Αναδρομικά το επίδομα των 176 ευρώ

Σε 150.000 δημοσίους υπαλλήλους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2008 07:00 |

Πράσινο φως για την αναδρομική καταβολή σε υπαλλήλους του Δημοσίου του επιδόματος των 176 ευρώ δίνει η πρώτη απόφαση που εκδόθηκε σε επίπεδο Εφετείου. Υπολογίζεται ότι η απόφαση κατ΄ αρχήν αφορά 150.000 εργαζομένους.
Στη δικαίωση 53 εκπαιδευτικών προχώρησε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο είχε προσφύγει το Ελληνικό Δημόσιο. Το Εφετείο συμφώνησε με την πρωτόδικη απόφαση που είχαν κερδίσει οι εκπαιδευτικοί για το επίδομα και την αναδρομική καταβολή του, επικυρώνοντας σε κάθε εκπαιδευτικό το ποσό των 7.568 ευρώ.

Το επίδομα των 176 ευρώ είχε δοθεί το 2002 ως «ειδική μηνιαία παροχή» για προσαύξηση του μισθού σε όλες τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός των εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών και των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι απάντησαν με ομαδικές προσφυγές.

Μετά τη μεγάλη απεργία του 2006, η οποία έγινε

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Από το επίδομα είχαν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί και δημοτικοί υπαλληλοι, οι οποίοι απάντησαν με ομαδικές προσφυγές
μεταξύ άλλων και για την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος, η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για την καταβολή του σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις των 17,5 ευρώ, αλλά είχε αρνηθεί την καταβολή των αναδρομικών.

Στην πρωτόδικη απόφαση οι εκπαιδευτικοί είχαν δικαιωθεί με το σκεπτικό ότι η εξαίρεσή τους συνιστά «αδικαιολόγητα άνιση μεταχείριση», αναγκάζοντας την κυβέρνηση, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, να προσφύγει εναντίον όλων των σχετικών αποφάσεων στο Εφετείο.

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο που έξέδωσε απόφαση για την προσφυγή που κατατέθηκε στην υπόθεση των 53 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα 1ο και 3ο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης (υπάγονται στη Γ΄ ΕΛΜΕ).

Η απόφαση του δικαστηρίου
Το δικαστήριο έκρινε ειδικότερα ότι το Δημόσιο οφείλει να τους καταβάλει το επίδομα και αναδρομικά για το διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 30/10/2005 (οπότε κατατέθηκε η αγωγή). Παράλληλα, όμως, αποφάσισε ότι η παροχή των 176 ευρώ δεν μπορεί να συμψηφιστεί με το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης ύψους 73 ευρώ, το οποίο είχε δοθεί από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μετά τον συμψηφισμό που είχε κάνει το υπουργείο Παιδείας το επίδομα είχε μειωθεί στα 103 ευρώ, ενώ οι κρατήσεις γίνονταν επί του πραγματικού ποσού των 176 ευρώ. Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της Γ΄ ΕΛΜΕ να κινήσουν τη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών μέσω των εκκαθαριστικών της μισθοδοσίας.

Ταυτόχρονα αποτελεί δεδικασμένο για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους νοσοκομειακούς και δημοτικούς υπαλλήλους που δικαιώθηκαν πρωτόδικα, ενώ ανοίγει τον δρόμο και για όσους δεν κινήθηκαν ακόμα δικαστικά.

