την καλλιέργεια των σαλιγκαριών. «Ήμασταν καπνοπαραγωγοί και η καλλιέργεια καπνού ουσιαστικά έχει τελειώσει. Θα έπρεπε κάτι να κάνουμε για να ζήσουμε. Με λίγα ιταλικά, με λίγα αγγλικά, καταφέραμε πριν από τρία χρόνια να συνεννοηθούμε με το Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας και φτιάξαμε τη δική μας μονάδα σε μια περιοχή που αν δεν υπάρχει επιδότηση, δύσκολα αποφασίζει κάποιος να κάνει κάτι», καταλήγει.

237
pantelhs
06/04/2011 22:36
θα ηθελα ν ρωτησω ?ειμαι απο την παρο κ σκεφτομαι ν κανω εκει μια παραγωγη σαλιγκαριων αλλα χρειαζομαι πληροφοριεσ και αν τ κλιμα τ νησιου μ ειναι τ σωστο γ ν γινει αυτο αν θελει καποιοσ ν μ βοηθησει ασ μ στηλει σ mns m ghost_rider_paros@hotmail.com
γεωργια νακου
04/04/2011 21:33
συγχαρητηρια!
Elina Podara
22/03/2011 21:35
Menw Athina (gia thn wra) kai opws kai oi perissoteroi thelw na paw sthn eparxia. Exw akousei polu kala logia gia tis kopeles k tha hthela na mathw kapoies plhrofories. Tha mporousate na mou steilete perissoteres leptomereies?
ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΣΤΑΝΤΑΣ
26/02/2011 15:50
τελικα εχει οικονομα οι δεν εχει γιατι το σκευτομαι σοβαρα
α1
21/02/2011 14:22
Ρε παιδιά για ρίξτε μια ματιά και εδώ: http://www.patris.gr/articles/188405?PHPSESSID=ebs4bh4jbpiphbjcmtpukn4nh0 Λέει αλήθεια αυτός ο άνθρωπος; Έτσι είναι τα πράγματα; Όσοι γνωρίζουν ας μας ενημερώσουν.
Λαζαρος
06/01/2011 10:35
Είμαι και εγώ ενδιαφερόμενος και έκανα μια βόλτα στα μηνύματα και τις απόψεις των χρηστών της ιστοσελίδας. Κατάλαβα λοιπόν ένα πράγμα το οποίο υποψιαζόμουν. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα σωστά διότι γίνεται ατομικά και ανοργάνωτα, χωρίς σωστή τεχνογνωσία, με τρικλοποδιές από επιτείδιους, με εκμετάλευση από μεσάζοντες κλπ. Το ίδιο γίνεται και στο επάγγελμα που εξασκώ. Όταν ο έλληνας μάθει να ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ τότε πιστέψτε με...η ελλάδα θα γίνει παγκόσμια δύναμη. Και για όσους βιαστούν να με χλευάσουν, απαντώ. Όταν και αν κάποια στιγμή κάποιοι καταφέρουν να συνεργαστούν σε κάποιους τομείς, αυτοί να μην σπεύσουν να συμμετάσχουν....αν και αυτό θα κάνουν...υποψιάζομαι...
ΚΟΛΕΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
02/01/2011 15:54
Με ενδιαφέρει πολύ η καλλιέργεια σαλιγκαριών. Ζω στην επαρχία, συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, υπάρχουν πολλά και μεγάλα στρέμματα ανεκμετάλλευτα, Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με το αντικείμενο, αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά, και από που μπορώ να ενημερωθώ. Σας Ευχαριστώ πολύ και Καλή Χρονιά να έχετε.
χαρις
28/12/2010 16:09
μπορειτε να μου πειτε αν τελικα αξιζει τον κοπο να φτιαξεις εκτροφειο
ΜΑΓΛΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
19/12/2010 00:20
καταρχην θελω να συγχαρω τις αδερφες βλαχου για το επιχειρηματικο τους πνευμα. δεν μπορω να διανοηθω οτι πολλοι νεοι ανθρωποι , δικαιολογημενα βεβαια , σκεφτονται να μεταναστεψουν σε αλλες χωρες για να μπορεσουν να επιβιωσουν. μηπως βρε παοδια πρεπει ολοι μαζι και ο καθενα χωριστα να βαλουμε το μυαλο μας να δουλεψει και να εκμεταλευτουμε τις οποιες δυνατοτητες μας προσφερει ο τοπος στον οποιο ζουμε; ζω και εργαζομε ως πολιτικος μηχανικος σε μια αγροτικη περιοχη. η οικονομια του τοπου μου εξαρταται απο τους αγροτες , οι οποιοι αυτη τη στιγμη παιρνουν δυσκολες ωρες και μαζι τους ολοι οι υπολοιποι. επιβαλλεται να σταφουμε προς αλλες διεξοδους . το σαλιγκαρι ειναι ενα προιον που εξαγεται. αυτο και μονο φτανει. αναλογη περιπτωση ηταν πριν μια εικοσαετια η καλιεργεια σπαραγγιου και η εξαγωγη του στη γερμανια (γαλαταδες πελλας). πολλοι αγροτες τοτε μπορεσαν να βελτιωσουν κατα πολυ τα οικονομικα τους και φυσικα αυτο εδωσε ωθηση και σε αλλους τομεις της τοπικης οικονομιας. ενδιαφερομε να μαθω περισσοτερα για την καλιεργεια σαλιγκαριου , ωστε να ενημερωσω ανθρωπους που δεν εχουν την δυνατοτητα να ψαξουν το θεμα και βλεπουν τη καλιεργεια σαλιγκαριου ως μια καλη προοπτικη. θα χαρω παρα πολυ , αν οι αδερφες βλαχου βρουν χρονο να μηλησουμε.
ΜΑΡΓΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
17/12/2010 13:02
με ενδιαφέρει η καλιέργεια σαλιγκαριών, υπάρχει χώρος στην επαρχία και θα ήθελα πολύ να δραπετεύσω απο την αθήνα. πως θα μπορούσα να μάθω και να ενημερωθώ περισσότερο για τα σαλιγκάρια, τη ποιότητα του εδάφους που βοηθάει κ.λ.π.?
Καλομοιράκη Μαρίνα
04/12/2010 23:18
Γειά σας! η αλήθεια είναι ότι παρουσιάσανε την σαλιγκαροτροφία οι εκάστοτε κύριοι ,που σκοπό είχαν να αποσπάσουν από τους αγρότες χρήματα σαν κάτι το εύκολο το απλό που σε λίγο χρονικό διάατημα θα απόκτούσαν τα χρήματα!!! Λάθος η σαλιγκαροτροφία δέν είναι τόσο εύκολη ούτε τόσο απλή υπόθεση, θέλη χρήματα αρκετά,θέλη χρόνο και στο τέλος έχεις παραγωγή και δέν ξέρεις πως να την διαθέσης.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω να μήν εμπηστέυεστε κανένα μα κανένα Κύπριο. Όλοι είναι ψέυτες ,μοναδικό σκοπό τους έχουν να σας πωλήσουν υποτιθέμενη τεχνονγωσία ,ούτε οι ίδιοι δέν ξέρουν την τύφλα τους! για να οικονομίσουν χρήματα!
Εμείς με τον σύζυγο μου έχουμε δύο μονάδες κλειστού τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης και αυτή την στιγμή έχω φούλ παραγωγή και δέν ξέρω που να την διαθέσω.
Έαν ενδιαφέρεται κανείς ας επικοινωνήση μαζί μας στο marina.kalomoiraki@gmail.com Ευχαριστώ.
Βασίλειος Βαμβακινός
06/11/2010 17:21
Μάλλον ο παραγωγός θα πρέπει να είναι και έμπορος εάν θέλει να έχει κέρδος. Άρα δεν αρκεί να έχουμε μόνο ένα ρόλο στο παιχνίδι του κέρδους και τις ανταγωνιστικότητας. Όπως και ένας Μηχανολόγος Μηχανικός όταν ασχολείται με μελέτες εγκαταστάσεων εάν δεν εμπορευθεί το προϊόν τότε δεν μπορεί να έχει μια υγιή πορεία στο Ελλαδιστάν. Βασίλειος Βαμβακινός, Πολίτης.
ζζζζζζζζζζζζζ
01/11/2010 13:06
εσύ "ελένη" καλό είναι να προσέχεις τι λες. Δεν μίλησα για την οικογένειά σου ούτε για την αξιοπρέπειά σου. Δεν κατάλαβα γιατί τόσο πολύ σε πείραξε; Μήπως θέλεις να μας πεις; Μήπως θέλεις να μας πεις και ποια είσαι, γιατί πίσω από ένα όνομα στο ίντερνετ είναι εύκολο να κρυφτείς. Μην μου μιλάς εμένα για εκτροφή γιατί την κάνω εδώ και 10 χρόνια, εσύ πόσα χρόνια εκτρέφεις; Και ο/η ? θέλεις να σου πω ποιος είμαι; χεχεχε κοντά είναι ο δεκέμβριος θα δεις ποιος είμαι. εγώ πάντως ξέρω ποιος είσαι. δουλεύετε τον κοσμάκη και φλομώσατε με π___ριές για εύκολη δουλειά με πολλά λεφτά. Εσεις που την κάνετε την δουλειά για πέστε μας τι βγάλατε; άντε να κάνετε την εκτροφή και μετά να μιλήσετε με μενα. και ζζζζζζζζζζζζζζζζζ είναι γιατί κοιμαααααααααααται ο κοσμάκης, όχι εγώ.
ζζζζζζζζζ
01/11/2010 10:14
και επειδή έβαλες ένα όνομα τι σηαμίνει αυτό, κι εγώ μπορώ να το κάνω. αφού κάνω λάθος, δώστε ονόματα εκτροφέων που έβγαλαν παραγωγή, δώστε στοιχεία. την εκτοφή την γνωρίζω πάρα πολύ καλά γι αυτό προσέξτε τι θα πείτε. αν έχετε τα κότσια πέστε μας ποιος παραγωγός έβγαλε έστω και ένα σαλιγκάρι τα τελευταία τρία χρόνια. θα σκάσει σε λίγο η φούσκα και τότε θα δούμε ποιος λέει την αλήθεια. αν δεν πείτε ονόματα θα βγάλω κι άλλα στην φόρα για τον ιταλό απατεώνα που ούτε καν γραφεία έχει παρά ένα παλιό διόροφο. σας προκαλώ. και όχι μόνο στην ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες κανείς δεν έβγαλε παραγωγή. έχεις εκτροφείο κυρία "ελένη";
Ελενη Σωτηριαδη
31/10/2010 14:04
Κυριε ΖΖΖζζζζζζ μαλλον τα ζζζζ είναι γιατί κοιμάστε και δεν έχετε ιδέα για το τι πραγματικά γίνεται στον χώρο. Ξέρουμε πολύ καλά γι αυτό και υπογράφουμε (εμεις τουλάχιστον έχουμε το θράσσος να το κάνουμε) ονομαστικά ότι πολλοι προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στους ενδιαφερόμενους και στους εκτροφείς καθώς δεν θέλουν να γίνουν περισσότερα εκτροφεία ή για πολλούς άλλους λόγους...Εσεις τι οφελος έχετε εάν επιτρέπετε; Να μας ενημερώσετε απλά για να μας σώσετε; Σώστε την οικογένεια σας (εάν έχετε) και την αξιοπρέπεια σας (εάν διαθέτετε).

