] Οι «μπάτσοι»

Δεν είναι όλοι οι σημερινοί αστυνομικοί θύτες

Του Μίκη Θεοδωράκη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2008 07:00 |

Όταν πρόκειται για εθνικούς, κοινωνικούς ή ιδεολογικούς αγώνες, το μίσος είναι αναπόφευκτο, γεννιέται αυθόρμητα. Θα πρέπει όμως τουλάχιστον να κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σήμερα παρατηρώ ότι το μίσος των μαθητών ακολουθεί ένα μονόδρομο με στόχο τους αστυνομικούς, γεγονός που κατά τη γνώμη μου τους αποπροσανατολίζει στην αναζήτηση των αληθινών συνθηκών που τους οδήγησαν στη σημερινή θέση τους μέσα στο σχολείο και μέσα στην κοινωνία. Ενώ θα πρέπει να βρουν τα αληθινά αίτια και να αποκαλύψουν τους αληθινούς ενόχους και τους πραγματικούς λόγους για όσα γίνονται γύρω τους και γενικότερα γύρω μας, στη χώρα μας και στην οικουμένη. Έτσι μοιάζει σαν κάποιοι να τους έβαλαν παρωπίδες, ώστε η οργή τους να διοχετευθεί σε μια ομάδα συνανθρώπων μας, τους αστυνομικούς, που όταν δεν λειτουργούν σωστά, είναι απλά πιόνια του Συστήματος, που ΑΥΤΟ είναι υπόλογο για όλα, δηλαδή για την Παιδεία αλλά και για καθετί που αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας, του κράτους και των υπηρεσιών του.

Και αναφέρω εδώ το παράδειγμα της γενιάς του 1-1-4 που όσον αφορά την Παιδεία έθεσε ως στόχο το 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού. Είδαν δηλαδή οι νέοι της εποχής εκείνης τη βασική αιτία για τα χάλια της Παιδείας μας, δηλαδή το οικονομικό. Από ΄κει και πέρα παρ΄ ό,τι τότε η Ελληνική Αστυνομία είχε μια καθαρά φασιστική νοοτροπία και οι εκδηλώσεις βίας σε σύγκριση με το σήμερα ήταν εκατό φορές πιο πολλές και σοβαρές από πλευράς μαζικότητας και βιαιότητας (τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα από νέους τραυματισμένους από την αστυνομική βία της εποχής), οι πρωτοπόροι νέοι εκείνης της εποχής, βασικά φοιτητές, μπορούσαν να δουν ελεύθερα, σφαιρικά και σε βάθος. Έτσι με το 1-1-4 έθεταν ως πρώτο καθήκον τους την υπεράσπιση του Συντάγματος, δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων. Χτυπούσαν στην καρδιά της την αντιδραστική εξουσία (θρόνο, αστυνομοκρατία, αμερικανοκρατία). Πάλευαν για την Κύπρο και αγωνίζονταν μαζικά για την Ειρήνη. Είχαν δηλαδή μπροστά τους ανοιχτούς ορίζοντες για ό,τι πραγματικά συνέβαινε στη χώρα τους αλλά και πέρα από τη χώρα τους. Ήταν άτομα ολοκληρωμένα και ελεύθερα, αν και τότε υπήρχαν όπως και σήμερα πονηρά «κέντρα» που προσπαθούσαν να περιορίσουν την οργή τους και να τη διοχετεύσουν μόνο σε ένα λούκι, για τις δικές τους επιδιώξεις. Με μια λέξη να τους αποπροσανατολίσουν, όπως γίνεται τώρα.

Και για να πάω και πιο πέρα, εμείς οι νέοι της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου, όπου οι χωροφύλακες και η Αστυνομία ήταν απέναντί μας με όπλα που ξερνούσαν ομαδικό θάνατο, είχαμε την ψυχική και πνευματική δύναμη να βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που σήμερα αποκαλούνται περιφρονητικά «μπάτσοι» ήταν παιδιά σαν κι εμάς παρασυρμένα από τη θύελλα των γεγονότων να κάνουν πράξεις που δεν ήθελαν. Δεν γενικεύαμε. Αντίθετα μπορούσαμε ακόμα και μέσα στις πιο κρίσιμες για μας συνθήκες να δούμε ότι δεν είναι το ίδιο όλοι και ότι ο πραγματικός ένοχος ήταν η Εξουσία, που είχε κατορθώσει να μας τυλίξει στα δίχτυα της, που έσταζαν αίμα και μίσος αδελφού προς αδελφό. Και πολλοί είχαν τότε ακόμα τη δύναμη να φωνάζουν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα πριν σκοτωθούν «Αδέρφια, πεθαίνουμε και για τη δική σας ευτυχία». Αναγκάστηκα να γράψω αυτό το σημείωμα με αφορμή κάποια εκπομπή με αγόρια και κορίτσια 15-16 ετών, που μιλούσαν στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, λες και κάποια αόρατη δύναμη να είχε κατευθύνει την οργή, το μίσος και τη σκέψη τους μόνο προς ένα στόχο. Και μάλιστα σε μια εποχή πολύπλοκη, όπου ο κόσμος έχει μικρύνει και το έξω μπερδεύεται με το μέσα και γίνονται όλα ένα κουβάρι. Πώς θα φτάσουμε έτσι στην ΑΙΤΙΑ του Κακού; Και πώς, αν δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που πρέπει;

Και για να γυρίσω στα τελευταία γεγονότα, ο βίαιος θάνατος ενός παιδιού αποτελεί μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα για τη μάνα του, τον πατέρα του, τα αδέλφια του αλλά και για όλους τους νέους και τις νέες, για όλους εμάς, για όλη την κοινωνία. Ο θύτης είναι ένας αστυνομικός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι σημερινοί αστυνομικοί είναι θύτες. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι αληθινό αλλά είναι και άδικο. Και μιλάει κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει Αστυνομία.

Γι΄ αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις, γιατί έτσι οδηγούμε τους νέους σε λάθος δρόμο. Τους κρύβουμε το δάσος της πραγματικότητας με το δέντρο μιας εικονικής πραγματικότητας.

Θα ήθελα να μπορούσα να απευθυνθώ στους σημερινούς νέους και να τους πω: Κλείστε τα αυτιά σας στις γλοιώδεις κολακείες όσων προσπαθούν ουσιαστικά να εκτονώσουν την οργή και την ενέργειά σας σε ψεύτικους στόχους απομακρύνοντάς σας από τους πραγματικούς. «Αυτούς» εξυπηρετεί να τρώμε τις σάρκες μας στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου. Ο στόχος όμως δεν είναι βέβαια αυτός που έχει το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και βγάζει από αυτό το ψωμί του, τα φάρμακά του, τη μόρφωση του παιδιού του, όπως οι δικοί σας γονείς. Στα Ιουλιανά, μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ιστορίας μας, η νεολαία κατέβαινε κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους και ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή καταστροφή, αν και θρηνούσαμε δύο νεκρούς, τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο. Περιφρουρούσαμε τον αγώνα μας και γι΄ αυτό ποτέ δεν έγινε τίποτα, δεν αφήσαμε εμείς να γίνει τίποτα που να τον αμαυρώνει.

Και συγχρόνως η γενιά αυτή δημιουργούσε. Ίσως ποτέ άλλοτε στη νεώτερη Ιστορία μας δεν είχαμε τόσα έργα σε όλους τους τομείς, ποίηση, λογοτεχνία, μουσική, σε όλες τις τέχνες, που έγιναν όπλο του αγώνα της νεολαίας, από ανθρώπους νέους που αγωνίζονταν και δημιουργούσαν.

Βγάλτε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει «κουκούλα»; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του. Μην αφήνετε να σπιλώνουν τη μνήμη του Αλέξανδρου συνδέοντας το πρόσωπό του και το όνομά του με εικόνες φρίκης. Είναι σαν να τον σκοτώνουν για άλλη μια φορά.

Ανοίξτε δρόμους. Αντισταθείτε στα εύκολα που τόσο ύπουλα βάζουν μπροστά σας προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν ότι είναι δήθεν δικές σας επιλογές. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και προχωρήστε μπροστά.

