Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την Τρίτη το μακροχρόνιο αξιόχρεο των καταθέσεων και του μη διασφαλισμένου χρέους της Alpha Bank και της Eurobank σε Caa2 από Caa3.

Ο οίκος αναφέρει ότι το έναυσμα για την αναβάθμιση ήταν η αύξηση των καταθέσεων των δύο τραπεζών στην Ελλάδα και η έκδοση υποχρεώσεων μειωμένης εξασφάλισης, που υποδεικνύει αυξημένη προστασία για τους πρωτεύοντες πιστωτές.

Παράλληλα, ο Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο δύο προγραμμάτων καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Alpha Bank και ενός της Eurobank, ενώ επιβεβαίωσε το αξιόχρεο άλλου προγράμματος της Eurobank.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε σε Ba2 από Βα3 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα που εκδόθηκαν από την Alpha Bank στο πλαίσιο του προγράμματός της Direct Issuance Global Programme I και του προγράμματός της Direct Issuance Global Programme II.

Επίσης, αναβάθμισε σε Ba2 από Β1 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα της Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματός της Mortgage Covered Bonds 2 programme, ενώ επιβεβαίωσε στο Ba2 το αξιόχρεο των ομολόγων της τράπεζας που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός της Mortgage Covered Bonds 2 programme.