Η παγκόσμια ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott επέστρεψε στην Αθήνα. Πάλι στην λεωφόρο Συγγρού, αλλά σε νέο σημείο.

Ήταν τέλη του 2013 όταν η Marriott κατέβασε τις ταμπέλες από το Athens Ledra, δίνοντας όμως την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σήμερα, το σήμα της Marriott επανήλθε στην ελληνική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, με την ονομασία Athens Marriott Hotel, ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώην ξενοδοχείο Metropolitan στο Δέλτα Φαλήρου.

Ο όμιλος ξενοδοχείων Χανδρή, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το ξενοδοχείο Athens Marriott Hotel, στη λεωφόρο Συγγρού, είχε προχωρήσει σε συμφωνία με την Marriott International από τον Οκτώβριο του 2016.

H συμφωνία προέβλεπε το ξενοδοχείο να μετονομασθεί σε Athens Marriott Hotel, αφού προηγηθεί από τον όμιλο Χανδρή η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους άνω των 15 εκατ. δολ. για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του. Η συμφωνία αφορά την παροχή υπηρεσιών franchising, ενώ το ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 366 δωματίων.

Σημειώνεται, ότι η Marriott International έπειτα και από την εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts, δημιούργησε τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρία στον κόσμο. Αυτήν τη στιγμή, η Marriott International διαχειρίζεται ή παρέχει franchising σε περισσότερα από 5.700 ξενοδοχεία και 1,1 εκ. δωμάτια σε περισσότερες από 110 χώρες.

Η παρουσία της Marriott στην Ελλάδα, αριθμεί συνολικά 13 αστικά και παραθεριστικά ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ με το εμπορικό σήμα Luxury Collection, κάνοντας την Ελλάδα τη χώρα με τη μεγαλύτερη συλλογή από Luxury Collection Hotels and Resorts στην Ευρώπη.