Τονωτική ανάσα στον εσωτερικό τουρισμό της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να δώσει το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί από 16-19 Μαΐου στο λιμάνι της πόλης. Το Φεστιβάλ έρχεται να προτείνει φθηνότερες διακοπές σε εγχώριους προορισμούς, σε μια περίοδο που οι Ελληνες τουρίστες έχουν περικόψει σημαντικά τις δαπάνες τους για ταξίδια, λόγω της κρίσης και παρά τις δελεαστικές τιμές των τουριστικών πακέτων.

Όπως επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, επ΄ ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, τα πακέτα που θα προσφερθούν στη φετινή σεζόν είναι πολύ οικονομικότερα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τις τιμές τους να εμφανίζονται μειωμένες μέχρι και κατά 20%, σε σχέση πχ, με το 2009.

«Τα πακέτα θα είναι τέτοια που οι Ελληνες θα μπορούν να τα πληρώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζορπίδης. Σε κάθε περίπτωση, η απήχηση που θα έχουν στον καταναλωτή τα δελεαστικά τουριστικά πακέτα, θα φανεί μετά τον Οκτώβριο, όταν θα γίνει η αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν.

Η Θεσσαλονίκη θα ζήσει τις επόμενες ημέρες τη δική της τουριστική γιορτή στην προβλήτα Α΄ του λιμανιού, όπου 65 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν το τουριστικό προϊόν τους, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να προγραμματίσουν οικονομικές διακοπές, αξιοποιώντας τα ελκυστικά προγράμματα και πακέτα διακοπών.

Μεταξύ των εκθετών, οι 40 είναι ιδιώτες (τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κτλ) και οι υπόλοιποι επιμελητήρια, περιφέρειες, δήμοι και αναπτυξιακές εταιρείες. Εκθεσιακές συμμετοχές υπάρχουν και από τις χώρες Σερβία, Βουλγαρία και Κύπρο.