Θετικά και δημιουργικά!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ
από τους κουκουλοφόρους. Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει «κουκούλα»; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του

63
Παύλος Καρκανίδας
26/12/2008 15:12
ANAKΩΧΗ & ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ . ΝΙΚΗΤΕΣ. Η ΒΙΑ… ασκηθείσα σε όλη την Ελλάδα, με εκτεταμένες ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ καταστροφές. Εν έτι 2008, οι ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ, των πόλεων με εκατοντάδες εμπρησμούς και λεηλασίες καταστημάτων, αυτοκινήτων, ξενοδοχείων και τραπεζών. Ακόμη και του χριστουγεννιάτικου δέντρου που δεν ξέφυγε από τους πυρομανείς ”Νεαρούς - Νεοέλληνες – Ανθέλληνες - Νέρωνες” Είναι οι ίδιοι με τους εν έτι 2007 ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ των ελαιώνων, των δασών, των αιγοπροβάτων, των αγρό-κατοικιών, και ανθρωπίνων ζωών. Η ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ, το ΧΑΟΣ, η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, η ΛΗΣΤΑΡΧΙΑ, ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. Οι ανεγκέφαλοι ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ -ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ και η εντολοδόχος ΗΓΕΣΙΑ τους. Ο ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ, πού λέει ότι οι άνθρωποι κατάγονται από ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ. ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ. Το ΚΡΑΤΟΣ, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ΕΛΛΑΔΑ, ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ, η ΕΙΡΗΝΗ, η ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΑΡΕΤΗ, η ΛΟΓΙΚΗ, το ΜΕΤΡΟ, που αγνοήθηκαν, ή, κακοποιήθηκαν. Η ΑΠΩΛΕΙΑ μιας ανθρώπινης ζωής και ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ μερικών άλλων. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΚΡΑΤΟΥΣ, των ΕΜΠΟΡΩΝ, των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ, των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και όλων των ΠΟΛΙΤΩΝ. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, που λόγω των επεισοδίων αναμένεται να μειωθεί κατά 30 έως και 50%. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, που αμυνόταν και ΝΙΚΗΘΗΚΕ, αντί να επιτεθεί κατά των τρομοκρατών και να τους ΝΙΚΗΣΕΙ. Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ από την 109η θέση, στην 153η . Δηλαδή, μια θέση πιο πίσω και από τη Ζιμπάμπουε που είναι 152η. ( εικασία ) Η ΥΠΟΛΗΨΗ για την ΕΛΛΑΔΑ και για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, μειώθηκε δραματικά διεθνώς. Μια ακόμη ΜΕΛΑΝΗ ΣΕΛΙΔΑ προστέθηκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, εις βάρος των ΚΑΛΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ. H ΑΠΟΨΗ ότι οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ δεν είναι απόγονοι των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κέρδισε πόντους. Αυτός είναι με επικεφαλίδες Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για το έτος 2008. Ας δούμε τώρα από δω και πέρα πως θα διορθωθούμε, για ένα ευτυχισμένο μέλλον για όλους μας. Pakar
Παύλος Καρκανίδας
26/12/2008 15:07
ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ Κάθε μία πέτρα, κάθε μία πλάκα πεζοδρομίου, κάθε ένα ξύλο, κάθε ένα καδρόνι, κάθε μία φωτοβολίδα, κάθε ένα μολότοφ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, κάθε ένα κάψιμο δέντρου, κάθε ένα κάψιμο ελαιώνα, κάθε ένα κάψιμο αγροτικής κατοικίας, κάθε ένα κάψιμο ανθρώπινης ζωής, κάθε ένα κάψιμο αυτοκινήτου, κάθε ένα κάψιμο ακινήτου, κάθε ένα κάψιμο κάδου απορριμμάτων, κάθε ένα κάψιμο καταστήματος, κάθε ένα κάψιμο τράπεζας, κάθε μια κατάληψη πανεπιστημίου, κάθε μια κατάληψη γυμνασίου, κάθε μια κατάληψη δημοτικού σχολείου, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ..ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι τ α καρφιά για δυο υπό κατασκευή φέρετρα!! Το ένα φέρετρο για τη Δημοκρατία! Και το άλλο για την Ελλάδα! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ; Καταλαβαίνετε.. ότι πλείστοι όσοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δεν σας λένε την αλήθεια και μόνο επαίνους σας κάνουν, επειδή ο σάλος εκ των επεισοδίων τούς συμφέρει ιδιοτελώς.;; Καταλαβαίνετε ότι θα κερδίζατε πολλά από αυτά τα δίκαια αιτήματά σας, εάν οι πορείες σας ήταν ειρηνικές, χωρίς καμιά κακή πράξη οργής, χωρίς να ρίξετε ούτε ένα φύλλο δέντρου.;; Καταλαβαίνετε ότι εάν είστε ειρηνικοί και δείχνετε φιλικές διαθέσεις, η αστυνομία όχι μόνο δεν θα σας επιτίθεται, αλλά θα είναι φιλική μαζί σας, και νοητώς μπορεί να είναι και με το μέρος σας..;; Καταλαβαίνετε ότι εάν οι συγκεντρώσεις σας και οι πορείες σας ήταν ειρηνικές, θα είχατε τη συμπαράσταση και ημών των γονέων σας.;; Καταλαβαίνετε ότι εάν στις εκδηλώσεις σας, στις συγκεντρώσεις σας και στις πορείες σας, ήσασταν ψύχραιμοι, νηφάλιοι και ειρηνικοί και φιλικοί προς την αστυνομία, ο Αλέξανδρος δεν θα είχε πεθάνει.;; Καταλαβαίνετε ότι εάν συνεχίσετε να καίτε και να κάνετε τα πάντα στο πέρασμά σας γυαλιά καρφιά και λίμπα και τέφρα, ότι θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς και από εσάς και από την αστυνομία που αντιμάχεστε.;; Καταλαβαίνετε ότι οι εχθροί της πατρίδας μας εντός και εκτός των συνόρων, χαίρονται με τον αλληλοσπαραγμό μας.;; Καταλαβαίνετε ότι κάποιοι εντός και κάποιοι εκτός συνόρων, σας ωθούν στην αναρχία, στο χάος, στις καταστροφές, στην ανασφάλεια, στην αστάθεια, στη σύγχυση, στον αποπροσανατολισμό, στην οικονομικοπολιτικοκοινωνική αναταραχή και κρίση, με σκοπό να απαυδήσει ο ελληνικός λαός και να αναζητήσει από μόνος του την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.;; ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ. Πρωταρχικός λόγος αυτών που φορούν τις κουκούλες, είναι να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ώστε να μην αναγνωρίζονται. Γιατί να μην αναγνωρίζονται; Διότι θα πράξουν αξιόποινες πράξεις. Γιατί; Εκείνο πού εγώ καταλαβαίνω, είναι, ότι αυτοί οι τύποι παρεισφρέουν σε μια ομάδα διαδηλωτών, άγνωστοι και αγνώριστοι ακόμη και στους διαδηλωτές λόγω κουκούλας, και αρχίζουν να επιτίθενται κατά της αστυνομίας. Η αστυνομία αντεπιτίθεται και τελικά η διαδήλωση κακήν κακώς