Καμπανάκι με πολλούς αποδέκτες για τον κίνδυνο διολίσθησης στις πρακτικές του παρελθόντος δηλαδή των παροχών και των υποσχέσεων έκρουσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας απευθυνόμενος πρωτίστως προς την κυβέρνησης της οποίας είναι μέλος.

Από το βήμα εκδήλωσης της διαΝΕΟσις τόνισε ότι «ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που έρχονται θα είναι τεράστιο λάθος να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι είμαστε έτοιμοι για πρακτικές του παρελθόντος και να κινήσουμε αδιακρίτως αναθεωρητικές τάσεις»

Και προσέθεσε με νόημα πως «αν δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να λέμε ευχάριστα πράγματα και να κάνουμε τα ίδια λάθη από την αρχή, τότε το παιγχνίδι χάθηκε»

Μαλιστα ο κ. Πιτσιόρλας κάλεσε πρώτη απ’ όλους την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος σημαίνει μεταρρυθμίσεις δικής μας ιδιοκτησίας με στόχο την εξωστρέφεια και την κοινωνική συνοχή και όχι προσωρινές πρακτικές που θα ανακυκλώσουν την κρίση.

Με την επισήμανση αυτή ο κ Πιτσιόρλας έστειλε μήνυμα σε όλους όσοι επιδίδονται σε πάρτι παροχών, παίρνοντας αποστάσεις από την πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες όπως ακριβώς είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.

Τότε ο κ. Χουλιαράκης είχε μιλήσει για τον κίνδυνο διολίσθησης στις παλιές κακές συνήθειες της δημοσιονομικής χαλάρωσης μετά τη λήξη του μνημονίου παίρνοντας και αυτός αποστάσεις από το κύμα παροχών και επιδομάτων που βρισκόταν σε εξέλιξη.