Σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος για την Ελλάδα , και το 99% των προαπαιτούμενων (τα 108 από τα 110) υλοποιήθηκαν , ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Είμαι πεπεισμένος, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, πως τα εναπομείναντα δύο προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν εγκαίρως για την επόμενο Eurogroup, επιτρέποντας την λήψη απόφασης για εκταμιεύσεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ξεκινήσουν συζητήσεις την επόμενη Δευτέρα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση.Στόχος της αποστολής θα είναι να συμφωνηθούν τα σχέδια για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών μέχρι τον Μάιο, ώστε στις 21 Ιουνίου, το Eurogroup να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Τα κλιμάκια θα συζητήσουν επίσης την στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.Όταν η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της μετά από έξι μήνες , πρέπει να γίνει μια κανονική χώρα όσον αφορά τις διαδικασίες της ΕΕ και ένα κανονικό μέλος της ζώνης του ευρώ, ανέφερε ο Μοσκοβισί.