?
30/10/2010 20:58
Κυριε zzzzzzzzzzzzzz γιατι δε μας αποκαλειπτεται το πραγματικο σας ονομα?εχετε εκτροφειο?πως γνωριζετε ολα αυτα που παραθετετε?
zzzzzzzzzzzzzzzzzz
25/10/2010 18:13
έχουν περάσει τρία χρόνια κι ακόμη παραγωγή δεν πήρε κανείς, δεν βλέπω όμως να μιλανε γι'' αυτό, ούτε για τις απατεωνιές του ιταλού την δεκαετία του ''80. Ακόμη χρωστάει στους κρητικούς ένα κάρο λεφτά. Μια τεράστια απάτη κι ο κόσμος κοιμάται κι ονειρεύεται. Πέστε την αλήθεια κύριοι. Αν έχετε τα κότσια. Οι πρώτοι παραγωγοί σας επιφυλάσουν μια έκπληξη σύντομα. Ούτε ένα κιλό παραγωγή!!! Το κέρδος είναι μόνο για τον Ιταλό απατεώνα που πουλάει το κιλό τις μάνες 25 ευρώ κι αγοαράζει 3.75. Να μην πω για τους σπόρους και τα ειδικά δίχτυα κτλ κτλ κτλ Μια μπαρούφα όλα.
ΠΑΠΠΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
10/09/2010 15:44
Θα ήθελα να μου στείλετε το ενημερωτικό σας φυλλάδιο.
ΣΑΜΑΚΟΒΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
13/08/2010 10:23
Επιθμω να ασχοληθω και εγω με την σαλιγκαροτροφεια θα ηθελα μια σηζητιση τηλ 6932726120
ΓΚΑΡΩΝΗ ΚΩΣΤΑΣ
18/07/2010 14:09
θα ηθελα να επισκευτω την μοναδα τησ κυριας βλαχου πωσ μπορω να επικοινονισω
Νίκος
13/07/2010 04:25
χαχαχαχα τι γίνεται ρε παιδιά; Θα λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας με τα σαλιγκάρια; χαχαχα
ΜΑΡΙΑ Η.
11/06/2010 15:54
Η Αθήνα έχει γίνει πλέον πολύ ακριβή. Το κόστος διαβίωσης καθημερινά αυξάνεται χωρίς να υπάρχουν για τους περισσότερους τα ανάλογα χρήματα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μία α ξ ι ο π ρ ε π ή ζωή. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη πια να δώσει ουσιαστικά, αληθινά και άμεσα κίνητρα για εγκατάσταση στην επαρχία. Τυχαίνει σε αρκετούς συνανθρώπους μας να θέλουν να ζήσουν στην επαρχία και να μην μπορούν γιατί τα βασικά δουλειά και στέγη δεν είναι εξασφαλισμένα. Υπάρχει καλό ανθρώπινο υλικό το οποίο υποφέρει μένοντας στην Αθήνα.
Μελίνα Αμανατίδου
09/06/2010 13:15
Άψογα τα σαλιγκάρια, σκέφτομαι να ασχοληθώ και εγώ. Μου άρεσε πολύ η ιδέα.
Ιωάννα Ράλλη
02/06/2010 10:40
Εγώ εκτίμησα βαθύτατα το ότι είναι μια οικογενειακή επιχειρήση. Μου άρεσε το κλίμα στα γραφεία σας, η ευγένεια σας όπως αναφέρει και κάποιος κύριος παρακάτω και το ότι είσαστε δυο νέα και μορφωμένα κορίτσια με πολλή όρεξη για δουλειά. Μακάρι ο γιος μου να καταφέρει να κάνει και αυτός κάτι δικό του και να φύγει όσο το δυνατόν νωρίτερα από την Αθήνα γιατί έπονται δύσκολοι καιροί... Ιωάννα Ράλλη
Βουντουρακη Ευαγγλια
23/05/2010 16:20
Επιθυμω να επισκεπτω τη μοναδα σας να αποκτισω οπτικη εικονα και σηζητιση , ενημερωση επαφη απο εσας για την μοναδα σας. τηλ. 6936193470
ΓΟΥΔΑ ΣΤΕΛΛΑ
19/05/2010 12:39
παναγιωτα βλαχου περνοντας θαρρος απο εσενα και μετα απο την ανεργια μου εδω και 14 μηνες σκεφτηκα να απευθηνθω σε καποιον πεποιραμενο .θελω αν μπορεις να με δεχτεις στις εγκαταστασεις σου ετσι ωστε να συλλεξω πληροφοριες για τιη σαλιγγοκαλιεργεια.περιμενω απαντηση σου
Μάκης
18/05/2010 14:52
Και οι δυο οι Βλάχου είναι ευγενέστατες! Η Μαρία είναι ΘΕΑ!
Γιαννα Λιγνου
04/05/2010 15:40
Μπραβο στην κυρια Βλαχου τα λεει πολυ σωστα. Εαν την γνωρισει κανεις απο κοντα καταλαβαινει οτι ειναι πανω απο ολα ανθρωπος. Μπραβο και παλι και σας ευχαριστω που με δεχθηκατε στις εγκαταστασεις σας.
γ
29/04/2010 15:52
Σωστός!!!!!!!!!
σδφσσδφ σετδφδσφηγ
26/04/2010 19:20
εν οψη των νεων δεδομενων προς καθε ανεργο-μπατηρι-απελπισμενο- σε ενημερωνω οτι οσο πιο γρηγορα διωξουμε το δντ απο τη χωρα τοσο το καλυτερο πουλα τα παντα στη πρωτευουσα και γυρνα στο χωριο και κανε οτι σου κανουν παρηγαγε και κανε εξαγωγη και παρτα απο αλλο κρατος η αθηνα θα πεινασει με τοσους λαθρομεταναστες ξυπνα τωρα πριν να ειναι αργα.Δε ζεις γυρνα στο χωριο χρησιμοποιησε τους πορους του και θα εφυμερευσεις.
αααα
18/04/2010 15:33
Το τηλέφωνο της Βλάχου είναι 27410 80166. Το έχουν δώσει χιλιάδες φορές!
S.T
15/04/2010 23:40
Pos mporw na epikoinwnisw me th Blaxou? Tha mporouse kapoios na grapsei to tilefono tis parakalw?
Κοχλίας
15/04/2010 21:20
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Μανώλη Μανουσάκη. Πολλοί, μα πάρα πολλοί ανίδεοι και άσχετοι με το επάγγελμα και ο καθένας πετάει το μακρύ του και το κοντό του. Προσωπικά είμαι καινούργιος εκτροφέας με μικρή έκταση και περιμένω να πάρω παραγωγή τέλος καλοκαιριού. Ως τότε κρατάω μικρό καλάθι και ο Θεός βοηθός. Αν πάνε καλά τα πράγματα, τότε μεγαλώνω την έκταση. Και μιας και βρέθηκα εδώ ας δώσω την ιστοσελίδα μου αν θέλει κάποιος να την δει. Λίγη διαφήμιση δεν κάνει κακό. www.koxliasfarm.gr
Κουτσιούκης Απόστολος
14/04/2010 19:42
Το μήνυμα αναφερόταν στον "zzzzz" και όχι στον NICKTREYL. Και σε καλώ να έρθεις να δεις σε πιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η σαλιγκαροκαλλιέργεια.
κουτσιουκης αποστολος
14/04/2010 11:47
Φιλεμου NICKTREYL εχεις δικιο την ημερα που περασες ενδεχομενως να ηταν μονο οι τσιγγοι στο χωραφι .Αν ομως περασεις τωρα θα δεις την καλειεργεια ετοιμη στο βαθμο που πρεπει να ειναι παντως θα περιμενα προτου χαρακτηρισεις την helixagro απατεωνα να ερχοσουνα απο εδω εστω να σε κερασουμε εναν καφε ΄΄
F.K
13/04/2010 09:11
H BLAXOU EXEI EKTROFEIO ALLA DEN TO LEEI. PERSI STHN HMERIDA POU EKAME EIXAME PAEI.
TNT
12/04/2010 08:23
Πιστεύω πως με πολύ δουλεία μπορεί κάποιος να πιάσει τις αποδόσεις που γράφονται (1000 με 1200 κιλά). Αλλά όταν λέμε πολύ δουλειά εννοούμε πολύ μα πολύ χειρονακτική εργασία. Όσο για το φίλο που λέει ότι άλλοι προσπαθούν να βγάλουν λεφτά χρησιμοποιώντας το όνομα της κ. Βλάχου θα πρέπει να του πω πως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Αν το ψάξει κανείς η κ. Βλάχου δεν είναι καν η πρωτοπόρος στην εκτροφή σαλιγκαριών ανοικτού κύκλου από το ινστιτούτο του Κεράσκο. Απ’ όσα γράφουν οι γνωρίζοντες η κ. Βλάχου δεν έχει καν εκτροφείο και απλά πουλάει τεχνογνωσία…… εγώ θα ήθελα αυτός που μου πουλάει τεχνογνωσία να είναι πρώτα απ’ όλα και ο ίδιος εκτροφέας.
FaltsaKontra
10/04/2010 04:35
Ο κόσμος καίγεται και εμείς ξυριζόμαστε!
ΝΥΧΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
10/04/2010 00:43
Κυρία κανέλλη καληνύχτα και χρόνια πολλά . Ευχαριστώ για την λογοπαίγνιο . Αυτό που έχω να πω είναι ΑΠΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ . Δεν κάνουμε παντού την ίδια κατασκευή , μήπως αυτά που έπεσαν ήταν και κοντά στο χιονοδρομικό ;;; όσο για την πρόσκληση ευχαριστώ αλλά είδα ένα εκτροφείο στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης που έπεσε από το χιόνι , μου φτάνει αυτό . Έτσι πάντως να τα βάζετε όλα σε ένα τσουβάλι και να δημιουργείται εντυπώσεις . E:mail : nyhtas@hotmail.com E:mail : nyhtas.snail@gmail.com Blog : http://snail-nait.blogspot.com/
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
09/04/2010 13:22
ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ Η ΒΛΑΧΟΥ ΘΑ ΕΡΙΧΝΑ ΜΙΑ ΜΟΥΝΤΖΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑΝΕ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.
Ελενη Τσογκα
09/04/2010 10:19
Ποιος ειναι τελικα γνωστης; Που να απευθυνθουμε; Με τοσα που διαβαζουμε, φοβομαστε. Γιατι δεν γραφει η κυρια Βλαχου να απαντησει;
NICKTREYL
08/04/2010 16:49
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΡΘΩΓΡΑΦΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!!
zzzzzz
08/04/2010 16:39
Δεν μας εφτανε η Βλαχου τωρα βγικε και νεο σαλιγκαρι η Helixagro. ΑΠΑΤΕΟΝΕΣ. πριν μια εβδομαδα περασα απο το εκτροφιο σας και ειδα μονο τσιγκους. Ετσι θα κανω και εγω, θα βαλω ενα τσιγκο και θα το παιζω ιδιμονας, σινεργατης του ινστιτουτου και του θεου του ιδιου.
ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ
08/04/2010 16:26
Are ellinares pou molis akousate gia tin dithen ''''konoma'''' ksipnisate k thelete na ginete agrotes ap''''ton kanape...malli, gyali kai panteloni Lee eiste oloi re koprites ! ΠΕΣ ΤΑ ΒΡΕ DINARAS ΚΑΙ ΤΡΕΛAIΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΞΥΝΙΑΡΙ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ.ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ! ΗΜΑΡΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ
mina andreou
08/04/2010 16:04
ti pathate kuria kanellh? eseis exete kleisto ektrofeio? exw akousei ki egw diafora gia ta kleista pou apotuxane alla sthn krhth.
γιωτα κανελλη
08/04/2010 15:23
ΚΥΡΙΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ! ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ!
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
08/04/2010 15:09
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
L.T
08/04/2010 15:07
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ; ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΛΑΧΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ...
BESNIK TANUSI
07/04/2010 21:29
ΦΕΛΟ ΚΕ ΕΓΟ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΙΣ ΣΑΛΙΓΑΡΙΑ
ΤΤΑNUΣΙ ΠΕΤΡΟΣ
07/04/2010 21:26
ΠΟΛΙ ΚΑΛΑ ΚΝΘΝΕ
Κουτσιουκης Αποστολης
05/04/2010 22:37
Γεια σας Ειμαι παραγωγος ανοιχτης καλειεργειας και συνεργατης του ιταλικου ινστιτουτου του κερασκο οποιος θελει να ενημερωθει μπορει να κοιταξει στην δικια μου ιστοσελιδα .www.helixagro.gr
Κουτσιουκης Αποστολης
05/04/2010 22:35
Γεια σας Ειμαι παραγωγος ανοιχτης καλειεργειας και συνεργατης του ιταλικου ινστιτουτου του κερασκο οποιος θελει να ενημερωθει μπορει να κοιταξει στην δικια μου ιστοσελιδα .www.helixagro.gr
Dinaras
03/04/2010 17:29
Are ellinares pou molis akousate gia tin dithen ''konoma'' ksipnisate k thelete na ginete agrotes ap''ton kanape...malli, gyali kai panteloni Lee eiste oloi re koprites !
ΝΥΧΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
02/04/2010 01:03
Καλή ανάσταση να έχετε . E:mail : nyhtas@hotmail.com E:mail : nyhtas.snail@gmail.com Blog : http://snail-nait.blogspot.com/
Λ.Ν
30/03/2010 11:02
Με ποια εταιρια εκανες συμβολαιο; Με τους Κύπριους και εσύ; Γιατι δεν ρωτας την εταιρία τι συμβαίνει;
zzzzzzzzzzzz
29/03/2010 18:26
τι εκτροφείο έχεις, ανοιχτό ή κλειστό;
Γιαννου Αντρεας
29/03/2010 13:49
γεια σας..εχει 2 χρονια εχω εκτροφειο σαλιγκαριων.δε ειδα ομωσ καμια διαφορα αναπτυξεις.ολο κ λιγοστευουν τα σαλιγκρια στο εκτροφιο...τα περρισοτερα πεθαινουν..μπορη να μ πει κανεις για ποιο λογο υπαρχου τοσεσ απωλιεσ?υπαρχι κανενα φαρμακο που να μπορω να αποφιγω τις ασθενειεσ?αν υπαρχει πως μπορω να το προμυθευτω?αν μπορει καποιοσ να μ απαντηση 8α του ημουν ευγνομων...,σας ευχαριστω,,,απο κυπρο ειμαι....
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
28/03/2010 22:03
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΑΛΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΩΡΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ Εmail MOY bpapathanasis@gmail.com
mplatzis dimitris
26/03/2010 20:41
θαθελα να μαθω πιο πολλα οσο αναφορα για την σαλιγγαροτροφια.αν καποιος γνωριζει που μπορω να απευθηνθω θα του ειμουν πολυ ευγνομων.και αν η παραγωγη σαλιγγαριων ειναι συμβολαιακη παραγωγη..ευχαριστω πολυ οποιος με βοηθησει..δημητρης τρικαλα θεσσαλιας
Κ.Λ
26/03/2010 10:18
Pesta bre Petro! O Kotzabasiloglu einai gnwstos sthn piatsa gia polla... aporw pws kai poso skefetai o kathenas pou prospathei na autodiafhmistei mesw ths blaxou. A re Ellada, opoion doume kai paei mprosta ton bazoume triklopodia!
petros pella
24/03/2010 22:37
Κύριε κοτζαβασιλογλου και εγώ μάζευα σαλιγκάρια όταν ήμουν πιτσιρικάς και τα πουλούσα για χαρτζιλίκι στον τοπικό σας αντιπρόσωπο , εδώ ώμος δεν γράφουν και δεν διαβάζουν πιτσιρικάδες αλλά άνθρωποι ενήλικες που θέλουν να κάνουν σοβαρή δουλειά . Είναι γνωστή σε πολλούς ενδιαφερόμενους η προσπάθεια που κάνετε να αποτρέψετε τη δημιουργία εκτροφείων , αλλά μετά από 40 ΧΡΟΝΙΑ τα πράγματα αλλάζουνε τα μπερεκέτια τελειώνουνε και αυτό το ξέρετε εσείς καλύτερα από τον καθένα . Έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια , δεν παίρνει όλη η Ευρώπη σαλιγκάρια από τα Σεβαστιανα .
Καματζης Ανδρεας
20/03/2010 11:01
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ.ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
κοτζαβασιλογλου
16/03/2010 15:07
40 χρονια δουλευω 1000-3000 τονους το χρονο . δεν εχω αγοραση 1 κιλο απο εκτροφη ολα ειναι απο την φυση .
κολιοφωτης δημητριος
09/03/2010 14:08
Με ενδιαφερει η εκτροφη σαλιγκαριων και θελω να μαθω αν ειναι εφικτο στην περιοχη των Ηπειρου.Πληροφοριες για το που πρεπει να απευθυνθω η καποιο site για ενημερωση θα τις εκτιμουσα.koliofotisd@dws-group.gr
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΗ
08/03/2010 23:07
ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ
08/03/2010 20:06
ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΟΝΕΤΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΗ
TNT
05/03/2010 15:46
Άρε Ελλάς το μεγαλείο σου………. Μπράβο Θανάση ωραία τα λες….. γιατί να κάνουμε μάγκα τον AVAGNINA και τον κάθε AVAGNINA που μόχθησε 30 χρόνια για να τελειοποιήσει μια μέθοδο? Πρέπει να μας δώσει την πατέντα του τζάμπα !!! και όχι μόνο πρέπει να μας τα αγοράζει τα σαλιγκάρια 10 Ευρώ αλλά και να μας κάνει αέρα……….. να καθόμαστε στην προεδρική καρέκλα και να χαλαρώνουμε…… αντί να δουλέψουμε λίγο με αυτό που μας δίνουν έτοιμο ψάχνουμε να γίνουμε εμείς ΒΕΖΙΡΗΔΕΣ στη θέση του ΒΕΖΙΡΗ……… το μόχθο του αλλουνού και την ευρεσιτεχνία (ΠΑΤΕΝΤΑ), για όσους δεν καταλαβαίνουν, να μας τα δίνουν τζάμπα………. Στο χωριό μου λένε ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΥΜΩΣΟΥΝ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ.
ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
04/03/2010 22:23
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ TZANAKHS GIANNHS CHANIA - CRETA
θανασης
04/03/2010 22:13
....και οσοι ελπιζουν οτι θα πανε στην καθε Γαλλια και θα δυχτιωθουν για να πουλανε στα εκει καλα εστιατορια με 10 ευρω το κιλο ειναι γελασμενοι το εχει κανει απο πριν ο AVANINIA και πουλαει τα δικα σας που τα αγορασε με 3,70 , ελεγχει το 50% του παγκοσμιου εμποριου σαλιγκαριων
ΛΙΑΤΣΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
04/03/2010 21:37
ενδιαφέρομαι και γω να δημιουργησω μοναδα εκτροφης, ειμαι απο αργολιδα. θελω να μαθω πληροφοριες σχετικα με την εκτροφη σαλιγκαριων, οποιος μπορει ας μου στειλει mail. ευχαριστω.
eliatsos@yahoo.gr
θανασης
04/03/2010 12:22
οι "πιστοποιημενες" μανες κοστιζουν 12- 20 ευρω το κιλο απο τα ιδιοκτητα εκτροφεια των εταιρειων (που πουλανε και την τεχνογνωσια 3.000-10.000 ευρω μαζι με την επιβλεψη ) ,σιγα μην κατσουν να παραγουν σαλιγκαρια για καταναλωση με 3,70 το κιλο. Τα πουλανε σαν μανες και θυσαυριζουν και τρεχε εσυ στο χωραφι
αργυροπουλοs χρηστοs
04/03/2010 12:12
κυριοι μια ερωτηση- μετα ποσο καιρο παιρνουμε τη μεγιστη παραγωγη σε ανοιχτου και ποσο σε κλειστου τυπου?λενε διαφοροι οτι ξεκιναει η παραγωγη σε μολιs 5-6 μηνεs, ti ισχυει?
μαρια
03/03/2010 16:31
γεια σας
.Κωστας.
03/03/2010 16:30
.... Νυχτα Στρατο, ειμαι ο Κώστασ απο Γιαννιτσά και θελω να ασχολιθώ και εγω με την εκτροφη σαλιγγαριών.. Πες μαυ που θες να βρεθούμε.. Γιατι με ενδιαφέρει να δω το εκτροφειο που ξεκινας..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
03/03/2010 13:55
ΕΥΓΕ Κώστα!!!!!!!!!! Σωστότατος.
κώστας
02/03/2010 23:00
σοβαρά ρε όλοι εσείς θέλετε να ασχοληθείτε με καλλιέργεια σαλλιγκαριών?? έχετε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας? εχετε προσπαθήσει ποτέ? εδώ ούτε τα ελληνικά δε γράφετε σωστά οι περισσότεροι από εσάς. . Μάθετε λοιπόν κυρίες και κύριοι ότι το καθετί θέλει πολλή μα πολλή προσπάθεια,τόση όση δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και γνώσεις. Και εσείς μου δίνετε την εντύπωση ημιμαθών θαμόνων καφετέριας που ψάχνεστε για κάτι το οποίο να μην κοστίζει, να μη λερώνει , θα μη θέλει δουλειά και να αποδίδει.
ΝΥΧΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
02/03/2010 22:37
Φίλοι αναγνώστες όπως έχω ανωφερή ίδει και εγώ φέτος ξεκινάω με κλειστού τύπου εκτροφείο , αυτό που έχω να πω είναι πώς αρχικά πρέπει να μάθουμε τα βασικά βήματα του χορού και μετά μπορούμε να κάνουμε φιγούρες και τσαλιμάκια στο χορό , δυστυχώς κανένας δεν σου μαθαίνει τα βασικά βήματα δωρεάν αλλά δεν πειράζει ας τα μάθουμε εμείς καλά και χαλάλι τους . Όπως έχει αναφέρει εύστοχα αναγνώστης σε άλλο blog αυτό που για εμένα είναι άβολο για άλλων μπορεί να είναι ιδανικό , ας διαλέξει λοιπόν ο καθένας μας αυτό που του ταιριάζει και με τα μούτρα στη δουλειά . Όσο για τα ανοιχτού τύπου μην απορήσετε αν ξαφνικά δείτε να σηκώνουν στύλους 2 μέτρα και να τα κλίνουν και αυτοί ειδικά στη βόριο Ελλάδα . E:mail : nyhtas@hotmail.com E:mail : nyhtas.snail@gmail.com. Blog : http://snail-nait.blogspot.com/
σταματις γελες
01/03/2010 23:22
parakalo me endiaferi h ektrofh kalliergia saligkarion stin [ io] kiklades an kapoiosmpori na moy dosh plhrofories th na kano apo poy na jekiniso na psaxno! kapoia thlefona sa eyxaristo
κενταs νικοs
01/03/2010 12:36
Κυριοι, οποιοι ειστε επαγγελματιεs επι του θεματοs , σαs παρακαλω να απαντησετε στα ερωτηματα μου(ο σωστοs επαγγελματιαs δεν εχει λογουs να φοβαται την αληθεια)....1)ποια η διαφορα κλειστου-ανοιχτου τυπου στο κοστοs κατασκευηs 2)στην αποδοση ανα στρεμμα και 3)η παραγωγη διατιθεται 100% και με συμβολαια η θα τρεχει ο παραγωγοs kai δε θα φτανει?
anna
27/02/2010 19:07
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ
Ν.Τ
24/02/2010 15:58
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΛΕΕΙ. ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΟΧΘΗΣΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ.
σμαραγδησ νικοσ
23/02/2010 15:15
ειναι αληθεια οτι παραγωγη παιρνεισ μετα 2 χρονια? καλα ποσο καιρο χρειαζεσαι γιααποσβεση στα χρηματα πησ ΣΥΝΟΜΙΚΗΣ επενδυσησ???
Μ.ΧΡΗΣΤΟΣ
23/02/2010 00:42
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΡΙΣΚΑ.ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
zzzzzzzzzzzzzzzzzzz
22/02/2010 20:20
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω πως η κα Βλάχου έχει 10 στρέμματα στην Ιταλία (αυτό μου είπαν). Κατα πόσο αληθεύει δεν γνωρίζω. Αλλά και πάλι δεν τα δουλεύει η ίδια. Πρώτος στην Ελλάδα το άρχισε ο Γιώργος Ναλμπάντης. Τέλος πάντων, ο Βασίλης έχει απόλυτο δίκιο. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Οι περισσότεροι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!! Νομίζουν ότι θα πλουτίσουν σύντομα με το να κάθονται και να βλέπουν τα σαλιγκάρια να τρώνε (τα σκασμένα τρώνε πολύ). Και πολύ δουλειά και σπόρους τσαμπουκά και φάρμακα τσαμπουκά και η τιμή θα είναι αυτή που θα σου πουν. Μπάχαλο η κατάσταση. Καλή τύχη σε όλους.
Βασίλης Κωνσταντίνου
22/02/2010 18:38
Τι έγινε παιδία στη Ξάνθη? Θα μας πείτε και σε μας κάνα νέο που είμαστε μακριά? Άγγελε με παρεξήγησες στο προηγούμενο μήνυμα μου, και εμένα δε με νοιάζει το σύστημα σαλιγκαριών αλλά οι άνθρωποι που το προωθούνε…Τα λεγόμενα μου δεν ήταν ως προς το σύστημα αλλά τους ανθρώπους που το αντιπροσωπεύουν… Δε γίνετε να μου πουλάει κάποιος κάτι το οποίο δεν το έχει δοκιμάσει και δεν έχει μοχθήσει γι’ αυτό …. Όπως μας πληροφόρησε και ο zzzzzzzzzzz η κ. Βλάχου δεν έχει εκτροφείο!!!!! Άρα εμείς θα πάρουμε πληροφορίες και θα μας λύσει τις απορίες μας κάποιος ο οποίος δεν έχει δουλέψει πάνω στο αντικείμενο!!! Οπότε την άλλη φορά που θα αρρωστήσω δεν θα πάω στο γιατρό αλλά θα πάω στο γείτονα μου να μου πει τι έχω και τι φάρμακα να πάω να πάρω!!! Έτσι είναι τα πράγματα.
Εγώ το έχω ψάξει πολύ το θέμα και θέλει πολύ δουλειά περίπου 1600 ώρες το χρόνο για τα 10 στρέμματα. Θα μου πείτε δεν είναι πολλές για τα λεφτά που θα πάρεις... Είναι 200 ημέρες 8ωρης εργασίας. Οι περισσότεροι νομίζουν πως φυτεύουν τα λαχανικά , βάζουν τα δίχτυα και ρίχνουν μέσα τις μάνες και τελείωσαν πλούτισαν…. Όλα τα άλλα θα τα κάνει η φύση… δεν είναι έτσι θέλει φρεζαρίσματα, θέλει κόψιμο των λαχανικών, θέλει μεταφορά από το ένα κλουβί στο άλλο, θέλει να ταΐζεις έξτρα λαχανικά τα οποία τα έχεις φυτέψει αλλού, θέλει … θέλει…. θέλει… αν δεν έχεις εμπειρίες από αγροτικές εργασίες είναι δύσκολο να συλλάβεις πόσο επίπονες είναι αυτές… Στο τέλος την παραγωγή θα την πάρεις? Δηλαδή θα έχεις 10,000 kgr να πουλήσεις ή απλά θα σου μείνει η δουλειά? Αυτό είναι το ζητούμενο….. Ας μας απαντήσει κάποιος που το έχει κάνει και έχει πάρει παραγωγή….
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19/02/2010 23:03
Ειμαι απο τον Πυργο ηλειας και ενδιαφερομαι να ασχολειθω με τα σαλιγκαρια .Μπορει καπιος να μου πει αν τελικα αξιζει τον κοπο.
Αλεξανδρα
19/02/2010 13:21
ενδιαφέρομαι και γω να δημιουργησω μοναδα εκτροφης, ειμαι απο αιτωλοακαρνανια και θα παω ξανθη. θελω να μαθω πληροφοριες σχετικα, οποιος μπορει ας μου στειλει mail. ευχαριστω.
zzzzzzzzzzzzzz
18/02/2010 16:43
οι πιστοποιημένες μάνες είναι μια .......και μισή. Άγγελε θα σου στείλω e-mail αλλά θα περιμένεις λίγο καιρό, θα κρατήσω το mail σου. Μην βιάζεσαι καθώς θέλει πολύ ψάξιμο και υπομονή η δουλειά. Κυκλοφορεί πολλή απάτη, πολλή δούλεμα και ως παραγωγός μπορεί να βρεθείς ή να μην πάρεις παραγωγή ή να μην βγαίνεις με τα έξοδα ( δεν σου τα λένε όλα) διότι η παραγωγή είναι πολλή χαμηλή. Και όπως νομίζει κάποιος που έγραψε στο blog του Γαία πως η σαλιγκαροεκτροφή δεν είναι επιστήμη θα του πω πως κάνει μεγάλο λάθος. Αν δεν έχεις την σωστή καθοδήγηση σε κλειστού τύπου ιδιαίτερα!!! αλλά και σε ανοιχτού, ίσως πάρεις τόσα ίσα για να κάνεις το τραπέζι σε κανένα φίλο σου. Άλλη φροντίδα για κλειστού ( να σκεφτείς ότι δημιουργείς ένα μικροκλίμα εκεί μέσα) και άλλη σε ανοιχτού που έχει πολλές απώλειες. Αυτά για τώρα. ες αύριο τα σπουδαία. ιδιαίτεραόχι μόνο δεν θα πάρεις παραγωγή αλλά θα βλέπεις τα σαλιγκάρια σου
καλομοιρησ μανοληςμ
18/02/2010 15:07
οπωσδηποτε το να ξεκινησει καποιος σε ενα τετοιο κλαδο θελει τρεξιμο αλλα και να βαλει το χερι στη τσεπη για τον πρωτο χρονο τουλαχιστον...εγω θελω να ασχοληθω με τη σαλιγκαροτροφεια αλλα εχω μια ερωτηση...αυτες οι πιστοπιοημενεσ μανες πανε με το κιλο?και αν ναι που θα τις βρω?ποσο πιστοποιημενες ειναι και τη ποσοστο επιτυχειας υπαρχει σε ενα ανοιχτο εκτροφειο?ειμαι ανιδεος αλλα η αναπαραγωγη πιστευω ειναι το κλειδι για μια καλη παραγωγη....
mavridis1964@hotmail.com
17/02/2010 22:26
Κι εγώ zzzzzzzzzz θέλω να μάθω. Σε παρακαλώ φίλε μου στείλε μου email. mavridis1964@hotmail.com
ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
17/02/2010 20:38
Zzzzzzzzzzzz έχεις δίκιο για της επιδοτήσεις απλά ο αναπτυξιακός θα ανοίξει το Μάρτη περίπου και θα δούμε τη προϋποθέσεις θα έχει όπως φυσικά έχεις δίκιο και για τα υπόλοιπα θέματα που θίγεις , άναψες ώμος μια φωτιά με αυτούς που απέτυχαν και με αυτούς που δεν πήραν παραγωγή από τα κλειστού τύπου εκτροφεία . Επειδή όλοι αυτοί δεν πρόκειται μετά το χαστούκι που φάγανε να μπουν σε κανένα blog και να τους βρούμε δώσε μας μια κατεύθυνση για να τους βρούμε η το mail σου για να μιλήσουμε σε πιο προσωπικό επίπεδο . ευχαριστώ . nyhtas@hotmail.com
sakis tsatsos
17/02/2010 19:06
sta 3 stremata?
sakis tsatsos
17/02/2010 19:05
posa lefta theli gia na xekiniso
zzzzzzzzzzzzzzzzz
17/02/2010 18:04
η κ βλάχου δεν εχει εκτροφείο στην ελλάδα, είναι απλά αντιπρόσωπος της εταιρίας. Επιδότηση δεν μπορεί κανεις να πάρει διότι απλά δεν είναι ενταγμένα σε πρόγραμμα τα σαλιγκάρια παρά μόνο αν η επένδυση είναι άνω των 100.000 για να μπει κάποιος στον αναπτυξιακό. Τα ανοιχτού τυπου εκροφεία έχουν πάρα πολύ δουλειά!!! Τα κλειστού τύπου λιγότερη δουλειά αλλά είναι και πιο δύσκολα αν δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις να βγάλεις παραγωγή. Μέχρι στιγμής κανείς δεν πήρε παραγωγή. Εσείς που θα πάτε στα ενημερωτικά σεμινάρια προσέξτε τι θα σας πούνε για τις εργατώρες. Αν έχετε γνώσεις αγροτικές ή κτηνοτροφικές θα καταλάβετε πόσο δύσκολο, επίπονο, πού υπομονή και όχι και τόσο προσοδοφόρο όσο το εμφανίζουν είναι. Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν. Άγγελε, ψάξε καλά. Πολύ καλά!!! Μιλάω εκ πείρας. Απλά θέλω να μείνω ανώνυμος. Υπάρχουν κάποιοι που άρχισαν με τρία στρέμματα ανοιχτού τύπου και τα παράτησαν. Ρωτήστε τους γιατί.