διαλύεται και οι διαδηλωτές αποτυγχάνουν στο να ακουστούν τα αιτήματά τους. Για τους κουκουλοφόρους όμως, η αποστολή επετεύχθη με επιτυχία. Αυτοί οι κουκουλοφόροι φαίνεται ότι είναι επαγγελματίες στις δουλειές τους και οργανωμένοι. Δεν ξέρω όμως ποιος είναι ο εγκέφαλος πίσω από αυτή την οργάνωση. Μπορεί αυτή η οργάνωση να κάνει και τις επιχειρήσεις ληστειών στις τράπεζες. Είναι παρακρατική; Ή, είναι οργάνωση ξένων πρακτόρων; Και γιατί δεν την εξαρθρώνει η ελληνική αστυνομία; Και γιατί η αντιπολίτευση δεν πιέζει τη κυβέρνηση για να βρεθούν οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα; Εκείνο όμως πού μπορώ να πω με βεβαιότητα στους σπουδαστές και μαθητές πού βγαίνουν οργισμένοι στους δρόμους, είναι ότι ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ. Επειδή όμως οι άνθρωποι και κατά μείζονα λόγο εμείς οι Έλληνες πιθηκίζουμε ως προς τη μίμηση στις κακές πράξεις του άλλου και παπαγαλίζουμε στα συνθήματα, γίνονται πολλοί από τους νεολαίους μας και αυτοί κουκουλοφόροι στην εμφάνιση και στην ουσία, όχι όμως και στον επαγγελματισμό της κουκούλας. ΕΚΚΛΗΣΗ Όλοι δίκαιοι και άδικοι, όσοι είστε έξω φρενών ένθεν κακείθεν, ελάτε στις φρένες σας και.. βάλτε φρένο στο ΟΧΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.!! Pakar
νικος καραγιαννης
21/12/2008 17:09
θα ηθελα να κανω μια διευκρινηση για να μην δημιουργηθουν παρεξηγησεις: το τελευτιο mail μου δεν ειχε ως αποδεκτη τον κ.σακη πετρα (οπως λανθασμενα αναφερω και του ζηταω συγγνωμη, απλως εγινε ενα μπερδεμα) αλλα ολους αυτους που φορανε κουκουλα νομιζοντας οτι κανουν επανασταση
idem
20/12/2008 22:33
από Γιάννης Π : [Τα ίδια είχαν γίνει και πριν την άλωση. Ο εξεγερμένος λαός της πόλης, οδηγούμενος από τον Άγιο Γεννάδιο δεν ήθελε την ένωση με τους δυτικούς παρά προτιμούσε να γίνει Τούρκος. Προφανώς μετά την άλωση ο Γεννάδιος συγχώρεσε τους Τούρκους για τη σφαγή και ενθρονίστηκε πατριάρχης]. Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα ή συμπεράσματα κάποιων νεότερων ιστορικών, που φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία βάσει δικών τους (παρ)ερμηνειών. Αλλά εν πάση περιπτώσει, μήπως,λέω μήπως, αν δεν ήταν ο Γεννάδιος και ήταν ο Βησσαρίων, νομίζεις ότι εσύ,εγώ και όλοι μας, θα μιλούσαμε και θα γράφαμε σήμερα ελληνικά ? Θα υπήρχε Ελλάδα ή θα είμαστε κάτι σαν τους Φοίνικες, Χεταίους, Φιλισταίους κλπ. που υπάρχουν μόνο σαν ιστορία ? Φυσικά, διόλου απίθανο να γίνουμε σήμερα όλοι made in Skopia "ματσεντόνες" ή αλβανοτσάμηδες και τα ελληνικά μας να είναι σαν αυτά που γράφουν μερικοί με λατινικούς χαρακτήρες και τα οποία, προσωπικά, αδυνατώ να διαβάσω.
GIORGOS
20/12/2008 06:04
Miki,
H genia sou dimiourgouse Texni klp., ayto omos den itan arketo oste na apotrapoun politikes kai ekselikseis pou odigisan sto xali tis simerinis Elladas.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
20/12/2008 04:46
EIMASTE ELEU8EROI NA KAIME KAI NA SPAME OTIDIPOTE EINAI ENANTIA OS PROS TO SYMFERON TOU KOINONIKOU SYNOLOU TO OPOIO SYMFERON TOU KOINONIKOU SYNOLOU EINAI KAI OI PLIOPSIFIA . kirie 8eodoraki me olo ton sevasmo os pros to prosopo sas ilikrina sas leo to oti XEROME dioti ean diavasete to sxolio mou ESEIS eimai sigouros oti 8a to katanoisete.TON SEVASMO MOU KAI TIN AGAPI MOU SE ENAN MEGALO ELLINA
Κάποιος χωρίς κουκούλα
20/12/2008 00:49
@ Κάποιος με ΚΟΥΚΟΥΛΑ 19/12/2008 02:05 Και καλά θα κάνουν να έρθουν και να σε μπαγλαρώσουν αν ανήκεις στα ψευτοπαλίκαρα αγαπητέ κουκουλοφόρε... Ανήκεις στους εξεγερσιακούς αυνάνες...ξέρεις είναι αυτοί που δεν έχουν κάποιο εχθρό και φαντασιώνονται έναν στα μέτρα που τον θέλουν, και ηδονίζονται κοιτώντας στον καθρέφτη... πω πω είμαι επαναστάτης!!!! Επειδή όμως αυτοί που αγοράζουν πλαστικές κούκλες για να τη βρουν δεν ενοχλούν κανένα, ενώ εσύ ενοχλείς τους γύρω σου, καλά θα κάνουν να σε μπουζουριάσουν με τους φίλους σου μαζί...
Κώστας Α.
19/12/2008 23:43
Γεια σου ρε Μίκη! Αν σε άκουγαν λίγο οι επαναστάτες (του φραπόγαλου) θα είχε αλλάξει ήδη ο κόσμος. Και τα τσουτσέκια με την κουκούλα δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης... κι'' αυτοί που τους έχουν κάνει είδωλά τους θα θαύμαζαν ίσως πράγματα πιο αξιόλογα... Γιατί να μην έχει η αριστερά ανθρώπους σαν εσένα και να έχει τσίπρες κι αλαβάνους... Ακριβώς αυτό που περιγράφεις έχουν πάθει τα παιδιά σήμερα...πετροβολούν αστυνομικούς και αισθάνονται ήσυχοι ότι θα αλλάξουν την κοινωνία, κι αυτοί που μας έχουν φέρει σ''αυτά τα χάλια συνεχίζουν ανενόχλητοι... ο απόλυτος αντιπερισπασμός! έχουν αποκοιμηθεί στην δήθεν επανάσταση τους!
idem
19/12/2008 21:28
από κάποιον κακογράφο : [ Mporei loipon kapoioi na kruboun piso apo tin koukoula tin deilia tous, kapoioi alloi omos blepoun se autin mia anagkaiotita stin prospatheia tous na meinoun energoi ston agona gia na ksupnisei to megalo meros tis koinonias (...) O monos tropos pou apemeine gia na akousoun ta paxuderma tis eksousias einai dustuxos autos tis dunamikis antistasis ] με την υπογραφή "Rigas Ferraios ". Δεν είναι δουλειά μου να σου απαντήσω. Κάποιοι άλλοι, που κάποτε στηρίχθηκαν σε αυτές σου τις επισημάνσεις - αλλά και στις μεθόδους - μετά έγιναν "παχύδερμα της εξουσίας" και στη συνέχεια τα μάζεψαν, θα σου απαντήσουν καλύτερα από εμένα. Έμεινες (μείνατε) μόνος για να ευαγγελίζεσαι ανέφικτα πράγματα. Όπως είναι αυτό της αντιεξουσίας. Ας υποθέσουμε ότι το ζητούμενο επιτυγχάνεται. Και γινόσαστε εσείς εξουσία. Ποια θα είναι η συνέχεια ? Προφανώς, μια άλλη αντιεξουσία, που θα πάρει το κεφάλι της πρώην αντιεξουσίας, για να το χάσει στη συνέχεια και αυτή από κάποιους άλλους. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Αν θέλετε να ξυπνήσετε το μεγάλο μέρος της κοινωνίας, πάρετε χαρτί και μολύβι και παρατήσετε τις βρομιές στους τοίχους. Στοιχειοθετήσετε τα επιχειρήματά σας και αν αυτά στέκουν, να είσαστε βέβαιοι ότι η κοινωνία θα ξυπνήσει. Θα σας αποδεχθεί. Αλλά όπως βλέπεις, δεν έχετε κανένα σύμμαχο εκτός από τα άπειρα δεκαπεντάχρονα και πολλούς άλλους, στην ηλικία μεγαλύτερους, με μυαλό δεκαπεντάχρονου. Για παράδειγμα, δες παραδίπλα αυτόν που γράφει το ευφυολόγημα : " Προφανώς η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι σφαιρική". Άλλα δεν έχω να σου πω.
νικος καραγιαννης
19/12/2008 21:01
προς σακη πετρα

