Στα 200 εκατομμύρια ευρω φτάνουν οι οφειλές των ιδιωτών – καταναλωτών προς την ΕΥΔΑΠ. Την ίδια ώρα, οι οφειλές των Δήμων προς την εταιρεία αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρω.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης. Όπως είπε, οι δήμοι που έχουν μεγάλα χρέη προς την εταιρεία παραχωρούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ. « Ήδη, η Σαλαμίνα και τα Μέγαρα το έχουν κάνει ενώ ο Δήμος Μαραθώνα το σκέφτεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μπενίσης εμφανίστηκε σίγουρος πως το νέο μοντέλο τιμολόγησης του νερού, με βάση τις κοινοτικές οδηγίες δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως κάθε μήνα από την ΕΥΔΑΠ στέλνονται 2.000 προειδοποιητικές επιστολές προς κακοπληρωτές οι οποίοι απειλούνται με διακοπή της παροχής νερού.

Σε ό,τι αφορά την πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε πως αυτό είναι θέμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που τρέχουν αυτή τη στιγμή από την ΕΥΔΑΠ, ο Γιάννης Μπενίσης στάθηκε στην κατασκευή των βιολογικών σταθμών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Δήμο Σαρωνικού.

Όπως είπε, η δημοπράτηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ραφήνας, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρω, αναμένεται στα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Μπενίση, για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μαραθώνα, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρω, σημειώθηκε εμπλοκή στη χρηματοδότηση αφού ζητήθηκε να δικαιολογηθεί το μεγάλο υψόμετρο που έχει χωροθετηθει.

Σε ό,τι αφορά, την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Σαρωνικού ( αφορά την Ανάβυσσο, τα Καλύβια και το Λαγονήσι ), τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι δόθηκε στο Δήμο περιθώριο έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο προκειμένου να εγκριθεί η χωροθέτησή του στο Βιομηχανικό Πάρκο ( ΒΙΟΠΑ ) Καλυβίων.