ελενα θεοδωρου
17/02/2010 14:52
συμφωνω απολυτα μαζι σας κυριε Μαυριδη το θεμα ειναι να δουμε εμεις τι θα κανουμε. Η κυρια Βλαχου οπως φανταζομαι και αλλοι που ασχολουνται με τον αγροτικο τομεα μπορουν να εχουν και εργατες που να παρακολουθουν την καλλιεργεια. Εμενα το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μπω σε καμια επιδοτηση γιατι τα χρηματα απλα δεν υπαρχουν. Το οτι κανουν εκδηλωσεις εμενα δεν μου φαινεται κακο. Μαλιστα σκοπευω να παω στην Ξανθη, γιατι δεν μου ειναι ευκολο να μετακινηθω τοσες ωρες (και βενζινη) ως την Κορινθο για να ενημερωθω.
ΑΝΔΡΕΑΣ
17/02/2010 13:37
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ Η ΕΚΤΡΩΦΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΣΑΛΙΚΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Άγγελος Μαυρίδης
17/02/2010 01:27
Κι εσύ ποιος είσαι ρε μάγκα, ο ελεγκτής της Βλάχου και της ΣΙΑ;Μου αρέσει που λες "ρε παιδια τι εχετε παθει ολοι με την κ. Βλαχου" αλλά για να μπαίνεις στον κόπο να γράφεις γι αυτή μάλλον κάτι έχεις πάθει και εσύ :) Γελάω γιατί εμένα με ενδιαφέρει να κάνω σαλιγκάρια και να δω ποια είναι η καλύτερη περίπτωση από όλες. Δεν με νοιάζει αν είναι έλληνας, κύπριος, αν θα γίνει ανοιχτό, κλειστό, ημίκλειστο αν στην ατζέντα τους αυτοί έχουν διαφημίσεις, εκδηλώσεις και πάρτυ κτλ. κτλ. εμένα με νοιάζει μόνο ποιος θα με πείσει να φύγω από την βρωμο Αθήνα και να κάνω μια σωστή δουλειά. Κι επειδή για να γίνει η δουλειά, το χρήμα θα πέσει από εμένα, το ψάχνω φίλε μου και δεν στέκομαι στο τί κάνουν εκείνοι αλλά τι κάνω εγώ!!! mavridis1964@hotmail.com
ΓΚΙΛΤΣΙΣ ΝΙΚΟΣ 17/02/2010
17/02/2010 00:53
ολα καλα με τα σαλιγκαρρια ρε παιδια αλλα τα λεφτα πολλα για πεντε στρεματα 16.600 παρα πολα για καπιον που δεν τα εχει ετσι δεν ειναι
Βασιλειος Κωνσταντινου
16/02/2010 00:01
παιδια τι εχετε παθει ολοι με την κ. Βλαχου και ΣΙΑ ....... πιστευω οτι υπαρχουν και αλλα ατομα που ασχολουνται με την εκτροφη ανοιχτου τυπου αλλα δε βγαινουν στις τηλεορασεις και στις εφημεριδες να κανουν διαφημιση. Εγω απορω ποτε προλαβαινουν να κανουν δουλεια στο εκτροφειο τους οταν καθε βδομαδα κανουν εκδηλωσεις και ενημερωσεις??? μηπως τελικα η κ. Βλαχου δηλωνει απλη αντιπροσωπος χωρις να εχει ουτε ενα κομματι γης ??? εχει παει κανενας να δει απο κοντα το εκτροφειο της??? αυτη ασχολειτε προσωπικα με την εκτροφη η την εχει αφησει για τα πλουτη της μεσιτιας???
ΓΙΑΝΝΗΣ
12/02/2010 17:19
ΦΙΛΕ ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΣΑΛΑΓΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΣ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΟΜΕΝΟΣ..ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ Π ΙΑΤΟ..!! ΚΕΧΑΓΙΑ!!!!
xristos paraskevaidis
12/02/2010 16:02
endiaferome gia thn ektrofh saligkarion eimai apo kozani kai pisteyo oti oxoros poy dia8eto einai pleon kataliliosgia saligkaria xreiazome na ma8o mono to pos na ksekiniso elpizo oti kapoios 8a me pliroforish.xristosgavros@gmail.com
Σταυρίδης Νικόλαος
12/02/2010 15:25
Φίλε Γιώργο, θα κάνεις αποστράγγιση πριν ξεκινήσεις!
giorgos
12/02/2010 12:38
tha ithela na moy pi kapios an gnorizi se periptosi pollis vroxis ta nera poy tha pane afoy i perifraxi exi kai lamarina 30cm mesa sto xoma kai alla 50-70cm pano apo to xoma gia kaliergia anixtoy tipoy milao. euxaristo
kalligas ioannis
11/02/2010 14:59
Με ενδιαφερει η εκτροφη σαλιγκαριων και θελω να μαθω αν ειναι εφικτο στην περιοχη των Αχαιας.Πληροφοριες για το που πρεπει να απευθυνθω η καποιο site για ενημερωση θα τις εκτιμουσα.kalligasfxxx@yahoo.co.uk
Νεκταριος Αγιασματζης
11/02/2010 14:21
γεια σας σκεφτομε την καλιεργια σαλιγκαριον αλλα δεν κσερω ποθ να απευθιθω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε σας ευχαριστω
nektarios agiasmatzhs
11/02/2010 14:15
mporei kapoios na mou pei pou mporw na matho pjhrofwries gia thn kaliergia saligkarion eyxareistw
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
10/02/2010 20:57
Ενδιαφερομαι να καλιεργησω και εγω.Διαθετω κτημα στο Κακουρι δεν γνωριζω ομως αν το εδαφος ειναι καταληλο.Παρακαλω αν καποιος γνωριζει κατι σχετικο με το εδαφος και με το κοστος ανα στρεμα να με ενημερωση .Email pakava2009@hotmail.com Ευχαριστω.
ΝΥΧΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
10/02/2010 14:08
Φίλε Νίκο λυπάμαι αλλά θα πρέπει να περιμένεις να πουλήσω εγώ την δική μου παραγωγή και να σου πω αν έχεις δίκιο η όχι . αυτό που μπορώ να σου πω ώμος είναι μια εταιρία που αγοράζει σαλιγκάρια στη βόρια Ελλάδα και τις αρμόσουν οι χαρακτηρισμοί που δίνεται στους Κυπρίους . Αυτό που λέω είναι πώς κακούς επαγγελματίες έχει παντού , ενδεχομένως να έχεις κακή εμπειρία από τους Κύπριους αυτό δεν σημαίνει πώς όλοι είναι << απατεώνες >> Όπως δεν σημαίνει πώς όλοι είναι << απατεώνες >> από τη βόρια Ελλάδα που έχω εγώ άσχημη εμπειρία . Εσύ ξεκινάς από το ότι είναι << απατεώνες >> και πρέπει να αποδείξουν το αντίθετο . Εγώ ξεκινάω αντίθετα , πώς δεν είναι << απατεώνες >> και πρέπει να το αποδείξουν . nyhtas@hotmail.com
Νίκος Παπαδόπουλος
10/02/2010 10:24
Στράτο Νύχτα δεν απάντησες στην ερώτησή μου δώσε μας εσύ κάποιες εταιρίες που πέτυχαν η που έχουν αγοράσει παραγωγή από παραγωγό η αν κάποιος πήρε παραγωγή από εκτροφή σαλιγκαριων. Εγω βλέπω αυτό που είπε ένας φίλος παρακάτω. "Αν ήμουν η κυρία Βλάχου θα σας είχα πιει το αίομα". Όλοι το ίδιο προσπαθούν να κάνουν, να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Ας βγει κάποιος να πει ότι πήρε παραγωγή και ότι αυτά που λένε οι εταιρίες ισχύουν.
ΠΕΤΡΟΣ ΖΗΜΑΤΙΚΑΣ
07/02/2010 11:21
θα ηθελα να ενημερωθω και εγω για την καλλιεργεια ευχαριστω.
ΦΑΝΗ
06/02/2010 01:31
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ Ή ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΙΠΟΥ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΥΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΝΟΝΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΆΡΙ ΘΕΛΕΙ ΣΚΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΝΟΝΤΕ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ nif_fan@yahoo.gr ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΕΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ
Νάστος Ιωάννης
05/02/2010 11:41
Με ενδιαφερει η εκτροφη σαλιγκαριων και θελω να μαθω αν ειναι εφικτο στην περιοχη των Ιωαννινων.Πληροφοριες για το που πρεπει να απευθυνθω η καποιο site για ενημερωση θα τις εκτιμουσα.Johnnastos@hotmail.com
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΕΡΑΞΙΑΣ
04/02/2010 23:53
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ Η ΕΚΤΡΩΦΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΣΑΛΙΚΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΝΥΧΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
03/02/2010 20:19
Νίκο εγώ δεν προσπαθώ να παινέψω κανένα ούτε να χρυσώσω κανένα χαπάκι όπως και αν το λένε μερικοί αυτό το χαπάκι , απλά καλά είναι νομίζω πώς αν σκοπός μας είναι να ανταλλάσουμε απόψεις για να αυτοπροστατευτούμε ή να γίνουμε καλύτερη μέσα από αυτό το δημόσιο διάλογο να είμαστε πιο συγκεκριμένη . Τώρα όσο για τους χαρακτηρισμούς ,ενδεχομένως να έχουν μερικοί άσχημες εμπειρίες , σίγουρα ώμος σε κάθε λαό σε κάθε φυλή υπάρχουν και καλοί και κακοί με όποιο χαρακτηρισμό και αν τους στολίσεις . nyhtas@hotmail.com
Νικος Παπαδόπουλος
02/02/2010 16:48
Στράτο δώσε μας εσύ κάποιες εταιρίες που πέτυχαν η που έχουν αγοράσει παραγωγή από παραγωγό και πες μας ότι αυτοί οι απατεώνες κύπριοι είναι εντάξει.
ΒΛΑΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
02/02/2010 14:41

Η ΕΤΑΙΡΙΑ FEREIKOS-HELIX ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΚΟ –ΙΤΑΛΙΑΣ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ:
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : "ANOIXTA ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ"
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 – 13:00.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΖΑΝΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
02/02/2010 12:54
Ποτε μην μπλεκετε με τους καριοληδες τους κυπριους. Λαμογια και αναξιοπιστοι ακομα και αν σου λενε καλημερα
Νύχτας Ευστράτιος
02/02/2010 11:48
Γιώργο δώσε μας σε παρακαλώ μερικές από αυτές της σελίδες που αναφέρουν την αποτυχία των κυπριακών εταιριών . nyhtas@hotmail.com
ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
27/01/2010 14:54
ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ;ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ;
ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
26/01/2010 17:42
ΚΥΡΙΑ ΠΙΤΤΑΔΑΚΗ, ΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ; ΛΕΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠ ΟΛΑ! ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ!
