ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο βρισκόταν ο προφυλακισμένος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας όταν σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε προς την πλευρά του θύματός του.

Την εκδοχή αυτή δέχεται ακόμη και ο ιατροδικαστής που είχε ορίσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αστυνομικού ως τεχνικό σύμβουλο και χθες κατέθεσε τη σχετική έκθεσή του στον 9ο τακτικό ανακριτή Φώτη Βλάχο, που διενεργεί τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, ο ιατροδικαστής καταλήγεισύμφωνα με πληροφορίες- στο συμπέρασμα: «Η βολή δεν ήταν ευθεία και άμεση κατά του θύματος, αλλά η βολίδα έπληξε το θύμα έπειτα από προηγούμενο εποστρακισμό της». Ωστόσο, ο ίδιος «υιοθετεί» την άποψη ότι «ο πυροβολισμός έγινε προς την πλευρά του θύματος με τον δράστη να ευρίσκεται απέναντι από το θύμα σε απόσταση τουλάχιστον 25 μέτρων».

«Ανθρωποκτονία»

Ο ιατροδικαστής μιλά μάλιστα για «ανθρωποκτονία με ζητούμενο μόνο τον νομικό της χαρακτηρισμό» αφήνοντας στους δικαστικούς λειτουργούς – όπως ο νόμος προβλέπει- την ποινική αξιολόγηση της αξιόποινης πράξης του ειδικού φρουρού. Εκείνοι, όταν φτάσει η ώρα, θα αποφασίσουν με βούλευμά τους για την παραπομπή του ειδικού φρουρού, καθώς και για τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης του- δηλαδή αν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο ή ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) ή ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα).

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δήλωσε: «Το βέβαιον είναι ότι από όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ευθεία βολή προς το θύμα, με σκοπό την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απομένει μόνο η εκδοχή της αμέλειας».

Από την πλευρά τους κύκλοι της οικογένειας του 15χρονου μαθητή αντιτείνουν ότι «ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο δράστης πυροβόλησε προς την πλευρά του θύματος».