Δήλωσε από τις Βρυξέλλες

Αχτσιόγλου: Σταθερή μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017 18:41 |
Αχτσιόγλου: Σταθερή μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα
«Οφείλουμε να αποδίδουμε στους κοινωνικούς δείκτες την ίδια σημασία με αυτή που αποδίδουμε στους δημοσιονομικούς και να προχωρήσουμε πέρα από τις απλές συστάσεις, θεσμοθετώντας μηχανισμούς ελέγχου και συμμόρφωσης σε μετρήσιμους κοινωνικούς στόχους», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO), ενώ επισήμανε ότι υπάρχει ταυτόχρονα σταθερή απομείωση της ανεργίας στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Η κ. Αχτσιόγλου, στην τοποθέτησή της, αναγνώρισε την πρόθεση των ευρωπαϊκών θεσμών να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά θέματα στο πλαίσιο της ενωσιακής πολιτικής όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη διακήρυξη για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Επισημαίνοντας τη σταθερή απομείωση της ανεργίας στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, υπογράμμισε παράλληλα ότι «οι εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες είναι ακόμη ανησυχητικά διευρυμένες, κυρίως επειδή το χάσμα ανάμεσα στους μισθούς και την παραγωγικότητα την περίοδο της κρίσης περιορίσθηκε μέσω της μείωσης των μισθών και όχι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα ο κόσμος της εργασίας να επωμιστεί εξαιρετικά μεγάλο βάρος». Και αντιπαραθέτοντας την εικόνα αυτή με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι« η αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη». ​

«Οφείλουμε να αποδίδουμε στους κοινωνικούς δείκτες την ίδια σημασία με αυτή που αποδίδουμε στους δημοσιονομικούς και να προχωρήσουμε πέρα από τις απλές συστάσεις, θεσμοθετώντας μηχανισμούς ελέγχου και συμμόρφωσης σε μετρήσιμους κοινωνικούς στόχους», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

5
Ερμής
08/12/2017 06:45
Αν συνεχίσουν να φεύγουν χιλιάδες νέοι κάθε χρόνο από έλλειψη ευκαιριών, τότε σε μερικά χρόνια το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί πλήρως.
Johny -- Eternal Memorandum
08/12/2017 00:42
THE USUAL BULLSHIT CONTINUES UNABATED FROM THESE PEOPLE WHO HAVE NO DECENCY OR CONSCIENCE ...
οτι να ναι
08/12/2017 00:33
κανει πειραματα να δει αν επιασε το ψεκασμα , ηταν καλης ποιοτητος το παραισθησιογονο η οχι για περισσοτερα και καλυτερα αποτελεσματα στο επομενο αεροπλανο σαν αυτα που ριχνουν καθε μερα
dfguydfguydfuydy
07/12/2017 21:12
σωστη σκεψη
Γ.Σ.Ρ.
07/12/2017 19:52
Ειναι απαραδεκτο, υπουργος να λεει τοσες ανοησιες, προιον βεβαια της απειριας της συγκεκριμενης κυριας. Εκτος αν αποτελει τον συνηθη τροπο εξαπατησης του κοινου MADE IN SYRIZA...Οταν υπαρχει δημοσιονομικη υφεση ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να υπαρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μειωση ανεργιας. Αυτο που σιγουρα υπαρχει ειναι ΜΕΙΩΣΗ της πληρους απασχολησης και, συνηθως μετατροπης της σε (πλασματικη) μειωμενη απασχοληση με φυσικο επακολουθο πιθανη αυξηση των απασχολουμενων και ΒΕΒΑΙΗ μειωση του συνολικου εισοδηματος, η οποια μειωση βοηθουμενη και απο τη μεγαλη φορολογια οδηγει στην υφεση και σε ενα φαυλο κυκλο με αποτελεσμα μαρασμο της οικονομιας. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Απολυονται 100 εργαζομενοι πληρους απασχολησης συνολικης μηνιαιας αμοιβης 60.000 ευρω καιστη θεση τους προσλαμβανοντε 125 εργαζομενοι τετραωρης απασχολησης συνολικης μηνιαιας αμοιβης 50.000 ευρω. εχουμε τυπικη μειωση της ανεργιας και ουσιαστικη μειωση του συνολικου εισοδηματος.