Μετά την κυβερνητική σύσκεψη

Φωτίου: Αναπλήρωση εντός 2018 των απωλειών τριτέκνων και πολυτέκνων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2018 19:52 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12/01/2018 19:56 |
Φωτίου: Αναπλήρωση εντός 2018 των απωλειών τριτέκνων και πολυτέκνων

Σε αναπλήρωση εντός του 2018 των απωλειών τρίτεκνων και πολύτεκνων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Θεανώ Φωτίου, η οποία διευκρίνισε ότι τώρα δεν θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Μετά από την κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στην Βουλή αποσαφηνίστηκε το πλαίσιο αντιμετώπισης των αδικιών που προκαλούνται από τις ρυθμίσεις που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα και από τις οποίες θίγονται τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Η κυρία Φωτίου τόνισε στους δημοσιογράφους ότι τις λεπτομέρειες του τρόπου αναπλήρωσης των απωλειών θα τις επεξεργαστεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα, αναφερθείσα στο συνολικότερο πλαίσιο αλλαγών που περιέχει το πολυνομοσχέδιο είπε ότι 738.000 από τις 800.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις στα επιδόματά τους, ενώ για τις περικοπές είπε ότι «μπορεί να έχει και κάποιες απώλειες, όμως θα τις αντιμετωπίσουμε εντός του 2018 που θα είναι αφιερωμένο σε πολιτικές για το παιδί», χαρακτηρίζοντας «λάθος αίσθημα καταστροφολογίας» την κριτική που ακούγεται.

Στην σύσκεψη, η οποία είχε στόχο την εξέυρεση λύσεων οι οποίες θα ρυθμίζουν τις αδικίες που υπάρχουν στα οικογενειακά επιδόματα, συμμετείχαν διάφοροι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική επιστολή απέστειλε στον πρωθυπουργό η βουλευτής του κόμματος Γεωργία Γεννιά (ανήκει στην κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά), ενώ πολλοί βουλευτές στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους τάσσονταν υπέρ των βελτιώσεων.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

2
Αησιασμένος
12/01/2018 22:15
ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ (τρίτεκνους και πολύτεκνους). Πρέπει να χαίρεστε που η κ. Θεανώ Φωτίου, η κ υπουργός που έγινε καθηγήτρια του πολυτεχνείου χωρίς διδακτορικό εν μέσω δικτατορίας, σας διαβεβαιώνει ότι οι απώλειες σας θα αναπληρωθούν μέσα στο 2018 με τα ισοδύναμα μέτρα. Σύμφωνα με τα ισοδύναμα, οι απώλειες που θα υποστώ εγώ σαν συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ θα αναπληρωθούν αφού η συμμετοχή μου στα φάρμακα θα μειωθεί κατά 15%. Έτσι, μετά την εφαρμογή των ισοδύναμων μέτρων γύρω στο 2022, αντί να πληρώνω 30 ευρώ συμμετοχή θα πληρώνω 22 ευρώ. Δηλαδή θα κερδίζω 8 ολόκληρα ευρώ ανά μήνα. Αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσό αναπλήρωσης αν αναλογιστείτε ότι η απώλεια της σύνταξης μου από 1-1-2019 θα είναι 205 ευρώ ανά μήνα (18% maximoum όπως λέει ο λαοπρόβλητος ηγέτης κ. Τσίπρας) στα οποία θα προστεθούν 55 ευρώ ανά μήνα από 1-1-2020 μετά τη μείωση του αφορολόγητου. Έτσι μπορεί να έχω μια συνολική μείωση στη σύνταξη μου 260 ευρώ ανά μήνα, αλλά θα έχω και μείωση στη συμμετοχή μου στα φάρμακα 10 ευρώ ανά μήνα. Αν τώρα σας πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την ελάφρυνση αυτή (10 ευρώ ανά μήνα) σε σχέση με τη μείωση στη σύνταξη μου (260 ευρώ ανά μήνα) εσείς θα με χαρακτηρίσετε: (Βάλτε σε κύκλο το γράμμα με τη σωστή απάντηση). α. ηλίθιο. β. χοντροβλάκα. γ. συριζαίο. δ. όλα τα παραπάνω.
ΑΝΤΟΝΙΟ
12/01/2018 20:29
Αφου θα τα αναπληρώσουν τότε γιατί τα κόβουν?? Μάλλον μας δουλεύει η κ υπουργός , που έγινε καθηγήτρια του πολυτεχνείου χωρίς διδακτορικό εν μέσω δικτατορίας !!!