ΜΟΝΟ ΔΥΟ λεπτά της ώρας χρειάστηκαν οι τέσσερις άγνωστοι κουκουλοφόροι που «σήκωσαν» το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στον Ζαρό Ηρακλείου, αρπάζοντας τα 15.000 ευρώ που περιείχε. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα χθες.

Οι τέσσερις άγνωστοι, που φορούσαν κουκούλες και γάντια και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, έφθασαν στην τράπεζα που βρίσκεται στο κέντρο του Ζαρού με ένα μπλε φορτηγάκι το οποίο είχε κλαπεί μια μέρα νωρίτερα. Με την όπισθεν του οχήματος, έσπρωξαν το ΑΤΜ, προκαλώντας φθορές στην κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος, και στη συνέχεια έδεσαν το μηχάνημα συναλλαγών με συρματόσκοινα. Με ταχύτητα, σέρνοντας το μηχάνημα, απομακρύνθηκαν φθάνοντας μέχρι τον Βότομο, όπου διέρρηξαν το ΑΤΜ και πήραν τα λεφτά. Ο θόρυβος από τα τζάμια που έσπαγαν ξεσήκωσε περίοικους που βγήκαν στα μπαλκόνια, νομίζοντας ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα, όμως οι κουκουλοφόροι τους απείλησαν με τα όπλα που κρατούσαν.

Το περιστατικό, που θυμίζει έντονα τη διάρρηξη με τη μπουλντόζα στις Καλύβες Αποκορώνου, έθεσε σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές, ενώ επί τόπου έγινε σύσκεψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με επικεφαλής τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης υποστράτηγο Αντώνη Βιτωράκη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Βότομο οι αστυνομικοί εντόπισαν την πίσω πόρτα του φορτηγού που αποκολλήθηκε, ενώ οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων από τις αστυνομικές αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.