39
Πανας κωστας
20/08/2010 02:56
οι καθηγητες μπαινουν σε σχολές με 13,5?Χημεία αθήνας έχει 17,7,βιολογικό αθήνας έχει 18 φυσικό αθη΄νας έχει 17 μαθηματικό έχει 16,9.Που τα ειδες ρε μαγκα στρατιωτικε το 13,5?και ξεχασες και το σημαντικοτερο....Δεν είναι το ίδιο να γράφεις φυσικοχημεία,θεωρια σχετικοτητος,χαοτικο λογισμο,βιοχημεια,ραδιοχημεια,κβαντική φυσική,πυρηνική χημεια,χημεια τροφιμών,χημεια πετρελαιου,φυσική στερεών.χημεια φυσικών υλικών,οργανικές χημείαες,στεροισομέριες και το ίδιο να κάνεις βήμα,και αν ξυρίστηκες κόντρα ή αν φοράς το κράνος στραβά...Κάνε καμιά σκοπιά και χαλάρωσε γιατί μην ξεχνάς ότι από αυτ΄ς τις σχολές παίρνεις τα Νομπελ...Από τις δικές σου το μόνο που παίρνεις είναι σύνταξη...Το να γίνει ένας φυσικός ή χημικός ή βιολόγος καθηγητής είναι η τελευταία λύση φί΄λε μου..και πίστεψε με οι περισσότεροι άλλα όνειρα είχαν όταν μπήκαν...ή λοιπόν την κάνουν από το ελλάντα ή συμβιβάζονται και μένουν για τους δικου΄ς τους λόγους...Όσο για τους κακου΄ς καθηγητές χαλάρωσε...Στο λύκειο δεν κρίνεται τίποτα..Η ζωή ξεκινάει μετά το πανεπιστήμιο..Καραβάνα 5 ολυμπιάδες και σήμερα νεράιδα...εν δυο εν δυο...ασε με εμένα να φτιάχνω πυραύλους και να χω μια ελπίδα στο εκατομύριο να πάω στη νάσα και αν όλα δεν πάνε καλά να γίνω καθηγητής και να σου παίρνω 50 ευρ''α την ώρα για να μάθω στο στούρνο σου φυσική.κορόιδο...Η γνώση πληρώνεται...Μπες στο φυσικό.κάτσε 7 χρόνια τόσο κάνει ο μέσος φοιτητη΄ς πιστεψέ με όχι επειδή κάθεται...και μετά μίλα..
μαμα κωνσταντινου
19/10/2009 16:01
τελικα πειτε μου αν ξερετε...οι στρατιωτικοι 8α παρουν καμμια αυξηση..η 8α πεθενουμε τισ πεινασ?εχω μπερδευτει με το νεο επιδομα.8α το παρουν οι αγαμεσ μητερεσ στρατιωτικοι?πειτε μου αν καποιοι ξερετε?ευχαριστω..
ΜΑΤ ΑΡΙΣΤ
17/11/2008 20:53
Να ψοφησει η κατσικα του γείτονα!!!
JOXIAR
01/11/2008 12:47
ΦΙΛΕ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
1) ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΑ 17000 ΜΟΡΙΑ (ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ)
2) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 2000 ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ .Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ.Ε.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕΨΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ,ΕΞΟΔΑ , ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΕΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ; ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ 27ΧΡΟΝΙΑ 1450 ΕΥΡΩ.
3)ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΝΤΙΝΑΤΖΕΣ ΣΑΣ & ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ;
4)ΚΑΝΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ;
5)ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ;
