Το δρόμο για τις 1.000 μονάδες παίρνει το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο σήμερα βρέθηκε σε υψηλό τριών ετών αφήνοντας πίσω του προσωρινά τις «μαύρες» ημέρες.

Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P την Παρασκευή, εκτόξευσε τον Γενικό Δείκτη ο οποίος έκλεισε στις 858,12 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,25%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 859,27 μονάδες (+1,38%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 77,454 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 49.054.333 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,93%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,59%.

Ουσιαστικά το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε σε υψηλά 34 μηνών καθώς το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο σημειώθηκε στις 3/3/2015 με 861,24 μονάδες, όριο που πιθανότατα θα καταρριφθεί στην αυριανή συνεδρίαση.

Οι επενδυτές επανατοποθετούνται καθώς περιμένουν νέα αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ειδικά μετά το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης. Ουσιαστικά οι «παίκτες» εφησυχάζουν προς το παρόν σε ό,τι αφορά τις τράπεζες καθώς ο διεθνής οίκος είναι κατηγορηματικός ότι δεν θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση. Εξ’ ου και οι τοποθετήσεις και η υπεραπόδοση των τραπεζικών μετοχών, του ΟΠΑΠ κ.λπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Πειραιώς απογειώθηκε σημειώνοντας κέρδη 8,33%.

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται από τηνFitch Ratingsστις 16 Φεβρουαρίου κι αν όλα εξελιχθούν ομαλά αναμένεται νέα αναβάθμιση που μπορεί να δώσει ώθηση στην αγορά εκ νέου ώστε να αγγίζει τις 1.000 μονάδες έπειτα από πολύ καιρό.