Εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας

Ρέγκλινγκ: Ελάφρυνση χρέους μόνο εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2018 09:01 |
Ρέγκλινγκ: Ελάφρυνση χρέους μόνο εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της εξέφρασε από το Τόκιο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Όπως είπε έχει ήδη αρχίσει το τεχνικό έργο για να προσδιοριστεί εάν θα απαιτηθεί ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, αργότερα φέτος.

Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.

«Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου εκφώνησε μια ομιλία σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Εάν, για να εξασφαλιστεί «η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.

1
Άννα
23/02/2018 11:21
Ακόμη περιμένουμε εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων φαρμακείων, συμβολαιογραφείων, ταξί, λαϊκών αγορών κλπ, εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων επιχειρηματιών σε συνταξιοδοτικούς φορείς, τράπεζες, εφορίες, εργαζόμενους κλπ από την κινητή-ακίνητη περιουσία οφειλετών, υποχρεωτική συνταξιοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών.σε ηλικία 67 ετών με 40 έτη ασφάλισης, απαγόρευση απασχόλησης συνταξιούχων, κατάργηση μαύρης ανασφάλιστης εργασίας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αντιμετώπιση αδήλωτων εισοδημάτων εργοδοτών, καταπολέμηση παράνομου πλουτισμού αγοράς.