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ & ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΡΙΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΥΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΥΑ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ 1.45 &ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΤΥΑ .Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΧΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17.550 ΜΟΡΙΑ.
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 2000 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Χ
31/10/2008 15:36
Αδελφε Νικο) δεν ειναι γκρινια και μιζερια.Ειναι γονιμη κριτικη που συμβαλλει στην καλυτερη λειτουργια της δημοκρατιας,στην αποκαλυψη της αληθειας και στην ικανοποιηση του αισθηματος του δικαιου των πολιτων.
Δεν ειμαστε χαπατα για να τρωμε κουτοχορτο.Οποιος αξιζει να αμοιβεται.Οποιος δεν το αξιζει θα αμοιβεται με λιγοτερα.
Νίκος)
31/10/2008 13:23
Γειά και χαρά σας Ελληνάρες μου, οι πιο πολλοί έχουν γνώμη (και καλά κάνουν) αλλά όλοι έχουν ατελείωτη όρεξη για γκρίνια και μιζέρια. Όλα στο αίμα του Έλληνα είναι. Βγάλε το μάτι του αλλουνού γιατί έτσι σε μάθανε από μικρό. Αδελφοφάδες...! Και σε Πολυτεχνείο πέρασα και έβγαλα, και μεταπτυχιακό έκανα και από πολυεθνικές πέρασα (δύο μεγάλες στις οποίες εργάστηκα χρόνια σε εργοτάξιο) και στρατό έκανα 16 μήνες σύνορα και καθηγητής είμαι τώρα. Όπου και να πέρασα την ίδια μιζέρια είδα, την ίδια απαξίωση. Οι ίδιοι ελληνάρες της λούφας και του βολέματος είτε είναι στον ιδιωτικό τομέα είτε είναι στο δημόσιο, είτε είναι στο στρατό (το είδα καλά και εκεί το επίπεδο) είτε επιχειρηματίες πριονίζουν τα πόδια μας/τους. Όλοι γκρινιάζουν γιατί κανείς δεν κάνει τη δουλειά του. Όλοι θέλουν παραπάνω αλλά να κουράζονται λιγότερο. Και είναι πάντα πολύ πιο εύκολο να κρίνουμε τον άλλο αντί του εαυτού μας. Καλομαθημένοι όλοι μας. Για ανασκουμπωθείτε λίγο κοκοράκια της μιζέριας. Αν δεν πέσει δουλειά από τον καθένα μας όλα σ__τά θα πάνε σε αυτή τη χώρα. Και δεν φταίει ΓΕΝΙΚΑ ο δημόσιος υπάλληλος, ο ιδιωτικός, ο στρατιωτικός ο καθηγητής η ο επιχειρηματίας. Το φταίξιμο είναι κυρίως ατομικά. Η νοοτροπία μας φταίει. Και δυστυχώς την περνάμε και στα παιδιά μας... Κρίμα.
Καλόγηρος , μονής Βατοπεδίου
31/10/2008 10:19
Ο Καθηγητής, τον οποίο με βασανισμό και απειλές τον κάνανε καθηγητή, και ο πιλότος που με την απειλή περιστρόφου , μπήκε στο Π.Α. . . . ας ρίξουν πρώτοι την πέτρα ,ο ένας στον άλλον . . . .
Ο καθηγητής που θα πανυγηρίσει οταν του καταργήσουν την μονιμότητα και ο πιλοτος που θα γιορτάσει όταν οι τούρκοι αποκτήσουν δημοκρατία και δεν χρειαζεται πλέον Π.Α. . . .
Αυτοί ας ρίξουν πρώτοι την κοτρόνα , ο ένας στον άλλον.

