Ταχυκαρδίες προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η ατμόσφαιρα στη Χαριλάου Τρικούπη, που θέλει τον Γιώργο Παπανδρέου αποφασισμένο να σχηματίσει- σε περίπτωση που εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές- ολιγομελή κυβέρνηση με πολλά νέα πρόσωπα.

Πολλοί βλέπουν στους έξι επιτελικούς κύκλους που ανακοίνωσε προ ημερών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ένα σημαντικό κομμάτι του καθρέφτη της αυριανής κυβέρνησης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη δήλωσή του από το Ζάππειο πως θα συγκροτήσει κυβέρνηση «αρίστων και όχι αρεστών», χωρίς συγχρόνως να αποκλείσει την πιθανότητα να συμπεριλάβει σ΄ αυτήν εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες ή ακόμη και στελέχη άλλων παρατάξεων, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θεώρησαν ότι ουσιαστικά ο αρχηγός τους φωτογράφισε το αυριανό κυβερνητικό σχήμα.

Όσοι συνομιλούν με τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διαμορφώνοντας το Υπουργικό του Συμβούλιο θα επιχειρήσει συνδυασμούς προκειμένου να αξιοποιήσει παλιούς και νέους, έμπειρους και άφθαρτα πρόσωπα, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικούς.

«Χτυπούν» θέση

Συμμετοχή σε μία αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως διεκδικούν και οι: Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Φλωρίδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Συλβάνα Ράπτη, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Σοφία Σακοράφα, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Σηφουνάκης, Βασίλης Έξαρχος, Μάρκος Μπόλαρης. Οι «εκτός». Ακόμη, υπάρχει μία επιπλέον κατηγορία στελεχών που συμμετείχαν στο παρελθόν σε όργανα αλλά τώρα θεωρούνται «κομμένοι». Σ΄ αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Μιλένα Αποστολάκη και Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο Χρίστος Βερελής δεν συμμετείχε από το 2004 κι έπειτα σε κανένα όργανο.