Το δρόμο για την είσοδο ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανοίγει, σύμφωνα με πληροφορίες, η θετική απόφαση που φέρεται να έχει εκδώσει το Πρωτοδικείο Αθηνών στο οποίο είχε προσφύγει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πήγες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το θέμα αποτελούσε όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου προσωπικό στοίχημα του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα καθώς με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την διάσωση και την επόμενη ημέρα των Ναυπηγείων και την επιστροφή τους στην κανονικότητα. Ο σχεδιασμό όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο υφυπουργός κ. Πιτσιόρλα είναι με την είσοδο του ειδικού διαχειριστή και τα ναυπηγεία εν λειτουργία ο διαχωρισμός τους σε δυο μέρη σε εμπορικό και στρατιωτικό, ώστε να αποτιμηθούν και στην συνέχεια με ορίζοντα ενός έτους να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός για την πώληση ή εκμετάλλευση των ναυπηγείων σε επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι το εμπορικό κομμάτι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας ενώ περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη σταθερή δεξαμενή στην Ανατολική Μεσόγειο ανυψωτικής δυναμικότητας 500.000 τόνων για την οποία έχει επιδείξει ενδιαφέρον η κινεζική Cosco.Aναφορικά με το στρατιωτικό σκέλος των ναυπηγείων αυτό μπορεί να πουληθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επενδυτικό όμιλο λόγω του αντικειμένου του.