Υποκριτές φαρισαίοι Καθηγητές. Τι θα λέγατε αν τα παιδιά και οι γονείς διαλέγαν καθηγητή σε κάθε μάθημα, και ανάλογα το πόσα παιδιά σας διαλέγανε , απο ''κει θα κρινότανε τα επιδοματά σας. . . . .

Ουε , Στρατιωτικοί και Πιλότοι. Η μοίιρα σας εταξε να φυλάτε την πατρίδα . . .. και η πατρίδα σας έταξε να κλαίτε τη μοίρα σας . . .

Ουέ πατρίδα , που οι καθηγητές σου πανε φροντιστήριο , για να δώσουν στο ΑΣΕΠ και να γίνουν καθηγητές, οι οποίοι θα διδάξουν τους καλύτερους μαθητές σου, ώστε αυτοί , βοηθούμενοι από το φροντιστήριο, να καταφέρουν να "πιασουν" 18000 μόρια και να μπούν στην ΣΜΑ και στην Ικαρων . . . .

Αμήν
Χ
31/10/2008 09:53
εκπαιδευτικος=αναπαυση-αργια-αραλικι
Chris mantas
31/10/2008 07:36
Αποφοιτοσ πανεπιστημιου δουλευει 8-10 ωρες την ημερα για 800 ευρω...Βγαλτε το μοκο δημοσιοι υπαλληλοι, μην μιλατε! Σας εχει η κοινωνια στην μπουκα.
0rca
31/10/2008 01:26
Αγαπητε ΄''κυριε΄΄ που τολμας και χρησιμοποιεις το ψευδωνυμο Παναλληνιο Σοσιαλιστικό Κινημα με τήν προσωπικη σου παραλλαγη που μάλλον εσενα εκφραζει,βγαλε τις παροπιδες που σου εχουν φορεσει και προσπαθησε για μια φορα στη ζωη σου να καταλαβεις οτι ο λαος δηλαδη εμεις 0λοι εκτος απο σενα φυσικα ξερει τι σημαινει διαγωνισμος με συνεντευξη,ξερει γιατι καταργηθηκε ο διαγωνισμος του Υπ.Πολιτισμου,ξερει πως γινονται οι μεταθεσεις σημερα στο δημοσιο .Παραπιμπτοντως μηπως εχειις ακουσει τι εγινε εκεινη η φουκαριαρα η συμβουλος του Ζακοπουλου.Αν δεν πιστευα οτι εισαι φανατισμενος θα σου εγραφα μερικες σελιδες απο τα πεπραγμενα της Ν Δ αυτα τα χρονια που βρισκεται στην εξουσια.....Αυτα τα λιγα γιατι δεν πρεπει να μεινεις χωρις απαντηση...Βεβαια το ζητημα ειναι πως θα βγουμε απο τήν κριση....Πιστευει κανεις σοβαρα οτι θα μας βγαλει η Ν Δ.......
ΠΑΝΟΣ
31/10/2008 00:12
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ?
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΙ? ΜΟΝΟ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΠΑΙΔΙΑΣ .
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.
Α.Ι
31/10/2008 00:06
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡEΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ.
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ 18000 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ 13500.
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 860 ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ 1000.
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΝΟ 120 ΜΕΡΕΣ.
ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΟ ΜΑΟ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΠΟΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ.
Α.Ι
30/10/2008 23:37
ΒΡΕ ΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΩΝ ΘΕΛΕΙΣ 18000 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ 13500.
ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ?
ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΟΝΟ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙΘ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ
30/10/2008 19:52
Υπάλληλος της εφορείας με 17 χρόνια υπηρεσία,παντρεμένη
με ένα παιδί λαμβάνει αποδοχές που ανέρχονται μαζί με τα επιδόματά της στα 2.500 ευρώ,Επίσης λαμβάνει και έναν δεύτερο μηνιαίο μισθό από τα λεγόμενα Δ.Ε.Τ.Ε.Οι γραμματι-
κές γνώσεις της είναι απόφοιτη Λυκείου.
Καθηγήτρια παντρεμένη με δύο παιδιά και με 17 χρόνια υπη-