θα ηθελα απλα να ξερω αν εχεις καταλαβει οτι φορωντας μια κουκουλα και πετωντας πετρες στους μπατσους, παιζεις το παιχνιδι ολων αυτων που καταστρεφουν την ζωη σου. γιατι με τετοιες συμπεριφορες συντηριτηκοποιειται ο κοσμος καθως σκεφτεται: ''''αν λαϊκη εξεγερση ειναι να φοραω κουκουλα και να σπαω ο,τι βρισκω μπροστα μου, να μν σωσω να συμμετασχω ποτε σε μια λαϊκη εξεγερση''''. και εχω και μια απορια: γραφεις επωνυνως σ'' αυτην την στηλη και λες οτι εισαι κουκουλοφορος. δεν μπορει να ερθει αυριο η αστυνομια και να σου χτυπησει την πορτα αφου εχεις δημοσιοποιησει το ονομα σου; τοτε γιατι φορας κουκουλα;
Γιάννης Π.
19/12/2008 20:55
Οι "κουκουλοφόροι" ναζιστές σιγα σιγά θα μας τη φορέσουν τη μπούρκα!

Τα ίδια είχαν γίνει και πριν την άλωση. Ο εξεγερμένος λαός της πόλης, οδηγούμενος από τον Άγιο Γεννάδιο δεν ήθελε την ένωση με τους δυτικούς παρά προτιμούσε να γίνει Τούρκος. Προφανώς μετά την άλωση ο Γεννάδιος συγχώρεσε τους Τούρκους για τη σφαγή και ενθρονίστηκε πατριάρχης.

Πάντα τέτοια!

ΥΓ. Όταν σας δόθηκε ευκαρία να καταψηφίσετε το Γιωργάκη και τον Κωστάκη κοιμόσασταν. Τώρα αφήνετε τα καμάρια σας να πετάνε πέτρες σε τρίτους...
idem
19/12/2008 20:49
από έναν κακογράφο :[ Kai einai akomi pio axiothrxnitoi giati otan to provlima aggixei kai ekeinous (kalomeleta idem kai kathe idem kai tha deis ti oraia sou epifylassei-sou exei epifylaxei idi alla mallon ton ypno tou dikaiou esy..- i epiplasti dimokratia mas,] με την υπογραφή : "Ziko tha provo se omotites!" Ποιο είναι το πρόβλημα που θα μας αγγίξει,το υποψιάζομαι : Θα προβείς σε ωμότητες προφανώς. ''Η εννοείς τίποτα άλλο ? Θα περιμένουμε να μας το διευκρινίσεις. Τώρα, τα βάζεις με τους μικροαστούς και τη νοοτροπία τους και δεν μας λες εσύ τι είσαι και τι νοοτροπία έχεις. Είσαι μικρο- μεσαιο-μεγαλο αστός ή γενικά αντι-αστός ? Φαντάζομαι το τελευταίο. Αλλά, μήπως έχεις πουθενά υπόψη σου κανένα παγκόσμιο ή περιορισμένο έστω, αντι-αστικό υλοποιήσιμο ή υλοποιημένο σχηματισμό ? Τι μέλλον μας υπόσχεσαι ? Να μας το πεις,να το κουβεντιάσουμε και να δούμε αν κάτι μπορεί να γίνει. Που ξέρεις, μπορεί να γίνω και οπαδός σου. Αλλά,όπως καταλαβαίνεις,με την υπογραφή "θα προβώ σε ωμότητες" είναι προδιαγεγραμμένος ο διάλογος και το μέλλον των συνομιλητών σου. Όποιος δεν συμφωνεί με το δικό σου μονόλογο κακό της κεφαλής του. Αυτό είναι το "δημοκρατικό" σου όνειρο ?
νικος καραγιαννης
19/12/2008 20:46
προς κατια ματσουκα

πρεπει να καταλαβουμε οτι λαϊκη παλη δν σημαινει καταστρεφω ο,τι βρω μπροστα μου φορωντας μια κουκουλα για να μν δουν το προσωπο μου. σημαινει να κατεβει μαζικα στον δρομο ο κοσμος και να βαλει στο στοχαστρο τα πραγματικα αιτια που καταστρεφουν την ζωη του και σκοτωνουν τον αλεξη. ο αριστερος και ο επαναστατης δν φοραει κουκουλα. βγαινει στον δρομο με καθαρο το προσωπο και λεει: ''''εγω θα παλεψω για την ζωη που εσεις μου κλεβετε και απο κει και περα καντε μου ο,τι θελετε''''. και βεβαια ουτε οι διαμαρτυριες με κερια ή οι λευκοντυμενοι μαθητες του μωραϊτη με τις κιθαρες ειναι αντισταση. αυτες ειναι κινησεις των απανταχου καθωσπρεπει αυτης της χωρας που τους επιασε το συναισθημα. επισης πρεπει να καταλαβουμε οτι η απηχηση μιας κινητοποιησης δν ειναι ποσο θα σε δειξουν τα καναλια. προχθες πηροβολησαν ενα μαθητη την ωρα ποιυ κανονιζε νε τουσ συμμαθητες του για την συμμετχη στην μαθητικη πορεια του ΣΑΣΑ. του οποιου τις πορειες θαβουν τα καναλια επειδη δν γινονται επεισοδια. σε καποιον δν αρεσε που τα παιδια θα συμμετειχαν σ αυτην την πορεια... αρα τους πειραζει παροτι τα καναλια δν την δειχνουν.....

με εκτιμηση ενας 16χρονος που ολες αυτες τις μερες ηταν στους δρομους φωναζωντας οχι κατα των αστυνομικων αλλα κατα της πολιτικης που γενναει τετοια φαινομενα
ΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
19/12/2008 20:38
ΚΑΤΙΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΡΩΡΑΚΗ. ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!! ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
asimvivastos
19/12/2008 20:14
.......Kai otan tha rtoun oi kairoi, pou tha xei svisei to keri ....sthn kataigida Yperaspisou to paidi, giati an glytosei to paidi yparxei elpida
Δημήτριος Κουκλινός, από Γερμανία
19/12/2008 19:22
Αυτό που διαπιστώνουμε οι ομογενείς όπου και αν βρισκόμαστε είναι ότι οι ΄Ελληνες τιης Ελλάδας, με λίγες εξαιρέσεις , βαδίζουν λοταχώς προς την καταστροφή της πατρίδας μας. Είναι λυπηρό να μή να υπάρχουν ΄Ελληνες πολιτικοί που να συνειδητοποιούν τη κρισιμότητα των περιστάσεων και να δρούν αποτελεσματικά. Κρίμα για την Ελλάδα που ασφαλώς της αξίζει μια καλύτερη μοίρα.
"Ziko tha provo se omotites!"
19/12/2008 19:19
pros IDEM:

poso antidrastikoi kai kollimenoi noitika einai kapoioi san kai sena..Fantazomai aytoi me tin mikroastiki nootropia "na volevto ego opos opos kai xestika gia to ti ginetai gyro mou". Aytoi pou vgazoun Karamanli kai Papandreou, oi Neoellines "noikokyraioi" i "eksygxronistes", oi "politika orthoi" alla synama me "elastiko..ortho", mizeroi kai dolioi neoellines katantia tis "allagis, tis kalyteris meras" i "tis epanidrysis tou kratous"..
Kai einai akomi pio axiothrxnitoi giati otan to provlima aggixei kai ekeinous (kalomeleta idem kai kathe idem kai tha deis ti oraia sou epifylassei-sou exei epifylaxei idi alla mallon ton ypno tou dikaiou esy..- i epiplasti dimokratia mas, tote einai pou petiountai axafna sa na xypnisan apo efialti..
Oneira glyka file mou..
Δημητρης Φωκίδης
19/12/2008 18:59
O M.Θεωδοράκης εχει και γενναιότητα και γενναιοδορίαΠοιός δυστυχώς σε τουτο τον τόπο την αναγνωρίζει;Aλήθεια που ειναι οι καθηγητές,οι παναπιστημιακοί,οι "διανοούμενοι" απο τις καρέκλες τους;
manos
19/12/2008 17:25
Pes ta re Miki, pes ta! Exei megali diafora o agwvas gia kalyteri zwi apo tiv alitia pou blepoume stous dromous simera.
ΕΙΡΗΝΗ
19/12/2008 16:27
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ; ΠΡΟΣ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Η Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ Η ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕ Ο Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ Π. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΚΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ; ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ! ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 700 ΕΥΡΩ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ! ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ. ΕΝΑΠΟΘΕΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ; ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ.
Takis4
19/12/2008 16:25
Opoios den sevete tin Dimokratia auta patheni:

O Anarxikos me ti via ferni via.

