Στόχος του Πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, να συσπειρώσει στελέχη και οπαδούς της Ν.Δ.

Απείλησε τους αντάρτες, ξέχασε την κοινωνία

Ο Κ. Καραμανλής προσπέρασε με αοριστίες Βαλτοπέδιο και φοροκαταιγίδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2008 07:00 |
 Απείλησε τους αντάρτες, ξέχασε την κοινωνία

Κάτω από τον πήχυ προσδοκιών των στελεχών, των ψηφοφόρων και της κοινωνίας πέρασε χθες ο Πρωθυπουργός. Σε μια εμφάνιση που προετοίμαζε μέρες τώρα, για να αναστρέψει το κακό κλίμα και να σταματήσει την κατηφόρα που ξεκίνησε από τη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε τελικά να απευθυνθεί στην κοινωνία.

Εξήντλησε τον «τσαμπουκά του» στους διαφωνούντες, στους οποίους έριξε τo γάντι και τους προκάλεσε εάν τολμούν να τον ρίξουν.«Δεν δέχομαι εκβιασμούς. Δεν δέχομαι απόπειρες, που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ξένες προς την εντολή του λαού. Δίλημμα δεν έχω κανένα. Όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης. Όχι στην υπονόμευση. Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αμφισβητήσει στα ίσια. Ας ανατρέψει, ας ρίξει την κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου απέναντι σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση». Αυτή ήταν και φράση- κλειδί καθώς ο κ. Κ. Καραμανλής με το δίλημμα της... αποστασίας προς υπουργούς και βουλευτές και την απειλή για πρόωρες κάλπες, επιχείρησε να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο. Μια απειλή που ταυτόχρονα έδειχνε την απόφασή του να διαγράψει τον πρώτο βουλευτή που θα τολμήσει να αμφισβητήσει δημόσια τον ίδιον, τους υπουργούς και την πολιτική του.

Απέφυγαν την κριτική. Πάντως οι απειλές του Πρωθυπουργού για χθες τουλάχιστον έπιασαν τόπο. Οι περισσότεροι απέφυγαν να ανέβουν στο βήμα, ενώ οι κ. κ. Βύρων Πολύδωρας και Π. Τατούλης, που βρήκαν το θάρρος να ασκήσουν κριτική ενώπιον του εσωκομματικού ακροατηρίου, ξεκαθάρισαν ότι τον στηρίζουν. Ο κ. Κ. Καραμανλής- που σε αντίθεση με την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ήταν σε «ρητορική φόρμα» όπως λένε υπουργοί- περιορίστηκε να απευθυνθεί μόνο στο εσωκομματικό του ακροατήριο. Δεν θέ λησε ή δεν μπόρεσε, όπως λένε πολλοί στη Ν.Δ., να δώσει απάντηση στα καυτά θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Και αυτά είναι η σκληρή φορομπηχτική πολιτική, η ασυδοσία της αγοράς που οδηγεί καθημερινά στη φτώχεια νέες ομάδες πληθυσμού και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Ξεκαθάρισε επίσης με απόλυτο τρόπο ότι αυτή την ώρα τουλάχιστον δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα βουλευτών και στελεχών για σαρωτικό ανασχηματισμό. Παράλληλα όμως με προφανή στόχο να καλλιεργήσει ελπίδες και φιλοδοξίες στους εξεγερμένους βουλευτές, άφησε ανοικτό τον ορίζοντα για πολιτικές κινήσεις και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εν ευθέτω χρόνω και όταν ο ίδιος δεν θα εμφανίζεται συρόμενος από την εσωκομματική πίεση και τα ΜΜΕ.

Η εξήγηση των συνεργατών του για τη στάση που επέλεξε ο κ. Καραμανλής στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον ίδιο και την κυβέρνηση στα 5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία είναι εξής: «Ήθελε να στοιχίσει όλα τα στελέχη του κόμματος δίπλα του και να συσπειρώσει τους οπαδούς που βρίσκονται σε σύγχυση και αμηχανία, και σε άλλο χρόνο να προχωρήσει σε τολμηρές αλλαγές που να απευθύνονται στην κοινωνία». «Οριακή σχέση». Αυτά λένε όσοι βρίσκονται πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό, αλλά δεν συμφωνούν μαζί τους υπουργοί, κορυφαία στελέχη και οι περισσότεροι βουλευτές. «Όσοι συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό να ασχολείται αυτή την ώρα μόνο με τους αντάρτες για να συσπειρώσει τη σκληρή βάση του κόμματος αγνοούν ότι η σχέση μας με την κοινωνία είναι οριακή και ότι δεν έχουμε τον χρόνο για να παραπέμπουμε σε πρωτοβουλίες στο μέλλον» λέει κορυφαίο στέλεχος και προσθέτει: «Οι επόμενες δημοσκοπήσεις ίσως δείχνουν αύξηση της συσπείρωσης των οπαδών μας, αλλά σίγουρα το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να είναι πρώτο κόμμα».


«Παρών» από τους διαφωνούντες αλλά... σεμνά και ταπεινά

Με σημαιοφόρους τους κ.κ. Β. Πολύδωρα και Π. Τατούλη, οι διαφωνούντες βουλευτές δήλωσαν «παρών» αλλά διπλωματικά, με τρόπο που δεν άφηνε περιθώρια στην κομματική ηγεσία να κάνει λόγο για «προκλητική παρουσία» που θα μπορούσε να σταθεί αφορμή για μια «παραδειγματική διαγραφή», όπως εκτιμούσαν οι περισσότεροι. «Έμεινα όρθιος, θέλοντας να εκφράσω έναν λαό που δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τη Ν.Δ. ως θώρακα ανομιών. Δεν υπάρχουν ανομίες; Αυτό χρειάζεται απόδειξη. Για να μπορούμε να βγούμε στα χωριά, τις ρούγες και τα καφενεία!» είπε ο κ. Πολύδωρας, παγώνοντας το προεδρείο του κομματικού οργάνου, αλλά τόνισε ότι «η Ν.Δ. είναι το σπίτι του».

Ο κ. Τατούλης, που παρακολούθησε ανέκφραστος την ομιλία του Πρωθυπουργού, ζήτησε να γίνει έκτακτο συνέδριο για την «επανίδρυση» της Ν.Δ., για «να βγούμε από την κρίση και όχι για ξαναμοίρασμα της τράπουλας», όπως ανέφερε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν μπορούν οι πολλοί να γίνονται συνένοχοι μιας κακώς νοούμενης κομματικής αλληλεγγύης» και κατέληξε λέγοντας: «Να απομονώσουμε τους λίγους επίορκους... να διώξουμε τις αράχνες και τα ποντίκια που ροκανίζουν τον δημόσιο πλούτο...». Επίθεση στον κ. Τατούλη πάντως εξαπέλυσαν ο κ. Μεϊμαράκης, που ανέφερε ότι το κόμμα δεν χρειάζεται «επανίδρυση», αλλά και στελέχη (Γ. Βλάχος, Αθ. Χειμάρας κ.ά.) που προέτρεψαν τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διαγραφή του. Παρούσα στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν και η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία- όρθια μπροστά στις κάμερες- δήλωσε ότι «έχει ψυχική δύναμη όσο ποτέ», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «χρειάζεται όραμα και προοπτική στη βάση του προγράμματος της Ν.Δ.».


«Παραπολιτική» τα σκάνδαλα

Με τελεσίγραφα σε αυστηρό ύφος και σε πρώτο πρόσωπο, αλλά και με μια γενική αναφορά περί αυτοκριτικής, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα και να οδηγήσει την κυβέρνηση σε άλλη κατεύθυνση. Στο ακροατήριο της γαλάζιας Κεντρικής Επιτροπής με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους τα χειροκροτήματα περίσσεψαν, αλλά οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν έκρυβαν την ανησυχία ότι η απόσταση της κυβέρνησης από την κοινωνία μεγαλώνει και πως ο κ. Καραμανλής για δεύτερη φορά μετά το «ναυάγιο» της ΔΕΘ φαίνεται «αποκομμένος» από την κοινή γνώμη.

Ο κ. Καραμανλής επέμεινε ουσιαστικά ότι οι σκανδαλώδεις υποθέσεις που ταλανίζουν την κυβέρνηση είναι υπερτονισμένες και κινούνται στον χώρο της «παραπολιτικής», ενώ η κυβέρνηση ασχολείται με την «πραγματική πολιτική». «Υπάρχει μια ατελείωτη σκανδαλολογία που συμπλέκει υπαρκτά ζητήματα με σενάρια, φημολογίες και διαδόσεις, εκθέτοντας δικαίους και αδίκους. Καλλιεργείται από ορισμένους, από κόμματα και ιδιοτελή συμφέροντα, ένα κλίμα συνολικής απαξίωσης που επισκιάζει το έργο της κυβέρνησης. Κάποιοι επιχειρούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να εκβιάσουν αποφάσεις. Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν υπάρχει καμία ανεκτικότητα σε οποιαδήποτε παρανομία. Αυτό να μην το ξεχνάει ποτέ κανένας», ανέφερε.

