Καμπανάκι προς το εσωτερικό της κυβέρνησης για τον κίνδυνο διολίσθησης σε πρακτικές του παρελθόντος χτύπησε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, από το βήμα εκδήλωσης της διαΝΕΟσις.

«Αν αδιάκριτα εμφανίσουμε αναθεωρητικές τάσεις, αν αρχίσουμε να λέμε ευχάριστα πράγματα, θα τροφοδοτήσουμε την εντύπωση ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι και στο παρελθόν. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που έχουμε μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε πως «αν δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να λέμε ευχάριστα πράγματα και να κάνουμε τα ίδια λάθη από την αρχή, τότε το παιχνίδι χάθηκε».

Ο υφυπουργός Οικονομίας κάλεσε μάλιστα πρώτη απ’ όλους την κυβέρνηση να δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι «η ολοκλήρωση του προγράμματος σημαίνει μεταρρυθμίσεις δικής μας ιδιοκτησίας με στόχο την εξωστρέφεια και την κοινωνική συνοχή, και όχι προσωρινές πρακτικές που θα ανακυκλώσουν την κρίση».Στην πράξη ο Στέργιος Πιτσιόρλας πήρε αποστάσεις από την πρακτική παροχών των τελευταίων μηνών, όπως ακριβώς είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Αναγνώρισε πάντως ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν απέναντι σε πολλούς μεταρρυθμιστικούς τομείς, φέροντας ως παράδειγμα τα ΣΔΙΤ.