Έναντι ποσού 118,1 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε την Τρίτη η υπογραφή της συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta Hellas στη Vodafone Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της μητρικής «Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου» (Cyta), κυρίαρχο μέλημα του διοικητικού συμβουλίου της, σε συνεργασία με έγκυρους συμβουλευτικούς οίκους διεθνούς εμβέλειας, «ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με την εταιρεία, τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα. «Στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της Cyta Hellas και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της», αναφέρει η Cyta Κύπρου.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η συμφωνία με μια από τις ισχυρότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, με μεγάλο κύρος και αναγνωρισμένη αξιοπιστία, δίνει επιχειρηματική συνέχεια στα όσα έχει δημιουργήσει η Cyta Hellas στην Ελλάδα και αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας, παρέχοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες για ποιοτικές και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες προς όφελος των πελατών της».

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ευχαριστεί τη διοίκηση, τα στελέχη και το σύνολο των εργαζομένων της Cyta Hellas «για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Όπως σημειώνεται, ως στρατηγική κατεύθυνση, η Cyta επικεντρώνεται στην τεχνολογική ανάπτυξη και πρωτοπορία των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παρέχοντας ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο Οργανισμός στοχεύει σε διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες, με προσήλωση στη μεγιστοποίηση της αξίας του. «Στο πλαίσιο του καταλυτικού ρόλου της Cyta για να καταστεί η Κύπρος ισχυρός διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος, έχει ληφθεί πρόνοια στη συμφωνία ώστε η μητρική Cyta και οι θυγατρικές της να έχουν τη δυνατότητα ενδεχόμενης πρόσβασης σε υποδομές της Cyta Hellas, αν τυχόν αξιοποίησή τους κριθεί χρήσιμη μεσοπρόθεσμα», αναφέρει η κυπριακή εταιρεία.