72
Ελληνας
29/09/2008 19:03
Το ''41-''44 ο λαός αντιστάθηκε στη μεγάλη του πλειοψηφία από τις τάξεις του ΕΑΜ. Πολλοί σώθηκαν από τις κακουχίες και την πείνα, στον κάμπο έκρυβαν τα σπαρτά από τους Γερμανούς...
Δυστυχώς υπήρξαμε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που τα ντόπια όργανα του εχθρού, οι Κουϊσλιγκ, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, αλλά έγιναν εξουσία!
Γιατί;
Γιατί βρέθηκαν μια χούφτα ηλίθιοι τύπου Σιάντου, Ιωαννίδη κλπ, αστοιχείωτοι και άσχετοι, καπνεργάτης, τσαγκάρης, κουρέας κλπ να διαφεντεύουν ένα ολόκληρο λαϊκό κίνημα με τον πιο ακατάλληλο τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι ο κάθε ταγματασφαλίτης και ο κάθε χίτης, ο κάθε ακροδεξιός πρέπει να έχει εικόνισμα αυτά τα υποκείμενα που αλυσόδεσαν πρώτα ένα μεγαλειώδες αντιστασιακό κίνημα στους Εγγλέζους και μετά, αφού το εξέθεσαν σε μία ανούσια σύρραξη όπως τα Δεκεμβριανά και το κυνήγι του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο, παρέδωσαν τα όπλα και το έριξαν απροστάτευτο στα σκυλιά στους Σουρλαίους και στους Βουρλάκηδες.
Εκεί έπρεπε ο Αρης να αντιδράσει. Να τους συλλάβει και να τους εκτελέσει με συνοπτικές διαδικασίες ή χωρίς καθόλου διαδικασίες. Να μην γίνει η σφαγή του Δεκέμβρη και να αντιμετωπίσει τους Εγγλέζους από θέση ισχύος. Ή σας αλλάζω τον αδόξαστο ή συζητάτε και φέρεστε σαν σύμμαχοι.
Είναι πολύ άδικο για την Ελλάδα που συνέβη αυτό που συνέβη.
Αντάρτης
29/09/2008 10:36
Είναι απορίας άξιο πώς ορισμένοι που ξεσαλώνουν εναντίον του Αρη -προφανώς για να δικαιολογήσουν- τη λευκή τρομοκρατία της Δεξιάς που ακολούθησε τη Βάρκιζα (ο Αρης ως γνωστόν δεν έκοβε κεφάλια όπως εγκληματίες τύπου Σούρλα και Βοίδαρου), δεν λένε κουβέντα για τους αιμοσταγείς ταγματασφαλίτες, τους οποίους εξόντωσε ο Αρης και των οποίων τα φωτογραφικά "κατορθώματα'' δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Ταχυδρόμος το 1980.
Βιασμοί, δολοφονίες γέρων και ανήμπορων και γυναικοπαίδων. Αυτοί ήσαν οι προδότες, συνεργάτες των Ες Ες και βασανιστές του ελληνικού λαού για τους οποίους ο Αρης εφάρμοσε το Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους του Γέρου του Μωριά.
Ο λόγος δε του Αρη στη Λαμία αποτελεί μνημείο πατριωτισμού και λαμπρό παράδειγμα κουράγιου για έναν προδομένο λαό. Η φαιά προπαγάνδα δε, δίνει και παίρνει. Ο χουντικός ιατροδικαστής Καψάσκης, κολλητός φίλος του ταγματασφαλίτη δικτάτορα Παπαδόπουλου, που έκανε αυτοψία στην περιώνυμη Πηγάδα 10 μήνες μετά τις μάχες, ξέθαψε 760 πτώματα ανδρών δυνάμενων να φέρουν όπλα. Ούτε βρέφη, ούτε χήρες κι ορφανά, ούτε γέροντες κατά την (ακρο)δεξιά προαπαγάνδα. Αντίθετα, παραπέμπω την (ακρο)δεξιά προπαγάνδα να ξαναδεί από τις στήλες του Ταχυδρόμου, φωτογραφημένα από τα αφεντικά τους Ες Ες, τα "κατορθώματα" των ταγματασφαλητών.
Οσο για στρατηγούς τύπου Χονδροκούκη και λοιπούς τέτοιους αποφοίτους της μισαλλόδοξης ως το ''74 Σχολής Ευελπίδων, θυμίζω απλά τι "έσουρναν" για τον Ανδρέα Παπανδρέου στα τέλη της δεκαετίας του ''80, λίγο μετά αφού παρίσταναν τους "δημοκρατικούς" οπαδούς του.
Ακόμη, ο Τίτο που ίδρυσε τη "Μακεδονία" και η εδώ ΕΡΕ τον είχε φίλο και κολλητό χωρίς να πει κουβέντα, είχε αντάρτικο στρατό, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και του μεγέθους της κάθε χώρας, ο ΕΛΑΣ ήταν ο πρώτος σε δύναμη και αποκλειστικό δημιούργημα του Αρη, αφού η τότε ελεεινή ηγεσία του ΚΚΕ, ούτε ήθελε να ακούσει για αντάρτικο στο βουνό, αφού υποστήριζε μονάχα το "αντάρτικο" πόλης. Αυτή είναι η αλήθεια αξιοθρήνητοι "εθνικόφρονες". Διαβάστε Ιστορία και μην την παραχαράσσετε. Η Ιστορία της Ελλάδας ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται κατά τις βουλές των αληθινών ενόχων.
Γιάννης Λ.
29/09/2008 04:00
Κάτι άσχετο με το θέμα. Να μπει, επιτέλους, κάποια τάξη στα μηνύματα που στέλνονται για να διαβάζονται εύκολα. Για παράδειγμα να αναρτώνται μηνύματα που είναι γραμμένα στα ελληνικά και με μικρούς χαρακτήρες. Όχι άλλα κεφαλαία ή greeklish γιατί οι περισσότεροι αναγνώστες όπως κι εγώ προσωπικά, δεν μπαίνουμε στον κόπο να ... στραβωθούμε κι έτσι χάνουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες απόψεις. Παρακαλώ τον αρχισυντάκτη να βάλει μια σειρά. Θα διάβαζε κανείς μια εφημερίδα γραμμένη έτσι ατσούμπαλα; Δεν το νομίζω!
Δημήτρης Σουηδία
29/09/2008 03:30
Souhdos sundrofos.Ο Φιλανδός που σκότωσε τους συμμαθητές του δεν νομίζω να το έκανε λόγω φόρων γιατί ήταν 20 χρόνων καί σπούδαζε.
Αλλά ούτε αυτό έχει σχέση με το θέμα συζήτησης.
Καληνύχτα.
ΕΛΛΗΝΟΔΙΚΗΣ
29/09/2008 03:24
Σχετικως με καποια διενεξη για τον ΑΝΤΡΑ Αρη,εχω να παρατηρησω τα εξης :
1. Ο ανθοκομος Αρης δεν ηταν σε θεση να δημιουργησει στρατο. Απλως χρησιμοποιηθηκε απο το ΚΚΕ για να κανει ολη τη βρωμικη δουλεια που δεν δεχονταν να κανουν τα στελεχη του. Οταν δε τελειωσε την ανατεθεισα αποστολη του
τον εξοντωσαν.
2. Δεν γνωριζω περι του ορκου στο ιερο Ευαγγελιο, παντως ο Κλαρας ηταν αθεος και πραγματι δηλωσιας.
3-4-5. Περι συγχαρητηριων στους Ναζι θα πρεπει μαλλον να απευθυνθεις στους τοτε ηγετες του ΚΚΕ, οι οποιοι μεχρι την
23ην Αυγουστου 1939, ησαν συνοδοιποροι με τον Χιτλερ λογω του Συμφωνου Μολοτωφ - Ριμπεντροπ !
6. Ο Ζερβας ηταν αρχηγος, σχεδιαστης και εκτελεστης της ανατιναξης της γεφυρας του Γοργοποταμου. Ο ανθοκομος Βελουχιωτης συρθηκε στην επιχειρηση για να μην παρει ο στρατηγος ναπολεων Ζερβας μονος του τη δοξα.
Ο πολεμαρχος Αρης ηταν ασχετος απο στρατιωτικες επιχειρησεις. Ο στρατηγος Σαραφης ηταν ο στρατιωτικος αρχηγος του ΕΛΑΣ και οχι ο ανθοκομος Κλαρας ! Η αποδειξη περι Γοργοποταμου ειναι το γεγονος οτι Ζερβας ηταν αυτος
που επικηρυχθηκε απο τους Γερμανους και οχι ο Κλαρας !
Η δε συγκριση του Γερου του Μωρια με τον αιμοσταγη δημιο του ελληνικου λαου, ειναι υβρις και ιεροσυλια για τον θεοδωρο Κολοκοτρωνη. Προφανως δεν γνωριζεις περι SNOF και NOF συμμαχων τοτε του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ και Δ.Σ.Ε.
Ως εκ τουτου το κηρυγμα μισους δεν συμφερει τους οπαδους
του καθε Αρη που μονο μελανες σελιδες εχει γραψει στην
ελληνικη ιστορια υιε του Μαυροσκουφη !
Σου συνιστω να διαβασεις το βιβλιο του ε.α. στρατηγου και
κατοπιν βουλευτη του ΠΑΣΟΚ Χονδροκουκη περι της δρασης
και ων κατορθωματων του Θαναση Κλαρα {Α. Βελουχιωτη).
Δημήτρης Σουηδία
29/09/2008 03:10
Τί σχέση έχει ό Φιλανδός πού σκότωσε δέκα συμμαθητές του μέ αυτό πού είπα εγώ;Καί οι αυτοκτονίες;
Eγώ είπα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στήν Σουηδία δέν μπορεί νά πήγε σέ ιδιωτικό σχολείο γιατί δέν υπήρχαν τότε ιδιωτικά σχολεία στή Σουηδία.
Δέν ξέρω πού θέλεις νά καταλήξεις αν δέν σού αρέσει ο Παπανδρέου δικαιωμά σου αλλά πές τούς πραγματικούς λόγους η τέλος πάντων μή βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης.
29/09/2008 02:07
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ
Επειδη εισαι νεος και παραπληροφορημενος, θα παραβω την
υποσχεση μου να μην κανω διαλογο μαζι σου. Σου συνιστω δε σαν συνομηλικος περιπου με τον πατερα σου,να αλλαξεις υφος και λεξιλογιο, και να αποβαλλεις το μισος που σε
διακατεχει ειτε εχεις δικηο ειτε αδικο. Η επαναφορα αυτων των θεματων ειναι εθνικως επιζημια. Σχετικως τωρα με την ιστορικη αληθεια, ειναι γεγονος οτι ο Αρης Βελουχιωτης υπεγραψε τη σχετικη δηλωση μετανοιας και αποκηρυξης του κομμουνισμου, στον τοτε υπουργο Ασφαλειας του Μεραξα, Μανιαδακη ! Καποιοι αλλοι παντως δεν την υπεγραψαν παρ'' ολες τις πιεσεις που υπεστησαν, και δεν ησαν αρχηγοι !
Οσο για το Γοργοποταμο σωστα τοποθετηθηκες οτι ο Αρης
βοηθησε το Ν.Ζερβα, αρχηγο και σχεδιαστη αυτης της επιχειρησης. Ειναι δε προς τιμην του Αρη οτι μετειχε σ'' αυτη, χωρις την εγκριση της Κεντρικης Επιτροπης του Ε.Α.Μ. Τα περι αδελφατου κ.λ.π. τα διεδωσε τοτε ο Ν. Ζαχαριαδης και οι συν αυτω, οπως επισης οτι ο αρχηγος των Ο.Μ.Μ. {Ομαδων Μεραρχιων Μακεδονιας} καπεταν Μαρκος Βαφειαδης, ηταν συνεργατης των Γερμανων. Υπαρχει επισημη καταγγελια επ'' αυτου στον Ο.Η.Ε., απο την τοτε ηγεσια του Κ.Κ.Ε. Αυτος ηταν και ο λογος που ο Μαρκος Βαφειαδης εγινε βουλευτης του ΠΑΣΟΚ και οχι του Κ.Κ.Ε. οπως θα ηταν και το πιο ενδεδειγμενο .
Διευκρινιζω οτι δεν θελω να πιστευω αυτες τις διαδοσεις, αλλα
θυμαμαι οτι το κομμουνιστικο περιοδικο "ΑΝΤΙ" κυκλοφορησε
παλαιοτερα με εξωφυλλο τον Αρη Βελουχιωτη, φορωντας ζαρτιερες κ.λ.π. γυναικεια αξεσουαρ ! Λυπαμαι πραγματι γιατι ακομα κι' αν ηταν ετσι -που οπως ανεφερα δε θελω να το πιστευω- αυτη η διαπομπευση ειναι κατακριταια !
Ετσι θα πρεπει να καταλαβεις οτι : "Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι", και να εισαι προσεκτικος στις εκφρασεις σου !
Πληροφοριακως δε σου γνωριζω οτι το μεγαλυτερο ανταρτικο
στην Ευρωπη, ηταν αυτο που δημιουργησε ο Γιοζιπ Μπροζ {Τιτο} στη Γιουγκοσλαβια, και οχι του ΕΑΜ.
SOKIN13
29/09/2008 01:22
POSOI KSEROUN PROS8ESH??? PARTE STHLO K XARTI ::: 1) OMOLOGA 2) YPOKLOPES 3) ZAXOPOULOS 4) ASTYNOMIA (ZARNTINIERA,,XASTOUKAKIA...) 5) LADI MIXANHS (PAR8ENO ORYKTELAIO...) XTYPISATE MPIELA MIPWS???? 6) PROSTIMA TROXEAS (100% PANW) 7) XEPOULIMA OTE 8) BOULGARAKIS (O FTWXOULIS....) 9) MONH VATOPEDIOU (VOI8EIA MAS...) 10) AKRIVEIA K ANERGEIA (PANE PAKETO..) 11) NEOI FOROI - ASFALISTRA - FPA (DEN GLYTWSAME,,PERIMENTE LIGO K 8A DEITE...) MHPWS KSEXASA KATI?????SIGOURA....TESPA,, POU8ENA ALLOU STON KOSMO,,SE KAMIA XWRA,,,DEN EXOUNE GINEI TOSA POLA APONOTA SKANDALA NA TO PW,,,,LA8OI NA TO PW,,,MAL.K..ES NA TO PW...... TO PASOK NA KYVERNOUSE 20 XRONIA,,,TETOIO KAKO DEN 8A MAS EIXE VREI... ALLA TO XEIROTERO APO OLA EINAI,,PWS ORISMENOI,TYFLOI APO FANATISMO,,,DEN VLEPOUN THN PRAGMATIKOTITA,,H,,DEN 8ELOUN NA THN DOUN.... KAI KA8ONTAI K LENE GIA PARADEIGMA.,,,TO PASOK EINAI KALYTERO???H,, TO PASOK FTAEI GIA OLA......KAI TETOIES VLAKIES....
Φιλιππινεζος Παρατηρητης.
29/09/2008 01:17
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
Αγαπητε Ελληνα παρατηρητη,καθε ανθρωπος εχει και την
ιστορια του. Ουτω σχετικως με τον Γεφυροποιο Ε. Αβερωφ,
σου συνιστω να διαβασεις το βιβλιο του υπο τον τιτλο :
"ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ". Σον Ακαδημαικο Π. Κανελλοπουλο
αποκαλυπτωμεθα. Στον Πολιτικο ομως Π.Κ. καταλογιζουμε
τεραστιες ευθυνες τοσο στη Μεση Ανατολη, οσο και μετα την
παραλλαβη του απο τον εξ αγχιστειας ανηψιο του Κ.Κ. της
αρχηγιας της τοτε Ε,ΡΕ .
Ως προς το τελευταιο σχολιο σου μαλλον θα πρεπει να σου
υπενθυμισω οτι : "Ανδρων επιφανων πασα γη ταφος".
Η χαρη της δημοκρατιας ειναι ο καλοπροαιρετος διαλογος οταν αυτος πραγματοποιειται σε κοσμια πλαισια και χωρις στειρες
αντιπαραθεσεις. Ως εκ τουτου ειναι χαρα για μενα η ανταλλαγη
αποψεων μαζι σου !
Με πατριωτικους χαιρετισμους.
SOKIN13
29/09/2008 00:57
RE TSOGLANIA TOU KERATA,, AYTA EINAI "TA NEA" K SE OPION ARESOUN!!! DEN EGYNAN SE 1 NYXTA... TRAVATE POU8ENA ALLOU NA KANETE TIS MAGGIES SAS,,POU MOU VRHKATE ELEY8ERIA LOGOU NA PEITE K ESEIS KATI,,K VRHZETE THN EFUMERIDA...NTROPH SAS RE....ALHTES..!!! APO OSO 8YMAME,,K 8YMAME KALA,,TA NEA HTAN,,EINAI,K 8A EINAI MIA FILELEY8ERH EFHMERIDA, AKSIOPISTH FILOLAIKH ME MEGALH APIXHSH..!!! AMA DEN SAS ARESEI DIAVASTE RIZOSPASTH H KA8IMERINH RE,,FASISTES OLOI..!!! H TRAVATE EKEI NA GRAPSETE TA SXOLIA SAS....AN MPOREITE.....KSEFTILES XOUNTIKOI...OUST APO DW..!!! EKANE H MYGA KWLO K EXESE TON KOSMO OLO.... EXETE OLOI KATI NA PEITE,,EE???? EGW 1 MONO 8A PW RE....GIA PESTE MOU,,POSO AGORAZETE TO FAI POU TRWTE?????? VASIKA EIDH DIATROFHS POY APO TOTE POY ANELAVE KYVERNHSH H N.D OLA EXOUNE PAEI 100% PANW???? PATE KALA RE???? TI NA PEITE GIA TO PASOK,,,GIA GIORGAKI K GIA TON ANDREA...??? PREPEI NA PLYNETE TO STOMA SAS PRWTA ME AGIASMO GIA NA MILISETE GIA ANDREA PAPAMDREOU RE..!!!!!!!....... ALLA AYTOS EINAI O ELLINAS....AYTOS HTAN,,,K 8A PARAMINEI.....MIA ZWH,,,,,XEFTILAS,,,,ASEVHS,,,,AMORFOTOS,,MIKROPSIXOS,,,ALLA TO XEIROTERO...... AXARISTOS...!!!
Bolemenos ekali
28/09/2008 23:35
MAUROSKOUFH!! KOPSE KATI ! NOMIZO POS,H HTTA THS ARISTERAS OFEILETAI ,SXEDON KATH`OLOKLHRIAN,STIS EKTELESEIS POU EKANE O ELAS,H OPLA, H MLA. ADIKAIOLOGHTON (KAI POLITIKOS EPIZHMION) EKTELESEON
PTOMATA,PTOMATA, PTOMATA....PERASANE 65 XRONIA,AFOTOU OI ELASITES KATESFAXAN XILIADES ETHNOPRODOTES KAI ANTIDRASTIKOUS KAI MONARXOFASISTES,ALLA KAI ALHTHINOUS KOMOUNISTES.OI PALIOI KAPETANIOI TOU ELAS,OSOI EGRAPSAN APOMNHMONEUMATA,APEFUGAN KUR MAUROSKOUFH MOU,SUSTHMATIKOS NA OMOLOGHSOUN KATI GIAUTES TIS AGRIES SFAGES.TO EROTHMA PARAMENEIANAPANTHTO POIOS EIXE THN FAEINH IDEA TON SFAGON? KAI POIOS DIETAXE NA GINOUN AUTES OI SFAGES? O ANTHROPOS POU XEKINHSE THN MAKABRIA ISTORIA TON SFAGON EINAI O ARHS BELOUXIOTHS.
H MPAMPESIKH DOLOFONIA TOU PSARROU AN DEN TON GNORIZHS ROTA TON PATERPOULH SOU,DEN EINAI TO MONADIKO TOU EGLHMA.OANAGNOSTHS ISOS NA NOMIZEI POS GRAFO ENA KEIMENO ENANTION TOUARH. DEN THELO OUTE NA XEIROKROTHSO, OUTE NA STHLITEUSO,AUTO TO ISTORIKO PROSOPO. ENAS ANTHROPOS MPOREI NA EINAI, EN TAUTO, KALOS KAI KAKOS, HROIKOS KAI DEILOS,GENNAIODOROS KAI SKATOPSUXOS.
Θανάσης ο Αττικός
28/09/2008 23:32
Εξ όσων γνωρίζω ο Α. Παπανδρέου δεν δημιούργησε τις προβληματικές επιχειρήσεις, ούτε κρατικοποίησε Ολυμπιακή, ΕΗΣ, Εμπορική κλπ
Επίσης, εξ όσων γνωρίζω ο Α. Παπανδρέου αγαπούσε πολύ τις γυναίκες εν αντιθέσει με κάποιους άλλους...και δη τις νταρντάνες. Μαγκιά του!
Ευτυχώς που υπήρξε κι αυτός, γιατί με τη Δεξιά συνέχεια στα πόστα θα είχαμε προ πολλού αυτοκτονήσει όπως οι Σουηδοί.
Ο Γιώργος από την άλλη θα είχε εκλεγεί με την πρώτη αν διεκδικούσε το αξίωμα που διεκδικεί εδώ, σε σκανδιναυϊκή χώρα. Στην Ελλάδα όμως αργούν να πάρουν μπροστά. Οχι πως είναι βλάκες -υπάρχουν και τέτοιοι- αλλά απλά εντυπωσιάζεται εδώ ο κόσμος περισσότερο από ανούσιους λογάδες που παίζουν πρώτα ψηφοθηρικά μπάλα με πρώην χρήστες και μετά τους κλείνουν τα κέντρα αποτοξίνωσης ή ακόμη χειρότερα, υπολογίζουν στη διατήρηση του αξιώματός τους απλά και μόνο ποντάροντας στο...γενικευμένο μαστούρωμα της κοινωνίας.
ellhnoamerikanos
28/09/2008 23:09
gia auton poy ypografei san " an8rwpaki" exo na pw oti einai akribws afto pou ypografei...dhladh an8rwpaki...
giogud
28/09/2008 22:15
Μάλλον αυτοί που ήρθαν μετά ήταν το πρόβλημα "Makedonas 28/9/2008 21:43". Μητσοτάκης ας πούμε "φτού-φτού, μακριά από ΄μας".
Makedonas
28/09/2008 21:43
Thepos, malon den gnorizeis thn biografeia tou arxhgou soy. Lene gia aytous pou den kseroune thn istoria tous oti shgoyra tha thn ksanazisoun. Mbrosta se computer eise phgene na matheis. O giorgakis htan se idiotiko kolegio sthn Massaxouseth prin paei sth souhdia. Oso gia ton Andrea ekso apo tous fanatikous pasoksides oloi oi ypolipoi kseroun oti katastrepse thn oikonomia ths elladas. Twn exei krinei h istoria ti na pw egw.
Ayto pou prepei na 8ymamaste oloi gia na mhn epenalaboume thn istoria mas einai oti meta apo diakybernish ths xoras apo kapoion papandreou pantote eixame tis megaliteres kriseis. Deite ti egeine meta ton papou giwrgo papandreou to 1967, kai ti meta ton mbamba andrea papandreou 1989. pantote se polosi odigoun thn ellada giati mono etsi tha mborousan na kybernisoun. den perimeno kala logia s''authn thn efymerida mono pasokoi yparxoun alla den phrazei. Oso g''iaftous pou vrizoun, tous leo oti oloi exoume to dikaioma ths gnwmhs mas
giogud
28/09/2008 21:38
Ρε "souhdos sundrofos 28/9/2008 20:53" τι μας λες; Οι αυτοκτονίες είναι αυξημένες λόγο των συνθηκών νύχτας που επικρατούν τον χειμώνα. Ότι να ''ναι λέει ο καθένας.
souhdos sundrofos
28/09/2008 20:53
Re dhmhtrh apo stokholmh mhpos eides ta nea prosfata me ton skandinabo ma8hth pou mbhke sthn e8ousa sxoleiou kai skotose 10 syma8htes tou. Mhn peneueis to ksash sou otan servireis ksidi. Oi skandinavikes xwres einai oi prwtes me diafora sthn aytoktonia. I sws na exei na kanei me thn megalh forologia pou plhronoun ekei panw.
γιός Μαυροσκούφη
28/09/2008 16:57
Προς Φιλιπινέζο

