Λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας Exin – Εθνικής για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, κι ενώ όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οδηγείται σε ναυάγιο, στο προσκήνιο της διεκδίκησης για την απόκτηση στης Εθνικής Ασφαλιστικής μπαίνει και πάλι η κινεζική Fosun.

Καλά πληροφορημένες πηγές επιβεβαιώνουν πως ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος, ο οποίος συμμετείχε και στον αρχικό διαγωνισμό, εκδηλώνει εκ νέου ενδιαφέρον, όμως αυτή τη φορά με διαφορετικό τίμημα.

«Η Fosun εκφράζει συνεχώς ενδιαφέρον ώστε να γίνει ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής» δήλωσε στο Bloomberg η γενική διευθύντρια και εκτελεστική αντιπρόεδρος της Fosun Κανγκ Λαν, και επισήμανε ότι η στρατηγική της Fosun αλλά και η εμπιστοσύνη της στην εταιρεία είναι γνωστές στην Εθνική Τράπεζα. «Αναμένουμε ότι θα μας λάβουν υπόψη αν η Exin δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη συμφωνία» είπε, προσθέτοντας ότι θα επανεκτιμηθούν τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής πριν υποβάλει τη νέα της προσφορά.

Πηγές της Fosun πάντως σημείωναν χθες, λίγο μετά τις δηλώσεις στο Bloomberg, ότι ο όμιλος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, τη δέσμευση και την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξει το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική.

«Εχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες» τόνιζαν.

Ο όμιλος της Fosun έχει έδρα τη Σαγκάη, διαχειρίζεται 65 δισ. ευρώ παγκοσμίως και στην Ελλάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις στον όμιλο Folli Follie, στην Club Med και την Thomas Cook, και συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα που έχει αναλάβει το Ελληνικό μαζί με τη Lamda Development.