A Aristeros (O Ellinas) pou poulaei koultoura kai einai eukatastatos vriskei dikaiologies , an den einai eukatastatos kai einai entimos ergatis upalilos anthropos genika axizei epeno.

O Dexios an einai entimos kai an einai ftoxos i plousios mpravo tou kai autou.


Yparxoun kai alles parataxeis kai alles ideologies (kai thriskies) to idio kai giautous loipon.

Oti kai na les oti eisai oi PRAXEIS sou se prodidoun eite foras koukoula eital to paizeis koultouriaris eite poulas efe i metriofrosini, sto telos erxete i wra kai vlepoume OLOI ta xalia mas.

O KATHENAS AS ANALAVEI TIS EUTHINES (upoxrewseis) TOU APENANTI STON SYNANTHRWPO TOU

GNWMI MOU
Εύα Μοδινού
19/12/2008 16:15
Για να κατευθύνουν τα παιδιά σωστά το μίσος τους πρέπει να είναι ξεκάθαρα αντιληπτός ο εχθρός. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Όμως επειδή τα παιδιά χρησιμοποιούν με αγνή πρόθεση τις ψυχικές τους δυνάμεις, ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ έντονα και ίσως γι'' αυτό ξεσηκώθηκαν και έχουν κατέβει στους δρόμους. Τι διεκδικούν; Ίσως αυτό που στερούνται: ένα κόσμο σε ανθρώπινα μέτρα, όπου η αξία της ζωής και της αγάπης δεν θα είναι τόσο υποβαθμισμένη. Η γενιά του 1-1-4 πάλευε για μια χειροπιαστή ευκαιρία στη ζωή και στην παιδεία. Τώρα τα παιδιά παλεύουν για την ψυχή τους, κι ας μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη.
Γιατί ενημερώνονται πολύ περισσότερο από ό,τι οι προηγούμενες γενιές και "βλέπουν" πως οι πολιτικοί και πνευματικοί ταγοί παζαρεύουν διαρκώς τις ψυχές τους για το βόλεμα ή την καταξίωση. Κανείς δεν κατάλαβε το μύνημα που έστειλε η επιστολή των φίλων του Αλέξη; Γράφουν: "...Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε. Ύλη παντού. Αγάπη πουθενά. Πού είναι οι γονείς; Πού είναι οι καλλιτέχνες; Γιατί δεν βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν; Μας σκοτώνουν. Βοηθήστε μας."
Lakon
19/12/2008 16:09
H dhmokratia mas autokatastrefetai dioti katexpasthi to dikaioma tis eleutherias kai tis isotitas, dioti emathe tous polites va theoroun tin authadeia os dikaioma, tin paranomia os eleutheria, tin avaideia tou logou os isotita kai tin anarxia os eudaimonia.
This text has been written 200o years ago, Isokratis, but i still valid.
Lakon, greek diaspora.
ΚΑΤΙΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ
19/12/2008 15:45
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ (ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΙΚΗΣ) ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΨΟΦΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ,. ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ 40 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ, ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ, ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΩΝ Κ.Λ.Π ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΠΟΡΕΙΕΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ... ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.
idem
19/12/2008 14:34
[ Από τον "κάποιος με κουκούλα" : Αδέλφια μου, Η περίοδος που ζούμε είναι μια υπερσύγχρονη και υψηλής τεχνολογίας ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ] Θα εννοείς προφανώς και την "ασύγχρονη" δικτατορία των Εξαρχείων. Αν εσύ φοβάσαι ότι "οι μπάτσοι" της υπερσύγχρονης δικτατορίας θα σε ανακαλύψουν, όταν δεν φοράς την κουκούλα,και υποτίθεται ότι γι΄αυτό τη φοράς,το ίδιο φοβόμαστε κι εμείς από την "ασύγχρονη" δικτατορία των μπάτσων της δημοκρατίας των Εξαρχείων. Αλλά δεν φοράμε κουκούλα. Αν μας ανακαλύψουν θα έχουμε την τύχη του άτυχου αστυνομικού,που τον έκαναν τόπι στο ξύλο,τον κατάντησαν φυτό,μέχρι που πέθανε πριν λίγες μέρες. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σπίτι και αυτοκίνητο θα μας τα κάνουν στάχτη. Αλλά εσύ,όταν οι "μπάτσοι" θα σε αφήσουν,θα τρέξεις στα κανάλια και στις εφημερίδες,που θα τείνουν "ευήκοον ους" και θα ξεμπροστιάσουν το άθλιο παρακράτος της υπερσύγχρονης δικτατορίας,κατά τους ισχυρισμούς σου. Εμάς κανείς δεν θα μας ακούσει,γιατί το παρακράτος της δημοκρατίας των Εξαρχείων, έχει γερές πλάτες. Και ξέρεις ποιες εννοώ. Κράτα λοιπόν εσύ γερά την κουκούλα σου και άφησε εμάς να γράφουμε χωρίς μάσκες και κουκούλες.
ΒΑΣΙΛΗΣ
19/12/2008 14:07
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1-1-4 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ....
Γ.Α.Τ
19/12/2008 12:47
ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταματισθε να εθελοτυφλητε ,μη βαρατε το ..Σαμαρι για να τα
ακουση ο ...Γαιδαρος !!!
Ο Μικης εχει απολυτο δικαιο. επιτελους καποιος μιλησε για την ..Ταμπακερα !! γιατι ολοι γραφουν αλλα ολοι γυρζουν γυρο
γυρο απο την ταμπακερα αλλα κανεις δεν θελη να την ανοιξη
Αυτος που κυβερνα φταιη και οχι τα εκτελεστικα οργανα και αν
δεν μπορη παη σπιτι του ,πολυ απλο
Οσο για της κουκουλες ,αν τα ..κοτσια σου δν το λενε τοτε βλεπε τα γεγονατα απο τον καναπε σου.
αρκετα ταπεινοθηκαμε σαν λαος.
Σάκης Πετράς
19/12/2008 12:41
pros idem 18/12/2008 23:42
Τα δακρυγόνα και τα καπνογόνα και τα λοιπά ερεθιστικά του προσώπου (...) αρχίζουν να πέφτουν όταν εκσφενδονίζονται οι πρώτες μολότωφ, φίλε και αγαπητέ της κουκούλας.
oxi panta agapite file...
sakhs petras
ΒΑΣΩ
19/12/2008 12:21
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ),ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ(ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ)
ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΟΦΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.
Dimitra Vasikogiannakopoulou
19/12/2008 10:38
O Mikis eine enas megalos mousikosinthetis..
telos
yana
19/12/2008 09:28
pos ta paidia tn 15-16 eton pernoun ton nomo sta heria tous kai apofasizoun ti ine sosto i lathos , ti ine nomimo i oxi , akoma kai pio ine to kalo tous kai to symferon tous ?
i nomothesia dini stous neous psifo sta 18 , kai aftin akoma tin adia odigisis sta 18 , anarotiomaste yiati ???

lipiros o apoprosanatolismos kai i ekmetalefsis
lipiro to misos i via kai i katastrofi pros oles tis kathefthinsis,
alla akoma pio lipiri i pantelis elipsis elpidas yia tin elleda.
akoma kai an yparhoun ligoi ellines pou tha borousan na prosferoun kai na allaxoun afton ton topo tora pia pios apo aftous tolma na politefthi ?
sta aglika iparhi ena rito pou lei "kata kanona oi laoi ehoun tis kyvernisis pou tous axizoun "
aloimono stous ligous logikous kai politismenous anthropous pou vriskonte eglovismenoi stin ellada
aloimono
yana
19/12/2008 09:28
pos ta paidia tn 15-16 eton pernoun ton nomo sta heria tous kai apofasizoun ti ine sosto i lathos , ti ine nomimo i oxi , akoma kai pio ine to kalo tous kai to symferon tous ?
i nomothesia dini stous neous psifo sta 18 , kai aftin akoma tin adia odigisis sta 18 , anarotiomaste yiati ???

