Μια εξόχως ουσιαστική για τους δανειστές παράμετρος της μεταμνημονιακής εποπτείας θα είναι η παρακολούθηση της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αλλά και των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. To Eurogroup θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους θεσμούς για την εξέλιξη των υποθέσεων αυτών ενώ είναι πλέον καταγεγραμμένη η έντονη δυσφορία των δανειστών για τις άνευ προηγουμένου δικαστικές περιπέτειες τόσο του Ανδρέα Γεωργίου όσο και των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο προσχέδιο της απόφασης το επίμαχο απόσπασμα είναι ενδεικτικό της πίεσης που θα συνεχίσει να ασκείται για το συγκεκριμένο θέμα στις ελληνικές Αρχές: «Υπενθυμίσαμε ότι οι νομικές διαδικασίες κατά των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ είναι θέμα έντονης ανησυχίας. Επίσης υπάρχει ανησυχία για τις νομικές διαδικασίες εναντίον του πρώην προέδρου και άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων. Το Eurogroup συνεχίζει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία που επικύρωσε η Eurostat και κατατέθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 ότι είναι σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν σε όλα τα κράτη – μέλη. Το Eurogroup δίνει εντολή στους θεσμούς να συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων και τα αναφέρουν στο Eurogroup στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας».

Ο φάκελος Γεωργίου παραμένει ανοιχτός για την ελληνική Δικαιοσύνη με αλλεπάλληλες αναιρέσεις των αποφάσεων απαλλαγής του αναφορικά με τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί περί ψευδών βεβαιώσεων σε βαθμό κακουργήματος για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.