ρεσίας λαμβάνειμηνιαίο μισθό 1400 ευρώ.
Κάντε μια σύγκριση και βγάλτε τα συμπεράσματα.
ΔΗΜ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
30/10/2008 17:31
ΕΓΩ ΜΕ 29 ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑ 1900ΠΩΣ Ο ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 2100 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΧ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΧΙ ΛΕΣ Κ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ .ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 54 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 150 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.
JOXIAR
30/10/2008 15:40
Παιδιά όλα αυτά που γραφετε δεν βγάζουν ποθενά. Μην μπαίνουμε στη συζήτηση περί επιδομάτων διότι όλοι παίρνουν απο ένα ή δύο & τρία πολλές φορές.
Αν ξεκινήσουμε απο τα σώματα ασφαλείας μόνο καο μόνο ότι για να μπεί κάποιος-α τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στην ΣΤΥΑ χρειαζεται να έχεις στην ΣΤΥΑ 17000 μόρια και στην αστυφυλάκων 15000 μόρια αυτό σημαίνει πολλά .
Συγγενικό πρόσωπο που προέρχεται απο την ΣΤΥΑ παιρνει 2100 ευρω μηνιαίως με 27χρόνια πραγαμτικα και 32 πλασματικά . Γνωστός μου αστυφύλακας πήρε σύνταξη με 25 χρόνια πραγματικά και 32 πλασματικά .Με 25 χρόνια έπαιρνε πριν βγει στη σύνταξη 1800 ευρώ. Και ερωτώ εγώ εχω 25 χρόνια εργαζωμαι στο νεο ΤΑΜΕΙΟ των επιστημόνων και παίρνω 1200 το μήνα .Απο επιδόματα παιρνω το 176 και ένα επιδομα που παιρνουν τα αασφαλιστικα ταμεία απο 01/01/07 αναλόγως τα χρόνια και το επιπεδο σπουδών. Να για ποιούς δόθηκε το176 . Όλοι οι υπολοιποι υπάλληλοι παίρνουν πιστεύω και άλλα επιδόματα.
Γιατί δεν προχωράει το μισθολογιο των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; Διότι κάποιοι φοβούνται μην πέσουν πιό κάτω εάν σηκωθούν οι ασθενέστεροι κλάδοι.
Τώρα μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει ότι θέλει.
Σαλογραία
30/10/2008 15:01
Γιατί να χει προκοπή αυτός ο τόπος;
Είναι υποχρεωτικό; Πώς την έχετε δει τη δουλειά της προόδου όλοι; Απορώ! Εμένα προσωπικά <<η πρόοδος για την πρόοδο>>, μια τρύπα στο νερό μου φαίνεται, εφόσον υπάρχει θάνατος και ταύτα πάντα εξαφανίζονται αδελφοί! Αν δεν υπάρχει άλλη ζωή, αν πεθαίνοντας θα με φάνε αφράτοι σκώληκες, και θα εξαφανιστώ στη λήθη γιατί όσο ζω να μη τη βολέψω, όσο καλύτερα μπορώ, αγαπημένοι μου; Προσπαθώ να πώ, ότι αυτοι που επικαλούνται αρχές και εξουσίες, και συνειδήσεις, χωρίς να έχουν μετα-φυσική αναφορά, σε αυτό τον τόπο, ματαίως κοπιάζουν! Εδώ σε τούτα τα Βαλκάνια, είναι τόσο ισχυρά τα ανθρώπινα πάθη λόγω του μεσογειακού ταμπεραμέντου μας, ( δεν κάνει το ψοφόκρυο της Γερμανίας π.χ. που παγώνει ως και τα συναισθήματα )που με το τίποτα, τα πάθη αυτά απογειώνονται-λυσσομανάνε και καταστρέφουν ό,τι στέκει ως εμπόδιο , εμπρός τους..Η επίκληση ενός απρόσωπου ανθρωπισμού, για σταμάτημα της κατρακύλας, δεν πείθει κανέναν μα απολύτως κανέναν ευφυή μακρυχέρη και όλοι πορεύονται εις οδούς ραστώνης ή απωλείας με το ρητό του Ιταλού δάσκαλου: <<εγώ ελπίζω να τη βολέψω! >>
Πανελληνιο ΣοσιαλΗστικό Κίνημα
30/10/2008 14:53
Όταν είμαι πεσμένος και πιεσμένος από την δουλειά μπαίνω και διαβάζω τις απόψεις των Πασόκων περί διαφάνειας και τιμιότητας...Η διασκέδαση που δίδεται αφειδώς από αυτούς είναι πέρα ως πέρα το ισχυρότερο αντικαταθλιπτικό...