lipiros o apoprosanatolismos kai i ekmetalefsis
lipiro to misos i via kai i katastrofi pros oles tis kathefthinsis,
alla akoma pio lipiri i pantelis elipsis elpidas yia tin elleda.
akoma kai an yparhoun ligoi ellines pou tha borousan na prosferoun kai na allaxoun afton ton topo tora pia pios apo aftous tolma na politefthi ?
sta aglika iparhi ena rito pou lei "kata kanona oi laoi ehoun tis kyvernisis pou tous axizoun "
aloimono stous ligous logikous kai politismenous anthropous pou vriskonte eglovismenoi stin ellada
aloimono
σπύρος Λιονταίος
19/12/2008 04:37
Για άλλη μιά φορά έβγαλε ,με απλες εμπειρικές λέξεις, ο Μ.Θεοδωράκης τις αόρατες και ορατές μάσκες της παραπλάνησης από τα πρόσωπο αυτών που υποτήθεται οτι υπερασπιζονται το νόμο και απο αυτούς που υποτήθεται οτι διεκδικούν δικαιώματα που δικαιούνται αλλα δεν γνωρίζουν ποιά ακριβώς είναι και πως να τα διεκδικήσουν .
Κάποιος με ΚΟΥΚΟΥΛΑ
19/12/2008 02:05
Αδέλφια μου, Η περίοδος που ζούμε είναι μια υπερσύγχρονη και υψηλής τεχνολογίας ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Μίκη , σοφέ μου πρόγονε, έκανες και εσύ τα λάθη σου ύστερα από τους ηρωισμούς σου στην 7ετία, αλλά δεν είναι η στιγμή για να σε κρίνω. Σου λέω απλά (μιλώντας και εγώ σαν νέος, φοιτητής Ιατρικής) ότι η ΚΟΥΚΟΥΛΑ δεν είναι έλλειψη παλικαρισμού ή ευθυνοφοβίας. Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ είναι προστασία δεδομένων ,γιατί ένα μηνα μετα θα χτυπησει η πορτα του σπιτιου και θα με μαζεψουν οπως πολλους μου φίλους που τόλμησαν να βγουν χωρις κουκουλα. Σου θυμίζει κατι αυτό ??? Θα σου θυμίζει μάλλον τον τρόπο που συνέλαμβαναν τότε...στη ΧΟΥΝΤΑ. Ναι. Καλα άκουσες. Ετσι συλλαμβανουν και σημερα. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Και αγαπητε Μκη εσύ πολεμούσες έναντι σε κάτι υπαρκτό. Πολεμούσες έναντι στον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, έναντι ΠΑΤΤΑΚΟΥ, έναντι ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΛΥΜΠΕΡΗ και έναντι πολλών άλλων ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ καραβανάδων. Έμεις ΠΟΙΟΝ πολεμάμε? ΚΑΝΕΝΑΝ και ΟΛΟΥΣ. Έναντι μορφωμένης και μασκαρευμένης δήθεν ΔΗΜΟΡΑΤΙΑΣ. Εσύ είχες τον εχθρό σου απέναντι και έτρωγες υπαρκτό ξύλο. Και ο εχθρός σου κάποτε νικήθηκε. και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. και ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΑΛΛΑ ο δικός μας εχθρός είναι ανυπόστατος. Σκεψου το και αν θες να μου απαντήσεις γράψε κάπου στη νέα σου επιστολή μέσα σε μια παρένθεση ΚΜΚ (εννοείτε Κάποις Με Κουκούλα) ....Θα καταλάβω.
idem
18/12/2008 23:42
[από Σάκης Πετρας : Η περίφημη κουκούλα για τους διαδηλωτές -βίαιους ή ειρηνικούς- υπηρετεί δύο σκοπιμότητες. Η πρώτη: Στοιχειώδης προστασία από τα πάσης φύσεως και επικινδυνότητας χημικά και/ή δακρυγόνα (αφορά αμφότερες τις κατηγορίες διαδηλωτών).] Τα δακρυγόνα και τα καπνογόνα και τα λοιπά ερεθιστικά του προσώπου (...) αρχίζουν να πέφτουν όταν εκσφενδονίζονται οι πρώτες μολότωφ, φίλε και αγαπητέ της κουκούλας.
Ε.Μ.Υ
18/12/2008 23:22
ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΌΠΩΣ ΣΑς ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΝΤΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΡΕΖΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥς ΜΠΑΤΣΟΥς ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ .ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΑς ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΑΚΙ ΧΩΡΑΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΑΚΟΔΕΜΑ .
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ ΒΓΑΛΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΣΟΥ ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΒΓΑΛΕ ΡΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΗΣΑΞΕΤΕ . ΤΙ ΝΑ ΣΑς ΠΩ ΜΩΡΕ; ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΒΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΒΙΑ
ΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
18/12/2008 22:19
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
Peter kropoktin
18/12/2008 21:48
Mikis has a view that oveall remains conservative although to the left of the current government in charge - not difficult. However, his opinion is not valid for events of today, but rather more related to a ''glorious'' past. For example, considering all the power the modern state has, to ask demonstrators to take of their ''koukoules'' is naive and even dangerous. It will allow the security forces to identify easily individuals - is this how Mikis wants to make heroes? What amazes Mikis and those close to him in the left - or semi-left - word that he functions, is that to a larger extent the recent demonstrations and riots have been spontaneous in nature and no particular party of the left can claim credit for them. Onwards with the social revolution.
Κ.28
18/12/2008 20:35
ΑΠΟΨΕΙΣ... Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ''Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΣΦΑΙΡΑ ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΤΗΚΕ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΕΞΗΛΕΩΘΟΥΝ, Ι ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ? ΑΥΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 1-1-4 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΜΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΙΑΣ. ΟΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ, ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΑ" ΑΠΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ. ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ... Κ.28
Stergios Bakas
18/12/2008 20:35
Επιτέλους, μία γνώμη σωστή για την νεολαία, τα πολιτικά κόμματα και την χώρα μας. Ο Μίκης με βάση το ειδικό αισθητήριο που διαθέτει, καθώς επίσης και την πολύχρονη πείρα του, είναι σε θέση να αρθρώσει πολιτικό λόγο. Είναι σωστή η προτροπή του στους νέους να σταματήσουν να γοητεύονται από κόλακες, που αύριο θα τους προδώσουν. Κάτι ξέρει και ο ίδιος. Θα πρέπει να κυριαρχήσει ο ορθολογισμός που θα παράγει αποτελέσματα...
Γιάννης Π.
18/12/2008 20:23
Η επανάσταση της βλακείας. Το να κάθεται ο Μίκης στα 80 του να μας λέει προφανή πράγματα είναι μεγάλη κατάντια και ξεφτίλα για όλους μας.

