Σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για ανάπτυξη το 2018 και το 2019 προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που εκτιμά ότι οι μειώσεις στη φορολογία των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσουν τις αμερικανικές επενδύσεις και να επηρεάσουν θετικά τις χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ διατηρούν στενές εμπορικές σχέσεις. Επίσης το ΔΝΤ προειδοποίησε για πιθανή διόρθωση των αγορών καθώς η ισχυρή ανάπτυξη δημιουργεί προϋποθέσεις για αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων δανεισμού από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Το ΔΝΤ αύξησε κατά 0,2% τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και του χρόνου, στο 3,9% σε ετήσια βάση. Επίσης ανέφερε στην έκθεσή του ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη και την Ασία ήταν αρκετά ισχυρότερη από την αναμενόμενη, αποτελώντας ευχάριστη έκπληξη, και ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ολόκληρο το 2017 διαμορφώθηκε στο 3,7%.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Για τις ΗΠΑ το Ταμείο σημείωσε ότι η ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει το 2018 στο 2,7%. Πρόκειται για ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό (2,3%) που προέβλεπε το ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο. Οι φοροαπαλλαγές στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να αυξήσουν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καθώς και την ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου και να επηρεάσουν τις ροές επενδυτικών κεφαλαίων, ανέφερε ακόμη το ΔΝΤ στην έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Τραμπ αποφάσισε να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων από το 35% στο 21%, προχωρώντας στις μεγαλύτερες φορολογικές μεταρρυθμίσεις από τη δεκαετία του ’80 και μετά.

Επίσης το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για ανάπτυξη στην ευρωζώνη και ιδιαίτερα στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι εκεί αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο η εσωτερική ζήτηση αλλά και οι εξαγωγές.

Για την Κίνα το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει το 6,6% και ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το 2019, στο 6,4%.