Κλαδικές, Τόμπρας, Μαρούδας, Κουτσόγιωργας, pambers, Xρηματιστήριο, Παπαντωνίου, Πάχτας, Τσοχατζόπουλος, Χρυσανθακόπουλος, Αποστολάκη, Εθνικό Κτηματολόγιο, Λαλιώτης, Καλατράβα, υποτίμηση δραχμής με ανοιχτές Τράπεζες, Ιμια, Οτσαλάν, μονιμοποίηση στους ΟΤΑ όλων των Καποδιστριακών χωρίς ΑΣΕΠ, παρακράτηση πόρων από τους ΟΤΑ, μεταθέσεις στο στράτευμα και στα σώματα ασφαλείας με μπιλιετάκια του τύπου: "είναι δεξιός-να μετατεθεί", δημιουργία στρατιών από συμβασιούχους στο δημόσιο, ανασφάλιστη εργασία, Εξωτερική πολιτική με ζεμπεκιές και "Ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ", αρχισυνδικαλιστές που μετατράπηκαν σε υπουργοί και βουλευτές (Πρωτόπαππας, Καννελόπουλος, Πιπεργιάς)....Με...με...με...
ioannis
30/10/2008 14:50
Προς Μιχάλη
Αναρρωτιέμαι , έχει παιδιά ; Συνήθως τέτοια σχόλια κάνουν κατά 100% άνθρωποι που είτε δεν έχουν παιδιά είτε, αν έχουν, είναι άπόντες από την ανατροφή τους. Δυστυχώς στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώσεις και να διαπαιδαγωγήσεις παιδί. Φαντασου, λοιπόν, τον εκπαιδευτικό, ο οποίος αφού ξεχάσει την οικογένειά του και τα προβλήματά του, πρέπει να διαπαιδαγωγήσει 20-30 παιδιά. Παιδιά , που μέχρι την κρίσιμη ηλικία των 6 ετών (έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η προσωπικότητά τους) έχουν έναν πατέρα ή μια μάνα με αυτές τις απόψεις. ΝΤΡΟΠΗ!!

