ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΙΛΕΝΙΟΥΜ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/1999 |

Καθ' όλα γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όπου άρχισαν με επισημότητα οι εκδηλώσεις υποδοχής της νέας χιλιετίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

Με πυροτεχνήματα. Οι γιορτές για την υποδοχή της νέας χιλιετίας στη Θεσσαλονίκη άρχισαν και επίσημα

Πυροτεχνήματα, κομφετί και εκατοντάδες μπαλόνια αφέθηκαν ελεύθερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο επιβλητικός Άη Βασίλης, συνοδευόμενος από τους νάνους του παραμυθιού και περιτριγυρισμένος από μικρά αγγελάκια, έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο εορταστικός διάκοσμος φωτίστηκαν, ενώ οι νάνοι μέσα από αυτοκίνητα-αντίκες μοίραζαν στα παιδιά σοκολάτες, καραμέλες και άλλες λιχουδιές.

Ήταν η «Γιορτή των Αγγέλων», η μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους με τη συμμετοχή του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, που διηύθυνε την 100μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, του ερμηνευτή Πέτρου Γαϊτάνου και πολυμελούς χορωδιακού σχήματος αποτελούμενου από 570 άτομα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, με ένα κατανυκτικό δρώμενο που περιελάμβανε αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού, με παράλληλη αφήγησή της σε τρία μέρη, διάρκειας τεσσάρων λεπτών το καθένα.

Ανάμεσά τους παρεμβλήθηκαν ισάριθμα μουσικά μέρη δεκάλεπτης διάρκειας με χριστουγεννιάτικα άσματα. Η αναπαράσταση του δρώμενου έγινε από τον Οργανισμό Θεατρικής Συμφωνίας.

Για τη συγκρότηση της Φιλαρμονικής των 100 ατόμων συνέπραξαν, εκτός από τη Δημοτική Φιλαρμονική, η Ορχήστρα Πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η Φιλαρμονική του Γ' Σώματος Στρατού, ενώ το χορωδιακό σχήμα που έψαλλε χριστουγεννιάτικους ύμνους αποτελείτο από 13 επιμέρους χορωδίες της Θεσσαλονίκης.