Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται η Walt Disney Company και η 21th Century Fox της οικογένειας Μέρντοκ για την εξαγορά σημαντικών δραστηριοτήτων της δεύτερης, σύμφωνα με το CNBC και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Μια συμφωνία με την Disney μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι πηγές αυτές. Το ντιλ αναμένεται ότι θα φτάσει τα 60 δισ. δολάρια. Εάν η συμφωνία προχωρήσει, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στον χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας καθώς εταιρείες-γίγαντες όπως η Disney και η Comcast θέλουν να ανταγωνιστούν νέους αλλά ισχυρούς παίκτες στην αγορά, όπως είναι η Netflix. Η Fox συζητά αυτό το διάστημα και με την Comcast που είναι η μητρική εταιρεία του CNBC, αλλά οι συζητήσεις με την Disney φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει πιο πολύ.

Με βάση τις συζητήσεις η Disney θα εξαγοράσει μεγάλα κομμάτια από την αυτοκρατορία της Fox, στα οποία περιλαμβάνονται τα στούντιο τηλεόρασης και κινηματογράφου, το διεθνές καλωδιακό κανάλι Star και μερίδιο του βρετανικού καναλιού Sky, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Οι πληροφορίες φέρουν τον Τζέιμς Μέρντοκ που σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της Fox να ετοιμάζεται να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στην Disney, απ’ όπου θα επιβλέπει τα κανάλια Sky και Star.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ. Η εξαγορά των στούντιο τηλεόρασης και κινηματογράφου της Fox θα δώσει στην Disney μεγαλύτερη πρόσβαση σε εκπομπές και ταινίες, την ώρα που ετοιμάζει το νέο της κανάλι για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Netflix και η Amazon. Επίσης με τα κανάλια Star και Sky η Disney θα αποκτήσει διεθνή παρουσία στον χώρο των ειδήσεων. Με την πώληση αυτών των στοιχείων ενεργητικού η 21th Century Fox θα μείνει με αρκετές κερδοφόρες εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνεται και το κανάλι Fox News Channel και το κανάλι αθλητικών εκπομπών και ειδήσεων FS1. Εκεί ηγετική θέση θα έχουν ο Ρούπερτ Μέρντοκ και ο έτερος γιος του Λάχλαν.