Η πολύ νέα γενιά (παιδιά) έχει χρησιμοποιθεί κατά εξακολούθηση στην ιστορία για εγκληματικές ενέργειες (Αφρικανικοί εμφύλιοι, Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο κτλ.) δεν φέρεθ ευθύνη. Και προφανώς δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα θετικό από όλο τον τζερτζελέ εκτός από το επιπλέον δημόσιο χρέος που θα κληθεί να πληρώσουν οι ίδιοι οι μαθητές όταν ενηλικιωθούν (οι μεγαλύτεροι δεν είναι βλάκες και οι βλακείες πληρώνονται). Άν δεν δείτε 35-45αρηδες στις διαδηλώσεις μάλλον για σκασιαρχείο πρόκειται και όχι για εξέγερση...Οι επναστάσεις γίνονται από καποιους που διεκδικούν και μπορούν να ασκήσουν εξουσία!
ΜΑΚΗΣ
18/12/2008 20:19
ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΝΕ ''ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ''?ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ?
"Ziko tha provo se omotites!"
18/12/2008 20:01
Apsogi i topothetisi sou Riga..
Poly sosta milises gia epiplastes kai "gialantzi" dimokraties, gia eleipsi oratou exthrou enantia tou opoiou mporoun-me na antitaxhun-me i pleiopsifia tou kosmou. Kai leo i pleiopsifia giati milame gia kayta koinonika zitimata, zitimata epiviosis! H alitheia einai oti ektos apo tin synyparxi ton anotero parametron pou kanoun ligotero efikti mia maziki kinitopoiisi, ayto pou leipei einai arxes opos allileggyi, anidioteleia, kai alla stoixeia kyrios antropistika. Vlepeis dytikopoiithikame kai paraginame atomistes, opportunistes, "partakides". To symferon kai to prosopiko kerdos ber alles! Gia ayto aparaititi anagi kai monodromos i strofi se pio anthropokentrikes koinonies..Oso gia tin koukoula, anagaia (tromonomoi, ilektronika fakelomata klp), to mono arnitiko oti iso apo ayti mporei na vrisketai toso o Rigas oso kai o kathe Korkoneras..I sygxisi se apaxionei adelfe..
Φίλιππος Βαμβουκάκης
18/12/2008 18:10
Οι κουκούλες δεν είναι το πρόβλημα. Όσο μεγαλύτερο και συνειδητοποιημένο το λαϊκό κίνημα, τόσο λιγότερες θα είναι και οι κουκούλες! Όμως ποιος εμπνέει σήμερα τα παιδιά; Αυτά τα παιδιά που σπανίως έχουν ελεύθερο χρόνο να σκεφτούν, να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν πρόσωπο με πρόσωπο, να νιώσουν την αληθινή επικοινωνία, αυτά τα παιδιά που τους στερούν ζωτικό χώρο και χρόνο, που στερούνται αληθινού οικογενειακού και κοινωνικού διαλόγου; Που το κυρίαρχο στοιχείο κοινωνικοποίησηή τους αποτελεί η κατανάλωση; Αυτά τα παιδιά αποτελούν τα ίδια και το αισθάνονται εντστικτωδώς, αναλώσιμο είδος στο χωνευτήρι της σημερινής κοινωνίας! Γι'' αυτό αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο και γι'' αυτό θα πρέπει εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς να καταλάβουν και να αναλύσουν με νέες παραμέτρους τις σχέεις που διέπουν τις σύγχρονες κοινωνίες και να πάψουν τους υπερφίαλους αφορισμούς, τις εύκολες λύσεις της ταμπέλας και σνομπαρίσματος αυτών που δεν κατανοούν. Έχει προσπαθήσει κανείς να ακούσει; να κατανοήσει; Οχι! όλοι προσπαθούν να εξάγουν ωφέλη και όχι συμπεράσματα! Τώρα όσον αφορά τη βία, η ελληνική κοινωνία είναι μια βίαιη κοινωνία όπως εξωτερικεύεται από τις αντιδράσεις μας στην καθημερινότητά μας! Ρίξτε μια ματιά στους δρόμους, τα γήπεδα, τα μαγαζιά και θα δείτε αγένεια, άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας! Επίσης το επίπεδο διαλόγου και συζήτηςσης βρίσκεται σε επίπεδο κάτω της βάσης!
Rigas Ferraios
18/12/2008 16:42
Agapite k. Mauriko, an eseis apo to keimeno mou to mono pou katalabate einai oti mou aresoun ta spasimata, tote mallon tha prepei na to ksanadiabeste me prosoxi. An pali to problima sas einai poioi einai pio magkes, oi neoi tou tote h tou tora, theoro mia tetoia sugrkisi toso anousia pou einai antaksia monon oson boleutikan, sumbibastikan kai me auton ton tropo ousiastika ksepoulisan tous agones pou ekanan tote afinontas tous sti mesi, me apotelesma na fthasoume sto simeio pou eimaste simera. An eseis exete allous kaluterous tropous apo tous dikous mas gia na allaksete tin koinonia giati den tous efarmosate os simera h den tous efarmozete tora. Mipos giati akoma kai tora pou to pragma exei fthasei sto aproxorito arneiste na paradextheite ta sfalmata sas os geneia kai zeite me ena endokso parelthon pou me ton tropo zoi sas akurosate?
effi hatzi
18/12/2008 16:36
Pedia Epi Xoudas den eixe kameres h Astinomia An eixe , oi exegermenoi den tha forousan koukoules ??? Min trelathoume kiolas.... Ne simfono oti oi Batsoi den eine to provlima......alla aftoi oi politikoi. Omos o Theodorakis zouse se alli epoxi. Ekei arkouse na pesei i Xouda ke na erthei h Dimokratia Ela tora omos pou exoume idi "Dimokratia" ........ Ara iparxei ena adiexodo.... Edometaxi den boreis na perimeneis apo 16xrona na vroune to sosto "metopo" opou prepei na stoxefsoune HMARTON. Oi pio polloi epanastates tou Politexniou exoun ploutisei tora ke den prokite pote na paradextoun alli anagi gia "epanastasi" giati tha thiktoun ta kektimena tous. XEPESMENOI EPANASTATES POU KATHE FORA LENE "TI OREA POU EPANASTATISAME TOTE......OPIOS ALLOS XANAPROSPATHISEI EINE AKYROS
Σάκης Πετράς
18/12/2008 16:09
τωρα που πυροβολησαν και δευτερο μαθητη βαλε μαυρα και χωρις πανο και συνθηματα και σαν πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης που ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του ,πηγαινε συνταγμα να διαδηλωσεις οπωσ και τοτε για την παρνηθα...
μπορει η επεκταση του καζινου να συνεχειζετε αλλα αν δεν ειχατε βαλει τα μαυρα τοτε και με τα κερακια ανα χειρας δεν μασ ειχατε συγκλονισει τωρα θα την ειχαν χτισει ολοκληρη...
kmavrikos
18/12/2008 15:15
Ο αγαπητός Γιώργος που μίλησε για ευνουχισμένο Μίκη, θα έπρεπε να ζηλεύει που δεν θα φθάσει το επίπεδο ενός τέτοιου αγωνιστή, Και στον καναπέ, στα 80 του ο Μίκης είναι πιό δυνατός από σένα φίλε. Και δεν φόρεσε ποτέ κουκούλα!!
KMavrikos
18/12/2008 15:12
Ο αγαπητός γράφων Ρήγας Φερραίος, εντυπωσιάζει με την ρητορική του. Οι σημερινοί λεβέντες κουκουλοφόροι, θέλουν να τα σπάνε, να κάνουν πλιάτσικο και να αρθρογραφούν κρύβοντας τους εαυτούς τους!!! Αυτή είναι η μαγκιά τους. Δηλαδή ούτε το ένα χιλιοστό της λεβεντιάς των νέων του 1-1-4
ΣΠ ΑΘΗΝΑ
18/12/2008 15:09
Τo παρακατω ειναι μερος αρθρου του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Αυτος δεν ειναι αξιος να πουλησει την αυτοβιογραφια τοθ για 25 ευρω.....
ΣΚ ΑΘΗΝΑ
18/12/2008 14:59
Μια μωβ σκιά Μαΐου σκέπασε την Αθήνα. Κι όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, μια εφημερίδα ν'' αγανακτήσει και να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει την αλήθεια για αυτό το τρίγωνο του αίσχους. Σκουφά, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους. Κι άρχισε μια σκόπιμη, ύποπτη κι έντεχνη σύγχυση τριών ασχέτων μεταξύ των περιπτώσεων. Οι νεαροί των Εξαρχείων να παρουσιάζονται ίδιοι με τους αλήτες των γηπέδων, τους επονομαζόμενους χούλιγκανς, και επιπλέον να καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη, με στήλες ολόκληρες των θλιβερών εφημερίδων μας, ότι οι νέοι αυτοί, οι αναρχικοί, είναι οι βομβιστές και ίσως οι πιθανοί δράστες των δολοφονιών ή εμπρησμών. Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσει η δίωξη των εκατό, σαράντα ή είκοσι παιδιών και η όλη επιχείρηση στεφθεί με επιτυχία, να πάρει τις διαστάσεις ενός πραγματικού θριάμβου... κατά του εγκλήματος. Την ίδια ώρα που δολοφονούνται εκδότες και οι δολοφόνοι δεν ανευρίσκονται. Δολοφονούνται πολίτες και οι δολοφόνοι δεν αποκαλύπτονται. Πεθαίνουν νέοι από ξυλοδαρμούς και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, τέλος, δεν... ανακαλύπτονται.

Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ'' αφέλεια, σ'' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην παρουσία του τέρατος. (...) Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είμαι μαζί σας. Και σας αγαπώ.
Rigas Ferraios
18/12/2008 14:20
Otan h genia tou 1-1-4 kai ton Ioulianon ebgaine stous dromous o exthros itan oratos kai apenanti tis. Apo tote allakse omos kai anti na suspeironei to lao enantion tou, opos ekane h Xounta gia paradeigma, ton apokoimizei kai ton aposuntonizei. Den einai diakritos, alla krubetai eksupna os xamaileon piso apo dithen dimokratikes kuberniseis kai diadikasies kai kanei koumanto apokoimizontas ideologika to megalutero meros tis koinonias me pseutikes uposxeseis, pseutika protupa kai sunthimata gia kaluteri zoi. Epikaloumenos de mia epifasi dimokratias kai koinonikis dikaiosunis frontizei na apaksionei kai polles fores na poinikopoiei (blepe tromonomos) kathe morfi - akoma kai eiriniki - diamarturias kai antistasis. Mporei loipon kapoioi na kruboun piso apo tin koukoula tin deilia tous, kapoioi alloi omos blepoun se autin mia anagkaiotita stin prospatheia tous na meinoun energoi ston agona gia na ksupnisei to megalo meros tis koinonias pou exei diapotistei me ta "ithikoplastika" kirugmata tis neofileleutheris elit. An oi agonistes noiazontan gia tin epifasi koinonikis kai oikonomikis omalotitas, gia tin opoia koptontai oloi oi kathos prepei politikoi, dimosiografoi kai pantos eidous noikokuraioi, tha itan epanastates tou kanape, pou apodexontan ti moira tous. O monos tropos pou apemeine gia na akousoun ta paxuderma tis eksousias einai dustuxos autos tis dunamikis antistasis kai den katadeiknuei aneuthinotita kai paraplanisi apo pleuras tis neolaias, para mono tin apognosi tis.
H Fanatikoi
18/12/2008 14:18
Osoi apos esas katigoreitai ton Miki mporei kai na exete dikio se polla, opos px to thema tis koukoulas. kaneis sas omos den apantaei stin ousia oson grafei sto simeioma tou. Pisyeuete dld eseis oti to provlima einai oi astynomikoi i autoi pou tous dinoun entoles? pisteyete oti oi neoi prepei na egklovisoun tin antistasi tous apenanti mono stin astinomiki via i apenanti sto sistima pou tin genna kai sta symferonta pou prostateyei.. to na fovatai enas aplos neos astynomikos na kykloforhsei einai ntropi gia tin koinonia mas.
Χρηστος Νικολαου
18/12/2008 14:01
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μικης Θεοδωράκης, πολιτιστική κληρονομιά μας, και δινει κατευθυνσεις στην νεολαια μας, με πολιτικη αναλυση και οραμα! Διοτι τα κομματα και λοιποι φορεις της Ελλαδας κοιμουνται ολορθια.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
18/12/2008 13:33
ΜΙΚΗ ΜΟΥ ΔΥΣΤΙΧΩΣ Η ΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ [ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΜΟΥ ] ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ''''ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ,ΠΟΛΕΜΟΣ,ΚΙΝΗΜΑ,ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ,ΕΜΦΥΛΙΟΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΞΑΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ,ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ..''''ΚΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ''''ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ'''' ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ..ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ''''ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ'''' ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΗΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙ.
K Mavrikos
18/12/2008 13:29
Συγχαρητήρια στον Μίκη Θεοδωράκη που είπε το αυτονόητο και που επιβεβαιώνει και την λεβεντιά του. Γιατί οι πραγματικοί λεβέντες αγωνιζονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ούτε πισώπλατα, ούτε με πέτρες και καδρόνια. Γιατί αν δρούν έτσι, σε τι διαφέρουν από τους "μπάτσους" που βρίζουν; Ποιά είναι η ανωτερότητα τους;
Σάκης Πετράς
18/12/2008 12:25
O ανθρωπος εγραψε την αυτοβιογραφια του με τιτλο ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ!Στο album παραθέτουν σκέψεις για τον Μίκη Θεοδωράκη και για το Αξιος Εστί οι κ.κ. Κάρολος Παπούλιας, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέκος Αλαβάνος. Επίσης η Κα Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα -Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων- μιλά για την απόφαση της Βουλής να θέσει υπό την αιγίδα της το Αξιος Εστί.
Καταλάβατε τώρα ποιος καλει για αντισταση?
Μικη θα βγαλω την κουκουλα οταν βγαλεισ την μασκα!
Μ.Ναννος
18/12/2008 12:03
Για την παρακάτω παράγραφο του Μίκη ,συνυπογράφω και του σφίγγω το χέρι .# ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ από τους κουκουλοφόρους.
Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει κουκούλα; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του ! ! #
ΜΝ
Αμαλία Τανδρία
18/12/2008 11:57
Όταν δε μπορούμε να αντικρούσουμε απόψεις τότε αφορίζουμε.. Πραγματικά, προσφηλής μέθοδος σε όσους δεν έχουν ούτε προτάσεις αλλά ούτε και σκέψεις. Θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στην άποψη του κ. Θεοδωράκη για την θέση την οποία εκφράζει και αφορά τη γενιά του 114, τη νεολαία Λαμπράκη και των ιδεών που τους ενέπνεαν και καθοδηγούσαν τον αγώνα τους; Θα μπορούσε, άραγε, κανείς να αμφισβητήσει ότι αριστερός είναι ο μορφωμένος άνθρωπος που κατέχει γνώσεις, έχει προτάσεις, αναζητά την αλήθεια και όχι άκριτα υποστηρίζει τη λογική μιας καινοτομίας η οποία καθοδηγείται μόνο από ένα στείρο θυμό που τελειώνει στο πορτοκάλι και στην πέτρα (στην καλύτερη περίπτωση).
Σάκησ Πετράς
18/12/2008 11:51
Η αλήθεια ενός (σύγχρονου) κουκουλοφόρου

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Η περίφημη κουκούλα για τους διαδηλωτές -βίαιους ή ειρηνικούς- υπηρετεί δύο σκοπιμότητες. Η πρώτη: Στοιχειώδης προστασία από τα πάσης φύσεως και επικινδυνότητας χημικά και/ή δακρυγόνα (αφορά αμφότερες τις κατηγορίες διαδηλωτών). Η δεύτερη: Προφύλαξη των στοιχείων ταυτότητας από τις αναρίθμητες κάμερες παρακολούθησης (αφορά κατά τεκμήριο τους βίαιους, περιλαμβάνει όμως και κάμποσους ειρηνικούς -μικρός αριθμός όχι αμελητέος- που δυσφορούν από την ύπαρξη των καμερών). Το διά ταύτα: Ολοι οι μετέχοντες σε διαδηλώσεις όπου στοιχειωδώς εφαρμόζεται η των αερίων σύγχρονη καταστολή -είτε οι βίαιοι είτε οι ειρηνικοί- εκ των πραγμάτων επί κάμποση ώρα είναι... κουκουλοφόροι (είτε μαντιλοφόροι είτε πετσετοφόροι, περί της ιδίας κατηγορίας πρόκειται).

Ο υπογράφων, για παράδειγμα, και κάμποσες χιλιάδες άλλοι ειρηνικοί που στα μέσα της εβδομάδας μετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή, για μία ώρα τουλάχιστον ανήκε υποχρεωτικά στην κατηγορία των κουκουλοφόρων (μαντιλοφόρος για την ακρίβεια). Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, οι... μαρκουτσοφόροι των τηλεκαναλιών, ότι χρησιμοποιώντας απαξιωτικά τη λέξη κουκουλοφόρος -ωσάν να αναφέρονται σε κατοχικούς καταδότες ή μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν στην καλύτερη των περιπτώσεων ομολογούν βαθύτατη σύγχυση. Στη χειρότερη, απαξιώνουν προληπτικά κάθε σύγχρονο διαδηλωτή, που δεν αρκείται σε χαμογελαστές διαδηλώσεις για την... προστασία της θαλάσσιας χελώνας (έχουν, και αυτές, τη σημασία τους), αλλά ενίοτε διαδηλώνει με τα μάτια του -καταναγκαστικά- πλημμυρισμένα στο κλάμα. Με την κουκούλα (ή μαντίλι ή πετσέτα), μοναδική ρεαλιστική λύση στοιχειώδους προφύλαξης...
ΓΙΩΡΓΟΣ 18/12/2008
18/12/2008 10:36
Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΙΑ ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ( ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.
Vaggelis
18/12/2008 10:20
Μπραβο μεγαλε Kostas, αυτο σου μεινε απο ολο το αρθρο, εχεις το κρατος που σου αξιζει, δυστυχως και μεις μαζι σου.
Kostas
18/12/2008 08:48
μπάτσοι
ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