Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα οφέλη που μπορεί να δημιουργήσει η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ενα σχολείο γεμάτο πάλι ζωή, χρώματα, μουσικές και πολλή ενέργεια από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ένα έργο σημαντικό για την περιοχή, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι αποτέλεσμα της υποστήριξης και της πολύ καλής συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας, της Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, του υπουργείου Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Αποτελεί μάλιστα μια ιδιαίτερη περίπτωση στις συνολικά 24 νέες σχολικές μονάδες που ολοκληρώθηκαν το 2017 μέσα από ένα καινοτόμο κατασκευαστικό έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς έδωσε πάλι ζωή στο ιστορικό μνημείο των λουτρών Παλαντζιάν όπου στεγάζεται το σχολείο και λειτουργεί πλέον ως χώρος πολιτισμού και παιδείας.

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο έργο ΣΔΙΤ για την εκπαίδευση, ανέλαβε να αναβαθμίσει όλες τις αίθουσες πληροφορικής, 22 στο σύνολο σε 17 σχολικές μονάδες, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής δημιουργήθηκαν ουσιαστικά τα πρώτα πλήρη εργαστήρια ανοικτών τεχνολογιών “Edulabs”, δηλαδή ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που παρέχουν σε μαθητές και καθηγητές όλες τις κατάλληλες υποδομές, βασισμένες σε ανοικτές τεχνολογίες (opensource), καθώς και ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Χθες, στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με εκπροσώπους της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, της Γραμματείας ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Παιδείας.