Ο Αρης κατά τη φαιά προπαγάνδα αμετανόητων φασιστικών κύκλων ήταν σφαγέας και εγκληματίας επειδή:
1. σχημάτισε τον μεγαλύτερο εθελοντικό απελευθερωτικό στρατό σε ολόκληρη την Ευρώπη και πολέμησε τους ναζήδες και τους ντόπιους συνεργάτες τους
2. όρκιζε τους αντάρτες του στο Ευαγγέλιο, πίστη στην πατρίδα και στη λεφτεριά της
3. ΔΕΝ έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Χίτλερ που διασώθηκε από την εναντίον του απόπειρα, όπως ο αρχηγός των ταγματασφαλιτών ή σκέτα αλητών.
4. ΔΕΝ όρκιζε τους αντάρτες του στη σβάστικα και στους Ες Ες όπως οι ελεεινοί ταγματασφαλίτες
5. ΔΕΝ δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Χίμλερ και τις ευχαριστίες του Αδόλφου, αρχηγών των στρατοπέδων εξόντωσης των Ναζί και των Ες Ες, όπως συνέβη με τον αρχηγό των αλητών
6. χωρίς τη βοήθειά του ο Ζέρβας στο Γοργοπόταμο θα είχε βρεθεί σε ναζιστικό στρατόπεδο και οι Εγγλέζοι σε ιταλική φυλακή. Ο Αρης κατάστρωσε το σχέδιο ανατίναξης της γέφυρας και οι άλλοι το δέχτηκαν και το εφάρμοσαν.
Αυτός ήταν ο Αρης. Ο ΑΝΤΡΑΣ (τον είχε σακατέψει η ασφάλεια του Μεταξά ρε άθλιοι, θα μπορούσε ποτέ να είναι αδελφή ή καζανόβας;) που δημιούργησε το νέο ''21. Με τη "λογική" κάποιων και ο Κολοκοτρώνης ήταν εγκληματίας επειδή πετσόκοβε τους προδότες και τους νενέκους όπως ο Αρης. Αν δεν υπήρχαν ΑΝΤΡΕΣ σαν τον Γέρο του Μοριά και τον Αρη, η Ελλάδα θάταν ακόμη σκλάβα στον κάθε Τούρκο.
Βουλώστε το επιτέλους φασισταριά του κερατά και κοιτάξτε καλύτερα τι έκαναν οι δικοί σας πατεράδες στη διάρκεια της τριπλής Κατοχής της πατρίδας μας!
Παρατηρητής
28/09/2008 14:57
Αντρες σαν τον Αρη, γεννιέται ένας κάθε 100 χρόνια!

