«Αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις» ζήτησε η διοίκηση της Folli Follie όπως αποκαλύπτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας ότι για το λόγο αυτό ζήτησε από το χρηματιστήριο την αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η ανακοίνωση της Εποπτικής Αρχής αναφέρει ότι «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία. Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης».

Αναστολή

Νωρίτερα ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε προς τις αρχές, το αίτημα αναστολής διαπραγμάτευσης υπεβλήθη από την ίδια την εταιρεία.

Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 68,71% από τα 15,34 ευρώ που ήταν πριν ξεκινήσει η πτωτική πορεία μετά την έκθεση του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM) με επίκεντρο τις οικονομικές επιδόσεις της Folli Follie.

Η αναστολή έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς και το εύρος του δικτύου της, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Η διοίκηση της Folli Follie ανέφερε ότι ζήτησε την αναστολή προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Η αντίδραση του QCM

Τις εξελίξεις έσπευσε να ανακοινώσει και η QCM μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. «Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie. Οι πιστωτές ζητούν πρόσθετα εχέγγυα».