Σταυριδης Νικολαος
26/01/2010 17:33
Είμαι απο την Κοζανη και ξεκινάω εκτροφείο με την Fereikos. Εδώ και 5 χρόνια την ψάχνω τη δουλειά. Πήγα στα κλειστά, αλλά το κόστος είναι τεράστιο, και μου τα μασάγανε για την παραγωγή και τα ετησια εξοδα. Πήγα είδα και διχτυόκηπα-θερμοκήπια στην Κρήτη. Οι άνθρωποι είναι απεγνωσμένοι. Όσοι έμπλεξαν με τους Κύπριους, το έχουν μετανιώσει. Μετά έμαθα για τον κυριο Τσίτα Δημητρη στην Ξάνθη και κατέληξα στο ανοιχτό.
Αντωνης Καρασας
26/01/2010 17:13
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΡΙΟΦΥΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΜΥΡΙΟΦΥΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ SITE Η΄ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. ΤΗΛ:6946673277 6944745077 2313029232
Νύχτας Ευστράτιος .
25/01/2010 12:28
Μέσα στα πολλά που ακούγονται να σας πω και εγώ τη δική μου πρόταση την οποία θα εφαρμόσω , είναι μιας κυπριακής εταιρίας όπου εκτρέφουμε κριτικά σαλιγκάρια σε μια κατασκευή θερμοκηπιακής μορφής ( κλειστού τύπου ) επενδυμένη με δίχτυ σκίασης . Στη διάθεσή σας ότι και αν χρειαστείτε . Νύχτας Ευστράτιος . nyhtas@hotmail.com Τηλ. 6995-500907
θεοδωρου Γεώργιος
25/01/2010 10:34
Αγροτες ψαξτε και βαλτε οτι αντεχει η τσεπη σας !
ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
25/01/2010 09:41
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ
ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ .
ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΟΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .
νικος ρ
17/01/2010 18:37
εγω παντως κυριες και κυριοι αν ημουν η κα βλαχου θα σας επινα το αιμα με το καλαμακι μονο και μονο που ειστε ελληναρες θελετε γρηγορα διασφαλισμενα ακουραστα λεφτα και μολις διαβαζετε και κανενα αρθρο στα νεα λετε να η ευκαιρια ,θα γινω η καινουργια κα βλαχου και θα τα κονομαω,ασχετα που οι περισσοτεροι απο εσας δεν εχετε καμια επαφη με την ελληνικη υπαιθρο.το οτι βαριεσστε να γραψετε το αιτημα σας για να ζητησετε το τηλ της ιδιας και απλα κανετε κοπυ πειστ απο τον προηγουμενο μπουφο δε σας λεει κατι?180.000 φορες το εχουνε δωσει το τηλ της κας βλαχου εδω μεσα αλλα αν σας αναφερω το google δε σας λεει τιποτα ε?τεσπα εγω απο τα λιγα που κοιταξα ειναι οτι στη βορεια ελλαδα κοσμος και κοσμακης πηγε χαλια με την ιδεα αυτη αλλα πραγματικα δεν νωριζω τους λογους
σαρμα παρασκευη
15/01/2010 21:04
ενδιαφερομαι και εγω. Αν μπορειτε να με κατατοπεισετε με περισσοτερες λεπτομερειες?
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΤΤΑΔΑΚΗ
15/01/2010 20:10
Σκεφτομαι να ξεκινησω μοναδα εκτροφης σαλιγκαριων, αλλα οχι ανοικτου τυπου. Οι σοβαρες εταιρειες εχουν οργανωμενες εγκαταστασεις (θερμοκηπια / διχτυοκηπια). Με αυτο τον τροπο υπαρχει υγιης αναπτυξη των σαλιγκαριων, καθως υπαρχει συστημα δροσισμου τους, το οποιο ευνοει τις συνθηκες διαβιωσης και αναπαραγωγης τους με το να διατηρει τα καλυτερα επιθυμητα επιπεδα της θερμοκρασιας και της υγρασιας. Εχω βρει μιια αξιοπιστη και εμπειρη εταιρεια στο χωρο (η οποια μαλιστα ετοιμαζεται να κατασκευασει μια μοναδα 50 στρεμματων στη Βορεια Ελλαδα) και αν καποιος αλλος απο σας ενδιαφερεται για πληροφοριες το τηλεφωνο της ειναι 2109810080 και το e-mail τους outklima@gmail.com.
ΜΑΚΗΣ ΚΑΝΤΥΛΑΚΗΣ
14/01/2010 22:46
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ
ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ .
ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΟΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .

ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
12/01/2010 10:04
θελω να ενημεροθω για την καλλιεργεια σαλλιγκαριων μπορει καποιος να με κατευθεινη ευχαριστω
ΚΟΡΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
11/01/2010 16:07
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΟ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ SIDE Η΄ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10/01/2010 19:30
ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΏΝ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΗ, ΕΠΊΣΗΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟς ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΩΡΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..
Καρκουλης Ηλιας ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ
07/01/2010 17:59
παρακαλω θελω να ενημερωθω γι την καλιεργεια σαλιγκαριων με ενδιαφερει...μπορει καποιος να με βοηθησει? ευχαριστω πολu.
kaminas kimonas
07/01/2010 16:40
Ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την σαλιγκαροτοφία. Παρακαλώ δώστε μου σχετικές πληροφορίες ώστε να ερθω σε επαφή με κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο και να με βοηθήσει να ξεκινήσω.
ΣΩΤΗΡΗS
04/01/2010 21:08
ενδιαφερομαι πολυ να ασχοληθω με την εκτροφη σαλιγκαριων. Ομως ακουω και βλεπω να στρεφονται παρα πολλοι προς αυτη την απασχοληση και δεδομενης της οικονομικης κρισης αναρωτιεμαι αν στο αμεσο μελλον θα αποροφαται ολη η παραγωγη και αν ναι θα ειναι επικερδης; Επειδη ως συνηθως στην ελλαδα αν μια δουλεια παει λιγο καλα σε μερικα χρονια ασχολουνται με αυτη τη δουλεια πολλοι περισσοτεροι απ''οσους αντεχει το επαγγελμα με αποτελεσμα ή να μην μπορουν να διαθεσουν την παραγωγη τους ή να τη διαθετουν σε εξεφτυλιστικες τιμες. Αν καποιος γνωριζει πληροφοριες σχετικα με τη διαθεση και τιμες του προ''ι΄όντος θα το εκτιμουσα αν με ενημερωνε σχετικα. ευχαριστω.-
Βρυ Κωστας
01/01/2010 00:31
κυριε Ζαδογλου ειμαι και εγω απο την Κερκυρα και σκοπευω να καλλιεργησω σαλιγκαρια.Ειμαι ακομα στο διαβασμα. εσεισ εχετε ηδη ξεκινησει;
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
30/12/2009 15:16
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΝ ,ΕΥΧΑΡΙΙΣΤΩ ΠΟΛΗ
BΛΑΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
30/12/2009 12:50
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ FEREIKOS-HELIX ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ:
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : "ANOIXTA ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ"
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ) ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 - 12:00 Π.Μ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ :
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑΣ Κος.GIOVANNI AVAGNINA
ΓΙΑ ΤΗΝ FEREIKOS-HELIX
Κα.ΒΛΑΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΙ Κος.ΒΛΑΧΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 27410-80165-6
KIN : 6976165940, 6932631304
ΖΑΔΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
25/12/2009 12:00
Μετα απο πολυ ψαξιμο σε εταιριες σαλιγκαροτροφιας κατεληξα στο να υποστηριξω το μοντελο της
FEREIKOS την οποια αντιπροσωπευει η Κα Βλαχου
Νομιζω οτι με συνεχη ενημερωση και τεχνογνωσια η προσπαθεια ανταμοιβει.
Τελος νομιζω οτι ολοι οι Ελληνες εκτροφεις πρεπει να
γινουν ενα για το γενικο και ιδιον συμφερον.-

ΚΕΡΚΥΡΑ 25/12/2009
Αμπατζίδης Γεώργιος
20/12/2009 01:09
Ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την σαλιγκαροτοφία. Είμαι από τους φανατικούς συλέκτες σαλιγκαριών (που βρίσκουμε στη φύση την ανοιξη).
Παρακαλώ δώστε μου σχετικές πληροφορίες ώστε να ερθω σε επαφή με κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο και να με βοηθήσει να ξεκινήσω.
Αν η κυρία Βλάχου θα μπορούσε να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ.
Σας ευχαριστώ!!!
Ζυμβραγουδακησ γεωργιοσ 19/12/2009
19/12/2009 23:08
καλησπέρα σάς θα ήθελα και εγώ περισσότερες πληροφορίες ευχαριστώ
irini stamataki
18/12/2009 22:58
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
καργιος χρηστος
18/12/2009 18:16
Καλησπέρα σας θα ήθελα να επικοινωνήσω με την κ. Βλάχου και τον κ. Ναλμπάντη για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα ευχαριστώ.
Ραχήλ Κερασίδου
15/12/2009 18:10
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μου δώσετε το τηλέφωνο της κας Βλάχου, γιατι ενδιαφέρομαι για εκτροφή σαλιγκαριών.Σας ευχαριστώ πολύ!
Χριστιάνα
13/12/2009 11:02
Γεια σας θα ήθελα να μιλήσω πολύ με την κυρία κα Βλάχου γιατί ενδιαφέρομαι για την εκτροφή σαλιγκαριών..Θα ήθελα ένα τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστώ πολύ!!!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΕΛΗΣ
08/12/2009 18:52
Παρακαλώ, επειδή ενδιαφέρομαι για την καλλιέργεια σαλιγκαριών, θα ήθελα τα τηλέφωνα της κας Βλάχου και του κου Ναλμπάντη, να επικοινωνήσω μαζί τους για περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστώ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΥΠΗς
08/12/2009 12:49
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ.
Δημητρης Ματσουκης
04/12/2009 15:24
Επειδη με ενδιαφερει η παραγωγη σαλιγκαριων θα ηθελα πληροφοριες η και συναντηση με τη κα.βλαχου .Περιμενω οποιαδηποτε πληροφορια.
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
02/12/2009 00:18
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ Κα ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
νικολασ στεφανοσ
26/11/2009 20:36
καλησπερα κ απο μενα αυτο που επιθημουν ολοι θα ηθελα κ εγω περισσοτερεσ πληροφοριεσ
Σπύρος Ευστρατίου
23/11/2009 19:42
Πρακαλώ θα ήθελα τα τηλέφωνα της κας Βλάχου και του κου Ναλμπάντη για περισσότερες πληροροφίες Ευχαριστώ
dimitris tostsidis
23/11/2009 00:34
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΕΡΙΣΩΤΕΡΑ video
Σκέντζος Νίκος
17/11/2009 11:40
Παρακαλώ, επειδή ενδιαφέρομαι για την καλλιέργεια σαλιγκαριών, θα ήθελα τα τηλέφωνα της κας Βλάχου και του κου Ναλμπάντη, να επικοινωνήσω μαζί τους για περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστώ.
