ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιώτες εκπαιδεύονται με αηδιαστικά εμβατήρια, στα οποία περιγράφονται οι τρόποι που θα βγάλουν τα άντερα των Αλβανών ή πώς θα εγκατασταθούν στην Πόλη και στην Αγία Σοφία, όπου δεν θ΄ αφήσουν κανένα κεφάλι αλλόθρησκο στη θέση του. Ανώτατοι αξιωματικοί ψελλίζουν ότι έτσι ανορθώνεται το φρόνημα! Διοικητής μονάδας διατάσσει, εγγράφως, υφισταμένους του να παρακολουθήσουν ομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Νέοι άνθρωποι, δηλαδή, ενθαρρύνονται από ανώτατους ένστολους να μισήσουν γειτονικούς λαούς και βεβαίως να δημιουργήσουν ένα ρατσιστικό υπόστρωμα που θα τους συνοδεύει σε όποια θέση βρεθούν τα επόμενα χρόνια.

Οι Μεϊμαράκηδες αφήνουν ασύδοτους μαύρους διοικητές να σκαρώνουν εμβατήρια μίσους και να χτίζουν με την ησυχία τους τις φωλιές όπου τα φίδια θ΄ αφήσουν τ΄ αυγά τους. Αφήνουν ανεξέλεγκτους τους κομματικά πειθήνιους αξιωματικούς να οργανώνουν δεξιά ακροατήρια, διαλύοντας έτσι κάθε έννοια κομματικής ουδετερότητας στον Στρατό. Το ασπρόμαυρο έργο το έχουμε ξαναδεί.

Από την απέναντι πλευρά τώρα, οι Καρχιμάκηδες εγκαλούν την κυβέρνηση όχι γι΄ αυτά τα άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, αλλά για έναν «ροζ» ταξίαρχο, επειδή μετείχε στην επιτροπή για το Σινούκ. Εδώ, προσοχή. Οι αιτιάσεις δεν αφορούν κάποιον κακό χειρισμό του αξιωματικού στην ευαίσθητη υπόθεση, αλλά τη συμμετοχή του ως ομοφυλόφιλου. Τα «επιχειρήματα» των Ελληναράδων είναι τα γνωστά που ακούγονται σε κάποια αηδιαστικά τηλεπαράθυρα και γράφονται από άντρακλες δυσθεώρητου μεγέθους! Αλλά εδώ ο κοινωνικός ρατσισμός τσοντάρει και άλλο επιχείρημα: ο ταξίαρχος «κρεμάστηκε» στο Διαδίκτυο. Συμφωνώ, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες ερωτικές προτιμήσεις είναι εντελώς προσωπική υπόθεση, δεν βγαίνουν στη βιτρίνα. Ας ελεγχθεί, λοιπόν, με όποιον τρόπο, σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν για όλους. Αλλά έως εκεί.

Πώς επέτρεψαν όμως στον εαυτό τους εκπρόσωποι κόμματος που φωνάζει ότι μάχεται για προοδευτικές και κοσμοπολίτικες ιδέες, που έχει σημαία του την ισονομία και την αντιρατσιστική πολιτική, να υποκύψει στον πειρασμό του ροζ εντυπωσιασμού αντί να προβάλει την ουσία; Δυστυχώς για όλους, δεν ανέδειξαν όσα σημεία και- κυρίως- τέρατα σημειώνονται στην αρχή αυτού του σχολίου. Άφησαν ήσυχους τους Μεϊμαράκηδες, τα φίδια και τ΄ αυγά τους.