ΥΓ. Να κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους.
makis
30/10/2008 14:48
Δηλαδήκ.Πάνο,ο πιλότος θα άφηνε τη δουλειά του ,για να γίνει καθηγητής;Είσαι σίγουρος ότι θα έβρισκες πολλούς μονιμάδες,που θα ήθελαν να μπουν σε σχολείο να διδάξουν;Γιατί εγώ,άφηνα την καλοπέραση του σχολείου,για τη σκληρή δουλειά του στρατού.
ΠΑΝΟΣ
30/10/2008 14:36
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΔΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ F-16 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΣΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΑΘΗΜΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΝΚΑΘΕ ΤΟΣΟ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ?
ΠΟΛΥ ΜΑΟ ΜΑΟ ΚΡΑΤΟΣ .
KAZANTZIDHS GERMANIA
30/10/2008 14:20
SUMFONO ME TON MIXALH !! EINAI OMOS APORIAS AXIO?
EXOUME APO TOUS PIO EXUPNOUS MATHHTES PRAGMATIKA!!.ROTAO ARKETES FORES GERMANOUS MATHHTES APLES EROTHSEIS MOU PROXENH APISTEUTH
THLIPSI TO XAMHLO EPIPEDO GNOSEON ,SE SXESH ME PAIDIA POU EXO GNORISH STHN ELLADA !! KAI EDO STHN GERMANIA OI EKPEDEUTHKOI EINAI SXEDON STHN SENTRA DIA DIAFOROUS LOGOUS.SAS UPENTHUMIZO KAI KRATHSTE THN KAREKLA SAS O MISTHOS GIA ENAN PROTODIORIZOMENON EINAI ( KRATIESTE)!! ? 3200 EURO
XORIA TO UPSILOTATO EPIPEDO SAN PAIDAGOGOS
TELEIA SUGXRONA ERGASTHRIA, EDO TA LENE
ERGASTHRIA !!!.EINAI DIOTI OPOS MOU EXHGOUN PROBLEPOUN POIOS THA GINH UIOS TAXUDROMOU ,POIOS POLITIKOS ( BLEPE ) MAGINAS ,H TZOUMAKAS. ALLOS FOURNARHS, ALLOS MANATZER !! K. T . L . MOU EXHGOUN OTI DEN XANOUN XRONO ,MOU UPENTHIMIZOUN OTI XRONOS ISON XRHMA .KAI AUTO GINETAI APO MIKRES HLIKIES DEN UPARXOUN EDO APERGIES, KATALHPSIS ADIANOHTO NA ANTIMILHSIS SE DASKALO H NA LEROSHS DHMOSIO XORO!!, DIA PANTA THA PERNAS TA PATHH TOU MATHAIOU SAN GONEAS KAI SAN MATHHTHS !!.
Κωστας
30/10/2008 14:14
Ετσι είναι όπως τα λες Μιχάλη. Με μία παρατήρηση: Αν είναι να μην φορολογείται η εκκλησία την ίδια στιγμή που λέει το κράτος ότι δεν έχει λεφτά...Αν είναι να τρώνε όλα τα λαμόγια από τα δ.έργα την ίδια στιγμή που λέει το κράτος ότι δεν έχει λεφτά...αν είναι να μαζεύει ο κάθε υπαληλίσκος του υπ.οικ. και οι λοιποί προνομιούχοι δ.υπάλληλοι ένα σωρό επιδόματα και υπερωρίες την ίδια στιγμή που λέει το κράτος ότι δεν έχει λεφτά...ε τότε ναι! ας πάρουν κάτι παραπάνω και οι εκπαιδευτικοί...
Μένια
30/10/2008 13:58
συμφωνώ με τον Μιχάλη. στα δάχτυλα του ενός χεριού μετρώνται οι ικανοί καθηγητές και δάσκαλοι ενός σχολείου.
και τρέξε έξω εσύ παιδί μου να σου μάθουν γράμματα τα φροντιστήρια, πλήρωνε καημένε πατέρα, ταλαιπωρήσου εσύ μαθητή με τα πηγαινέλα γιατί οι "αξιόλογοι" καθηγητές και δάσκαλοι σου των οποίων δουλειά είναι να σου μάθουν πέντε πράγματα δεν έχουν όρεξη σήμερα για διαδσκαλία ή γιατί θα βγάλουν το επιπλέον εισόδημά τους με τα ιδιαίτερα μαθήματα μετά το ωράριο του σχολείου. μπράβο μας που έχουμε τέτοιους δασκάλους...
GIORGOS APOSTOLIDIS
30/10/2008 13:57
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ [ΟΥ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΑΦΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ
PAPADOPOYLOS N
30/10/2008 13:46
ΤΟ ''ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ'' ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ
30/10/2008 13:04
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Σ. ΜΗ ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ??ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ???
ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ:Ο ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ:TO EΡΓΟ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ????ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ.ΚΑΝΕΝΑΣ.ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΑΦΟΥ ΒΑΡΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ,ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.
Chris mantas
30/10/2008 13:03
eimai kai egw ekpdeytikos ston idiotiko tomea, se panepistimiaki ekpedeysi, so cut the crap! an 8es olh ili einai sto internet se sites opws to science direct, emeraldinisght for free. episis des k ta didaktra pou dineis otan kaneis distance learning pou enw p.x. sthn dania sou ta plironei to kratos ta didaktra an einai gia postgrads klp. egw vevaia an kaneis p.x. PHD se kapoio trelo panepistimio 8a sou poun perna kai mia volta kai apo to DIKATSA-DOATAP na deis ti malakes exoun kanei ayto to kratos, h p.x. giati ekanes ena xrono ellada se kolegio k meta exw h'' kapoia alli malakia kai as eisai o kaliteros epistimonas. sigoura kapioi ekpedeytikoi kanoun doulia k prepei na amoivontai kalitera apo aytous pou einai sindikalistes k to pezoun tsampa mages sthn koinonia. Opote giati oi sindika-listes den vazoun thn protasi gia performanced-related sistima paroxwn? eee??? ti ekanan oi ma8ites sou? valtosan..e tote den perneis tipote, an pane kala omws perneis to epidoma. k an stis dio xronies eisai gia ta mpaza tote mallon na allaxeis epaggelma, tosoi anergoi ekpedytikoi iparxoun, sigoura kapoios 8a apodosei kalitera apo sena.
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ , ΕΚ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
30/10/2008 12:41
<< . . .ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ . ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ , ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟΥΣ , ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ , ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ . . . >>
Καλόγηρος (μονής Βατοπεδίου) , 1989 , " επι του Αμφιθεάτρου Ομιλία"


ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Σ.
30/10/2008 12:34
ΔΙΟΡΘΩΣη: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ Κ. ΜΑΝΤΑ ...
ΚΠ
30/10/2008 12:19
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΙΩΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΕΧ ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ =ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΟΥΝ
ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ =ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΟΥΝ.
ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.
Χρήστος
30/10/2008 12:09
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΠΩΣ .
ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ 2ΟΟ8 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Σ.
30/10/2008 12:05
ΕΙΜΑΙ 45 ΕΤΩΝ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΜΠΗΚΑ Κ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟ ΑΠΘ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ 29 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΟΒΑΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑ 30 ΕΤΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΔΑΣΚΩ 8 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ''ΔΙΑΒΑΣΤΕ'' ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Σ''ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ... ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΥΠΟΥ JEEP ΚΑΙ SUV ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ''ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΡΤΙΣΤΟΙ'' ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ''ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ'' ΑΦΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΕΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΝΟΗΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΑ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ (- ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ... -) ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.
Χρίστος Χανιά
30/10/2008 11:45
Ω! τι θλίψη. Καμμιά αξιοκρατία ,κανείς έλεγχος απόδοσης τψν δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά των εκπαιδευτικών κυρίως των καθηγητών παρά μόνο πιέσεις και μεθοδεύσεις για επιδόματα ,αυξήσεις και όπως πολύ σωστά λέγει άλλος αναγνώστης σας πιό πάνω να δουλεύουν προς "αγραν πελατών μέσω των σχολείων" όπως οι γιατροί του ΙΚΑ μέσω των ασθενών του ΙΚΑ.. Η έλλειψη ελέγχου ,αξιολόγησης και διατήρησης της μονιμότητας είναι αιτίες που θα δίνουν τροφή σ αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις.
Εύα
30/10/2008 11:03
Το ήξερα εγώ! Το ήξερα ότι μπορώ να βασιζομαι στην Ελληνική δικαιοσύνη! Ευτυχώς κάποιοι δικσαστές θα έχουν γυναίκες ή παιδια καθηγητές και τους δικαίωσαν! Μένει τώρα Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΙΔΩΜΕΝ!
chris mantas
30/10/2008 10:59
Na katargi8oun ayta ta epdimata, me ti kritiria dinontai? To epidoma (mh) paragogikotitas den einai? Diladi emeis oi forologoumeno sto idiotiko tomea ti na zitisoume? Na stamtisei h adikia
ΜΙΧΑΛΗΣ
30/10/2008 09:36
ΑΛΙΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ???
ΑΦΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
3 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ-ΑΡΓΙΕΣ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΡΚΟΥΝ 60 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ 45 ΛΕΠΤΑ.ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΡΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ Ο PATER FAMILIAS ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.
ΥΠΗΡΞΑΜΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΝΙΑΜΗΝΕΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΗΣ
30/10/2008 09:16
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ?ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ?ΤΟ ΛΑΦΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ?ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ?ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ?
ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ ΔΩΡΟ 200.000 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ 50% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΤΙ ΤΟ 2014 ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 35 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ 18 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 200 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ.
ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΣΤΕ ΣΕ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Νικος, Αθηνα
30/10/2008 08:54
Δεν ειναι μονο οι εκπαιδευτικοι, νοσοκομειακοι και δημοτικοι υπαλληλοι που δεν το εχουν παρει. Στις Ενοπλες Δυναμεις το εν λογω επιδομα δινεται στο πολιτικο προσωπικο ενω δεν δινεται στο στρατιωτικο!! Και αυτο, γιατι το πολιτικο προσωπικο εχει τροπους να το διεκδικησει, ενω οι Στρατιωτικοι δεν μπορουν να παραπονεθουν.
Πρεπει να δοθει λοιπον σε ολους τους δημοσιους υπαλληλους, μηπως και διορθωθουν οι μισθοι της πεινας που παιρνουν. Και δεν υπαρχει δικαιολογια οτι δεν υπαρχουν χρηματα... Υπαρχουν! Πως βρεθηκαν τα 28 δις να στηριξουν τις τραπεζες; Και σημειωτεον, οτι πλαφον στους μισθους των τραπεζοδιευθυντων δεν μπηκε, οπως εγινε σε ολη την Ευρωπη.. Ετσι για να καταλαβουμε για ποιον ενδιαφερεται το κρατος!!