Κωστας Παπακωνσταντινου
13/11/2009 17:37
Εγω ψαχνω και την πιθανοτητα συνεργασιας με τον εκ Κυπρου Νικο Γερμανο.www.nickgermanossnailscyprus.com
καβαδας Αντώνης
12/11/2009 14:46
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΑΣ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12/11/2009 11:36
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΙΛΕΦΩΝΟΥ Η E-MAIL ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
σάληνξ σαλιγκάρούχτεν
31/10/2009 00:03
Όλα είναι μύθος! Το σαλιγκάρι κυριαρχεί! Είναι κάτι σαν μικροί δαίμονες! Οι κεραίες προσδίδουν τόλμη και γοητεία ενώ παράλληλα σε υπνοτίζουν και σε πάνε σε κόσμους μαγικούς! Ξέρει κανείς ρε παιδιά τη συνταγή με τα κρεμύδια?
DAMIANOU KATERINA
20/10/2009 17:51
KALISPERA ENDIAFEROMAI GIA EKTROFEIO SALIGKARION PRAGMATIKA KAI DEN GNORIZO APO POU PREPEI NA JEKINISO THA HTHELA THN BOHTHEIA THS KYRIAS BLAXOU PARAKALO NA EPIKOINONISEI MAZI MOY.EUXARISTO.
ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
17/10/2009 13:59
Θα ήθελα κι εγώ μια επαφή με τον κύριο Ναλμπάντη ή με την κυρία Βλάχου,γιατί ενδιαφέρομαι για τα σαλιγκάρια .
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΝΥΧΤΑΣ
15/10/2009 16:23
Καλησπέρα και από εμένα , Προσπαθώ τα τελευταία 5 χρόνια να μαζέψω πληροφορίες για τα σαλιγκάρια αλλά εκτός από τι Σερβία δεν βρήκα αλλού ενεργές μονάδες , παρακαλώ δώστε μου στοιχεία του κυρίου ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για να έρθω σε επαφή μαζί του . Ευχαριστώ .
ΚΑΡΑΒΟΛΤΣΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ
14/10/2009 22:46
ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΕΤΡΟ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
12/10/2009 21:52
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΙΛΕΦΩΝΟΥ Η E-MAIL ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
σανταμουρης ευθυμιος
10/10/2009 15:38
εχω καποιες εκτασεις και θελω να δω αυτη τη δουλεια με προοπτικη μελλοντικη ενασχολησης.ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω.
παπαδακης μανολης
04/10/2009 18:42
γιασου θα υθελα να μαθο για της σηνθικες αναπαραγογης και συνθηκες περηβαλον αναπτηξις σαλικαριου
ΜΠΙΣΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
03/10/2009 20:51
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΑΣ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ENGHELMAN AUS SALONIK
29/09/2009 00:39
Ενα σαλιγκάρι μπορείν να κοιμάται για 3 χρόνια
venardos athanasios
28/09/2009 21:21
θα ηθελα να επικοινωνησω με την Κα βλαχου σχετικα με την εκτροφη σαλιγκαριων μεσω Ε-ΜΑΙL η τηλεφωνου
ευχαριστω πολυ
Μαρια Γεωργίου
28/09/2009 12:17
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΩΝ
laou george
27/09/2009 13:23
πολυ ενδιαφερον θα ηθελα να μαθω περισσοτερα. οπως που αποροφαται η παραγωγη που απευθυνεται καποιος για να διαθεσει το προιον.
βασιλειος δουκας
21/09/2009 13:13
γεια σας θα ηθελα παρα πολυ να επικοινωνησω με την κυρια βλαχου για περισσοτερες λεπτομεριες σας παρακαλω πολυ
βασιλης καμερης
21/09/2009 11:57
θα ηθελα να επικοινωνησω με την κ. βλαχου. ευχαριστω.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
19/09/2009 15:40
ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ή ΤΟ E-MAIL ΚΥΡΙΑΣ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ
ΚΩΣT ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
01/09/2009 10:26
Γειά σας θα ήθελα να μου στείλετε ένα email και να μου πείτε τι ακριβώς χρειάζεται και πόσο περίπου στοιχίζει η κατασκεύη εκτροφείου σαλιγκαριών σε 2,5-3 στρέμματα και ποιά η αποδοτικότητά του. Ευχαριστώ.
christos perikleous
24/08/2009 22:36
απο κυπρο.θα ηθελα αν ειναι δυνατον να επικοινωνησω με την κυρια Βλαχου μεσω email για περισοτερες λεπτομεριες
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20/08/2009 18:58
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΛΑΧΟΥ .ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ
ΓΛΕΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
19/08/2009 18:19
Θα ήθελα να επικοινωνήσω με την Κυρία Βλάχου με e-mail για να μου δοθούν πληροφορίες σχετικά με την εκτροφή σαλιγκαριών
Σας ευχαρισtώ εκ των προτέρων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ
01/08/2009 15:50
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΩΝ
MARIA
14/07/2009 09:39
TO THL THS K.VLACHOU STH KORINTHO EINAI 2741080166.
EINAI KAI STON KATALOGO.
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
12/07/2009 16:51
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΓΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
τριβιζακις γιοργος
12/07/2009 14:44
Οι απόψεις σας καλισπερα πολι καλη δουλεια θα ηθελα τα τηλ. τις κυρ. βλαχου να με ενιμεροσεις γιατι με ενδιαφερι ?ευχαριστο
παναγιωτης παπαδοπουλος
01/07/2009 13:15
θα ηθελα τα τηλ. τις κυρ. βλαχου κ του κ. ναλμπαντη
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ κιν. 6976602346
30/06/2009 22:20
θα ηθελα πληροφοριες σαλιγκαροεκτροφειου 5 στρ, απο κ.ΒΛΑΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ευχαριστω.
τραπαλη αγγελικη
28/06/2009 12:25
θα ηθελα παρακαλω το τηλεφωνο η το e-mail της κυριας παναγιωτας βλαχου για να μαθω πληροφοριες για την εκτροφη σαλιγκαριων
ευχαριστω πολυ.
ΣΙΔΕΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
21/06/2009 19:24
ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ .ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ.ΕΧΩ ΧΩΡΟ ΟΧΤΩ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΙΣΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
ΣΓΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13/06/2009 04:05
Θα ηθελα παρακαλω το τηλεφωνο η το e-mail της κυριας παναγιωτας βλαχου εχω ερωτησεις για την δημιουργιας μοναδας εκτροφης σαλιγκαριων
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
04/06/2009 06:06
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΥΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΛΕΦΟΝΩ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΒΛΑΧΟΥ!

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
Χρυσούλα Παπαθανασίου
03/06/2009 10:52
Ενδιαφέρομαι να επικοινωνήσω με την κα Βλάχου και να μάθω λεπτομέρειες για την εκτροφή σαλιγκαριών
Ευχαριστώ πολύ
ΜΑΙΡΗ
20/05/2009 11:57
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ? Ο/Η ANAG ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ!
χρυσανθακοπουλος ιωαννης
15/05/2009 20:47
πολυ καλη δουλεια θα ηθελα να μου πειτε το τηλ. η καποιο
τροπο επεικοινωνιας με την κυρια Παναγιώτα Βλάχου
για να μαθω περισσοτερα για την εκτροφη σαλιγκαριων,,
ευχαριστω
Βουλγαρης Νικολαος
12/05/2009 16:03
απο Ηρακλειο Κρητης .ενδιαφερομαι για πληροφοριες απο την κ.Βλαχου.ευχαριστω.
ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
09/05/2009 01:45
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ κα ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ κο ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ
ΜΟΥΓΚΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
07/05/2009 20:21
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΚΑΠΟΙΟ ΕΜΑΙL ΤΗΣ Κ ΒΛΑΧΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Χρήστος Λιόλιος
05/05/2009 21:11
Κα Βλαχου θελω τη βοηθεια σου για αναλογη εργασια μπορω να εχω το email ευχαριστω
ΓΑΙΤΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
05/05/2009 15:27
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ..ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ..
costas archontides
04/05/2009 20:01
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο η ακομα και το email επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής στην Κυπρο .Σας ευχαριστω
aNAG.
30/04/2009 15:06
WWW.FEREIKOS-HELIX.GR
27410-80166
παγωνη ρεβεκκα
26/04/2009 18:57
σας ευχαριστουμε για τις πληροφοριες. Ωραια ακουγονται τα σχετικα για τα σαλιγκαροτροφεια.ποσα μπορεις να κερδισεις απο την εκτροφη. θελω να φτιαξω και γω ενα στη κυπρο.
christine
24/04/2009 23:20
παρακαλω θα ηθελα να μου στειλετε τα στοιχεια της κυριας Βλάχου γιατι ενδιαφερομαι και εγω για εκτροφειο σαλιγκαριων.σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Γιάννης Δημητριάδης
20/04/2009 19:53
Παρακαλώ θα ήθελα τρόπους επικοινωνίας με την κυρία Παναγιώτα βλάχου! Κάποιο τηλέφωνο ή e-mail. Είμαι στο στάδιο συλλογής πληροφοριών για ίδια επένδυση στην περιοχή της Λιβαδειάς
Ευχαριστώ
στελλα
20/04/2009 18:00
θα ηθελα κ εγω καποιο τηλεφωνο η καποιο email για να εποικινωνισω με την κυρια βλαχου
Τασοσ
19/04/2009 19:22
θα ηθελα και εγω το εμαιλ της κ παναγιωτας βλαχου
ευχαριστω
Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος
16/04/2009 19:06
Γειά σας θα ήθελα να μου στείλετε ένα email και να μου πείτε τι ακριβώς χρειάζεται και πόσο περίπου στοιχίζει η κατασκεύη εκτροφείου σαλιγκαριών σε 2,5-3 στρέμματα και ποιά η αποδοτικότητά του. Ευχαριστώ.
ch
14/04/2009 23:49
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο η ακομα και το email επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου . Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής στην Καβάλα.
Μήνα Χρηστάκη
02/04/2009 14:23
Τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ κύριε Νίκου και ύστερα απο προσωπική συνάντηση που είχα με την Παναγιώτα και τον πατέρα της στην Κόρινθο, κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Καταρχήν πρέπει κάποιος να έχει ιδέα από αγροτικές εργασίες. Έπειτα πρέπει να πληρεί κάποιες προυποθέσεις (όπως το να έχει κάποια εδαφική έκταση καθώς και δικό του νερό). Το νερό πρέπει να είναι καλό, το έδαφος επίσης, θέλω να πω ότι τελικά δεν είναι για όλους. Κερδοφόρο, απ ότι κατάλαβα είναι όταν κάνεις πάνω από 5 στρέμματα, αλλιώς δεν σου επιφέρει πολλά. Το καλό είναι όμως ότι η ίδια η fereikoshelix αγοράζει πίσω όλα τα σαλιγκάρια άρα δεν θα πρέπει να τρέχεις και να ψάχνεις για αγοραστές.
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
02/04/2009 09:37
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο η ακομα και το email επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής στην Κυπρο
ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
30/03/2009 18:47
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕΣΩ e mail τηλ΄φωνο για να επικοινωνήσω με την κυρία Βλάχου Παναγιώτα στην Πουλίτσα Κορινθίας ευχαριστώ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΥ
30/03/2009 13:00
ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ Κ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Κ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΜ ΑΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..
antreas
25/03/2009 23:02
εχω μαζεψει απο τιν υπαιτρο στιν κρητη μεγαλεσ ποσοτιτεs σαλιγκαριων και δεν ξερω κανενα εμπορα να τους διαθεσω μποριτε να με βοηθησετε λιγο.
