Επίθεση σε ΝΔ για ΠΓΔΜ

Σταθάκης: Ο Ιούλιος σημαίνει το τέλος των μνημονίων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2018 20:34 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19/01/2018 20:37 |
Σταθάκης: Ο Ιούλιος σημαίνει το τέλος των μνημονίων

Αισιόδοξος ότι μετά και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για το τέλος των μνημονίων εμφανίστηκε από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσέρχεται ομοθύμως στις διαπραγματεύσεις.

Αναλυτικότερα, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της τρίτης αξιολόγησης δήλωσε πως «νομίζω ότι τη Δευτέρα κλείνει η τρίτη αξιολόγηση και επισήμως από το Eurogroup. Τα νέα από όλες τις πλευρές είναι ενθαρρυντικά. Σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν ενθαρρυντικό στην ιδέα της καθαρής εξόδου, άρα η κυβέρνηση θεωρεί ότι προχωράμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και φιλοδοξούμε ότι πραγματικά ο ερχόμενος Ιούλιος σημαίνει το τέλος των μνημονίων».

Από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της ονομασίας των ΠΓΔΜ με αφορμή και την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «όταν μου έρχεται στο μυαλό η έννοια μιας αρραγούς κυβέρνησης για το «μακεδονικό», αμέσως το μυαλό μου πάει συμπτωματικά στη Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ είναι μάλλον ακατάλληλος φορέας, αφού έπεσε μια κυβέρνηση της ΝΔ γι' αυτό το θέμα, να εγκαλεί την παρούσα κυβέρνηση η οποία προσέρχεται ομοθύμως στις διαπραγματεύσεις, το υπογραμμίζω, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων».

«Και ο κ. Καμμένος έχει πει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Κοτζιά. Όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, εδώ είμαστε για να δούμε πώς θα το χειριστούμε και πώς θα τεθεί στην κρίση, εκεί που πρέπει να τεθεί» κατέληξε.

2
Just a wild guess ...
19/01/2018 21:31
Τέλος μνημονίων ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΣΤΕΡΗΣΗΣ. ΑΠΛΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΔΥΚΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ/ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΓΔΕΡΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ κ ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΑΠΌΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΤΡΩΤΕ κ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ κ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Κάνω λάθος; ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
Πάνος
19/01/2018 21:13
Αν πιστεύεις τον Αλέξη που λέει πως τον Αύγουστο βγαίνουμε απ τα μνημόνια και την επιτροπεία είσαι εντελώς ηλίθιος .Όπως ήσουν ηλίθιος και όταν τον πίστευες το ‘15 και του έδωσες την εξουσία!