Π. Κανελλόπουλος
ακαδημαϊκός, τ. Πρωθυπουργός, τ. αρχηγός της ΕΡΕ

Ο Αρης ήταν ένας αγνός ιδεολόγος
Ε.Αβέρωφ Τοσίτσας
τ. Υπουργός, τ. αρχηγός της ΝΔ

Οι δύο προαναφερθέντες, εξ όσων γνωρίζω, ήταν Ελληνες και όχι Φιλιπινέζοι.
-P-
28/09/2008 12:57
ELLINOAMERIKANE, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΘΜΕ ΜΕΤΑΚΣΥ ΜΑΣ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝ Ο ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΡΩΣΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ELLINO KAI ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ , ΜΑΘΕ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΓΑΠ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΑΚΑΣ....
ΠΡΩΗΝ Ν.Δ
28/09/2008 12:48
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΙΛΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΛΕΙΚΟ ΕΙΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ? BEBAIA TO IΔIO ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ Τσίπρα, Αλαβάνο και Παπαρήγα που εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τον Καραμανλή αφού ποτέ δεν είχαν αναλάβει κάποιο σημαντικό πόστο πλην των ρόλων στα κόμματά τους... Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ...και να με συμπαθάτε....
αναγνωστης που δεν πεφτει θυμα σας
28/09/2008 12:29
ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ Η ΕΣΤΙΑ.
ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ.
ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ??
XRHSTOS
28/09/2008 11:55
ΠΡΟΣ Thepos :

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ.

ΤΟ 2004 ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΣΑ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ. ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΟΚ. ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΗΜΙΤΗ.
ΠΕΡΙΣΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.

ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ? ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ? ή ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ?

ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ (ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ) ''ΑΜΕΣΟ'' ΣΥΜΦΕΡΟΝ ?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ...
Thepos
28/09/2008 11:36
Προς Μακεδόνα Είναι ανόητο να εκτίθεσαι μην έχοντας καμιά γνώση για την ζωή του ΓΙΩΡΓΟΥ ή του ΑΝΤΡΕΑ ερκτός από την άθλια γαλάζια προπαγάνδα.Ο Αντρέας όπως ξέρεις και προσπαθείς να αγνοήσεις ήταν καθηγητής στην Αμερική και μάλιστα από τους καλύτερους και όχι μπουχέσας σαν τον δικό σου.Όσο για τον Γιώργο σπούδασε στην Σουηδία όπου συμπλήρωνε το εισόδημα του δουλεύοντας στο πανεπιστήμιο σαν καθαριστής και όχι τρώγοντας τα κλεμμένα από τις διαμεσολαβήσεις του μπαμπά του μεταξύ του δημοσίου και των δύστυχων που τολμούσαν να ζητήσουν δάνειο από την τράπεζα.Πάνε να μάθεις πρώτα και μετά άνοιξε το στόμα σου .Κατάλαβες "μακεδόνα". Θυμάσαι πως ήρθαν οι ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων στην Ελλάδα;Ποιος είχε την αποκλειστική εισαγωγή αποκλείοντας με νόμο όλους τους άλλους; Πήγαινε λοιπόν να κρυφτείς σε καμιά τρύπα δεν σε παίρνει το φως.
antonios Dramas
28/09/2008 06:17
Agapnte Makedona , de gnorisw pou spoudasane ta dika sou paidia -an exeis paidia- alla gia na ftiaksoume Ellada xreiasetai prwta emeis na kanoume tin autokritikn mas kai meta na katngoroume anthrwpous pou allaksan tin Ellada kai edosan oti mporousan , giati odngountan mono ap ton patriotismo tous , kai skopo tns swns toun eixan na ftiaksoun mia ellada eleutern , dnmokratikn kai eunmerousa.. An n ellada mas den paei kala , einai giati prwta emeis den eimaste swstoi polites kai parasuroume me tin sumperifora mas kai tous kuwernites , Enas Draminos. Germania.
Δημήτρης Στοκχόλμη
28/09/2008 00:42
Δέν αφήνετε τά καλαμπούρια για τόν πρόεδρο τού Πασοκ εσείς πού υπογράφετε ELLINOAMERIKANOS καί MACEDONAS
πού μιλάτε σάν νά τόν ξέρατε τί είναι αυτές οί προβοκάτσιες καί οι κουτοπονηριές.Ο άνθρωπος πήγε σχολείο στή Σουηδία καί στήν Αγγλία.Είχε ιδιωτικά σχολεία η Σουηδία;
Οί αμερικάνοι αποκαλούσαν τήν Σουηδία κομμουνιστική.
Δίδακτρα δέν είχαν ούτε έχουν τά Σουηδικά σχολεία.
Ούτε τά κρατικά ούτε τά ιδιωτικά πού τώρα υπάρχουν.
Στήν Σουηδία όποιος θέλει νά σπουδάσει διαλέγει σχολείο καί τα δίδακτρα τά πληρώνει τό κράτος.Γιά όλους.
Γιά κάθε μαθητή γυμνασίου πέρνει τό σχολείο περίπου 6000 ευρω τό χρόνο από τό κράτος.Τρώς καί στό εστιατόριο τού σχολείου έχεις καί επιδομα σπουδών 130 ευρώ τόν μήνα.

Μή μάς λέτε ιστορίες γιά αγρίους.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης.
28/09/2008 00:22
Δεν θα κανω διαλογο μαζι σου Μαυροσκουφη . Κι'' αυτο γιατι αν ολοι ειχαν τις δικες σου αποψεις, και ακολουθουσαν τον
αρχηγο σου η το ινδαλμα σου Βελουχιωτη, δεν θα υπηρχαν
σημερα Ελληνες. Επειδη δε υπογραφεις ως Μαυροσκουφης
που σημαινει οτι αν πραγματι ησουν - μαλλον απιθανο -
θα διεπρεψες σ'' αυτα που ομολογεις δημοσιως ανευ εντροπης. Θα γνωριζεις επισης -πιθανως απο πρωτο χερι-
οτι εκτος απο εξολοθρευτης των πραγματικων αγωνιστων της Εθνικης Αντιστασης, ο Βελουχιωτης ηταν οχι απλως αδελφη,
αλλα προισταμενη !
Νίκος Δόξας
28/09/2008 00:13
Ο πατέρας του Γιωργάκη παραδόθηκε στους χουντικούς όταν είδε κάποιον αξιωματικό να έχει κολλήσει το περίστροφο στο κεφάλι του Γιωργάκη.
Αν είχε συμβεί κάτι ανάλογο με τον πατέρα του θείου του Κωστάκη, αυτός ο πατέρας δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε παραδοθεί!
Ετσι η Ελλάδα και τα νεοκλασσικά της θα είχαν γλυτώσει μια κι έξω. Αλλά, πολύ γκαντεμοχώρα βρε παιδί μου!
ΣΕΜΝΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ
27/09/2008 23:56
ΠΡΟΣ ELLINOAMERIKANO
ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΜΑΘΕΙΣ ΕΛΛΗΙΝΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΣΟΣ. ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΣ ;
ΑΛΒΑΝΑΚΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΑΝ ΚΙΕ ΕΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΑΛΛΟΥ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ.
Αλέξης Πέτρουλας
27/09/2008 23:43
Κανείς δεν γουστάρει τη Βάρκιζα! Αλλά ένας λαός που δεν διδάσκεται από την Ιστορία, που δεν έχει μνήμη, θα επαναλάβει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη. Το 2008. Το 2018. Το 3008!
Η ηγεσία της σημερινής Αριστεράς δεν διαφέρει και πολύ από τους ελεεινούς Σιάντο και Ζαχαριάδη. Σταλινικά καθάρματα που ο Αρης έπρεπε να είχε ντουφεκίσει εγκαίρως και μετά κρεμάσει ανάποδα στο Σύνταγμα όπως οι Ιταλοί παρτιζάνοι τον Μουσολίνι και την Κλάρα Πετάτσι!
Δεν το έκανε και το πληρώνουμε ακόμη...γιατί ωρέ Αρη δεν πήρες ολόκληρη την εδώ Τουρκιά στο φαλάγγι;
Οι εγκληματίες της Δεξιάς από την άλλη, που βούλιαξαν την Ελλάδα στο τσιμέντο και στη βρώμα, που την κατάντησαν οικόπεδο και αποικία, που πούλησαν τη μισή Κύπρο στον Αττίλα, εμφανίζονται πότε ως νέες δυνάμεις, πότε ως... μεσαίος χώρος για να ξεγελούν τους αφελείς κεντρώους, που κάποιοι τούς πιστεύουν και μετά δηλώνουν κοψοχέρηδες. Μιας και η Δεξιά στην Ελλάδα έχει ένα 35% με 38% το πολύ. Πού το βρίσκει το 45 και το 47 ορισμένες φορές; Μετά,δεν θ'' ακούσεις κανέναν δεξιό να λέει ότι ναι είμαι δεξιός. Ντρέπονται και καλά κάνουν! Περί κεντροδεξιάς μιλούν. Τον κακό τους καιρό! Ποιά κεντροδεξιά; με Σούρλα, Παπαδόγγονα, Εβερτ και δε συμμαζεύεται; Ούτε τα ονόματα δεν αλλάζουν. Αρα, τι πάει να πεί ακόμη ασχολιόμαστε με τις Βάρκιζες; Ασχολιόμαστε για να θυμίζουμε στους κεντρώους δημοκράτες ότι η Δεξιά δεν αλλάζει κι ότι δεν υπάρχει μεσαίος χώρος γι'' αυτούς, αλλά χίτες, ταγματασφαλίτες και εσαεί πουλημένη ηγεσία της Αριστεράς στον κάθε Τζανετάκη και Μητσοτάκη με το..."εκκρεμές" Θεοδωράκη άνευ χαρτοφυλακίου!
Φίλοι Κεντρώοι. Η καλύτερη θεραπεία του αλτσχάϊμερ ξέρετε, είναι η υπενθύμιση της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.
Γυρίσατε την πλάτη στον Σημίτη και χορτάσατε παχιά λόγια, φτώχεια, ακρίβεια στο ζενίθ, παρακμή και κατρακύλα σε όλους τους τομείς. Μουτζώστε τους πια μια κι έξω να τους πάρει ο διάολος! Τον "καταλληλότερο" κι όλο τους το σόϊ...
ΠΕΤΡΟΣ
27/09/2008 23:05
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ .
Ν.Σ
27/09/2008 22:43
ΡΙΧΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ Ν.Δ
Γιάννης Δ.
27/09/2008 21:38
Έυτυχώς που ο κόσμος το ΠΗΡΕ ΠΛΕΟΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ότι τα δήθεν τσαμπουκαλίκια του κ. Καραμανλή και ο θυμός του, αποτελούν θεατρινισμούς που ταιριάζουν σε ατμόσφαιρα γηπέδου. Σίγουρα θα ευχαριστιέται με την υποκριτική του ικανότητα .
Όμως η βασική αρχή, από τα αρχαία χρόνια, είναι ότι για τα λάθη θεωρείται ΠΑΝΤΑ υπεύθυνος ο ΑΡΧΗΓΟΣ. Αυτό επιβάλλεται και από το αίσθημα ευθύνης και εντιμότητας απέναντι στην κοινωνία (αν υπάρχει τέτοιο αίσθημα)!!
Πάντα ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ! Ούτε ο Στρατηγός μπορεί να πει: φταίνε οι στρατιώτες μου! Εκτός αν θέλουμε να επαναλαμβάνουμε τη φράση που λέχθηκε κάποτε στην παλιά Ε.Ρ.Ε. :: πέσαμε σε ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ. (Για να μην ξεχνάμε).
xrhstos n y
27/09/2008 21:30
Ο κυριος παραπάνω λέι ει πως στήν συγκεντρωση τής ΑΣΤΟΡΙΑ στό Χιωτικο Σπίτι ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δέν ηξερε Ελληνικά......Ομως η συγκέντρωση θά γ''ινειι σ''ημερα το βραδυ..Ο νοων νοητω........
macedonas
27/09/2008 19:14
kyrie giwrgo pliko, nomizetai oto o giwrgakis exei gemato bibliario ensimon? Se idiotika kolegia ths amerikhs kai ths eyropis megalose me lefta pou eklebe o pateras toy apo tous ellhnes.
ELLHNOAMERIKANOS
27/09/2008 19:05
GIA TO "ELLHNAKI".
AMFIBALLW AN EISE PRAGMATIKO ELLHNAKI MALON ALBANOS EPREPE NA GRAFEIS. MOY LES: "EYTYXOS POY EISAI STHN AMERIKH KAI OXI STHN AMERIKH"....DEN KATALABENW TI ENOEIS. MALON O ARXIGOS SOY O GIWRGAKIS SOY EMA8E ELLHNIKA.
Thepos
27/09/2008 18:54
Προς διαφόρους Xristos Ακόμη δεν μας έχεις πει ποιον υποστηρίζεις.Ένα μήνα τώρα σε προκαλώ αλλά ντρέπεσαι γιατί Χρηστάκη πες το είμαι Νδημοκράτης και σας πουλάω φύκια για να ψηφίσετε ΝΔ στο τέλος Γι'' αυτόν που δηλώνει ΠΑΣΟΚος μάλλον δεν έχει περάσει ούτε απ'' έξω από τα γραφεία.Παληκάρι μου γιατί δεν λες ότι είσαι δεξιός να ηρεμήσεις; γιατί έχεις πάθει κρίση ταυτότητας. Όσο για τον Αμερικάνο ή δήθεν Αμερικάνο θέλω να του πω ότι στην Αμερική εκτός από τους φτωχούς μετανάστες έχουν πάει κατά χιλιάδες όλοι οι προδότες οι χουντικοί για να γλυτώσουν την φυλακή.Κατάλαβες;
Καλλιόπη η Καλυμνία
27/09/2008 18:46
Εχασα τη λαλιά μου απο τη μαγκιά του Κωστακη. Τι αντρας , τι αρχηγος , τι θαρρος . Μου θυμισε τους ηρωες της ελληνικης επαναστασης. Αλλα ξαφνικα θυμηθηκα αυτο που λεει ο σοφος λαος [μαγκιά ..... κι εξατμιση]
Γιώργος Πιάκος
27/09/2008 18:43
Ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος δεν έχει ούτε ένα ένσημο κολλημένο γιατί απλά δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. απο μικρό των προόριζαν για πρωθυπουργό για να συνεχίσει τη παράδοση της οικογένειας. πως να ακούσει οι να μιλήσει για την κοινωνία, τον απλο εργαζόμενο όταν ο ίδιος δεν έχει δεί πως βγαίνει το ψωμί. καλύτερα όμως να μην παει σε εκλογές σύντομα. γιατι καθε μέρα που περνάει τοσο πιο πολυ θα τον σιχαθεί ο κόσμος.

ΣΕΜΝΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ
27/09/2008 18:07
ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΟΜΗΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΤΑ ΠΑΛΙΟΧΑΡΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΜΙΖΕΣ, ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ 3% ΤΟΥ ΟΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΜΑΡΦΙΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΩ ΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ - REAL ESTATE MANAGERS, ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ "ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ. Π.Χ. ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΕΚΕΔΟΝΕΣ, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.
ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕΤΕ ΛΙΓΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΩΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ;


Δημήτρης Ν.
27/09/2008 18:06
Εγώ πάλι απορώ πώς εν έτει 2008 ασχολούμαστε ακόμα με Βάρκιζες , Ελασσίτες και δεν συμμαζεύεται... Όλος ο κόσμος έχει προχωρήσει και τα έχει αφήσει όλα αυτά πίσω του και εμείς ακόμα με αυτά μαλώνουμε. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Στην Ελλάδα χρειάζεται ένας τίμιος διαχειριστής του εγχώριου πλούτου και δεν χωρούν πια ιδεολογίες της πλάκας... Τι θα πει Δεξιά και τι Αριστερα; Έχει πλέον πια νόημα να μιλάμε για αυτά; Αν υπάρχει κάποιος λόγος που θέλω τον Γιώργο δεν είναι άλλος από το ότι πιστεύω ότι θα τα πάει καλύτερα από τον Καραμανλή. Τώρα Τσίπρας, Αλαβάνος και Παπαρήγα εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τον Καραμανλή αφού ποτέ δεν είχαν αναλάβει κάποιο σημαντικό πόστο πλην των ρόλων στα κόμματά τους... Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ...και να με συμπαθάτε....
pasokoskylo
27/09/2008 18:05
kalitera o Benizelos para o Papandreou. O papandreou emathe ton amerikaniko ethniko ymno polu prin ma8h ton elliniko.
xristos
27/09/2008 18:04
ΕΤΣΙ ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, Ο ΜΠΛΕ Η Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ...
ΕΛΛΗΝΑΚΙ ΣΕΜΝΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ
27/09/2008 17:34
ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΕ (Ή ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΛΛΗΝΑ) ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΓΙ'' ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑ ΙΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ ΠΟΥ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΓΗΚΕ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης.
27/09/2008 17:08
Τα αποτελεσματα ης διασκεψης της ηγεσιας της Ν.Δ. σχετικως
με τη διαμορφωθεισα κατασταση ησαν οντως ενυπωσιακα .
Πληρης ανοχη στους συνενοχους του Κυπριου Ρασπουτιν που
ενεσκυψε ως λαιλαψ στην περιουσια του δημοσιου,παραμονη
των επισημως χαρακτηρισθεντων ως... ανοητων υπουργων οι οποιοι παρεσυρθησαν απο καποιους αγραμματους καλογερους και καποιους εκτιμητες, τις εκτιμησεις των οποιων
δεν ειχαν καμια υποχρεωση να εγκρινουν, και προεβησαν σε παρανομες παραχωρησεις δημοσιων εκτασεων στους
καλογερους για τη...σωτηρια της ψυχης τους . Με αυτο το σκεπτικο δηλαδη ειναι πολυ πιθανο να παρασυρθουν εκ νεου και να χαρισουν -ατιμωρητι- και την υπολοιπη δημοσια
περιουσια, σε καποιες ξενες και εχθρικες προς την Ελλαδα
χωρες, οι οποιες δια μεσου των πρακτορων τους, εχουν ηδη πραγματοποιησει με την ανοχη των ελληνικων κυβερνησεων,
μεγαλες αγορες εκτασεων σε παραμεθοριες περιοχες της Ελλαδος με οτι αυτο συνεπαγεται ! Αυτοι οι υπουργοι δεν
ειναι απλως επιορκοι κομπιναδοροι, αλλα και εθνικοι
μειοδοτες, και ετσι πρεπει να αντιμετωπισθουν ! Απαντες δε οι εμπλεκομενοι σ'' αυτο το σκανδαλο εχουν υποπεσει σε σωρεια παραβασεων του ποινικου νομου, σαφως δε και του
Ν. 1608/1950.


Μαυροσκούφης
27/09/2008 17:04
Τον αποκεφάλισαν νεκρό, καθότι...πέρα από φασίστες, ήταν και φοβισμένες αδερφούλες! Το συνέχισαν το σπορ επί "χρυσής" οκταετίας και όχι μόνο, με Ευταξία και λοιπούς ..."εθνάρχες".
Ο Αρης έκανε ένα λάθος. Μέγα. Τους Ζαχαριάδη, Σιάντο κλπ έπρεπε να είχε θάψει στην Πηγάδα του Μελιγαλά μαζί με τους υπηρέτες των Ες Ες, προδότες και φονιάδες του ελληνικού λαού, ταγματασφαλίτες. Ως γνωστόν ο Αρης ήταν κόντρα στο Δεκέμβρη και στη Βάρκιζα. Αρα δεν έφερε αυτός τη Δεξιά στα πράγματα. Οσο για την Κατοχή, εφάρμοσε το Κολοκοτρωνέικο φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.Και καλά ξηγήθηκε!
Αυτό το λάθος του Αρη πλήρωσε ο τόπος. Που δεν τους έθαψε τους άτιμους κομματικούς...
Ετσι σήμερα η Ελλάδα έχει καταντήσει, με τη Δεξιά πάλι στα πόστα, Φιλιπινέζα των εθνών!
ELLINOAMERIKANOS
27/09/2008 16:27
EIMOUN PROXTES STO XIOTIKO SPITI STHN ASTORIA. PHGAI NA AKOUSO TON GIWRGAKI. MOU FANIKE POLU PARAKSENO POU O GIWRGAKIS DEN EMA8E NA DIABAZEI TO IDIO KALA ME TA ALLA ELLINOAMERIKANAKIA. MOU FENETE OTI OTAN MEGALONE STHN AMERIKH H MAMAKA TOY DEN TON ESTELNE STHN ELLINIKI EKKLISIA GIA NA MA8EI NA GRAFEI KAI NA DIABAZEI ELLINIKA. TI KRIMA POU MERIKOI XAZOI STHN ELLADA TON KANANE ARXIGO KOMATOS. MONO O PATERAS TOU 8A TOY EDINE TO YPOURGEIO PAIDIAS.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης.
27/09/2008 16:20
Ελασιτη μηπως εισαι κρυπτοοπαδος του Βουδα ? Γιατι αυτα που αναφερεις σαφως ενισχυουν την εικονα του . Οσο για τον
ηρωα Βελουχιωτη θα σου υπενθυμισω οτι ο Νικος Ζαχαριαδης
δηλωσεν απο τις στηλες του Ριζοσπαστη οτι : "Ο συντροφος
Αρης ειναι προδοτης και δηλωσιας". Μετα απο λιγες ημερες ο Θανασης Κλαρας {Αρης Βελουχιωτης} βρεθηκε αποκεφαλισμενος ! Αρα κοκκινο πανι ηταν τελικως ο Κλαρας για τους Ελασιτες. Τα δε εργα του ησαν αυτα που βοηθησαν τη δεξια για τη μετεπειτα κυριαρχια της στην πολιτικη ζωη της
Ελλαδος !
Γιάννης Δ.
27/09/2008 16:02
Μεγάλε Τσίπρα, αδέκαστε και ελπιδοφόρε!
Μιμείσαι τον ψευτοτσαμπουκά του Καραμανλή για να μας αποδείξεις ότι άφησες τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ και ότι έγινες μεγάλος; Του κάνεις και κάποιες επιθέσεις για να τρομάξει ενώ εκείνος τρίβει τα χέρια του με την επιθετικότητά σου κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και περιμένει να ξαναβγεί από τα λάθη σου. Ξεχνάς ότι εσύ έφερες και πέρυσι στην Κυβέρνηση την καταρρακωμένη δεξιά, χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ; Αν δεν ξέρεις πως μπορεί να χτυπηθεί η εξουσία, άφησε κανέναν άλλο να αγωνιστεί πιο αποτελεσματικά.
Αλήθεια, έχεις κανένα πιστοποιητικό ότι εσύ είσαι καλύτερος από τους άλλους και ότι διαθέτεις στελέχη αδιάφθορα;
Μήπως ήσουν πολύ μικρός και απασχολημένος με παιδιές και δεν ξέρεις τα πρόσφατα ΛΑΘΗ της (άκρας και μεσαίας) ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; Δεν έχεις πάρει είδηση τη συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΔΕΞΙΑ, για να συμμετάσχει στη διακυβέρνηση. Ή μήπως δεν πήρες είδηση την επιθετικότητα του κ. Κωνσταντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο που ήθελε να κατασπαράξει τους πάντες;
Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.
ΠΡΩΗΝ Ν.Δ
27/09/2008 15:57
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ. ΑΧ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
Ριμαδόρος
27/09/2008 15:34
Γριά κατάρα

Επάνω στα ψηλά βουνά αντάρτες της νουδούλας
παλεύουν για τη λεφτεριά Ελλάδα μας...
από δεσμά απαίσιας γριάς με ύφος νοστιμούλας
που ήταν μια ζωή η Δεξιά κατάρα μας...

Επάνω στα ψηλά βουνά αντάρτες της νουδούλας
δηλώνουν υποταχτικοί στα σκέρτσα του Κωστάκη,
που παρουσιάζει τη γριά με ύφος νοστιμούλας
προσπάθεια ανεπιτυχής να πείσει τον κοσμάκη...

που υποφέρει, που πονά απ'' τη γριά κατάρα
που ψήφισε, σιχτίρισε, που έπαθε λαχτάρα,
από την απαίσια γριά με ύφος νοστιμούλας,
αντάρτες στραπατσάρετε το θράσος της νουδούλας!

Τι κάθεσαι και τους κοιτάς μαοϊκέ Τατούλη
θυμήσου τον κομμουνισμό και φύλα καραούλι.
Να πάρεις τώρα τη ρεβάνς για Γράμμο και για Βίτσι
να φύγει ο Καραμανλής, να πέσει το τσιφλίκι.
ΕΛΕΝΗ
27/09/2008 14:26
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΡΩΣΤΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΩΣΤΙΕΣ ΑΝΘΙΖΟΥΝ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
Θεοδωρος μπομπολας
27/09/2008 14:13
Ζουμε το μεγαλυτερο παραμυθι. Αν υπαρχουν στην νεοελληνικη ιστορια της Ελλαδος ,σοβαροι πρωθυπουργοι ( το τονίζω: ΣΟΒΑΡΟΙ) που κυβερνησαν αυτον τον τοπο, Ενας απο αυτους ειναι ο κ. Κ. Σιμητης. Συγκρινετε την πρωτη τετραετια Σιμητη με αυτην του Καραμανλη, και θα δειτε τη διαφορα : Μερα με νυχτα. Ηταν ενας ανθρωπος που αφησε εργα. Η πολιτικη του ειχε τουλαχιστον στοχους και αξονες. τα περιφημα ΚΕΠ που εχουμε σημερα ειναι δημιουργημα του, ΕΚΑΣ........για να μην σας κουρασω. Ομως υτον τον ανθρωπο τον ανακαλεσε ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ αρχιερεα της διαπλοκης. Ο Σιμητης δεν εκλεψε, αντιθετως φτοχοτερος εφυγε απο την εξουσια. Γιατι οταν εκλεβαν μερικοι απο αυτους που ηταν γυρω του σιμητη, η ευθυνη να βαρυνε τοτε τον σιμητη? Με τη Σημερινη Κυβερνηση Τι αλλο να δουμε? Εχουμε αννιδεους διευθυντες, οι υπουργοι λειτουργουν μονο και μονο με βαση τους νομους που οι ιδιοι συντασσουν και ψηφιζουν, φτασαμε μεχρι και στην προστασια εμπορων ναρκοτικων απο ειδικο συμβουλο του πρωθυπουργου. Η ηθικη , το ηθος δεν εχει θεση σ''αυτην την κυβερνηση. Και για ολα αυτα δεν εχει καμια σχεση για να μην πω ευθυνη ο ιδιος ο Πρωθυπουργος? Αν δεν μπορεις να καταπολεμησεις τη διαπλοκη στην ιδια την ομαδα σου, ποσο μαλλον σε μια διαπλεκομενα δομημενη κοινωνια? Αν ο Σιμητης ηταν Αρχιερεας, ο Καραμανλης τι Ειναι? Ο Πλανηταρχης Της διαπλοκης?
Bolemenos Ekali
27/09/2008 14:04
A! KURIE TSOUKATO !! XEHASATE TO XARTOFULAKA SAS!
POU ? NA TON AKOUMPISO!. H ENAPOTHESO.!!
( TISIES METHLTHON AUTON )DIA THN METAFRASIN TON `BRIKE H AMARTIA.!!
Bolemenos Ekali
Γιώργος Πιάκος
27/09/2008 14:03
Ο Καραμανλής σαν αντιπολίτευση μας τα παρουσίαζε όλα μάυρα. Όλα τα στατιστικά στοιχεία που μας παρουσίαζε οι κυβέρνηση τότε τα μετάφραζε διαφορετικά. Όπου πηγαινε έταζε τα πάντα, το χειρότερο απο όλα στους αγροτές, τους έλεγε οτι ο ίδιος θα πήγαινε στης βρυξέλες να τους ιπερασπιστή. 2 μηνές μετα τις εκλογές υπέγραψε την Κ.Α.Π. με τους άλλους εταίρους. μας έλεγε οτι το ΠΑΣΟΚ του παρέδωσε καμένη γη. αυτος όμως είμε σίγουρος οτι θα παραδώσει καμμένη γή, μεταφορικά αλλα και πραγματικά αφου μεχρι τότε δεν θα μείνη δέντρο για δέντρο.

Οι πρασινοφρουρή όμως ευθήνονται που το ΠΑΣΟΚ είναι σε αυτά τα χάλια. Είναι αυτη που οδήγησαν πολλοί κόσμο μακριά απο το χώρο με τα καμοματά τους.

Καλό είναι να μην εμφανιστούν ξανα και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει για πολλα χρόνια πάλι.

Η Ντόρα ειναι παιδι του μπαμπά. και επειδή το μήλο πέφτει κάτω απο τη μηλιά θα κάνει τα ίδια. Σίγουρα είναι ο επόμενος πρόεδρος της νέας δημοκρατίας εκτος και αν κατι αλλάξει που μου φαίνεται λιγο αδύνατον. ολοι οι αλλοι εχουν καει.

πολύ πιθανο να αναλαβει απο τον μπούλη γιατί αν καταλαβει οτι θα πάει σε εκλογές που θα χάσει θα αποχωρήση στίλ Σημίτη. μόνο που αυτός εδώ δεν εχει δειξει κάτι στα 4,5 χρόνια. οι μάλλον ναι, μεγαλύτερα σκάνδαλα, μεγαλύτερη διαφθορά, περισότερη ακρίβεια. και ότι γίνεται δεν ακούμε τίποτα.

γιαννης
27/09/2008 13:36
για τον παναγη χρηστιδη ρε βελζεβουλ σε ποια χρονια βρισκεται το μυαλο σου στο 1985 τοτε ηταν αρχηγος σας ο μητσοτακης αυτα τα συνθηματα που λες ο τωρινος αρχηγος σας, για τη μετα της εκλογες θα φυγει οπως με τοσους πολλου ς αρχηγους που σας εχουμε αλλαξει εμεις του πασοκ δεν τα ξερει καν. αν ειστε λοιπον μαγκες παμε σε εκλογες οσο πιο γρηγορα τοσο μικροτερη θα ειναι η διαφορα απο το πασοκ οσο πιο αργα τοσο πιο μεγαλη θα εχει το πασοκ κερδισει της εκλογες και αυτοδυναμα για αυτο ονειρεψου οπως ο καραμανλης για ολα φταινε οι αλλοι και οχι αυτος ο καημενος καταληλοτερος εξαφανισμενος πρωθυπουργος της ελλαδος.εξουσια για την ΝΔ μετα απο αλλα 20 χρονια ξανα
Ελασίτης
27/09/2008 13:11
Προτιμότεροι οι πρασινοφρουροί από τους φασίστες πραίτωρες και πραιτωριανούς...
Να υπάρχει ακόμη ένα κόκκινο πανί για τη Δεξιά μετά το Βελουχιώτη...
Τη Δεξιά τη θέλω τσαντισμένη, φοβισμένη, φανατισμένη, να βγάζει τα απωθημένα της στην αντιπολίτευση...ασφαλώς.
Διαφορετικά καταστρέφεται ή συρρικνώνεται η Ελλάς όπως το 1922, 1974 κλπ κλπ!

ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ
ΖΗΤΩ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΖΗΤΩ Ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!
Γιάννης Αγιάννης
27/09/2008 12:47
Στείλτε τώρα τον Κηφήνα να αράξει στη Ραφήνα!

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...
ΠΑΝΑΓΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
27/09/2008 12:35
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ! Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ, Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Ζ Η Τ Ω Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ευπατρίδης
27/09/2008 12:30
Συγνώμη αλλά ο Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός επειδή το ΠΑΣΟΚ (κατά την προπαγάνδα της ΝΔ) έκλεβε.
Η αλήεθια είναι ότι (μέρος του ΠΑΣΟΚ) έκλεβε και ένα άλλο μέρος του, δούλευε και έφτιαχνε κάτι.
Mε ΝΔ, μετά 4.5 χρόνια, η μισή Ελλάδα έχει καεί και η υπόλοιπη έχει πουληθεί στους καλογέρους. Η λαμογιά δε είναι στην ημερήσια διάταξη...
Ο Καραμανλής απέτυχε οικτρά και αντί να κάνει αυτοκριτική και ζητήσει συγνώμη από τον λαό που πρόδωσε, απειλεί για να φοβίσει...η λύση είναι να πάει σπίτι του και πρωθυπουργός να γίνει άλλος. O Αβραμόπουλος θα ήταν μια καλή λύση. Το "άλλη" δεν το συνιστώ. Μακριά από το Μητσοτακέϊκο. Ο Θεός να μας φυλάει!
Ροδίτης
27/09/2008 12:25
ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ...ΑΠΑΤΗΛΑ
Έγινε λοιπόν και η πολυδιαφημισμένη συνέλευση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και απολαύσαμε το οικτρό θέαμα των χειροκροτητών, ( όλοι οι κρατικοδίαιτοι, αυτοί που κρατούν τη ρώγα και αρμέγουν συστηματικά και παχυλά τον κρατικό κορβανά, αυτοί που πέντε χρόνια πριν εξαπολύανε μύδρους εναντίον των πράσινων.... τρωκτικών, επειδή ήθελαν απλά τα τρωκτικά να αλλάξουν χρώμα!) να επευφημούν και να δοξάζουν τον ηγέτη ο οποίος απείλησε κάθε διαφωνούντα να κλείσει το στόμα του, ένα ηγέτη που γενικά και αόριστα παραδέχτηκε ότι κάνει λάθη ( δεν μας είπε ποια? ), τα οποία λάθη όμως πληρώνει ο απλός πολίτης. Άνθρωπος που δεν παραδέχεται τα δικά του λάθη δεν διορθώνεται ποτέ , απλά γίνεται χειρότερος. Στην Αμερική του ΜΠΟΥΣ οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, παρά την οικονομική κρίση, δεν εγκρίνουν τη χρηματοδότηση των τραπεζιτών σε βάρος των φορολογουμένων ( και καλά κάνουν γιατί όταν οι τραπεζίτες θησαυρίζουν δεν σκέπτονται ποτέ τους αδύναμους οικονομικά ), όμως κανείς δεν τους διαγράφει!!!
Στην δημοκρατία της Ελλάδας όποιος βουλευτής διαφωνήσει με ένα νομοσχέδιο ή άρθρο νομοσχεδίου χωρίς να θέλει να ρίξει τη κυβέρνηση, απειλείται με διαγραφή μέχρι να κλείσει το στόμα. Πού είναι λοιπόν η νομοθετική εξουσία, κατά το Σύνταγμα και αφού θέλουν "λόχο " βουλευτών άφωνο και ανέκφραστο γιατί δεν εκλέγουμε "διμοιρία" βουλευτών ώστε αντί 300 βολευτές να πληρώνει ο ελληνικός λαός 30, να μας έρχεται φθηνότερα?
Αναρωτιέμαι ποιος έφτιαξε τα ομόλογα ,τα καρτέλ, τα σκάνδαλα των άγονων γραμμών, της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ , τα Βατοπέδια κ.λ.π. , μήπως οι απλοί φορολογούμενοι ή οι πολιτικοί? Αναμασάμε τη καραμέλα ότι το Δημόσιο ( στις περιπτώσεις Βατοπεδίου και ομολόγων) δεν θα ζημιωθεί ούτε ευρώ. Δηλαδή εμείς οι κατέχοντες την εξουσία θα αρμέγουμε και αν μας αντιληφθείτε εσείς τα κορόιδα, σας τα δίνουμε πίσω!
Σήμερα με τη κυβέρνηση αντιδικεί η πλειοψηφία της κοινωνίας, αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και αυτό ισχυρίζονται οι διαφωνούντες (Τατούλης & ΣΙΑ ....).
Όταν λοιπόν ο κ. Καραμανλής πετάει το γάντι και λέει όποιος με αμφισβητεί ας με ρίξει, η απάντηση είναι ότι κ. πρωθυπουργέ σε αμφισβητεί η Κοινωνία που σε εξέλεξε κα όταν της δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί, θα το αποδείξει!

savvas
27/09/2008 12:10
Ο πρωθυπουργος της Νέας Δημοκρατίας(και όχι της Ελλάδας),όπως τον προσφώνησε χθες βουλευτής του κόμματός του!!,δεν είδε και δεν άκουσε κανένα μήνυμα της κοινωνίας μέσω γκάλοπ και για κακή τύχη των συντρόφων του που ήλπιζαν ότι χθες θα ξαναμοίραζε την τράπουλα και θα μηδένιζε το κοντέρ κράτησε όλα τα σημαδεμένα φύλλα στο χέρι(με τα οποία θα καεί από το παιχνίδι)και αντί να μηδενίσει το κοντέρ έβαλε ένα χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα περιμένοντας πολύ γρήγορα πλέον την οριστική πτώση της κυβέρνησής του..το αντίο του στην καρέκλα του ακούστηκε πολύ έντονα χθες γιατί και ο ίδιος πλέον ξέρει ότι ήρθε η ώρα να την αποχωριστεί για πάντα..goodbye mr president...
Γεώργιος Πιάκος
27/09/2008 12:04
Ακόμη και οι πέτρες έχουν καταλάβει οτι αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρει αλλα ούτε μπορεί να κυβερνήσει. αλλα αν τον ρίξουν θα διεκδικήσει πάλι τη πρωθυπουργία με το πρόσχημα οτι δεν τον αφήνουν να τελειώσει το μεταρυθμιστικό του έργο που οι έλληνες ψήφησαν, δηλαδή να αυξηθούν οι φτωχοί. και το χειρότερο είναι οτι το πιστέυει αυτο που λέει. κρίμα. θα περάσει στην ιστορία σαν Κ. Καραμανλής 2 Ο Ανίκανος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι μήπως αυτος που ακολουθήσει είναι τα ίδια οί και χερότερος.

Οι Ελλάδα όμως δεν θα το αντέξει.
Βασιλειάδης Όμηρος
27/09/2008 12:01
Παρόλα αυτά συντάκτη εσύ συνεχίζεις να βάζεις μόνο τις αρνητικές απόψεις για ρην κυβέρνηση.......
Τι να υποψιαστούμε.......
ΟΜΗΡΟΣ. Τ
27/09/2008 11:54
ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΙΟΤΙ Ο κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΦΏΛΙΑ ΤΩΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΙΝΑ ΜΕ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ., ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, ΑΛΛΆ ΌΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ? Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ?
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
27/09/2008 11:13
Τελικά αυτή η κρίση στην κυβέρνηση έμελε να αποδείξει κάτι πολύ απλό που ο λαός το υποψιάζονταν εδώ και καιρό. Δηλαδή είναι όλοι τους ‘’τζάμπα οι μάγκες’’ Ο πρωθυπουργός με τις γνωστές του πλέον κορώνες ‘’όποιος θέλει να με αμφισβητήσει στα ίσια… να ρίξει την κυβέρνηση’’. Ποιος όμως θα τολμήσει να το κάνει !, κανένας και αυτό το ξέρει πολύ καλά. Γι’ αυτό είναι τζάμπα μάγκας. Οι αντάρτες είναι επίσης τζάμπα μάγκες γιατί τι στιγμή που έπρεπε, που μας άφησαν να καταλάβουμε ότι οι ίδιοι την προετοίμαζαν, ή έστω την περίμεναν, δεν τόλμησαν, αλλά λούφαξαν. Γι’ αυτό είναι τζάμπα μάγκες. Μαγκιά είναι να κάνεις την υπέρβαση, να πεις στα ’ίσια’ στον ελληνικό λαό ‘ναι έσφαλα, συγνώμη, θα διορθώσω και θα κάνω αυτό και αυτό’’ Ούτε έσφαλα, ούτε συγνώμη και περισσότερο ούτε νέο πρόγραμμα, ή έστω συμπληρωματικό του υπάρχοντος. Τι μας είπε: ''θα πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί ίσως να έχουμε σφάλει''. Μα αυτός δεν είναι ο πρωθυπουργός !, δικιά του δεν είναι η πολιτική!. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω, η αποτυχία επιμερίζεται σε όλους ενώ η επιτυχία είναι όλη δική του ! Αυτό κάτι μου θυμίζει απ’ το θέατρο των σκιών. Ποιο ήταν το ζητούμενο σ’ αυτήν την κρίση της κυβέρνησης, που ο λαός αποδοκίμασε και συνεχίζει ν’ αποδοκιμάζει. Δεν είναι το εφαρμοζόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα! Ε, λοιπόν τι έκανε γι’ αυτό ''''...συνεχίζουμε αταλάντευτα στο έργο μας’. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ίσως να ήταν ηχηρό προς τα στελέχη του, όχι όμως και προς τον ελληνικό λαό. Ο λαός ακούει μηνύματα από λεβέντες και όχι από τζάμπα μάγκες που λένε πάντα τα ίδια και τα ίδια. Και όταν έλθει ο καιρός, ελπίζω πολύ σύντομα, ο λαός θα στείλει το δικό του ηχηρό μύηνυμα ''οι μάγκες δεν υπάρχουν πια...''
Χρήστος
27/09/2008 11:06
Ρίξτε τον επιτέλους να τελειώνουμε!
Οποιος είναι αληθινός πατριώτης ας τολμήσει...
OVIDIOS
27/09/2008 10:51
exoyn pei ston ko KATALILOTERO,...... POS OTAN THIMWNEI ANEVAZEI POSOSTA STO PELATOLOGIO TOY????? kai to exei pistepsei
tha perimenei me agwnia twra to xeirokrotima.... alla....
perimeno apo oktovrio ..... ta nea epeisodeia tis PTOSIS.
ινζτες
27/09/2008 10:45
Αυτο κι''αν ηταν κυκνειο ασμα.Μπραβο μεγαλε αρχηγε.
Αφου αισθανθηκες την αναγκη να απολογηθεις ως Πρωθυ
πουργος της Ελλαδας,σε 500 απο τους 700 Κρατικοδιαιτους
γαλαζιους της Κ.Ε.σ''αυτους τους καρεκλόφρονες.βολεμενους
στους χορτατους,γκλαμουρατους,τους παλαμακιστες και παλαμακιζοντες,τους δηθεν κοινωνιζομενους?
Εκανες διανα.Στον Λαο,και πολυ περισσοτερο στον ψηφοφο ρο σου τι θα πεις?Οτι εχει σχεδια για να σε ριξει,και οχι για να
επιζησει?Οτι εχει αλλα οραματα για την φατσα σου,και οχι για τα παιδια του?Εδω ριξτε Χαχανιτο και οχι τον χοντρο!!!!
Ηρακλής Χαραλαμπίδης
27/09/2008 10:22
Ας απαντήσουν οι αναγνώστες για την ποιότητα του λόγου του Πρωθυπουργού. Το υποβολιμαίο άρθρο σας πλήττει την αντικειμενικότητα της εφημερίδας σας και επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει: ενισχύει την εικόνα και υπόσταση του Πρωθυπουργού.

Η. Χαραλαμπίδης
ΑΓΙΑΣΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
27/09/2008 10:03
Aπό το 2004 και μέχρι σήμερα ο Καραμανλής είναι ανύσηχος , προβληματισμένος και μερικές φορές θυμωμένος αλλά δεν μας λέει με τι είναι ανύσηχος και προβληματισμένος και με ποιους θυμωμένος.
Ο Καραμανλής θα καταλάβει στις εκλογές την ανυσηχία και τον προβληματισμό και κυρίως τον θυμό του λαού.
γιάννης ο θεσσαλονικιός
27/09/2008 08:39
ο άνθρωπος πράγματι είναι βασίλισσα κλεισμένη στο πύργο και ξέρετε γιατί; Διότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Το σύστημα δούλεψε από μόνο του μέχρι τώρα γιατί παρέλαβε νοικοκυρευμένο μαγαζί από τους προηγούμενους. Τώρα που τα διέλυσε όλα και περισσότερο τη κοινωνική συνοχή, τώρα που πρέπει να βγει μπροστά να αναλάβει πρωτοβουλίες, ο βασιληάς είναι γυμνός. Ένας ηγήτορας δεν αναμασάει χιλιοειπωμένες κουβέντες, όταν το καράβι κλυδωνίζεται, αρπάζει το τιμόνι και κάνει όλους πέρα. Πράξεις χρειάζονται, από λόγια αναγουλιάσαμε.