ανδρεας
25/03/2009 22:49
parakalo tha ithela kapies plirofories kai tilefona atomon poy emporeuontai ta saligaria
Μουγκοπέτρος Κώστας
25/03/2009 21:28
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής.
DRIVAS P
24/03/2009 15:19
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕΣΩ e mail τηλ΄φωνο για να επικοινωνήσω με την κυρία Βλάχου Παναγιώτα στην Πουλίτσα Κορινθίας ευχαριστώ
Vasilhs K.
23/03/2009 15:17
Egw phga sto grafeio ths Panagiwtas sthn Korintho. H epixeirhsh einai oikogeneiakh kai fainontai sobaroi anthrwpoi pou patoun gera sth gh (oxi san kati allous apatewnes pou eixa episkeftei sto parelthon). Tha perimenw omws. Tha dw ta apotelesmata tou xronou k pali edw eimaste. :)
omorfos
22/03/2009 16:11
egw th vrhka apo fereikos-helix.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
22/03/2009 15:30
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ MAIL ΤΗΣ Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΛΑΧΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΕΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ιωάννης Σοκιανός
22/03/2009 11:51
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής. Υπάρχουν πληροφορίες μέσων διάθεσης του προϊόντος?
Χαριτίδης Αρης
21/03/2009 22:14
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής.
ΠΟΔΟΠΑΝΗΣ ΤΗΑΝΟΣ
21/03/2009 18:08
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΙΑ ΣΑΛΛΙΓΓΑΡΙΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Π.Χ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΩ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΟΣΩ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
ελινα
19/03/2009 15:32
θα ηθελα να κανω μια διευκρινηση οσο αναφορα την καΒΛΑΧΟΥ...Την ξερω προσωπικα και θα ηθελα να κανω μια επισημανση..Το εκτροφειο σαλιγκαριων της επιτυχημενης επιχειρηματια βρισκεται στην Ιταλια και το γραφειο της βρισκετε στην κορινθο..Ο στοχος για τον οποιο το λεω αυτο ειναι γιατι αυτη η λεπτομερεια ηταν ασαφη στην εφημεριδα...ευχαριστω
Καραμερτζάνης Γεώργιος
18/03/2009 19:38
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΤΕ ΜΕΣΩ ΕΜΑΙL ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής. Ευχαριστώ.
vasia
17/03/2009 10:54
Προσπαθω να καταλάβω πως ακριβως έχουν τα δεδομένα γιατι όντως μοιαζει πολύ "καλό" και ευκολο το όλο εγχείίρημα. Από την προσωπική μου έρευνα σ'' αυτό που φαινεται να υπάρχει τεράστια διάσταση απόψεων, επι του οικονομικού. Κάποιοι ισχυριζονται οτι χρειάζονται γύρω στα 100.000 ευρώ για 3 στρεμματα (χωρις το κτήμα, φυσικα) και αλλοι όπως η κ. Βλάχου ότι η ίδια έκταση απαιτει 10.000 ευρώ! Η διαφορά είναι τεράστια. Που είναι η αλήθεια; Θα μπορούσε να μας απαντησει και η κ. Βλάχου με την οποία βέβαια θα'' θελα να ερθω σε επικοινωνια.
Ανδρικοπουλος Γεωργιος
16/03/2009 13:22
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. ευχαριστώ πολύ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΗΤΗ
15/03/2009 20:17
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ
14/03/2009 16:57
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΨΑΧΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΕΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ Η ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΚΟΤΖΑΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕ 0,50 C ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΦΑΡΜΕΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΣΕΡΑΣΚΟ Η Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΑΚΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΨΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΕΙΧΕ ΦΑΡΜΑ 20 ΣΤΡ. ΤΟ 1984 ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΔΥΧΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΛΑΞΑΝ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙ Ο AVANINIA ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ
ΔΗΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
13/03/2009 11:02
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σπύρος Μακρίδης
11/03/2009 18:24
Θα παρακαλέσω να μου στείλετε μέσω e-mail, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την Κα Παναγιώτα Βλάχου που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών στην Πουλίτσα Κορινθίας. Επιθυμώ να δημιουργήσω ανάλογη μονάδα εκτροφής.
Χ
06/03/2009 19:07
Επιτέλους οι αγρότες αρχίζουν να ξυπνάνε και γίνονται επιχειρηματίες. Γενικά οι πανεπιστημιακοί δεν είναι και οι σοφοί που θέλουν να παραστήσουν. Τους ξέρω καλά. Πέντε πράματα ξέρουν σχετικά με το αντικείμενο τους και για τα υπόλοιπα τίποτα.
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
06/03/2009 18:26
@ ΚΥΡΙΕ Α.Μ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΗΣΜΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ... ( ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙΣ. ΕΚΤΩΣ ΚΙ'' ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.......
Απόστολος Αποστολίδης
06/03/2009 09:44
Επιτέλους οι αγρότες του τόπου μας πρέπει να ξεφύγουν από την μιζέρια και το κυνήγι των επιδοτήσεων μέσα από παντοειδώς οικολογικά και εμπορικά άχρηστες καλλιέργειες (βαμβάκι , καπνός κλπ) και να κατευθυνθούν σε νέα δυναμικά προιόντα.
Pytheas
05/03/2009 21:57
Χαίρομαι που μερικοί συμπατριώτες τολμούν, δεν ακούν τις Κασσάνδρες και προχωρούν σε επιχειρήσεις με εναλλακτικά προϊόντα. Αυτός που δεν δοκιμάζει ποτέ δεν χάνει τίποτα, ούτε κερδίζει τίποτα. Το να ακολουθείς το δρόμο που άνοιξαν άλλοι δίνει κάποια σιγουριά, αλλά το μέλλον ανήκει στους τολμηρούς!
χρηστος Μ
05/03/2009 17:05
μετα το νομοσχεδιο παυλοπουλου για τα μεσα ενημερωσης και τον τυπο παρατηρησα πως αξιολογες δημοσιογραφικες πρωινες εκπομπες επαψαν να αναμεταδιδοντε συγκεκριμενα αντι του αλφα 989 ακουμε ριαλ εφεμ ενω διακοπικαν τελιως ενημερωτικες εκπομπες του ραδιωφονου της ετ3 ξερει κανεισ κατι ?/ η περιοχη που αναφερωμε ειναι η θρακη
Εύα
05/03/2009 16:52
Αγαπητέ κ. Βασίλειε Γκίκα
μαζί με τη δηλούμενη δυσφορία μου για τα σαλιγκάρια
έχω μια μικρή, στενόχωρη απορία: γιατί σε κάθε σας δημοσίευμα εδώ μέσα όπου κυκλοφορούμε τα... νανομπιχλιμπίδια του συστήματος σχολιασμού των Νέων, παραθέτετε κάθε τόσο ένα μακρινάρι με τις περγαμηνές σας και τους τίτλους;
Δεν το βρίσκετε λιγάκι βαρετό;
Λιγάκι κουραστικό;
Λιγάκι ...επιδεικτικό;
Για σας τον ίδιο, πρώτα και κύρια.
Είστε πράγματι αυτά που λέτε;
Και αν είστε, δεν ντρέπεστε να το δηλώνετε συνεχώς;
Εγώ στη θέση σας θα ένιωθα άβολα, πολύ άβολα...
Τέλος πάντων, αν επιμένετε, σας υπόσχομαι να μπω στο Web of Science να ενημερωθώ για την επιστημονική σας επάρκεια και δραστηριότητα με πάσα λεπτομέρεια...
Με σεβασμό πάντα...
ANETOS
05/03/2009 16:49
Αγαπητέ κύριε Γκίκα, Ακαδημαικέ, Οικονομολόγε Δημοσιογράφε!
Όποιος ψάξει στο google θα δει την τάση σας να κατα-κρίνετε και να συκοφαντείτε άνευ λόγου και αιτίας.
Και κάτι ακόμα, αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας μορφωμένος όπως εσείς, να κάνει τόσα πολλά ορθογραφικά λάθη. ???
Ενδεικτικά σας παραθέτω απόσπασμα από ένα site που ασκούσατε κ πάλι κριτική για την κυκλοφορία και τα φανάρια αυτή την φορά. Αλλά με τόσα πτυχία (!) καταλαβαίνω την ανάγκη σας να έχετε γνώσεις και άποψη για όλα!
"ΤΟ ΤΡΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΑΙ
ΕΠΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ β..."
Xrictod
05/03/2009 16:32
Entaksei. Pirame ena oikopedo, valame ena dixty, riksame k ta saligaria mesa k oikonomhsame.. Kahmene ellhna..! An to thewreite toso efkolo k aplo, deite afto.. http://www.apae.uth.gr/pdf/erevna/GENIKA.pdf
A.M
05/03/2009 16:07
Οποιος έχει σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων στην Ελλάδα, θα γνωρίζει ότι το κράτος επιδιώκει να γίνει "συνέταιρος" στην κάθε νέα και υπάρχουσα επιχείρηση. Με απλά λόγια , εσύ σαν επιχειρηματίας επενδύεις κόπο και χρήμα για να αναπτύξεις την όποια επιχείρησή σου για να έρθει το ελληνικό κράτος να διεκδικήσει μέρος των κερδών σου ( και των σαλιγκαριών σου ! ) μέσω εφορίας,ταμείων, εισφορών, πιστοποιήσεων, "λαδωμάτων" κτλ κτλ κτλ ΟΧΙ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , θα αναζητήσω την τύχη μου στο εξωτερικό... Κύριε "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ" της πλάκας, μάθετε πρώτα σωστή ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας πριν θελήσετε να γράψετε έστω και μια λέξη...
ΛΟΛ.
05/03/2009 14:02
Ο κ. Γκίκας τα λέει σωστά. δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά μεγάλωσα σε χωριό και ξέρω πολύ καλά από τους γονείς μου ότι πολύς κόπος για το τίποτα. Δεν πρέπει βέβαια να νδιαφέρεται μόνο όταν οι υπάληλοί του κράτους πάρουν φακελάκι. Τι να σου δώσει όμως ένας τααλίπωρος που μόλις που καταφέρνει να κερδίσει το μερόκαματο;
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
05/03/2009 11:50
@ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΚΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ "ΒΡΕΞΕ Κ*ΛΟ ΦΑΕ ΨΑΡΙΑ" ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΥΠΟΤΗΘΕΤΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΣΑΝ "ΑΚΑΔΗΜΑ''Ι''ΚΟΣ Ν.Υ." ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΕ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΣΕ.........
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
05/03/2009 10:11
ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΗ, ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΠΟΥΣΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΝΤΕ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΡΩΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. ΟΙ ΚΑΝΑΒΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΥΤΕΨΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΧΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ. ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΗ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΡΑΦΙ, ΑΛΛΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ Κ.Λ.Π. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ Ν.Υ. (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΝΟΜΟΣ).